מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אחרי לאסיק עם וויו פרונטשלומי12/12/2007
ביצעתי ניתוח לייזר בשיטת LASIK עם זיאופטיק (וויב פרונט), עין שמאל שלי רואה מצויין! ממש מדהים אני דיי בטוח שזה אפילו יותר טוב מ 6\6
הבעיה בעין ימין, שיש שתף דם, לא יותר מדי גדול אבל עדין קיים, זה לא מה שמפריע לי
מה שמפריע לי זה שיש הבדל ניכר בראייה בין שני העיניים, הבדל שמורגש בראייה בשתי העיניים ובמיוחד כאשר אני בודק בנפרד ראייה של כל עין,
הניתוח בוצע לפני מספר ימים בלבד.
המספרים שהיו לי הם -2 בשתי העיניים ללא צילינדר
השאלה שלי היא: 1) האם זה שכיח עניין זה?
2) זה יחלוף עם הזמן?
3) יש קשר בין הראיה הלקויה לבין השתף דם הנמצא באותה עין? (בעין שרואה טוב אין שתף דם)
4) יש קשר בין זה לבין המונח "ארוזיה" שראיתי אותו הרבה בפורומים הקשורים לניתוח להסרת משקפיים?, ואם לא אז אשמח להבין מהו המונח הזה!
אודה לך על תשובתך, אומר לך עכשיו כי אני אגש עם בעיה זו למנתח אשר אצלו נותחתי אך מבקש בנוסף לקבל תשובה כאן.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובות לשאלות לאחר ניתוח
ד''ר דוד לנדאו13/12/2007נכבדי,
אנסה לענות על שאלותיך אחת לאחת:
1. שטף דם תת לחמי הוא דבר שכיח לאחר ניתוח LASIK וחולף מעצמו תוך מספר שבועות,
2. אין כל קשר בין שטף הדם והראיה.
3. אירוזיה הוא מושג שמשמעותו שריטה או חסר של חלק קטן משכבת הציפוי של הקרנית = האפיתל.
אירוזיה קורית לעיתים לאחר ניתוח LASIK אך בדרך כלל מתרפאה תוך יומיים שלושה.
בדרך כלל אין לאירוזיה כל משמעות לגבי הראיה העתידית לאחר הניתוח.
הבדל בין שתי העיניים לאחר ניתוח הוא דבר לא נדיר.
לפעמים עין אחת רואה 6/6 והשניה רואה טוב יותר כמו 6/5 ואז מרגישים את ההבדל אך אין לזה כל משמעות.
אם הראיה בעין אחת משמעותית פחות טובה והיא לא תפקודית ממליץ ליצור קשר בהקדם אם הרופא המנתח ולהגיע לבדיקה.
בניתוחי LASIK לפעמים יש קמטים בכיפה או תזוזה קלה של הכיפה הגורמים לירידה בחדות הראיה בעין אחת ויש צורך להתייחס לזה בטווח קצר על מנת להחזיר את העין לתהליך ההחלמה הרגיל.
לרשותך תמיד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- שאלהשרון11/12/2007
האם אפשר לעשות ניתוח לייזר בשתי העיניים ביחד או שעדיף בכל אחת לחוד?
בנוסף, מה מרגישים אחרי הניתוח.
אני עובדת על מחשב. כמה זמן יהיה לי קשה לעבוד כתוצאה מהניתוח.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שתי עיניים או כל אחת לחוד
ד''ר דוד לנדאו13/12/2007שרון שלום,
בתחילת הדרך של ניתוחי הלייזר להסרת משקפיים היינו עושים כל עין לחוד בהפרש של מספר שבועות בין עין לעין.
דבר זה הקשה מאוד על המנותחים מכיוון שהיה קשה מאוד להסתדר עם ההבדל בין שתי העיניים.
לאט לאט בשל הלחץ הכבד של המטופלים הפרש הזמן בין ניתוח של עין אחת לעין השניה הלך וקטן עד שלמדנו שניתן לבצע את הניתוח בשתי העיניים באותו יום ללא תוספת סיכון ממשי.
כיום במרבית המקרים מבצעים את הניתוח בשתי העיניים בהפרש של מספר דקות בין עין לעין.
ההרגשה לאחר הניתוח תלויה בסוג הניתוח המבוצע.
בשיטת הלייזר על פני השטח, יש חוסר נוחות עד כאבים בימים הראשונים לאחר הניתוח, הראיה לא חדה וכל אור מסנוור כך שדי קשה לעבוד מול מחשב במשך כשבוע או 10 ימים.
מסיבה זו אנשים העוברים את הניתוח בשיטה זו חייבים להתארגן מבחינת החיים היום יומיים לשבוע או 10 ימים שהם לא במיטבם. כמובן שחייבים להזכיר שהיתרון בשיטה זו שהיא נחשבת הבטוחה ביותר שיש לנו כיום להציע עם סיכון לסיבוך בסביבות חצי אחוז בלבד.
בשיטות הלייזר מתחת לכיפה, התאוששות הראיה מהירה מאוד (ראיה תפקודית תוך 72 שעות) וחוסר הנוחות ב- 24 השעות הראשונות מינימלי. מרבית המנותחים בשיטה זו יכולים לחזור לעבודה סדיר תוך 72 שעות לאחר הניתוח. כמובן שצריך לזכור שבשיטה זו יש עד 5% סיכון לסיבוכים.
הרשי לי להזמין אותך לבדיקת התאמה, בבדיקה זו נבדוק את העיניים שלך לוודא שהן יכולות לעמוד בניתוח, תשמעי במפורט על השיטות השונות להסרת משקפיים, סיכויים וסיכונים וכמובן תקבלי ייעוץ אישי לגבי השיטה שהכי מתאימה לך והמשמעות לגבי השבועיים הראשונים לאחר הניתוח.
עם כל המידע תוכלי להחליט מה הכי טוב עבורך
לרשותך תמיד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- אינטרלאסיק cvאבי09/12/2007
שלום
לפני שבועיים עברתי ניתוח אינטרלאסיק cv
עדיין איני רואה 6/6 בשתי העניים ,לאחר בדיקה במרפאה לפני שבוע אמרו שיש לי בעין ימין חצי מספר ובעין שמאל שלושת רבעי מספר ,האם אני צריך עוד להמתין עד שהראיה שלי תסתדר לגמרי
או שכנראה ככה אני ארה תמיד ( חשוב לציין שאני לא מרגיש שאני רואה יותר טוב מלפני שבוע
( לפני הניתוח היה לי בעין ימין 2.75 וצילנדר 2 ובעין שמאל 1.75 וצלינדר 1)
אבקש את עזרתך בתשובה מלאה ומקיפה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איך מעריכים תוצאות של ניתוח
ד''ר דוד לנדאו10/12/2007אבי שלום,
המטרה המוצהרת של כל הניתוחים להסרת משקפיים היא לשחרר את המנותח מהתלות במשקפיים ולאפשר ראיה תפקודית ללא משקפיים.
אין באפשרותנו להבטיח ראיה של 6/6 לכל המנותחים.
ראיה תפקודית מוגדרת כראיה המאפשרת לאדם לעשות את כל הפעילות היום יומית שלו ללא כל מגבלה הקשורה בראיה.
גם משרד הרישוי דורש ראיה של 6/12 בעין אחת כדי לאפשר רישיון נהיגה.
בצורת החיים שלנו כיום אין אנחנו זקוקים לעיתים קרובות למלא פוטנציאל הראיה של העין שלנו.
שבועיים לאחר ניתוח הוא זמן קצר יחסית על מנת להחליט אם הניתוח אכן צלח או שיש צורך לשקול טיפולים נוספים או תיקון.
ממליץ מאוד להיפגש עם הרופא המנתח שלך וללבן איתו פנים אל פנים את החששות שלך.
אני בטוח שהוא ידע להסביר לך את המצב, לבצע תיאום ציפיות מחודש ולהכין תוכנית טיפול ומעקב בהתאם לצרכים שלך.
רפואה שלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהעברתי את אותו ניתוח
תוף הגשם13/12/2007
כמוך,גם אני עברתי ניתוח אינטרלאסיק cv לפני שבועיים ,בירושלים. מהתחלה היתה לי בעיה עם עין ימין ועין שמאל היתה (ונשארה נהדרת).בבדיקת ראיה אחרי שבוע,ראיתי 6/8 בקירוב, בשתי העיניים.
כששאלתי את ד"ר לוינגר על העין הימנית,הסתכל ואמר לי שמבחינת הרגשה שלי , נובעת משום שהיא יבשה (אני מקפידה להשתמש בדמעות המלאכותיות לפחות 10 פעמים ביום ,כי אני מרגישה שזה עוזר לי).מבחינת ראיה ,עובדתית ראיתי טוב יותר דווקא בעין ימין!
השינוי הגדול בהרגשתי היה ביום העשירי,הרגשתי שאני (בבוקר)"פחות מרגישה " את העין,ז"א שהרגשת "כמו עדשה" בעין פחתה).
היום,בדיוק שבועיים מהניתוח,עין שמאל לא מורגשת,עין ימין "מורגשת" לסירוגין,אך בשתיהן רואה מצוין! כולי תקווה בשבילי שעין ימין תשתפר ,ובינתים מציפה אותה בדמעות מלאכותיות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- הסרת משקפייםנטלי08/12/2007
שלום רב.
ברצוני לעבור ניתוח להסרת משקפיים עברתי בדיקות התאמה בכמה מכונים ואפילו אופטמטריס מורשה שלא קשור לשום מכון ובכול מקום יוצא לי מספרים שונים ולא במספר קטן כמו 0.25 אלה שינוים של 1.00 גם בצלינדר אין התאמה
לדוגמא:
ימין- 3.5-1.5
שמאל-3.5-1.75
במקום אחר:
ימין-4.00-1.5
שמאל-3.50-0.5
מה עושימ במצב כזה אני יודע שהמספרים זה שנתון הכי חשוב בניתוח?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הבדלים בין בדיקות שונות
ד''ר דוד לנדאו09/12/2007נטלי שלום,
הבדלים של עד 0.50 דיאופטר בין בודקים שונים הוא דבר מקובל מכיוון שכל אחד בודק בתנאים אחרים ועם מכשור מעט שונה.
שינויים מעל 0.50 דיאופטר יכולים להיגרם כתוצאה מהרכבה ממושכת של עדשות מגע והסרתן בזמנים שונים לפני הבדיקה. (בהדסה אופטימל אנחנו דורשים שמועמד לניתוח המגיע לבדיקת התאמה לא ירכיב עדשות מגע לפחות 48 שעות לפני הבדיקה הראשונה ושבועיים לפחות לפני ניתוח).
גורם אחר הוא יובש, אם תנאי הבדיקה הם במיזוג או חימום עם לחות נמוכה בחדר, גם זה יכול להגרום לשינוי במרשם לעומת בדיקה בתנאי לחות גבוהים או ממוצעים.
ממליץ מאוד לפנות לבדיקת התאמה למכון ותיק בעל מוניטין העומד מאוחרי הנתונים שהוא אוסף בזמן בדיקת ההתאמה ומוודא אותם שוב ממש לפני הניתוח.
כמובן שאת תמיד מוזמנת לבדיקת התאמה ויעוץ חינם בהדסה אופטימל בירושלים.
אשמח לעמוד לרשותך ולייעץ לך
לרשותך תמיד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- מולטי פוקלבר05/12/2007
יש לי משקפיים מסוג מולטי פוקל והן נורא גדולות ומגושמות, והייתי רוצה לדעת האם זה אפשרי לעבור ניתוח לייזר להורדת המשקפיים. אודה לכם אם תענו לי בהקדם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה משמעות המולטיפוקל
ד''ר דוד לנדאו07/12/2007בר שלום,
העובדה שאת המרכיב עדשות מולטיפוקליות לא מספיקה כדי לתת לך תשובה מלאה.
אם אתה בן 45 ויותר סביר להניח שאתה סובל מזוקן ראיה ולצערי אין לנו מענה בעזרת הלייזר להסיר את המשקפיים לקרוב.
אם אתה צעיר מגיל 40 ואתה זקוק למולטיפוקליים מכיוון שאתה סובל מרוחק ראיה, ישנה שיטה לסייע לך להסיר את המשקפיים בלייזר, שיטה זו נקראת presbilasik.
ממליץ מאוד לפנות לרופא העיניים שלך ולהתייעץ איתו לגבי האפשרות שלך לעבור ניתוח לייזר להסרת משקפיים.
לרשותך תמיד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- הסרת משקפיים לקריאהאילנה05/12/2007
שלום
רציתי לברר אם יש אפשרות להסרת משקפיים לקריאה בגיל 55
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסרת משקפיים לקריאה
ד''ר דוד לנדאו07/12/2007אילנה שלום,
לצערי באנשים עם ראיה תקינה או קצרי ראיה אין אפשרות לבצע ניתוח לייזר הסרת משקפיים לקרוב.
יש כיום אפשרות לבצע ניתוח קטרקט מניעתי בו פותחים את העין ומרחיקים את העדשה הטבעית.
במקומה משתילים עדשה מולטיפוקלית האמורה לתת מענה לראיה סבירה גם לרחוק וגם לקרוב.
כיום העדשות המולטיפוקליות להשתלה תוך עיניית בזמן ניתוחי קטרקט מאפשרות חופש מהצורך ממשקפיים בקרוב ל- 86% של המקרים.
יחד עם זאת שיטה זו מהווה עדין פשרה מסויימת מכיוון שאנחנו לא יכולים להחזיר את הראיה למצב בו הייתה בגיל 18 שנים.
בשלב זה ממליץ להעזר בסבלנות, לדעתי הפיתרון באופק.
לרשותך תמיד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- לייזרנופר05/12/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
מה השאלה ?
ד''ר דוד לנדאו07/12/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- לייזרנופר05/12/2007
שלום,
רציתי לשאול אם במספר 4 ו4 וחצי אפשר לבצע ניתוח לייזר?
או שהמספר גבוה מדי ? זה בכלל קשור למספר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היחס בין עובי הקרנית ומרשם המשקפיים
ד''ר דוד לנדאו07/12/2007נופר שלום,
אפשר לבצע ניתוח להסרת משקפיים עם עובי הקרנית מאפשר את הסרת כמות הרקמה שצריך על מנת לתקן את מרשם המשקפיים.
ככל שעובי הקרנית ההתחלתי גבוה יותר ניתן להסיר יותר מספרים, ככל שעובי הקרנית ההתחלתי דק יותר ניתן להסיר פחות מספרים.
בקרנית תקינה ניתן להסיר ללא בעיה מיוחדת מרשם של 4.00- או 4.50- דיאופטריות.
הרשי להזמין אותך לבדיקת התאמה בהדסה אופטימל, במסגרת בדיקה זו נבדוק את מרשם המשקפיים העדכני ואת עובי הקרנית ותוכלי לקבל מידע מדוייק האם ניתן לתקן את ליקוי הראיה שלך בניתוח לייזר. כמובן שתקבלי גם מידע לגבי השיטות השונות העמדות לרשותנו להסרת משקפיים, הסיכויים להצלחה וסיכונים שבכל שיטה ושיטה.
בסופו של יום תוכלי בעצמך לדעת אם את מתאימה לניתוח ועל בסיס הידע שלך תוכלי להחליט לגבי הניתוח והשיטה הכי טובה עבורך
לרשותך תמיד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- ניתוח לתיקון ראיה לבן 40אופיר05/12/2007
שלום,
אני בן 40 (עוד כמה חודשים, אבל מילא...) וסובל מקוצר ראיה. יש לי מספר קטן אומנם, אבל אם אני הולך ברחוב אני לא אזהה מישהו שאני מכיר ממרחק 20 מטר, ובאופן כללי מרגיש שהעולם קצת מעורפל).
הייתי רוצה לעשות ניתוח לתיקון ראיה, אבל שמעתי שלא עושים את זה למי שקרוב לגיל 40 או עבר אותו, כי אז הוא יזדקק למשקפיים עבור ראיה קרובה (למשל, לקריאה)
האם זה נכון באופן גורף? אם לא, באילו מקרים אפשר לעשות ניתוח כזה ללא תשלום מחיר כבד מדי בראיה הקרובה?
תודה,
אופיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זוקן ראיה
ד''ר דוד לנדאו07/12/2007אופיר שלום,
ניתוחי הלייזר להסרת משקפיים נועדו לתקן את ליקוי הראיה לרחוק.
האפשרות לראות גם לרחוק וגם לקרוב מקורה במערכת המיקוד הטבעית.
מערכת זו מבוססת (על פי התיאוריה המקובלת) על העובדה שכאשר אנחנו צעירים העדשה הטבעית שלנו, הנמצאת בתוך העיניים גמישה ורכה והשרירים הנמצאים בתוך העיין (ciliary muscles) יכולים למתוח או להרפות אותה ועל ידי זה לשנות את העובי שלה, שינוי העובי משנה את יכולת המיקוד של העדשה ומאפשר לנו לראות לרחוק ולקרוב.
בסביבות גיל 40 העדשה נעשית נוקשה ואין לשרירים אפשרות לשנות את העובי שלה כמו בעבר.
אנחנו מוצאים עצמנו מקובעים בפוקוס הטבעי של העין. אנשים ללא ליקוי ראיה ימשיכו לראות טוב לרחוק את יזדקקו למשקפיים לקרוב. קצרי הראיה לעומת זאת ימשיכו לראות טוב לרחוק דרך המשקפיים או עדשות המגע שלהם אך יאלצו להסיר אותם על מנת לראות לקרוב.
ניתוחי הלייזר להסרת משקפיים מתקנים את ליקוי הראיה לרחוק אך לא משפיעים על תהליך זוקן הראיה כך שאנשים עם קוצר ראיה לא גבוה לאחר גיל 40 בעצם מחלפים בין משקפיים לרחוק למשקפיים לקרוב אם הם עוברים את הניתוח.
אני ממליץ לבני ארבעים ויותר לעבור את הניתוח רק אם הם רוב היום זקוקים לראיה לרחוק (נהגי מוניות למשל) אחרת אין לניתוח כל ערך עם מחליפים זוג בזוג.
חלופה אחרת היא לבצע monovision זאת אמרת לתקן עין אחת באופן מלא לרחוק ואת העין השניה לתקן באופן חלקי כך שהיא תישאר עם קוצר ראיה נמוך. שיטה זו היא פשרה המאפשרת להסתדר ללא משקפיים מרבית היום אך כדי לראות דברים ממש קטנים בכל זאת זקוקים למשקפיים לקרוב.
בעתיד נוכל לבצע ניתוח קטרקט מניעתי )refractive lens exchange) לבני 50 ומעלה תוך השתלת עדשה מלאכותית תוך עיניית מולטי פוקלית. עדשות אילו יאפשרו ראיה סבירה לרחוק ולקרוב.
בכל זאת יהיה בזאת משום פשרה מכיוון שעדין אין לנו עדשה המוסגלת להחליף לגמרי את העדשה הטבעית בשברא האלוהים. כמובן יהיה צורך גם לקחת בחשבון את הסיכונים שבניתוח זה כולל הסיכון הנדיר לאובדן ראיה ועין כתוצאה מזיהום, דימום תוך עיני או היפרדות הרשתית.
לסיכום:
יש מספר קטן של חלופות עבור אנשים מעל גיל 40 בניסיון לתת מענה לצורך לראות גם לרחוק וגם לקרוב ללא משקפיים אך נכון להיום שיטות אילו מהוות פשרה ולא פיתרון אולטימטיבי.
ממליץ להמתין עוד מספר שנים להתדקמות הטכנולוגית שלדעתי תביא מהר מאוד לפיתרון מעשי.
לרשותך תמיד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- מפחדת מהניתוחמרינה05/12/2007
שלום, אני מאוד רוצה לעשות את ניתוח הסרת המשקפיים בלייזר , מכוון שיש לי מספר גדול 4- ואיני מסוגלת לשים יותר עדשות מגע מכוון שכנראה התפתחה לי אי סבילות לעדשות ... אך אני מאוד מפחדת מזה שמשהו עלול להשתבש... האם החששות שלי מוצדקות? והיכן המקום הכי טוב ובטוח לעשות את הניתוח? תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ידע במקום פחד
ד''ר דוד לנדאו07/12/2007מרינה שלום,
כמו כל ניתוח הקיים בעולם גם לניתוחי לייזר להסרת משקפיים יש יתרונות וחסרונות.
גם בידיים של המנתח הכי מנוסה יש לצערי אחוז קטן של סיבוכים.
החכמה האם המנתח שלך מסוגל לטפל כראוי במקרה הצורך.
לדעתי המכון המומלץ ביותר הוא מכון ותיק, עם מנתחים מנוסים ומוניטין חיובי היכול להציע מגוון שיטות להסרת משקפיים הן בלייזר בהן באמצעים אחרים (ולא מכון היכול להציע שיטה אחת בלבד).
הרשי לי להזמין אותך לבדיקת התאמה בהדסה אופטימל, במסגרת הבדיקה נבדוק את העיניים שלך כדי לוודא שאת יכולה לעבור את הניתוח ותקבלי מידע רב וחשוב לגבי השיטות השונות להסרת משקפיים, סיכויים להצלחה וסיכונים כדי שבסופו של דבר תוכלי לקבל החלטה מבוססת על ידע.
מניסיוני ככל האנחנו יודעים יותר על נושא, אנחנו מבינים יותר ויכולים לפחד פחות
לרשותך תמיד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- ניתוח להורדת משקפייםודים04/12/2007
שלום רב.
ברצוני לדעת מה ההבדל העיקרי בין 2 הניתוחים היתרונות והחסרונות של השיטות
1. שיטת ה - super prk
2. שיטת ה - lasek
והאים יש יתרון לאחד מן השיטות על השניה
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת התאמה לניתוח לייזר
ora23/03/2009שלום! אני בת 17 וחצי ורוצה לעשות בדיקת התאמה להורדת משקפיים בליזר. אני יכולה לעשות את זה כבר בגיל הזה או שאצטרך לחכות עד גיל 18? אם אפשר לעשות, עדיף שאני אחכה לגיל 18 או שאין הבדל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירההבדלים בין השיטות?
ד''ר דוד לנדאו07/12/2007ודים שלום
PRK ו- LASEK וכן ASA, Super-lasik ועוד הם שמות שיווקיים נרדפים לשיטת הלייזר על פני השטח, מלבד שינויים קלים בצורת ביצוע הניתוח אין ביניהם כל הבדלים.
נראה לי שניתן לתאר את ההבדל בין השיטות האילו כהבדל בין ספר ומעצב שיער.
לסיכום:
אין הבדלים עקרניים בין השמות או בניתוח שמאחורי השמות ולכן אני לא מכיר יתרונות וחסרונות למעט העובדה שכדאי מאוד להיזהר ממכון המציע שיטה ידועה ומוכרת תחת שם "חדש" כדי להטעות אותך לחשוב שהם המציאו את הגלגל מחדש.
הרשה לי להזמין אותך לבדיקת התאמה לניתוח בהדסה אופטימל, בשיחה שאני נותן במסגרת בדיקת ההתאמה אני מסביר את השיטות השונות להסרת משקפיים יתרונות וחסרונות ובסוף היום תוכל להחליט בעצמך מה השיטה הרצויה לך
לרשותך תמיד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- אירוזיה לאחר ניתוח אינטראלאסיק+CVתוף הגשם04/12/2007
עברתי את הניתוח לפני 6 ימים.אחרי הניתוח הושארה עדשה טיפולית עד למחרת,מכיוון שד"ר לוינגר אמר שהיתה "קצת אירוזיה". כבר בניתוח ,הרגשתי איך הכל הולך חלק בעין שמאל ואיך הכל הולך "לא חלק" בעין ימין. היה קשה למקם את המפסק וכו.
יום אחרי הניתוח ראיתי 6/6 בעין שמאל ולא יכולתי לרכז את עין ימין (האחות בדקה ראיה עם העדשה).
כבר מהיום השני אני קוראת,נמצאת במחשה ,וכל הזמן מרגישה שעין שמאל מצוינת ועין ימין פחות חזקה "נגררת" של עין שמאל.
מכיוון שהדלקנו את הקמין,אני משתמשת לעתים דחופות יותר בטיפות של דמעות מלאכותיות .
עין שמאל,כמעט לא מורגשת ועין ימין מרגישה כמו שיש עדשה שם,או משהו נוכח.
האם יהיה שיפור,או האם עלי להתחיל לדאוג בביקורת הקרובה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מהלך בעייתי ?
ד''ר דוד לנדאו07/12/2007יקירתי,
קשה מאוד לייעץ לך רק על בסיס המידע שאת מספקת בפורום.
כמו כן הפורום לא יכול להציע ייעוץ מאוד אישי (מכיוון אין אפשרות לבדוק את העיניים שלך) אלא מידע כללי וחשוב.
ממליץ מאוד לחזור לרופא המנתח שלך לשמוע ממנו פרטים מדוייקים לגבי המצב, תוכנית טיפול להמשך והערכה לגבי הראיה העתידית.
רפואה שלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- nידעשני04/12/2007
היי אני מחפשת מידע על הסרת משקפיים בלייזר,על מכונים מומלצים ומחירים...
אשמח לקבל תגובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מידע על לייזרים להסרת משקפיים
ד''ר דוד לנדאו07/12/2007שני שלום,
מידע נרחב על הסרת משקפיים בלייזר ניתן למצא באתרים שונים באינטרנט.
ברחבי הארץ יש מכונים רבים וטובים, ממליץ לבחור במכון וותיק עם מוניטין.
אני אישית קשור להדסה אופטימל.
טווח המחירים רווח ותלוי מאוד בניתוח המתאים ביותר לך.
הרשי לי להזמין אותך לבדיקת התאמה במסגרתה יבדקו העיניים שלך כדי לוודא את יכולה לעבור את הניתוח, כמו כן תקבלי מידע רב ומגוון על השיטות השונות להסרת משקפיים בלייזר ובאמצאים אחרים ובסוף היום תוכלי גם לשמוע על המחיר של הניתוח המתאים לך.
לרשותך תמיד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- הסרת משקפיים בלייזרנופר03/12/2007
שלום,
אני בת 16 ואני רוצה לעבור הסרת משקפיים בליזר ,ואמרו לי שאני צריכה לחכות לגיל 18.
יש לי חלבונים בעין אז רציתי לשאול אם זה יימנע ממני לעשות את הניתוח בעתיד.
אשמח אם תענו לי
נופר !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לנופר
ד``ר עמי הירש03/12/2007נופר שלום,
אכן את חייבת לחכות עד לגיל 18 לפחות, כמו כן עליך לחכות שהמספר יהיה יציב.
אין קשר בין החלבונים בעין לניתוח לייזר בעתיד.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- לאסק- תוצאותמור02/12/2007
שלום רב. עברתי ניתוח מסוג LASEK לפני 3 שבועות במכון עיניים. מה שקורה זה שבסביבות שבוע וחצי אני חשה שעין ימין רואה הרבה פחות טוב מעין שמאל.. העין גם טיפה כואבת לי והראייה היא דיי מטושטשת בעין זו..אני יודעת שצריך לחכות זמן להחלמה מוחלטת אבל אני חוששת שהמצב לא ממש הולך להשתפר ושהניתוח לא הצליח. אני מוטרדת מהעניין מאוד, וממש חוששת מתיקון כי ההחלמה של השבוע הייתה לי ממש קשה.האם מצב של עין פחות רואה טוב מעין שניה זה מצב טבעי?? כמה זמן אפשר להעריך פחות או יותר שהניתוח הצליח?
תודה מראש..מור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מור
ד``ר עמי הירש02/12/2007ריפוי לאחר ניתוח לסק הינו כחודשיים עד שלושה.
במידה והנך מעונינת להבדק לפני המועד שנקבע לך הנך מוזמנת לביקורת
ד"ר הירש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)