פורום הסרת משקפיים בלייזר - יש לך שאלה?

לבדיקת התאמה ללא עלות מלא/י פרטיך

• 3 שנים לאחר ניתוח
    טליה
    13/10/2007

לפני 3 שנים עברתי ניתוח בשיטת LASIK במכון רואים 6/6 בנתניה.
    לאחרונה חלה התדרדרות בראיה, רציתי לגשת לבדיקה ומסתבר שהמכון "נעלם".
    האם ידוע לך משהו על כך?
    למי לפנות?
    איך אפשר לאתר את המכון או את עובדיו? כל מידע שיש לך בנושא יעזור לי מאוד.

תודה..

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לבדיקת התאמה
    סגירה
    3 שנים לאחר ניתוח

הוספת תגובה

• מכונים להסרת משקפיים

ד''ר דוד לנדאו
    14/10/2007

טליה שלום,

צר לי מאוד לשמוע שהמכון בו עשית את הניתוח נסגר ואין לך כתובת לפנות אליה.

לצערי זו אחת הבעיות הקיימות היום בשוק הפרוע של ניתוחי לייזר להסרת משקפיים.

אני תמיד ממליץ לבדוק היטב את המכון שבו עושים את הניתוח, בעיקר מי עומד מאחוריו.
    למכונים הקשורים עם מחלקות עיניים בבתי חולים גדולים יש כנראה יתרון יחסי בתחום זה מכיוון שתמיד תהיה כתובת גם אם המכון יסגר מסיבות שונות (לדוגמא, בבית החולים אסף הרופא היה מכון לייזר להסרת משקפיים שנסגר אך רופאי המחלקה ממשיכים לתת מענה למנותחים).

ממליץ לך לחפש את הרופא המנתח שלך, ברוב המקרים הוא עדין עובד באיזור ויוכל לסייע לך בעצמו או לפחות להפנות אותך בצורה מסודרת לעמית למקצוע שיוכל להעזור.

לרשותך תמיד

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• מילואים לאחר ניתוח
    אמיר
    13/10/2007

האם מומלץ לעשות מילואים לאחר ניתוח?הכוונה למילואים בתנאי שטח/ שמירות וכדומה.

לבדיקת התאמה
    סגירה
    מילואים לאחר ניתוח

הוספת תגובה

• מילואים לאחר ניתוח.

ד''ר דוד לנדאו
    14/10/2007

אמיר שלום,

ניתוחי הלייזר להסרת משקפיים נועדו לשפר את איכות החיים ולהחזיר את המנותח מהר ככל האפשר לתפקוד מלא בחייו.

במדינת ישראל שירות המילואים הוא חלק ממרקם החיים של חלק נבחר וטוב של האוכלוסיה.
    לדעתי כבר שלושה שבועות או חודש לאחר ניתוח (ולא חשוב באיזו שיטה) ניתן לבצע שירות מילואים מלא ללא כל מגבלה.

שירות מילואים קל

לרשותך תמיד

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• שבועיים וחצי לאחר ניתוח לאסק
    דן
    13/10/2007

שלום דוקטור,

כתבתי לך בעבר ורציתי לשאול שאלה נוספת.

נראה לי שבשבוע האחרון ראייתי השתפרה מאוד, ועכשיו לשמחתי אני רואה בבוקר כבר כמו שהייתי רואה עם המשקפים.

לעומת זאת, בסביבות אחר-הצהרים והלאה, יש ירידה מסוימת בראיה ואני רואה פחות טוב.

יש לציין שאני עובד כל היום מול מחשב בצורה דיי אינטנסיבית, לכן אני חושש שזה הגורם לבעיה....
    האם המצב אמור להסתדר בהמשך?

אני ממשיך להשתמש בטיפות לפי ההנחיות כמובן.

לבדיקת התאמה
    סגירה
    שבועיים וחצי לאחר ניתוח לאסק

הוספת תגובה

• ראיה לאחר הניתוח

ד''ר דוד לנדאו
    14/10/2007

דן שלום,

אנחנו מודעים היטב לעובדה שחדות הראיה לאחר ניתוח לייזר להסרת משקפיים לא יציבה בששת החודשים הראשונים לאחר הניתוח.

יש ימים טובים יותר ויש ימים טובים פחות, בכל מקרה הראיה תפקודית לאורך כל הזמן.

גם ליובש בעיניים יש תרומה לחוסר היציבות בשבועות הראשונים לאחר הניתוח.

ממליץ לך מאוד להקפיד על הטיפות לפי הנחיות המנתח שלך וגם להתמיד עם טיפות לחות ללא חומרי שימור בעיקר בזמן עבודה ממושכת מול צג מחשב.

נראה לי שעליך להעזר בסבלנות וסובלנות, בסופו של דבר הראיה תתיצב ואתה תהנה מאיכות חיים טובה בהרבה מזו שהייתה לך לפני הניתוח.

לרשותך תמיד

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• שוב תודה, אחכה בסבלנות ואחזור לעדכן

מיכאל
    14/10/2007

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• כחודשיים לאחר ניתוח PRK - אכן הסתדר

דן
    01/12/2007

תודה על העזרה!

חזרתי לעדכן כי בזמנו ששקלתי האם לעשות ניתוח ראיתי כאן המון הודעות של אנשים שהתלוננו כשבוע/שבועיים אחרי הניתוח אבל מעט מאוד חזרו לעדכן מה המצב אחרי מספר חודשים.

אחרי בערך כחודשיים המצב השתפר - ועכשיו אני מאוד מרוצה.

מקווה רק שהניתוח יעמוד במבחן הזמן כי בכל זאת אני עובד 10+ שעות ביום מול מחשב (אולי אחזור לעדכן עוד שנה)...

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• היי דן...

מור
    01/12/2007

היי דן, נחמד שחזרת לעדכן אחרי תקופה זה דיי מעודד..
    אני מתעניינת, האם אחרי הניתוח חדות הראייה בשתי עינייך הייתה שווה.?אני כבר 3 שבועות אחרי ועין אחת פחות רואה טוב..ממש מלחיץ אותי לחשוב על תיקון
    והמצב קצת מדאיג...אשמח לשמוע תגובה ממך.

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• היי מור

דן
    01/12/2007

גם אצלי היה הבדל בהתחלה.
    עין אחת הסתדרה ממש מהר (שבוע בערך) ובעין השניה עדיין הייתי רואה דיי מטושטש, אחרי בערך חודש שתי העיניים הגיעו לאותו מצב.

מה שקרה אחר-כך היה שבבוקר הראיה היתה ממש טובה ובמהלך היום היא היתה נחלשת. היה לי פוסטר עם כתובות בקטן על הקיר בקצה השני של החדר בעבודה, שתמיד בבוקר הייתי רואה מושלם ואחר-הצהרים אחרי 5-6 שעות מול מחשב הייתי רואה אותו מטושטש.

זה דיי הדאיג אותי, אבל אחרי חודשיים בערך זה הסתדר ועכשיו אני רואה אותו אותו בדיוק אותו הדבר בצורה טובה גם אחר-הצהרים.

מאמין שגם אצלך זה יסתדר, רק צריך קצת סבלנות ולהמשיך לשים את הטיפות עיניים...למרות שזה קצת מעצבן לפעמים...

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על העדכון

ד''ר דוד לנדאו
    02/12/2007

דן שלום,

תודה רבה על העדכון, שמחתי לקרא שהכל הסתדר.

תהנה מאיכות החיים החדשה שלך.

ושוב תודה רבה על התשובה שלך למור, הנראה לי שהיא צריכה חיזוק.

לרשותך תמיד

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• מה קורה בהתאוששות לאחר הניתוח...
    דן
    12/10/2007

שלום,
    הייתי רוצה לשמוע תשובה לגבי שאלה שקצת מציקה לי...

הבנתי שבניתוח לאסק שכבת האפיטל בונה את עצמה מחדש לאחר כשבוע. מדוע, אם כך, זמן ההתאוששות עומד על חודש-חודשיים? מה קורה אחר-כך?

בנוסף לכך, מדוע בניתוח לאסיק ההתאוששות היא כמעט מידית ולא צריך לחכות חודש? להבנתי דווקא זה ניתוח חודרני יותר שאמור לקחת יותר זמן לגוף להתאושש ממנו, לא...?

תודה!

הוספת תגובה

• היחמה לאחר ניתוח

ד''ר דוד לנדאו
    14/10/2007

דן שלום,

בניתוח לייזר על פני שטח הקרנית (PRK, LASEK,ASA) שכבת הציפוי של הקרנית (האפיתל) מוסרת כדי לאפשר ביצוע טיפול הלייזר על פני שטח הקרנית. שכבת האפיתל משלימה עצמה (השכבה הראשונה) תוך מספר ימים ספורים. לאחר מכן יש צורך לבנות את כל חמש שש השכבות הרגילות. לכן חדות האיה בשיטה זו תפקודית לאחר שבוע או עשרה ימים (כאשר השכבה הראשונה השלימה עצמה) והגעה לראיה מקסימלית לוקח זמן.

בשיטת הלייזר מתחת לכיפה (LASIK), לא פוגעים בשכבת האפיתל במרכז הקרנית (חותכים את כיפה מתחת לשכבת האפיתל) לכן לאחר שמחזירים את כיפת הקרנית למקומה הראיה מתאוששת תוך 72 שעות. יש תהליך ריפוי בעומק שבדרך כלל לא מפריע לראיה.

למרות שההחלמה לאחר הניתוח בשיטת הלייזר על פני הקרנית ארוכה יותר וכרוכה גם בחוסר נוחות עד כאבים לאחר הניתוח, שיטה זו נחשבת לבטוחה יותר מכיוון שיש בה רק חצי אחוז של סיכון לסיבוכים.

בשיטת הלייזר מתחת לכיפה, ההתאוששות מהירה אך יש סיכון גבוה יותר לסיבוכים בעיקר אילו הקשורים לכיפת הקרנית עצמה.

מקווה שקיבלת תשובה מספקת

לרשותך תמיד

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה!

מיכאל
    14/10/2007

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• ד''ר שלום (קצת לחוץ)
    עוז
    10/10/2007

ביום ראשון עברתי ניתוח סופר לאסיק להסרת משקפיים .
    יום למחרת הניתוח פגשתי את אחד מהרופאים במכון אך לא את הרופא המנתח שלי ..
    הוא המליץ לי להשתמש בטיפות האוקסין ביחד עם הסטרדוקס כ 6 פעמים ביום .
    היום (יום רביעי) נפגשתי שוב עם רופא שבחן את עיני ומיד לאחר שהסתכל אמר לי לשים את הסטרדוקס היום כל שעה בעין שמאל אבל לא הסביר מדוע ..
    ואמר לי שממחר אני צריך לטפטף את האוקסין פעמיים ביום ואת הסטרדוקס 4 פעמים עד יום א' אני נפגש עם הרופא המנתח שלי .
    השאלות שלי הם ..
    מדוע הוא נתן לי להשתמש היום בסטרדוקס כל כך הרבה פעמים חשש לעכירות בקרנית אולי ?
    והאם זה בריא לעין להשתמש כל כך הרבה בטיפות?
    אשמח אם תענני בהקדם תודה רבה עוז.

לבדיקת התאמה
    סגירה
    ד''ר שלום (קצת לחוץ)

הוספת תגובה

• מיותר לציין ..

עוז
    10/10/2007

שאני רואה נפלא וממש מרגיש טוב בלי שום כאב בעין ...

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפות לאחר ניתוח להסרת משקפיים

ד''ר דוד לנדאו
    14/10/2007

עוז שלום,

לרופאים שונים יש פרוטוקולים שונים לטיפול לאחר ניתוח להסרת משקפיים.

אני לא מכיר שיטה בשם "סופר לאסיק", כנראה שמדובר בשם שיווקי לניתוח לייזר על פני הקרנית. (כמו השימוש במושג "מעצב שיער" במקום לאמר סתם ספר).

צר לי גם לשמוע שאין לך כתובת ממשית לפנות אליה ואין אתה זוכה לקבל את כל המידע הרלוונטי לגבי מצב העיניים.

אני אישית רואה חשיבות מרובה בקשר האישי בין המנתח והמנותח. אני מאוד לא אוהב את השיטה שבה המטופל נבדק על ידי רופא א' לפני הניתוח, מנותח על ידי רופא ב' ונמצא במעקב של רופא ג'.

לגבי שאלתך, יתכן ומדובר בפרוטוקולים שונים של רופאים שונים או בבעיה שיש בהחלמה של הקרנית.

ממליץ לך מאוד למצא את הרופא המנתח שלך, להיבדק אישית על ידו וקבל ממנו הסבר מפורט מה המצב של העיניים ומה הפרוטוקול שלו לטיפול לאחר הניתוח.

מקווה שבסופו של דבר יסתבר שמדובר בהבדלי פרוטוקולים ולא בבעיה בעין.

לרשותך תמיד

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה דוקטור

עוז
    14/10/2007

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• קטרקט והסרת משקפיים
    חלי
    10/10/2007

סבתא שלי עומדת לעבור ניתוח קטרקט והוסבר לה שאחרי הניתוח היא תוכל לראות בלי משקפיים.
    מה הסיכונים שיש בשיטה הזאת?
    איזה מקומות בארץ מומחים בשילוב של קטרקט והסרת משקפיים?
    אני מודה לך מאוד

לבדיקת התאמה
    סגירה
    קטרקט והסרת משקפיים

הוספת תגובה

• קטרקט והסרת משקפיים

ד''ר דוד לנדאו
    14/10/2007

חלי שלום,

ניתוח קטרקט אינו ניתוח להסרת משקפיים !.
    בניתוח קטרקט מרסקים את העדשה הטבעית העכורה בעין, שואבים את החלקיקים ומשתילים במקומה עדשה מלאכותית תוך עינית מפלסטיק.
    לפני הניתוח מבוצעת מדידה של הקרנית ואורך העין על מנת לנסות להשתיל עדשה בעוצמה אופטית כזו שתאפשר למנותח ראיה טובה לאחר הניתוח עם משקפיים במרשם קטן.
    אין באפשרות החישובים הקיימים היום לדייק ברמה של ניתוחי לייזר להסרת משקפיים.

קיימות כיום גם עדשות מלאכותיות תוך עיניות מולטיפוקליות המיועדות לשחרר את התלות במשקפיים לקרוב ולרחוק אך גם הן עדין לא מושלמות.

בארה"ב יש מקומות המשלבים ניתוח קטרקט ולאחר כחודש או ששה שבועות, הסרת המרשם השארי בעזרת ניתוח לייזר להסרת משקפיים.

העלויות בארץ כרגע מאוד גבוהות אך השילוב אפשרי כמעט בכל מכון שבו עובדים רופאים הקשורים עם בתי חולים או שיש להם אפשרות לנתח קטרקט בחדר ניתוח פרטי.

חייב לציין שבמדינת ישראל לא ניתן לבצע השילוב על חשבון מערכת הבריאות מכיוון שמשרד הבריאות אוסר זאת. כל הניתוחים חייבים להיות במסגרת פרטית בלבד.

ממליץ מאוד לדון בנושא עם רופא העיניים של סבתא שלך, במקרים רבים יוכל לחוות דעתו האם בכלל יש אפשרות לבצע את הניתוח המשולב ואם כן למי לפנות בסמוך למקום המגורים של סבתא שלך.

מקווה שתשובתי תעזור

לרשותך תמיד

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• עין 0:0 ועין 1 הצעה שקשה לסרב לה?
    יעקב
    08/10/2007

שלום,
    אני בן 57 מרכיב משקפיים (קוצר ראייה מספר 4.5 ) ואינני זקוק למשקפי קריאה (קורא ומול מחשב ללא משקפיים) .עברתי בדיקות ונמצאתי מתאים מכל הבחינות לדעת הרופא "ללא שום הסתייגות" .קרנית עבה, מספר יציב,"מיקום" קרנית טוב מאוד (לא הבנתי בדיוק מה זה למרות שהראו לי צילום צבעוני) מבנה עין מתאים .לדבריו הנתונים שלי הם כאלה שגם אם היה לי מספר גבוה -10 הוא היה ממליץ לנתח. לשאלתי האם יש פתרון לראייה מרחוק וגם מקרוב הציע לי הרופא עין אחת במספר 0:0 והשניה ב 1 . לשאלתי האם זה מקובל ענה לי שבגילי הרבה מנותחים עושים זאת ובמקרה הספציפי שלי הוא טען שמספר 1 "זה כלום" וסיכוי גדול שלא אזדקק למשקפי קריאה אלא רק לעתים אם אתאמץ.
    שאלותי:
    האם ניתוח בו נקבע לעין אחת פתרון לראייה מרחוק ולשנייה ראייה מקרוב הוא אכן מקובל? ואם הבעייה לא תיפתר , האם ניתן לעשות "תיקון" ?.
    שיטת הניתוח שהוצעה לי היא סופר ליזיק מה הסיכונים לעומת שיטות אחרות . קראתי אמנם את תשובותיך בנושא לפונים אחרים אך השאלה היא האם ההחלטה צריכה להיות של המנותח שהרי אין לנו את הידע והניסיון של הרופאים.
    תודה
    יעקב

הוספת תגובה

• מונו-ויזיאון

ד''ר דוד לנדאו
    10/10/2007

יעקב שלום,

השיטה לפיה ניתוח שבסופו של דבר עין אחת רואה היטב לרחוק ועין שניה נשארת עם מינוס קטן כדי שניתן יהיה לראות איתה לקרוב נראית מונו-ויזיאון (monovision).
    זו שיטה מוכרת מזה שנים רבות כ"טיפול" בזוקן ראיה.

משמעותה היא שהמנותח צריך ללמוד לראות לרחוק רק עם עין אחת ולקרוב רק עם העין השניה.
    בשיטה זו יש וויתור מסויים על איכות הראיה התלת מימדית.
    כ- 40% מהאוכלוסיה לא מסוגלת להתסדר עם ההבדל בין שתי העיניים.

במטופלים שלי המעונינים בשיטה זו אני מציע לבצע סימולציה של המצב לאחר הניתוח וזאת על ידי שימוש למשך שבוע עבודה רגיל בתיקון מלא בעדשת מגע חד פעמית רק בעין אחת ותיקון חלקי עם עדשת מגע חד פעמית בעין השניה. אם המועמד לניתוח מסתדר עם ההבדל בין שתי העיניים אז השיטה יכולה להתאים לו, אם לא מסתדר מאוד ממליץ לא לבצע מונו-ויזיאון.
    בעיקרון ניתן ל"תקן" את העין שלא נותחה לתיקון מלא גם לאחר שנים מהניתוח אך בגילך המשמעות היא שתזדקק למשקפים לקרוב.

בגיל 57 אני אישית לא אוהב לנתח ניתוח לייזר להסרת משקפיים מכיוון שרוב האנשים יזדקקו בצורה זו או אחרת למשקפיים לקרוב בכל מקרה.

חלופה אחרת היא ניתוח קטרקט מניעתי (Refractive lens exchange) עם השתלת עדשה מלאכותית תוך עיניית מולטי-פוקלית. העדשות של היום מביאות כ- 86% מהמנותחים למצב שאין הם זקוקים למשקפיים בכלל גם לרחוק וגם לקרוב. צריך לזכור שניתוח כזה תומן בחובו סיכון גבוה יותר מאשר ניתוחי הלייזר להסרת משקפיים.

שיטת ה"סופר ליזיק" היא שם שיווקי לניתוח לייזר להסרת משקפיים על פני הקרנית (שמות נרדפים אחרים הם PRK, LASEK, ASA ועוד).

אני מקווה שמידע שנתתי כאן יסייע לך להחליט לגבי ניתוח או לא ובאיזו שיטה.

לרשותך תמיד

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• דוקוטור לנדאו אתה גדול

בקי
    17/10/2007

כל הכבוד לך על הידע והמיידע ההומוניטרי שהינך מעניק לציבור בזמנך השאול. תודה על תרומתך ביידע לקהילה

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    לילי
    08/10/2007

ד"ר שלום

בשנת 2002 עברתי ניתוח לייזר לתיקון קוצר ראייה באמריקן לייזר - ד"ר וונדר. שנה לאחר מכן התחלתי להרגיש ירידה באיכות הראייה במיוחד בתקופת החורף. פניתי אליהם והם נתנו לי טיפות לעיניים. זה עזר במעט. אני מרגישה שראייתי לא מי-יודע-מה. האם עליי לקבל גזירה זו או שהרופא לא עשה את הניתוח כמו שצריך? היה לי מספר גבוה -4 בערך.בלי צילינדר. תודה

לבדיקת התאמה
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• האם יש הגיון לכך שאיכות הראייה..

שני
    08/10/2007

יורדת בחורף?

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרעות ראיה בחורף ?

ד''ר דוד לנדאו
    10/10/2007

רוית שלום,

שינויים עונתיים באיכות הראיה אינה בעיה המוכרת לי.
    לעיתים הדבר נוגע ליובש בעיניים מכיוון שאנחנו חיים בדרך כלל בסביבה ממוזגת או מחוממת והיא גם סביבה מאוד יבשה.

ממליץ לך לחזור לרופא המנתח שלך לבדיקה חוזרת ולברר איתו את הבעיה וחלופות לפיתרון.
    יתכן מאוד ששימוש קבוע בטיפות תוספי דמעות יעזרו

לרשותך תמיד

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• קוצר ראיה חריג
    מאיר
    05/10/2007

אני בחור בן 35 קצר רואי עם מספריים ענקיים -26 וצלינדר 3 ראייתי מוגבלת גם אם המשקפיים במיוחד בלילה אני מתקשה מאד לראות. מה ניתן לעשות במצבי בכדי לשפר את הראיה. בברכה מאיר

לבדיקת התאמה
    סגירה
    קוצר ראיה חריג

הוספת תגובה

• קוצר ראיה חריג

ד''ר דוד לנדאו
    10/10/2007

מאיר שלום,

קוצר ראיה של 26.00- דיאופטריות הוא באמת קוצר ראיה חריג מאוד.
    מספרים כאילו אינם בתחום ניתוחי הלייזר להסרת משקפיים.

קוצר ראיה כזה הוא גורם סיכון משמעותי ביותר להיפרדות רשתית.

שתי החלופות שניתן לבחון אותן הן:
    1. השתלת עדשה מלאכותית תוך עינית בנוסף לעדשה הטבעית שלך
    Phakic intra-ocular lens.
    2. ניתוח קטרקט מניעתי עם השתלת עדשה מלאכותית תוך עיניית מיוחדת.

לשתי החלופות הנ"ל יש סיכון גבוה מאוד לגרום להיפרדות רשתית בעין כל כך גדולה כמו שלך.

ממליץ לפנות לרופא עיניים מומחה בסמוך למקום המגורים שלך לבדיקת עיניים תקופתית ולדון איתו לגבי הסיכויים והסיכונים בחלופות שציינתי

לרשותך תמיד

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• אינטראלאסיק
    יעל
    04/10/2007

רציתי לשאול, בניתוח אינטראלאסיק הבנתי שגם אחרי שנים רבות הכיפה יכולה לזוז ממקומה. הריזו סכנה, אז מדוע שיטה זו הפכה לפופולארית כל כך. ובנוסף, אם זה קורה כשאני בחו"ל, מה אז אני אוכל לעשות?

לבדיקת התאמה
    סגירה
    אינטראלאסיק

הוספת תגובה

• ניתוח לייזר מתחת לכיפה

ד''ר דוד לנדאו
    10/10/2007

דניאל שלום,

שיטת הלייזר מתחת לכיפה (Lasik, Intralase) יוצרת כיפה שנדבקת למקומה לאחר הניתוח אך הקרנית לא חוזרת להיות גוש אחד.

כדי להזיז את הכיפה גם שנים לאחר הניתוח יש צורך בוקטור של כח חזק מאוד יחסית (הדגש הוא על עוצמת כח חזקה) ובכיוון הנכון.
    אירוע כזה אינו שכיח (אפילו נדיר). למרות שאני רואה תזוזה של הכיפה לאחר חבלה מספר פעמים בודדות בשנה.

מקובל היום לאמר שבשיטת ה- Intralase הכיפה נדבקת חזק יותר מאשר בשיטת ה- LASIK אבל כאשר מכה חזקה פוגעת בעין זה באמת לא ממש משנה.

ניתוחי הלייזר מתחת לכיפה פופולריים כל כך מכיוון שהתאוששות הראיה מהירה מאוד, אין כאבים לאחר הניתוח ואדם נורמטיבי שאינו עוסק בספורט אתגרי או במקצוע שבו יש סיכון גבוה לחבלה בפנים יהנה מאוד מניתוח זה (כמעט זבנג וגמרנו).
    צריך לזכור שכמו בכל ניתוח יש תופעות לואי וסיבוכים וצריך להיות מודעים להם לפני הניתוח.

כדאי מאוד לשבת עם המנתח ולדון איתו על היתרונות והחסרונות של כל שיטה ולמצא את השיטה המתאימה לאופי המומעד לניתוח, לעיסוקו ולתחביביו.

לרשותך תמיד

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• טיול לאחר ניתוח
    עמרי
    02/10/2007

האם יש סיכונים נוספים מעבר לידועים, בכך שאני יוצא לטיול ארוך בדרום אמריקה כ35 ימים לאחר ביצוע ניתוח אינטרלאסיק, כשהטיול מתחיל בטיסה ממושכת ובמהלכו גם עלייה לגבהים של 4000 מטר.

לבדיקת התאמה
    סגירה
    טיול לאחר ניתוח

הוספת תגובה

• טיול לאחר ניתוח

ד''ר דוד לנדאו
    10/10/2007

עמרי שלום,

כחודש לאחר ניתוח לייזר הסרת משקפיים (אם הניתוח תקין) לא צריכה להיות בעיה בטיול ארוך בדרום אמריקה.

טיסה ממושכת לא מהווה בדרך כלל בעיה אך כדאי מאוד לקחת איתך לטיסה טיפות של תוספי דמעות על מנת להקל על היובש בתאי הנוסעים במטוסים.

בספרות תוארו שינויים זמניים באיכות הראיה לאחר ניתוחי לייזר להסרת משקפיים בהרים בגבהים של למעלה מ- 2500 מטר בעיקר בשל ריכוז החמצן בגבהים אילו.
    לפי התיאורים הראיה חוזרת לעצמה לאחר חזרה לגובה פני הים.

תהנה מהטיול

לרשותך תמיד

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• באיזה ניתוח לבחור?
    יעל
    01/10/2007

PRK או לאסיק {אינטראלאסיק}, על פי הנתונים היבשים, אם לפציינט יש זמן להחלמה ארוכה אחרי ניתוח, עדיף לו לבצע ניתוח PRK. נראה שהסיבוכים בניתוח פחותים משמעותית מלאסיק. האם נכון?

תודה

לבדיקת התאמה
    סגירה
    באיזה ניתוח לבחור?

הוספת תגובה

• באיזה ניתוח לבחור ?

ד''ר דוד לנדאו
    02/10/2007

יפית שלום,

ניתוח לייזר על פני השטח (Surface ablation) או בשמות אחרים (PRK,LASEK,ASA, Epi-Lasik) נחשב הניתוח הבטוח ביותר כאשר הסיכון לסיבוכים נמצא בסביבות 0.5%. המחיר הוא התאוששות איטית של הראיה וחוסר נוחות עד כאבים בימים הראשונים לאחר הניתוח.

ניתוח לייזר מתחת לכיפה (LASIK או Intralase) תומן בחובו סיכון לסיבוכים הנ ע בין 1% עד 5%. לעומת זאת התאוששות הראיה מהירה (תוך 72 שעות) ובדרך כלל אין כאבים לאחר הניתוח.

בנקודת הזמן של שלושה חודשים לאחר הניתוח חדות הראיה בשתי השיטות זהה.
    במאמרים אחרונים בנקודת הזמן של ששה חודשים כנראה יש עדיפות קלה מאוד לשיטת הלייזר על פני השטח.

ההחלטה לגבי איזו שיטה לבחור מאוד תלויה בצרכי הראיה מיידיים של המטופל והנכונות שלו לקחת סיכונים. אם יש לך את הזמן להחלמה ארוכה ואת רוצה למזער את הסיכון שיטת הליזר על פני השטח היא השיטה עבורך. אם את צריכה התאוששות מהירה של הראיה לאחר הניתוח ואת מוכנה לקבל את הסיכון הידוע של שיטה זו בחרי בשיטת ה- LASIK.

מקווה שעניתי לשאלתך.

לרשותך תמיד

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה עקרונית
    יעל
    01/10/2007

רציתי לשאול אותך ואבקש תשובה כנה...
    מדוע רופאי עיניים לא ממליצים על הניתוח, ומדוע יש מנתחים להסרת משקפיים שלא מבצעים את הניתוח. כששאלתי קיבלתי תשובה שמבחינה אסטטית זה לא מפריע להם... אך התשובה לא נראית לי הגיונית. הרי לחיות ללא משקפיים זה נוח, לא מגביל, כנראה גם יותר יפה. מי לא מכיר את ההרגשה המעצבנת בים או בבריכה כשכל הזגוגית מתמלא בטיפות של מים... ובנוסף לרופא שבתחום אין גם שיקול כספי...
    אני ממשיכה להתעמק בנושא כי אני מעוניינת לעשות,, ואף קבעתי תור לניתוח, אבל ככל שאני קוראת בפורומים אני יותר חוששת.

תודה

לבדיקת התאמה
    סגירה
    שאלה עקרונית

הוספת תגובה

• תשובה עקרונ ית

ד''ר דוד לנדאו
    02/10/2007

יפית שלום,

ניתוח להסרת משקפיים הוא ניתוח שנועד לשפר את איכות החיים ואת התדמית העצמית של המנותח.
    אין לניתוח כזה התוויה רפואית (לא יקרה לך שום נזק את תישארי עם המשקפיים).

מכיוון שכמו בכל ניתוח יש גם לניתוחים אילו תופעות לוואי וסיבוכים, יש צורך לשקול היטב את ההשלכות של תופעת לוואי או סיבוך על חיי היום יום שלך.

אם את חייה בשלום עם המשקפיים או עדשות המגע ואם חס וחלילה במידה ויהיה סיבוך בניתוח יש חשש שפרנסתך תיפגע יש מקום לוותר על הניתוח למרות היתרונות הידועים של חיים ללא תלות במשקפיים.

לדוגמא, טייס מטוסי נוסעים חייב ראיה חדה ללא סינוורים גם ביום וגם בלילה. אם לאחר ניתוח נפגעת הראיה שלו ואין הוא עומד בדרישות של מנהל התעופה הוא יאבד את רישיון הטייס שלו ואת פרנסתו. אדם כזה מוטב אולי לא יקח סיכון. אותו הדבר לגבי מקצועות אחרים (רופאי עיניים למשל). השיקול מאוד אישי וצריך לכבד את ההחלטות האישיות של כל אחד ואחד.

בהצלחה בניתוח

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה

יעל
    02/10/2007

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• צודקת רופאים חוששים בבעיות צצות כמו

בקי
    17/10/2007

אנו נימצאים עם המון בעיות ,ורופאינו חוששים להיתנתח שלא יצוצו להם את אותם הבעיות שאנשים מפנים אלייהם.כך שהם חכמים היות והם לא ניכנסים למקומות שפיקחים יוצאים מהם,.

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• החלמה מניתוח PRK/LASEK
    דן
    30/09/2007

האם לאחר ניתוח מומלץ לא להשתמש במחשב/טלוויזיה משך זמן ממושך?

היש לזה קשר לזמן ההחלמה?

לבדיקת התאמה
    סגירה
    החלמה מניתוח PRK/LASEK

הוספת תגובה

• החלמה מניתוח לייזר על פני השטח

ד''ר דוד לנדאו
    02/10/2007

דן שלום,

בימים הראשונים לאחר ניתוח מסוג לייזר על פני השטח, כמעט כל אור מסנוור וקשה לעיתים לצפות בטלוויזיה או להתבונן על צג מחשב.

לרוב לאחר כחמישה ימים ניתן לצפות מסכי מחשב או טלוויזיה ללא הסינוורים המפריעים.

אין לצפיה בטלוויזיה או במסכי מחשב כל השפעה על תהליך ההחלמה או זמן ההחלמה.

לרשותך תמיד

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• כשבוע לאחר ניתוח לאסק...
    דן
    30/09/2007

שלום,

עברתי ניתוח לפני כשבוע...לא היו כאבים ביכלל (מלבד מספר ימים של דמעות וחוסר נוחות קלה), היום אני רואה דיי טוב...הייתי אומר שבסביבות ה-70% ממה שהייתי רואה עם משקפיים (היה לי מספר 2.5 בשתי העיניים).

מה שמפריע לי הוא שאני עדיין רואה בצורה לא כל כך חדה טקסט על המחשב וביכלל טקסט קטן... אני כן מצליח לראות דיי בקלות כתוביות בטלוויזיה, מה שלא הייתי רואה קודם ללא משקפיים.

שאלתי היא, כמה זמן אמור לקחת עד שהראיה מתייצבת לחלוטין בלאסק? שמעתי תשובות שונות מאנשים שונים...

תודה!

לבדיקת התאמה
    סגירה
    כשבוע לאחר ניתוח לאסק...

הוספת תגובה

• מתי הראיה מגיעה לשיאה לאחר ניתוח

ד''ר דוד לנדאו
    02/10/2007

דן שלום,

הראיה כשבוע לאחר ניתוח לייזר על פני השטח היא תפקודית אך לא מלאה.
    מה שאתה מתאר נשמע לי מהלך תקין ורגיל לאחר ניתוח מסוג LASEK.

לפי הניסיון שלי הראיה מגיעה למצב כמעט מלא ששה שבועות לאחר ניתוח ומתיצבת לחלוטין עד ששה חודשים לאחר ניתוח.

לפי התיאור שלך אתה בדרך הנכונה.

לרשותך תמיד

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה, ושאלה נוספת אם אפשר...

מיכאל
    02/10/2007

האם תנודות בראיה מתרחשות זמן קצר לאחר הניתוח?

אני דיי משוכנע שהיום ראייתי קצת פחות טובה משהיתה לפני יום-יומיים, במיוחד בעין שמאל...

האם זה מצב תקין ואמור להסתדר בהמשך, או שיש סיבה לדאגה?

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה