מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קרנית דקהקארין14/02/2008
שלום, הייתי בשני מכונים שונים לבדיקת התאמה. שניהם ציינו שיש לי קרנית דקה. אני בעלת מספרים נמוכים יחסית (מינוס 1.5 ,2)
באחד המכונים (אמריקן לייזר) הרופא ציין שלמרות שיש לי קרנית דקה יש ביכולתו ורק ביכולתו לבצע את ניתוח הלאסק. עם ההחלמה הקצרה יותר.
הרופא ציין שזאת שיטת אישית שהוא המציא ופיתח והוא מבצע ניתוחים לבעלי קרנית דקה מזה כשנה בשיטה זו.
הוא ציין שכל מכון אחר יאמר לי שאני לא יכולה לבצע את הניתוח עם ההחלמה המהירה.
רציתי לשמוע את תגובתכם בעיניין...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרנית דקה
ד``ר עמי הירש14/02/2008קארין שלום,
ניתוחי הלאסק (LASEK) מבוצעים בעולם מזה מספר שנים. ניתוחי הלאסק בישראל מבוצעים ברוב מכוני הלייזר ואצל רוב מנתחי הלייזר בתחום.
אין בטכניקה הנ"ל כל המצאה או פיתוח אישי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהההתייחסות היתה לקרנית דקה
קארין18/02/2008הכוונה לא היתה לחידוש הניתוח עצמו. אלא לנתון שהקרנית דקה.
הרופא טען שהוא יכול לבצע את הניתוח למרות הקרנית הדקה שלי באמצעות שיטה חדשנית שהוא פיתח.
אשמח לשמוע את תגובתך בנושא זה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהלקארין
ד``ר עמי הירש20/02/2008
לא ידועה לי ולחברי שיטה חדשנית שפותחה ע"י רופא ישראלי.
לקרנית דקה קיימת הגדרה מספרית במיקרונים ומתחת לעובי המוגדר והידוע לא מקובל לבצע ניתוחי לייזר.
כדאי שתשלחי לי את עובי הקרניות המדויק שלך במיקרונים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- שאלה חשובה בנושא בדיקת התאמהגולי13/02/2008
שלום לך,
אני מעוניינת בניתוח להסרת משקפיים ואני רוצה לבדוק מספר מכונים.
נאמר לי כי הבדיקה כוללת מיפוי ודקירה קטנה לשם בדיקת עובי הקרנית.
השאלה שלי היא עד כמה זה "בריא" לעין..כלומר האם אני יכולה לבצע בדיקת התאמה כל שבוע מבלי שהעין תפגע מכך?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת התאמה
ד``ר עמי הירש14/02/2008לא הבנת נכון. בדיקת עובי הקרנית מתבצעת בעזרת אולטראסונד שקצהו רק נוגע בקרנית ואינו דוקר אותה.
בדיקת התאמה כוללת ביצוע של הרחבת האישונים על כן הראייה מטשטשת ובנוסף נגיעות בקרנית. עדיף לרווח את פרק הזמן בין בדיקות ההתאמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- custom viewאבי13/02/2008
האם custom view הוא טיפול נפרד שמתבצע במכשיר אחר? עד כמה הוא חיוני?
למי שמתקשים בתשלום - מאיזה צילינדר ממש כדאי להתאמץ ולעשות את זה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר custom view
ד``ר עמי הירש14/02/2008הטיפול מתבצע באותו מיכשור הלייזר.
בנוסף, בכל צילינדר כדאי לבצע ניתוח מסוג custom view בשל התיקון הרצוי לעיוות הקרנית שבא לידי ביטוי בצילינדר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- 6 שנים לאחר ניתוחמיטל12/02/2008
שלום רב,
לפני 6 שנים ביצע פרופ' קרמר הסרת משקפיים בשיטת לאסיק. היה לי מספר 7. הניתוח עבר בהצלחה למעט חצי צילנדר שנשאר. לפני שנה ושמונה חודשים ילדתי את ביתי הבכורה וכבר אז הרגשתי שאני רואה מרחוק מטושטש. היום אני בחודש שמיני להריון בטוחה בוודאות שעלה לי המספר (לפחות מספר אחד). פניתי לאופטומיטריס והוא אמר שאני צריכה לפנות לרופא עיניים בלבד.
שאלתי הראשונה למי לפנות?
שאלתי השנייה היא האם אוכל להרכיב עדשות מגע במידה ואצטרך משקפיים? (בזמנו פרופ' קרמר טען ש"גירד" את כל עובי הקרנית ואי אפשר לחזור על הניתוח)
תודה מראש,
מיטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 6 שנים לאחר ניתוח
ד``ר עמי הירש14/02/2008מיטל שלום,
היות ואת מנותחת של פרופ' קרמר, ממליץ בחום לפנות לרופא המטפל (שכן בידיו ככל הנראה התיק הרפואי המקורי שלך).
לשאלתך השנייה, ניתן להרכיב עדשות מגע לאחר ניתוח לייזר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- מספרים קטניםשחף10/02/2008
שלום, האם יש הבדל בניתוח לייזר בגלל מספרים נמוכים, או גבוהים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הבדל בניתוח לייזר
ד``ר עמי הירש14/02/2008כן, לעיתים במספרים גבוהים מאוד לא מבוצעים ניתוחי לייזר אלא ניתוחים חלופיים כגון השתלת עדשות תוך עינייות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- [email protected]רונית סולומון07/02/2008
מכייוון שקיימת אצלנו במשפחה מחלת הגלאוקומה (אצל אימי וסבתי )
רופא העיניים המטפל בי יעץ לי לא לעבור את ניתוח הלייזר כי יהיה קשה לבדוק אחכ את הלחץ
בעין.
אני בת 42 ובינתיים לא אובחנה אצלי המחלה .
אודה לתגובתך
בתודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלאוקומה
ד``ר עמי הירש07/02/2008אין שום בעיה לבוא ולעבור בדיקת התאמה,
ובמידה והכל אצלך תקין ניתן לבצע את הניתוח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- שיטת אינרטרלאסיקאבי מור06/02/2008
שלום,
כפי שאני מבין מקריאה בפורום, בשיטת אינטרלאסיק ודומיו הכיפה לעולם לא מתאחה ומכה חזקה בעין עלולה לגרום לנזק.מהו התרחיש הגרוע ביותר?האם הכיפה עלולה להתלש?אם כן - מה אז?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיטת אינטראלאסיק
ד``ר עמי הירש07/02/2008עד היום לא נתלשו כיפות בשיטה זו שכן באינטראלאסיק אחד היתרונות הינו Side cut, חתך צידי של שולי הכיפה, ולכן עגינתה חזקה יותר.
כמובן שטראומה חזקה תוכל להזיז את הכיפה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- שאלהליעד05/02/2008
אני בת 20 ויש לי בעיה. היא אולי מצחיקה אבל לי היא מאוד קשה. יש לי פנים קטנות ואף משקפיים לא מתאימות לי. לכן אני הולכת עם משקפיים מלפני חמש שנים.
לפני כחודש הייתי בחנות משקפיים והם נדהמו מכמה שמרווח העיניים שלי קטן. הם לא הצליחו להתאים לי משקפיים שאהבתי, ולכן לא קניתי.
שאלתי אליכם היא, איזו גיזרה של משקפיים יכולות להתאים לפנים כמו שלי - קטנות ורזות. האם כדאי ללכת על משקפיים עגולות או יותר מלבניות?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר עמי הירש07/02/2008מומלץ לרכוש משקפיים עם מסגרת שלדעתך תתאים לך (יתכן ועדיף מסגרת שקופה ואז אין משמעות לצורה החיצונית של המשקפיים)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- ראיה שונה בעינייםילנה03/02/2008
שלום, יש לי מספר 2 בעין ימין ו- 1.5 בעין שמאל., האם אפשר לעשות לייזר למספרים כאלו וגם כשאין אחידות במספרים..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ראיה שונה בעיניים
ד``ר עמי הירש07/02/2008כן אפשר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- השתלת עדשהמרינה01/02/2008
שלום, רציתי לדעת, מה הסיכונים ותופעות הלוואי של השתלת עדשות לשיפור ראייה ? תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השתלת עדשה
ד``ר עמי הירש07/02/2008תופעות הלוואי יכולות להיות סינור בתנאים של ראיית לילה, וכמובן דלקת שבמידה ומופיעה יש לטפל באופן אגרסיבי מחשש לדלקת תוך עינית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- דחוף --בקרוב הניתוח:יוסי31/01/2008
שלום
אני לפני גיוס קרבי של כחודש וחצי
מציעים לי לעשות ניתוח בשיטה הקלה (lasik או lasek לא זוכר בדיוק את השם)
האם זה מומלץ?
או עדיף לפני גיוס קרבי לעשות בשיטה של PKL משו כזה (לא זוכר את השם)
אשמח לתשובה מפורטת ולסיבה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לפני גיוס
ד``ר עמי הירש07/02/2008- שם השיטה הוא PRK.
מומלץ לפני גיוס לשירות קרבי לבצע ניתוח המערב את שטח הפנים החיצוני של הקרנית כלומר LASEK או PRK. בניתוח זה לא נוצרת כיפה טיפולית ולכן אין חשש מחבלה או כל תירגול השייך לתירגולים הצבאיים לסוגיהם השונים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- שאלהשרית31/01/2008
קניתי משקפיים. אח"כ נקלעתי לחנות משקפיים אחרת שבה עובדת חברה שלי והם עשו לי שם בדיקת ראיה ובדקו את המשקפיים שרניתי. הם אמרו שיש לי חצי טעות למעלה. האם חצי טעות כזו זה מסוכן?
האם עלי לחזור לחנות ולצעוק עליהם?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טעות במשקפיים
ד``ר עמי הירש31/01/2008קודם כל לא לצעוק!
את יכולה בהחלט לפנות לחנות הראשונה ולבקש בדיקה חוזרת ולוודא האם אכן טעות אם לאו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- שאלהאור29/01/2008
אמרו לי שפרופסור לווינגר מבצע הסרת משקפיים בהדסה האם זה נכון והאם אכן כדאי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דר' לווינגר
ד``ר עמי הירש31/01/2008דר' לווינגר מנתח רק ברשת עיניים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- בת-9 עם משק 2,1.75 +צלמשה28/01/2008
האים היא יכולה לעבור את הניתוח ולהפטר מהמשקפיים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח הסרת משקפיים
ד``ר עמי הירש31/01/2008לא.
אנו מבצעים ניתוחי לייזר רק לאחר גיל 18.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- שאלהרונה27/01/2008
האם ניתוח השתלת עדשה מתאים גם לאנשים שיכולים לעשות לייזר, או שהוא רק לאנשים שלא יכולים לעשות לייזר.
כמו כן כמה הוא עולה בערך.
תודה רבה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השתלת עדשה
ד``ר עמי הירש31/01/2008ניתוח השתלת עדשה מתאים למעשה לכל סוגי מנותחי הלייזר.
כמובן שבמספרים נמוכים עדיף לבצע טיפול בלייזר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)