מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאביםאסי30/12/2007
שלום, עברתי לפני שנה ניתוח הסרת משקפיים בלייזר, החלו לי לפני מספר ימים כאבים ודקירות בעין ימין, האם לגשת לרופא עיניים, או ישר למי שטיפל בי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים
ד``ר עמי הירש07/01/2008גש לרופא העיניים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- ראייה כפולה לאחר לאסק.ליאור25/12/2007
עברתי ניתוח לאסק לפני שלושה חודשים.
לפעמים אני רואה כפול , ממש שורה ומעליה עוד אחת לכמה שניות עד שהם מתאחדים.
רציתי לשאול ממה זה נובע (מבחינה פיזית) ? האם דבר זה מסוכן עכשיו אן בעתיד ?
מקווה לתשובות כי לא אוכל כרגע לפנות למנתח.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כפל ראיה לאחר ניתוח
ד''ר דוד לנדאו27/12/2007מנותח יקר,
התופעה שאתה מתאר נקראית בשפה מקצועית Ghosting ומשמעותה הופעת כמו צל של הדמות ליד הדמות.
אם מדובר באירועים חולפים סביר מאוד שמדובר בתועפות של יובש בעיניים ומומלץ להסתייע בטיפות של דמעות מלאכותיות ללא חומרי שימור.
עד כמה שאני יכול להבין מהתיאור שלך אין כל סכנה בתופעה זו.
בכל מקרה אנא פנה בהזדמנות הראשונה למנתח שלך על מנת לוודא שהכל תקין ויש רק צורך בלחלוחית של העין .
רפואה שלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- עיניים אדומות-שאלה כלליתתוף הגשם25/12/2007
אני חודש אחרי אינטרלאסיק, האם זה נורמלי שהעיניים שלי אדומות עכשיו יותר מאשר לפני שבועיים? ויותר רגישות?
נסיתי להתאפר אחרי שבועיים ויום אחרי כן ,הם היו אדומות עם הקלה בטיפות של דמעות מלאכותיות.נסיתי שוב השבוע ועדיין הן רגישות ואדמומיות,במיוחד בערב.
האם זה נורמלי אחרי ניתוח? מתי אפשר יהיה להתאפר שוב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עיניים אדומות אחרי אינטרלאסיק..
ד''ר דוד לנדאו25/12/2007גברתי,
קשה מאוד לתת יעוץ בפורום בנוגע לבעיות פרטיות של מנותח, וזאת כמובן מבלי להכיר אותו או לבדוק אותו.
בעיקרון יובש יכול לגרום לתופעה שהציבור מכנה "אודם בעיניים", תופעה זו מוקלת על ידי טיפות של דמעות מלאכותיות.
יובש בעיניים הוא תופעת לוואי מוכרת של הניתוחים להסרת משקפיים בלייזר, אחוז נכבד של המנותחים סובלים מתופעה זו במשך תקופות ארוכות יחסית.
הדרך הטובה ביותר להקלה היא דמעות מלאכותיות ללא חומרי שימור.
איפור, בעיקר איפור כבד וגס מחמירים את הבעיה מפני שחלקיקי האיפור חוסמים את פתחי הבלוטות המיצרות את רכיבי דוק הדמע (tear film).
אם את סובלת מתופעות של יובש מומלץ להמעיט ככל האפשר באיפור, אם את חייבת להתאפר אז איפור קל עדיף. וכמובן שימוש קבוע ותכוף בטיפות של דמעת מלאכותיות ללא חומרי שימור.
ממליץ מאוד לפנות לרופא המנתח שלך, ללבן איתו את כל התופעות המטרידות אותך ולקבל המלצות לטיפול לפי המצב.
רפואה שלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהד"ר, מעריכה את ההתייחסות המקצועית
תוף הגשם26/12/2007ד"ר לנדאו,לא נתחת אותי ואפילו לא נותחתי במכון שלכם,ועדין אתה עונה בצורה מקצועית המכבדת אותך ואת המקצוע.תודה,אני אמשיך עם הטיפות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- שאלהרני25/12/2007
1. כמה שעות ביום הכי הרבה אפשר ללכת עם עדשות מגע?
2. מה הם הנזקים שיכולים להיווצר מהרכבת עדשות שעות רבות, והאם הם הפיכים?
3. מה הטיפולים לאותם נזקים?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדשות מגע ?
ד''ר דוד לנדאו25/12/2007רני שלום,
הפורום נועד בעיקרון לעודד דיון ולענות על שאלות לגבי ניתוחים להסרת משקפיים.
לכן דיון מעמיק בנושא עדשות המגע לא יהיה מן הראוי בפורום זה.
על קצה המזלג:
1. קיימים סוגים רבים של עדשות מגע, החומרים שונים מסוג לסוג ולכל סוג יש טווחי הרכבה מומלצים. כמו כן הזמן המירבי שניתן להרכיב עדשה מסויימת תלוי גם באדם שמרכיב אותה ולתכונות הפרטיות של העיניים שלו.
2. הרכבת עדשות מגע שעות רבות וטיפול לקוי בהם יכולים לגרום לטווח רחב של נזקים, חלקם הפיכים וחלקם לא. שימוש לא נכון בעדשות מגע יכול לגרום במקרים נדירים לעיוורון ואפילו לצורך להוציא את העין.
3. כל סוג נזק והטיפול שלו.
אם אתה מאוד מעונין ממליץ לך לפנות לאופטומטריסט המוסמך הקרוב לביתך לעבור אצלו בדיקה ולקבל ממנו יעוץ לגבי סוג העדשות המתאמיות לך, כיצד לטפל בהם כדי למנ וע נזקים וכמה זמן רצוף ניתן להרכיב אותם.
בכל מקרה תמיד עומדת לרשותך האפשרות של ניתוח להסרת משקפיים ואז אם הכל תקין לא תזדקק לעדשות מגע בכלל.
לרשותך תמיד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- יש לי שאלה...רפי23/12/2007
שמעתי על שיטתו של ד"ר בייטס ושל פורופסור מאיר שניידר -שאפשר להוריד את המשקפיים באופן טבעי -האם אתם מאמינים בה ??? ואם כן איזה תרגילים יש לעשותם בשלמות ?
ושאלה שנייה -על עדשות"אורטו קיי" -האם הן מומלצות??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אגדות וסיפורי סבתא
ד''ר דוד לנדאו25/12/2007רפי שלום,
כל ה"שיטות הטבעיות להסרת משקפיים" לא הוכיחו את עצמן והדבר ה"טוב" היחידי שהן עשו היה לאפשר ל"מטפלים" לגבות סכומי כסף גדולים מהמטופלים.
אז כדאי לחשוב פעמיים לפני שפונים לשיטות אילו.
עדשות ortho K הן עדשות המרכיבים בלילה למשך כשש שעות לפחות ובבוקר ניתן להסיר אותן ולהנות מראיה תפקודית במשך 12 עד 18 שעות.
השימוש בעדשות אילו הוכח כיעיל בעיקר בקוצר ראיה נמוך (עד 4 דיאופטריות).
ככל שקוצר הראיה גבוה יותר היעילות של שיטה זו פחות טובה.
שני היתרונות העיקריים של שימוש בעדשות הם:
1. אין צורך בניתוח
2. השינויים הפיכים - מפסיקים את השימוש בעדשות אילו וחוזרים למשקפיים הרגילים תוך מספר ימים.
החסרונות:
1. סיכון לצמיחת כלי דם לתוך הקרנית ופגיעה בשקיפות שלה.
2. סיכון לזיהום בקרנית (סיכון הגבוה כנראה מזה שבשמוש סדיר בעדשות מגע רגילות).
לסיכום:
שיטות "טבעיות" לא הוכיחו עצמן.
עדשות אורטו-קיי יעילות והן אחת השיטות שבעזרתן ניתן להמנע מהרכבת משקפיים.
לרשותך תמיד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- שאלהליהי23/12/2007
אני רוצה לדעת מה הם הסיבוכים שיכולים לקרות בניתוח לייזר ומה הם הסיכויים שהם יקרו.
כמו כן ברצוני לדעת, מה הם החסרונות של הניתוח, לדוגמה, שמעתי שלעתים מסתנוורים מאור, כמו כן, שמעתי שאם אתה אדם שהמספר שלו עולה כל הזמן, יתכן שכבר זמן קצר אחר הניתוח תצטרך עדשות. האם זה נכון?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חסרונות ויתרונות
ד''ר דוד לנדאו25/12/2007ליהי שלום,
השאלה שלך מחייבת יריעה רחבה הרבה יותר מאשר מאפשר הפורום הזה.
ברמת העיקרון, לכל שיטה יש יתרונות וחסרונות, חלקם מובנים בשיטת הניתוח וחלקם קשורים למטופל הספציפי.
לכל ניתוח יש סיבוכים ותופעות לואי.
רמת הסיכון משתנה משיטת ניתוח אחת לשניה, מקובל לאמר שאחוז הסיכון בניתוחי לייזר על פני השטח = surface ablation או בשמות המקובלים PRK,LASEK ועוד הוא בסביבות 0.5%.
בשיטות הלייזר מתחת לכיפה (LASIK, Intralase) אחוז הסיבוכים הוא עד 5%.
הרשי לי להזמין אותך לבדיקת התאמה, במסגרת בדיקה זו יבדקו העיניים שלך על מנת לבחון את התאמתן לניתוח לייזר להסרת משקפיים, תשמעי הסברים על השיטות השונות שניתן להציע, יתרונות וחסרונות, סיכויי ההצלחה והסיבוכים של כל שיטה ושיטה. בסיכום בדיקת ההתאמה תקבלי ייעוץ לגבי העיניים שלך ועל סמך הידע הנרכש והייעוץ תוכלי להחליט האם את מעוניינת בניתוח.
לרשותך תמיד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- חודש לאחר אינטרלאסיק cvאבי21/12/2007
שלום
לפני כחודש עברתי ניתוח אינטרלאסיק cv היו לי עין ימין -2.75 וצילינדר 2 ו--1.75 וצילנדר 1 בעין שמאל
בדקו לי אתמול אצלכם במרפאה ויש לי כרגע +0.75 ו-0.75 צילינדר בעין ימין ו-+0.5ו 0.75 צילינדר בימין
בשתי העניים אני רואה כמעט שש
אמרו לי שכניראה תוך חודשיים שלושה המספרים יתאפסו בשתי העניים ואולי גם הצילינדרים יעלמו אם כי לא בטוח
שאלתי היא האם זה נכון וזה יקרה כי אני לא רואה שיפור בראייתי מהבדיקה שנעשתה שבוע לאחר הניתוח המספרים נשארו אותו דבר ואיתם גם אותן התשובות
נא עזרתכם האם זה יתקיים או אצטרך תיקון לפחות לגבי הצילינדרים שזה הדבר שיותר מתריד אותי כי זה פוגע בחדות ומיקוד הראיה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלות אישיות
ד''ר דוד לנדאו25/12/2007אבי שלום,
אני מאמין שהפורום נועד לתת תשובות והסברים בתחום ניתוחי הלייזר להסרת משקפיים ברמה הכללית, כזו שתענין רבים מגולשים ותאפשר לכל אחד להחליט האם לקבוע תור לבדיקת התאמה לקראת ניתוח אפשרי.
כאשר מגיעים לייעוץ אישי, קשה מאוד לתת תשובה משמעותית ללא בדיקה של העיניים עיון בבדיקות ההדמיה המקובלות.
כפי שד"ר הירש כבר המליץ לך, חזור אל הרופא המנתח שלך ושב איתו לשיחה גלויה וענינית.
אם אתה לא שבע רצון מהתשובות שאתה מקבל, תמיד תוכל לבקש מהרופא המנתח שלך להתייעץ עם עמית למקצוע העובד באותו מכון.
רפואה שלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- שאלהאפרת19/12/2007
מאיזה מספר מפסיקים לקנות עדשות מגע רכות ועוברים לקשות. מה היתרונות והחסרונות של עדשות קשות?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדשות
ד``ר עמי הירש19/12/2007אין מספר בו עוברים מעדשות קשות לרכות, הדבר קשור למבנה העין.
יש יתרונות וחסרונות לכל סוג- מחליטים בעיקר לפי נוחות ולפי התאמת העדשה לסוג העין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- תהליך פיזיולוגיהילה17/12/2007
שלום, עברתי ניתוח לאסיק לפני כחודש. רק בדקות הראשונות של הבוקר אני רואה סביר. שאר היום אני רואה יותר ויותר מטושטש. כמו כן כל יום אני מרגישה שרואה פחות טוב ממקודם. מטושטש או כפול. אני ממש בחרדות שזה המצב. ושהניתוח לא צלח. נאמר לי שזה לוקח זמן. שאלתי היא לגבי התהליך שעוברות העיניים- מדוע לוקח להן זמן להיות "מתוקנות"? היתכן וקיימת בעיה אחרת? האם יש משהו שאוכל לעשות לסייע להן? מעין תרגילים? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לתהליך פיזיולוגי
ד``ר עמי הירש18/12/2007לאחר טיפול בלייזר, ישנו זמן החלמה שמשתנה ממטופל למטופל ותלוי בגורמים רבים, סוג הטיפול , גודל המספרים וכו'. הייתי ממליץ לפנות לרופא המנתח שלך לקבלת מידע ספציפי יותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- ניתוח לא מוצלח - לד.ר הירשאבי17/12/2007
בשנת 1996ביצעתה בי ניתוח בשיטה הישנה בעין אחת לתיקון מסוג צלינדר מס' 4, הניתוח לא הצליח. לאחר מס' חודשים ביצעתה תיקון נוסף ללא הצלחה. לאחר כשנה ד.ר בן חיים שעבד עמךביצע בי 2 תיקונים נוספים ללא הצלחה. אני רוצה לומר שמאז אני מאוד סובל כי גם עם משקפיים אנני רואה בעין המנותחת.האם יש סיכוי לתיקון הראייה במצבים כגון אלו? אני מאוד חושש מניתוח נוסף כדי לא להרע את המצב הקיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר עמי הירש18/12/2007אמליץ לך לבוא לבדיקה, מבלי לבדוק לא נוכל לתת תשובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- מטופלת עם פסוריאזיסאירית17/12/2007
יש לי משקפי מולטיפוקל כבר חמש שנים ואני מעונינית מאוד בניתוח להסרת משקפיים.
נודע לי שאנשים עם פסוריאזיס,אינם עומדים בקריטריונים לניתוח הנ"ל.
עד כמה זה נכון? ואם כן,למה? מה הקשר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פסוריאזיס
ד``ר עמי הירש17/12/2007אירית שלום,
הדבר תלוי בחומרת המחלה.
אם את מטופלת במשחות מקומיות זו לא בעייה, ואפשר לבוא לבדיקה.
אם הטיפול הוא סיסטמי, אינך מתאימה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- יובש בעייןdanny16/12/2007
עברתי אינטראלאסיק בעין לפני שנה וחצי ועדיין יש לי קצת יובש.האם זה מומלץ להשתמש עם טיפות מבחינת בריאותו של העין אל אף שזה לא מפריע לי כל כך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יובש
ד``ר עמי הירש17/12/2007יובש קל בעין זה דבר שכיח, אפשר להשתמש בתחילפי דמעות, הדבר לא מזיק לבריאות העין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- ניתוח לפני חודשהילה16/12/2007
עברתי לפני חודש לאסיק ואני מרגישה שראייתי הולכת ונחלשת. למה? על מה זה מעיד? מה אפשר לעשות? המספרים היו 3 בכל עיין ללא צילינדר ויציב. לא היו כל בעיות בעיניים לפני הניתוח.
מודאגת ומאוכזבת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח לפני חודש
ד``ר עמי הירש17/12/2007הילה שלום,
ההחלמה עשויה לקחת זמן.
הגיעי למרפאה לבדיקה- כדי שנוכל להעריך את מצבך האמיתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהלאן להגיע?
הילה18/12/2007תודה,
לאן להגיע? למכון עיניים בת"א? אשמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהלמרפאה בה נותחת
ד``ר עמי הירש18/12/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- קטרקטשני16/12/2007
אילו פיתוחים יש בתקופה הנוכחית בעניין ניתוחי קטרקט? בעבר סבתי איבדה את עינה כתוצאה מהניתוח, ולכן אבי חושש מכך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קטרקט
ד``ר עמי הירש18/12/2007בשנים האחרונות, ניתוחי הקטרקט מאוד התפתחו. כיום הניתוח מבוצע בהרדמה בטיפות בלבד, בחתך זעיר (כ-3 מ"מ), ללא תפרים ובהחלמה מהירה יחסית. גם שיעור הסיבוכים פחת ברוב המקרים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- ניתוח לייזרמריה12/12/2007
מה ההבדל בין ניתוח בשיטת ASA לבין PRK ?
והיכן עדיף לעשות ב קייר או באמריקן לייזר ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הבדלים ?
ד''ר דוד לנדאו13/12/2007מריה שלום,
אין כל הבדל בין ASA ל- PRK מדובר בשמות נרדפים לשיטת הלייזר על פני השטח
surface ablation.
לגבי היכן עדיף לעשות את הניתוח:
בחרי לך מכון ותיק, עם מוניטין טוב, ודאי שהרופא המנתח שלך הוא מומחה ברפואת עיניים, שעבר הכשרה מתאימה, שאלי לגבי שנות הניסיון שלו וכמה ניתוחים כבר ביצע.
עדיף מכון שיודע להציע שיטות ניתוח שונות ולא רק שיטה אחת בלבד.
הקשי לגבי המחויבות של המכון כלפייך גם לטווח הארוך.
בקשי לדבר עם מנותחים של המנתח לשמוע על חווית הניתוח שלהם.
היזהרי ממחירים נמוכים מידי ו"מבצעים".
הגיעי לבדיקת התאמה וקבלי מידע וייעוץ אישי.
הרשי לי לזמין אותך לבדיקת התאמה במכון שלנו, ואשמח לעמוד לרשותך באופן אישי
לרשותך תמיד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)