פורום הסרת משקפיים בלייזר - יש לך שאלה?

לבדיקת התאמה ללא עלות מלא/י פרטיך

• ניתוח לייזר אינטרא
    מיכל
    09/01/2008

אני בת 43. באפריל עברתי ניתוח לייזר בעין אחת (1.25) כבר למחרת בבדיקה הראיה השתפרה ל-6/6. לאחר מס' חודשים עלה לי שוב המספר ל-0.5. ניסיתי טיפות אך ללא הועיל לכן לפני שלשה ימים עברתי ניתוח לתיקון, אך הפעם בבדיקה למחרת הראיה לא היתה 6/6 ואני רואה פחות טוב מאשר לפני הניתוח. אני רואה מטושטש לגמרי גם לרחוק וגם לקרוב. מדוע בפעם הראשונה הראיה השתפרה מיידית ועכשיו החמירה? מה קורה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לבדיקת התאמה
    סגירה
    ניתוח לייזר אינטרא

הוספת תגובה

• מה קורה ?

ד''ר דוד לנדאו
    09/01/2008

מיכל שלום,

קשה מאוד לתת לך תשובה רצינית ללא בדיקה.

ממליץ מאוד לפנות לרופא המנתח שלך לבדיקה ויעוץ.

רפואה שלמה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום רב דר' הירש!
    טלי
    09/01/2008

שמי טלי בת 24. ביקרתי אצלך לפני כחצי שנה לאחר בדיקת התאמה להסרת משקפיים ונמצאתי מתאימה ביותר עקב קרנית עבה במיוחד לפי דבריך. מאז גדל אצלי המספר בעוד חצי (קוצר ראיה ללא צלינדר), וכעת הוא כמעט עומד על 5.5-6. שאלתי היא האם יש באמת טעם לעבור ניתוח כשהמספר ממשיך לעלות בחצי לפחות כל שנה ולא מתייצב? ועוד שאלה- האם לאחר ניתוח מותר להשתמש בעדשות מגע לאחר תקופה מסוימת? אני חוששת שמא הניתוח יצליח אך המספר ימשיך לעלות בקצב מטורף כמו עכשיו ואז אצטרך שוב משקפיים. אודה על תשובתך.

לבדיקת התאמה
    סגירה
    שלום רב דר' הירש!

הוספת תגובה

• יציבות מרשם המשקפיים חיונית

ד''ר דוד לנדאו
    09/01/2008

טלי שלום,

על מנת לבצע ניתוח לייזר שיהיה חוויה חד פעמים, אנחנו דורשים שמרשם המשקפיים יהיה יציב במשך תקופה מינימלית של שנה.

הדרישה היא שינוי של פחות מחצי מספר בשתי בדיקות עוקבות במרווח של חצי שנה לפחות בין בדיקה לבדיקה.

אם השינוי גדול יותר מומלץ להמתין בסבלנות להתיצבות המרשם.

ניתן להרכיב עדשת מגע לאחר ניתוח לייזר להסרת משקפים, אך זו לא כוונת הניתוח.

העזרי בסבלנות, המרשם יתייצב בסופו של דבר ותוכלי לעבור את הניתוח.

לרשותך תמיד

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• שימוש ממושך בF.M.L
    מנותח
    07/01/2008

אני משתמשת בטיפות F.M.L כבר שלושה חודשים 3 פעמים ביום לאחר נתוח לאסק.. הלכתי לביקורת והרופא אמר לי להמשיך עוד חודש וחצי במינון של 2 טיפות בים. שמעתי שאת הטיפות האלה אסור לקחת תקופה ממושכת ולכן אני פוחדת שאני יגרום לעצמי נזק עם הטיפות. מה אתה חושב?.. אשמח אם תענה לשאלתי.. בתודה..

לבדיקת התאמה
    סגירה
    שימוש ממושך בF.M.L

הוספת תגובה

• שימוש ממושך ב F.M.L

ד``ר עמי הירש
    07/01/2008

פני לרופא המטפל שלך, אכן לא מקובל לקחת טיפות מסוג זה לפרק זמן כה ממושך.

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפות FML

ד''ר דוד לנדאו
    09/01/2008

שלום,

טיפות FML הן טיפות סטרואידיות "קלות" החיוניות להשלמת החלמה מניתוחי לייזר להסרת משקפיים בשיטת הליטוש על פני השטח.

זמן הטיפול משתנה לעיתים לפי קצב ההחלמה האישי של כל מנותח.

טיפול בטיפות אילו המבוצע תחת השגחת רופא עיניים לא מהווה בעיה.

האזהרות הן לאותם אנשים הלוקחים את הטיפול על דעת עצמם למשך תקופה ארוכה.

לסיכום:
    אין כל סכנה ממשית אם הטיפול ניתן על ידי רופא עיניים והמטופל נמצא במעקב סדיר.

לרשותך תמיד

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• עכירות בקרנית ברמה קשה
    חן
    06/01/2008

שלום רב

בעבר היה לי בעינים קוצר ראייה של 5.5 ו-8

עשיתי ניתוח בשיטת A.S.A - שיטת חוץ-משטח

החל מהניתוח שמתי טיפות סטרואידים בעינים לתקופה של חודשיים, בכל זמן זה ראייתי הייתה טובה.
    כשסיימתי לשים את הטיפות התפתחה אצלי בצורה הדרגתית עכירות, כאשר תוך חצי שנה הגעתי לעכירות קשה (ברמה 3), למעשה, אני צריך להרכיב משקפיים במספר 5 וגם אז אני רואה ממש מטושטש. כ י יש לי רק 75% אחוזי ראייה, כלומר, ש:25% מהראייה שלי נפגעו. ובנוסף, המצב עדיין לא יציב אלא הוא הולך ומחמיר, כאשר לא ברור מה יהיה הסוף.

יש לציין שמיד לאחר התפתחות העכירות שמתי עוד חודשיים סטרוידים אבל זה לא עזר, ולהיפך, המצב רק החמיר.

המנתח שלי רוצה לעשות לי טיפול להורדת העכירות ע"י מיטומיצין (ללא שיוף הקרנית-לפחות בינתיים), דבר שיגרום לי סבל רב שינבע מריפוי שכבת האפיתל לאחר התיקון.

רציתי לברר בדחיפות בבקשה:
    1. האם יש תופעות לוואי לעצם השימוש במיטומיצין?
    2. המנתח אמר לי שלאחר התיקון אני אצטרך לשים טיפות סטרוידים כדי שהעכירות לא תחזור. הבעיה היא שא"א לשים טיפות אלו לתקופה בלתי מוגבלת. מה יקרה כשאפסיק אם הסטרוידים? מה יבטיח לי שהעכירות לא תחזור? ואם היא תחזור אז מה הרווחנו?
    3. מה הסיכוי שהמיטומיצין יוריד לגמרי את כל העכירות הקשה?
    4. האם בכלל יש לי אלטרנטיבות (אני לא יכול להשאר אם משקפיים כי אני ממש לא רואה טוב גם איתם)?

אשמח לקבל את תשובתכם המפורטת.
    תודה רבה מראש

חן

לבדיקת התאמה
    סגירה
    עכירות בקרנית ברמה קשה

הוספת תגובה

• טיפול במיטומיצין

ד``ר עמי הירש
    07/01/2008

בהחלט מקובלת הצעתו של הרופא המנתח שלך.
    העכירות בקרנית נובעת מעיבוי שכבת האפיטל- ולכן השימוש במיטומיצין מפחית את פוטנציאל הצמיחה מחדש של האפיטל.
    המטרה בשילוב של שיוף שיטחי ומיטומיצין הינה מניעת חזרת העכירות.
    זהו הטיפול המומלץ במקרים בהם מתפתחת עכירות בקרנית לאחר טיפול שיטחי.

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• LASEK או INTARLASE לבעית HYPEROPIA
    ישראל
    06/01/2008

שלום ד"ר לנדאו

אני בן 47 מרכיב משקפים עם בעיית היפראופיה בכל עין 5+ ללא צלינדרים ולאחר בדיקת התאמה נמצאתי מתאים לתיקון בשתי שיטות ( Lasek ,Intralase CV)

1. אם עובי הקרנית במרכז הקרנית 540 מיקרון מהו בערך עובי הקרנית בהיקף שנמצא בקוטר 8 מ"מ (4 מ"מ ממרכז הקרנית) לפני השיוף ?

2. מה יהיה עומק השיוף המקסימלי ומה יהיה עובי הקרנית המינימלי לאחר החלמה, בשתי בשיטות.

3. מבחינה סטטיסטית לאיזו שיטה יש אחוזי הצלחה גבוהים יותר עבור היפראופיה והאם יש יתרון לאחת מהשיטות על פני השניה עבור היפראופיה.

4. בבדיקה שעשיתי מצאתי שרוב המרכזים לתיקוני ראיה אינם מבצעים תיקון לבעיית היפראופיה בשיטת לאסק האם ישנה סיבה מיוחדת לכך ? (PRK)
    5. אם נוצרת צלקת לאחר החלמה מניתוח בשיטת לאסק ,האם ניתן לתקנה ?

תודה
    ישראל

לבדיקת התאמה
    סגירה
    LASEK או INTARLASE לבעית HYPEROPIA

הוספת תגובה

• תיקון להיפראופיה

ד''ר דוד לנדאו
    09/01/2008

ישראל שלום,

אני אישית לא ממליץ על ניתוח לייזר להסרת משקפיים בהפראופיה של מעל 4.00+ דיאופטריות.
    אחוזי ההצלחה נמוכים יחסית.

כל מכשיר לייזר וכל שיטת ליטוש מסירות כמות שונה של רקמה בזמן ניתוח הלייזר כך אין לי כל אפשרות לתת לך תשובה רצינית לשאלותייך בנוגע כמה רקמה יש להסיר, באיזה שטח וכמה ישאר בסוף, יש צורך בביצוע סימולציה עם נתוני האמת של העיניים שלך.

ניתן לתקן היפראופיה בשיטת הלייזר על פני השטח אך אין הרבה ניסיון בצורה זו.

כעיקרון ניתן לעזור במקרה של עכירות מרכזית לאחר החלמה מניתוח לייזר להסרת משקפיים בשיטות הלייזר על פני השטח, יחד עם זאת כדאי מאוד למנוע את עכירות מאשר לטפל בה.

כמובן שיש באפשרותך להמתין לגיל 55 ולשקול ניתוח קטרקט מניעתי עם השתלת עדשה מלאכותית תוך עיניית מולטי פוקלית.

לרשותך תמיד

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• תיקון להיפראופיה

ישראל
    10/01/2008

שלום ד"ר לנדאו

כאשר אתה אומר אחוזי ההצלחה נמוכים יחסית להיפראופיה מעל 4+ ,מה כוונתך ?
    האם ישנם סיבוכים , האם תהיה נסיגה לאורך זמן של הדיאפטר,האם לא מצליחים להגיע לדיוק הרצוי?

אשמח לקבל פרוט .

תודה רבה
    ישראל

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• סיכויי הצלחה וסיכונים.

ד''ר דוד לנדאו
    11/01/2008

ישראל שלום,

כעיקרון, הסיכוי להביא מטופל עם היפראופיה של מעל 4.00+ דיאופטריות לראיה של 6/6 ללא משקפיים היא פחות מ- 50%. הסיכוי לראיה תפקודית ללא משקפיים (ראיה של 6/12) היא בסביבות 77% בלבד.

השיפור בחדות הראיה עד לראיה האופטימלית האפשרית היא איטית מאוד ולפעמים לוקח יותר מחצי שנה עד שהמצב מתייצב.

הסיכון ליובש בעיניים גדול יותר כמו כן הסיכון להילות וסינוורים.

שאר הסיבוכים הם בדיוק כמו במנותחים עם קוצר ראיה.

הרשה לי להציע לך להגיע לבדיקת התאמה במכון ותיק בסמוך למקום מגוריך לצורך קבלת ייעוץ מלא ועניני ספציפית לגילך, מצב העיניים שלך ונתונים נוספים אחרים.

בהצלחה

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• הסרת משקפים במקרה של עין עצלה.
    ג'ניפר
    06/01/2008

ד"ר לנדאו שלום רב!
    אני רחוקת ראיה ומרכיבה מקשפים מגיל 3 , כולל תיקון פזילה בעין שמואל (עי סגירת עין חזקה)
    נכון להיום עין שמואל עדיין עצלה ולמרות המספר +3 איני רואה בה טוב. והיא משמשת לדברי האופטומטריסטית לפרספקטיבת ראיה .

לאחרונה עברתי בדיקת התאמה להסרת משקפית בליזר על פני הקרנית A.S.A ונמצאתי מתאימה.
    הוברר לי כי עין שמאל לא תוכל לראות 6:6 , אף הראיה תהיה טובה יותר ממשקפים .
    מה שמפריע לי הוא כי במהלך השנה האחרונה גדלו המספרים גם לרחוק וגם לקרוב.
    לרחוק בעין ימין גדל הצלידר נדר מ- 1/2 ל- 3/4 , והפלוס ירד לגמרה כמעט.
    לקריאה גדלו המספרים מ1/2 ל- 3/4 .
    שאלתי היא: האם ישנם עוד שיטות שיכולות לפתור בבטחון מקרה של עין עצלה. שמעתי שישנה שיטה חדשה להשטלת עדשה מולטי פוקל .?
    אודה לתשובתך

הוספת תגובה

• טיפול בעין עצלה

ד''ר דוד לנדאו
    09/01/2008

ג'ניפר שלום,

עין עצלה מתפתחת לפי גיל 6 שנים והבעיה נובעת מהבדל בתמונה שהמוח מקבל משתי העיניים.
    על מנת לשרוד המח מתעלם מהתמונה הפחות ברור ועין זו הופכת להיות עין עצלה.

לעד לאחרונה לא ניתן היה לעשות הרבה לסייע במקרים של עין עצלה.

בשנים האחרונות קיימת שיטה הנקראית NeuroVision הטוענת שניתן לאמן את המח לחדש את הקשר עם העין העצלה, הנסיון עדין די מצומצם ואין מעקב ארוך טווח כך שהייתי מגדיר שיטה זו כעדין בחיתולים.
    מכיון שלמיטב ידיעתי אין בשיטה זו כל נזק אפשרי (למעט הנזק הכספי) ניתן בהחלט לנסות אותה.

לגבי האפשרות שלך לעבור ניתוח לייזר להסרת משקפיים:
    היפראופים (רחקי ראיה) עם רוחק ראיה גבוה הם מועמדים לא טובים לניתוח לייזר להסרת משקפיים מפני שהסיכוי שלהם לראיה תפקודית לאחר הניתוח נמוכה משמעותית מזו של קצרי הראיה.

העובדה שיש לך כבר צורך במשקפי קריאה מרמזת שאת כבר לא בגיל השלושים לחייך.
    ברוחק ראיה גבוה וגיל לא צעיר לא ממליץ על ניתוח להסרת משקפיים עד להתייצבות המרשם.

בעולם יש מקומות המציעים ניתוח קטרקט מניעתי והשתלת עדשה מלאכותית תוך עיניית מולטיפוקלית. ניתוח זה מכונה REFRACTIVE LENS EXCHANGE.
    ממליץ לפנות לאחד ממנתחי הקטרקט במקום מגורייך ולדון איתו על הסיכויים והסיכונים של ניתוח זה.

אם את גרה באיזור ירושלים אשמח להזמין אותך לבדיקה וייעוץ אצלי.

לרשותך תמיד

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• הסרת משקפים לעין עצלה

ג'ניפר
    20/01/2008

המון תודה להתייחסותך המקצועית , אבדוק את נושא REFRACTIVE LENS EXCHANGE.

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• צפייה בטלויזית לאחר לאסק
    יעל
    06/01/2008

נותחתי לפני כשבוע ואני עדיין רואה מטושטש האם בעת צפייה בטלויזיה או במסך מחשב אני עושה נזק כלשהו??? ושאלה נוספת היא כמה זמן מומלץ שלא להתאפר לאחר הניתוח?

לבדיקת התאמה
    סגירה
    צפייה בטלויזית לאחר לאסק

הוספת תגובה

• צפייה בטלויזיה

ד``ר עמי הירש
    07/01/2008

את יכולה להשתמש בעיניים ככל שברצונך.
    ממולץ לא להתאפר שבועיים מיום הטיפול.

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוח להסרת משקפיים וקטרקט
    אשר כהן
    06/01/2008

אני בן 35. לפני כ 15 שנה עברתי ניתוח להסרת קטרקט בשתי העיניים שכלל השתלת עדשות מלאכותיות. מאז המספר שלי יציב (כ 4- למרחק ו0.5 לקריאה) אני מרכיב משקפיים (מולטיפוקל) או עדשות מגע רכות. האם יש אפשרות שאעבור ניתוח להסרת משקפיים בלייזר? אם כן, האם יש מגבלות כלשהן או שיטת ניתוח עדיפה?

לבדיקת התאמה
    סגירה
    ניתוח להסרת משקפיים וקטרקט

הוספת תגובה

• ניתוח להסרת משקפיים וקטרקט

ד``ר עמי הירש
    07/01/2008

אין כל מגבלה לעבור ניתוח בלייזר.
    שיטת הניתוח תקבע על פי תוצאות בדיקת ההתאמה.

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• ראייה כפולה והילות
    ליטל
    04/01/2008

אני כמעט שלושה חודשים אחרי הניתוח (לאסק) . אני רואה די טוב אבל שאני שמה את הטיפות F.M.L אני רואה ממש ברור. הלכתי לביקורת אצל המנתח והוא אמר לי שהראייה שלי עדיין לא יציבה ויש לי בערך 3\1 מספר וצילינדר( שאגב לא היה לי לפני הניתוח), מתי הראייה שלי תתייצב?
    בנוסף לזאת יש תופעה שממש מטרידה אותי אני רואה כפול בכתוביות בטלוויזיה למשל וגם באותיות של שלטים..הכפל ראייה קורה לי בד"כ שאני מסתכלת על דברים ממרחק. וגם אני רואה הילות לא רציניות בכל מיני חפצים. התופעה לפעמים פחות חמורה ולפעמים יותר חמורה. מה לעשות?

לבדיקת התאמה
    סגירה
    ראייה כפולה והילות

הוספת תגובה

• לא שזה מעודד אבל

ליאור
    06/01/2008

גם אני בדיוק , אבל בדיוק ! באותו מצב

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• כפל ראייה והילות
    ליטל
    04/01/2008

אני כמעט שלושה חודשים אחרי הניתוח (לאסק) . אני רואה די טוב אבל שאני שמה את הטיפות F.M.L אני רואה ממש ברור. הלכתי לביקורת אצל המנתח והוא אמר לי שהראייה שלי עדיין לא יציבה ויש לי בערך 3\1 מספר וצילינדר( שאגב לא היה לי לפני הניתוח), מתי הראייה שלי תתייצב?
    בנוסף לזאת יש תופעה שממש מטרידה אותי אני רואה כפול בכתוביות בטלוויזיה למשל וגם באותיות של שלטים..הכפל ראייה קורה לי בד"כ שאני מסתכלת על דברים ממרחק. וגם אני רואה הילות לא רציניות בכל מיני חפצים. התופעה לפעמים פחות חמורה ולפעמים יותר חמורה. מה לעשות?

לבדיקת התאמה
    סגירה
    כפל ראייה והילות

הוספת תגובה

• כפל ראייה והילות

ד``ר עמי הירש
    07/01/2008

תופעות ההילות וכפל הראייה נובעות מעצם שארית של צילינדר בעין אחת.
    לא מקובל להשתמש בטיפות F.M.L מעבר ל 3 חודשים מהניתוח.
    גשי לרופא המנתח שלך.

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• אשמח לקבל חוות דעת נוספת מד"ר לנדאו

מנותח
    08/01/2008

נתבקשתי להמשיך עם הטיפות עוד חודש וחצי עד הביקורת הבאה.. האם זה בסדר?
    בנוסף לזאת יש תופעה שממש מטרידה אותי אני רואה כפול בכתוביות בטלוויזיה למשל וגם באותיות של שלטים..הכפל ראייה קורה לי בד"כ שאני מסתכלת על דברים ממרחק. וגם אני רואה הילות לא רציניות בכל מיני חפצים. אשמח אם תעזור לי.. אני ממש מבולבלת מכל הדיעות בנושא ולא יודעת כבר מה לעשות..

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• החלמה איטית ?

ד''ר דוד לנדאו
    09/01/2008

ליטל שלום,

אם את רואה טוב יותר לאחר שאת שמה טיפות יתכן מאוד ויש תופעות של יובש בעיניים והפתרון הוא שימוש בתחליפי דמעות ללא חומרי שימור לעיתים קרובות.

בניתוחי לייזר להסרת משקפיים בשיטת הליטוש על פני השטח תקופת ההחלמה יכולה להיות ארוכה יחסית, לעיתים יותר מהזמן הממוצע.

אני לא כל כך מודאג משליש מספר ומעט צילינדר שלושה חודשים לאחר ניתוח לייזר להסרת משקפיים בשיטת הליטוש על פני השטח מכיוון שבסופו של דבר המצב מתייצב ולעיתים קרובות הצילינדר והמספר הקטן נעלמים.

במידה והמצב מתייצב ובכל זאת הראיה לא תפקודית, אם עובי הקרנית השארי מאפשר זאת ניתן לשקול ניתוח תיקון.

לסיכום:
    נראה לי שיש להעזר בסבלנות, יחד עם זה כדאי להיות בקשר סדיר עם הרופא המנתח על מנת לעקוב אחרי ההחלמה ולהרגיע את חששותייך.

לרשותך תמיד

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    סימה
    03/01/2008

יש לי שתי שאלות:
    1. עד איזה מספר אפשר לעשות ניתוח לייזר.
    2. מה הוא הסיכוי לבעיות בניתוח?
    תודה רבה

לבדיקת התאמה
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• מגבלת טיפול

ד``ר עמי הירש
    07/01/2008

קביעת מגבלת הטיפול , נכון להיום, הינה עד 12- ברוב המקומות.

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• האם אני יכולה לעבור ניתוח לייזר?
    יפית
    01/01/2008

שלום.

המספר שלי הוא:

בעין ימין

SPH -2.75

CYL -0.75

AX 170

BC 8.5

ובעין שמאל

SPH -3.00

CYL -1.75

AX 170

BC 8.5

האם אני יכולה לעבור את הניתוח למרות הצילנדר?

תודה.

הוספת תגובה

• צילינדר

ד``ר עמי הירש
    07/01/2008

צילינדר אינו מהווה בעיה כלל ועיקר לניתוחי לייזר.

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• פי אר קיי או השתלת עדשה??
    זיו
    31/12/2007

יש לי מס' 10- אובחנתי כמתאימה לפי אר קיי
    בדקתי בכמה מקומות שהמליצו לי לעשות ניתוח של
    השתלת עדשה בטיעון שהתוצאות ה ר ב ה יותר טובות
    מפי אר קיי
    האם זה נכון???
    האם זה יותר מסוכן?
    תודה
    זיו

לבדיקת התאמה
    סגירה
    פי אר קיי או השתלת עדשה??

הוספת תגובה

• פי אר קיי או השתלת עדשה

ד``ר עמי הירש
    07/01/2008

תוצאות השתלת עדשה הינן מצוינות ולמעשה מוחלטות. במספר כה גבוה ישנם מקומות רבים בעולם אשר כבר אינם מבצעים ניתוחי לייזר אלא השתלת עדשה בלבד.

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• דוקטור שלום ..
    עוז
    31/12/2007

אני אחרי שלושה חודשים וחצי מניתוח הלאסיק שעשיתי ..
    לאחרונה (כיומיים) יש לי הרגשת גירוד ואודם בעין ימין ..
    אני רואה מצויין בעין ולא מרגיש כאב או שריפה רק גירוי.
    הייתי היום בבית מרקחת וחשבתי שטיפות של דמעות מלאכותיות יפטרו את העניין אבל כשביקשתי את הטיפות הרוקח הביט לי בעין ואמר לי ללכת לרופא משפחה שלי כי לפי דעתו יש לי זיהום בעין הלכתי לרופא כמובן שהזכרתי את הניתוח לייזר והוא הביט בעין שלי אמר לי שאין לי מה לדאוג שלפי דעתו זאת דלקת ויראלית ולא איזה שהוא משהו מיוחד ורשם לי טיפות אנטיביוטיקה לשלושה ימים שלוש פעמים ביום ולשים בשתי העיינים .. הרופא הוא רופא המשפחה שלי ..
    השאלה היא האם גם ללכת לרופא עיניים או שזה מספיק, וזה לא רציני?
    אודה לך על התשובה ..

לבדיקת התאמה
    סגירה
    דוקטור שלום ..

הוספת תגובה

• לעוז

ד``ר עמי הירש
    07/01/2008

טיפות אנטיביוטיקה למשך 3 ימים בלבד אינו טיפול מקובל. גש לרופא עיניים.

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• תיקון רוחק ראיה לאחר קוצר ראיה
    היפרופ מתחיל
    30/12/2007

שלום דוקטור עברתי ניתוח אינטראלאסיק לקוצר ראיה לפני חודשיים (8.00-לפני הניתוח).
    הרופא ברוב כשרונו האומלל הפך אותי לרחקראיה של +200 בערך מצב לא נעים בכלל ביחוד בקריאה.(לא חלה שום נסיגה במספר מאז הניתוח)
    הבנתי שניתן לתקן מצב כזה בניתוח לתיקון רוחק ראיה על ידי שמורידים חלק מהפרפריה של הקרנית. השאלה היא האם ניתוח זה נושא בחובו סיכון יותר מניתוח רגיל שהרי יווצר מצבשבו הקרנית במרכז מאוד דקה וגם בפרפריה חסר ממנה חלק כך שהצורה הסופית נראית מעוותת למדי?
    ואם אכן עושים תיקון כמה זמן מקובל לחכותבין שתי הניתוחים?

הוספת תגובה

• תיקון רוחק ראיה לאחר קוצר ראיה

ד``ר עמי הירש
    07/01/2008

בדר"כ מקובל להמתין בקוצר ראייה כה גבוה כחצי שנה מתאריך הניתוח הראשון.
    אין כל בעיה או מניעה טכנית לבצע טיפול מתקן.

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה