פורום הסרת משקפיים בלייזר - יש לך שאלה?

לבדיקת התאמה ללא עלות מלא/י פרטיך

• דחוף- ניתוח לאחר דלקת עיניים
    יעל
    25/08/2007

האם אפשרי לבצע ניתוח להסרת משקפיים בלייזר כ- 3 ימים לאחר דלקת עפעפיים וטיפול בבלפאמיד? הדלקת כבר עברה והטיפול הסתיים.

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לבדיקת התאמה
    סגירה
    דחוף- ניתוח לאחר דלקת עיניים

הוספת תגובה

• ניתוח לייזר לאחר דלקת עפעפיים

ד''ר דוד לנדאו
    27/08/2007

יעל שלום,

אם הדלקת טופלה בהצלחה אין כל מניעה מניתוח לייזר להסרת משקפיים.

בהצלחה בניתוח

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוח קטרקט
    שחר
    25/08/2007

שלום,
    אני בת 56 ואמרוה לעבור ניתוח קטרקט.
    יש לי קטרקט בעין ימין סגור ובעין שמאל התחלה של קטרקט.
    בעין ימין יש לי מספר -12 ובעין שמאל -9 עם צילינדר.
    אחרי הניתוח לאיזה מספר אני אגיע בשתי העיניים? האם אצטרך משקפיים?

כמה זמן אחרי הניתוח אפשר להתאים לי משקפיים ??

תודה ושבת שלום

לבדיקת התאמה
    סגירה
    ניתוח קטרקט

הוספת תגובה

• ניתוח קטרקט

ד''ר דוד לנדאו
    25/08/2007

דינה שלום,

בזמן ניתוח קטרקט משתילים עדשה מלאכותית תוך עיניית במקום העדשה הטבעית העכורה (המכונה קטרקט) שמוצאים בזמן הניתוח.

ההחלמה לאחר הניתוח תלויה קודם כל בשיטת הניתוח.
    אם מבוצע ניתוח מסוג ECCE ידני (ניתוח שעדין מבצעים לעיתים במקרים של קטרקט לבן קשה מאוד) עם תפרים מרובים לוקח זמן רב לפני שניתן לקבל את מרשם המשקפיים הקבוע.
    אם מבוצע הניתוח בשיטת ה- Phacoemulcification (ריסוק העדשה העכורה בעזרת מכשיר אולטראסאונד) זמן ההחלמה קצר יותר וניתן לתת מרשם קבוע כבר לאחר כחודש.

לפני ניתוח קטרקט מבוצעת מדידת הקרנית ואורך העין ומחשבים את עוצמת העדשה להשתלה.
    בתאום עם המנותח מחליטים האם הוא מעונין לראות לרחוק ללא משקפיים דבר שיחייב אותו להרכיב משקפיים לקרוב, או האם הוא מעונין לראות מקרוב ללא משקפיים דבר שיחייב אותו להרכיב משקפיים לרחוק (בעיקר לנהיגה וצפיה בטלויזיה).
    חשוב לזכור שהדיוק שלנו לא רב מאוד ותוצאה של 1.00 דיאופטר פחות או יותר מהערך המתוכנן נחשב לתוצאה סבירה.

נראה לי שבכל מקרה מרשם המשקפיים שלך לאחר הניתח יהיה נמוך מאוד יחסית לקיים היום.

אני חייב לציין שיש לנו אפשרות היום גם להציע להשתיל עדשה מלאכותית תוך עיניית מולטיפוקלית שאמורה לאפשר ראיה תפקודית גם לרחוק וגם לקרוב ללא צורך במשקפיים.
    אין מדובר בעדשה שתחזיר אותך לגיל 18 שנים אך בהחלט תאפשר ראיה תפקודית גם לרחוק וגם לקרוב. לפי נתוני הגיל שלך והמרשם הקיים אני לא בטוח שאת מתאמיה לעדשות אילו.
    מכיוון שעדשות מיוחדות אילו לא כלולות בסל הבריאות יש להם עלות לא קטנה (שיקול נוסף שיש לקחת בחשבון).

ממליץ מאוד לדון עם הרופא המנתח שלך לגבי ההעדפות שלך וצורכי הראיה היום יומיים שלך.

בהצלחה בניתוח

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

שחר
    25/08/2007

תודה רבה על התושבה הארוכה והמפורטת.

יש לי עוד כמה שאלות:
    לאיזה מספר משקפיים אני אוכל להגיע בערך???
    וההרדמה מבוצעת ע"י טיפות???

הניתוח שלי מבוצע ע"י אולטרסאונד. מהו אורך ההחלמה? אשמח אם תפרט גם, יש תפרים?! כאבים?! אני מתה מפחד האמת.

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוח קטרקט המשך

ד''ר דוד לנדאו
    25/08/2007

דינה שלום,

סוג ההרדמה תלוי במספר גורמים, קודם כל העדפת המנתח, כמו כן רוחב האישון והקושי הצפוי בניתוח. ניתוח המבוצע בהרדמה בטיפות עיניים בלבד מחייב מנתח מאוד מנוסה, אישון שמתרחב היטב וללא קשיים ידועים מראש בניתוח עצמו.
    חלופה אחרת היא הרדמה בסוב-טנון Sub-Tenon שדומה מאוד בקלות המתן לטיפות עיניים אך היא מעט יותר עמוקה ומאפשרת למנתח יותר גמישות.
    כמובן שתמיד קיימות שיטות ההרדמה הותיקות שבעיקרן הזרקת חומר ההרדמה מסביב לעין. הרדמות אילו משתקות את תנועות העיניים ומאפשרות למנתח תנאי עבודה טובים מאוד, יחד עם זאת יש בהן גם סיכונים שאין בשיטות השטחיות.

לגבי השאלה לאיזה מספר תגיעי לאחר הניתוח - יש לדון בזאת עם המנתח.

כפי שכבר כתבתי זמן ההחלמה לאחר ניתוח phaco (באולטראסונד) הוא קצר יחסית וניתן לתת את מרשם המשקפיים הקבוע תוך חודש או פחות.

בשיטת האולטראסאונד בדרך כלל לא שמים תפרים אך במספרים כמו שלך אני נוטה לשים תפר אחד בפתח העיקרי ליתר ביטחון.

אם ההרדמה טובה והכל הולך למישרין לא אמורים להיות כאבים בזמן הניתוח או לאחריו.

אני מבין את החששות שלך, אם אם הקטרקט מפריע לחיי היום יום שלך אז הניתוח הוא החלופה היחידה לשיפור איכות החיים שלך.

בהצלחה

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• מספר לא יציב
    ל.
    25/08/2007

אני בת 31, עם מספרים גבוהים בשתי העיניים (סביב -13 כולל צילנדר של כ- 1.5).
    בעבר כבר נבדקתי במספר מכונים להסרת משקפיים בלייזר ונמצאתי מתאימה לניתוח, למעט העובדה שהמספר עדיין לא יציב ועולה בהתמדה (אם כי פחות מבעבר).

אני מתלבטת אם לעבור לעדשות מגע או לבצע ניתוח לייזר, שכן למרות שאני רוכשת את העדשות הדקות ביותר שניתן במשקפיים, התוצאה עבה מדי, כבדה מדי ועל כן לא נוחה (במיוחד בלילות כשקמים לילד...).

מה המלצתך?

לבדיקת התאמה
    סגירה
    מספר לא יציב

הוספת תגובה

• יציבות מרשם המשקפיים

ד''ר דוד לנדאו
    25/08/2007

ל. שלום,

כאשר קראתי את ההודעה שלך עלו מספר שאלות:
    1. מרשם של 13.00- עם צילינדר של 1.5- משמעותו הסרה של כ- 14.50 דיאופטריות שבחישוב גס מגיע לצורך להסיר בין 175 עד 200 מיקרון מהקרנית. בשיטת הלייזר מתחת לכיפה (LASIK) במידה ועובי הכיפה המשוער הוא 160 מיקרון, עובי הקרנית שלך לפני הניתוח צריך להיות מעל 610 מיקרון. (קרנית עבה מאוד). בשיטת הלייזר על פני השטח עובי הקרנית לפני הניתוח צריך להיות מעל 580 מיקרון. האם אכן הקרניות שלך עבות ?
    2. מהניסיון שלי המרשם למשקפיים מתייצב עד גיל 25 שנים, נדיר מאוד לראות חוסר יציבות מעבר לגיל 30 שנים. האם השינוי גדול יותר מחצי מספר בשנה ?

רק מהנתונים שבהודעה שלך נראה לי שאת מאוד גבולית לניתוח לייזר להסרת משקפיים.

מה החלופות:
    1. עדשות מגע הן בהחלט חלופה טובה אך היא לא תפתור לך את הבעיה של לקום לילד בלילה מכיוון שאני מאוד לא ממליץ לישון עם עדשות המגע.
    2. ניתן לשקול ניתוח להשתלת עדשת מגע תוך עינית על גבי העדשה הטבעית הקיימת.
    Phakic intra-Ocular lens. לניתוח מסוג זה יש סיכונים שונים מאילו של ניתוח לייזר וכדאי לקבל ייעוץ רציני לפני בוחרים בחלופה זו.

ממליץ מאוד לפנות לרופא עינים מומחה עם התמחות על בתחום הקרנית להערכה של מצב העיניים ורק לאחר מכן לפנות שוב למכון לייזר להסרת משקפיים לצורך בדיקת התאמה חדשה וייעוץ ספציפי.

לרשותך תמיד

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• לידה והסרה
    גילה
    22/08/2007

אני בת 21 ואני מעוניינת לבצע את הניתוח להסרת משקפיים. שמעתי שאחרי לידות רוב הסיכויים שתוצאות הניתוח משתבשות והראייה שוב חוזרת להיות לא תקינה. האם זה נכון שהלידות גורמות לכך? האם שווה לי לעשות את הניתוח עכשיו או לחכות?

בתודה מראש, גילה

לבדיקת התאמה
    סגירה
    לידה והסרה

הוספת תגובה

• הריון ולידה ושינוי במרשם המשקפיים

ד''ר דוד לנדאו
    23/08/2007

גילה שלום,

בזמן הריון יש שינויים באיכות הראיה משניים לשינויים בתכולת הנוזלים בגוף האישה בהריון (הורמונים, הורמונים ושוב הורמונים).
    בדרך כלל, לאחר הלידה כל השינוים ההורמונליים חוזרים למצבם הטבעי (לפעמים לוקח כמה חודשים).

אני לא מכיר נשים שמרשם המשקפיים שלהם השתנה בצורה משמעוית לאחר לידות. נראה לי שמדובר בעוד אגדה אורבנית.

בשל השינויים ההורמונליים אנחנו מעדיפים לא לנתח בזמן הריון. עדיף לנתח בין הריונות.

אם את לא מתכננת להיכנס עכשיו להריון, אין כל טעם לחכות עד לתסיימו את כל הלידות שאת מתכננת. איכות החיים חשובה וניתן לשפר אותה עם ניתוח להסרת משקפיים.

יותר מזה, הטפול לילדים והחוויה של הורות מלאה יותר כאשר את יכולה לקום לילד בלילה מבלי לחפש את המשקפיים, וגם הבריכה ע הילד נראית אחרת ללא משקפיים במים.....

מקווה שעזרתי

לרשותך תמיד

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• התלבטות בנוגע לסוג ניתוח
    שחר
    20/08/2007

ד"ר לנדאו שלום,
    הייתי בבדיקת התאמה בשתי מכונים ידועים ונחשבים (בירושלים).
    יש לי מספר גבוה בעיניים (-8.5 באחת ו -9 בשנייה) בשילוב עם קרנית דקה (465 מיקרון)
    במכון אחד המליצו לי על ניתוח להשתלת עדשה פתרון היחידי למצבי (כלומר שאני לא מתאים לאף ניתוח ליזר)
    ואילו במכון השני מסרו לי כי אני מתאים ל prk (אם כי בגלל המספר הגבוה כנראה שלא ישאר מספיק עובי בקרנית לתיקון נוסף).
    כיצד יתכן שרופא אחד טוען שאינני מתאים לניתוח ליזר (אלא רק להשתלת עדשה) ואילו הרופא השני טוען שאני כן מתאים לניתוח ליזר מסוג prk (ומדובר בשני רופאים מאוד מוכרים ונחשבים)? האם מסתתר כאן אינטרס כלכלי?
    האם מומלץ שאבדק בעוד מקום?
    איזה ניתוח מבין אילו שאוזכרו לעיל פחות מסוכן?
    כמו כן, האם בניתוח prk ובהתחשב בעובדה שיש לי מס' גבוה, המספר עלול לחזור במעט? מה הסיכויים שזה יקרה?
    אודה להתייחסותך לשאלותיי
    שחר

לבדיקת התאמה
    סגירה
    התלבטות בנוגע לסוג ניתוח

הוספת תגובה

• לייזר או עדשה תוך עיניית

ד''ר דוד לנדאו
    20/08/2007

שחר שלום,

קרנית בעובי 465 מיקרון היא אכן קרנית דקה, והמספרים שלך גבוהים יחסית.
    על פי חישוב גס נראה לי שיש לך מספיק עובי קרנית על מנת לתקן את ליקוי הראיה בניתוח לייזר להסרת משקפיים אך יש לנצל את מלא עובי הקרנית המותר להסרה ולכן לא יהיה מקום לתיקונים.
    בכל זאת שיטת ה- PRK נחשבת לשיטה הבטוחה ביותר להסרת משקפיים (יחסית לשיטות אחרות) ועם הליטוש המותאם אישית הסיכויים לראיה תפקודית ללא משקפיים לאחר הניתוח גבוהים יחסית כך שהסיכון לליקוי ראיה שארי (נשאר מספר) נמוך אך קיים..

ניתוח להשתלת עדשה מלאכותית תוך עינית על גבי העדשה הטבעית הקיימת מחייב פתיחת העין לצורך השתלת העדשה. בניתוח מסוג זה עובי הקרנית אינו גורם משפיע וניתן לתקן כמעט כל ליקוי ראיה קיים . בנוסף, לעיתים הדיוק בניתוח מסוג זה אינו גבוה כמו בניתוחי הלייזר ויהיה צורך בניתוח לייזר להסרת משקפיים על מנת להתמודד עם ליקוי ראיה שארי.
    בניתוח זה יש יותר סיכון לסיבוכים משמעותיים מאשר בניתוחי לייזר להסרת משקפיים אם כי הסיכון לעיוות של הקרנית נמוך מאוד ובסופו של דבר ניתן יהיה לתקן את כל ליקוי הראיה.

הגישה שלי היא ללכת על הניתוח הבטוח יותר מבחינת העין וזה אומר שאם יש לך מספיק עובי לתקן את ליקוי הראיה אז שיטת ה- PRK בטוחה יותר, אם אין לך מספיק עובי קרנית אז ללא ספק שיטת השתלת העדשה תספק את הסחורה.

בהצלחה

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• ספורט אחרי PRK
    שואל
    19/08/2007

שלום רב,

אני שלושה שבועות אחרי PRK (רואה עדין ככה ככה...) ורציתי לדעת מה לוחות הזמנים לגבי ספורט. בפרט שתי השאלות הבאות:
    1) חדר כושר, קרי תרגילים כגון מתח, מקבילית, שכיבות שמיכה, משקולות (לא מעל משקל הגוף) וכד'. האם בכלל מותר
    2) ספורט אירובי כגון אופניים במשך שעתיים עם הרבה זיעה לתוך העיניים ומאמץ קרדיו בעל עצימות גבוהה.

כל זאת בהנחה שאין לי בעיות מיוחדות אחרי הניתוח, אין כאבים, אין תסמינים אחרים, רק הראיה עדיין לא 6/6.....

אודה בברכה

לבדיקת התאמה
    סגירה
    ספורט אחרי PRK

הוספת תגובה

• ספורט אחרי PRK

ד''ר דוד לנדאו
    19/08/2007

נכבדי,

בשלושה שבועות לאחר ניתוח לייזר להסרת משקפיים בשיטת הלייזר על פני השטח (LASEK, PRK) שכבת האפיתל בדרך כלל השלימה עצמה ונמצאת בתהליך התייצבות.
    בשלב זה אין כל מניעה מפעילות גופנית נמרצת עולל מאמצים קרדיו-וסקולריים בעצימות גבוהה.
    גם הזעה הנגרת לעיניים לא פוגמת בתוצאות אחרי הניתוח מכיוון שאין כיפה היכולה לזוז.

בממוצע חדות הראיה בתחום התפקודי (בסביבות 6/12) כבר 10 ימים לאחר הניתוח.
    כדי להגיע לראיה האופטימלית (6/6) צריך להמתין זמן רב יותר (בשלושה חודשים לאחר הניתוח חדות הראיה הממוצעת זה בשיטת הלייזר על פני השטח ובשיטת הלייזר מתחת לכיפה (LASIK).

לסיכום:
    חזור ככל האפשר לחיים רגילים כולל פעילות גופנית, חדות הראיה תשתפר לאט לאט עד לראיה האופטימלית.

תהנה

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת

שואל
    19/08/2007

ד"ר יקר,

קודם כל תודה על התשובה, אבל ברצוני לחדד קצת. אולי אתה יכול להסביר לי מדוע לא רואים ברור אחרי שלושה שבועות? מה מונע את חדות הראיה?
    התייחסת בתשובתך לטווח שלושה חודשים, מה קורה אחרי שלושה חודשים אם כך?

ועוד קצת בנוגע לספורט, האם הזעה לא יכולה לגרום לזיעום גם אחרי שלושה שבועות וממה כן יש להיזהר בכל מקרה.

האם יש דברים מומלצים לעיניים אחרי ניתוח כדי לזרז את התקופה של ההגעה לראיה אופטימאלית?

בברכה

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• ספורט וניתוח

ד''ר דוד לנדאו
    23/08/2007

נכבדי,

זיעה לא אמורה לגרום לשום נזק לאחר ניתוח לייזר להסרת משקפים, בטח לא בשיטת הלייזר על פני השטח (PRK, Lasek).

בשיטת הלייזר על פני השטח, לפעמים נוצר צילינדר קל הנעלם עם הזמן, יתכן וזה גורם לעובדה שחדות הראיה עדין לא אופטימלית לאחר שלושה שבועות.

אם חדות הראיה לא מגיעה למצב אופימלי אחרי שלושה חודשים, כדאי לברר מדוע, לעיתים מדובר בשארית מספר שלאחר ששה חודשים מניתוח ניתן לשקול תיקון אם עובי הקרנית מאפשר זאת.

אין הרבה מה לעשות כדי לזרז את תקופת ההגעה לראיה אופטימלית (כמו שלא ניתן לקצר את משך ההריון). בכל מקרה משקפי שמש ביציאה החוצה, וטיפות של תוספי דמעות ללא חומרי שימור יכולים להקל מאוד.

מקווה שעזרתי

לרשותך תמיד

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• עדכונים מהשטח

שואל
    29/08/2007

עברתי PRK בשלושים ביולי
    שלושה ימים של כאבים ותו לא
    חודש אחרי, אתמול הייתי בביקורת, צילינדר קטן, מספר של פלוס במקום של מינוס (זה לא אומר לי כלום אבל זה מה שאמר האופטומטריסט בבדיקה לפני שהפרופסור ראה אותי). וראיה של 6/12.

בבדיקה של העין הכל בסדר, עכשיו יש להמתין עוד חודשיים להחלמה מלאה וראיה 6/6
    מסתבר שלא ניתן להגיע לראיה של 6/6 אחרי חודש וצריך להמתין בסבלנות.

בכל אופן ד"ר, המון תודה על ההמלצות, ההסברים והתשובות, בייחוד היה חשוב לי לשמוע על ההעדפה שלך של PRK על פני חיתוך (בתנאים מתאימים כמובן).

בהצלחה לכולם

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפות לאחר הסרת משקפיים בשיטת PRK
    שחר
    18/08/2007

שלום,

אחי עבר הסרת משקפיים בלייזר לקראת סוף מאי, עד היום הוא משתמש בטיפות, ועכשיו משתמש עד הביקורת הבאה באוקטובר בטיפות של דמעות.
    האם זה לגטימי להשתמש כ"כ הרבה זמן בטיפות?!?!?!?!?!?

כמה זמן בד"כ לאחר שיטת PRK צריך להתשתמש בטיפות?!?

הוספת תגובה

• כמה זמן לוקחים טיפות לאחר PRK

ד''ר דוד לנדאו
    18/08/2007

שחר שלום,

לאחר ניתוח לייזר להסרת משקפיים בלייזר בשיטת הלייזר על פני השטח (PRK, LASEK וכו..) מקובל להשתמש בטיפות סטרואידים עד שלושה חודשים לאחר הניתוח.

אם יש התפתחות עכירות בקרנית (Haze) הטיפול יהיה ממושך יותר לפי הצורך.

טיפות של תוספי דמעות ניתן לקחת ללא קשר לניתוח לפי הצורך.

לרשותך תמיד

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• תיקון חוזר
    גיא
    16/08/2007

שלום. אני עברתי ניתוח לייזר בנהריה לפניי 3 שנים. כרגע בעין שמאל אני רואה מושלם אך בעין ימין (בזמן כיסוי עין שמאל.) אני רואה ממש גרוע עם מריחות של אור חזקות. בסך הכול עם שתי העניים אני רואה נורמלי אך לא מושלם( במיוחד ביחס לעין שמאל בלבד } היתיי פעמיים אצל דוקטור רייחני והוא לא "מיהר" לעשות תיקון . מה אתה ממליץ לי לעשות?

לבדיקת התאמה
    סגירה
    תיקון חוזר

הוספת תגובה

• תיקון ?

ד''ר דוד לנדאו
    16/08/2007

גיא שלום,

לצערי חסרים לי הרבה מאוד נתונים כדי לייעץ לך.
    יש צורך בעיבוד מלא כדי לדעת את מצב הקרנית ורק עם תוצאות הבדיקות ניתן להבין מה הבעיה ואז אולי להציע פיתרון.

ממליץ מאוד לחזור לרופא המנתח וללבן איתו את הבעיה ולעשות תוכנית טיפול.

בהצלחה

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• הסרת משקפיים לאשה מבוגרת
    בת
    15/08/2007

אמא שלי בת 72 ויש לה משקפיים כי היא לא רואה מקרוב והיא צריכה אותן בשביל לקרוא, היא שונאת את זה, מה האופציות הפתוחות בפניה להסרת משקפיים?

לבדיקת התאמה
    סגירה
    הסרת משקפיים לאשה מבוגרת

הוספת תגובה

• עדשות מולטיפוקלית להשתלה תוך עיניית

ד''ר דוד לנדאו
    16/08/2007

לאחר גיל 45 אנחנו מפתחים זוקן ראיה (presbyopia) זהו תהליך טבעי שבו העדשה התוך עיניית הטבעית מאבדת את גמישותה ולכן לא ניתן למקד לקרוב. במקרה זה יש צורך במשקפיים לקרוב.

ניתוחי הלייזר להסרת המשקפיים אינם מטפלים בבעיה זו.

בגיל 72 כדאי לשקול הצורך בניתוח קטרקט (ירוד).
    במסגרת ניתוח זה ניתן להשתיל עדשה מלאכותית תוך עיניית מולטפוקלית.
    למרות שעדשות אילו לא יכולות להתחרות בעדשה טבעית מתפקדת הן בהחלט יכולות לתת ראיה טובה לרחוק ולקרוב בכ- 85% מהזמן.

כדאי להתייעץ עם רופא העיניים של אימך בנוגע לאפשרות של ניתוח קטרקט והשתלה של עדשה מולטיפוקלית.

לרשותך תמיד

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• עדשות בשינה
    דיטה
    13/08/2007

סיפרו לי על שיטה שבה ישנים עם עדשות מגע בלילה ואז ביום רואים פתאום טוב. זה נשמע לי נורא משונה, אפשר לקבל הסבר על איך זה עובד?

לבדיקת התאמה
    סגירה
    עדשות בשינה

הוספת תגובה

• עדשות מגע אורטו-קי

ד''ר דוד לנדאו
    13/08/2007

דיטה שלום,

העדשות האילו נקראות אורטו-קי, מרכיבים אותן בלילה למשך כשש שעות ומסירים בבוקר ואז נהנים מראיה טובה למשך 12 עד 18 שעות (אחר כך צריך להרכיב אותן שוב).

הסוד נמצא בצורת העדשות היוצרות לחץ על הקרנית במרכז, לחץ זה יוצר קיעור המתקן את ליקוי הראיה.

היתרון של שיטה זה היא העובדה שמדובר בחלופה לא ניתוחית.
    הפסקת השימוש בעדשות תחזיר אותך למשקפיים שלך תוך מספר ימים.
    החסרונות: סיכון לצמיחת כלי דם לתוך הקרנית וסיכון מוגבר לזיהום בקרנית.

אם את מעונינת בשיטה אנא פני לאופטומטריסט מוסמך המורשה להתאים עדשות אילו.

לרשותך תמיד

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוח עיניים בין הריונות
    נ.
    11/08/2007

שלום ד"ר לנדאו,
    דר" שלום, ה שאלהשלי כזאת, אני לאחר לידה ראשונה (לצערי הרב ילדתי עובר מת, הייתי בחודש 8) ואני מתכוונת בזמן הקרוב (בעוד חודשיים שלושה) להכנס שוב להריון, יש לי ראיה -8 עם צילינדר , לאחר הלידה יש לי בעיה עם הראיה, לא רואה טוב ובעין אחת אני רואה איזה גוף זר שזז כמו קריסטל בצבע חום.
    כמה זמן צריך לעבור בכדי שאוכל לעשות ניתוח , וכמה זמן אופטימאלי לחכות לאחר הניתוח בכדי להכנס להריון, או עדיף לעשות ניתוח לאחר לידה השנייה.
    תודה מראש

לבדיקת התאמה
    סגירה
    ניתוח עיניים בין הריונות

הוספת תגובה

• ניתוח לאחר הריון

ד''ר דוד לנדאו
    13/08/2007

נ. שלום,

ראשית, הצטערתי לשמוע שההריון הראשון לא הניב ילד חי. אבל בנשים צעירות יש תמיד האפשרות להריון נוסף.

בשל הרגישות שלך בנושא זה ממליץ מאוד להמתין עד לאחר ההריון הבא שבסופו אני מאחל לך תינוק בריא.

יותר מדאיג אותי התיאור שלך בנוגע לגוף הזר הזז לפני אחת העיניים. תיאור זה מתאים להיפרדות זגוגית ויכול להוות גורם סיכון לבעיה ברשתית.
    בשל קוצר הראיה הגבוה שלך ממליץ מאוד לפנות לבדיקה שיגרתית אצל רופא עיניים בקופת החולים שלך בעתיד הקרוב ׁ(תוך מספר ימים).

אשמח להזמין אותך לבדיקת התאמה כשלושה חודשים לאחר הלידה הבאה.

בהצלחה

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• אחרי ניתוח הלייזר
    נבילה
    10/08/2007

שלום,
    רציתי לברר מתי אפשר לחזור לפעילויות בטבע אחרי שעושים הסרת משקפיים בלייזר?
    אני עברתי ניתןח לייזר PRK לפני 3 שבועות ומעוניינת לצאת לטיול הליכה בטבע בימים הקרובים. האם זה אפשרי? האם זה משפיע על מצב העיניים שלי? (אני משמתמשת בטיפות לעיניים כבר 3 שבועות פ.מ.ל. ליקויפילם תרחיף סטירלי לעיניים. אני אמורה להשתמש בהם למשך חודש)

תודה מראש

לבדיקת התאמה
    סגירה
    אחרי ניתוח הלייזר

הוספת תגובה

• טיול בטבע

ד''ר דוד לנדאו
    13/08/2007

נבילה שלום,

נראה לי שאם חדות הראיה שלך תפקודית אין כל בעיה לצאת לטייל בחייק הטבע.
    לדעתי משקפי שמש הם חובה בטיולים כאילו לאחר ניתוח לייזר להסרת משקפיים.
    כמו כן אם את יוצאת לזמן ממושך קחי איתך את הטיפות (נא לא להשאיר באוטו, החום במכונית סגורה יכול להרוס את חומרים הפעילים בטיפות).

תהני בטיול

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• דיעה שלישית
    אסתי
    09/08/2007

החלטתי לעשות ניתוח לייזר להסרת משקפיים ברשת מרפאות "עיניים". עשו לי שם בדיקת התאמה לנתוח ומצאו שאני אכן מתאימה.לאר כשבוע הלכתי ל"קט וויז'ן" והם לעומת זאת לא מצאו לנכון לנתח אותי בשום פנים ואופן. השאלה שלי-מה אני אמורה לעשות עכשין?אם "עיניים" שהניתוחים שלהם די יקרים (פי 2)מכל חברה אחרת ראתה את זה בסדר וחברה יותר זולה,לא,אז מה נכון??? אני התחלתי להתבלבל.חייבת עזרה בבקשה!!

לבדיקת התאמה
    סגירה
    דיעה שלישית

הוספת תגובה

• דעה שלישית

ד''ר דוד לנדאו
    13/08/2007

אסתי שלום,

אני מסכים איתך שזה מאוד מוזר.....

הרשי לי להזמין אותך לבדיקת התאמה ואני בטוח שתוכלי לקבל יותר מידע ועם הניסיון הקיים שלך גם לשאול שאלות יותר ממוקדות.

לרשותך תמיד

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• חודשיים אחרי ניתוח פרסבילאסיק
    לירית
    09/08/2007

האם ייתכן שאין כל שיפור בראיה לרחוק מאז הניתוח? אפילו לא במעט? אני מרכיבה עדיין משקפיים 2- ולפני הניתוח הייתי 2+. מה אני צריכה להסיק שהניתוח לא הצליח? הרופא אמר שנחכה עוד חודש..האם אפשר לעשות כבר תיקון?

הוספת תגובה

• פרסבילזיק

ד''ר דוד לנדאו
    13/08/2007

אביב שלום,

אין לי נסיון עם סוג זה של ניתוח.
    גם הספרות המקצועית מאוד מצומצמת בתחום זה.
    יש לי בעיה עם האופטיקה מאחורי השיטה.

צר לי אך אין באפשרותי לייעץ לך.

ממליץ מאוד ללבן את הנושא עם הרופא המנתח שלך

רפואה שלמה

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• עדשות אורטו-קיי לתיקון הראיה
    שואלת
    08/08/2007

שלום רב,
    אשמח לדעת את דעתך לגבי עדשות אלו, שלפי מה ששמעתי מאנשים שמשתמשים אכן מתקנים את הראיה.
    האם יכול להיות נזק בלתי הפיך לקרנית בשימוש ממושך?
    מהם הסיכונים לקרנית כאשר לוחצים עליה לכל כך הרבה שעות?
    תודה ויום נפלא

לבדיקת התאמה
    סגירה
    עדשות אורטו-קיי לתיקון הראיה

הוספת תגובה

• אורטו-קי

ד''ר דוד לנדאו
    13/08/2007

העדשות אכן יעילות כנראה עבור ליקוי ראיה מסוג קוצר ראיה עד סביבות 4.00- דיאופטריות אם כי שמעתי שגם במידה זו או אחרת גם בליקויי ראיה גבוהים יותר.

השיטה שלהן היא לחץ על הקרנית במשך לפחות שש שעות ביום (ההמלצה להרכיב אותן בלילה בשינה) הלחץ במרכז יוצר קיעור המתקן את ליקוי הראיה.

שתי הבעיות העיקריות של שימוש בעדשות אילו הן:
    1. צמיחה של כלי דם לתוך הקרנית דבר העלול לפגוע בשקיפות הקרנית ולכן יש צורך במעקב קבוע ומסודר והפסקת השימוש בהם כאשר מאבחנים התחלת צמיחה של כלי הדם.
    2. כמו כל עדשת מגע יש סיכון של זיהום בקרנית, יש הטוענים שהסכון במקרה של עדשות אילו גבוה יותר מאשר הסיכון בעדשות מגע רגילות.

לסיכום:
    חלופה לא ניתוחית לתיקון ליקוי ראיה אם יתרונות וחסרונות.

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה