פורום הסרת משקפיים בלייזר - יש לך שאלה?

לבדיקת התאמה ללא עלות מלא/י פרטיך

• קשר בין הניתוחים
    תמי
    17/07/2007

הייתי אצלך בבדיקת התאמה ושכחתי לשאול שאלה שאולי תיראה קצת מוזרה ....

אני עוברת טיפולי לייזר להסרת שיער (טיפולים שיכולים להימשך עד שנתיים), האם זה שאעשה את

הניתוח להסרת משקפיים קשור איכשהו לטיפולים להסרת שיער?

האם קרן הלייזר של טיפולי הסרת השיער יכולים לגרום לסיבוכים לאחר הניתוח ? (בזמן הטיפול אני

מרכיבה משקפיים מיוחדים ללייזר)

בתודה מראש...
    תמי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לבדיקת התאמה
    סגירה
    קשר בין הניתוחים

הוספת תגובה

• השפעת לייזר להסרת שיער על העיניים

ד''ר דוד לנדאו
    17/07/2007

תמי שלום,

הלייזר להסרת שיער עובד במנגנון שונה מזה של הלייזר להסרת משקפיים.
    למיטב ידיעתי כל עוד הלייזר להסרת שיער אינו פוגע ישירות בעיניים אין כל קשר בין הניתוחים.

לרשותך תמיד

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• האם custom view זה חובה אם הומלץ?
    ישראל
    17/07/2007

במרפאה בירושלים הציעו לי LASEK עם custom view האם יש הבדל משמעותי בתוספת

ה C.V.?

אם הרופא החליט שזו ההתאמה שלי האם אני בכל זאת יכול להחליט ללכת רק על LASEK בלי התוספת?

לבדיקת התאמה
    סגירה
    האם custom view זה חובה אם הומלץ?

הוספת תגובה

• יתרונות בליטוש מותאם אישית.

ד''ר דוד לנדאו
    17/07/2007

ישראל שלום,

coustom view הוא אחד השמות המסחריים של ליטוש מותאם אישית coustom ablation

הרעיון מאחורי סוג הליטוש הזה הוא שלפני הניתוח מבצעים מיפוי של עיוותי האופטיקה של העין בעזרת מכשיר אבחון קדמת הגל wave front. מיפוי כזה מאפשר זיהוי של עיוותים אופטיים מסדר גבוה - high order aberration. התוכנה במכשיר הלייזר תבצע את הליטוש בקרנית בצורה שתטפל גם בעיוותים אילו.
    מקובל שבכ- 40% מהמטופלים חדות הראיה לאחר ליטוש בשיטה זו תהיה טובה יותר מאשר חדות הראיה עם המשקפיים הכי טובים.
    במכשירים מסוימים ליטוש מותאם אישית יכול גם לחסוך בכמות הרקמה המוסרת על ידי הלייזר בזמן הסרת מספרים גבוהים ובכך להגדיל את הבטיחות של הניתוח.

ממליץ לך לדון עם המנתח שלך לגבי היתרונות היחסיים שתקבל אם תבחר לעבור את הניתוח בשיטת הליטוש המותאמת אישית ואז תוכל להחליט לפי יחס עלות ותועלת האם לבחור בשיטה זו או להשאר עם LASEK בשיטת הליטוש הסטנדרטית.

לרשותך תמיד

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• רוחק ראייה
    שני
    16/07/2007

אני רואה מצויין מרחוק אבל ראייה מקרוב היא בעייתית עבורי ואני משתמשת במשקפיים לקריאה. ניתוח לייזר מתאים גם לי או רק לאנשים שסובלים מהבעיה ההפוכה?

לבדיקת התאמה
    סגירה
    רוחק ראייה

הוספת תגובה

• זוקן ראיה ?

ד''ר דוד לנדאו
    16/07/2007

שני שלום,

הנתון החשוב ביותר שחסר לי על מנת לענות על שאלתך הוא גילך!

קיימים שני סוגים בסיסיים של ליקויי ראיה:
    1. קוצר ראיה - אנשים הסובלים מליקוי ראיה מסוג זה רואים היטב לקרוב ללא תיקון (משקפיים או עדשות מגע), אך זקוקים לתיקון לצורך ראיה לרחוק.
    2. רוחק ראיה - אנשים הסובלים מליקוי זה רואים היטב בצעירותם, אך ככל שמתבגרים הם מגלים שיש להם קושי גם לקרוב וגם לרחוק.

קיימת גם בעיה נוספת הנקראית זוקן ראיה, היא נובעת מהעובדה שאנחנו מאבדים את יכולת המיקוד הטבעית שלנו עם הגיל וחייבים להרחיק את החפץ שאנחנו רוצים לראות יותר ויותר מהעין, כשנגמרת היד צריכים משקפיים לקרוב.
    זוקן ראיה הופך להיות משמעותי בסביבות גיל 40 עד 45 ונשאר לאחר מכן עד סוף החיים.

אם גילך מעל 40 שנים ועד לאחרונה ראית הייטב לרחוק ולקרוב - אז יש לך זוקן ראיה (ברוכה הבאה למועדון ....), משקפיים לקרוב יסייעו אך לא ניתוח לייזר להסרת משקפיים.

אם את צעירה מגיל 40 והבעיה היא גם לרחוק וגם לקרוב, אז כנראה יש לך רוחק ראיה ויש לנו מה להציע בניתוחי לייזר להסרת משקפיים.

בכל מקרה, הרשי לי הזמין אותך לבדיקת התאמה, במסגרתה נאבחן את ליקוי הראיה שלך ואוכל לייעץ לך לגבי החלופות האפשריות (יש גם חלופות שאינן ניתוח לייזר...)

לרשותך תמיד

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• עכירות בקרנית
    יקיר
    14/07/2007

שלום רב,
    רציתי לדעת האם יש משהו לעשות כאשר נוצר מצב של עכירות בקרנית (haze) לאחר ניתוח לייזר.
    יש ניתוח תיקון? אם כן - מה עושים בו?

לבדיקת התאמה
    סגירה
    עכירות בקרנית

הוספת תגובה

• הטיפול בעכירות בקרנית

ד''ר דוד לנדאו
    14/07/2007

יקיר שלום,

הטיפול בעכירות בקרנית לאחר ניתוח לייזר להסרת משקפיים בשיטת הלייזר על פני שטח הקרנית תלוי מאוד בדרגת העכירות.

עכירויות בדרגות נמוכות מטופלות לרוב בעזרת טיפות סטרואידים למשך תקופה ארוכה תוך ניתור לחצים תוך עיניים, העכירות בדרגות נמוכות נעלמת מעצמה לרוב תוך מספר חודשים.

בדרגות הגבוהות יותר יש צורך בהסרה חוזרת של שכבת האפיתל, טיפול בלייזר להסרת העכירות או שימוש בחומרים שונים אחרים להסרת העכירות ולאחר מכן מתן הזדמנות לשכבת האפיתל להחלים מחשד הפעם ללא עכירות.

ברוב הגדול של המקרים ניתן לטפל בעכירות ולתת למטופל בסופו של דבר חדות ראיה ואיכות ראיה לשביעות רצונו. לפעמים יש צורך בהרבה סבלנות עד למצב הסופי

לרשותך תמיד

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• סוגי ניתוחי לייזר להסרת משקפיים
    שחר
    14/07/2007

שלום לך ד"ר,
    יש לי מספר בעין ימין -7 ובעין שמאל -7.5
    הצילינדר שלי בעין ימין 0.75 ובעין שמאל 1.25
    עובי הקרנית שלי הוא 567 בעין ימין ובעין שמאל 568

הייתי בשתי מכונים לבדיקת התאמה.... מכון אחד אמר לי שלעיי לבצע את הניתוח הקל- לאסיק.
    והשני אמר ניתוח קשה- SUPER PRK.

מה יותר עדיף לדעתך?? מה יותר בטוח? ומבינת לראות יותר חד??
    ואם יעלה לי במשך השנים המספר ואצטרך במשקפיים??

תודה לך..

הוספת תגובה

• סוגי ניתוחים להסרת משקפיים בלייזר

ד''ר דוד לנדאו
    14/07/2007

ארז שלום,

כיום קיימות שתי שיטות להסרת משקפיים בלייזר:
    1. לייזר על פני השטח - Surface ablation בשיטה זו מסירים את שכבת הציפוי של הקרנית ("העור של הקרנית" הנקרא אפיתל) ומבצעים את ליטוש הלייזר על פני שטח הקרנית החשוף. בסיום הניתוח נותרת הקרנית חשופה ללא ה"עור" שלה. שכבת האפיתל משלימה עצמה תוך כשבוע עד 10 ימים בממוצע. יתרונות השיטה הם בפשטות הביצוע, מהירות הביצוע, הדיוק והבטיחות (אחוזי סיבוכים נמוכים) חסרונות השיטה הוא בעובדה שיש חוסר נוחות עד כאבים בימים הראשונים לאחר הניתוח, התאוששות איטית של הראיה (שבוע עד 10 ימים עד שהראיה חוזרת להיות לראיה תפקודית).
    סיבוכים: 1. עכירות במרכז הקרנית כתוצאה מריפוי בעייתי של שכבת האפיתל (כ- 0.5% סיכון).
    2. עיוות של הקרנית keratoectasia (מאוד נדיר בשיטה זו אך בספרות תוארו מספר מקרים בודדים של סיבוך זה בשיטת הלייזר על פני שטח הקרנית) 3. זיהום בקרנית (נדיר כנראה 1:10000 ניתוחים).
    סיבוכים אילו ניתנים לטיפול אך מחייבים תערבות נוספת .
    שמות נרדפים לשיטה זו: PRK, LASEK, Epi-lasik, ASA,Super PRK ועוד....

2. לייזר מתחת לכיפה - Deep stromal ablation בשיטה זו חותכים כיפה של הקרנית בעובי של כ- 20% מעובי הקרנית (החיתוך יכול להתבצע בעזרת סכין מיוחדת הנקראית מיקרוקרטום או על ידי מכשיר לייזר הנקרא intralase) לאחר החיתוך, מרימים את הכיפה (כמו שמרימים מכסה מנוע) ומבצעים את ליטוש הלייזר בעומק הקרנית. בסיום הליטוש מחזירים את כיפת הקרנית למקומה.
    יתרונות השיטה: התאוששת מהירה של הראיה (תוך כ- 48 שעות בממוצע), העדר כאבים לאחר הניתוח, חסרונות השיטה: צמצום בטווח המספרים שניתן להסיר בקרנית נתונה (יחסית לשיטה הראשונה), הכיפה נצמדת למקומה עם תהליך ריפוי מצומצם (מכה חזקה מאוד בזווית נכונה עלולה לגרום לתזוזה של הכיפה גם שנים לאחר הניתוח), סיבוכים אופיניים לכיפת הקרנית.
    סיבוכים:
    1. בעיות מכאניות בחיתוך כיפת הקרנית (חיתוך חלקי, חיתוך לא מרכזי, חור לולאת כפתור, כיפה לא סדירה ועוד..),
    2. דלקת לא זיהומית מתחת לכיפה DLK,
    3. צמיחת אפיתל בין שכבות הקרנית epithelial ingrowth
    4. קמטים או קפלים בכיפת הקרנית Folds and striae
    5. תזוזה של הכיפה כתוצאה משיפשוף או חבלה זמן קצר לאחר הניתוח
    6. עיוות של הקרנית Keratoectasia שכיח יותר מאשר בשיטה הראשונה מכיוון שליטוש הלייזר מבוצע בעומק הקרנית וקרוב יותר לקו מחצית הקרנ ית.
    7. זיהום (סיבוך נדיר כנראה 1:10000 ניתוחים.
    אחוז הסיכון לסיבוכים בשיטה זו הוא בין 1% ל- 5% (תלוי במאמר שבדק).
    כל הסיבוכים ניתנים בסופו של דבר לטיפול אך הדרך אל האושר יכולה להיות ארוכה ומתסכלת.

אפשר לאמר שחדות הראיה לאחר שלושה חודשים זהה בשתי השיטות.

לפי הנתונים שלך נראה לי שאתה מתאים לשתי השיטות.
    ההחלטה צריכה להיות שלך בלבד

לרשותך תמיד

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• ד"ר נכבד

שחר
    14/07/2007

דבר ראשון תודה רבה לך על התשובה המפורטת והעניינית !!!
    דבר שני האם בשתי השיטות אפשר לאחר כמה שנים לתקן ?? ( עם הנתונים שלי)

אז לפי כך אני חושב ששיטת הPRK יותר מומלצת ויותר בטוחה בשבילי

( במאמרים שונים היה כתוב שהשיטה לא טובה למספרים גבוהים, זהנכון??? ( הכוונה לPRK

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• תיקונים של ניתוח

ד''ר דוד לנדאו
    14/07/2007

ארז שלום,

1. בשתי השיטות ניתן לתקן במידה ויש צורך גם שנים לאחר הניתוח המקורי וזאת במידה ויש עובי קרנית שארי המאפשר זאת.

2. בעבר בשיטת ה- PRK במספרים הגבוהים היתה שכיחות גבוה יותר של עכירות בקרנית לאחר הניתוח מאשר במספרים הנמוכים. כיום מקובל להשתמש תוך כדי ניתוח בחומר הנקרא מיטומיצין C בריכוז של 0.02% הממזער הסיכון לעכירות בקרנית לאחר הניתוח.

בהצלחה בניתוח

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• בנוסף
    יקיר
    14/07/2007

שלום שוב ד"ר לנדאו,
    הייתי שמח לדעת מהו הסיכוי לעכירות (או צלקת) במרכז הקרנית לאחר ניתוח LASEK.
    כמו כן, בשיטוטי באינטרנט מצאתי כתבה בה נטען שאין לרחוץ בים/ בריכה כחודש לאחר הניתוח, ולהמנע מחשיפה לשמש לכ 3 חודשים. האם כך? האם עדיף לבמע ניתוח בחורף?
    רן

לבדיקת התאמה
    סגירה
    בנוסף

הוספת תגובה

• אמצעי זהירות לאחר ניתוח לייזר

ד''ר דוד לנדאו
    14/07/2007

רן שלום,

הסיכוי המקובל כיום של עכירות במרכז הקרנית לאחר ניתוח לייזר להסרת משקפיים בשיטת הלייזר על פני הקרנית Surface Ablation (שמות מסחריים PRK, LAsek, Epi-lasik, ASA ועוד) הוא בסביבות 0.5%. ידוע לנו שככל שכמות הרקמה שאנחנו מסירים גדולה יותר הסיכוי לעכירות במרכז הקרנית עולה.
    כיום גם מקובל להשתמש בניתוחים המסירים כמות גדולה של רקמה בחומר הנקרא מיטומיצין
    (Mitomycin C) שנועד למזער את הסיכון להיווצרות עכירות במרכז הקרנית.

לגבי אמצעי זהירות,
    1. משקפי שמש חיוניים לאחר כל ניתוח להסרת משקפיים בלייזר לדעתי לפחות לחצי השנה הראשונה, כך שאין יתרון ממשי בביצוע הניתוח בעונת שנה מסויימת. אני ממליץ לכולם להשתמש במשקפי שמש ללא קשר אם עשו את הניתוח או לא מכיוון שאני מאמין שמשקפי שמש טובים יכולים למזער את נזקי קרינת השמש במיוחד לאור מצבה העגום של שכבת האוזון ששמשה בעבר כמסנן חזק.
    2. רחצה במקורות מים לא נקיים מהווה סיכון לזיהום בקרנית לאחר ניתוחים להסרת משקפיים.
    אנחנו ממליצים להימנע מרחצה במקווי מים למשך כשלושה שבועות עד חודש לאחר הניתוח וזאת למנוע זיהום בעין.

אם נראה לך ששתי ההנחיות הנ"ל מפריעות לך להנות מתענוגות הקייץ אז תמיד תוכל לקבוע את הניתוח לחודשי החורף.

לרשותך תמיד
    ברוב המקרים אין העדפה לביצוע ניתוח הלייזר להסרת משקפיים בעונה מסויימת של השנה.

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלות לפני ניתוח
    יקיר
    14/07/2007

שלום ד"ר לנדאו,
    עברתי בדיקת התאמה אצלך בשבוע שעבר, ואני עדיין מתלבט בקשר לניתוח. הקרנית שלי נמצאה דקה (460) ומתאימה לשיטת ה LASEK ללא אפשרות תיקון. האם המשמעות היא שבכל בעיה שעלולה להיווצר (זיהומים, עיוותים של הקנית וכיו"ב) אין אפשרות לניתוח חוזר? אני מבין שלא יהיה ניתן להעמיק את חיתוך הקרנית, אך האם תיקונים רוחביים אפשריים?
    בנוסף, הייתי שמח לשמוע שוב את ההסבר על נחיצות הזיאופטיק. האם מתבקש בשל צילנדרים גבוהים שיש לי בשני העיניים (בסביבות 1.5 - 1.75)?
    מקווה שזה מקובל שאני פונה אליך דרך פורום זה.
    בברכה,
    רן

לבדיקת התאמה
    סגירה
    שאלות לפני ניתוח

הוספת תגובה

• שיקולים בבחירה של ליטוש מותאם אישית

ד''ר דוד לנדאו
    14/07/2007

רן שלום,

מסיבות של חיסיון רפואי לא אדון במקרה הספציפי שלך בפורום ציבורי.

ברמת העיקרון:
    1. כאשר מסירים בניתוח לייזר להסרת משקפיים את כל כמות הרקמה המותרת מהקרנית, המשמעות שעובי הקרנית השארי הוא המינימום הדרוש לשמירה על יציבות הקרנית. הסרה של רקמה נוספת תשאיר עובי הקרנית ההשארי דק מהמקובל דבר המגדיל באופן משמעותי את הסיכון לעיוות של הקרנית (אקטזיה Keratoectasia). מסיבה זו אין מבצעים תיקונים מכיוון שכל תיקון משמעותו הסרת רקמה נוספת. אנני מכיר את המושג "תיקון רחבי".
    2. שיטת הליטוש המותאם אישית = Coustom Ablation (השמות המסחריים הנפוצים בשוק הם -
    Zyoptix, CoustomView ואחרים....) מאפשרת להסיר פחות רקמה מהקרנית בזמן ליטוש הלייזר, מאפשרת דיוק רב יותר במקרה של צילינדר גבוה ובכ-40 אחוז חדות הראיה הסופית טובה יותר מאשר אילו בוצע הניתוח בשיטת הליטוש הסטנדרטית.
    במקרים של קרניות דקות, צילינדר גבוה, ואישונים רחבים בתאורה נמוכה אני מאמין ששיטת הליטוש המותאם אישית תתן ערך מוסף גבוה יותר ושווה את תוספת התשלום.

מקווה שהבהרתי עצמי היטב

לרשותך תמיד

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול לאחר הניתוח- בטיפות אלפאגאן
    גלית
    13/07/2007

שלום רב

ברצוני לדעת האם שמעת על טיפול לאחר ניתוח אינטראלאטסיק, בטיפות עיניים אלפאגאן. למיטב הבנתי הטיפות מיועדות במקור לחולי גלאוקומה, אך נטען כי הן מחוללות תופעת לוואי שמשפרת את הראייה ולכן הן ניתנות גם למטופלים שעברו ניתוח לייזר להסרת משקפיים. האם זה נכון? האם פעילותן היא רפואית, או רק בעלת השפעה זמנית המקלה עד להחלמת העין?
    עברתי את הניתוח הנ"ל לפני כ- 3 שבועות ועדיין מצב הראייה שלי אינו טוב כשהיה שהרכבתי משקפיים. בנוסף, אני מתקשה לעבוד מול מחשב. האם זה הגיוני?

הוספת תגובה

• טיפות אלפגן

ד''ר דוד לנדאו
    13/07/2007

גלית שלום,

אכן טיפות אלפגן (Alphagan P) מיועדות לחולי גלאוקומה וגורמות בירידה בלחצים התוך עיניים.
    אחת מתופעות הלואי של התרופה הזו היא מניעת הרחבה מלאה של האישון בתנאי תאורה נמוכה.

טיפות אילו יכולות לעזור בשני מקרים עיקריים:
    1. כאשר הלחצים התוך עיניים גורמים ל"נסיגה" במרשם (נשאר מינוס קטן לאחר הניתוח) דרך המנגנון של של הורדת הלחצים התוך עיניים.
    2. הקלה בתופעות של סינוורים בלילה ומול מחשב על ידי מניעת הרחבה מלאה של האישון.

ניתוח בשיטת הלייזר מתחת לכיפה (LASIK או Intralase) אמור להביא להתאוששות מהירה בחדות הראיה בדרך כלל תוך מספר ימים ספורים.
    במידה וזה לא קרה, משתדלים לנקוט בכל האמצעים העומדים לרשותנו על מנת לסייע בהתאוששות הראיה. טיפול בטיפות אלפגן הוא אחד האמצעים האילו.

ממליץ לך לחזור למנתח שלך למעקב המתוכן וללבן איתו את כל נושא הראיה שלך, לבצע תאום ציפיות מחודש ותכנן את המשך הטיפול בך כשכל שאלותייך קיבלו תשובה מספקת.

לרשותך תמיד

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• אחוזי הצלחה
    יובל
    10/07/2007

יש לי ראיה היו 1.75 וצילינדר 0.75 בשתי העיניים ומעונין בשיטת LASEK . תוך כמה זמן אחרי ניתוח הראיה תהיה 6/6 ומה האחוזים של הצלחה להגיע לראיה 6/6 בשיטה זו?
    תודה

לבדיקת התאמה
    סגירה
    אחוזי הצלחה

הוספת תגובה

• סיכויים להצלחה

ד''ר דוד לנדאו
    10/07/2007

יובל שלום,

בשתי שיטות הלייזר להסרת משקפיים במספרים נמוכים של פחות ממינוס 6 דיאופטריות מקובל להציג את המספר של 86% שיגיעו לראיה של 6/6 לאחר הניתוח.

המדידה מבוצעת לאחר שלושה חודשים מהניתוח.

בשיטת הלייזר על פני השטח (PRK, LASEK. Epi-lasik, ASA וכו.) הראיה חוזרת לראיה תפקודית (6/12 או טובה יותר) תוך כעשרה ימים. ראיה אופטימלית מקובל למדוד בשלושה חודשים ואז כאמור במספרים נמוכים 86% יראו 6/6.

לרשותך תמיד

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• סיכונים
    עודד
    09/07/2007

מה הסיכונים בניתוח לייזר לטווח הקצר ולטווח הארוך?

לבדיקת התאמה
    סגירה
    סיכונים

הוספת תגובה

• סיכונים בניתוחי לייזר

ד''ר דוד לנדאו
    09/07/2007

עודד שלום,

בניתוחי לייזר להסרת משקפיים יש תופעות לואי אפשריות וסיבוכים אפשריים.
    תופעות הלואי משותפות פחות או יותר לשתי השיטות להסרת משקפיים בלייזר.
    יש סיבוכים משותפים לשתי השיטות השונות ויש סיבוכים אופיניים לכל אחת מהשיטות.

תופעות הלואי:
    1. תיקון לא אופטימלי (מילים יפות לתאר מצב בו נשאר מספר קטן לאחר הניתוח) - אם יש מספק עובי קרנית שארי, בדרך כלל ניתן להציע ניתוח תיקון.
    2. הילות וסינוורים בלילה בעיקר.
    3. יובש בעיניים
    4. חוסר יציבות של הראיה במשך כששה חודשים (הראיה תפקודית כל הזמן)

סיבוכים משותפים:
    1. עיוות של הקרנית (Keratoectasia) - סיבוך נדיר אך שכיח יותר בניתוח מסוג לייזר מתחת לכיפה (LASIK' Intralase) אך קיים גם בשיטת הלייזר על פני השטח (PRk' LASEK' ASA וכו...). סיבוך זה יכול להופיע גם שנתיים לאחר ניתוח לייזר מוצלח.
    2. זיהום בקרנית - נדיר מאוד בשתי השיטות אך זהו הסיבוך הקשה ביותר שיש.
    3. טיפול לייזר לא מרכזי - decentration.

סיבוכים אופיניים של שיטת הליזר על פני השטח:
    1. עכירות (או צלקת) במרכז הקרנית - HAZE

סיבוכים אופיניים של שיטת הלייזר מתחת לכיפה:
    1. בעיות מכאניות בחיתוך כיפת הקרנית (חיתוך חלקי, לולאת כפתור, מתלה חופשי, חיתוך לא מרכזי, חיתוך לא סדיר,
    2. דלקת בין הכיפה לקרנית Diffuse lamellar keratitis DLK.
    3. קפלים או קמטים בכיפת הקרנית.
    4. צמיחת אפיתל בין הכיפה והקרנית - Epithelial ingrowth
    5. תזוזה של הכיפה לאחר חבלה קשה (והכוונה היא למכה מאוד מאוד חזקה) גם שנים לאחר הניתוח.

הרשימה לעייל מרשימה מאוד אך צריך לשים דברים בפרופורציה, הסיכון לסיבוך בניתוח נמוך.
    כל הסיבוכים ביחד אינם מגיעים ל- 5% מכלל הניתוחים.
    כל הסיבוכים ניתנים בסופו של דבר לטיפול אם כי לפעמים הדרך אל האושר ארוכה ומתסכלת.

מקובל להסביר בהרחבה את הסיכויים והסיכונים בניתוחי הלייזר כחלק מבדיקת ההתאמה.
    אם יש למועמד לניתוח גורמי סיכון נוספים מקובל לדון איתו באופן אישי ופרטני כדי לקבל את הסכמתו מדעת לניתוח.

חייבים לזכור שלמרות הכל ניתוח לייזר להסרת משקפיים הוא הניתוח השכיח ביותר המבוצע כיום ואחוזי ההצלחה שלו גבוהים משמעותית מכל הניתוחים האחרים לשיפור איכות החיים.

בסיכומו של דבר, כמו לכל ניתוח גם לניתוחי הלייזר יש תופעות לואי וסיבוכים אך הסיכויים להצלחה גבוהים והשיפור באיכות החיים לאחר ניתוח מוצלח הוא משמעותי ביותר.

לרשותך תמיד

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוח לייזר ופזילה
    מרינה
    07/07/2007

שלום ! אני בת 22 המספר שלי הוא 5 - בעין אחת ו 5.5 - עם צילינדר לא גבוה בעין השנייה.... ויש לי פזילה קטנה בשתי העיניים אך היא בלתי נראית ( רק כשאני בוהה באותה נקודה לאורך זמן ניתן לראות את הפזילה ) אני מאוד רוצה לעשות ניתוח להסרת משקפיים, ורציתי האם כתוצאה מכך יראו לי את הפזילה, או שלהפך הניתוח יתקן גם אותה ? ומה בערך המחיר לניתוח ?
    אודה לתשובנ, זה מאוד חשוב לי !!!!!

לבדיקת התאמה
    סגירה
    ניתוח לייזר ופזילה

הוספת תגובה

• ניתוח לייזר לא מטפל בפזילה

ד''ר דוד לנדאו
    07/07/2007

מרינה שלום,

ניתוח הלייזר הלסרת משקפיים מתקן ליקוי ראיה (רוחק ראיה, קוצר ראיה וצילינדר).
    הוא בדרך כלל לא משפיע על פזילה.
    אם מדובר בפזילה בלתי נראית יש סיכוי טוב שהיא תישאר גם לאחר הניתוח בעיקר כאשר את בוהה באותה נקודה לאורך זמן. רק לעיתים העובדה שליקוי הראיה תוקן גורם למח לשפר את השליטה שלו בתנועות העין ולמחוק את הפזילה לחלוטין.

הדרך כלל האופומטריסט במהלך בדיקת התאמה יכול לאבחן אם הפזילה מקורה בליקוי הראיה או שיש בעיה בתנועות העין והרופא המנתח יוכל לתאם איתך ציפיות לגבי הפזילה לאחר הניתוח.

מחיר ניתוחי הלייזר שונה ממכון למכון ובהתאם להסכמים שיש למכון עם קבוצות שונות בשוק (במכונים מסוימים נותנים הנחות משמעותיות יותר לחברי קופת חולים זו או אחרת, יש הסכמי הנחות למועדונים שונים כמו קרנות השוטרים, הסתדרות המורים וכו...) כדאי לברר עם המכון לגבי הנחות.

אשמח לראות אותך בבדיקת התאמה

לרשותך תמיד

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    דנית
    03/07/2007

לאחרונה התחלתי להתעניין בנושא הלייזר לעיניים. היות ואיני אוהבת להרכיב משקפיים והגעתי לשלב שעדשות מכאיבות לי מאוד.
    לפי בדיקות במספר מכונים נאמר לי שהמספר שלי בשתי העיניים הוא 0.75, בעין שמאל 3.00 צילינדר ובעין ימין 1.75 צילינדר (לגבי עין ימין אני לא כ"כ בטוחה, אך המספרים הם בסביבות מה שכתבתי). אין לי כ"כ הערכה לגבי הראיה שלי ביחס לראיתם של אנשים אחרים המרכיבים משקפים. השאלה שלי האם אנשים במספרים נמוכים כשלי עוברים את הניתוח, אני בטוחה שישנם כאלה, אך מעניין אותי לדעת לפי הנסיון שלך אם הם רבים והאם כדאי לקחת את הסיכונים הכרוכים בניתוח כשהמספרים לא גבוהים במיוחד.
    שאלה נוספת היא, האם ככל שהמספרים נמוכים הסיכונים הכרוכים בניתוח קטנים או שאין קשר?

תודה מראש :)

לבדיקת התאמה
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• ניתוח להסרת משקפיים במספרים נמוכים

ד''ר דוד לנדאו
    04/07/2007

דנית שלום,

טכנית ניתן לבצע ניתוח לייזר להסרת משקפיים גם במספרים נמוכים.
    על פי מה שכתבת לי נראה לי שעיקר הבעיה שלך היא הצילינדר הגבוה בשתי העיניים.
    יש מספיק אנשים העוברים את הניתוח במספרים קטנים.

כאשר מדברים על ניתוח לייזר להסרת משקפיים אין כל הבדל באחוז הסיבוכים בין מספרים קטנים ומספרים גבוהים כל עוד עובי הקרנית מאפשר את הניתוח.

הרשי לי להזמין אותך לבדיקת התאמה, בבדיקה זו תקבלי את מידע לגבי נתוני העין שלך ותוכלי לדון אם הרופא המנתח בנוגע לסיכויים ולסיכונים.

לסיכום: אין כל מניעה מניתוח לייזר להסרת משקפיים במספרים נמוכים כל עוד המנותח מודע לסיכויים להצלחה ולסיכונים בניתוח.

אשמח לפגוש אותך בבדיקת התאמה
    לרשותך תמיד

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוח נוסף
    מיטל
    03/07/2007

שלום רב,
    לפני כחמש שנים עברתי ניתוח בשיטת לאסיק אצל פרופ' קרמר ב"עיניים" , בעיקרון אמור להיות ביטוח לכל החיים , משמע שאם המספר עולה מנתחים שוב ללא עלות נוספת.כיום אני בת 30 וילדתי (לידה ראשונה) לפני שנה וחודש. לאחרונה אני רואה מטושטש לרחוק ולפעמים יש תחושה של ערפל בראות.פניתי לרופא עיניים לבדוק האם אכן עלה המספר ורק בעין ימין עלה שוב לשלושת רבעי מספר. עלי לציין שהרכבתי משקפיים מגיל שנה וחצי ולניתוח הגעתי עם מספר 7 וצילנדר אחד. מהניתוח יצאתי ללא צורך במשקפיים ועם חצי צילנדר.
    פרופ' קרמר אמר "שגירד" מקסימום מהקרנית ואם יגדל לי המספר בעתיד אני אהיה ממש גבולית לניתוח נוסף.
    מה דעתך? האם אני יכולה לנתח את עין ימין שוב?
    רב תודות.

לבדיקת התאמה
    סגירה
    ניתוח נוסף

הוספת תגובה

• ניתוח תיקון

ד''ר דוד לנדאו
    04/07/2007

שלום רב,

האפשרות של ניתוח תיקון תלויה קודם כל בעובי הקרנית השארי,
    עובי קרנית שארי דק יכול להביא למצב של עיוות הקרנית keratoectasia.

אין אנו יודעים היום בוודאות מה העובי המינימלי שניתן להשאיר בקרנית נתונה אך לפי הניסיון הקיים היום העובי המינימלי מתחת לכיפת הקרנית הוא 250 מיקרון.

מבחינת רופאי העיניים ניתוח להסרת משקפיים נחשב מוצלח אם למנותח יש ראיה תיפקודית ללא משקפיים לאחר הניתוח. אין אפשרות להבטיח לכולם ראיה אופטימלית של 6/6.

כאשר אני דן עם מטופל לגבי ניתוח תיקון, אני שוקל איתו את עובי הקרנית השארי, האם הראיה הקיימת תפקודית ומה הסיכון לעיוות של הקרנית לאחר ניתוח תיקון.
    כדאי לתקן אם עובי קרנית שארי לאחר ניתוח התיקון יהיה מעל 250 מיקרון, הראיה בעין המועמדת לניתוח אינה מגיעה לראיה תפקודית והסיכון לעיוות של הקרנית לאחר ניתוח התיקון בתחום המקובל.
    אם יש חשש - כדאי אולי להמנע מניתוח.

קיימת אפשרות לבצע ניתוח תיקון על גבי כיפת הקרנית בשיטת ה- PRK אך גם החלטה זו תלויה בעובי הכיפה ונתונים נוספים.

לסיכום: אם הראיה בעין ימין שלך כבר יציבה (אין שינויים נוספים), אין לך ראיה תפקודית בעין זו (חדות ראיה של 6/12 ללא תיקון) וקיים עובי קרנית שארי מספיק ניתן לשקול ניתוח תיקון. אם לא אולי כדאי להישאר עם המספר הקטן. בכל זאת הוא שיפור משמעותי מהמספר המקורי.

הייתי ממליץ לך לחזור לרופא המנתח שלך ולדון איתו בכנות בסיכויים ובסיכונים של ניתוח תיקון ולהחליט בהתאם.

לרשותך תמיד

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• Coming to Israel for LASIK
    Assaf
    03/07/2007

Hello,
    I reside in Los Angeles and recently had been approved as a good candidate for LASIK at a well established clinic. The cost of the procedure in LA is significantly higher than back in Israel (200-400%) and I'd like to check whether it is feasible to do the procedure during a visit to Israel. My obvious concerns are for the longer term check ups (over 2-3 weeks) and for what if complications occur and I need corrective action. Is there a clinic in Israel that has agreements with US clinics for these cases?

Thank you.

לבדיקת התאמה
    סגירה
    Coming to Israel for LASIK

הוספת תגובה

• Co-managment is still not an option

ד''ר דוד לנדאו
    03/07/2007

Dear Assaf

Our American collages do not encourage co-management with foreign Laser centres.
    If they did, they will be out of business in no time.
    For your information, Laser vision correction is even cheaper in India!!! So why not travel to India for your surgery?

I personally take responsibility over my surgeries and follow my patients very closely as needed. I feel that the personal touch is part of the service.

On rare occasions, I would ask a colleague of mine to see one of my patients if a single follow-up or an emergency visit is needed.

I would be very unhappy if people from Israel will travel to India, have their surgery there (pay the Indian surgeon for his service) and land in my office for the routine follow-up, treatment of complication or for an enhancement all for “free”.

A fair co-management agreement will mean a cheaper price for surgery but a very expensive “follow-up” fee.

The bottom line: Co-management in laser correction surgeries is a bad idea.
    Don’t look for a cheap surgery away from home; in many cases it will turn out to be much more expensive…

Sincerely

David Landau MD
    Consultant Ophthalmic surgeon.

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• צילינדר
    מיכל
    01/07/2007

ניתוח לייזר יכול לטפל גם בצילינדר?

לבדיקת התאמה
    סגירה
    צילינדר

הוספת תגובה

• ניתוח לייזר יכול לטפל בצילינדר !

ד''ר דוד לנדאו
    01/07/2007

מיכל שלום,

ניתוח לייזר להסרת משקפיים יכול לטפל גם בצילינדר.

בצילינדרים נמוכים הסיכוי להעלמת הצילינדר גבוה.
    בצלינדרים גבוהים כדאי מאוד להעזר ביכולות של מכשירי לייזר מתקדמים לבצע
    ליטוש מותאם אישית (Custom ablation) ורצוי מאוד לעבור הניתוח במכשיר
    שיש לו יכולות של זיהוי הקשתית Iris recognition מכיוון שזה מעלה את הסיכוי
    לטיפול גם בצילינדרים גבוהים

לרשותך תמיד

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• .? ומה קורה אם נישאר צילנדר או ע..?

בקי
    17/10/2007

עולה הצילינדר???????

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• שארית צלינדר

ד''ר דוד לנדאו
    20/10/2007

בקי שלום,

שארית צילינדר, אם היא משמעותית, ניתנת לתיקון במידה ויש מספיק עובי קרנית לביצוע התיקון.

צילינדר לא אמור "לעלות" לאחר ניתוח לייזר אלא אם כן הייתה בעיה בזמן הניתוח או שמתפתחת מחלה בקרנית שלא קשורה בניתוח עצמו.

אם יש בעיה כזו ממליץ לפנות לרופא המנתח לבדיקת מקור הבעיה וטיפול בהתאם לממצאים.

לרשותך תמיד

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה