מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מספר גבוהלימור30/09/2007
אני מרכיבה עדשות מגע מזה שנים רבות שבשתי העיניים מספר 11.5 האם אני יכולה לבצע את הניתוח בהצלחה (בנוגע לעובי הקרנית זה בסדר עשיתי בדיקה לפני הרבה שנים שהמספר היה נמוך יותר) איזה שיטה מתאימה יותר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח למספרים גבוהים
ד''ר דוד לנדאו02/10/2007לימור שלום,
במידה ועובי קרנית מאפשר זאת ניתן לתקן גם מספרים גבוהים כמו שלך בניתוח לייזר להסרת משקפיים.
במספרים הגבוהים אני מעדיף את שיטת הלייזר על פני השטח מכיוון שזה מאפשר לי בדרך כלל להסיר את כל המרשם מבלי להתקרב יותר מידי לקווים אדומים של עובי קרנית שארי.
בכל מקרה יש צורך למדוד שוב את עובי הקרנית וחשב שוב האם יש לך מספיק רקמה להסרת כל המרשם.
במידה והקרנית דקה מידי למרשם שלך ניתן לשקול ניתוח אחר (לא לייזר) שבו פתחים פתח בעין באיזור הגובלת ומכניסים לעין עדשת מגע מיוחדת המתקן את ליקוי הראיה. היתרון של שיטה זו היא שעובי הקרנית אינו מהווה מגבלה ותיאוריטית ניתן לתקן על מרשם. החסרונות הוא שצריך לפתוח את העין דבר המגדיל משמעותית את רמת הסיכון בניתוח כזה.
ממליץ מאוד להגיע לבדיקת התאמה ולדון עם המנתח שלך על החלופות האפשריות.
לרשותך תמיד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- סיכונים בניתוחיעל29/09/2007
שלום רב, יש לי שתי שאלות:
1. האם כדאי לקבל חוות דעת נוספת בנוסף להמלצת רופא בקליניקה "נחשבת"?
2. קראתי באתרים שונים מארה"ב על הסכנות הרבות הקיימות בניתוחי לייזר להסרת משקפיים, ושעל כל מליון מטופלים ישנם כ- 50,000 מטופלים לא מרוצים, ושקיים תחום משפטי חדש בנושא תביעות מנתחי לייזר על תקלות שנגרמו...
בתור אחת שמעוניינת לעבור ניתוח, איך אתה יכול להרגיע אותי? כי כשנבדקתי לא הראו לי גם את הצדדים הבעיתיים...
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיכויים וסיכונים בניתוחי לייזר.
ד''ר דוד לנדאו02/10/2007יפית שלום,
לכל ניתוח באשר הוא ניתוח יש תופעות לוואי וסיבוכים. מכיוון שיש המון ניסיון עם ניתוח לייזר להסרת משקפיים אנחנו יודעים היטב מה אחוזי הסיכויים להצלחה ומה אחוזי הסיכונים בכל שיטה ושיטה.
בבריטניה המליץ ה- National Institute of clinical excellence NICE לדאוג שהניתוח יבצוע על ידי רופא עיניים מומחה שעבר הכשרה מתאמיה.
המכון הבריטי מדגיש את הצורך ליידע את המטופל לגבי תופעות הלוואי, הסיבוכים והסיכויים של הניתוח לפני שהוא מחליט.
בדיקת התאמה נכונה כוללת בדיקת העיניים כדי לוודא אכן ניתן לבצע הניתוח בסיכון מקובל וכן הסבר על הניתחים השונים סיכויי ההצלחה ופירוט הסיבוכים ואחוזי הסיכון.
אם לא הוסברו לך הסיבוכים האפשרים ואחוזי הסיכון ממליץ מאוד לפנות למכון אחר קודם כל לצורך קבלת המידע ואח"כ לצורך ניתוח.
אני לא מאמין ב"עיגול פניות". מועמד לניתוח צריך לקבל לדעתי את כל המידע הרלוונטי לגבי הסיכויים להצלחה והסיכונים כדי שיוכל לקבל החלטה מידעת.
אשמח לעמוד לרשותך גם בעתיד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- משך זמן החלמה נדרשרוני25/09/2007
כמה זמן נדרש להחלמה מלאה מניתוח להסרת משקפיים? אני מתכננת נסיעה וחייבת לתכנן...תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החלמה לאחר ניתוח
ד''ר דוד לנדאו14/10/2007רוני שלום,
תקופת ההחלמה לאחר ניתוחי לייזר להסרת משקפיים שונה משיטה לשיטה.
באופן עקרוני, עשרת הימים הראשונים לאחר הניתוח הם הימים הקריטיים ולכן אני מבקש מהמנותחים שלי להישאר בארץ בימים האילו כדי שאוכל לעזור להם במקרה של בעיה.
לאחר מכן אם מדובר בנסיעה קצרה (עד 10 ימים) לחו"ל אין כל בעיה.
טיולים ארוכים של חודשים אני ממליץ להמתין לפחות חודש מהניתוח לפני הנסיעה.
לרשותך תמיד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- לאחר ניתוח PRKיעל פריג'23/09/2007
ד"ר לנדאו שלום,
אני כיום לאחר חודש ו - 19 יום מניתוח PRK.
מיד לאחר הסרת העדשות הרגשתי עיוות בראיה (רואה כפול וכו') ועד היום אין שום שינוי.
כיום הראיה היא 6/20 ו - 6/12 עם צילינדר של כ - 2.5 בכל אחת מהעיניים והמספר הוא כ - 0.5, כאשר לפני הניתוח היה צילינדר 1 ו - 0.5 עם מספר 3.5 ו - 5 בהתאמה.
בבדיקת ראיה שנעשתה לי ע"י הרופא, ניתן להביא את העיניים בקושי ל - 6/9, כאשר אני רואה הכל כפול.
הרופא אומר לי שעלי להמתין עוד כ - חודש ועד אז לדבריו הראיה תשתפר (כך הוא מקווה), כאשר מאז הסרת העדשות (כשבוע לאחר הניתוח) ועד להיום אין שום שיפור בראיה.
אני מאוד חוששת, כיום אני בקושי מתפקדת ושאלותי הן:
1. האם יכול להיות שמצבי הוא בגלל טעות בהכנסת הנתונים למכשיר הלייזר ?
2. האם באמת כדאי לסבול ולהמתין או ללכת לרופא עיניים אחר ?, כיוון שברור לי שהרופא (אחד המומחים בארץ) עושה סימנים של לחץ, ואינני כבר סומכת עליו ועל האבחנות שלו.
3. האם פרק הזמן של חודש ו - 19 יום לא אמור להביא לשיפור הראיה.
4. מה יכולת הטיפול בשלב זה של מצבי (אם בכלל).
באם הדבר אפשרי, אשמח אם תתן לי את כתובתך או מס' הטלפון ע"מ להגיע לבדיקה (בתשלום כמובן).
המון תודה
יעל המודאגת מאוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר באיזה מכון עשית?
שחר23/09/2007ואיפה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה1
יעל פריג'24/09/2007בשלב זה לא אפרט מהסיבות הברורות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה1
יעל פריג'24/09/2007בשלב זה לא אפרט מהסיבות הברורות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהצילינדר לאחר ניתוחי PRK
ד''ר דוד לנדאו10/10/2007יעל שלום,
צילינדר הוא תופעת לואי ידועה בששת השבועות הראשונים לאחר ניתוח לייזר מסוג PRK.
ברוב המקרים הצילינדר נעלם בהדרגה לאורך שלושה חודשים לאחר הניתוח.
לא נראה לי שיש לך מקום לדאגה.
ממליץ מאוד על סבלנות וסובלנות.
אם את מאוד מודאגת חוות דעת שניה בהתחלט במקום.
לרשותך תמיד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהאני אחריי 2 ניתוחים וראייתי כפולה
בקי17/10/2007נותחתי פעמיים וראייתי כפולה פלוס צלינדר הובטח לי שלא יהיה צלידר ואראה לרחוק משישים סנטימטר והלאה , יש רופאים שמדפדפים את הלקוחות שלהם בהלוך ושוב של ללכת לבדיקות כביכול שעם כל המיחשוב שלהם יש מיחשוב גדול יותר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- שתי שאלותמיכאל19/09/2007
שלום,
יש לי שתי שאלות.
עברתי לפני בערך חודש בדיקת התאמה לניתוח הסרת משקפיים ונאמר לי שאוכל לבצע
אינטראלאסיק, לאסק או לאסיק.
(הבנתי שלאסק הבטוח ביותר מבין השלושה (למרות זמן החלמה קצת יותר ארוך
?האם נכון הדבר
דבר נוסף,
יש לי חשש קל בעניין מסוים...
המספר שלי הוא 2.5 בשתי העניים (כבר 3 שנים לא נבדקתי כי לא הרגשתי בצורך), בבדיקת ראיה שעשו לי כבדיקת התאמה לניתוח נאמר לי שלדעתם המספר המתאים לי הוא 2.25
אני חושש קצת ממצב שאולי התיקון יעשה כך שאראה "כמעט" כמו שצריך אבל קצת מטושטש, ואפילו התחלתי לחשוב שיתכן ואולי בעצם אני לא רואה כל כך חד עם המשקפים גם היום, ויתכן והמספר שאמור להיות לי הוא עוד יותר גדול מ-2.5 ?
האם יש סיבה לדאגה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובותיים
ד''ר דוד לנדאו10/10/2007דן שלום,
שיטת הלייזר על פני שטח הקרנית (PRK, LASEK, ASA וכו) נחשבת הבטוחה ביותר מבין כל השיטות הקיימות היום להסרת משקפיים (כחצי אחוז סיכון לסיבוך בלבד) אך היא כרוכה בהתאוששות איטית של הראיה וחוסר נוחות עד כאבים בימים הראשונים לאחר הניתוח.
שיטות לייזר מתחת לכיפה (LASIK, Intralase) מאפשרות התאוששות מהירה של הראיה ואין כאבים לאחר הניתוח. לשיטות אילו יש סיכון גבוה יותר לסיבוכים (הסיכון נע בין 5% ל- 1%).
לגבי המרשם שלך, הבדל של רבע מספר מקובל מאוד כסטיה תקנית בבדיקות רפרקציה ואין להבדל כזה כל משמעות. אני סבור שאתה יכול להיות רגוע בנקודה זו.
בהצלחה בניתוח
לרשותך תמיד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- מתלבטת היכן לעשות ניתוח לייזרטלי16/09/2007
שלום ד"ר לנדאו,
אני גרה בטורונטו, קנדה, וכפי שכנראה אתה יודע יש כאן הרבה מאד מכונים לניתוחי לייזר להסרת משקפיים. גם בארץ יש הרבה מאד מכונים, ואני די מבולבלת, לא יודעת היכן כדאי לי לעשות את הניתוח. אני יודעת שאני מתאימה לניתוח, כי ערכתי בדיקה בשתי מכונים בארץ לפני מספר שנים, אבל מרוב מכונים, אני לא יודעת איך לבחור מכון. אני לא מחפשת מחיר זול, אלא את המקום הטוב ביותר כדי להבטיח תוצאות טובות של הניתוח. יש לי מספרים יחסית גבוהים (מינוס 8.5 בעין ימין ומינוס 9.5 בעין שמאל, עם צילינדר 1 בכל עין), ואני יודעת שהסיכון גדל ככל שהמספר גדל, לכן, אני מחפשת את המקום הטוב ביותר עם הרופא והמכשור הטוב ביותר. המחיר לא חשוב לי.
תודה רבה,
טלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היכן לעשות ניתוח
ד''ר דוד לנדאו14/10/2007טלי שלום,
כלל ראשון, כדאי לעשות את ניתוח הלייזר בארץ בה את גרה, וזאת כדי להבטיח רציפות טיפול ומעקב.
הקשר עם המנתח מאוד חושב מכיוון שרצוי מאוד שתהיה לך כתובת לפנות אליה במקרה של בעיה.
שנית, לחפש מכון עם ניסיון, ז"א שיש בו לפחות מנתח אחד מנוסה מאוד עם מספר רב של שנות ניסיון וכמות מנותחים גדולה. כדי שניתן יהיה להתיעץ איתו במקרה של בעיה.
מכון הקשור למחלקה בבית חולים גדול בדרך כלל מאפשר כתובת לפניה אפילו שנים לאחר ניתוח גם אם המכון נסגר מסיבות שונות.
רצוי מאוד לדבר עם מנותחים של המכון ושל המנתח ולשמוע מהם על החוויה שלהם במכון ובניתוח.
לשמחתי, בארצות מפותחות כמו קנדה וישראל יש מספיק מכונים העונים על הקריטריונים למכון טוב ואז ההמלצה שלי היא לסמוך על תחושת הבטן, איפה יש לך את ה"כימיה" הטובה ביותר.
בהצלחה בניתוח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- מאמץ עיניים בזמן ההחלמהיוסי10/09/2007
שלום ד"ר
עשיתי ניתוח לפני שבוע בשיטת PRK .
אני מעוניין לדעת האם ישיבה ממושכת על יד המחשב או בקריאת ספרים או כל התאמצות אחרת מסוג זה בעיין יכולה לפגוע לי לי בהחלמה?ואם כן אז כמה זמן מהניתוח?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גורמים המשפיעים על ההחלמה
ד''ר דוד לנדאו14/10/2007יוסי שלום,
מאמץ של העיניים אינו משפיע על ההחלמה מניתוח לייזר להסרת משקפיים.
אם הראיה שלך אחרי PRK מאפשרת לך עבודה מול צג מחשב, לקרא ספר ולבצע מאמצים ראיתיים אחרים, אשריך ואין כל בעיה לעשות זאת.
ממליץ לך מאוד להיות בקשר עם המנתח שלך לצורך מעקב אחרי ההחלמה שלך
לרשותך תמיד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- עברתי נתוח PRKיוסי08/09/2007
שלום .
עברתי ניתוח לייזר להסרת משקפיים לפני חודש ושבוע. הייה לי כשהגעתי לניתוח מס' בימין 2.75- ו2 צילינדר.ועין שמאל2.25- וצילינדר וחצי.
כרגע יש לי לפי דעתי מספר 1.5 ועוד איזה חצי צילינדר.הפוקוס בעין עדיין משתנה לי במשך היום וכשאני שם דמעות מלאכותיות הראיה משתפרת .
יש לציין שקודם הניתוח ראיתי עם המשקפיים הרבה מעל הממוצע ובחדות גבוהה.
1=האם תהליך ההחלמה חריג?
2=והאם אני אגיע לחדות שהגעתי אליה קודם הניתוח גם ללא משקפיים?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התאוששות לאחר ניתוחים
ד''ר דוד לנדאו14/10/2007יוסי שלום,
ההחלמה לאחר PRK ארוכה יותר מאשר ההחלמה לאחר LASIK.
יחד עם זאת נראה לי שההחלמה שלך תקינה אם כי אולי מעט איטית.
במרבית המקרים המנותחים מגיעים לחדות הראיה שהייתה להם עם משקפיים לפני הניתוח.
ממליץ מאוד להעזר בסבלנות ובסובלנות ולהיות בקשר הדוק עם הרופא המנתח שלך.
לרשותך תמיד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- הדסה ו intralaseהיפרופ מתחיל08/09/2007
שלום רב
ידוע לי על מחלוקת בקרב מנתחי הרפרקציה בקשר ליעילותו של ה femtosecond laser על פני המיקרוקרטום. לפי מה שהבנתי אתם בהדסה שייכים לצד הפחות מתלהב.
האם אתם בהדסה אופטימל מתכננים להכניס לשימוש מכשיר intralase בעתיד הקרוב או שמא זה לא יקרה בעתיד הנראה לעין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לייזר מסוג femtosecond laser
ד''ר דוד לנדאו14/10/2007שלום,
ה- Femtoscond laser והמיקרוקרטום הם שני סוגים מאוד שונים של אמצעים לחיתוך כיפת הקרנית בניתוח לייזר מתחת לכיפה.
האמצעי האידאלי לחיתוך כיפת הקרנית הוא זה היתן כיפה דקה מאוד, אחידה, מרכזית וסדירה.
כמו כן הוא צריך להיות חופשי מסיבוכים בזמן הניתוח (חור בכיפה, חיתוך חלקי, ועוד....).
הביצועים של שני האמצעים הנ"ל מאוד דומה כרגע, כאשר אני לא משוכנע שלאמצעי אחד יש יתרון מכריע על השני. לכל אחד יש יתרונות וחסרונות, אך בשורה התחתונה התוצאות די דומות.
לגבי העתיד, המיקרוקרטומים לדעתי הגיעו לבשלות והשיפור בהם יהיה קטן מאוד במשך השנים. לעומת זאת ה- femtosecond laser נמצא בחיתוליו ויש הרבה מקום לשיפורים בתקופה הקרובה.
אנחנו בהדסה בוחנים היטב את ההתקדמות של טכנולוגית הלייזר ואין לי ספק שכטכנולוגיה זו תגיע לרמה שהיא במפורש טובה יותר ירכש המכשיר המתאים ביותר לטובת המנותחים שלנו.
לרשותך תמיד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- ניתוח קטרקט לפני 3 ימיםשחר07/09/2007
שלום ד"ר,
עברתי ניתוח קטרקט לפני 3 ימים, הניתוח עבר בהצלחה.
מאז הניתוח יש לי בחילות. הרופא המנתח אמר שאין קשר (_ בביקורת שעשיתי למחרת).
וגם לא האופטרמטיסט- שהתאים לי עדשה זמנית.
האם יכול להיות שזה בגלל הבריכות טיפות ששמו לי בעין המנתח?! לאן מגיעות כל הטיפות ששמים בעין???
אשמח לתושבה וחוו"ד שלך,
שבת שלום.
דינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח קטרקט
ד''ר דוד לנדאו14/10/2007שרה שלום,
ניתוחי קטרקט אינם בדרך כלל התחום של פורום זה.
על פי המידע שכתבת לי אין לי כל אפשרות לסייע או לייעץ לך.
ממליץ מאוד להיות בקשר עם רופא המשפחה והרופא המנתח על מנת לסייע לך לפתור את הבעיה.
רפואה שלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- האם EPK-I בטוח?מישהו05/09/2007
שלום רב, EPI-K, האם לדעתך שיטה זו בטוחה דיה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Epi-k?
ד''ר דוד לנדאו14/10/2007לצערי אני לא מכיר שיטה בשם Epi-K?
הדבר הקרוב ביותר שאני מכיר הוא מכשיר הנקרא epi-keratome שמסיר את שכבת הציפוי של הקרנית (האפיתל) בצורה מכאנית, בניגוד ל- LASEK שבו משתמשים באלכוהול לצרוך הפרדה כימית.
לפי ניסיוני וגם לפי הספרות אין למכישר זה יתרון משמעתי על שיטת ה- LASEK.
כמו כן הוא בטוח כמו כל ניתוחי הלייזר על פני שטח הקרנית.
מקווה שעניתי לשאלתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- עדשות רכות לפני ניתוחאילן02/09/2007
כמה ימים לפני ניתוח לייזר יש להפסיק, אם בכלל, להרכיב עדשות רכות?
תודה, אילן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להפסיק להרכיב עדשות מגע לפני ניתוח
ד''ר דוד לנדאו14/10/2007אילן שלום,
המלצת ה- FDA היא להפסיק להרכיב את עדשות המגע הרכות לפחות שבועיים לפני הניתוח.
אני מקפיד לבצע טופוגרפיה של הקרניות ממש לפני הניתוח על מנת לוודא שלא נותרה השפעה של העדשות על הקרנית.
לסיכום:
לא להרכיב עדשות מגע רכות לפחות שבועיים לפני הניתוח.
להיות בקשר עם המנתח לגבי שינויים שאריים לפני הניתוח.
לרשותך תמיד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- עכירות קרנית לאחר ניתוח ליזרחן31/08/2007
שלום רב
עשיתי ניתוח לייזר בשיטת ASA (ללא חיתוך) לפני 3 חודשים, וראיתי שש\שש במשך חודשיים.
לאחר חודשיים התדרדרה לי הראיה כי התפתחה לי עכירות קלה כך שהיום היא גורמת לי קוצר ראיה של -1 בלבד שזה עכירות נמוכה יחסית.
המנתח שלי הביא לי סטרואידים כדי לתקן את המצב. והוא אמר שהבעיה יכולה לחלוף לאחר כחודש.
ברצוני לשאול מספר שאלות:
1. האם עכירות ברמה נמוכה שכזו באמת יכולה להתרפאות תוך כחודש, ואם לא אז מהו התאריך המשוער לריפוי?
2. האם לאחר ריפוי העכירות היא יכולה לחזור בהמשך החיים?
3. האם אני אצטרך להמשיך אם טיפול תרופתי מונע בכדי למנוע חזרה של העכירות בעתיד?
4. האם יש לעכירות השלכות אחרות על העין ובריאותה?
5. אני בדר"כ לא הולך עם משקפי שמש (אבל אני נמצא ממש מעט בשמש). האם יכול להיות שהחשיפה לשמש היא זו שגרמה לעכירות או שהיא תמנע את ריפוייה המהיר?
אשמח לקבל תשובות בדחיפות לאימייל מהרופאים ומכל מי שיודע כי הבעיה ממש מציקה לי בחיי היוםיום. תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עכירות בקרנית לאחר ניתוח לייזר
ד''ר דוד לנדאו01/09/2007חן שלום,
עכירות בקרנית לאחר ניתוח לייזר להסרת משקפיים הוא סיבוך מוכר המופיע בכ- 0.5% מהניתוחים.
ברוב הגדול של המקרים ניתן לעזור להעלים את העכירות בעזרת טיפול בטיפות סטרואידים לתקופה ארוכה יחסית. יש צורך במעקב סדיר אצל הרופא המנתח כדי לראות שאכן קצב השיפור משביע רצון ואין עליה בלחץ התוך עיניי.
במרבית המקרים של עכירות קלה בקרנית, היא נעלמת לאחר כחצי שנה ולא חוזרת לאחר מכן.
למיטב ידיעתי אין השלכות אחרות על בריאות העין למעט ההפרעה הבדרך כלל זמנית בראיה.
משקפי שמש מאוד מומלצים לאחר ניתוחי לייזר להסרת משקפיים ורבים מאמינים שזה תורם למזעור הסיכון לעכירות בקרנית.
לפי הדברים שכתבת, נראה לי שאתה מטופל בדרך הנכונה וזו רק שאלה של זמן וסבלנות עד שהמצב ישתפר.
שמור על קשר רצוף אם המנתח שלך ושתף אותו לגבי התחושות לך.
לרשותך תמיד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- PRK החלמהאלעד29/08/2007
שלום
בן 23
עברתי ניתוח PRK בשתי העיניים לפני שבוע וחצי.
2 מספר 2 צילינדר בכל עין היה מצב הראייה לפני הניתוח.
בבדיקה שערכתי שבוע אחרי הניתוח אני רואה 6/9 .
לאחר שאני מטפטף את טיפה לעין , בין אם היא סטריאודקס או דמעה מלאכותית אני רואה מפוקס בצורה מדהימה למשך מספר שניות ואז שוב הראייה מאבדת פוקוס, שהולך וחוזר.
א. האם המצב נורמלי?
ב. מדוע ההחלמה היא איטית כ"כ, אם לפי מה שהסבירו לי שכבת התאים מחלימה לאחר 5-10 ימים.
ג. איך מסבירים את העניין הזה עם הטיפות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החלמה לאחר PRK
ד''ר דוד לנדאו29/08/2007אלעד שלום,
נראה לי שאתה במסלול הנכון,
ראיה של 6/9 שבוע לאחר הניתוח היא ראיה תפקודית לחלוטין ונראה שמצבך תקין.
שכבת האפיתל משלימה עצמה תוך שבוע עד 10 ימים אך יש צורך עוד בהתיצבות של תהליך הריפוי בקרנית.
העובדה שיש שתחדדות בראיה לאחר הטיפות מאוד מעודדת, זה אומר שיש לך פוטנציאל לחדות ראיה מעולה.
לסיכום: נשמע כמהלך תקין לאחר ניתוח PRK.
העזר בסבלנות, זה ישתלם לך.
לרשותך תמיד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהלד"ר לנדאו - תודה
אלעד29/08/2007תודה רבה על ההתייחסות המעמיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- המספר גדל שובברי27/08/2007
לפני 5 שנים עשיתי ניתוח להסרת משקפיים, היום אני מרגיש שהראייה שלי מדרדרת חזרה, לא רק מרגיש -אני כבר צריך להשתמש במשקפיים לנהיגה (אפילו שהמספר הרבה יותר קטן ממה שהיה פעם), עד מתי המספר ידרדר? זה יחזור להיות מה שהיה פעם? מה אפשר לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המספר שוב גדל
ד''ר דוד לנדאו27/08/2007ברי שלום,
כדי לייעץ לך חסרים לי המון נתונים (כמו הגיל שלך, מרשם המשקפיים לפני הניתוח, באיזו שיטה בוצע הניתוח, איך היה תהליך ההחלמה, האם בוצעו תיקונים, מה עובי הקרנית השארי, מה המרשם הנוכחי ועוד...)
מכיוון שאני מחוייב לשמור על סודיות רפואית, הפורום אינו מקום לדיון בבעיות אישיות.
ממליץ לך מאוד לפנות לרופא המנתח שלך, לעבור בדיקות לפי דרישתו ולקבל ממנו ייעוץ.
במידה והמכון בו בוצע הניתוח לא קיים יותר או הרופא המנתח כבר לא בארץ או לא מנתח יותר, ניתן לפנות לאחת ממרפאות הקרנית ברחבי הארץ לייעוץ. (יהיה צורך בטופס 17 מקופת החולים או לשלם עבור הביקור).
צר לי שאין באפשרותי לתת תשובה חד משמעית
בכל מקרה לרשותך תמיד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)