מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מנסים לשכנע אותיע.07/08/2007
שלום רב ד"ר לנדאו - מקווה שתוכל לעזור לי. כום מנסים לשכנע אותי להסיר משקפיים. אני בן 33, מרכיב משקפיים מגיל 12 למרחק בלבד. העניין הוא שמדי פעם אני קורא ידיעות בעיתון על נושא הבטיחות של הטיפולים ותמיד יש סיפורים על אנשים שנפגעו בתהליך. עד כמה התהליך בטוח? כי אני מעוניין להסיר משקפיים וזה הדבר היחיד שעוצר אותי. האם יש ססט' של נפגעים בניתוח לייזר כזה?
הרבה תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעות לואי וסיבוכים
ד''ר דוד לנדאו07/08/2007ע. שלום,
כמו לכל טיפול רפואי או ניתוח גם לניתוחים להסרת משקפיים יש תופעות לואי וסיבוכים.
הסטטיסטיקה של הסיבוכים פורסמה בעיתונות המקצועית ולאחר שבוצעו כנראה קרוב לעשרים מליון ניתוחים להסרת משקפיים בכל העולם אנחנו די יודעים לגבי אחוזי הסיבוכים השונ ים.
כל מכון המבקר את עצמו מבחינת אחוזי הצלחה ואחוזי סיבוכים יכול להשוואת עצמו לסטטיסטיקה הבינלאומית.
כיום מקובל שהניתוחים להסרת משקפיים הם יחסית הניתוחים עם אחוזי הסיבוכים הנמוכים ביותר.
ובכל זאת למרות ההתקדמות המאוד משמעותית בתחום יש עדין סיבוכים.
הסטטיסטיקה הבינלאומית מונה:
סיכון לזיהום - 1:10000 ניתוחים
סיכון לעיוות של הקרנית - 1:7000 ניתוחים (בשיטת ה- LASIK)
סיבוכים בשיטת הלייזר מתחת לכיפה נע בין 5% ל- 1% תלוי בפרסום
סיכון לצלקת מרכזית בקרנית בשיטת הלייזר על פני השטח (LASEל PRK) כחצי אחוז.
הרשה לי להזמין אותך לבדיקת התאמה במסגרתה תוכל לשמוע אם אתה יכול לעבור הניתוח, לשמוע יותר על הסיכויים להצלחה ועל הסיכונים וכמובן לקבל יעוץ לגבי השיטה הטובה ביותר עבורך.
לרשותך תמיד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- הכנה לניתוחאנבל05/08/2007
אם אני עושה ניתוח לייזר בעיניים, יש דברים שאני צריכה לעשות לפניו כדי להתכונן אליו שהוא יצליח טוב יותר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הכנות לניתוח להסרת משקפיים
ד''ר דוד לנדאו06/08/2007אנבל שלום,
בדרך כלל אין הרבה מה לעשות כדי לשפר את הסיכויים להצלחה בניתוח אך בכל זאת יש מספר דברים שיקלו מאוד:
1. אני ממליץ לא להשתמש בעדשות מגע רכות בכלל לפחות שבועיים לפני הניתוח, במקרה של עדשות מגע קשות מומלץ להמנע מהרכבתם לפחות שלושה שבועות לפני הניתוח.
2. כדאי מאוד לשמור על היגיינת עפעעפיים ולהמנע משימוש באיפור כבד כשבוע לפני הניתוח.
3. שינה טובה וסדירה גם כן יביאו אותך לניתוח בצורה טובה יותר.
בהצלחה בניתוח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- אחרי לאסיקשי02/08/2007
ד"ר שלום
עשיתי ניתוח עניים לפני כשבועים כרגע המספר שלי בשמאל 6/6.5 ובימין 6/8.5 מה זה אומר מבחינת מספרים היה ל לפני הניתוח בשמאל 3.5 ובימין 2.5 .
האם זה אופייני לניתוח לאסיק ואמור להשתפר בקרוב.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ערכים ברפואת עיניים
ד''ר דוד לנדאו06/08/2007שי שלום,
ברפואת עיניים יש ערכים שונים לתאר מרכיבים שונים של הראיה, ( זה כמו ליטרים התארים נפח, מטרים המתארים מרחק, ומעלות המתארים חום).
אין קשר בין חדות ראיה (המתוארת בערכים של 6/6) ובין מרשם המשקפיים (המתוארים של ידי מספר דיאופטריות).
ראיה של 6/6.5 ו- 6/8.5 מתארים ראיה תפקודית ללא צורך בתיקון.
בשיטת הלייזר מתחת לכיפה (LASIK) חדות הראיה די יציבה לאחר שבועיים אם כי יתכן שיפור נוסף עם הזמן.
אם יש לך ספקות, ממליץ מאוד לדון לגביהם עם הרופא המנתח שלך.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- האם מותר לעשות תרגילי עיניים אחרי נהדר01/08/2007
האם מותר לעשות תרגילים לחיזוק שרירי עיניים (פיקוס של אלמנט במרחקים שונים) אחרי ניתוח? האם יש השפעה כלשהיא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרגילי עיניים ????
ד''ר דוד לנדאו06/08/2007הדר שלום,
לא בדיוק מובן לי מה מטרת ה"תרגילים לחיזוק שרירי עיניים".
כעיקרון, הניתוח בלייזר מבוצע על המחצית הקדמית של הקרנית,
הלייזר אינו משפיע על העדשה ולכן ניתן לבצע מיקוד על חפצים שונים במרחקים שונים לאחר הניתוח ללא כל בעיה.
מקווה שעניתי על שאלתך למרות שאני אל מבין מה עושים ה"תרגילים לחיזוק שרירי עיניים".
לרשותך תמיד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- ניתוח לפני הריוןליאת01/08/2007
שלום ד"ר לנדאו
אני מעוניינת לעבור ניתוח להסרת משקפיים. אנו מתכננים להביא ילד נוסף לעולם וידוע לי שבזמן הריון יש לעיתים שינויים בראייה. נראה כי זהו הילד השלישי והאחרון שנרצה. האם כדאי לדחות את הניתוח לאחר הלידה או שבעצם אין ממש בדברים אלו?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון וניתוחים להסרת משקפיים.
ד''ר דוד לנדאו06/08/2007ליאת שלום,
ככל אישה שהייתה בהריון את ודאי זוכרת שיש שינויים בחדות הראיה בזמן ההריון, שינויים אילו קשורים לשינויים הורמונליים בגוף האם בזמן ההריון הגורמים לפיזור שונה של תכולת המים הגוף.
מכיוון שאנחנו מעונינים החווית הניתוח להסרת משקפיים תהיה חוויה חד פעמית, אנחנו מעדיפים לנתח נשים בין הריונות ולא בזמן הריון.
בדרך כלל אני ממליץ לעשות הניתוח לפחות שלושה חודשים לאחר לידה,
ניתן להיכנס להריון מיד לאחר הניתוח כי זה כבר לא ישפיע על הדיוק שלנו.
מקווה שתמצאי את התיזמון הנכון.
לרשותך תמיד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהכנראה שלא הבהרתי את עצמי...
ליאת10/08/2007אני עדיין לא בהריון. מתכננים אולי בעוד כמה חודשים...
השאלה שלי היא אם אעבור בזמן הקרוב ניתוח ולאחר זמן מה אהרה וההריון ישפיע לרעה על הראייה, מה אז? לא עדיף לחכות ולסיים עם הריונות ורק אז לעבור ניתוח?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהלנתח בין הריונות
ד''ר דוד לנדאו13/08/2007ליאת שלום,
לפי הניסיון שלי להריון אין השפעה ממשית על תוצאות הניתוחים להסרת משקפיים.
אנחנו ממליצים לבצע את הניתוח בין הריונות ולא בזמן הריון.
הניתוחים להסרת משקפיים נועדו לשפר את איכות החיים ותמיד כדאי להנות מאיכות חיים מוקדם כלל האפשר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- עכירות לאחר לאסיקשי31/07/2007
ד"ר שלום
עשיתי ניתוח עניים לפני שבועיים וחצי כעבור כ- 5 ימים עשו לי ניקוי בגלל שהראיה לא הייתה טובה
ובבדיקה התגלה שיש לי עכירות בעין ימין האם הדבר גורם לעין נזק לעתיד (כלומר גם שזה יעבור זה פגע במשהו בעין) ?
כרגע אני משתמש בטיפות סטרודקס 4 - 5 האם זה הטיפול הטוב ביותר לעכרות ?
האם השמוש בסטרודקס לאורך זמן פוגע בעין?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עכירויות לאחר ניתוח לאסיק
ד''ר דוד לנדאו31/07/2007שימי שלום,
לא ברור לי מה באמת קרה.
אם עשית ניתוח בשיטת הלייזר מתחת לכיפה (LASIK) ועשו "ניקוי" לאחר מספר ימים בגלל שהראיה לא הייתה טובה - זה נשמע לי כמו מקרה של דלקת כימית מתחת לכיפה או באנגלית Diffuse lamellar Keratitis DLK, במקרה זה אכן סטרואידים בטיפות הוא הטיפול המקובל.
טיפול בטיפות סטרואידים לתקופה ארוכה מאוד יכולה לגרום להופעת גלאוקומה ו/או קטרקט.
על מנת למנוע תופעות אילו יש צורך במעקב של רופא עיניים.
מכיוון שאני בטוח שאתה נמצא במעקב של המנתח שלך נראה לי שאין מקום כרגע לדאגה.
הטיפול יהיה מעט ארוך מהרגיל, והתאוששות הראיה איטית מהמצופה אך בסופו של דבר ברוב המקרים הטיפול מצליח לשפר הראיה.
רפואה שלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- ניתוח לייזר lasek cv - כאביםצוף31/07/2007
אני אמורה לעבור ביום חמישי את הניתוח הנ"ל. ידיד שעבר את הניתוח הזה סיפר כי לאחר הניתוח הוא היה משותק לחלוטין מכאבים במשך כשבוע, ולא יכול היה לתפקד בגלל הכאבים. שום חומר לא עזר להקלה.
אני עוברת את הניתוח אצל ד"ר לוינגר. ציינו בפני שיהיו כאבים אך הם נמשכים כיומיים והם לא תוארו בפניי כחמורים כל כך.
האם המקרה של ידידי הוא חריג? למה עליי לצפות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תחושות לאחר ניתוח LASEK
ד''ר דוד לנדאו31/07/2007צוף שלום,
התיאור של הידיד שלך מאוד חריג.
ברוב המקרים יש חוסר נוחות ואפילו מעט כאב בימים הראשונים לאחר הניתוח.
כמעט בכל המקרים ניתן לעזור עם כדורים לכאבים כמו אקמול למשל.
שימוש בטיפות עיניים כמו וולטרן coll Voltaren Ophtha למשך שלושה עד חמישה ימים מקל מאוד.
נראה לי שכדאי להקשיב לרוב ולא לחריגים (בסגנון הגוזמנים - "יש לי חבר שמת מזה......).
בהצלחה בניתוח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהסקרן
מתעניין08/11/2007נו...
איך היה ??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- תיקון רשתית קרועהציפורה29/07/2007
נמצא אצלי קרע ברשתית שצריך לאחות אותו. תוכל בבקשה ממך לפרט מה האופציות הטיפוליות הקיימות כיום?
אני מודה לך מאוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרע ברשתית אינו מאפשר ניתוח לייזר
ד''ר דוד לנדאו29/07/2007ציפורה שלום,
הפורום הזה מיועד לדון בנושא ניתוחים להסרת משקפיים.
תחום ההתמחות שלי הוא הקרנית והמקטע הקדמי.
אני חושב שאין אני מוסמך להשיב על שאלתך בפירוט לו אני רגיל.
ממליץ מאוד לחפש פורום של רשתית והפנות את השאלה לפורום כזה.
בגדול, ממצאים פעילים ברשתית אינם מאפשרים ניתוח לייזר להסרת המשקפיים עד לסיום הטיפול בבבעיה ברשתית.
צר לי שאין באפשרותי לסייע יותר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- מונוויז'ן?לירית25/07/2007
האם היית ממליץ על מונוויז'ן כפשרה לפרסבילאסיק שלא הצליח ומה עם הראיה התלת מיימדית בניתוח זה, האם היא לא ניפגעת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מונו-ויזון היא פשרה משמעותית
ד''ר דוד לנדאו26/07/2007אביב שלום,
במונו-ויזון מתקנים עין אחת לראיה טובה לרחוק ואת השניה לראיה לקרוב. מכיוון שיש מגבלה בהבדל בין שתי העיניים, מונו-ויזון היא פשרה משמעותית, הראיה לרחוק היא תפקודית ללא משקפיים אך לא מעבר לזה וגם הראיה לקרוב סבירה אך יש צורך במשקפיים לצורך קריאת אותיות בגודל של ספר טלפונים או להשחיל חוט במחט. כמובן, כשיש הבדל בראיה בין שתי העיניים יש גם בעיה בראיה תלת-מימדית.
פרסבילאסיק היא שיטה המוצעת כיום אך ורק לרחקי ראיה (Hyperopia).
שיטה זו מהווה בעצמה פשרה מכיוון שהראיה לרחוק ולקרוב לא כמו שהייתה בגיל 18 שנים אך כנראה טובה יותר מאשר מונו-ויזון.
מנסיוני ומתוך קריאת הספרות המקצועית, מונו-ויזון במטופל עם רוחק ראיה לא מהווה חלופה סבירה אפילו למשקפיים.
הייתי ממליץ לשבת עם המנתח ולבצע תאום ציפיות דקדקני, המנותח חייב להבין מה יוכל לעשות ומה לא יוכל לעשות לאחר ניתוח פריסבילאסיק או מונו-ויזון.
תאום ציפיות לקוי יביא לעוגמת נפש.
לרשותך תמיד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- דילמהשואל24/07/2007
הדעות בדבר הבחירה בין שני סוגי הניתוחים הינן מרובות ככול שאתה שואל יותר מנתחים. בשורה התחתונה, הבנתי מהמנתח האחרון שזה שאלה של העדפה של המנתח. נמצאתי מתאים לשתי השיטות והתבקשתי לבחור (אני מכיר את כל הבעד והנגד של כל אחת מהשיטות). שאלה: מה העדפה שלך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העדפה אישית
ד''ר דוד לנדאו24/07/2007באופן אישי אני מעדיף את שיטת הלייזר על פני השטח (PRK, LASEK)
אני שייך לאותו סוג של אנשים שחושב שעדיף בטוח יותר מאשר מהר יותר.
בכל זאת אני מבצע את שתי השיטות כמעט באותה מידה מכיוון שאני מכיר היטב את היתרונות והחסרונות של כל שיטה.
כמו כן למדתי לכבד את רצונם של מטופלי.
יש רבים מאיתנו המוכנים לקחת סיכון מעט יותר מוגדל תמורת התאוששות מהירה של הראיה והעדר כאבים.
מקווה שעניתי בכנות
לרשותך תמיד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהקצת אחרי הדילמה
שואל25/07/2007ד"ר יקר,
האמת, אני אמור לעבור ניתוח ביום שני של PRK, אחרי התייעצויות רבות והתלבטויות בין שתי השיטות (כי נמצאתי מתאים לשתיהן). הדברים שלך אינם אלא מחזקים את מה שכל הזמן חשבתי ולכן אני אסיר תודה. תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהבהצלחה
ד''ר דוד לנדאו26/07/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- כמה פעמים?יוגב23/07/2007
כמה פעמים בחיים אפשר לעשות ניתוח לייזר? אני בן 19 ויש לי משקפיים שנתיים עם מספר מספיק כגדול בשביל להוריד. יש טעם לעשות את זה עכשיו או שהראייה שלי פשוט תדרדר שוב? אם היא תדרדר, יהיה אפשר לעשות עוד ניתוח?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמה תיקונים אפשר לעשות ?
ד''ר דוד לנדאו23/07/2007יוגב שלום,
אני מאוד מאמין שניתוח לייזר להסרת משקפיים צריך להיות חוויה חד פעמים בחיים.
כמות ה"תיקונים" שניתן לבצע מאוד מוגבלת ולכן לא הייתי בונה על אפשרות של תיקון.
אני מאוד מקפיד שתהיה יציבות של מרשם המשקפיים, ז"א שינוי של פחות מחצי מספר במשך שנה לפחות כאשר את הבדיקה עושה אותו אופטומטריסט באותו מקום (זאת על מנת למזער את ההבדלים נובעים מבדיקה על ידי אנשים שונים ובמכשור שונה).
אם יש חשש שהמרשם שלך לא יציב, כדאי להמתין לגיל 23 שנים, בגיל זה רוב האוכלוסיה יציבה.
לרשותך תמיד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהמה זאת אומרת יציבה?
יוגב29/07/2007הראייה מתדרדרת עם השנים, לא? אני לא בטוח שהבנתי...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהיציבות
ד''ר דוד לנדאו29/07/2007יוגב שלום,
הראיה לא מתדרדרת עם השנים.
מהלידה ועד לסיום גיל ההתבגרות העין גדלה ובתקופה זו יתכן ומרשם המשקפיים ישתנה בדיוק כפי שהגובה משתנה בתקופה זו.
עם סיום גיל ההתבגרות הראיה תהייה יציבה למשך שנים עד שיופיעו השינויים של הגיל.
כדי שחווית הניתוח להסרת משקפיים תהיה חוויה חד פעמית יש צורך לוודא שהעין סיימה את תקופת ההתבגרות ומרשם המשקפיים ישאר יציב.
מקווה בצלחתי להבהיר את עצמי הפעם.
לרשותך תמיד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהפעם אחרונה
יוגב31/07/2007מצטער שאני מטריד אותך שוב. אני מכיר הרבה אנשים שהראיה שלהם נפגעה בגלל לימודים או בגלל מחשב - או לפחות ככה הם אומרים, אז אתה בעצם אומר שהם לא צודקים ושאין שום דבר שאנחנו עושים שמשפיע על הראיה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- לאחר ניתוח לייזרלירית22/07/2007
האם יתכן שאחרי חודש הראיה עדיין מטושטשת ואין שום סימן לשיפור? היתכן שהראיה יכולה להסתדר פתאום בבת אחת ולא בהדרגתיות? או שמא משהו ישתבש ואם כן אחרי כמה זמן ניתן לעשות תיקון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חדות הראיה לאחר ניתוחי לייזר
ד''ר דוד לנדאו23/07/2007שמרית שלום,
בשיטת הלייזר מתחת לכיפה (LASIK) בקצרי ראיה (Myopia), השיפור הוא מהיר מאוד, תוך ימים מהניתוח.
אצל רחקי ראיה (hyperopia) השיפור הוא הדרגתי ויכול לקחת חצי שנה עד שהראיה מתיצבת על חדות הראיה האופטימלית.
בשיטת הלייזר מעל פני השטח (PRK, LASEK וכו...) השיפור הוא הדרגתי ויכול לקחת שלושה חודשים בקצרי ראיה ועד 9 חודשים ברחקי ראיהץ
בדרך כלל אני לא מציע ניתוח תיקון לפני חצי שנה מהניתוח הראשוני.
ממליץ מאוד לחזור לרופא המנתח שלך ותאם איתו ציפיות כך שתבינו האחד את השני ותוכלי לדעת פחות או יותר למה לצפות.
בברכת רפואה שלמה ומהירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- מכונים שוניםשחר21/07/2007
ערב טוב ושבוע טוב,
הייתי בשתי מכונים: באמריקן לייזר ו במכון CARE
באמריקן לייזר הציעו לי השיטה הקלה לאסיק ובמכון CARE הציעו לי שיטת PRK/
בשתי המכונים ראו אצי מספרים שונים
למשל בעין ימין במכון אמריקן לייזר ראו 6.75- ובאותו עין במכון CARE ראו -7.25
איזה מכון כדאי???
מי יותר אמין??
האם אני צריך לחשוש שבכל מכון רואים מספר אחר??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בחירת המכון לבצע בו ניתוח
ד''ר דוד לנדאו23/07/2007שחר שלום,
לכל רופא יש גישה מעט שונה ופילוסופית חיים אחרת.
אם יש לך מספיק עובי קרנית כדי להסיר כשבע מספרים בשיטת הלייזר מתחת לכיפה (LASIK) אני מאמין שאתה יכול לבחור גם בשיטת הלייזר על פני השטח PRK.
השיטה שבה תעבור את הניתוח תלויה מאוד באישיות שלך.
האם אתה מוכן לסבול עבור ניתוח בטוח יותר או האם אתה רוצה השפעה "מידית" ללא כאבים אך מוכן לקחת מעט סיכון.
אני תמיד מעדיף מכון המסוגל להציע את שתי השיטות ולאפשר לך לבחור.
כדאי מאוד לשבת עם המנתח המיועד שלך ולשמוע ממנו מדוע המליץ על שיטה זו או אחרת.
לאור ההסבר תוכל לקבל החלטה מדעת.
לגבי ההפרש במרשם המשקפיים, הבדל של רבע עד חצי מספר הוא טווח הטעות של מכשור המדידה שלנו, כל מכון מכיר את המיכשור שלו ויודע לתקן את הסטיה בזמן ניתוח.
במידה ואתה עדין מבולבל, אשמח להזמין אותך לבדיקת התאמה ולייעץ לך על פי נתוני הבדיקה.
לרשותך תמיד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהבדיקת התאמה
שחר23/07/2007איך אני יכול לבוא אלייך לבדיקה התאמה וייעוץ? אני ממש מבולבל....
אני מאזור הקריות - חיפה......* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהאשמח לסייע
ד''ר דוד לנדאו24/07/2007שחר שלום,
ניתן לקבוע תור בטלפון 1-800-200-222.
אני מקבל בירושלים בלבד דבר שיחייב אותך לנסיעה ארוכה.
למכון שלנו יש סניף בחיפה שאני בטוח שיתן לך שירות מעולה.
לרשותך תמיד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- 3 שבועות לאחר ניתוח פרסבילאסיקלירית21/07/2007
שלום רב,
כאמור אחרי הניתוח הנ"ל, בת 46 רואה 6/15 -לא מסוגלת לתפקד ללא משקפיים, מאז הניתוח אין שיפור בכלל ואני קצת מודאגת. האם ניתן לתקן? והאם ניתוח נוסף לא גורם לנזק בעין?והאם זה אומר שהניתוח לא הצליח? לקרוב שיפר לי את הראיה לחלוטין 6/6 . המספרים שהיו לי פני הניתוח 2 + לרחוק ו-3 וחצי + לקרוב. תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח רבילאסיק
ד''ר דוד לנדאו23/07/2007שימרית שלום,
אין לי ניסיון אישי עם הניתוח בשיטת פרסבילאסיק וכל שאני יודע הוא מקריאת הספרות המקצועית ושיחות עם עמיתים שיש להם קצת יותר ניסיון בשיטת הניתוח הזה.
עד כמה שאני מבין, תוצאות הניתוח הוא פשרה בין הקיים לפני הניתוח ובין הקיים לאחר הניתוח.
נראה לי שלצפות לראיה מושלמת לרחוק וגם לקרוב אינה דבר שהניתוח הזה יכול להציע.
בכל מקרה שלושה שבועות הוא זמן קצר מאוד יחסית כדי לקבוע האם הניתוח נכשל.
ממליץ מאוד לחזור למנתח שלך, ולבצע שוב יחד איתו תאום ציפיות לגבי תוצאות הניתוח.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- מספר שאלות לפני ניתוחברק19/07/2007
נמדד לי עובי קרנית של 610 מיקרון. האם נתון זה מתייחס בד"כ לנקודה הכי צרה\ נמוכה (מבחינה טופוגרפית) של הקרנית?
האם עובי הקרנית מפחית במידה רבה את הסיכונים להחלשות הקרנית ולעיוותים בה?
לשם מה ניתנים סטרואידים לאחר הניתוח?
האם ניתוח PRK מומלץ יותר באופן כללי מאשר ה LASIK?
תודה על זמנך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובות לשאלות לפני ניתוח
ד''ר דוד לנדאו19/07/2007ברק שלום,
עובי קרנית של 610 מיקרון הוא עובי מכובד מאוד.
מקובל למדוד את עובי הקרנית בנקודה הדקה ביותר שהיא בדרך כלל המרכז הגאומטרי של הקרנית.
מקובל היום לאמר שאם עובי קרנית שארי הוא מעל מחצית מעובי הקרנית המקורי הסיכון לעיוות של הקרנית הוא נמוך מאוד. חציה של קו מחצית הקרנית מעלה את הסיכון בצורה משמעותית.
בדרך כלל, ככל שעובי הקרנית עבה יותר וכמות הרקמה שצריך להסיר קטנה יותר (תלוי בכמות המספרים שצריך להסיר) הסיכון נמוך יותר.
טיפות סטרואידים ניתנות לאחר הניתוח על מנת להקטין ככל האפשר את רמת הדלקת (imflammation) ברקמה לאחר הניתוח ולאפשר החלמה "נקיה" של הקרנית.
מבחינתי אין כל עדיפות לשיטת ה- PRK על פני ה- LASIK או ההפך.
אם עובי הקרנית מאפשר זאת אתה יכול לבחור.
בבחירה אתה צריך לקחת בחשבון את היתרונות וחסרונות של כל שיטה ולבחון אותן לפי האישיות שלך. PRK מציעה את הבטיחות שלה לעומת החלמה איטית ולעיתים כואבים. LASIK מציעה התאוששות מהירה של הראיה ללא כאבים לאחר הניתוח אך עם רמת סיכון מעט גבוהה יותר.
לאחר שלושה חודשים מהניתוח בשתי השיטות אחוזי הצלחה זהים.
מקווה שעניתי לכל שאלותך.
לרשותך תמיד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)