פורום אפילפסיה ילדים - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אפילפסיה
    עידית
    30/10/2013

שלום רב,

לפני כ 3 חודשים הבת שלי בת 10 חודשים פרכסה בחום ואושפזה לצורך השגחה.. מאז החלו ניתוקים מידי פעם לכמה שניות (בהייה בחלל ללא תגובה כשקוראים לה) וזריקת ראש לאחור. הפנו אותנו ל EEG כדי לשלול אפילפסיה ולהבין האם זו בעיה התנהגותית או הפרעה.. חשוב לציין כי מאז לא היו פרכוסים אלא רק את ההתנתקויות מידי פעם וכמו כן ההתפתחות שלה תקינה לחלוטין ואף מהירה היא די מתקדמת ומדברת כמה מילים ונעמדת לבד וזוחלת וממש ילדה חכמה שבטיפת חלב כל הזמן מתפעלים ממנה מחדש..

התשובה של ה EEG: תרשים שינה הרקע הכללי מכיל פעילות טטא ודלתא לסירוגין, מעורבת בגלי וי' וכישורי שינה.
    לאורך הרישום נרשמה פעילות זיזית דו צדדית לעתים במוקדים נפרדים וכן נטייה להכללה.
    רושם כללי:
    תרשים שינה המצביע על הפרעה אפילפטית דו צדדית לעתים במוקדים נפרדים וכן נטייה להכללה

מה זה אומר?! האם הילדה עם אפילפסיה? האם ידרש טיפול תרופתי? האם לילדה שלי יש בעיה/הפרעה? התור לנוירולוגית עוד רחוק ואני מאוד מאוד מודאגת.. אשמח לתשובה ולעזרה בנושא.. בבקשה!!!!

תודה מראש!!!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אפילפסיה

הוספת תגובה

• אפילפסיה - תגובה

ד``ר שי מנשקו
    01/11/2013

תשובת תרשים ה EEG איננה תקינה, אבל כמו שציינתי הרבה פעמיים איננה מעידה על היות המטופל "חולה אפילפסיה". ממליץ שתפני לנוירולוג הילדים שלכם אשר ישלים בדיקה והערכה כללית כולל החלטה ע"פ הצורך של הרחבת הברור ורק אז היה ניתן לקבוע את האבחנה.

בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ליווי לילדה אפילפסית בבית הספר
    לילי
    28/10/2013

האם מישהו יכול להדריך אותי מניסיונו כיצד ניתן לקבל אישור משרד החינוך לקבלת מבוגר/ת מלווה לביתי בת ה 8 בבית הספר שי/תשגיח עליה?

הוספת תגובה

• ליווי לילדה אפילפסית בבית הספר - תגובה

ד``ר טל גלבוע
    20/11/2013

שלום לילי,

מציעה שתצרי קשר עם האגודה הישראלית לאפילפסיה שיוכלו להדריך אותך בנושא קבלת סייעת רפואית לילדים עם אפילפסיה שלומדים בחינוך הרגיל

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אולטרה סאונד מוח מסוכן לתינוק ?
    איציק
    28/10/2013

בזמן שיחרור מבית החולים התבקשתי לבצע לתינוק בדיקת אולטרה סאונד למוח לעוד חודש מיום השיחרור

תקציר - לבן שלי היו פירכוסים (כנראה) והפסקות נשימה
    כמו שכבר הסברתי לכם הוא עבר את כל הבדיקות
    דם ,נוזל עמוד שידרה, MRI ,EEG וכו"ו ולא מצאו כלום
    כיום הוא בן חודש וחצי כבר שלשה שבועות שאין לו פירכוסים
    בוצע לפני שבוע EEG תקין

מחרתיים אני אמור לבצע לו בדיקת אולטרה סאונד
    הבעיה שבדקתי באינטרנט ומצאתי משהו מאד מדאיג לבדיקה זאת
    ציטוט :
    " מתואר בדרך כלל "מבחן בטוח" כי הוא לא משתמש מייננת מומים, אשר עשוי להוות סכנה כגון השבירה כרומוזום ופיתוח סרטן. עם זאת, אולטראסוניות אנרגיה יש שני אפקטים פיזיולוגית פוטנציאליים: מגבירה את התגובה דלקתיות; היא לחמם רקמות רכות. אולטרסאונד האנרגיה מפיקה גל ללחץ מכני דרך רקמות רכות. גל הלחץ זה עלול לגרום בועות מיקרוסקופיים רקמות חיים, עיוות של קרום התא, המשפיעים על יון fluxes ופעילות intracellular "

אני גם מפחד שזה פתאום יעורר לו את הפירכוסים שנעלמו
    את הנורולוג שלי אני לא מצליח לתפוס ואין לי עם מי להתייעץ
    מה לעשות ?

הוספת תגובה

• אולטרה סאונד מוח מסוכן לתינוק ? - תגובה

ד``ר שי מנשקו
    13/11/2013

U/S מוח הינה טכניקה אשר ניבדקה כבר לאורך עשרות שנים ולא נימצאה בעלת כל רמת סיכון להופעת פירכוסים/הפרעה בגדילת המוח/ התפתחות קוגנטיבית.
    אינני רואה כל בעיה בביצוע הבדיקה.

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הוספת תרופה - רספרדל
    ציפורה
    28/10/2013

שלום ובוקר טוב,

ביתי בת הארבע וחצי היום, אובחנה בגיל 9 חודשים: אינפנטיל ספאזם, לאחר כל הבדיקות לא נמצא גורם כלשהו לכך. טופלה במשך חודש בזריקות ACTH.

המצב היום:

היא מוגדרת כילדה עם אפילפסיה מיוקלונית לאחר היפסאריתמיה. מטופלת באמצעות סירופ דפלפט סלושיין במינון 1.4 ליום, פעמיים ביום. היום היא מאוזנת מבחינת הפירכוסים. EEG הראה ועדיין מראה התפרצויות רב זיז גל בשינה ברצפים של עד 3-4 שניות. יש לה עיכוב התפתחותי לא קטן: תואמת בשכלה לילדה בת שלוש בקושי. נמצאת במסגרת של חינוך מיוחד ובמסגרת הגן אומרות המטפלות שיש לה קושי בישיבה ולמידה ממושכת ובכלל הן לא רואות אצלה מוטיביציה ללמידה. באופן כללי: היא מדברת אך לא תואם לגילה, מבינה כמעט הכל, סופרת , לא מזהה אותיות, יש לה עדיין קושי בזיהוי צבעים וקשה לה להתרכז במשימה יותר מכמה דקות בודדות. אי לכך - קיבלנו מרשם לרספרדל במינון של 0.1 ולעלות בהדרגה ל - 0.3. קראתי המון על תרופה זו והיא לא נשמעת סימפטית.

1. האם יש לך המלצה/חוות דעת על תרופה זו?

2. מה ערך המוסף שיש לצפות מתרופה זו והאם היא באמת תעזור בעניין הלמידה והקשב? האם אתה ממליץ על תרופה חלופית?

3. מחשבה שלי בלבד - בגלל דלקת באזניים ובגרון - קיבלה אנטיביוטיקת אוגמנטין ובימים האלה אני שמה לב שהיא יותר רגועה, יותר משתפת פעולה ויותר מתעניינת. אולי הסיבה נעוצה בכך שהתרופה מעט מרדימה? מה דעתך?

4. לסיום, אציין שהיא ילדה מאוד פעלתנית וחברותית. אני אמא שקצת הלכה לאיבוד. אשמח לעזרתך !

בברכה,

ציפורה

לקביעת תור
    סגירה
    הוספת תרופה - רספרדל

הוספת תגובה

• בבקשה רופאי פורום יקרים ענו לי

ציפורה
    01/11/2013

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הוספת תרופה - רספרדל - תגובה

ד``ר שי מנשקו
    01/11/2013

אכן ע"פ מורכבות המיקרה כפי שרק התחלת לציין כאן ניתן להבין את הבילבול שבו את נימצאת. רפסרידאל לרוב ניתן כתרופה נוירופסיכיאטרית " מעצבת התנהגות, ולא דווקא על רקע לקויות למידה. ממליץ כי תחזרי להערכת רופא מטפל לצורך הבהרות טובות יותר של השילוב התרופתי.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתי זה מתחיל להשפיע? - מתוקן
    ירון
    24/10/2013

לצוות הפורום שלום!

תוך כמה זמן מנטילת דפלפט \ ואלפורל יש השפעה לנטילת התרופה על רמתה בדם?
    כוונתי לתנודות היומיות ברמה בדם והשאלה מתי אני מתחיל להיות יותר מוגן זמן קצר (עד כמה?) אחרי שבלעתי.

נא להתייחס לחוד לסירופ, בו וודאי ההשפעה יותר מהירה, לקפסולות של ואלפורל ולכדורים של דפלפט.

בברכה, ירון

הוספת תגובה

• מתי זה מתחיל להשפיע? - מתוקן - תגובה

ד``ר שי מנשקו
    27/10/2013

באופן כללי [ גם לסירופ וגם לכדורים ] הגעה "לרמת מטרה"- כלומר לרמה שנחשבת רמה הנותנת אפקט טיפולי של התרופה [ הנעה בדר"כ בין 50 -100 ] לאחר כ 3 ימים של טיפול במינון מומלץ.

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• EEG פתולוגי לאחר פירכוס חום
    אבא
    23/10/2013

שלום רב.
    ביתי בת ה-4 היא פגית EXTREME (שבוע 25), ולשמחתנו - בריאה לחלוטין גופנית, התפתחותית וקוגניטיבית. ללא דימום מוחי בפגיה.
    לפני כחודש, בעת חום גבוה, סבלה לראשונה בחייה מפירכוס שנמשך דקות ספורות וסוכם באישפוז כפוקלי. CT ראש במיון - תקין. שוחררה הביתה לאחר השגחה של יממה במחלקת ילדים. ללא מחלה פירכוסית ידועה במשפחה המורחבת.
    בבדיקת EEG שנתבקשנו לעשות כעת (לאחר כחודש) בחסך שינה ושאת תשובתה קיבלנו היום, נמצא כי זוהו "התפרצויות אפילפטיות כלליות בתבנית של רב זיז/גל איטי קצב 3 הרץ....ללא ביטוי פירכוסי קליני בהתאמה". "גם בשינה טבעית זוהו התפרצויות אפילפטיות כלליות קצרות בתבנית של גלים איטיים מחודדים עם מרכיבים מחודדים בתוכם למשך של עד 2 שניות". הבדיקה סוכמה כ:"תרשים בעירנות ושינה טבעית בלתי תקין עקב רישום התפרצויות אפילפטיות כלליות חוזרות בכניסה לשינה וגם בשינה טבעית".
    ביקורת הנוירולוג תהיה רק עוד כשבועיים ולכן אודה על תשובתך כעת:
    1. האם הילדה מוגדרת כאפילפטית?
    2. לאיזו תסמונת אפילפטית מתאימות ההתפרצויות הכלליות (היעדר מוקד מסויים) והאם היותן כלליות מעיד על מהלך מחלה צפוי מסויים?
    3. האם יש להתחיל טיפול כעת?
    3. מדוע יש צורך לחזור על הבדיקה (בהמלצת סיכום ה-EEG)? זה ישפיע על משהו?
    אודה מאוד להתייחסותך המהירה!

הוספת תגובה

• EEG פתולוגי לאחר פירכוס חום - תגובה

ד``ר שי מנשקו
    27/10/2013

כפי שציינתי פעמים רבות אירוע בודד של פירכוס [ ללא קשר למימצאי EEG חריגים או לא ] לא מגדירים מטופל כסובל מאפילפסיה ובטח שלא בנוכחות חום.
    יש לעבור היטב על תרשים ה EEG ביחס עם היסטוריה רפואית של ביתך, ואז להחליט באם יש צורך בהמשך ברור, ואם כן אז איזה. כמובן שבתאור שציינת אין כל מקום לשקול כעת טיפול תרופתי.

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אפליפסיה בתינוק
    תינוק
    21/10/2013

לתינוק שלנו בן 7 חודשים יש התקפים אפלפטים כמעט כל שעה שנמשכים כ- 30 שניות, התקפים מאופינים כניתוק- הילד קופא
    טופל בפנוברביטל ולא עזר
    התחיל לפני מס ימים טיפול בטופמקס בשילוב פנוברביטל
    כרגע במינון של 40 פעמים ביום יחד עם פנוברביטל בכמות 60
    עדין התקפים נמשכים
    הבחנה- דיספלזיה קורקטלית פוקלית באיזור טמפורלי
    תוך כמה זמן רואים השפעה
    מה אחוזי הצלחה בתרופה זאת להתקפי ניתוק ולהבחנה זאת

לקביעת תור
    סגירה
    אפליפסיה בתינוק

הוספת תגובה

• אפליפסיה בתינוק - תגובה

ד``ר טל גלבוע
    20/11/2013

שלום תינוק,

כאשר יש דיספלזיה מוחית הרבה פעמים קשה להפסיק את הפרכוסים רק באמצעות תרופות
    אין פרק זמן קבוע שהתרופה צריכה להשפיע, זה תלוי בסוג התרופה, במינון ועוד.
    אם עדיין יש פרכוסים עליך ליצור קשר עם הרופא המטפל.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוספלוט ודיבור
    שלי
    21/10/2013

שלום,
    ביתי בת 5 עברה פרכוס אחד ויחיד לפני כשנה וחצי, ניתן לה דפלאפט עקב EEG עם פעילות, ולפני 3 חודשים שינו לה לאוספולוט.
    ממצב של אימפולסיביות הפכה לשקטה ולא מדברת, בבית ממעיטה לדבר כי המילים עד שמצליחה להוציאם מתבלבלות לה- מה שלא היה קודם כלל,
    מדובר בילדה חכמה מבני גילה וכעת לא באה לידי ביטוי היכולות שלה בגן חובה.
    האם יש קשר לאוספלוט?
    בדוח EEG מלפני כ 4 חודשים נרשם:
    "נרשמה שינה שלבי 1-3 עם גלי טטא ודלטא דיפוזיים, גלי וי סימטריים וכישורי שינה אסינכרוניים.
    לאורך התרשים באזור טמפורלי מרכזי משמאל זיזים ורב זיזים מלווים בגלים איטיים, לפעמים עם הקרנה לצד הקונטרלטראלי."
    האם מומלץ להפסיק טיפול בתרופה להמשיך?
    רק לצורך המלצה עד שיגיע מועד לתור עם רופא אחר.

לקביעת תור
    סגירה
    אוספלוט ודיבור

הוספת תגובה

• אוספלוט ודיבור - תגובה

ד``ר שי מנשקו
    27/10/2013

אינני יכול להמליץ על הפסקת/ הוספת תרופה .
    לצורך הזה גשי בהקדם לרופא מטפל, וקבלי הדרכה מתאימה.

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

שלי
    28/10/2013

ברור שלא תוכל להמליץ, השאלה אם יש קשר בין אוספלוט להשפעה על דיבור ודימוי אישי ירוד? מה שלא היה קודם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבא
    אבא
    17/10/2013

לבני הפעוט התחילו פרקוסים של ניתוק
    טופל בפנוברביטל ולא מגיב
    החליפו לתרופה חדשה בשם טופמקס
    כמה זמן לוקח לה להשפיע
    יומים במינון 10*2
    מחר מעלים ל 20 ×2

לקביעת תור
    סגירה
    אבא

הוספת תגובה

• אבא - תגובה

ד``ר שי מנשקו
    19/10/2013

כדי לענות חסרים פרטים רבים...בן כמה בנך, מה נאמר על סוג האפילפסיה...ועד
    באופן כללי תלוי לאיזה מינון מצפיים להגיע[ ניקבע ע"פ משקל גוף ] אבל לאחר הגעה למינון הזה יש לתת כשבוע עד שבועיים..ולעיתים אף יותר זמן כדי לראות תגובה הולמת [ התלויה גם במצב /תדירות הפירכוסים]

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מצמוצי עיניים
    אנה
    16/10/2013

שלום

בני בן ארבע ממצמץ בעיניים לפני השינה הוא סובל מאיחור שפתי אנחנו מחכים לבדיקת EEG האם יכול להיות שה מצמוצי עיניים לפני השינה נובעים ממשהו אחרי או שזה רק סימנים לאפילפסיה

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    מצמוצי עיניים

הוספת תגובה

• מצמוצי עיניים - תגובה

ד``ר שי מנשקו
    16/10/2013

ע"פ התאור שצרפת ( בעיקר עם למיצמוצים לא נילווים תנועות ידיים/ רגליים שונות , שינויים במצב ההכרה ,איבוד שליטה על סוגרים ועוד ) רוב הסיכויים כי דווקא - לא מדובר בהפרעה אפילפטית אלה בסוג כל שהוא של תנועה ( כגון טיקים) או אף "אלרגיות שונות ", אשר הינה הרבה יותר שכיחה בקבוצות הגיל האלה ביחס למחלה פירכוסית. ממליץ להמתין בסבלנות ל EEG.

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התקף צעקות מתוך שינה
    ויקה (26)
    15/10/2013

הלילה התעררתי בבהלה מטורפת כשבן זוגי מעליי מחזיק אותי בכל הכוח. מסתבר שהתחלתי פתאום לצרוח ולבעוט ללא שום סיבה והתראה מוקדמת. הוא ממש נאבק בי כדי לנסות להעיר אותי/להרגיע. הבנתי שזה ארך כ דקה- צרחות בעיטות, תפסתי לו את היד. ההרגשה שלי לאחר שחזרתי לעצמי מאוד דמתה להתעוררות אחרי עלפון, לא הבנתי איפה אני ומה קורה, רק שהפעם הייתי כל כך מפוחדת שממש הרגשתי שנלחמתי על חיי, היו לי קשיי נשימה ולא הצלחתי להפסיק לבכות. בילדותי הייתי סהרורית אך שנים רבות כבר לא. כמו כן בן זוגי מספר שתמיד לפני שאני נרדמת יש לי קפיצות חזקות, מעיין עוויתות שרירים.
    אני נשארתי די מבועתת.. מה לדעתך קרה?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    התקף צעקות מתוך שינה

הוספת תגובה

• התקף צעקות מתוך שינה - תגובה

ד``ר טל גלבוע
    16/10/2013

ויקה שלום,

ישנן הפרעות שינה מסוגים שונים ופורום זה מיועד לאפילפסיה בילדים
    אנא פני לרופא המטפל

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבא מודאג
    תינוק
    13/10/2013

בני הפעוט מטופל בתרופה פנוברביטל במינון של 4.5 מ"ג מאחר ויש לו איפלפסיה.
    מטופל בתרופה מגיל 4 חודשים כהיום 7 חודשים
    בגיל 5 חודשים ביצענו רמה של תרופה ובטווח בין 15-30 היא היתה ברמה של 23
    עד לפני שבוע הילד היה מאוזן, השבוע הופיעו פרכוסים באופן פתאומי ביצענו בדיקה נוספת של רמת תרופה בדם ונמצא שרמה 14.52 מתחת לטווח
    השאלות:

1)מי מה מושפע רמת התרופה בדם? האם זה בגלל עליה במשקל? האם בגלל שתרופה פחות משפיעה (פחות יעילה), האם יש סיבות אחרות?

2) הרופא המטפל עלה את מינון ל-5 מ"ג, הילד עדין מפרכס
    במידה והסיבה היא רמת מינון של תרופה, תוך כמה זמן יש השפעה למינון החדש
    - האם השפעה מידית או לוקח מספר ימים,?
    -האם צריך לבדוק עכשיו שוב את רמינון התרופה בדם?

3) באותם ימים הגדלונו את מינון של ברזל פריפל 3 מ-3 טיפול ל-6 טיפות ביום
    והתרופה ניתנת באותו זמן עם ברזל , האם יכול להיות קשר ביניהם לירדה ברמת התרופה בדם

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    אבא מודאג

הוספת תגובה

• אבא מודאג - תגובה

ד``ר טל גלבוע
    16/10/2013

שלום אבא מודאג,

לוקח 5 ימים מהעלאת המינון עד שרמת התרופה מתייצבת
    בדרך כלל אנו נוהגים לתת מנת העמסה אם יש ריבוי התקפים ואז להעלות מינון כדי לזרז את ההגעה לרמת תרופה חדשה יציבה
    כשילד עולה במשקל הרמה יורדת ויש גם תנודות יומיות ברמה בלי סיבה ברורה
    מומלץ לא לתת את התרופות ביחד אלא בהפרש קטן
    אם ממשיכים התקפים - תתיעצו עם הנוירולוג המטפל

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אפלפסיה תינוקות
    מני
    11/10/2013

הבן של בן 7 חודשים יש לו אפליפסיה בעקבות הפרעה מבנית
    הוא מטופל בפנוברביטל והוא היה מאוזן ללא אירועים
    לפי שבוע עברנו תאונה קלה ברכב הילד היה בתוץ סל קל
    מאז יש לבן שלנו אירוע בשעה שמאופין סטית מבט שנמשכת
    כ 15 שניות,בוצע לילד 2 בדיקות איאיגי שבמהלכם הופיע האירועים
    הרופא שפענחה את בדיקה טענה שלא ראתה בבדיקה איאי גי פעילות אפילפטית
    וגם בזמן שהתרחש האירוע לא נרשם בתרשים פעילות אפלפטית
    אלה נרשם פעילות מוחית קטנה
    לטענתה האירועים של סטית מבט למשך שניןת שמתרחשים כל שעה הם כתוצאה מתאונה,טראומה והיא צופה שהם יחלפו
    כרגע הילד ממשיך באותו מתוכנת תרופה ואירועחם ממשכים באותה תדירות
    השאלה האם יתכן שאם אירועים אלה לא אירועים של אפליפסיה
    והאם אירועים אלר התרחשו ובאיאיגי לא נרשם פעילות אפלפטי
    משמע שזה לא אירוע אפלפסיה

לקביעת תור
    סגירה
    אפלפסיה תינוקות

הוספת תגובה

• אפלפסיה תינוקות - תגובה

ד``ר שי מנשקו
    11/10/2013

לעיתים נדירות אכן חולים סובלים מפירכוסים וללא מימצאים חריגים ב EEG . היות שבינך מטופל כבר תרופתית קשה להניח ש EEG שהיה חריג קודם לכן ולפיו הוחלט על טיפול מסויים כעת לא יראה את הפעילות החריגה באם אכן תנועות העיניים קורות עקב כך. בתאור שמסרת אכן נישמע כי לא בהכרח מדובר בהפרעה אפילפטית.

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הסבר לבדיקה
    איריס
    10/10/2013

הבת שלי הייתה בבדיקת EEG והתשובה בייתה -
    רקע מורכב מפעילות אלפא אחורית וביטא קדמית. לאורך כמעט כל התרשים יש ארטיפקט של הזעה באזורים האוקסיפוטלים שמסתיר את הרקע. לאחר גירוי אור ונישום ללא פעילות מאותרת.

ללא פעילות אפילפטית.

אשמח לקבל הסבר על התשובה.

לקביעת תור
    סגירה
    הסבר לבדיקה

הוספת תגובה

• הסבר לבדיקה - תגובה

ד``ר טל גלבוע
    16/10/2013

שלום איריס,

בדיקה תקינה

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חריקות שיניים
    איילת
    02/10/2013

שלום,
    לביתי בת השש וחצי יש אפילפסיה מזה כמעט 5 שנים. עדיין לא מאובחנת באיזו אפילפסיה אבל ככל הנראה אפילפסיה של הילדות.
    מאוזנת מטופלת ע"י חצי כדור אוספלוט בבוקר וערב חצי אוספלןט וחצי כדור פריזיום בלילות האחרונים ביתי חורקת שיניים בצורה לא רגילה . אתמול בלילה צרחה מבהלה מתוך שנה שניסנו לדבר איתה לא ענתה הייתה ממש רדומה בבוקר אמרה שחלמה שיש איתה חתולה במיטה..

שאלתי: האם לחריקות שיניים יש קשר לאפילפסיה?

בEEG יש עדיין מוקד פעיל בדיקה אחרונה באפריל 2013.
    מוזמנת לבדיקה עוד שבועיים.
    ביתי עלתה לכיתה א האם זה יכול להיות מלחץ?
    תודה על תשובתכם

לקביעת תור
    סגירה
    חריקות שיניים

הוספת תגובה

• חריקות שיניים - תגובה

ד``ר שי מנשקו
    06/10/2013

ככול הידוע לי אין כל קשר שדווח בין " חריקת שיניים" אשר הינה סוג של הפרעות הקשורות "במעגל השינה" לאפילפסיה.
    בכל אופן ממליץ כי תפני במקביל גם לרופא שיניים וגם בקשי הפנייה למעבדת שינה להערכה נוספת.

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה