פורום אפילפסיה ילדים - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פרכוס בשינה בן 13
    גל
    23/02/2013

שלום רב! לפני כארבעה חודשים ארעו לבני בן 13.5 ילד בריא ותלמיד מצטיין, שני התקפים מתוך שינה, בהפרש של שבוע. את הראשון לא ראיתי, אך הוא נפל מהמיטה, את השני ראיתי ובמהלכו בהה ללא יכולת דיבור, והוציא קולות כמו ציוצים, נמשך כדקה. בוצעה ביום של ההתקף השני בדיקת איאיג'י שהראתה בעירות זיז תצורה צנטרופריאטלי משמאל, פרי אאוטמפולרי מימין, לא תכוף,רקע תקין. בעקבות זאת, התחיל לקחת טרקספין בוקר וערב. אח"כ בוצעה בדיקת איאיג'י בחסך שינה-יצאה תקינה. MRI מוח -תקין, בדיקת שינה עם איאיג'י מורחב-תקינה. האם יכול להיות שההתקפים היו חד פעמיים והתופעה חלפה (בדיעבד נודע לי שהיה נתון בלחץ ובמתח רב עקב ארוע כלשהו)? או שיכול להיות מצב שלמרות שלא רואים דבר בבדיקות, התופעה קיימת? האם התוצאה של האיאיג'י הראשון מתאימה לסוג רולנדי שפיר, למרות הגיל? תודה על תשובתך

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פרכוס בשינה בן 13

הוספת תגובה

• פרכוס בשינה בן 13 - תגובה

ד``ר טל גלבוע
    24/02/2013

טל שלום,

ההתקף שראית והאיאיג'י הראשון מתאימים לאפילפסיה שפירה של גיל הילדות (רולנדית).
    באפילפסיה זו מספר ההתקפים נע בין 1 למאות. לכן, יתכן שהיו 2 התקפים ולא יהיו נוספים ויתכן שיהיו עוד התקפים למרות שכרגע הבדיקות תקינות.

בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה בקשר ללונה פארק ואפילפסיה
    מיכל
    19/02/2013

שלום רב

אשמח לדעת האם יש בעיה לנער, שעבר התקף פרכוסים (לפני כחצי שנה) ומטופל מאז תרופתית, ללא התקפים נוספים, ובסך הכל מרגיש טוב, לבקר בפארק שעשועים ולעלות על מתקנים שונים.
    האם יש מתקנים שעלולים חלילה להיות טריגר להתקף (רכבות הרים מהירות, מתקנים שמתהפכים בהם וכו')?
    האם יש מתקנים שמומלץ להמנע מהם?
    אגב - שתי בדיקות EEG שבוצעו היו תקינות, לא הראו פעילות אפילפטית וגם לא רגישות לאורות.
    אשמח מאד לתשובה

דבורה

הוספת תגובה

• שאלה בקשר ללונה פארק ואפילפסיה - תגובה

ד``ר טל גלבוע
    20/02/2013

שלום דבורה,

אין המלצות של האיגודים השונים העוסקים באפילפסיה להמנע ממתקנים מסויימים בפארק שעשועים אלא אם ידוע שההתקפים נגרמים מאורות מהבהבים או רעשים חזקים ואז מומלץ להמנע ממתקנים כאלו.
    בדרך כלל כשהילד מאוזן ולא ידועים גורמים המביאים אצלו להתקף וקיימים במתקן מסויים, אין סיבה להמנע ממנו. יש לזכור כי בעת השהייה על המתקן, במקרה שקורה פרכוס, לא ניתן להגיע אל הילד ולכן יש לודא שאכן המתקן בטוח ויגן על הילד במקרה של אובדן הכרה.
    מומלץ לדעת היכן נמצאת עמדת העזרה הראשונה בפארק לפני שמתחילים בפעילות.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חומציות בפה עקב נטילת דפלפט כרונו
    מיכל
    16/02/2013

שלום רב

רציתי לדעת האם ידועה תופעת לוואי של תרופת הדפלפט כרונו, לפיה יש חומציות רבה בפה, שגורמת לכך שהאמייל של השן מרגיש קצת פריך.
    בני (בן 16) לוקח את התרופה מזה כחצי שנה והשבוע היינו אצל שיננית שאמרה שיש לו חומציות רבה בפה (חשבה ששותה הרבה קולה...והוא בכלל שותה רק מים). שאלתי אותה האם יתכן שזה בעקבות נטילת הדפלפט והיא אמרה שאינה יודעת וששווה לברר ובינתיים להקפיד על שטיפות פלואור יומיות.
    האם ידועה לכם תופעה כזו? מה מומלץ לעשות?
    אשמח לתשובתכם

שבת שלום
    דבורה

הוספת תגובה

• חומציות בפה עקב נטילת דפלפט כרונו - תגובה

ד``ר טל גלבוע
    16/02/2013

שלום דבורה,

בספרות הרפואית אין כמעט התייחסות לנושא.
    יש שני מחקרים (אחד על מבוגרים והשני על ילדים) שלא הדגימו שום השפעה של דפלפט על בריאות השן.
    יש מחקר אחד על קבוצה קטנה של ילדים עם שיתוק מוחין שהדגים ירידה משמעותית בחומציות הרוק עד כדי רמה שעלולה לפגוע בבריאות השן.

אם לפני התחלת התרופה לא היתה לו בעיה כזו אז יתכן שקיים קשר בין השניים ואז יש לנסות את הטיפולים שהציעה השיננית ואף להתייעץ עם רופא השיניים לגבי דרכים להחזרת החומציות התקינה בפה.
    אם זה לא יעזור יש לשקול שינוי בטיפול התרופתי.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על התשובה המהירה

מיכל
    19/02/2013

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טגרטול שנלקח באיחור
    אנה
    12/02/2013

שלום, עקב בדיקת MRI הדורשת צום מלא לפני, בני בן השנתיים וחצי, לא קיבל את הטגרטול בזמן. השעה הרגילה שלו היא 7 בבוקר, בשעה 8:50 היה לו התקף אפילפטי. מיד לאחר שההרדמה של ה MRI נגמרה, ב 11:30 נתתי לו את הטגרטול. ב 17:30 היה לו התקף נוסף.
    מעולם לא היו לו שני התקפים ביום אחד והוא לוקח טגרטול כבר כחודשיים ללא התקפים. לפני כחודשיים אובחנה האפילפסיה.

האם צריך "להלחץ" ולפנות לרופא? האם בגלל שאיחרנו במנה, כעת יש סיכוי יותר גבוה להתקפים? אם כן, אז מתי בדרך כלל זה מתייצב בחזרה? אני מעדיפה לא לשלוח אותו לגן אם יש סיכוי גבוה מהרגיל להתקף נוסף.

חוץ מזה לפני שבוע עשינו בדיקת דם, רמת הקרבומזפין בשפל היא 3.73 mcg\ml למיטב הבנתי זה נמוך מדי. צריך להגדיל לו את המינון או שימליצו לנו על תרופה אחרת?

תודה רבה,
    אנה.

לקביעת תור
    סגירה
    טגרטול שנלקח באיחור

הוספת תגובה

• טגרטול שנלקח באיחור - תגובה

ד``ר טל גלבוע
    12/02/2013

אנה שלום,

רמת הטגרטול היתה נמוכה וכנראה בגלל זה היה התקף
    אין מה להלחץ אבל צריך ליצור קשר עם הנוירולוג המטפל שככל הנראה יעלה את המינון
    כולם מפספסים פה ושם מנות ולכן משתדלים שהרמה בדם לא תהיה גבולית כך שגם פספוס לא יוביל להתקף

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד שאלה

אנה
    12/02/2013

תודה רבה שענית לי כל כך מהר!

בעיקר ההתקף השני מלחיץ אותי. אם הוא קיבל את התרופה ב 11:30 במקום שבע בבוקר, אז ב 5 בערב רמת התרופה בדם כנראה אינה נמוכה כל כך. וגם ההתקף השני נראה שונה מהקודמים שהיו לו. הוא איבד את ההכרה כמו בפעמים הקודמות ואז כאילו חזר לעצמו ואפילו דיבר קצת אבל כף היד שלו עשתה תנועות ונראה שהוא עצמו לא מבין למה היד עושה את זה. כל זה נגמר אחרי כ 3-4 דקות. כשזה נגמר הוא לא נרדם מיד, דיבר איתנו קצת, אמר שהוא רוצה לישון ורק אז התחיל להרדם. בכל הפעמים הקודמות הוא איבד את ההכרה ונרדם מיד אחרי וגם נדמה לי שזה היה קצר יותר בפעמים הקודמות.

האם זה נכון לצפות שההתקפים יהיו דומים זה לזה? כי בינתיים כל התקף הוא שונה מאחרים וזה רק מלחיץ אותנו יותר כי אנחנו לא יודעים אם חלק ממה שאנחנו רואים זה סימן לכך שצריך לפנות לרופא מיד או אולי אפשר לחכות שיגיע תורנו, או שבכלל לא משנה.

אני כמובן אנהג כפי שהצעת וכבר התקשרתי לקבוע תור לנוירולוג שלנו. וזה כמובן יהיה רק עוד חודש במקרה הטוב.

תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד שאלה - תגובה

ד``ר טל גלבוע
    12/02/2013

אנה שלום

בחלק מסוגי האפילפסיה כל ההתקפים דומים זה לזה ובסוגים אחרים יש התקפים מסוגים שונים.
    לעתים סביב הרדמה יש פרכוסים וזה קשור לחומרי ההרדמה כך שלא צריך לקפוץ למסקנות
    טגרטול היא תרופה שבילדים מתפרקת מהר ובמיוחד הסירופ ולכן המלצת היצרן היא לתת את התרופה ב 3-4 מנות ליום אבל זה מאוד לא פרקטי ולכן הרבה פעמים מנסים לתת פעמיים ביום וזה מצליח
    כדאי לעדכן את הרופא המטפל על כל התקף וביחד אפשר לעשות שינויים בטיפול גם בלי להפגש
    יש להביא את הילד לחדר מיון במקרה שההתקף עצמו נמשך יותר מ-10 דקות או שהוא לא מתעורר לחלוטין תוך פרק זמן סביר אחרי ההתקף

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• החלפת הידנטואין בתרופה אחרת
    מיכל
    05/02/2013

שלום דר'. בני בן 17, סובל מאפילפסיה קשה ביותר המאוזנת אך ורק ע"י רמות גבוהות של הידנטואין ופרימידון. עקב ההשלכות הקשות שיש להידנטואין על מראה החניכיים והתנפחות הפנים הייתי רוצה להחליף את ההידנטואין. הפרכוסים שלו הם טונים קלוניים.
    איזו תרופה מהשתיים-טגרטול ורופינמיד הכי דומה להידנטואין?
    אודה מאד לתשובתך

הוספת תגובה

• החלפת הידנטואין בתרופה אחרת - תגובה

ד``ר שי מנשקו
    05/02/2013

אף אחת מהתרופות איננה "דומה " להידנטואין, ובמיקרה שלכם היתי מאוד ניזהר [ עקב " עמידות גבוה " לטיפולים אנטי פירכוסים קודמים ] בבחירת הטיפול התרופתי הנוסף/ חדש ומציע לך לדבר ולברר זאת בקפדנות רק עם הנוירולוג המטפל שלכם המכיר את המהלך והטיפול בבנך בצורה הטובה ביותר.

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• eeg
    רוי
    04/02/2013

שלום רב,
    לבני בן חמש איבד את ההכרה לפני חצי שנה למספר שניות עשינו בדיקת mri mrs - eeg וכל הבדיקות יצאו תקינות.יש לציין בני נמצא בגן שפתי שנה שנייה לאחרונה החלו אצלו בעיות התנהגות והחל לקבל נוילפטיל,לפני חודש ארע מקרה נוסף שהוא לא הגיב לסביבה למספר שניות כשהרמנו אותו גופו נשמט, עשינו לו בדיקה נוספת של eeg בשינה (הוא קיבל את נוילפטיל בהוראת הנורולוג והבי"ח) והתוצאות הם:
    בלתי תקין אפילפטיפורמי עם פעילות חדה וזיזת צנטרו-פריאטלית משמאל ואף 2-3 התפרצויות קצרצרות של גלים חדים מלווים גלים איטיים.

השאלה שלי האם זה עדות לאפילפסיה והאם צריך התייחסות מיוחדת.

אודה לכם על תשובתכם המהירה.

לקביעת תור
    סגירה
    eeg

הוספת תגובה

• eeg - תגובה

ד``ר שי מנשקו
    05/02/2013

מימצאי ה EEG חריגים - אולם כפי שציינתי פעמיים רבות את הדברים יש להתאים למסגרת הקלינית של הניבדק. המיקרה כאן מעט מורכב יותר כי נוירולפטיל יכול בעצמו " להוריד סף פירכוסים " . בכל אופן אם ה EEG נעשה בסמיכות לאירועי אובדן ההכרה יש לחזור לנוירולוג מטפל לצורך לדיון בשאלה של האם להתחיל טיפול אנטי-פירכוסי קבוע.

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת eeg

רוי
    06/02/2013

תודה רבה על תשובתך המהירה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוצאות בדיקת EEG
    דלית
    27/01/2013

להלן תוצאות בדיקת EEG לילדה בת 5 שקיבלנו היום

בוצעה בדיקה בעירות ובשיתוף פעולה חלקי
    רקע לא סדיר, סימטרי, מורכב מפעילות אלפא 8 מ/ש, מעורת במעט פעילות טיטא, נישום יתר גרם להאטה פיזיולוגית בינונית
    , סימטרית וחולפת אין שינוי בגירוי אור
    אשמח לקבל תשובה

לקביעת תור
    סגירה
    תוצאות בדיקת EEG

הוספת תגובה

• תוצאות בדיקת EEG - תגובה

ד``ר שי מנשקו
    28/01/2013

ה EEG ללא כל מימצא חריג, אבל חכי לקבלת התשובה הרשמית

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך לבדיקת EEG

דלית
    29/01/2013

זו התשובה הרשמית למטה בתחתית הבדיקה היה כתוב שזה מתאים לגיל 5 והופנינו בגלל תנועות סטיראוטיפיות נפנופי ידיים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך לבדיקת EEG - תגובה

ד``ר שי מנשקו
    30/01/2013

עדין ללא כל משמעות חריגה - או הקשר לתנועות/ ניפנוף הידיים

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם ילדים יכולים לחוות
    עדי
    21/01/2013

התקף אפילפטי תוך כדי שינה?? תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    האם ילדים יכולים לחוות

הוספת תגובה

• האם ילדים יכולים לחוות - תגובה

ד``ר טל גלבוע
    21/01/2013

שלום עדי,

רוב הפרכוסים מתרחשים בשינה

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אפילפסיה והתפתחות
    ש.מ
    10/01/2013

שלום. בני בן שנה וחודשיים. בגיל עשרה חודשים אובחנה אצלו אפילפסיה בעקבות תופעה של רעד ופרכוסים ופעם אחת גם איבד את ההכרה וגילגל עיניים. לאחר בדיקת eeg בעירנות התברר שיש לו התפרצויות אפילפטיות. מאז בני מטופל בלומינל פעמיים ביום, ומאז ברוך השם- אין פירכוסים הניראים לעין. בשבוע שעבר עשינו בדיקת eeg בשינה, היום התוצאות הגיעו בדואר, והן לא תקינות. עדיין יש התקפים בזמן הכניסה לשינה. יש כמה דברים שמאוד מטרידים אותי ומעיקים עליי כמו עננה...לפני שאובחנה האפילפסיה ולפני הטיפול בלומינל, בני היה מאוד אומלל, כל הזמן רצה לישון, וגם כשהיה ער היה תמיד עצבני, לא התעניין ולא שיתף פעולה. לאחר התחלת הטיפול, השינוי היה קיצוני: בני הפך לילד שמח, סקרן, פעיל (אפילו קצת יותר מידי...), הוא כמובן יוצר קשר עין וממש "מדבר" במבטים שלו אלינו. אבל יש דברים שהוא עדיין לא עושה, למשל: שלום עם היד, הוא גם לא מצביע, ידיים למעלה על הראש הוא גם עוד לא עושה. כפיים הוא התחיל לעשות רק לפני כשבוע...ושוב אחדד- הוא עירני, סקרן, פעיל ומתקשר. המצב מבלבל אותי ומפחיד אותי מאוד כי שמעתי המון סיפורים...בבקשה תעזרו לי לעשות קצת סדר בבלאגן:
    1. מדוע בני היה עצבני ואומלל לפני הטיפול בתרופה? האם הוא סבל? האם כאב לו? מה הקשר בין הדברים??
    2. האם קיים קשר בין האיחור בהתפתחות לבין הפרכוסים?? אמנם אין פרכוסים קליניים עם הטיפול בתרופה, אך עדיין ישנם התקפים אפילפטיים... האם ההתקפים הללו גורמים לעיכוב בהתפתחות? האם זה יכול לגרום לנזק אצל הילד??
    האם ידביק את הפער??
    3. שמעתי לא מעט על ילדים אוטיסטיים או ילדים עם פיגור שסובלים מאפילפסיה. בני מתקשר איתנו בתנועות ומבטים, הוא עירני וחוקר את הסביבה... ולמרות זאת אני מתכווצת מפחד. האם ייתכן?...
    4. האם ניתן לאבחן בעיות בהתפתחות בגיל כזה או שזה מוקדם מידי??
    5.ושאלה אחרונה... האם בבדיקת MRI ניתן לגלות אוטיזם או כל סוג של פיגור חלילה??
    סליחה על ה"מגילה", אני פשוט אובדת עצות, מכל מי שאני מכירה אין לי עם מי לדבר ולהתייעץ כי אף אחד ממכריי לא מכיר את האפילפסיה מקרוב, מה גם שלאנשים יש לא מעט דעות קדומות, ולכן אני מעדיפה לא לספר...מה שמשאיר אותי די לבד...
    אם יש אמא שעברה את מה שאני עוברת, אני אשמח לשמוע תגובה... וממך דוקטור, אני מחכה בכיליון עיניים לתשובות... בברכה, ש.מ.

לקביעת תור
    סגירה
    אפילפסיה והתפתחות

הוספת תגובה

• אפילפסיה והתפתחות - תגובה

ד``ר טל גלבוע
    10/01/2013

ש.מ שלום,

לא ניתן לדעת מה תינוק חש בזמן התקף אך מילדים גדולים ומבוגרים אנו יודעים שהם לא חשים כאב בדרך כלל
    אפילפסיה המתחילה בשנה הראשונה לחיים קשורה הרבה פעמים לבעיות התפתחותיות ולעתים הילד מדביק את הפער ולעתים לא.
    בדרך כלל אין מטפלים באיאיגי אלא בילד ולכן ההחלטות הטיפוליות מושפעות בעיקר מהפרכוסים אם קיימים. עם זאת, ישנם מצבים שבהם ממצאים מסויימים באיאיגי מחייבים לשנות או להוסיף טיפול - עליך לדון על בנך באופן ספציפי עם הנוירולוג המטפל.

כל ילד מתפתח בקצב שונה, גם כשאין אפילפסיה ברקע. עליך לגשת למכון להתפתחות הילד של קופת החולים שלך ושם לבקש הערכה התפתחותית.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלופ ש מ ,כאמא לילד עם בעיה דומה

אמא
    09/03/2013

אשמח לשמוע האם יש שיפור במצבו של בנך .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אולי אוכל לתת עזרה

מ.ז
    13/04/2013

הי ש.מ, אני כל כך מבינה את חוסר האונים שלך וה"לבד" הזה שבו את נמצאת. לפני 3 ימים היה לנו התקף אפילפטי ראשון מס' דקות לאחר ההרדמות כך שאנחנו ממש ממש חדשים בזה. לי יש בן בן 3.5 המאובחן כאוטיסט. ההתפתחות שלו היתה מבלבלת משהו, הוא תקשר בעיניים אך לא ענה לשם שלו ברב המקרים, לא הצביע על דברים עד גיל 3, אין לו ג'סטות של כן/לא אם הראש עד היום, לא ביקש כלום!!! ההתפתחות המוטורית שלו איטית מאוד, זחל בגיל שנה, ישב יותר מאוחר והחל ללכת רק לקראת גיל שנתיים. קרא לי אבא גם כשניסיתי להפריד לו בין אבא לאמא. רק בגיל 3 התחיל לקרוא לי אמא והיום לא מפסיק (-:
    בגיל 2.8 אובחן על הספקטרום האוטיסטי ובגיל 3 נכנס למסגרת מיוחדת שעושה לו פלאים. כשקיבלנו לפני יומיים את תוצאות בדיקת ה EEG חשבנו שהשמיים נפלו, למען האמת עדיין לא מעכלים מה נפל עלינו. הדבר הראשון שהנוירולוג אמר הוא שאין קשר בין הדברים אך יש שכיחות גבוהה יותר.
    אני ממליצה לך בחום, אם עדיין לא עשית את זה, להתחיל לתקוף ובכל הכיוונים ולא לאבד זמן יקר. לגשת לרופא ילדים ולבקש הפניה לאבחון התפתחותי. לגשת למכון וללחוץ להתחיל באבחון. טיפולים של ריפוי ועיסוק וקלינאות תקשורת, כל דבר שניתן להשיג מהקופה (אני לא יודעת באיזו קופה את) וכמה שיותר. ככל שתטפלי ותזהי אם יש בעיה כלשהי (מקווה שלא) כך ייטב לילד וכמובן גם לשקט הנפשי שלך שעשית הכל בשבילו.
    מחזיקה אצבעות (-: ואשמח לייעץ לך מנסיוני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בירור
    מזל
    07/01/2013

ערב טוב אתמול קיבלנו את בשורת האיוב שהבן הקטן שלי חלה באפילפסיה והמוקד הוא צידו הימני של המוח. אנו פנינו לבית החולים. אחרי המקרה השני שג ם לא ידענו עלי ו כיום אנו מנסים לעקל את הבשורה שהנורולוג בבית חולים דנה אמר לנו וכמובן שאנו רצינו לשאלות אך מהאלם שתקנו היום יש לנו הרבה שאלות השאלה הראשונה מאיפוא מתחילים ועוד הרבה שאלות כמו מוגבלויות וכו'

לקביעת תור
    סגירה
    בירור

הוספת תגובה

• בירור - תגובה

ד``ר טל גלבוע
    07/01/2013

שלום מזל,

קבעו תור אצל נוירולוגים ילדים ותבואו עם רשימת כל השאלות שלכם
    תמיכה רגשית תוכלו למצוא באגוה הישראלית לאפילפסיה

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול חניכיים בהרדמה מקומית
    דני
    07/01/2013

מקווה שאין בעייה עם הרדמה מקומית לצורך טיפול שינים/חניכיים.

הוספת תגובה

• טיפול חניכיים בהרדמה מקומית - תגובה

ד``ר טל גלבוע
    07/01/2013

שלום דני,

אין בעיה

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרכוס וסטיית מבט
    חן
    04/01/2013

שלום, בתי בת שנה וחצי - הבחנתי בסטיית מבט לצד שמאל לאחר מכן נשימות מוזרות וחירחורים רוק מהפה לאחר כ10 דקות החלו פרכוסים בצד שמאל בהגעה למיון נמדד חום 38.3 הפרכוסים פסקו לאחר מתן דורמיקום,כשהתעוררה היה שיתוק של צד שמאל יד ורגל שחלף לגמרי לאחר חצי שעה בערך. יום למחרת ,בערך 24 שעות אחרי,באישפוז הבחנתי שוב בסטיית ראש ומבט לצד שמאל ללא פרכוסים ללא חום הסטייה חלפה לאחר כ-10 דקות . בדיקת EEG לא הייתה מספקת כנראה שהילדה זזה שוחחרנו אחרי יום עם המלצה לבדיקת EEG בחסך שינה ובדיקת MRI ביום השחרור בבית שוב הבחנתי בסטיית מבט לצד שמאל בהכרה הילדה נראיתה מפוחדת הגיבה לקול שלי אך לא הסתכלה עליי חלף לאחר כמה דקות.
    שאלתי היא האם זו אפילפסיה או אולי משהו אחר או חולף?

לקביעת תור
    סגירה
    פרכוס וסטיית מבט

הוספת תגובה

• פרכוס וסטיית מבט - תגובה

ד``ר שי מנשקו
    05/01/2013

ע"פ התאור בהחלט עולה הרושם לאירוע פירכוסי , אם כי בהקשר של הגיל ומימצאים של חום חריג יתכן כי מדובר בפירכוס חום מורכב בלבד . לא ברור באם האירוע השני שתארת היה גם בזמן חום אולם -עד - 24 שעות מאירוע פירכוסי קודם כל פירכוס יכול להחש " שייך " עדין לאותה מחלת חום.
    לבנתיים ממליץ לעקוב קלינית ואכן גם להשלים את בדיקת ה EEG.

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    יוליה
    02/01/2013

שלום
    בני בן 7 ,שנתיים היה מטופל בדפילפט עקב אפילפסיה מסוג אפסנס ולאחר 5 חודשים ללא תרופה בוצעה בדיקת EEG לפניי כשבוע.
    תוצאות הבדיקה:
    תאור:תרשים ערנות ושינה טבעית-שיתוף פעולה תקין.
    במהלך התרשים-נרשמת פעילות רקע אחורית מעט בלתי סדירה סדירה וסימטרית המורכבת ממגלי אלפא בתדירות 9-10 מ/ש מעורבים בגלי תטא בודדים במשרעת בינונית.
    פעילות זו נחסמת היטב בפקיחת עיניים.
    באיזורים הקדמיים-נרשמת בעיקר פעילות תטא ובטא מהירה במשרעת נמוכה.
    בשינה-חלה האטה והשטחה בתרשים.
    כמו כן נרשמו גלי ורטקס וכישורי שינה באיזוריים הקדמיים והמרכזיים.
    בכניסה לשינה-נרשמים גם גלים היפנגוגיים היפרסינכרוניים בודדים.
    במהלך התרשים-נרשמת פעם אחת התפרצויות קצרצרות של גלים איטיים מלווים זיזים רודימנטריים.
    בגירוי אור-הולכה פוטית תקינה.
    בנישום יתר-אי סדירות והאטה קלה בתרשים.

סיכום:תרשים-גבולי בשל התפרצות בודדת חשודה כאפילפטיפורמית בתרשים הקודם מינואר 2011 הופיעו במהלך התרשים מספר התפרצויות מסוג זה.

השאלה שלי:
    האם יש סיכוי שההתקפים יחזרו?
    האם כדאי להתחיל שוב בטיפול תרופתי?
    מה הפירוש לתרשים גבולי?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שאלה - תגובה

ד``ר שי מנשקו
    05/01/2013

יולי שלום - בהשוואה לבדיקה קודמת מימצאי הבדיקת ה EEG הנוכחית טובה יותר היות ונירשמו פחות אירועים בעלי " אופי אפילפטוגני".
    אם כי עלי לציין שוב כי EEG חריג איננו אומר כי המחלה תחזור וכי הניתור משמש כאחד מהתהליכים להערכת המטופל ובטח לא הקובע מבניהם.

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת EEG
    דלית
    02/01/2013

שלום וברכה

ביתי בת 5.5 יד לה תופעה של נפנופי ידיים ולפעמים לעיתים רחוקות עם פה פתוח בזמן התהלבות והתרגשות (מדי פעם גם לא בהתלהבות) הגננת הפנתה אותנו לנוירולוג ילדים
    והאו הפנה אותנו לEEG

פעם היתה לה תופעה של אחד העינים טיפה מוקטנת סתם בלי סיבה ומסתדר לבד אך זה חלף

הא נשמע מדאיג האם קשור לאפילפיסה

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקת EEG

הוספת תגובה

• בדיקת EEG - תגובה

ד``ר שי מנשקו
    05/01/2013

דבר בתאור לא נישמע טיפוסי לאירוע פירכוסי, אולם באם ניתנה לכם הפנייה ל EEG בצעו ודווחי לי בהמשך.

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התקפים בטיפול באוספולוט
    אפרת
    30/12/2012

שלום
    בתי בת 8.7 חודשים אובחנה לפני כשנה לאפילפסיה רולנדית שפירה. עד כה עברה 5 התקפים .אחרי ההתקף השלישי (לפני כ3 חודשים) החלה טיפול באוספולוט 200 מ"ג חצי כדור ליום.לפני כחודש וחצי עברה התקף נוסף והמינון הועלה לכדור שלם. לפני יומיים עברה עוד התקף.האם התרופה לא מתאימה או שאפשר להמשיך להעלות מינונים? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    התקפים בטיפול באוספולוט

הוספת תגובה

• התקפים בטיפול באוספולוט - תגובה

ד``ר טל גלבוע
    31/12/2012

שלום אפרת,

המינון נקבע על פי משקל הילדה ועל פי יעילות ותופעות הלוואי
    ניתן להעלות מינון לפי הצורך בהתאם לכך

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה