מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לבן שלי יש הפסקות נשימהאיציק29/09/2013
במזל טוב נולד לנו בן רביעי בערב יום כיפור
הכל היה תקין , אבל שעה לפני השיחרור הוא נהיה כחול
מאז כל חצי שעה הוא מפסיק לנשום למשך מספר שניות החמצן בדם יורד מתחת ל40
עשו לו בדיקת EEG וטענו שיש פעילות מוחית בצד ימין ושמאל (בהמשך זה ישתנה )
הוא קיבל לומינל וזה כלל לא עזר לו
ולאחר מכן הוא קיבל גם הידנטואין וזה כן עזר לו
הוא ביצע את כל הבדיקות האפשרויות בדיקת דם שתן MRI נוזל מעמוד השידרה ,כולל מטבולים וכ"ו והכל תקין
ביום הרביעי הגיעה אלינו נורולוגית שטענה שלאחר התייעצות מתברר שהפעילות המוחית שלו בגדר הנורמה לתינוק , ולאחר שכל הבדיקות תקינות היא החליטה להוריד את המינון קודם של ההידנטואין ולאחר חודש את הלומינל
ועכשיו כל יום מורידים לו קצת מההידנטואין , נ.ב כשהוא יצא מהלידה חבל הטבור היה מלופף על צווארו פעמיים
שאלתי האם יש קשר , הם אמרו לי שלא , כי גם ציון האפגר היה מאד גבוה אגב זה לא מתועד בשום מקום שחבל הטבור היה מלופף
המשך עידכון...ביום שישי האחרון ב 12:00 שוב היתה הפסקת נשימה
ובבוקר קבעו להוריד את ההינדטואין לרמה של 9
המשך עידכון ...... היום יום ראשון גילו שהרמה בדם ירדה ולכן מעלים את הלומינל ל14 וההידנטאין עדיין ב 0 הא זה לא מוגזם שהלומינל 14 לתינוק בן שבועיים ? האם להסכים לכמויות כאלה
סטארמד בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מאז כבר הלומינל עלה כבר ל 17
איציק02/10/2013כמה יעלו עד שהכבד יתפוצץ ???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמאז כבר הלומינל עלה כבר ל 17 - תגובה
ד``ר טל גלבוע02/10/2013איציק שלום,
לא הבנתי האם הפסקות הנשימה הוכחו כפרכוסים. האם בוצע ניטור וידיאו EEG?
מה יש ב-MRI?
רמת הלומינל בדם בתינוקות יכולה להגיע ל-40 ואף למעלה מזה. לא הבנתי אם אתה מדבר על הרמה בדם או על המינון שמקבל. המינון לא משנה, רק הרמה בדם חשובה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההם לא בטוחים מה יש לו
איציק02/10/2013הם מצאו פעילות חשמלית קטנה שנמצאת בגדר הנורמה לתינוקות
הם עשו לו EEG והיה שם גם מוניטור
לאחר מכן הם אמרו לי שיש חברה ישראלית שיצרה EEG חדש נסיוני
וגם אותו עשינו וגם שם ראו פעילות חשמלית בצד ימין ושמאל בגדר הנורמה
חושדים שזה בגדר הנורמה
אמרו לי אולי בגלל שהוא לקח לומינל אז הבדיקה יצאה תקינה
הם עשו לו בדיקות דם , שתן , פעמיים נוזל עמוד השידרה , MRI , ואפילו אקו לב
כל הבדיקות יצאו מצויינות
הבעיה שלי היא שאני לא רואה את הסוף הרמות בדם הם סביב 7-9 וכל פעם הם מעלים לו את המינון כדי שיהיה בין 10-40 ( בימים הראשונים הוא קיבל מנות של 30 כדי ליצור כמות גדולה בדם )
1.בהתחלה היו נותנים לו מינון 9 ( לומינל )כעבור יומיים נתנו לו 11 עוד יומיים זה עלה ל 14 ועוד יומיים זה הגיע ל 17
שאלות
1.האם 17 לומינל זה לא מוגזם לתינוק בין שבועיים , זה לא יכול לעשות נזק לכבד ?
2.מה הוא הגבול
3.אולי צריך לתקוף את הבעיה מכיוון אחר
נ.ב - בכל אופן המצב שלו מאד השתפר ( בימים הראשונים עם מינון של 30 כל שעה היתה לו התקפה והחמצן בדם היה יורד ל 40 )
עכשיו כמעט ואין לו התקפות (פעם ב4 ימים )
רצו לשלוח אותו למעבדת שינה אבל עכשיו אין התקפות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההם לא בטוחים מה יש לו - תגובה
ד``ר טל גלבוע02/10/2013איציק שלום,
שוב, המינון שנותנים לא משנה, רק הרמה בדם קובעת את הסיכון לפגיעה בכבד
תוארה תסמונת גנטית של הפסקות נשימה ביילוד הנקראת SNEL. יש לזה בדיקה גנטית (SCN4A) וגם טיפול (טגרטול). אולי שווה לחשוב על זה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני ממש מודה לך
איציק02/10/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני יודע שעשו בדיקות מטבוליות
איציק02/10/2013והכל יצא תקין (שלילי )
האם זאת הבדיקה שרשמת SCN4A ?
ושוב תודה לך את עושה עבודת קודש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהובקשר לגנטיקה .....
איציק02/10/2013לאף אחד במשפחה שלי או של אישתי לא היו בעיות כאלה
ויש לי גם עוד 3 ילדים גדולים מאד בריאים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוספולטרונה29/09/2013
שלום רב,לבני היה חשד בעבר לאפילפסיה,ביצענו כששה EEG בחסך שינה,הומלץ לנו לקחת אוספולוט שירגיע את העצביות,לבני יש לקויות למידה,בן 8 רציתי לדעת האם יש תופעות לוואי,אני חוששת לתת לו כדור שלא יעורר איזה התקף,האם כדאי לי לפנות לעוד חוות דעת ?
תודה אמא מודאגת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוספולט - תגובה
ד``ר טל גלבוע02/10/2013שלום רונה,
לא הבנתי לאיזו מטרה הומלץ האוספולוט - לאפילפסיה או ללקויות למידה?
מה יש ב-EEG?
האוספולוט עצמו לא גורם להתקפים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוספולוט
רונה03/10/2013תודה על תגובתך,להלן כמה בדיקות שעשינו EEG בחסך שינה
EEG הדגים זיזי הפוכי פאזה באזור טמפורלי אמצעי שמאלי ופאריטלי שמאלי
EEG קודם הדגים פעילות אפילפטית ממקור צנטרו טמפורלי שמאלי וטמפורלי קדמי שמאלי
EEG נוסף שהיה לפני הדגים מוקד טמפורלי אמצעי שמאלי עם הקרנה
את האוספולוט נתנה הרופאה בכדי שננסה אולי זה יעזור לילד להיות יותר ממוקד,ומפוקס יותר השאלה שלי האם התרופה הזו יכולה לעורר התקף אפילפטי ,והאם יש לי צורך בעוד חוות דעת או שזה טיפול שגרתי,והאם יש לזה תופעות לוואי,הילד בן 8.5
המון המון תודה מראש
רונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוספולוט - תגובה
ד``ר טל גלבוע16/10/2013רונה שלום,
אוספולוט הוא תרופה נגד פרכוסים ולא מעורר פרכוסים
השימוש באוספולוט בילד שלא סובל מפרכוסים רק לטיפול בקשיי לימודים בנוכחות EEG לא תקין, איננו מומלץ בספרות. לכן, ממליצה שתחזרי לרופאה שלך ותתיעצי איתה
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עילפון לפני ניתוחאיריס24/09/2013
לפני שבוע בתי בת ה-18 רצתה לעשות ניתוח להסרת משקפיים , אך לצערי היא התעלפה לפני הניתוח ולטענת האחות היא פירכסה כ-10 שניות וחזרה להכרה תוך חצי דקה.
חשוב לציין שהיא סבלה בעבר מחרדת בדיקות דם.
השאלה היא האם הפירכוס החד פעמי מראה על אפילפסיה?
האם לחץ יכול לגרום לעילפון שמלווה בפירכוס?
קבעתי בדיקת EEG לבירור נוסף.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עילפון לפני ניתוח - תגובה
ד``ר טל גלבוע02/10/2013שלום איריס,
פרכוס אחד זו לא אפילפסיה.
בהתעלפות (מכל סיבה שהיא כולל פחד) יכול להיות מעין פרכוס קצר בסוף ואם מתאוששים מהר סביר להניח שזה לא פרכוס אלא חלק מההתעלפות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם מותר לרסק תרופת אוספולוט?אבינועם15/09/2013
ד"ר טל ,שלום וברכה
בהמשך לשאלה הקודמת האם זה משנה כמה זמן לפני נתינת התרופה ממיסים אותה בתרכיז ?
אבינועם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם מותר לרסק תרופת אוספולוט? - תגובה
ד``ר טל גלבוע02/10/2013סמוך למתן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב ראש קצרמשה15/09/2013
שלום רב,
לבני קרו בחודש האחרון 3 מקרים של כאב ראש (האחרון לפני יומיים).
לא מדובר על כאב שיגרתי.
לפי התיאור שלו, מדובר על כאב נקודתי לא חזק מאוד בראש (פעם בראש למעלה, פעם לצד אוזן שמאל ופעם בראש למטה מעל הצוואר) כאילו הוא קיבל מכה תוך שהוא מדגיש שלא היתה שום מכה\התקלות או נפילה בפועל.
הכאב מלווה לאחר מכן בזמזום והרגשה של "פיצוצים קטנים" (לתיאורו כמו סוכריות קופצות). לדבריו הזמזום הוא עיקר תלונתו והוא חזק מאוד. יתכן והוא מרגיש גם סוג של צמרמורת בראש(יתכן ונימול?) אבל הוא לא בטוח בקשר לזה.
לדיברי בני בעוד כאב הראש הוא נקודתי הרגשת הזמזום/פיצוצים היא בכל הראש.
כל העניין נמשך מספר שניות בלבד ואז מסתיים והדבר קורה למייטב ידיעתי תוך כדי תנועת ידיים (ריקוד\זריקת מטוס מנייר).
אין שום תופעות נוספות מעבר לכך ולא היו שום בעיות לפני המקרים שיכלו לגרום לתופעה למייטב הבנתנו. הילד לא מטופל בתרופות כלשהן.
אין כאבים בעיניים או באזור העיניים\טשטוש בראיה\איבוד הכרה\סחרחורת או משהו דומה. לא ניפצו פרכוסים או משהו דומה אך הילד מאוד נבהל מהמקרים הנל ובמיוחד מהמקרה הראשון בשל שמעולם לא חווה מקרה דומה.מעבר העניין הנ"ל הילד משחק משתולל ומתנועע ללא כל הגבלה או בעיה.
כאשר סיפרנו לרופא המשפחה ולאחר שעשה לו בדיקה נוירולוגית קצרה (ללא כל עדות לבעיה) הפנה אותנו לרופא עיניים.(אציין שאין כל תלונה בקשר לראייה כאמור).נקבע תור אך עדיין לא היינו בבירור רופא עיניים.
אינני יודע אם זה קשור אבל הילד נולד(שבוע 40) בניתוח קיסרי חירום לאחר שחבל התבור היה סביב צווארו מספר פעמים.
אודה לך מאוד על תגובתך לעניין, האם יתכן כי מדובר באירועים אפילפטיים? האם התופעה מוכרת לך והאם יש המלצה להמשך בירור העניין.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא ציינתי כי בני בן 6 וחצי
משה15/09/2013תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא ציינתי כי בני בן 6 וחצי - תגובה
ד``ר טל גלבוע15/09/2013שלום משה,
מציעה שתגשו לנוירולוג ילדים שיבין את הסיפור לפרטיו ויבדוק את הילד
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם מותר לרסק תרופת אוספולוטאבינועם14/09/2013
שלום וברכה בני בן חמש וחצי עבר התקף פרקוס בשינה (ללא אעבוד סוגרים וללא קצף רק היה עם אפעפיים פתוחות ןאישונים למעלה וכמו"כ לא היה איתנו (מנותק )
למשך יותר מחצי שעה לאחר שהיינן בשניידר באישפוז של יומיים הוא אובחן (לאחר EEG בחסך שינה ) עם אפילפסיה רולנדית שפירה וכשהיינו בביקורת אצל ד"ר קרן פוליטי היא החליטה לתת לו אוספולוט
בני לא יודע לבלוע כדור והרופאה אמר שמגיל תינוקות נותנים את התרופה ומוהלים אותה
מאחר ותרופה זו ניתנת לחציה רציתי לברר כי אני נוהג הכון כשאני מועך לו את הכדור
ונותן לו אותו מהול בתרכיז עם מזרק (של נורופן )
והוא מקבל את זה בצורה מעולה
תודה מראש
אבינועם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם מותר לרסק תרופת אוספולוט - תגובה
ד``ר טל גלבוע15/09/2013אבינעם שלום,
ככלל, עדיף לבלוע את הכדור בשלמותו או בשני חצאים
עדיף להמיס במים ולא לרסק
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם מותר לרסק תרופת אוספולוט?
אבינועם15/09/2013ד"ר טל ,שלום וברכה
בהמשך לשאלה הקודמת האם זה משנה כמה זמן לפני נתינת התרופה ממיסים אותה בתרכיז ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם מותר לרסק תרופת אוספולוט? - תגובה
ד``ר טל גלבוע01/10/2013מומלץ לתת מיד לאחר ההמסה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוקים בגיל שנה וחציליאת11/09/2013
שלום, יש לי תינוקת בת שנה וחצי ומזה חצי שנה אני שמה לב שהיא מרימה את העישונים למעלה ומתנתקת ל5 שניות ולאחר מכן חוזרת לעצמה כרגיל, זה קורה הרבה במהלך היום הייתי רוצה לדעת אם יש סיבה לדאגה האם זה יכול להיות ניתוק כיפיוני?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוקים בגיל שנה וחצי - תגובה
ד``ר שי מנשקו11/09/2013ע"פ התאור שאת מציינת הדבר יכול להתאים למספר אירועים החל מ"תבנית התנהגותית" ועד הפרעה פירכוסית.
ממליץ כי בשלב הזה תגשו להיבדק ע"י נוירולוג ילדים ובהמשך ככל הנראה תבצע EEG [ יש לנסות לתעד אירועים אלה בזמן או בסמיכות לביצוע הEEG ].
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
ליאת11/09/2013למה אתה מתכוון שאתה אומר "תבנית התנהגותית"?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות eeg ניתוקיםחיה04/09/2013
לביתי בת 6 ערכתי בדיקת eeg בעקבות תלונות של הגננת על התנתקויות למספר שניות שלוקח לה זמן לחזור לעצמה. גם בבית הרבה פעמים כאילו "בעצמה" שלדעתי נבע מעומס מחשבתי או רחפנות.
יש לציין שבעלי סבל מאפילפסית ילדות.
הבדיקה בערנות עם נישום יתר.
בתוצאה כתוב שיש פעילות אפילפטית, צירופי זיז-גל. "לציין כי בתחילת התרשים נרשמו ארטיפקטים תנועתיים מרובים. בנישום יתר נרשמו התפרצויות אפילפטיפורמיות כלליות של זיז גל איטי בקצב 3 הרץ למשך של כ-6 שניות.
1. מה התוצאה אומרת לגבי ביתי?
2. האם יתכן שאותה בדיקה אם היתה נעשית במקום אחר (עשיתי במכון מור) היתה יוצאת תקינה?
3. יש בידי את כל הרישום. האם ניתן לתת לרופא אחר את הדפים (עם הציור של הגלים) לפיענוח נוסף? או שחיב לבצע שוב את הבדיקה?
תודה רבה, חיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות eeg ניתוקים - תגובה
ד``ר טל גלבוע04/09/2013חיה שלום,
ממה שאת מתארת - ניתוקים של הילדה ביחד עם ה-EEG הזה - כנראה שלבת שלך יש אפילפסיה
אם לא עשו את הבדיקה עם וידיאו, ואת עדיין מתקשה לקבל את הממצאים, מציעה שתעשו שוב את הבדיקה תוך כדי צילום בוידיאו כך שניתן יהיה לדעת בודאות אם ההתפרצויות שנראו הן פרכוסים ממש.
שנה טובה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Esesשונה29/08/2013
בתי בת 12 קיבלה התקף אפילפסיה מיקלוני ראשון ללני חצי שנה בזמן השינה , עשינו mri שיצא תקין וeeg שהראה פעילות אפילפטיפורמית אינטראיקטלית ממוקד טמפורלי ימני,לכחר חצי שנה עברה התקף בזמן טיסת לילה ( לאחר חוסר בשינה) הארוע היה שונה מזה הראשון יותר דומה להתנתקות עם מטב קפוא אשר נמשך מספר דקות אחריהם היא הייתה עייפה, בeeg חוזר נראתה פעילות אפילפטיפורמית מרובה , פעילות זיז וגל ורב גל כללי ייתכן ממקור פרונטלי, סוג האפילפסיה לא אובחן אבל התחלנו טיפול בדפלפט ואנחנו צריכים לבצע eeg נוסף, השאלה היא האם הנתונים האלה מצביעים על אפילפסיה שיכולה לחלוף? הרופא אמר שאחרי שנתיים מאוזנות עם תרופה ללא התקפים ניתן לנסות להפסיק?!
רופא אחר שראינו העלה חשד לeses האם בנתונים אלו זה יכול להיות, הארועים שניהם היו מתוך שינה אבל בנתיים אנמ לא רואה שיש ירידה קוגנטיבית , האם eses יכול להתחיל בגיל כזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Eses - תגובה
ד``ר שי מנשקו29/08/2013ESCS הינו תרשים יחודי המרמז על פעילות אפילפטית המתרחשת בזמן השינה ( " בשנת ה REM " ) ואשר קשורה יותר להפרעות שפה, קשיים קוגנטיבים הפרעות קשב/ריכוז , ודווקא פחות לפירכוסים. תרשים כזה יכול לקרות מכל גיל ממצבים שונים.
תוצאות התרשים בדר"כ לא מרמזים על דרגת קושי מסויים בטיפול בפירכוסים האפשריים אך יש לזכור כי הטיפול בסוג זה קשה ואיינו מוסכם .
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפילפסיה של גיל ההתבגרות
שונה30/08/2013האם הפענוח של ה eeg מתאים לסוג אפילסיה שיכול לחלוף?
האם יש חובה לאבחן איזה סוג אפילפסיה זו?
כי הרופא אמר שלפי הממצאים לא ממש ניתן לקבוע באיזה סוג מדובר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפילפסיה של גיל ההתבגרות - תגובה
ד``ר שי מנשקו01/09/2013תבנית ה EEG בסוג האפילפסיה הניקראת "אפילפסיה רואלנדית" הינה טיפוסית ואכן מרמזת על סוג אפילפסיה הנחשבת יחסית ל "שפירה " , כלומר אפילפסיה אשר ניתנת לשליטה תחת טיפול תרופתי יחסית לא מורכב, ונוטה לעבור סביב אמצע גיל ההתבגרות ( כלומר 15-17 ).
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש ממה לחשוש?יוסי22/08/2013
בני בן שלוש . בשנה האחרונה היו לו שני ארועים של פרכוסי חום ובעיקבותם לא נעשה כל בירור. לפני כחודשיים נפל מהספה בבית על הראש ללא איבוד הכרה אבל היה לו שטף דם סביב העין למשך מספר ימים. נבדק על ידי רופא עיניים ולא מצאו ממצא חריג לאחר הרחבת אישונים. לא היו הקאות. לפני כשבוע בן משפחה העיר את תשומת ליבנו שהילד מידי פעם בוהה לכמה שניות לעיתים אולי עשרים שניות. לא נופל או מאבד הכרה. יתכן ויש מידי פעם ארועים של מעין התנתקות שנטינו לפרשה כעייפות כי בזמן זה אינו מדבר ועושה תנועות של שיפשוף העין. רופא הילדים הפנה ל eeg בשינה שמפועח כדלקמן תרשים שינה טבעית גבולי לגיל עקב מס גלים מחודדים מאזור קדמי ימני. מאחר ובאזור זה נרשמים גם ארטיפקטים של תנועות עיניים התרשים עדיין לא אבחנתי ומומלץ על מעקב במקביל להתפתחות קלינית.
מה דעתך? האם יש ממה לחשוש? לילד התפתחות תקינה למעט זה שהוא נמוך לגילו ובמעקב אנדוקרינולוג לכך
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם יש ממה לחשוש? - תגובה
ד``ר שי מנשקו24/08/2013אכן תשובת ה EEG איננה חריגה , אולם בתאור שציינת ממליץ לנסות עד EEG חוזר (בעיקר עם ניצפים אירועים חוזרים של "בהיות או התנתקויות " ) ואף לשקול לצלם מס אירועים במצלמה הביתית/ טלפון כדי להראות לנוירולוג המטפל בכך.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- MRIיוסי13/08/2013
שלום אני מטופל במחלת אפילפסיה כבר שנים אני בן 22 הציעו לי לעשות MRI כדי לבדוק עם יש מקום לניתוח ולפתור את הבעיה רוב הסיכויים . אך אצלי הבעיה היא אחרת ולי יש סוג של כתם ולא נקודה קטנה . יש טיפול אחר שאולי יוכל לעזור לי למנוע את המחלה או הפחתת המחלה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר MRI - תגובה
ד``ר טל גלבוע14/08/2013יוסי שלום,
ממש לא הצלחתי להבין מה הגורם לאפילפסיה שלך.
האם כבר עשית MRI?
בעיקרון, יש כרגע 4 סוגי טיפולים באפילפסיה:
1. תרופות
2. ניתוח מוח להסרת האיזור הלא תקין
3. השתלת קוצב ואגלי (VNS)
4. דיאטה קטוגנית
מציעה שתשב עם הרופא המטפל ותדונו באפשרויות המתאימות לך
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת eeg דחוףףףמזל05/08/2013
שלום רב
בני בן 5 עבר לפני שבוע אירוע של פירכוס הפה סטה הצידה ורעד למשך 2 דקות והלשון כמו נתפסה. לאחר 4 ימים שוב אותו אירוע חייבת לציין שהייתי במיון באירוע הראשון והוא שוחרר הביתה באירוע השני אשפזו אותו ביצעו בדיקת eeg שיצאה לא תקינה בסיומה הרופא אמר לי שיש לילד אפילפסיה ושוחררנו עם טיפול תרופתי.
אני עדיין לא מצליחה להבין כל כך מה הולך פה איך אני ממשיכה הלאה
השאלה שלי האם התרופה טגרטול מונעת פירכוס או כאילו מרדימה את המחלה?
והאם התרופה ממכרת?
מודה לך מראש על התשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת eeg דחוףףף - תגובה
ד``ר שי מנשקו06/08/2013לא ציינת את סוג הפירכוסים שבגללו הותחל טיפול תרופתי, וכמה אירועים היו לו.
בהתאם לגיל ולתאור הקצר- אני מניח שהאירוע היה מסוג "אפילפסיה רואלנדית" או אפילפסיה שפירה של גיל הילדות, אך זקוק למעט יותר מידע...( כולל פענוח ה EEG )
בנוגע לטגרטול איננו ממכר, בדיוק כמו שאר התרופות האנטיאפילפטיות.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אב מודאג-תינוק01/08/2013
להני בן 4 חודשים
קצת לפני הלידה עד לפני חודש
היו לו אירועים ( מאגרף אגרופים,מסיט מבט)
האירוע היו מס' פעמים ביום ונמשכו שניות עד דקה
הפרכוסים היו קצת אחרי הלידה וחלפו כמה שבועות לפני תחילת טפול תרופתי
בבדיקה EEG וMRI נמצא דיספלזיה קורטיקלית באיזור טמפורלי שמאלי תחתון
הילד מטופל בתרופה כבר 3 שבועות בשם PHENOBARBITON במינון 40 מ"ג
(לאחר 3 שבועות)
למרות שפסקו לו הפרכוסים שבועת טרם לקיחת התרופה
הרופא נתן את תרופה כדי למנוע פרכוים בעתיד שיכולים לפגוע בילד וכמו-כן אמר
שיתכן שקיימים אירוועים שלא תמיד נגלים לעין (בשינה או הבעה))
אנו מאוד מודאגים מהתרופה מאחר ובהרבה פירסומים באינטרנט
רשום שבמיוחד בילדים יכול להיות לתרופה השלכה קוגנטיבית שלילית
ז"א פגיעה ברמת המשכל ועוד רשום שהתרופה מדור ישן ופחות שימושית עבור ילדים
הרופא מטפל טוען שהתרופה בטוחה
האם יש אמת שבתרופה זאת בשמוש עבור תינוקות יש לה השלכה
קוגטיבית ארוכת טוח, האם הרופה טוחה?
רציתי לדעת האם שימוש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אב מודאג- - תגובה
ד``ר שי מנשקו05/08/2013לתרופה פנוברביטל ( או לומינאל) אכן תופעות לוואי של עיקוב/ האטה קוגנטיבית , אולם ביחס לשאר התרופות נחשבת בטווח הגילאים של עד גיל 2-3 שנים בין היותר בטוחות ועם יחסית פחות תופעות לוואי מהסוג שאתה מוטרד מהן ביחס לתרופות אחרות ( כגון דפלפט , טגרטול וכו )
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרופיל צבאישרון24/07/2013
שלום שמי יואב בקרוב אקבל צו ראשון אני ללא התקפים וללא תרופות קרוב לחמש שנים. רציתי לדעת האם זה מוריד לי פרופיל והאם אני יכול להיות לוחם כי אני נורא רוצה להיות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרופיל צבאי - תגובה
ד``ר שי מנשקו24/07/2013באם אתה אכן כ 5 או יותר שנים ללא התקפים וללא טיפול תרופתי , באופן כללי אתה מוגדר "כבריא" ורשאי לדרוש פרופיל רפואי תקין. יש לציין כי הקביעה הסופי הינה בהתאם להחלטה הוועדה הצבאית הרפואית וע"פ מכלול גורמים .
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרופיל צבאי - תגובה
ד``ר שי מנשקו05/08/2013אכן באם אתה ללא התקפים/ תרופות מזה כ 5 שנים ככול הנראה תוכל לקבל פרופיל "קרבי" אם כי עדין תהיה הגבלה על רקע סעיפי ליקוי אפשרים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
שרון06/08/2013תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקפים אפילפטיים?אביגיל18/07/2013
בני בן 6. לפני שנתיים חווה 2 אפיזודות של בלבול וחיוורון הופנינו לבדיקות eeg וסיטי שיצאו תקינות. לאחרונה החל לחוות כפעם ביום מין חולשה פתאומית לפעמים עם בלבול ובד"כ עם כאב ראש חזק. לפעמים עייף מאד אח"כ, ולפעמים מתאושש מהר.יש לציין שרק מי שמכיר טוב את הילד יכול להבחין במשהו. הופנינו לנוירולוג ולeeg. עד אז רציתי לדעת האם זה נשמע כמו אפילפסיה? ואם כן מאיזה סוג?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התקפים אפילפטיים? - תגובה
ד``ר טל גלבוע20/07/2013אביגיל שלום
האירועים יכולים להיות פרכוסים אך הם לא אופיינים. באפילפסיה מסוג פאניטופולוס יכולים להיות פרכוסים המערבים שינויי דופק, צבע והזעה אך אלו בדר"כ ממושכים.
חכי לבדיקת EEG ואם לא תתן תשובה ברורה תעשו ניטור וידיאו EEG ממושך כדי לתפוש את האירועים תחת EEG
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)