מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- eegבר30/10/2014
תשובת eeg האם חריג ? האם מחייב טיפול דחוף ? יש תור לעוד 4 חודשים . ילדה בת 6
האם היה התקף אפילפסיה ? איך לנהוג עד התור ?
בוצע בעקבות פרכוסים והקאות , נפילת אישונים .
פעילות אפילפטיפורמית: לאורך הרישום, נצפים זיזים בי פאזיים באזור הטמפורופרייטלי השמאלי, בעלי מורפולוגיה שפירה.
סיכום: תרשים בעל רקע תקין. נרשמת פעילות אפילפטיפורמית ענפה באזור האחורי השמאלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר eeg - תגובה
ד``ר שי מנשקו01/11/2014EEG חריג שלעצמו - איננו דורש כל טיפול בוודאי לא במיידי.
ע"פ התיאור שציינת ישנו סיכוי טוב כי מדובר באפילפסיה שפירה ( רואלנדית ) של גיל הילדות , אשר לרוב מגיבה היטב לטיפול תרופתי והנחשבת " לקלה יחסית ", אולם לצורך קבלת האבחון והמלצות טיפוליות עליך לפנות לנירולוג המטפל.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אפילפסיה מסוג jme לבתי בת ה 19אורי30/10/2014
שלום רב
האפילפסיה פרצה אצל בתנו לפני למעלה משנה ממש סמוך ליום הולדתה ה 18 , התחלנו בטיפול תרופתי ממשפחת האמולג'ין במינון של 25 מ"ג בבוקר ובערב עם עליה הדרגתית במינון , בתנו עברה מספר התקפים לא פשוטים כשהחמור מכולם כלל איבוד הכרה. (חוויה קשה לה ולסובבים אותה)
כיום היא נוטלת מינון של 200 מ"ג בבוקר ו 200 בערב , ולמרות המינון הגבוה עדיין ישנן קפיצות מדי פעם, כשהאחרונה והמשמעותית ביותר התרחשה אתמול בלילה עם התקף שערך למעלה משעה , ההתקף כלל קפיצות גפיים כל דקה או פחות , גוף כואב וקושי בלהירדם לאחר מכן.
השאלה שלי היא מה עושים הלאה? מה הפתרונות אם ישנן מעבר לטיפול התרופתי ? מה עם גראס רפואי ועוד
תודה אורי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפילפסיה מסוג jme לבתי בת ה 19 - תגובה
ד``ר שי מנשקו01/11/2014אורי שלום
ע"פ מה שכתבת ניראה וטופלתם רק בתרופה בודדת , ועל אף שאתה מדווח על יעילות חלקית בלבד - אינני מבין על מה / למה נימת היאוש עולה משאלתך.
אומנם אפילפסיה " מיוקלונית " נחשבת אפילפסיה אשר באופן כללי זקוקה לתקופת טיפול תרופתי ממושכת אולם במקביל נחשבת גם כאחת מסוגי האפילפסיה היותר ניתנים לשליטה - מה גם שישנם עוד סוגי כדורים שונים אשר ניתן לנסות ( כגון דפלפט, טופמקס, זונוגרם , פרזיום וכו) אשר סביר להניח יוליכו להטבה .
בבחינת השימוש בגראס רפואי - אין כול קשר לנושא הנ"ל ( עדין בשלבי מחקר) ובטח לא במצבכם.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבסנסטל26/10/2014
שלום! יש לי שתי שאלות
1. האם באבסנס של גיל הנעורים במהלך האבסנס הילד שומע וער למתרחש סביבו?
2. האם אבסנס של גיל הנעורים זה אותו הדבר כמו JME ?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבסנס - תגובה
ד``ר טל גלבוע09/11/2014טל שלום,
בזמן אבסנס אין מודעות למה שקורה מסביב
אבסנס של גיל הנעורים קצת דומה ל-JME אך אין בו קפיצות גוף.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתי צריך לפנות למיון?איילת22/10/2014
בת שנתיים, חשודה לאבסנס כבר מגיל שנה וחצי. לא היו ארועים כבר 4 חודשים.
היום היה לה ארוע ניתוק ודאי שנמשך למעלה מרבע שעה.
לא זוכרת את ההנחיות - מתי צריך לפנות למיון? אחרי כמה זמן? באיזה מצב?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתי צריך לפנות למיון? - תגובה
ד``ר טל גלבוע09/11/2014איילת שלום,
כל פרכוס האורך למעלה מ-5 דקות ולא פוסק מעצמו דורש התערבות
אם יש באפשרותכם לתת בבית בוקולם או סטזוליד - אפשר לעשות כן. אם לא - מומלץ לפנות למיון.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופה לאפלפסיהנחמיה21/10/2014
שלום קוראים לי נחמיה אני בן 25 וסובל ממחלת הנפילה מזה 8 שנים בשנים האחרונות הייתי נופל 5-6 פעמים בשבוע כתוצאה מהנפילות כמעט אבדתי את חיי כמה פעמים,נשברו לי שניים כמה פעמים וכן האף ועוד צרות גדולות ומרובות כיודעים את חומרות המחלה.
עד שלפני כחצי שנה ישתנו חיי ממש כפשוטו , קבלתי טלפון של רב אחד שהיה עושה לי תפילות מיוחדות של האריז''ל ומאז לאט לאט ירדו הנפילות עד שבחודשיים האחרונים לא נפלתי אפילו פעם אחת ממש נס
מי שירצה פרטים ישלח לי הודעה ואני יפנה אותו למזכיר של הרב ..אציין ששמעתי שאני לא מקרה הראשון לא השני וגם לא העשירי שזה הועיל לו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התקפים מחריפים
שמחת חיים30/11/2014בתנו בת 18, ילדה עם פיגור קשה.
התפרצה האפילפסיה לפני כשלש שנים. מאז נסיונות כאלו ואחרים של תרופות
וואליום בעת התקפים קשים , וכעת עומדים לפני השתלת קוצב.
זו פרוצדורה שאורכת זמן, ובנתיים בתנו מפרכסת , מתכווצת, נפצעת (שיניים, אף, עיניים, ראש, תפרים וכו'..)
מה זה המצב הזה?? ככה זה ימשך? אלו החיים ?????
רחמנות על הילדה (וגם עלינו במובן מסוים)
תודה למתייחסים
שיבולת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנשלח לפה בשוגג. זה אמור להיות לכולם
שמחת חיים30/11/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אפילפסיה והתפתחותאלה08/10/2014
מה הסכנה באפליפסיה בלתי מטופלת לתינוקת בת חודש, לא מדובר בהתכווציות כלליות ואיבוד הכרה אלא גלגול עיניים וכיווץ ידיים..גלגול העיניים כמעט כל יום !
השאלה עד כמה אפלפסיה בלתי מטופלת משפיעה על התפתחות גיל כך קטן? במיוחד שאין ריפוי צפוי למחלה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפילפסיה והתפתחות - תגובה
ד``ר טל גלבוע20/10/2014אלה שלום,
אם אכן האירועים שאת מתארת הם פרכוסים - הרי מדובר באפילפסיה שהחלה בחודש הראשון לחיים, ואלו בדרך כלל אפילפסיות קשות מאוד עם הפרעה קשה בהתפתחות בכלל.
אין זה מקובל בשום מרכז רפואי בעולם המפותח לא לטפל באפילפסיה כזו וכמובן יש גם לעשות בירור למקור שלה.
מכיון שאין משאירים תינוק עם אפילפסיה ללא טיפול, אין לדעת את מידת הנזק שיגרם ללא טיפול. ידוע מן העבר כי התקפים לא מטופלים הולכים ומחמירים עם הזמן וקשורים במקרים רבים עם פגיעה קשה בהתפתחות המוח.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מכשירים לניטור התקפיםדגנית06/10/2014
שלום
הבת שלנו בת 8.5 לאחר אירוע מוחי של דימום avm. לפני כשנתיים עברה
התקף ראשון מזמן השינה, כשעה מזמן ההרדמה..
שכלל מלמול, בהייה ותנועות לא רצוניות ואיבוד שליטה על הסוגרים.
חשוב לציין שהרגשנו התדרדרות ברמה הקוגנטיבית שלה, בזיכרון ועייפות
מה שהוביל אותנו לחשוד שהיא עוברת מס׳ התקפים קטנים במהלך הלילה.
לאחר ההתקף, ובדיקות נוירולוג וeeg בחסך שינה הוחלט על טיפול ב אוספולוט
במהלך השנתיים לא עברה התקפים ולפני שבועיים במהלך נסיעה ברכב כשישנה
עברה התקף ניתוק , לקח לה זמן ״לחזור״ אלינו, לזכור
שמות ןכו׳. הגענו לאיכילוב, עברה בדיקות ושוחררה הביתה ב 11 בלילה.
ב 12 כשעה לאחר שנרדמה שמענו רחשים מחדרה,
ראינו אותה רכונה כלפי הרצפה ואז היא הקיאה,
לקחנו אותה לשטוף פנים והרגשנו שהיא קשיחה , טונוס חזק של הגפיים
וניתוק. השכבנו אותה על הספה והרגשנו שלאט לאט (שניות) היא מאבדת את הנשימה.
רצינו לקבל המלצות למכשיר ניטור ללילה עבורה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מכשירים לניטור התקפים - תגובה
ד``ר טל גלבוע20/10/2014דגנית שלום,
עדיין אין מכשירים כאלו לשימוש ביתי.
מציעה שתחזרו לנוירולוג המטפל ותשקלו ניטור וידיאו EEG ממושך באשפוז.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרכוס מסוג טוני קלוני ראשוןמיכל21/09/2014
שלום, בתי כמעט בת 5, עברה לפני שבוע פרכוס של 2-3 דקות מסוג טוני קלוני.
היינו במהלך הסופש במיון ובאשפוז, שם עברה בדיקת EEG, עיניים ודם - כל הבדיקות יצאו תקינות.
היא שוחררה הביתה ללא הוראות כלשהן להמשך טיפול, הוסבר לנו שרק לאחר התקף שני מתחילים טיפול תרופתי.
אנחנו בבית מאוד מאוד לחוצים, מפחדים מאוד מהתקף נוסף (מקווים שלא יגיע...).
שאלתי היא האם יש צורך בשינויים כלשהם באורח החיים של בתי או שיש להמשיך בחיים כרגיל, לדוגמא - האם צריך לשמור שלא תתעייף יתר על המידה, פחות פעילות?
דבר נוסף חשוב- לפני כ-3 חודשים היה לה התקף ניתוק של כחצי דקה, בזמנו לא היה לי מושג מה זה, אז לא התייחסתי.
תודה רבה
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרכוס מסוג טוני קלוני ראשון - תגובה
ד``ר טל גלבוע21/09/2014שלום מיכל,
לאחר פרכוס ראשון ההמלצות הן - להמשיך ולקיים אורח חיים רגיל מלבד הקפדה על כמה כללי זהירות:
1. להמנע מחסך שינה
2. כניסה למים וטיול ליד מצוקים בהשגחת מבוגר
קשה לדעת אם הניתוק לפני 3 חודשים אכן היה פרכוס.
ממליצה שתעשו EEG נוסף, לאחר חסך שינה, ואם גם הוא תקין, הסיכוי להתקף חוזר הוא נמוך.
שנה טובה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרכוס מסוג טוני קלוני ראשון-המשך
מיכל22/09/2014תודה רבה על התשובה המהירה.
לגבי כללי הזהירות שציינת - כניסה למים, אנחנו אמורים לסוע לבית מלון בחג סוכות, שם מן הסתם נהיה הרבה בבריכה, האם כדאי לבטל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרכוס מסוג טוני קלוני ראשון-המשך - תגובה
ד``ר טל גלבוע22/09/2014שלום מיכל,
לדעתי לא צריך לבטל
פשוט להיות בסמוך כשנכנסים למים
תהנו,
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
מיכל22/09/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החמרהאיילת14/09/2014
שלום רב,
ביתי מגיל 2.5 סובלת מאפילפסיה. עדיין לא יודעים איזה סוג בידיוק אך ככל הניראה אפילפסיה של הילדות. ביתי מאוזנת וכל חצי שנה עוברת EEG בשינה למשך חצי שעה בשעות אחה"צ. ביתי נוטלת תרופות קבועות פריזיום חצי כדור (לאחר שנטלה תרופה אחרת ששכחתי את שמה מאז גילוי המחלה ועד לפני שנה וחצי) וחצי כדור פעמים ביום של אוספלוט. ביתי מאוזנת ואין פירקוסים מזה שנתיים חוץ ממעידה אחת בבי"ס שנה שעברה שאני לא ממש יודעת ממה נגרם. ביתי ביצעה EEG במאי 2014 האחרון ואלו התוצאות:
התפרקויות מרובות זיז או רב זיז וגל עם היפוך פאזה תחת T4 עם הכללה משנית.
בעקבות הבדיקה הופנתה ביתי לאוקטובר לEEG בשינה מלאה באישפוז ללילה שלם כדי לבדוק כיצד להמשיך. אציין כי ביתי בשנה שעברה ביצעה גפ EEG לילה ולא שונה לה דבר מבחינת התרופות. ששאלתי מדוע שוב מבצעים את הEEG לילה נאמר לי ע"י הרופאה המטפלת שרוצים לבדוק אולי צריכים לבצע שוב MRI לבדוק אולי זה מבנה המוח שלה??
שאלתי: מתי ידעו איזה סוג של אפילפסיה זו? האם יכול להשתנות הסוג ככל שהילדה גדלה? מדוע לבצע שוב MRI? הילדה מאוזנת אז למה הEEG כזה סוער? תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החמרה - תגובה
ד``ר טל גלבוע21/09/2014שלום איילת,
פעמים רבות קשה לקבוע את סוג האפילפסיה.
אנו מטפלים בילדים ולא ב-EEG ולכן אם אין פרכוסים, אין תופעות לוואי והילדה מתפתחת יפה בדרך כלל אין צורך בשינויים תרופתיים.
לא תמיד יש קשר בין תדירות הפרכוסים לבין כמות הפעילות ב-EEG (זה נכון במיוחד באפילפסיה של גיל הילדות, שם יכול להיות מצב של פרכוסים בודדים בחיים עם EEG מאוד פעיל במיוחד בשינה).
יש מספר סיבות שבשלן יש לבצע EEG ממושך - כדאי לשאול את הרופא המטפל מדוע המליץ לכם על בדיקה זו.
ביצוע MRI חוזר מוצדק אם שוקלים טיפול ניתוחי או שיש הדרדרות בתפקוד של הילדה (דיבור / חשיבה / מוטוריקה וכדומה).
שנה טובה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אפילפסיהלינוי12/09/2014
אמא שלי בת ה-48 סובלת מאפלפסיה כבר המון שנים . אפילפסיה שגורמת לה להתעלף לעיתים קרובות. כבג תקופה די ארוכה שהיא סובלת מאיבודי זיכרון חמורים ולא זוכרת אף אחד חוץ מאבא שלי ולאחר כמה דקות שב לה הזיכרון בנוסף לכך היא מאבדת את הראייה לכמה דקות . לדעת הרופאה שמטפלת בה ובאפילפסיה שלה איבוד זיכרון זה ובעיות הראייה נובעות כתוצאה מהאפילפסיה אבל הייתי שמחה לקבל חוות דעת נוספת והמלצות כיצד לפעול . תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפילפסיה - תגובה
ד``ר טל גלבוע21/09/2014שלום,
זהו פורום לשאלות על אפילפסיה בילדים.
גשו לקבלת חוות דעת שניה אצל מומחה באפילפסיה מבוגרים.
שנה טובה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בני בן ה 7 אובחן עם ESESד``ר שי מנשקו02/09/2014
שלום רב,
בני בן ה 7, אובחן עם ESES. לאחר שניסינו 4 תרופות שונות בחודשים האחרונים , ללא שיפור משמעותי ב EEG, אמור לקבל בשבוע הבא ערוי סטרואידים למשך 5 ימים.
האם יש בפורום זה הורים לילדים עם ESES שאוכל להתייעץ איתם וללמוד מנסיונם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ESES - תגובה
ד``ר שי מנשקו06/09/2014עירוי סטרואידאלי ( ניקרא גם פלס-סטרואידים ) הינו אחד הטיפוליםהמקובלים ב ESCS , אולם ממליץ לשאול את הרופא מטפל שלכם למידע גם בנוגע לטיפול במנה גבוה של ווליאום ( DIAZEPAM ) הניקרא גם " פרוטוקול דה- ניגרי " אשר לעיתים מדווח עם פחות תופעות לוואי אפשריות מאשר סטרואידים.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת EEGניצה אטיאס21/08/2014
רופא התפתחותי שלח את בני לבדיקת EEG בעקבות ניתוקים קצרצרים וחשד לבעיות קשב וריכוז.
בבדיקה נמצא כי יש האטה אינטרמיטנטית בנשימת יתר בעיקר פרונטלי וכי דרוש קורלציה קלינית.
הייתי שמחה אם תוכל להסביר לי מה פירוש הדבר.
תודה,
אמא מודאגת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת EEG - תגובה
ד``ר טל גלבוע21/08/2014שלום ניצה,
הבדיקה ככל הנראה תקינה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 13וע19/08/2014
שלום אני בן 13 עברתי פרכוס כולל רעידות ואיבוד הכרה לאחר שראיתי סרט עם הבהובים ואני רוצה לחיות חיים רגילים. (אני לוקח תרופות כבר יומיים ברצף) תוך כמה זמן אני אתרפה מזה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן 13 - תגובה
ד``ר טל גלבוע20/08/2014שלום וע,
אני מציעה שתיגש לנוירולוג ילדים המתמחה בנושא. לא ברור לי מדוע כבר נתנו לך תרופה וחסר הרבה מידע בשביל להבין מה הסיכוי שתבריא מזה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקף ממושך או מספר התקפים סמוכים?איילת01/07/2014
לקטנה שלי, בת שנה ושמונה חודשים, יש אפילפסיה אוקסיפיטלית מאובחנת ב-EEG.
היום היו לה המון התקפים קצרים אחד אחרי השני. כל התקף (הסטות אישונים כלפי מעלה) נמשך לא יותר מ-5 שניות, אבל היו מספר התקפים כאלה (למעלה מחמישה) בסמיכות של מספר דקות אחד מהשני.
האם מדובר באמת במספר התקפים קצרים או למעשה זהו התקף אחד ממושך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התקף ממושך או מספר התקפים סמוכים? - תגובה
ד``ר שי מנשקו02/07/2014ככול הנראה בתאור שציינת מדובר בהתקף אחד - עם מספר " הופעות " מפוצלות , אולם יש לציין כי לא צריך לשנות את הגישה הטיפולית.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיכחת כדור+שינוי צורת הגשת כדורים ושירה29/06/2014
ברשותכם 2 שאלות חשובות לי :
בתי חולה מאז גיל 6 פרכוסים שכללו סטאטוס והרדמות .. סוף סוף אוזנה לאחר למעלה משנה נסיונות- עברו 6 שנים כיום כמעט בת 12.
לוקחת קפרה 250 מ"ג בוקר וערב+דפלפט כרונו חצי של 500 בוקר וערב ולמיקטל שהיא זו שאיזנה אותה כל שאר התרופות היו כשלון גדול. (כולל אוספולוט, טגרטול וכו...)
לאחרונה החלטתי להחליף את שני הכדורים של 25 מ"ג שקיבלה בערב - בכדור אחד של 50 מ"ג (אותה כמות בוקר) אבל תופעה מוזרה.. מאז החלו נדודי שינה קשים מאד שלא היו כלל בעבר- להפך.. היתה רק מריחה מקום ונרדמת בו.
הילדה מאד סובלת וגם אני...
האם יתכן שהחלפת כדור באותו מינו רק בצורה אחרת תגרור כזה שינוי והאם לדעתך כדאי לחזור לצורה הקודמת?
מה לעשות אם ימשיכו נדודי שינה קשים מנשוא? - רק הלמיקט הביאה את האיזון המיוחל ולא יכולה לחשוב על החלפה..
2.שאלתי הדחופה: אם ילד נוטל כל השנים תרופות ללא שיכחה... אמש בעקבות ארוע משפחתי התרופות נלקחו בקופסא לאירוע . בחושך נשכח כדור הדפלפט כרונו (250 מ"ג) מבין למיקטל קפרה ודפלפט - התרופות נלקחות פעמיים ביום ומעולם עד כה ללא פספוס של אף כדור .
ראוי לציין כפי שהזכרתי בסעיך ראשון שבעבר הדפלפט לא עזר לבד וגם קפרה ודפלפט לא עזרו יחד רק כשהוסף הלמיקטל משהו בקומבינציה של קפרה דפלפט ומיקטל, הרגיע את סערת הפרכוסים הקשים. אני במצוקה וחרדה וחוששת שאי נטילת הדפלפט מבין כל 3 התרופות יגרום פרכוס קשה . המשכנו כרגיל לקחת מנות תרופה. האם יש צורך להגדיל מינון כי נשכח הכדור או להמשיך כרגיל? ואיך למנוע פרכוס? פחד.... ו... כמה זמן מוגדר כזמן סיכון?
תודה וסליחה על האורך :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי לציין שהפרכוסים החלו בינקות כ
שירה29/06/2014חום והפכו בגיל 6 לאפילפסיה. בתחילה חשבו על סוגי תסמונות שונים אך בשל כך שאוזנה נפלא טפו טפו הוסט הצידה הצורך בבדיקות .אין לנו במשפחה ולו מקרה אחד בשום צד של אפילפסיה או כל מחלה משפחתית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשיכחת כדור+שינוי צורת הגשת כדורים ו - תגובה
ד``ר שי מנשקו30/06/2014לשאלות של החלפת/שינוי מינון תרופי יש לבצע דרך רופא מטפל בלבד
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשיכחת כדור+שינוי צורת הגשת כדורים ו - תגובה
ד``ר שי מנשקו30/06/2014לשאלות של החלפת/שינוי מינון תרופי יש לבצע דרך רופא מטפל בלבד
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלתי באופן כללי על שיכחת כדור
שירה30/06/2014אני מבינה שלא אקבל כאן עיצה בוגע למינון רציתי רק לדעת בקשר לשיכחת כדור וכן האם באופן עקרוני כדור למיקטל של 50 מ"ג "מתנהג" אותו דבר כמו 2 כדורים של 25 מ"ג
תודה רבה:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלתי באופן כללי על שיכחת כדור - תגובה
ד``ר שי מנשקו02/07/2014אכן- " מתנהג" באותה צורה
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)