פורום חיסונים לילדים, מחלות זיהומיות - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

ד``ר אריק האס
ד"ר אריק האס
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל ד"ר אריק האס ללא פרסום בפורום

• חזרת
    קרן
    12/03/2010

ביתי חוסנה בגיל שנה ושוב לפני כחודשיים וחצי (בכיתה א') לפני יומיים בערך התחילה נפיחות מתחת לאוזן, נגשנו מיד לרופאת המשפחה ונתבקשנו לעשות בדיקת שתן. ביום למחרת הגענו לביקורת בכדי לדעת האם יש לנו חזרת או סתימה בבלוטת הרוק , לפי הבדיקה עולה כי יש הידבקות במחלת החזרת.
    האם זה מעיד על בעיה במערכת החיסונית של ביתי (בדר"כ היא ילדה בריאה)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חזרת

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חזרת

ד''ר גליה ברקאי
    14/03/2010

לא ברור לי אם עשו אבחנה של דלקת בבלוטת הרוק או ששלחו נוגדנים לחזרת... יש סיבות נוספות לדלקת בבלוטות הרוק. גם אם אכן חלתה בחזרת אין זה אומר שיש לה בעיה במערכת החיסון - ידוע שאחוז מסויים מהילדים לא מפתח נוגדנים לחיסון הספציפי הזה, ולראיה - במגיפה האחרונה כ-60% מהחולים בחזרת קיבלו 2 מנות חיסון. (כמובן שזהו אינו המצב לגבי שאר החיסונים - יעילותם גבוהה בהרבה). ייתכן שבכל זאת החיסון מונע מחלה קשה יותר.
    בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם זאת מחלת הנשיקה?
    מעיין
    11/03/2010

שלום רב,
    עשיתי בדיקות דם בגלל עייפות נוראים בחודשים האחרונים, התוצאות הן:

CMV IgG 192
    CMV IgM חיובי
    CMV IgM additional assay NEGATIVE
    CMV IgG Avidity גדול מ 45% Probably past infection
    EBV Ab EBNA IgG (POS) EBV Past infection

אני עובדת המון עם ילדים ורציתי לדעת האם זה משהו שיכול להדביק אותם, מה הטיפול בילדים?
    עד כמה מסוכן זה עבור תינוקות....והאם אני בכלל חולה במחלת הנשיקה,
    אודה לכם על תשובתכם,
    תודה רבה,
    מעיין

לקביעת תור
    סגירה
    האם זאת מחלת הנשיקה?

הוספת תגובה

• מחלת הנשיקה

ד''ר גליה ברקאי
    14/03/2010

הבדיקות המצורפות מעידות על זיהום קודם ב-EBV וב-CMV ולא על זיהום לאחרונה. אם את מרגישה עייפות מזה חודשים, עלייך לפנות להערכה רפואית יסודית. קשה על סמך בדיקות אלו בלבד לאבחן את הסיבה לעייפות.
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיסון הפטיטיס A לאחר מחלה
    יבניאל
    10/03/2010

שלום
    לביתי בת השנתיים ושלושה חודשים נקבע תור לחיסון הפטיטיס A [מנה אחרונה] ליום שישי הקרוב
    האם אין מניעה לקבלת החיסון בהתחשב שאובחנה אצלה דלקת ריאות והיא מטופלת באנטיביוטיקה
    מזה כשבוע ימים [מתוך 10]
    אציין כי כבר מספר ימים היא ללא חום, התנהגות רגילה ואף חזרה לגן.

בנוסף האם עדיין מומלץ לקבל עבורה חיסון נגד שפעת החזירים? והאם כדאי לשלב באותו יום של ההפיטיטיס?
    תודה!!

לקביעת תור
    סגירה
    חיסון הפטיטיס A לאחר מחלה

הוספת תגובה

• חיסון הפאטיטיס A

ד''ר גליה ברקאי
    14/03/2010

אם אין לה חום והיא מרגישה טוב , אין מניעה לקבל את חיסון הצהבת. לגבי שפעת החזירים - ההמלצה להתחסן עדיין עומדת בעינה, למרות הירידה המשמעותית בהיארעות המחלה - עדיין לא ברור אם יופיע גל נוסף.
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיול למזרח עם תינוק
    ענבר
    09/03/2010

שלום,

בעלי ואני שוקלים נסיעה לזמן יחסית ממושך (3-6 חודשים) למזרח עם 2 ילדינו.
    במידה וניסע אנו מתכוונים לצאת בסביבות ינואר 2011.
    בזמן זה תהא ביתנו הבכורה בת 6 ובננו בן שנה.

האם זה בכלל אפשרי מבחינת חיסונים? שמענו שלהודו לא כדאי להתקרב אך למקומות כמו תאילנד או סין זה בסדר - האם זה נכון ? כומ כן שמעתי שרוב המטיילים לאזורים אלה היום (מלבד הודו) אינם מתחסנים כלל - האם נכון ?
    אנו כמובן לא מתכוונים לסכן את ילדינו ולכן בודקים את כל האופציות.
    הערה: במידה וניסע אנו מתכוונים ללון במקומות נקיים והגונים ולא באכסניות מטיילים או גסט האוסים למיניהם.

אשמח לתשובה בנושא שתתיחס גם ליעדים שהזכרתי וכן גם לכאלה שאינם מוזכרים (כגון דרום אמריקה או אחרים). תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    טיול למזרח עם תינוק

הוספת תגובה

• טיול למזרח הרחוק

ד''ר גליה ברקאי
    09/03/2010

בכל טיול בגיל זה יש להקפיד שאפשר יהיה להשלים את חיסוני השגרה שניתנים בארץ. לצורך יעוץ פרטני לגבי חיסונים בטיול אנא פני למרפאת מטיילים, שם תקבלי את היעוץ הטוב ביותר.
    נסיעה טובה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לגבי חיסונים-אני לחוצה!
    בת 17
    05/03/2010

קודם כל אני רואה שזה פורום לחיסונים לילדים ואני לא ילדה אלא בת 17 וחצי- פשוט לא מצאתי מקום אחר שבו אני יכולה לשאול את זה, אני מקווה שבכל זאת תוכלו לענות לי.
    בכיתה ח' (גיל 13) הייתי אמורה לקבל חיסון ולא לקחתי אותו (אני לא זוכרת למה, אני חושבת שבגלל שלא רציתי).
    עוד כמה חודשים אני אצטרך לקחת חיסון (החיסון שמקבלים בגיל 18 בצבא) אני לא יודעת מה לעשות.
    איפה אני עומדת? מה אני אמורה לעשות? לא לקחתי את החיסון של גיל 13 אז איך אני אוכל לקחת את החיסון של גיל 18?
    יש קשר בין השניים? אני יכולה לקחת את שניהם? זה לא מסוכן לי?
    אני ממש בחרדות מהעניין הזה..

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר רז סומך
    06/03/2010

חיסון גיל 13 כולל טטנוס, דיפטריה ושעלת. חיסוני גיל 18 כוללים טטנוס, דלקת קרום המוח, צהבת ושפעת - בעונה. אנא בררי עם רשויות הצבא אם ניתנים חיסונים נוספים. בכל מיקרה כעת, מאחר ולא קיבלת את חיסון גיל 13, אני ממליץ להתחסן, וביום הגיוס להוסיף רק את החיסונים האחרים (ללא טטנוס). בברכה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיסון של גיל חודשיים באיחור של שבוע
    טלי
    04/03/2010

שלום,
    האם את החיסון "מחומשת" של גיל חודשיים ניתן לקבל גם באיחור של שבועיים?
    מה המשמעות של איחור בקבלת החיסון?
    האם הדבר ישפיע גם על מועד החיסונים הבאים?

תודה

הוספת תגובה

• את

ד''ר גליה ברקאי
    04/03/2010

אין משמעות גדולה לאיחר בחיסון. פשוט תצטרכי לספור 8 שבועות בין מנה למנה החל מהיום בו תתחילי לחסן.
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיסונים לתינוקות
    googla
    04/03/2010

היכן אני יכולה למצוא, פירוט של החיסונים ומשמעותם, תופעות הלוואי, הגילאים, המטרה,
    האם קיין דף מרוכז??
    אשמח לקבל הפנייה לאתר? או מידע כלשהו,
    בברכה
    googla

לקביעת תור
    סגירה
    חיסונים לתינוקות

הוספת תגובה

• חיסונים

ד''ר גליה ברקאי
    04/03/2010

כל המידע קיים באתר: .chisunim
    googlb

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• CMV
    חגית
    04/03/2010

4 ימים לאחר הלידה הסתבר לנו כי בננו חולה ב CMV.
    היינו מאושפזים כחודשיים למתן טיפול בגנציקלוביר וגם כעת
    הוא מקבל את התרופה דרך הפה למשך שנה (בליווי של פרס' אמיר משניידר).

השאלה שלי היא - האם כל זמן שהוירוס נימצא בשתן של הילד, אסור לי להכנס להריון? על מנת שלא אדבק שוב בזמן ההריון? נאמר לי שהוירוס נמצא בגוף הילד כ-5 שנים.
    יש לציין כי בתחילת ההריון עשיתי בדיקה ונאמר לי כי אני מחוסנת לוירוס מכיוון שחליתי בו בעבר, אולם בכל זאת נדבקתי שוב בזמן ההריון.

תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    CMV

הוספת תגובה

• CMV מולד

ד''ר גליה ברקאי
    04/03/2010

ראשית - מדוע טופל בנך למשך זמן כה ארוך בגנציקלוויר? האם היו סימני פגיעה במערכת העצבת או ירידה בשמיעה?
    לשאלתך - עלייך להבין שמרגע נחשפת לנגיף, לפני ההריון, הוא ימשיך להתקיים בגופך, באופן רדום למשך כל החיים. ולכן, רוב הסיכויים הם שלא נדבקת מחדש בנגיף אחר אלא שאותו נגיף שהיה רדום בגופך הוא זה שהדביק את בנך. אין כל קשר בין ההפרשה בשתן של בנך של הנגיף לבין הכניסה שלך להריון. את נמצאת (כמו גם לפני ההריון) בסיכון נמוך להעברת הנגיף בהריון הבא.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שעלת ועוד???
    עינת
    02/03/2010

שלום רב,
    הבת שלי בת 1.3 ש' חולה לעיתים קרובות עם חום ממושך המגיע עד ל-40 מעלות, לעיתים מלווה גם בשיעול, לעיתים גם מנוזלת אבל לא תמיד. לאחרונה זוהתה דלקת אוזניים/ריאות והיא טופלה באנטיביוטיקה דרך הפה שלא סייעה לה. רק לאחר קבלת אנטיביוטיקה דרך הוריד הבריאה. היה חשד לFMF שנשלל בתל השומר. יחד עם זאת הופנינו לבדיקות נוספות:
    IGG960, IGA 104, IGM126 וה-subclasses igg לא בוצעו עדיין.

בדיקת שעלת IGM נמצאה חיובית וכל השאר שלילי.הפטיטיס B קיבל ערך של 716. בנוסף, ברזל נמוך 13.80.
    כיצד יתכן ששעלת יצא חיובי אם היא חוסנה לכך וקבלה 3 חיסונים (למעט גיל שנה?) האם יתכן שהמערכת החיסונית שלה ירודה??? האם יש צורך לטפל בכך וכיצד?

תודה מראש,

לקביעת תור
    סגירה
    שעלת ועוד???

הוספת תגובה

• שעלת

ד''ר גליה ברקאי
    03/03/2010

אף חיסון אינו יעיל ב-100% ובהחלט "מסתובב" חיידק השעלת ועלול להדביק. תיאור המחלה שתיארת דווקא אינו מתאים לשעלת. בדיקות הנוגדנים תקינות, אך לצורך ההערכה של חשד לחסר חיסוני - אנא פני למרפאה אימונולוגית לקבלת יעוץ פרטני.
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתחילה לחסן בגיל שנה
    מירי
    01/03/2010

שלום,
    בתי בת תשעה חודשים. היא חוסנה רק נגד צהבת. החלטנו להמתין עם שאר החיסונים עד גיל שנה.

תכננו להתחיל בגיל שנה עם החיסון של HIB. הבנו, גם מרופא שהתייעצנו איתו, וגם מקריאה בעלון באנגלית של התרופה באתר משרד הבריאות, שתינוקות בגיל שנה שלא חוסנו, צריכים לקבל מנה אחת בלבד של החיסון.
    האם זה נכון? כי בטיפת חלב האחות עמדה על כך שבתנו צריכה לקבל 4 מנות של HIB. אחרת, לדבריה, זה לא יהיה אפקטיבי.

בנוסף, אודה לכם אם תוכלו לכתוב לי לגבי כל החיסונים שתינוקות מקבלים עד גיל שנה (וושאנחנו נמנענו מהם) כמה מנות צריך לתת מהם כשמתחילים לחסן בגיל שנה, ובאילו הפרשים.

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    מתחילה לחסן בגיל שנה

הוספת תגובה

• חיסונים מאוחרים

ד''ר גליה ברקאי
    03/03/2010

מפתיעה אותי הבחירה שלך לתת דווקא צהבת מכל חיסוני הינקות. אם את יודעת שאינך נשאית לצהבת B , זהו החיסון האחרון שהיא צריכה בגיל זה. מאידך, שעלת למשל, בגיל הינקות עלולה להיות קטלנית וגם HIB או פנאומקוקוס, ולכן בתך עודנה חשופה למחלות קשות אלו שעדיין לא מוגרו לחלוטין. ישנה סיבה לכך שההמלצה לחסן את הילדים היא בגיל זה: מערכת החיסון שלהם אינה מספיק בשלה והם חשופים יותר למחלות קשות מגורמי מחלה אלה.
    תינוקת בגיל שנה צריכה לקבל 2 מנות חיסון בהפרש של אם את מתחילה בגיל שנה ו-3 חודשים יש צורך במנה אחת בלבד. מכיוון שהוא ניתן כחלק מהחיסון המחומש המכיל DTaP ופוליו - מהם חייבים לקבל 4 מנות, גם לאחר גיל שנה, אם תתני חיסון זה, ביתך תקבל 4 מנות של HIB. כמו כן, בגיל שנה יש לתת 2 מנות של PREVENAR וכן עליה להשלים בגיל שנה את חיסון ה-MMRV.
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משחת דו קאין
    מיטל
    01/03/2010

שלום לכם!
    בני הוא בן 4 חודשים והשבוע הוא אמור לעבור חיסון.
    בגלל החיסון שקיבל בגיל חודשיים, אחות טיפת חלב אמרה לי לחשוב על אמלה/ דו-קאין מכיוון שתגובתו לחיסון הייתה קשה מדי לטענתה (מבחינת הכאבים).
    הייתי מעוניינת לדעת האם ישנו סיכון שכרוך במשחה או כיצד משתמשים בה לפעוטות ואם היא מומלצת ע"י רופאי הילדים?
    אודה לתשובתכם המהירה מכיוון שהחיסון הוא בסוף השבוע הקרוב.
    בברכה,
    מיטל.

לקביעת תור
    סגירה
    משחת דו קאין

הוספת תגובה

• משחת דו קאין

ד''ר גליה ברקאי
    03/03/2010

המשחה מאלחשת והיא בהחלט מומלצת לפני חיסונים, אולם עלייך לזכור שהיא יעילה בעיקר למניעת הכאבים בעת ההזרקה, אך אם החיסון גרם לנפיחות משמעותית עם כאבים שנמשכת מס' ימים - המשחה לא תעזור למשך כל הזמן הזה.
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כמה שאלות בנוגע לאינזוניאזיד
    חיים
    27/02/2010

חג שמח..
    לפני כחמישה חודשים התחלתי טיפול מונע לשחפת רציתי לשאול שני שאלות

1.כמה כדורים בסך הכל אני אמור לקחת במשך 9 החודשים או כמה כדורים אמורים להספיק לטיפול?
    2.בחודש החמישי התחילה לי פריחה בפנים ובצוואר האם יכול להיות שזה עקב הטיפול באינזוניאזיד האם ידוע על תופעת לוואי זו עקב לקיחת התרופה??
    תודה...

הוספת תגובה

• שחפת

ד''ר גליה ברקאי
    03/03/2010

לא ספרתי - גם אתה יכול לעשות את החישוב!
    כל תרופה עלולה לגרום לאלרגיה שמתבטאת בפריחה. אנא פנה לבדיקה אצל הרופא המטפל לצורך הערכה.
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיסון נגד צהבת B
    רונית
    24/02/2010

לרגל נסיעתי לטיול בחו"ל חוסנתי בתאריך ה-7.2.10 בצהבת B (זריקה 1 מתוך 3)
    את הזריקה השניה קיבלתי ב-24.2.10, כלומר שבועיים וחצי בלבד לאחר הזריקה הראשונה.
    האם יש בכך סכנה (להדבקות בצהבת B)?
    ומה עלי לעשות?
    תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    חיסון נגד צהבת B

הוספת תגובה

• צהבת B

רונית
    25/02/2010

שכחתי לציין שבתכנון הראשוני הרופא רשם את הזמנים הבאים: זריקה ראשונה: 0,זריקה שניה: לאחר 3 שבועות, וזריקה שלישית: לאחר 6 חודשים.
    ראיתי שבד"כ נותנים את הזריקה השניה לאחר חודש ולא לאחר 3 שבועות. ובמקרה הזה עשיתי לאחר שבועיים וחצי בלבד.
    האם יש סיכון בהדבקות מהחיסון? או שמא היעילות פחתה?
    תודה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צהבת B

ד''ר גליה ברקאי
    26/02/2010

אין חשש מפגיעה כלשהיא ממתן מוקדם של החיסון, זהו חיסון שאינו יכול לגרום למחלה אצלך. לגבי יעילות אין לי נתונים מכיוון שהוא נבדק רק במתן של 2 המנות הראשונות בהפרש של 4 שבועות. זכרי שצהבת B עוברת ביחסי מין ודם - הזהרי ומנעי הדבקה בכל מקרה.
    בברכה וטיול נעים,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיסון לפוליו
    רעות
    24/02/2010

אחרי כמה זריקות של המחומש הילד נחשב למחוסן לפוליו?
    הבנתי שעד שהוא לא מחוסן לא כדאי לקחת אותו לים, נחלים, מעיינות וכו' בגלל חשש להימצאות פוליו (ביוב במים). האם אחרי המנה הראשונה של המחומש זה נחשב שהוא מחוסן בשביל ללכת לים?
    תודה רבה,
    רעות

לקביעת תור
    סגירה
    חיסון לפוליו

הוספת תגובה

• חיסון לפוליו

ד''ר גליה ברקאי
    26/02/2010

הילד מחסון בצורה מיטבית לאחר 3 מנות לפחות, אולם נראה לי שאין חשש לקחת את הילד לים (אם לא מתייחסים לטביעה!) - הפוליו נמצא באופן נדיר בביוב. לא הייתי מעסיקה את עצמי בשאלה כזו.
    פורים שמח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיסון צהבת A למבוגרים
    שולה
    23/02/2010

שלום רב,
    האם מבוגרים בני 40 מחוסנים לצהבת A?
    האם קיבלנו בילדותינו חיסון?
    תודה,
    שולה

לקביעת תור
    סגירה
    חיסון צהבת A למבוגרים

הוספת תגובה

• צהבת A

ד''ר גליה ברקאי
    24/02/2010

החיסון הפעיל לצהבת A פותח רק בשנות ה-90 והוכנס לשימוש שגרתי בארץ בשנת 1999, לכן - סביר להניח שאם לא התחסנתם בעשור האחרון לפני נסיעה לחו"ל, אתם לא מחוסנים.
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה