מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- סטרפטוקוקוסרותי18/04/2010
שלום שמי רותי.
בני שהוא בן 4 ו8 חודשים הוא סבל מדלקת גרון ועשו לו משטח גרון והתגלה החיידק סטרפטוקוקוס הוא קיבל 10 ימים אוגמנטין עשינו לו משטח גרון לאחר מספר ימים והחיידק שוב הופיע,הרופאת ילדים טוענת שהחיידק מזן הזה לא מסוכן ובני לאחר כשלושה שבועות שוב התלונן על כאבי גרון ושוב עשו לו משטח גרון ושוב הופיע החיידק סטרפטוקוקוס שוב הרופאה נתנה לו עוד 10 ימים אוגמנטין ולאחר משטח גרון של מספר ימים החיידק הופיעה שזה לא עבר הוא לא קיבל שום טיפול והילד לאחר יומיים-שלושה הפסיק להתלונן על כאבי גרון והרופאה טענה שלא צריך שום טיפול לאחר כחודש הילד התלונן על כאבי גרון ושוב פעם במשטח הגרון הופיע החיידק סטרפטוקוקוס והרופאה נתנה לילד רפאפן במשך 10 ימים לפני מספר ימים עשיתי לו משטח גרון לראות אם הכל בסדר ועדיין החיידק לא עבר יש לציין שהדלקת הגרון הראשונה הופיעה לפני כשלושה חודשים הרופאה טוענת שהחיידק לא מקבוצה A ושזה לא מסוכן ואין צורך בטיפול יש לציין שהילד סבל מתקופת החורף עד היום שלושה פעמים מברונכית וסובל הרבה מנזלת.
יש לציין שהילד עד היום לא סבל מדלקת גרון עקב החיידק
ועוד יש לציין שהילד סובל משקדים מוגדלים ואף-אוזן-גרון טוען שאין לנתח במצב הזה מכיוון שיש מעבר לקני הנשימה.
שאלות:
א. האם קשור המצב הרפואי שלו לחיידק הזה?
ב. האם זה לא מסוכן שזה לא עבר?והאם יש תרופה לזה?
בתודה רותי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר רז סומך21/04/2010אחוז הנשאות של חיידק הסטרפטוקוק בלוע של אנשים נע בין 15 ל 25%. מאחר והמשטח חיובי ובנך ללא כל סימפטומים יש יסוד להניח שהוא נשא. בד"כ נשאים אינם סובלים ממחלה או מסיבוכיה. יש צורך לטפל בהם במידה ויש חשד שהם מדביקים אחרים. בברכה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהמלי13/04/2010
שלום גילו לבעלי שחפת ואחרי שהוא השתחרר מבית חולים משטחים ותרביות שליליות ואז בעלי ניפח בלון וסגר אוטו בלון של דורה שאפשר לסגור ואז יום למחרת דוד שלי ניפח תבלון כי ירד לו האויר ואז הוא סגר תבלון ואז הבן שלי שם תפה בסוגר האים ככה אפשר להיידבק בשחפת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שחפת
ד''ר גליה ברקאי14/04/2010אם בעלך טופל והתרביות שליליות, כנראה שלא ניתן להדבק כך בשחפת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריחה מוזרהענת11/04/2010
ערב טוב,
לאחותי הקטנה בת שנה ו10 חודשים התחילה פריחה על הגוף לפני כחודשיים,
אחרי כמה וכמה רופאים קבעו שזה אבעבועות, לאחר שהמצב החמיר נשלחנו לבית החולים ועוד 3 רופאי עור אמרו שזה אבעבועות.
חודשיים עבר ואין שינוי, אחרי תור אצל רופא ילדים הוא אמר שלא היו תסמינים של אבעבועות.
הפריחה אינה מדבקת, ולאף אחד אין תשובה ברורה ממה היא נובעת.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פריחה
ד''ר גליה ברקאי13/04/2010אין אפשרות לתת אבחנה קלינית של פריחה מבלי לבדוק את הילדה ולראות את הפריחה בעיניים. אנא פני להתיעצות נוספת אצל רופא עור או אצל זיהומולוג ילדים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- cmv - דחוף!!עדי11/04/2010
שלום,
מאז שנת 2008 בדיקות ה CMV שלי יוצאות שליליות גם IGG וגם IGM.
תוצאת הבדיקה האחרונה התקבלה ב 1.3.10 והייתה אף היא שלילית.
ב 23.3.2010 ביצעתי בדיקה נוספת כשהתוצאה התקבלה רק היום לאחר כשלושה שבועות מביצוע הבדיקה ונמסר לי במכבי שהיא נבדקה בתל השומר.
התוצאה הייתה:
IGG גבולי
IGM שלילי.
האם זה הגיוני? האם ייתכן שמופיעים אצלי נוגדנים המעידים על הדבקות ישנה כשמעולם לא היה לי CMV?
אודה על תשובה מהירה מאחר ואני בתחילת הריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר CMV
ד''ר גליה ברקאי13/04/2010לאור הבדיקה השלילית בתחילת מרץ, לא הגיוני שקיים זיהום מבלי שעלה ה-IGM. ה-IGG הגבולי בהחלט יכול להיות קשור לשיטת הבדיקה, ולא לזיהום אמיתי. לאור העובדה שאת בהריון, הייתי ממליצה לחזור על הבדיקה בעוד מס' שבועות ואם אכן שלילית, לעקוב אחת לטרימסטר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהCMV בהיריון
CMV בהיריון12/07/2010היי
כאחוז מהנשים נדבקות בנגיף הCMV במהלך הריונן ולמרות זאת נדמה שהמידע בנוגע להשלכות ההדבקה על העובר אינו
נפוץ ומוגבל, כאשר חיפוש ברשת מעלה מידע חלקי ביותר ומטעה. רק מי שחווה הריון מרגע גילוי ההדבקה יכול להבין
את הקושי והמעמסה הרגשית העומדת בפני האם והקרובים אליה וזאת בנוסף לקשיים הפיזיים האוביקטיביים. מטרת
הקומונה: לספק תמיכה ועזרה לזוגות החווים הריון עם CMV ולקשר למומחים הרלוונטים היכולים לסייע בקבלת ההחלטות
הבלתי אפשרית בהריון
אנחנו עברנו את זה.... עכשיו אנחנו אמהות לילדים בריאים, אנחנו מזמינות אתכן להתייעץ, לשאול ולקבל הכוונה.
חפשו אותנו בפייסבוק היריון עם CMV
לכן
אן ומיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פאפא סינדרוםמשגר11/04/2010
שלום,
לבני שכיום בן 10 היה פאפא סינדרום וסבלנו יחד כ-5 שנים מבלי לעשות כלום למעת ימי מחלה ונורופן.
כיום לבן השני שהוא כבן 6 שנים יש את אותו סינדרום, האם יש פתרון יעיל או ששוב נסבול כ-5 שנים.
תודה
משגר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר PFAFA
ד''ר גליה ברקאי13/04/2010זו אינה מחלה זיהומית. ככל הידוע לי הטיפול הינו סטרואידים ולא נורופן, אך רק בעת ההתקפים. תוכל לפנות ליעוץ המרפאה הראומטולוגית בבית החולים ע"ש אדמונד ולילי ספרא לילדים, תל השומר (ד"ר שי פדה) - הם מומחים בתחום.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מרווח זמן לחיסונים מחומש ופרבנראמא לחוצה11/04/2010
שלום, בני בן 3 וחצי חודשים. ב-18.2 קיבל את חיסון המחומש וב-3.310 את חיסון הפרבנאר (העדפנו לפצל בין שני החיסונים). היום, 11.4.10 בני היה אמור לקבל את החיסון השני של המחומש אולם הוא לא חש בטוב(חשד לדלקת אזניים) אז העדפנו לדחות את החיסון. לצערי האחות בטיפת חלב מסרה כי אין תורים קרובים וקבעה לנו את החיסון השני של המחומש רק ביום 13.05.10. שאלתי האם יש מקסימום של מרווח זמן בין לחיסון או רק מינימום של זמן?? האם יכולה להיווצר איזושהי בעיה בגלל דחיית מועד החיסון לגבי מחומש ולגבי פרבנאר גם כן. תודה רבה מראש..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמא לחוצה
ד''ר גליה ברקאי13/04/2010אנא הרגעי - אין מקסימום של זמן. באופן כללי ככל שהזמן עובר והילד לא מחוסן, קיימת אפשרות של חשיפה למחלה ולכן לא מומלץ לדחות את החיסון. מבחינת יעילות/תופעות לוואי וכו' - אין בעיה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק בן חודש שסובל מגזים (קוליק)merav10/04/2010
הי. אני לא בטוחה שאני נמצאת בפורום הנכון אך אני חייבת עזרה..
הבן שלי סובל מגזים כשבוע לאחר לידתו (אני מניקה) . ניסיתי לתת לו את הגרפווטר ואת הגלי כל אך זה לא ממש עוזר. חברה המליצה לי לתת לו את הפרוביוטיקה של סולגר דולפוס ABC. האם מומלץ? לא מסוכן שאני מחליפה לו כל שבוע משהו אחר? אני ממש מיואשת מחוסר שינה ויותר מלראות אותו כל היותר גונח ומתכווץ . אנא עזרתך
תודה
מרב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גאזים
ד''ר גליה ברקאי13/04/2010אכן - לא האתר הנכון. לא ידוע לי שמותר לתת פרוביוטיקה לתינוקות בני יומם ולא הייתי עושה זאת (בכל זאת מדובר בחיידקים...). עלייך להיאזר בסבלנות - גם הגאזים עוברים...
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון מחומשמישהי10/04/2010
שלום
בני קבל את כל המנות של המחומשת בזמן חוץ מהאחרונה שצריך לחכות חצי שנה. הוא כל הזמו היה חולה וכבר עברו שמונה חודשים. האם יש טעם לחסן? כמה זמן הכי הרבה נתן לחכות עם המנה האחרונה? הוא עדיין חולה פשוט...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מישהי
ד''ר גליה ברקאי13/04/2010בהחלט יש טעם לחסן, זו המנה החשובה כי היא דואגת לרמה גבוהה של נוגדנים לאורך זמן רב. אין בעיה לעכב את המנה הזו ואף לתת אותה כעבור שנה או יותר - היעילות תושג גם כך! כמו כן, אם הילד מעט מצונן או משתעל, אין צורך לדחות את החיסון. רק מחלת חום הינה עילה מצוקדקת לדחיית החיסון.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסוני גיל שנהח.08/04/2010
שלום,
בתי בת שנה, קיבלה היום את חיסון ה-MMRV. קראתי שעקב מתן החיסון הנ'ל יש סיכוי גבוה יותר לחום ופרכוסי חום, מאשר החיסון המשולש לבד, וכן שהחיסון יצא ב-2008. האם החיסון בטוח ואם יהיו תופעות לוואי, מתי הן אמורות להתחיל?
את החיסון המחומש אני מעדיפה לדחות לעוד 8 שבועות ולאחר מכן לתת את הפרבנר.
האם אין בעיה עם זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיסוני גיל שנה
ד''ר גליה ברקאי13/04/2010נכון - חיסון MMRV עושה מעט יותר פרכוסי חום מאשר MMR וזה בגלל שיש לו מעט יותר נטיה לגרום לעליית חום, אולם החיסון בטוח מאוד. מכיוון שמדובר בחיסון חי-מוחלש, עלולים להגרם: חום, תחשוה כללית פחות טובה ולעתים אף פריחה, כעבור 10-20 ימים. באיזור ההזרקה יכולה להופיע נפיחות קלה ורגישות בימים הראשונים שלאחר מתן החיסון.
לגבי החיסונים הנוספים. אין בעיה לדחות אותם, אם כי מבחינתי, אין בכך צורך או הגיון רפואי.
בריאות שלמה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסונים לפני נסיעהגלית08/04/2010
האם יש צורך במתן חיסונים מסויימים לבנותי (שנה וחצי ושלוש) לפני נסיעה לתאילנד (3 שבועות בנקוק ואיים בלבד) יש לציין שבנותי קיבלו את כל החיסונים הניתנים בטיפת חלב כולל חיסון פרבנר ורוטה. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיסונים לפני נסיעה
ד''ר גליה ברקאי13/04/2010אין צורך במתן חיסונים מיוחדים לנסיעה לאיים, אולם אני ממליצה לכם לפנות באופן מסודר למרפאת מטיילים על מנת לקבל המלצות כלליות וכן להתיעץ על הצורך במניעת מלריה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון טטנוס, אודה לתשובה בהקדם האפשברא07/04/2010
שלום וברכה.
בתי כמעט בת 4, חוסנה בכל החיסונים. בדקתי וחוסנה לטטנוס-דיפטריה- שעלת 3 פעמים ומנה נוספת - דחף סביב גיל שנה.
היום נפצעה בעת משחק מקצה של מקל (מטאטא) חלוד (!) וחד ונחתכה ביד.
שמעתי בעבר שלמרות החיסון שמקבלים, יש להתחסן שוב בפציעה הראשונה, האם כך?
האם עלינו לחסנה כעת שוב למרות שחוסנה כנדרש?
בנוסף, אציין כי הבנתי שיש לחסן בחודשים 2.4.6.12. בתי אמנם חוסנה בכל החיסונים אך קבלה כל אחד מהם מעט באיחור (מעט אחרי גיל חודשיים, מעט אחרי גיל ארבעה חודשים וכן הלאה (כנראה על רקע זה שהייתה אז קצת חולה וכיוצ"ב))- האם ייתכן שהדבר הוריד את יעילות החיסונים?
אודה לתשובה בהקדם האפשרי כדי שלא נפספס המועד אם יש צורך לחסן.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר רז סומך08/04/2010סידרת החיסונים שקיבלה ביתך טובה לחמש שנים ואף יותר אם מדובר בפציעה קלה. היא אינה צריכה חיסון נוסף. בברכה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- scarlatinaיעל07/04/2010
הבן שלי בן 4 עם פריחה בגוף אדום בגרון ו חום
הרופא אמר שזה scarlatina
האם צריך לדעוג מהתופאות
כמה זמן המחלה
מחקים גם לתשובה של משטח גרון
הוא מקבל מחר זריקה פניצילין כי הוא מקיא את האנטיביוטיקה
האם נפוץ לקבל זריקה ומה התופאות לווי
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר רז סומך07/04/2010סקרלטינה או שנית הינה סיבוך של חיידק הסטרפטוקוק שקשור לרעלן של אותו חיידק. האבחנה היא קלינית עם פריחה ובדיקת לשון ולוע אופיינים. משטח הגרון חיובי לסטרפ. המחלה מגיבה היטב לטיפול אנטיביוטי פשוט יחסית דוגמת פניצילין. בברכה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלת הנשיקה ועשיית ספורטדניאל07/04/2010
שלום
אובחנתי בימים האחרונים ומתברר שיש לי מחלת הנשיקה
אני עוד כחודש בן 18
לפי מה שהבנתי המחלה תחלוף לאחר שבועיים
השאלה היא עד מתי אסור לי לעשות ספורט?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר רז סומך07/04/2010באופן כללי כשחולפים תסמיני המחלה ניתן לחזור לפעילות ספורט שאינה כרוכה במגע באופן הדרגתי. העיסוק בספורט שכרוך בו מגע עלול להיות מסוכן עקב הטחול המוגדל המלווה חלק מהחולים. אנא פנה לרופא המטפל כדי להעריך את הצורך בהמנעות מספורט שיש בו מגע גופני. בברכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסוןרינה07/04/2010
שלום רב,
חיסנתי את בתי נגד אבעבועות רוח בגיל שנתיים. היום היא בת 11.5 שנים. לחרדתי הרבה גילתי שהחיסון נגד אבעבועות אינו מקנה הגנה ארוכת טווח כמו החיסון הטבעי מהמחלה עצמה. יתרה מכך אני מבינה שחיסון הדחף גם כן אינו מקנה הגנה של 100%. אפוה היתרון של החיסון שעשיתי לה? לצערי מנעתי ממנה מחלות ילדות שחולפת בד"כ ללא סיבוכים ומאידך חשפתי אותה לסיכון לחלות באבעבועות בגיל המבוגר. למה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר רז סומך07/04/2010השאלה מצויינת כי אכן בעבר היה חשש שהחיסון יקנה הגנה לפרק זמן מוגבל ותהיה הדבקה בגיל מבוגר. אולם הניסיון עם החיסון מלמד כי הוא מקנה הגנה במרבית המיקרים. גם אם התרחשה מחלה בילד מחוסן היא לרוב קלה יותר. קרוב לוודאי שאנו ממשיכים להיחשף לוירוס גם בהיותנו מחוסנים וכך שומרים על החיסוניות למשך שנים. בברכה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפיטיטיס Aגלית07/04/2010
ביתי בת השנה וחצי צריכה לקבל בימים הקרובים את החיסון הניתן בטיפת חלב - הפיטיטיס A כשבועיים לאחר החיסון אנו טסים לתאילנד ,אני חוששת מתופעות הלוואי האם יש צורך להקדים את החיסון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר רז סומך07/04/2010החיסון הינו תרכיב נגיפי מומת, ממקור הומני. לחיסון אין תופעות לוואי מיוחדות. התגובות עלולות להופיע בימים הראשונים לאחר החיסון וחולפות תוך זמן קצר ( 24 שעות). מותר ואף רצוי לקבל החיסון. בברכה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)