מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שפעת חזיריםקרן28/12/2009
שלום, שתי בנותיי , 6 ו 3.5 חלו בשפעת וגם אני נדבקתי תוך יומיים. אני בהריון ועדיין עם חום, השאלה היא האם ניתן לדעת איזו שפעת זו, האם יש בדיקה שנערכת בקופת חולים כי לבית חולים אני לא מעוניינת להגיע? והאם יש בדיקה שלאחר המחלה אני אוכל לדעת אם זו היתה שפעת רגילה או חזירים, חשבו לי לדעת איזו שפעת זו מאחר ואם אדע שזו היתה שפעת חזירים אני לא צריכה להתחסן בחיסון שעדיין לא ממש ידוע מה התוצאות לעובר.
תודה
קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר רז סומך29/12/2009ניתן לבצע בדיקה במהלך המחלה. הנימוק שלך בהחלט סביר. אם את חולה כעת ניתן בהחלט לבקש מהרופא המטפל לבצע את הבדיקה. עד כמה שידוע לי לא נעשית בארץ בדיקה על בסיס קליני לגבי הדבקה בעבר בשפעת החזירים. בברכה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסוןאינה28/12/2009
הבת שלי בת 4 קיבלה 0.25 pamdermix ןבלילה חום 38.4 פעם אחד.
למחרת הרגישה טוב.
האם בגלל החום שהיה לה באותו היום, לא מסוכן שהיא תקבל עוד מנה שבוע הבאה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיסון שפעת
ד''ר גליה ברקאי28/12/2009עליית חום חד פעמית לאחר חיסון אינה מסוכנת, כדאי להמשיך ולתת את החיסון הנוסף.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון נגד חצבת.רענן27/12/2009
ברצוני לקבל חיסון נגד חצבת שאינו מכיל מרכיבים חיסוניים נגד מחלות אחרות. במשרד הבריאות אומרים שניתן לקבל חיסון נגד חצבת רק ב mmr (חצבת-חזרת-אדמת). איפה ואיך ניתן להשיג חיסון נגד חצבת בלבד והאם על המדינה לאפשר לי לקבל את החיסון הזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רענן
ד''ר גליה ברקאי27/12/2009ככל הידוע לי לא מיוצר בעולם תרכיב המכיל את מרכיב החצבת המבודד ולכן המדינה לא יכולה לספק לך תכשיר שכזה. אין שום סכנה בקבלת המרכיבים הנוספים, נהפוך הוא - זה עשוי להגן עליך ממחלות האדמת והחזרת (כידוע לך בימים אלה קיימת התפרצות של מאות מקרים של חולי חזרת, רובם לא קיבלו את החיסון)
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד בן 9 חולה קרוהן-האם לחסןעופר27/12/2009
שלום
בני בן 9 חולה במחלת קרוהן זה כ-3 שנים. מטופל באימורן .
להלן קצת נתונים מבדיקת הדם האחרונה:
AST (GOT) 27 (המקסימום 25 לפי הגבולות המוצגות בבדיקות מכבי)
Fe-Iron 43 (המינימום 50)
Ferritin 11 ( המינמום 12)
ESR 20
C.R.P 1
MCH-Mean Cell Hemoglobin 24.7 (המינימום 26)
Lymphocytes 0.7 (המינמום 1.5).
ערכים אלו חוזרים על עצמם בבדיקות קודמות.
מאחר וכאמור הוא מטופל בתרופה הפועלת כנגד המערכת החיסונית, האם לא מסוכן להוסיף חיסון כנגד שפעת החזירים?
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חולה קרוהן
ד''ר גליה ברקאי27/12/2009נהפוך הוא - יש חשיבות רבה לחסן ילדים עם בעיה במערכת החיסון מכיוון שאצלם המחלה עלולה להיות קשה יותר. החיסון עצמו אינו חי מוחלש, ולכן אין סכנה של התפתחות המחלה כתגובה למתן החיסון. מומלץ מאד לחסן אותו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם החיסון בטוח לילדיםמרב25/12/2009
שלום רב ד"ר,
ילדיי בני 11 ו- 14 בריאים, ברוך השם.
האם החיסונים בטוחים עבורם?
אם כן מהו החומר שממנו כולם חוששים?
אודה לתשובה, מרב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מרב
ד''ר גליה ברקאי27/12/2009על איזה חסיון את שואלת? האם לשפעת החזירים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן, חיסון לשפעת החזירים - תודה!
מרב27/12/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה עושים?ורד25/12/2009
שלום ,בני בן שנה ו4 חודשים יבל מנה 1 של שפעת עונתית לפני חודש ושבועיים ואין חיסונים יותר בקופות וגם באופן פרטי אני לא מצליחה להשיג למרות שיש לי מרשם ,העניין שכולם אומרים לי קודם לסיים את המנה השניה של השפעת העונתית ואחריי זה לחסן בשפעת החזירים כרגע זה לא עובד והזמן לא משחק לטובתי,האם זה בסדר כבר לחסן בשפעת החזירים ואם אצליח לאחר מכן למצוא את השפעת העונתית אז זה יהיה בסדר לחסן?ואם לא יש מה לעשות?אשמח למענה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיסוני שפעת
ד''ר גליה ברקאי27/12/2009שלום ורד, לצערי אני לא יכולה לעזור לך להשיג את החיסונים הקיימים במלאי.
אין קשר בין החיסונים ובהחלט מומלץ לתת את החיסון לשפעת החזירים, ללא קשר לחיסון לשפעת העונתית (ז"א - נא לא לעכב את מתן החיסון הזה...), וכן לא תהיה שום בעיה להשלים את המנה השניה מאוחר יותר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אמא מודגת (חיסון)daniela25/12/2009
אני שוב כותבת כאן אחרי קריאה של כול מיני כתבות נגד החיסון שפעת החזירים.
אני וילדי חוסנו לפני 15 יום ו מאז אני בפניקה .
אני לא יודעת אם עשיתי נכון.
פתום מדברים אל הסכנות אל שקרים אל החיסנים.
אני לא יודעת למי לאמין.
תעזרו לעשות סדר בראש שלי...אני אמא מודגת מאוד.
בצרפת למשל מחסנים מעכשין בלי adjuvants ילדים עד גיל 9 אז למה פה לא!
בצרפת לא נותנים מנה נוספת של pandermix לילדים מגיל 3 כי תואנים שחצי מנה מספקת מספיק נוגדנים אז למה פה לא מדברים אל זה?
אני מקווה שתעזרו לי כי אני לא ישנה וחושבת רק אל זה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיסון
ד''ר גליה ברקאי27/12/2009הדאגה המוגזמת לא תעזור לך, זה לגמרי מיותר.
את יכולה לקרוא באינטרנט כל מיני דברים, כמו למשל שלא התרחשה שואה ועוד ועוד...השאלה למי את בוחרת להאמין. משרדי הבריאות של כל מדינות אירופה וארצות הברית המליצו באופן גורף על חיסוני שפעת לכלל האוכלוסייה, ועד היום ניתנו מליונים רבים של מנות חיסון ללא תופעות לוואי מסוכנות. אפשר להתווכח על ההחלטה הכלכלית האם להוציא כ"כ הרבה כסף על חיסונים אלה (מבחינת המדינה) ושאלות כאלו, אך אין ויכוח בעולם המקצועי לגבי בטיחות החיסונים. אנשים שאינם מאמינים בחיסונים ומפיצים תיאוריות קונספירציה מסתמכים על אמונות ונתונים שקריים - אותם לא תצליחי לשכנע עם עובדות (למשל היעלמות מחלות קשות ביותר כמו אבעבועות שחורות, פוליו ועוד בעקבות החיסונים), ולכן גם אין טעם לנסות. ירידה בהתחסנות מגזרים מסויימים (כגון מגזרים חרדיים) הובילה להתפרצויות של חצבת וחזרת עם מאות מקרים בשנים האחרונות.
לגבי ההחלטה לחסן עם או בלי אדג'ובאנט או מס' המנות - אני לא נכנסת לה. מדינות שונות מחליטות על משטרים מעט שונים משיקולים שונים. בארה"ב למשל החיסון עם האדג'ובאנט ניתן גם לנשים הרות וגם לילדים צעירי כך שאין חשש.
התייחסות קצרה על אדג'ובאנטים: מדובר על חומרים שמעודדים את מערכת החיסון לייצר תגובה מספקת. האדג'ובאנטים בחיסוני השפעת החדשים מכילים חומרים שמרכיבים ממברנות בגופינו והם אינם מסוכנים (משתמשים בהם כבר שנים רבות), הם מאפשרים להשתמש בכמות קטנה יותר של אנטיגן לשפעת (זה ייתרון משמעותי), מאפשרים תגובה חיסונית מהירה יותר וטובה יותר ואף ייתכן שיגנו עלינו גם אם הנגיף יעבור שינוי מסויים. אם את שואלת אותי - עדיף החיסון עם האדג'ובאנט, הוא יעיל יותר - אני קיבלתי חיסון זה ואין בלבי כל חשש.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם חיסון צהבת A מדבק?דידי24/12/2009
שלום רב,
אני בהריון חודש 8 ושיחקתי עם תינוק בן שנתיים שקיבל בבוקר חיסון לצהבת A.
האם זה מדבק? או מסוכן לעובר עצם הימצאותי בקרבתו?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיסון לצהבת A
ד''ר גליה ברקאי24/12/2009חיסון זה הוא חיסון מומת ולכן הנגיף לא מתרבה בגוף של מקבל החיסון. לכן, אין כל אפשרות להדבק מהחיסון. אין חשש לך או לעוברך.
לידה קלה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חום מחיסוןיעל24/12/2009
שלום רב,
ביתי בת שלושה חודשיים, עברה את 3 החיסונים של גיל חודשיים לפני כחודש (פרבנר, רוטה ומחומש)
היום נפגשתי עם חברה שחיסנה את בנה אתמול וכתוצאה מהחיסון עלה לו מעט החום
לביתי לא היה חום אחרי החיסון
שאלתי היא היאם ביתי יכולה להדבק מבנה של חברתי בדרך כשלהי?
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חום
ד''ר גליה ברקאי24/12/2009שלום רב, אם החום נובע מהחיסון - אין חשש. החיסון לא מכיל מרכיבים חיים ואינו יכול לגרום להדבקה. לעומת זאת אם לתינוק היתה מחלת חום אחרת, שאינה קשורה לחיסון, כי אז קיים סיכון שביתך תדבק.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון טטנוס בכיתה בשרונה22/12/2009
שלום רב. בני, רז, בכיתה ב, ואמור לקבל השנה את החיסונים המתאימים (דיפתריה, טטנוס, שעלת, וחיסון נגד שיתוק ילדים).
עקב פציעה, רז קיבל חיסון טטנוס DT בשנה שעברה. כך שבסך הכל הוא קיבל את החיסונים הבאים:
DTP (ארבעה חיסונים)
28.11.01, 20.01.02, 2.04.02, 18,12,02
DT (חיסון אחד)
12.02.09
האם יש אפשרות לתת לו את חיסון השעלת ושיתוק הילדים בלבד? אם לא, האם ניתן לתת לו שוב את החיסון לטטנוס ודיפטריה?
אציין שרז הוא יליד ספט 2001
מה ההמלצה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיסון בכיתה ב'
ד''ר גליה ברקאי22/12/2009ככל הידוע לי לא ניתן לקבל חיסונים אלה בנפרד. החיסונים כנגד פוליו ושעלת חשובים ואין כל סכנה במתן חוזר של החיסון נגד דיפתריה וטטאנוס.
המלצתי היא לבצע את חיסון השגרה ללא חשש.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק בן שנה חולה כל הזמןעדי22/12/2009
שלום,
בני בן שנה וחודשיים. מאז חודש אוקטובר הוא חלה 7 פעמים במחלות המלוות בחום (דלקות אזניים וכו').כעת יש חשד למחלת הנשיקה. אני אמורה לקבל את תוצאות בדיקת המעבדה ומשטח הגרון מחר. הרופא המליץ, בשל התדירות הגבוהה בה הוא חולה, להוציא אותו מהגן ולהעביר אותו לטיפול מטפלת או פעוטון. האם רצוי לעשות דבר כזה? אנו מאוד מרוצים מהגן, גם בני אוהב ללכת לשם. האם ניתן להסתפק בתקופה של כחודש על מנת לחזק את המערכת החיסונית שלו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הוצאה מהגן?
ד''ר גליה ברקאי22/12/2009אין ספק שבהוצאת בנך מהגן, בעיקר בחודשי החוף, תחשפי אותו פחות לזיהומים, אולם ההחלטה על כך היא שלך וצריכה לקחת בחשבון את חומרת המחלות שלו, את היכולת שלך למצוא פתרון, את הייתרונות שבביקור בגן וכו'. כמו כן סביר להניח שככל שיגדל תכיפות המחלות תלך ותפחת.
אין המלצה חד משמעית להוציא ילד כמו בנך מהגן. הפעילי את ההגיון שלך והחליטי בעצמך. דאגי לחסן אותו בחיסוני השגרה + חיסוני השפעת וכך תוכלי למנוע לפחות חלק מהמחלות.
חורף קל..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יש לי שאלה...מישל22/12/2009
האם חיסון לשפעת רגילה פוגע בשמיעה (ירידה)??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיסון לשפעת
ד''ר גליה ברקאי22/12/2009לכל חיסון קיימות תופעות לוואי. ירידה בשמיעה איננה אחת מהן.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבעבועות רוחאברי22/12/2009
הייתי מבקש לדעת האם אפשר להדבק באבעבועות רוח בגיל מבוגר מי שעה שחיסון בילדותו ומי שלא? אני מדבר על גילאי ה-30, הורים לילדים וכן גלאי ה-60 סבים וסבתות.
האם לחיסון יש "פג תוקף"?
האם המחלה מסוכנת באותה מידה בנוגע להשלכות כגון דלקת ריאות, שלבקת חוגרת וכו'
האם החוזק שלה, הסימנים שלה, תופעות הלוואי וההחלמה זהים לזו של הילדים.
האם אפשר להתחסן בגיל מבוגר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבעבועות רוח
ד''ר גליה ברקאי22/12/2009מחלת אבעבועות הרוח נוטה להיות קשה יותר באוכלוסייה המבוגרת ושיעור הסיבוכים גבוה יותר, כך שאדם מבוגר שלא חלה בילדותו ולא חוסן - מאד מומלץ שייתחסן. מותר להתחסן בגיל מבוגר. החיסון מגן מפני מחלה קשה וסיבוכים, אך לא בצורה מוחלטת, ובהחלט - כעבור שנים, הסיכון לחלות במחלה הולך ועולה, על כן הומלץ לאחרונה לקבל מנה נוספת של החיסון (בוסטר). יש לציין שאנשים שחוסנו וחלו במחלת אבעבועות היו מוגנים בכמעט 100% מפני הסיבוכים, כולל שלבקת חוגרת. לכן אין ספק שמאוד מומלץ להתחסן למרות התפוגה ההדרגתית של ההגנה.
בריאות שלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרבנר, MMR, ומחומשת של גיל שנהשירי21/12/2009
שלום רב.
חיסנתי אתמול את הבנים שלי, בני שנה, במנה השלישית של פרבנר (דחף?) ובMMR משולב באבעבועות. אחד הבנים העלה בערב חום (38.6) ונראה כי לא חש בטוב. קיבל נובימול בערב, ושוב לפנות בוקר (הרגשתי שהוא שוב חם). בבוקר לא שתה דייסה, אבל נישנש עוגיה והיה במצב רוח טוב. (חום 37.5) אצל השני לא זיהיתי כל תופעות לוואי, בבוקר היה 37.8 חום, אבל ללא כל סימנים אחרים, ושניהם הלכו לגן. (החום הרגיל שלהם הוא 37.5, רוב הזמן).
* לאלו תופעות נוספות, אם בכלל, יש לצפות, ולאורך כמה זמן?
* האם הבן שלא פיתח חום עלול לפתח חום בשלב זה (יותר מ-24 שעות אחרי?)
* את החיסון של המחומשת של גיל שנה דחינו לעוד 3 שבועות. לאלו תופעות אפשר לצפות לאחר המחומשת, ובאיזה טווח של זמן?
תודה וכל טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיסוני גיל שנה
ד''ר גליה ברקאי22/12/2009לשאלותייך:
1. תופעות הלוואי של פרבנר יכולות להיות כאב באיזור ההזרקה, נפיחות קלה, אי שקט קל ולעתים רחוקות חום - תוך 48 שעות מהחיסון. לגבי ה-MMRV - מדובר בנגיפים מוחלשים ותופעות הלוואי יופיעו כ-10-14 ימים לאחר החיסון ויכללו: חום לא גבוה, אי שקט, לעתים גם פריחה קלה
2. הבן השני עלול לפתח חום עד 48 שעות לאחר החיסון או בהמשך כפי שפרטתי. בנוסף - יכול להיות שהראשון חולה במחלה ויראלית ואז בנך עלול להדבק ולפתח חום גם מאוחר יותר.
3. תופעות הלוואי של המחומשת דומות לאלו של הפרבנר
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- adjuvantsdaniela21/12/2009
הבת שלי בת 4 קבלה חיסון שפעת החזירים עם adjuvants(pandemrix)
האם ה adjuvants זה מסוכן עכשיו או באתיד?
וכמה זמן אחרי החיסון אפשר להגיד שכבר לא תרגיש תופעות לווי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר adjuvants
ד''ר גליה ברקאי22/12/2009אדג'ובאנטים הם חומרים שמוסיפים לחיסון במטרה להגביר את התגובה החיסונית, הם הופכים אותו ליעיל יותר, ולעתים, גם אם הנגיף עבר מוטאציות קלות - בעזרת האדג'ובאנט החיסון עדיין ימנע את המחלה. נשתמשים באדג'ובאנטים רבים בחיסונים שונים מזה שנים רבות והם בטוחים לשימוש. לא ידוע על תופעות לוואי יוצאות דופן הקשורות דווקא לאדג'ובאנטים.
תופעות הלוואי מחיסון זה מתרחשות בד"כ עד 48 שעות לאחר החיסון ולא מאוחר מזה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

(1).jpg)