מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שפעת חזירים שאלה חשובה.יוליה21/01/2010
בן זוגי נקרא לנסיעה דחופה בחול, דרום אמריקה . האם יעזור שהוא יתחסן יום לפני הנסיעה? יש המלצות אחרות או איזשהיא עזרה אחרת בנושא?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שוב - שפעת חזירים
ד''ר גליה ברקאי22/01/2010להזכירך - המחלה התחילה בדרום אמריקה אבל היא קיימת בכל העולם ובארץ. אני מניחה שההתחלה של הירידה בהיארעות המחלה שהחלה בארץ התחילה שם עוד לפני כן. לא נראה לי שיותר מסוכן שם מאשר כאן. ההמלצה עומדת על כנה - יש להתסן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון כיתה ב' - לילד PDD אנא עזרתכםר.21/01/2010
קיבלנו הודעה שבשבוע הבא מחסנים את ילדי כיתה ב' בחיסון דחף נגד דיפתריה, טטנוס, שעלת, ויתוק ילדים.
אני ממש חוששת ומתלבטת .
לא חיסנתי את בני בשנה שעברה ב-MMR ואני עדין בהתלבטות אם לחסן ומתי
האם ידוע לכם אם יש חומר שימור תרימסול בחיסון של כיתה ב' או חומר שעלול לפגוע בתיפקודו.
האם ניתן לחסן בחיסון כיתה ב' גם מי שלא חוסן בכיתה א' ב- MMR
מה הסיכונים?
האם יש חיזוקים שכדאי לתת לפני החיסון- אם אחליט לחסן אותו
קצת הסטוריה - בני בן 8 מוגדר PDD בתפקוד גבוה ולאחר חיסון גיל שנה החלו אצלו הפרעות האכילה. שאר הסממנים של PDD כנראה היו גם לפני חיסון גיל שנה אך לא ידענו להבחין בהם.
אנא עזרתכם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ר
ד''ר גליה ברקאי22/01/2010אני שמחה שאת מודה בכך שתופעות ה-PDD היו לפני החיסון! לשאלותייך: אין בחיסוני השגרה תיומרסל,וגם לא ב-MMRV. ניתן לחסנו למרות שלא קיבל מנה ראשונה. אני ממליצה בהמשך להשלים מנה נוספת שתעלה את היעילות משמעותית. הסיכונים הם: כאבים באיזור ההזרקה, מחלת חום, פריחה וכו - אין סכנה לתופעות נוירולוגיות בחיסון זה. לא ידוע לי על חיזוקים שיכולים לעזור - החיסון הוא זה שמחזק את בנך מבחינת יכולת ההתמודדות שלו עם זיהומים ולא להיפך.
שיהיה בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה שאלות כלליות על חיסוני הילדים בסקרנית21/01/2010
1. כמה חיסונים (בעצם כנגד כמה גורמי מחלות) מחסנים היום בישראל עד גיל 5?
2. כמה זריקות חיסון בסך הכל מקבלים הילדים שלנו עד גיל 5?
3. באילו מהחיסונים יש אדג'ובנט ומהו האדג'ובנט?
4. מהו % הילדים בישראל שמקבלים את מרבית החיסונים השיגרתיים?
5. מהי בערך היעילות של חיסונים אלו?
6. לאילו מהחיסונים יש תופעות לוואי קשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לשאלה ארוכה
ד''ר גליה ברקאי22/01/20101. 12 בחיסוני השגרה + המלצה לחיסון רוטה וחיסוני שפעת
2. לא ספרתי - את מוזמנת להוריד את תדריך החיסונים המעודכן בגוגל ולספור
3. אין אדג'ובאנט באף אחד מחיסוני השגרה. יש אדג'ובאנט בחיסוני השפעת הפאנדמית (בחלקם) והעונתית
4. האדג'ובאנט הוא אלומיניום סולפאט
5. לפי דיווחי מש' הבריאות 85-90% מילדי ישראל מתחסנים בחיסוני השגרה
6. יש דרכים רבות למדוד יעילות וזו לא תשובה של מס' אחד - תלוי על איזה תוצא מסתכלים ולאורך כמה זמן, היעילות של רוב חיסוני השגרה היא בין 85-95%
7. על איזה תופעות לוואי את מדברת? בל חיסון יש חשש, נדיר מאוד, לתגובות אלרגיות קשות. לגבי תופעות נוירולוגיות או אוטואימוניות - לא הוכח לגבי אף אחד מחיסוני השגרה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה המפורטת + שתי הערות
סקרנית25/01/2010לגבי תשובותיך מס. 3,4. עשיתי בינתיים קצת שיעורי בית.
1) בחיסונים הרגילים לשפעת עונתית אין אדג'ובנט. בחיסונים שיש היום בארץ לשפעת החזירים האדג'ובנט אינו תרכובת אלומיניום אלא אמולסיה שומנית של החומר סקוואלן ותוספות אחרות.
2) בחיסון האנג'ריקס להפטיטיס B שמקבלים תינוקות בשנתם הראשונה יש אדג'ובנט והוא אלומיניום הידרוקסיד. אם טעיתי תקני אותי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובות
ד''ר גליה ברקאי25/01/20101. בחיסוני השפעת הרגילים ובחיסון לשפעת החזירים שהגיע כעת לארץ אין אדג'ובאנט - היום כל אחד יכול לבקש ללא אדג'ובאנט. האד'באנט של חיסון שפעת החזירים שהיה ניתן בעבר מכיל גם סקוואלן
2. בחיסון האנג'ריקס יש אלומיניום הידרוקסיד - לא יוחסו לא אף פעם התופעות שחוששים מהם בנוגע לאדג'ובאנטים החדשים המכילים סקוואלן (שגם הן אינן מוכחות...)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוספת
ד''ר גליה ברקאי25/01/2010קראתי את התשובה הקודמת שלי ואכן טעיתי - כתבתי שחיסון השפעת מכיל אלומיניום - זהו החומר הקיים בחיסון לצהבת B. זהו אלומיניום הידרוקסיד ולא אלומיניום סולפאט, כפי שכתבתי.
תודה על תיקון הטעות.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסוני גיל שנהמזל20/01/2010
1. בני קיבל בלידה ובגיל שבועיים אימונוגלובולינים ופלזמה וטסיות דם. הבנתי שיש בעיה עם מתן החיסון של גיל שנה מאחר והוא חי מוחלש. אם כן מתי עליי לחסנו.
2. כמו כן, יש לו באותו מועד את החיסון המרובע, החיסון המחומש ואת הפרבנר. האם מומלץ לפצל? ואם כן במה מומלץ להתחיל?
3. באתר חיסונים קראתי שילדים להם הייתה בעיה של טסיות בזמן הלידה וקיבלו עירוי טסיות. יש להתייעץ עם הרופא לפני מתן החיסון. במה דברים אמורים? היום ביצענו ספירת דם וערכי הPLT תקין 384.
עוד הבנתי שהחיסון של גיל שנה מכיל ביצים או לפחות נוצר ממנו. בני לא אוהב לאכול ביצים. הריח דוחה אותו ולמעשה רק השבוע התחלתי לטחון לו מעט מאוד מהביצה לתוך מרק הירקות. חוץ מיציאות מרובות מבד"כ אין תופעות אחרות. האם אלרגי לביצה?
דבר נוסף, זה שהתחלתי לתת ביצה רק שבוע לפני החיסון זה בסדר? והאם הכוונה לחלבון או לחלמון?
אשמח לתשובה מהירה (החיסון ביום א' הקרוב) ובני יהיה בן שנה ו-3 שבועות בקירוב.
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר רז סומך20/01/2010לאחר מתן אימונוגלובולין/ עירוי דם ומוצריו יש לדחות את מתן התרכיבים החיים-מוחלשים לתקופה מ 3- עד 11 חודשים. בכל מיקרה עבר מספיק זמן ואין כל בעיה. אין תועלת בפיצול חיסונים. עקבי אחר הוראות טיפת חלב לגבי עיתוי מתן החיסונים והרכבם. מספר הטסיות תקין ואין שום מניעהלתת כעת את החיסון. אינך מתארת רגישות - אלרגיה לביצים מסוג מסוכן ולכן אין בעיה לתת חיסונים שהוכנו על מצע של ביצה. בברכה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסום לשפעת חזירים ואנטיביוטיקה.גלי19/01/2010
שלום ובוקר טוב,
יש לי תינוקת בת כמעט 3, אסמטית "קלה"- שהחלטנו לחסן בחיסון של שפעת חזירים.
את המנה הראשונה היא קיבלה ב 4/1 ובתאריך 25/1 יש לנו את ההשלמה של החיסון השני.
היא כרגע אחרי דלקת ריאות (שוב כתוצאה מהסתבכות של התקף אסטמה..) והיא מטופלת במוקסיווט פורטה 250 10 ימים.
את האנטיביוטיקה היא אמורה לסיים ממש יום לפני קבלת המנה השנייה של החיסון.
האם זה בסדר?
האם אפשר לתת חיסון של שפעת חזירים כמעט במקביל לטיפול אנטביוטי?
חשוב - לא היה לה בכלל חום, היא ממש כבר בסדר, רק ממשיכים עם האנטיביוטיקה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיסון ואנטיביוטיקה
ד''ר גליה ברקאי19/01/2010בהחלט אפשר לתת לה את החיסון. המלצה היא לדחות את החיסון רק אם יש חום, ללא קשר לטיפול אנטיביוטי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון תינוקת בת 9 חודשים בשפעת החזיסמדר15/01/2010
יש לי תנוקת בת 9 חודשים ואני מתלבטת באם לחסן אותה נגד שפעת החזירים. ההתלבטויות שלי נובעות מפרסומים אשר טוענים שלא יודעים מה השפעת החיסון לטווח הרחוק. האם קקיימות סכנות בחיסון?
אשמח לתשובה מהירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שפעת החזירים
ד''ר גליה ברקאי17/01/2010החיסון נבדק והוא מאוד יעיל ובטוח. משרד הבריאות ממליץ לחסן כנגד שפעת החזירים כל ילד מעל לגיל 6 חודשים. תינוקות קטנים נמצאים בסיכון למחלה קשה יותר. כל מדינות המערב (ארה"ב ואירופה) נותנות את החיסון לכלל האוכלוסייה ועד כה לא נצפו תופעות לוואי יוצאות דופן. כמובן, החיסון קיים רק מספר חודשים כך שלא אוכל להתחייב לגבי השפעתו רחוקת הטווח.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרבנר- חיסון שני לבן 9 חוודשים..הילי14/01/2010
היי,
בני בן 9 חודשים וקיבל את החיסון הראשון של הפרבנר בגיל 5 חודשים (היה לו דם בצואה ולכן נדחה..)
את החיסון השני טרם קיבל כי היה חסר בטיפת חלב ואנו אמורים לעשות אותו עכשיו (המלאי חודש..)
שאלתי:
האם זה בסדר טווח הזמן שבין החיסון הראשון לשני ? וגם- אם הוא יקבל את השני רק בזמן הקרוב -כשהוא כמעט בן 10 חוד'.. מתי כדי לעשות את החיסון השלישי ? לא בגיל שנה נכון ? או שזה לא משנה
אשמח לקבל חוות דעת ויעוץ,
תודה,
הילי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרבנר
ד''ר גליה ברקאי14/01/2010אין בעיה עם העיכוב במתן המנה השניה.
את המנה השלישית את יכולה לתת בכל מרווח הגדול מ-8 שבועות ולכן גיל שנה נראה לי סביר בהחלט.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גיל חצי שנהיעל14/01/2010
שלום
בהנחה שהחלטתי לעשות חיסון נוסף של פרבנר
כמובן בעקבות המלצתכם בעניין
איזה חיסונים מומלץ לעשות יחדיו
פרבנר ומחומשת ולאחר צהבת
או צהבת ומחומשת ולאחר פרבנר
יש לציין שנשהה בשנה הקרובה בחו"ל בהודו האם זה ישנה את המלצתכם לפרבנר-פה בהודו נהוג 4 מנות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר גליה ברקאי14/01/2010אם אני מבינה נכון את שאלתך - ניתן לתת את כל החיסונים יחד (כמו שאני כותבת שוב ושוב - החיסון בו"ז אינו מוריד מהיעילות ואינו מעלה את תופעות הלוואי). אם את מחליטה בכ"ז לפצל את יכולה לעשות זאת איך שאת בוחרת - אין סדר מסויים שעדיף.
השהות בהודו אינה משנה את החלטתי לגבי פרבנר - את יכולה לבחור 3 או 4 - 4 מנות עשויות לגרום לתגובה חזקה מעט יותר...
נסיעה טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרבנר
יעל15/01/2010שלום
למה הכוונה ש-4 מנות יכולות לגרום לתגובה חזקה יותר
אני מצטערת אך לא כלכך הבנתי את המלצתך בעניין 4 מנות של פרבנר או 3 מנות
האם מומלץ לתת לביתי מנה נוספת בגיל חצי שנה?
האם כל מנות פרבנר זהות במינונים וגם מנת הדחף הינה חיסון זהה לשאר המנות?
כוונתי אם אני עושה מנה שלישית בגיל חצי שנה -זאת מנה זהה לקודמות ולגיל שנה?
כיום רוב המדינות נותנות 4 מנות או 3 מנות?
תודה
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרבנר
ד''ר גליה ברקאי17/01/2010כל המנות זהות ומכילות כמות זהה של אנטיגנים. רוב המדינות נותנות 3 מנות. כמובן 4 מנות גורמות להגנה טובה יותר. את מוזמנת בשמחה לתת לה 4 מנות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרבנר ושפעת חזיריםיעל14/01/2010
שלום
ביתי בת חצי שנה ברצוני לדעת אם מומלץ לחסן בחיסון פרבנר גם בגיל חצי שנה-כמו בארה"ב ובאירופה וכפי שהיה נהוג עד היום
האם מומלץ לחסן אותה פרטי בחיסון נוסף
האם החיסון מזיק?למה לא ניתנת הוראה ל-4 חיסונים
מהי המלצתכם?
מאיזה גיל מומלץ לתת חיסון נגד שפעת חזירים
האם מומלץ לביתי בת השישה חודשים או לחכות עם זה
תודה
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר גליה ברקאי14/01/2010לגבי השאלה הראשונה - אנא קראי את התשובה לתום ששאלה בעמוד זה כמה שאלות מארה"ב.
החיסון לשפעת החזירים מומלץ מגיל 6 חודשים, אין צורך לחכות - יש לחסן כעת, בעוד השפעת עדיין פעילה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתן 3 חיסונים יחדיולי12/01/2010
בני אמור לקבל בגיל שנה 3 חיסונים: המשולש, המחומש והמנה הנוספת של הפרבנר
שאלתי היא האם כדאי לתת את כולם ביחד או שרצוי להפריד. קראתי על מחקר חדש שממליץ להפריד בין כל החיסונים
תודה
לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 3 חיסונים יחדיו
ד''ר גליה ברקאי12/01/20103 החיסונים של גיל שנה ניתנים יחדיו לא רק בארץ, אלא גם בארה"ב ובאירופה. מחקרים מדעיים מראים שמתן שילוב חיסונים יחד מעלה את ההיענות, אינו גורם לריבוי תופעות לוואי ואינו מוריד מיעילותם. אם מצאת מחקר כזה - והוא אכן מופיע בעיתון מדעי (ולא בכתבת מתנגדי חיסונים) אשמח אם תשלחי לי אותו. המלצתי היא המלצת משרד הבריות - לתת אותם ביחד.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חסון פרבנרמיכל12/01/2010
שלום
בתי 4 חודשים, קיבלה חיסון פרבנר לפני חודש (את החיסון הראשון), והיום קיבלה את השני + מחומשת. לאחר החיסון האחות בטיפת חלב
אמרה שהיא התבלבלה ושהיא נתנה את הפרבנר מוקדם מדי, שיש מינימום של חודש ויצא שהיא נתנה חודש פחות כמה ימים. היא אמרה שתברר מה ההשלכות.... למיטב ידיעתךן האם זאת בעיה?י
היה נראה שהיא לא רוצה להדאיג אותי
אודה לתשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרבנר
ד''ר גליה ברקאי12/01/2010מה שברור הוא שאין סכנה בכך. ייתכן שהיעילות מעט נמוכה יותר ואז יתנו לה מנה נוספת, אך אל דאגה - החיסון מאוד בטוח, ומנה מוקדמת יותר לא מסכנת את ביתך בשום אופן.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Tamifluדנה12/01/2010
שלום,
זוהה אצל בני בן ה 3 דלקת ריאות ובעקבות זה הוא קיבל טיפול באנטיביוטיקה ו- TAMIFLU , בינתיים רוב הכתבות שקראתי על חיסון זה שליליות.
הייתי מעוניינת לקבל עוד התרשמות מממקור אחר בנוסף לרופא הילדים .
תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טאמיפלו
ד''ר גליה ברקאי12/01/2010טאמיפלו אינו חיסון, כי אם תרופה לשפעת. ההמלצה הנוכחית של הצוות לטיפול במגיפות היא שכעת, כאשר יש שפעת חזירים, שיכולה להיות גורם סיכון לדלקת ריאות קשה - בכל אדם עם דלקת ריאות, יש להוסיף לאנטיביוטיקה טאמיפלו. אין מספיק מידע שיצביע על יעילות התרופה - היא מקצרת מעט את משך הסימפטומים אך לא ברור אם מונעת תחלואה קשה יותר או תמותה. בכל אופן התרופה היא בסה"כ בטוחה. תופעות הלוואי העיקריות הן בחילות או הקאות - במקרים אלה ניתן להפסיק את הטיפול.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון לחזרתדניאלה12/01/2010
שלום רב!
בעלי רופא שנדבקבמרפאתו בחזרת. בתי בת השנתיים חוסנה בחיסון ה-MMRV בגיל שנה. האם יש לחסנה כעת במנה נוספת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רויטל
ד''ר גליה ברקאי12/01/2010ככל הידוע לי, אין המלצה לחסן את המגעים במנה נוספת, מה גם שיהיה צורך לתת את כל המרכיבים. כדאי להפנות את השאלה למשרד הבריאות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסוןיעל11/01/2010
ממתי החיסון נגד שפעת החזירים מתחיל לאגן אל הילדים בגלל שמקבלים 2מנות....אחרי הראשון אחרי החיסון השני?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יעל
ד''ר גליה ברקאי12/01/2010קיימת הגנה לאחר החיסון הראשון, אולם היא נוטה לדעוך לאורך זמן ולכן יש צורך במנה נוספת (רק בשנה הראשונה בה מתחסנים ורק בילדים הצעירים מגיל 8 שנים)
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה בת 4 עם כליה אחת האם לחסן לשפעמיכל10/01/2010
יש לי ילדה בת 4 שנולדה עם כליה אחת. הכליה מתפקדת טוב ללא בעיות של אי ספיקת כליות או דלקות בשתן. הילדה קיבלה זוהי השנה השניה חיסון לשפעת רגילה ללא תופעות מיוחדות. האם ניתן לבצע חיסון של שפעת החזירים לילדה בהתחשב בכך שהחיסון מהווה סיכון לבעלי בעיה של איספיקת כליות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיסון
ד''ר גליה ברקאי12/01/2010לכל חיסון יש תופעות לוואי, אי ספיקת כליות אינה תופעת לוואי ידועה של חיסונים בכלל וחיסון שפעת בפרט. לדעתי כדאי מאוד לחסן אותה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)