מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מחלת הנשיקהמאיר08/06/2010
ראיתי שרצוי להמנע משתייה מרובה של אלכוהול ומפעילות גופנית בזמן המחלה.
האם מדובר על זמן שהמחלה פעילה? כל עוד קיימים נגיפי EBV VCA IgM
ברמה גבוהה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר רז סומך10/06/2010פעילות גופנית שכוללת מגע גופני או נפילות אסורה עקב ממצא של טחול גדול בחלק מהחולים, לאחר שמשרעת הטחול חוזרת לנורמה אין בעיה. שתיית אלכוהול אסורה כשיש הפרעה משמעותית באינזימי הכבד. פרק זנן של 2-3 שבועות הוא לרוב פרק הזמן שבו המחלה חולפת. בברכה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתן זריקת דחף למבוגר לצהבת Bימנונאי04/06/2010
שלום,
השאלה מתיחסת למבוגר, העתיד לעסוק כחובש במד"א.
שתי בדיקות לנוגדני צהבת B חזרו חיוביות,
הראשונה מעל 100, השניה עם 65
(הפרש של 3 חודשים בן הבדיקות)
החיסון עצמו נלקח לפני מעל 5 שנים.
במקביל נלקח חיסון ראשון לצהבת A אתמול עקב העדר נוגדנים כלל.
האם יש צורך לקחת זריקת דחף (בוסטר) לצהבת B או שטווח הערכים עדיין תקין ?
האם יש מניעה לקחת את הזריקה עקב קבלת החיסון לצהבת A ?
תודה,
דני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר רז סומך04/06/2010טיטר נוגדנים מעל 10 נחשב מגן. מעל 100 הגנה מקסימלית. התחום בין הערכים הללו הוא תחום ביניים אבל בהחלט מגן. אין מניעה לקבל זריקת דחף אחת. ואין בעיה עם החיסון ל A.
בברכה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון MMRגל04/06/2010
בתי בת שנה וחצי עשיתי לה לפני עשרה ימים חיסון זה בלי אבעבות רוח, לאחר שבוע ויומים הופיעה לה חום גבוהה של 39 שמטפס עד ל 40 אני כבר ביום השלישי מה קורה אם זה ממשיך? האם זה תקין?
דבר נוסף בהערות של מי אסור לו לקחת חיסון זה רשום ילדים שאלרגים לג'לטין ולאנטיביוטיקה מסוג מסויים? איך אני אמורה לדעת האם בתי אלגרית לדברים אלו אן מעולם לא קיבלה אנטביוטיקה? או אכלה ג'לטין למה לא שואלים?
בעיקרון בתי בסדר עם ביצים וחלב קמח אבל איך אני אמורה לדעת שהיא בסדר אם אלו ואת הזריקה היא קיבלה כבר.
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר רז סומך04/06/2010תופעות לוואי שמופיעות שבוע 10 ימים לאחר חיסונים אלו הינן שכיחות מכיוון שמדובר בחיסונים חיים וזוהי פחות או יותר תקופת הדגירה של הוירוסים שבחיסון. מציע בכל מיקרה לפנות לרופא המטפל לשם הערכה כללית. לגבי אלרגיה, מדובר בתופעות שמופיעות לרב מיד. הרגישויות לגלטין ולנאומיצין יחסית נדירות ולכן לא בודקים מראש. היות ואלרגיה מיידית לביצים הרבה יותר שכיחה, קיימת כאן הזהרה כזאת מכיוון שהחיסון מוכן על מצע של ביצים ולעיתים נותרת כמות קטנה של ביצים בתכולת החיסון. במיקרים כאלו מומלץ לתת את החיסון בהשגחה. בברכה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סכנת הדבקה בחזרת בזמן הריוןאור03/06/2010
שלום,
אני חולה בחזרת משך כשבועיים. המחלה כעת ברמיסיה.
חברתי שהינה בשליש הראשון להריונה רוצה לבוא לבקרני.
היא מעולם לא חלתה בחזרת.
האם אני עדיין מדבקת ועלולה לפגוע בעובר שלה?
אודה על תשובתך.
ד''ר רז סומך03/06/2010חזרת מדביקה עד כ 10 ימים לאחר תחילת המחלה. מעבר לכך, סביר להניח שחברתך מחוסנת. כמו כן חזרת לא גורמת למומים או מחלה חמורה בעובר. באופן נדיר בהדבקה בטרימסטר ראשון מתוארות הפלות. בברכה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון לצהבת - מנה שניה?חן03/06/2010
שלום
ביתי בת חודש, היא קיבלה בבית החולים חיסון לצהבת וכעת עליה לקבל את המנה השניה
לאחר שהתענינתי ראיתי כי החיסון מיותר בגיל הזה האם יש אפשרות לא לתת את המנה השניה
האם יש לכך השלכות? האם כבר עדיףלתת אם קיבלה את המנה הראשונה?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בברכה
ד''ר רז סומך03/06/2010החיסון לצהבת מסוג B כולל 3 חיסונים. לאחר הלידה, כעבור חודש ובגיל 6 חודשים. אלו ההנחיות. בברכה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרפס שפתיים..מירב-לחוצה31/05/2010
לפני כשבוע התחלתי להרגיש גירוד בצד שמאל בשפה התחתונה ולאחר מס ימים יצא לי פצעון..
רק אתמול פניתי לרופאת עור אשר הסבירה לי שסביר להניח שזה הרפס שפתיים ושלחה בדיקה למעבדה (בעת מהלך הבדיקה היא אמרה שמכייון שאין מספיק חומר רוב הסיכויים שלא תהיה תשובה חד משמעית ואין לי מה לחשוש)-עד היום לא היה לי כלל הרפס שפתיים בחיי ואין לי אפילו מושג מה משמעותו
חשוב לציין כי יש לי בת בת שנתיים ושבעה חודשים ואני מטפלת בילדה בת שנה. סביר להניח כי היה לי מגע איתן כאלה או אחר-האם עלי לעשות משהו בקשר לבנות? מעין טיפול מונע בעקבות העובדה שהן היו במגעי איתי?? אשמח להבין מה הסכונים אם בכלל ומה עלי לעשות כרגע בעקבות השבוע האחרון
ד''ר רז סומך03/06/2010מדובר בהרפס לביאליס מסוג 1, שכיח מאד, נוטה לפרוץ בזמן מחולת חום או כשיש חולשה זמנית של מערכת החיסון. מדביק ממגע הפרשה כל עוד הפצע "רטוב". טיפול מקומי על מנת למנוע זיהום משני וכן טיפול מקומי במשחת זובירקס בהחלט אפשריים. במקרים קשים או שאינם מגיבים לטיפול הרגיל או בחולים עם חסר חיסוני ראשוני או משני ניתן לתת טיפול אנטי ויראלי תוך פומי. בברכה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עידכון REצפון28/05/2010
שלום ד"ר
הבן שלי סיעודי לחלוטין עקב פגיעה מוחית, לפני 3 חודשים עבר כריתת שקדים עקב הפסקות נשימה, כמו כן גאסטרוסטום ופונדובליקאציה לפני כשנה- אין לו ריפלוקס
לאחר כריתת השקדים פיתח פעמיים תוך 3 חודשים דלקת ריאות
האם יכול להיות שאחרי כריתת השקדים הדלקת פוגעת ישר בריאות, כי אין שקדים שמגינים על הריאות או אין קשר לזה
תודה
RE- סליחה אמרת טיפול מיבש, למה הכוונה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר רז סומך29/05/2010הכוונה לטיפול להפחתת כמות הרוק, שהיא לפעמים סיבה לאספירציה חוזרת. אם הוא מרייר מאד זה יכול להעיד על אפשרות לאספירציה. הטיפול יכול לכלול אינהלציות של ארובנט (אני מניח שבנוסף לאינהלציות רגילות) וטיפול להפחתת כמות הרוק (סקופולאמין למשל). פיזיוטרפיה נשימתית בכל מיקרה מאד חיונית. בברכה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוו וירוס??מיכל26/05/2010
ד"ר שלום רב
בתי בת 5. לפני 6 ימים התעוררה עם לחיים אדומות. לאחר מכן הפריחה התפשטה לכוון הסנטר (ללא אף ומצח). ביום שבת נסעתי איתה למוקד חירום מכוון ולא ראיתי שיפור.
רופא הילדים במוקד החרום שבדק אותה טען כי מדובר באלרגיה למשהו (מדובר ברופא ילדים-זיהומולוג). לשאלתי האם יתכן כי מדובר באדמת, מחלה חמישית וכו', פסל על הסף את חששותיי מכוון ואין חום וגם לא היה (מדובר בילדה בריאה רוב הזמן וגם לא היה לנו חום בחודשים האחרונים).
בביקור חוזר אצל רופא הילדים הקבוע בקופת החולים ( הפריחה עברה לזרועות ודי נעלמה מהפנים)הרופא טען כי יתכן מאוד שמדובר בפרוו וירוס למרות שאין חום.
. בנוסף הרופא המליץ לבצע ס.ד+בדיקה לוירוס משום שהוירוס עלול לבצע שינויים בס.ד.
היום ראיתי שהפריחה נעה לכוון הרגליים... הילדה מרגישה טוב,הולכת לגן. האם חובה לבצע ס.ד? מבחינתי ומבחינת הילדה מדובר בסיוט שכן הספירה כבר תהיה מהוריד ולא מהאצבע (עשינו לפני 3 שבועות ס.ד תקופתית אשר יצאה תקינה).
האם אכן וירוס זה מבצע שינויים דרסטיים בס.ד? במידה והילדה בריאה ומתפקדת כרגיל ללא סימנים נוספים, האם חובה לבצע ס.ד? האם נתקלת במקרים בהם ילדים בריאים אשר נחשפו לוירוס הודגמו בהם שינויים דרסטים בספירה?
תודה לך
רונית
ד''ר רז סומך27/05/2010זיהום בפרוו וירוס מלווה לרוב בחום גבוה ואכן פריחה אופיינית על הלחיים. לפריחה על פני הגוף כפי שאת מתארת יכולות להיות סיבות שונות. אנא פני לבדיקה רפואית והחלטה על צורך בביצוע בדיקות דם. בברכה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת ריאותצפון25/05/2010
שלום ד"ר
הבן שלי סיעודי לחלוטין עקב פגיעה מוחית, לפני 3 חודשים עבר כריתת שקדים עקב הפסקות נשימה, כמו כן גאסטרוסטום ופונדובליקאציה לפני כשנה- אין לו ריפלוקס
לאחר כריתת השקדים פיתח פעמיים תוך 3 חודשים דלקת ריאות
האם יכול להיות שאחרי כריתת השקדים הדלקת פוגעת ישר בריאות, כי אין שקדים שמגינים על הריאות או אין קשר לזה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר רז סומך28/05/2010קרוב לוודאי שלא. לחולה סיעודי עם פגיעה מוחית יש סיבות טובות אחרות לנטיית יתר לפיתוח דלקות ריאה. למשל שיוניים כרוניים ברקמת הריאה או אספירציה של תוכן מזון (למרות שעבר פונדופליקציה) או של רוק. יתכן וצריך טיפול אינטנסיבי יותר לריאות דוגמת פיזיוטרפיה טיפול מייבש, אינהלציות וכדומה. בברכה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון נגד אבעבועות רוחזיו24/05/2010
תוך כמה זמן החיסון מקנה חסינות?
בתודה
ד''ר רז סומך28/05/2010הזמן המשוער בו מתפתחת תגובה חיסונית נע בין 2 ל 4 עד 6 שבועות. בברכה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זוסטר וירוסרחלי24/05/2010
אבא שלי נידבק בזוסטר וירוס שהתבטא בפצעים על הפנים . הפצע הראשון הופיע לפני שבועיים .יש לי תינוק בן 3 שבועות
כיצד נדבקים ? וכמה זמן לאחר הופעת הפצעים הוא איננו מדבק - מתי הוא כבר לא יכול להדביק ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר רז סומך28/05/2010ההדבקה הינה ממגע כל עוד הנגע מפריש ואינו יבש. מאחר ומדובר בסוג של התלקחות מאוחרת של מי שהיה חולה באבעבועות ובהנחה שאת חלית באבעבועות הרי שהעברת לתינוק נוגדנים והא מוגן. מובן שהייתי שומר על הגיינה מתאימה. בברכה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גיל שנהיונית מטרסו23/05/2010
שלום
רציתי לדעת בתי בת שנה קבלה חיסון כתוב מפנקס
1]נגד שיתוק ילדים דחף
2]חיסון נגד דיפתריה טטנוס ושעלת אסלולרי
בזריקה אחת
אפש לדעת מה אילו הזריקות
בגיל שנה אמורה הילדה לקבל מחומשת דחף [האם זה זה ??]
תודה יונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זה בסדר כבר לא צריך לענות
יונית מטרסו28/05/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסונים בגיל חודשיים וחיסון רוטהמאיה17/05/2010
שלום רב, יש לי תאריך לטיפת חלב לחסן את בני בגיל חודשיים בתרכיב משולש,שיתוק ילדים והמופילוס.כמו כן אני מעוניינת לחסן כנגד רוטה (בקופת חולים).כמה זמן(ימים,שבוע) צריך להיות מרווח בן חיסון רוטה לשלושת החיסונים האחרים?תודה רבה.
ד''ר רז סומך17/05/2010החיסון לרטוה אינו מצריך מרווח מיוחד מחיסונים אחרים. יש להקפיד על מתן מנה ראשונה שלו לא לפני שבוע 6 ולא מאוחר משבוע 15 לחיים. בברכה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחיסון גיל חודשיים
מאיה18/05/2010שלום דוקטור והמון תודה על תשובתך המהירה.בהמשך לשאלתי הראשונה,האם חיסון גיל חודשיים זה 3 זריקות ?האם כדאי לבקש לפצל את זה שלא יהיה קשה וכואב מדי לתינוק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד''ר רז סומך27/05/2010אין צורך בפיצול המנות. עקבי אחרי הוראות האחות בטיפת חלב. בברכה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חתונה ביום של חיסוןזהר16/05/2010
שלום,
מחר לבני בן החודש יש חיסון של גיל חודש.
בערב יש לי חתונה חשובה. האם יש איזו סיבה לא לקחת אותו איתי אחרי החיסון? אני חד הורית ומניקה ולכן אני צריכה לקחתו או לוותר על החתונה,
מה ההמלצה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר רז סומך16/05/2010לחיסון גיל חודש לרב אין תופעות לוואי משמעותיות ולכן אני לא רואה בעיה בהוצאת התינוק (מוגן כפי שמקובל בגילו) בערב החיסון. בברכה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחף שעלתאמנון15/05/2010
שלום,
ביתי בת 8 אמורה לקבל את חיסוני כתה ב' בשבוע הבא ,בין החיסונים יש גם דחף לשעלת.
הילדה לא קיבלה את החיסון המקורי בעבר.
מה לעשות? האם לבקש מנה שלא מכילה את הדחף לשעלת? או שאין בעיה שתקבל את הדחף למרות שמעולם לא חוסנה בשעלת?
שאלה שניה , הילדה נשרטה מברזל אתמול - מה הדחיפות לקבלת טטנוס?(היא במילא מתוכננת לקבל הדחף בעוד יומיים?
תודה מראש על תשובה מהירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר רז סומך16/05/2010לא יודע מה הסיבה שלא קיבלה שעלת, יתכן וכעת היא צריכה את כל סידרת החיסונים. בכל מיקרה מנת הדחף בווודאי לא תזיק. לגבי טטנוס - פרק הזמן בו צריך להינתן החיסון הינו 24 שעות. בברכה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)