פורום חיסונים לילדים, מחלות זיהומיות - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

ד``ר אריק האס
ד"ר אריק האס
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל ד"ר אריק האס ללא פרסום בפורום

• חיסון גיל שנה
    רוני
    03/07/2010

שלום
    בני קיבל את חיסון המרובעת לפני 12 ימים
    לםני כ3 ימים היה לו חום למשך 3 ימים(לא גבוה)
    לפני כ שבוע החלה לו פריחה רק על הגפיים - פריחה אדומה וצפופה - האם הפריחה קשורה לחיסון?
    הפריחה עדיין קיימת ואף נעשתה צפופה יותר יש לציין כי אינה מגרדת וגם לא נעשה שינוי בשבועות האחרונים לא באוכל ולא במרכך כביסה וכו
    אודה לתשובתך

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חיסון גיל שנה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ייתכנו תגובות לחיסון

ד''ר מיכאל גדלביץ'
    07/07/2010

הרי חיסון MMRV - שילוב של חצבת/חזרת/אדמת/אב.רוח מורכב מחיסונים עם נגיף חי מוחלש. הוא לא עושה את המחלות, אך יכול לפעמים לגרום לתוגות דמוייות המחלה המוחלשת - קצת חום ופריחה. ייתכן מאוד שזה מה שאתם עוברים.

יחד עם זאת, היום בדיקת רופא ילדים זה לא מסובך, או לפחות האחות בטיפת חלב, שם התחסנתם. שווה לוודא. יש פריחות שונות למחלות שונות וגם חום נגרם ממגוון רחב של מחוללים.

בברכה

מיכאל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• CMV לפני הריון
    ריקי
    03/07/2010

אני בת 36 ללא ילדים, לפני כשבוע החלמתי מCMV שנמשך כחודש. תוצאות בדיקת הדם בשבוע השלישי למחלה:
    CMV IgG 225
    CMV IgM POSITIVE
    CMV IgG Avidity 3.6%

מאחר וCMV עלול להזיק לעובר, כמה זמן עלי לחכות לפני שאנסה להרות?

לקביעת תור
    סגירה
    CMV לפני הריון

הוספת תגובה

• ריקי שלום-בתשובה לשאלתך

אפרת
    09/07/2010

שלום לך,
    נהוג להמתין כחצי שנה ממועד ההדבקה ועד הריון נוסף.

מאחר ואני ד"ר לאימונולוגיה וכן אחותי עברה לידה שקטה בשבוע 27 בעקבות הידבקות ראשונית בנגיף בהריון נושא ה-CMV קרוב מאוד לליבי. במהלך 2 ההריונות שלי הקפדתי לשמור על היגיינה מקסימאלית ולהתרחק מאנשים המגלים תסמיני הצטננות. הריונות אלו עברו עלי בלחץ וחשש גדול (בלשון המעטה) אך לשמחתי לא נדבקתי בנגיף במהלך ההיריון ונולדו לי 2 ילדים מקסימים.
    מאחר והנושא קרוב לליבי החלטתי באופן מושכל ויזום להידבק בנגיף טרם כניסתי להריון נוסף וזאת במטרה למנוע את הסיכון הכרוך בכך שאיני מחוסנת.
    הידבקות בווירוס זה קלה ביותר והיא מתאפשרת דרך מגע עם נוזלים שונים כגון רוק, דמעות שתן וכו' של אדם החולה בנגיף. מספיק לשתות מאותה כוס או לחלוק כלי אוכל עם אדם החולה בנגיף על מנת להידבק ממנו.

מאחר וכל תקוותי להידבק ב-CMV טרם הריון נוסף לא התממשו אני פונה אלייך בתקווה שתסכימי לעזור לי להידבק בנגיף.
    על אף שפנייתי תמוהה ברצוני להדגיש כי היא נובעת מהרצון למנוע את ההשלכות החמורות הכרוכות בהידבקות בנגיף במהלך ההיריון בהעדר חיסוניות.

אודה לך מאוד אם תסכימי לסייע לי.

תודה מראש,
    אפרת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הדבקה מכוונת של CMV

ד''ר אריק האס
    10/07/2010

ד"ר אפרת הנכבד,

תודה שחזרת לריקי על שאלתה. לטובת הפורום, וכאחד ממנהליו, ובגלל שאת מציגה את עצמך כד"ר (רופאה או PHD?), אני מרגיש חובה להסתייג מבקשתך להידבק בCMV כדי לשמור על הילדים העתידים שלך.

יש משהו שנקרא מסיבת אבעבועות (Pox party) וזה מצב שהורים של ילדים שטרם נדבקו באבעבועות רוח היו מביאים את ילדיהם ליחשף למישהו עם אבעבועות רוח פעילה במחשבה שזה יוריד תחלואה לעתיד. בהתחלת ההתפרצות עם שפעת חזירים היו אנשים שניסו אותו דבר. בקיצור, זה לא מומלץ כי יש אנשים שבניגוד לקביעתך כן מסתבכים מCMV בתקופת הבגרות, יש דווחים פה ושם על אנמיה רצינית שזקוקה למנת דם או פצצה של הטחול עם תוצאות קשות.

בנוסף, CMV ישן יכול להתעורר ולגרום לאותם בעיות בתינוק כמו בזיהום ראשוני (בסיכון של כ1% מהריונות). אם כן, ההצעה שלך לידבק בCMV רק מפחית את הסיכון, אבל לא מונע לגמרי.

ולכן, תשמחי בעובדה שהבדיקות שלך לא מראות שמץ של הידבקות בCMV ואל תכניסי את עצמך למצבים שיכולים להיות הרבה יותר גרועים.

בברכה,
    ד"ר אריק האס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ד"ר אריק אהס הנכבד

אפרת
    11/07/2010

אני PhD. את הדוקטורט המדעי שלי עשיתי במחלקה לחקר התא ואימונולוגיה באוניברסיטת ת"א יחד עם טובי המומחים (רופאים ומדענים) בתחום האימונולוגי והזיהומי.

צר לי כי באופן נחרץ איני מסכימה עם קביעתך שניתן להיכנס להריון לאחר חודש מההידבקות ב-CMV. אני משוכנעת כי הבחורה שפנתה אליך בפורום תוכל לוודא זאת מול המכון הטרטולוגי ואני אכן ממליצה לה לעשות כן.. בן אם התקיימה או לא התקיימה הפלה, הידבקות ראשונית בהריון משמעה סיכון אפשרי גבוה להדבקה עוברית ולנזק בעובר. נתוני Avidity כאמור מראים כי מדובר בהדבקה ראשונית וכזו שחלה לאחרונה.
    מאחר ומדובר בווירוס טרטוגני ביותר מומלץ להמתין חצי שנה ממועד ההדבקה ועד הריון נוסף.
    אני מסכימה עם קביעתך שלמרות ההגנה הניכרת אותה מספקים הנוגדנים מההדבקה הראשונית , הגנה זו אינה מלאה. במקרים מסוימים יתכן שפעול של הנגיף או זיהום שניוני בזן נגיפי אחר. יחד עם זאת העבודות מראות כי הסיכוי לנזק עוברי במקרים כאלו נמוך בהרבה (אם כי עדיין מצריך מעקב).

לגבי הסימפטומים של המחלה: הרושם שעולה מתשובתך היא שלרוב מדובר במחלה קשה ביותר (עד כדי "פיצוץ טחול"). הרשני להדגיש מול קהל הקוראים המבוהלים כי בקרב אנשים בעלי מערכת חיסונית תקינה מדובר במחלה בעלת סימנים שאינם שונים מכל מחלת חום וירלית אחרת ואף עשוייה להיות אסימפטומטית בחלק גדול מהמקרים. בחלק קטן יותר מהמקרים המחלה מופיעה כמונונוקלאוזיס ומתאפיינת בחום , הגדלת בלוטות לימפה , עייפות,כאבי שרירים, כאבי ראש, הגדלת כבד וטחול, תחלואה ראתית ופריחה עורית וכן עשויה לגרום לדלקת כבד קלה.

לאור כל הנ"ל אני עדיין מחזיקה בעמדתי כי הדבקה בנגיף באופן יזום תוך לקיחת כל הנתונים הנ"ל עדיפה על פני מצב בו ההדבקה בנגיף הינה ראשונית במהלך הריון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הדבקה מכוונת של CMV

ד''ר אריק האס
    11/07/2010

ד"ר אפרת,

תודה על זה שהבהרת את העמדה שלך. אני אבהיר את העמדה שלי, ונראה לי ש"נסכים להתווכח."

1. המשמעות של זיהום ראשוני היא: זיהום במארח (בן-אדם) לא חשוף ולא מחוסן. כל העבודות שאני מכיר על CMV כזיהום ראשוני בשליש הראשון הם בנשים שהיו עם נוגדנים שליליים. ברגע שיש תגובה חיסונית - הסיכון להעברה VERTICAL מאם לתינוק הוא פחות מהסיכון כשיש את הנגיף בדם בהתחלה, שהיא בדרך כלל הסיבה שיש חום בזיהום ראשוני. אני מאתגר אותך להראות לי מאמר אחד שמוכיח שיש סיכון יותר גבוה להידבקות חודש אחרי זיהום ראשוני ביחס לחצי שנה. אני לא שולל את האפשרות שיש מומחים שממליצים לחכות 6 חודשים וכבודם מונח במקומם. מצד שני, לאשה בת 36 בלי ילדים לחכות 6 חדשים זה יכול להיות משמעותי על אפשרותה להביא ילד, ולכן אני לא רואה שזה מקום להחמיר בתקופת זמן שהיה אחרי זיהום ראשוני בהעדר נתונים וידע מדיוק.

2. לא ברור לי איך הגעת למסכנה שאמרתי ש"לרוב מדובר במחלה קשה ביותר." אני אמרתי ש"פה ושם יש דווחים על סיבוכים" ואני צודק בקביעה זאת. אני לא אמרתי שCMV זה מחלה קשה ואני לא אגיד. אני לא אמרתי ש CMV זה מחלה קלה ואני לא אגיד. מי שמטפל בעשרות תינוקות ואמהות שלהם מכיר שיש ספקטרום של תחלואה. כוונתי היתה שמכיון שCMV זה נגיף שנשאר בגוף (בצורה לא פעילה אבל יכול להתעורר במצבים שונים) כל החיים, וגם יכול לעשות בעיות לאנשים מתוך בריאות שלמה, לא כדאי לקחת סיכון להידבק באופן יזום עם מחלה פעילה, ואני עומד על עמדה זו. שוב, אני מאתגר אותך להביא לי שם של מומחה אחד באוניברסיטת תל אביב או מאף מקום שממליץ לנשים בריאות ליצור קשר עם נשים עם CMV ולבקש שהם ידביקו אותם. אני לא רוצה לדעת מה בדיוק התכוונת לעשות עם הרוק או השתן של האשה עם CMV.

3. אני מסכים עם התנהגותך לשמור על ההגינה כמה שיותר ולהימנע מסביבה שיש בה אנשים חולים. זו דרך המלך למנוע כל מיני וירוסים ומחלות אחרותבזמן ההריון. בעצם, השביל הזהב למנוע CMV זה יהיה חיסון שכידוע לך עובדים על זה ביתר שאת.

בינתיים, אני חוזר שלא מומלץ לאשה בריאה לחפש אנשים חולים עם CMV שידביקו אותה.

אם את רוצה להמשיך את הדיון המעניין הזה, תרגישי חופשי לשלוח לי מייל כי אני חושש שזה מתחיל לאבד את ההתעניינות של רוב הקוראים וקוראות של פורום זה.

בברכה,
    ד"ר אריק האס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זמן שהייה לאחר CMV ראשוני להריון

ד''ר אריק האס
    10/07/2010

ריקי,

לפי התוצאות שנתת, הגוף שלך עשה תגובה ל CMV. אם את כבר מרגישה טוב אין שום סיבה לחכות ליכנס להריון. במצב של הפלה מCMV וזיהום ראשוני, מומלץ לחכות חצי שנה מההפלה עד כניסה חוזרת להריון.

בברכה,
    ד"ר אריק האס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על תשובותיכם

ריקי
    12/07/2010

לד"ר אריק האס,
    תודה על תשובתך המפורטת והכנה.
    אני אכן מתקשה להכנס להריון, ולפי הרופאים אצטרך להתחיל טיפולי פוריות, כמו כן גורם הגיל משמעותי ולכן אשמע לעצתך ולא אחכה חצי שנה.

לד"ר אפרת,
    אני מאוד מבינה את חששך מהידבקות במהלך ההריון, במיוחד לאור מה שקרה לאחותך, אני אישית לא הייתי עושה מהלך כזה להידבק במכוון, במיוחד לאחר החודש שעברתי, המחלה היתה מאוד קשה, שכבתי חודש בבית עם חום צמרמורות כאבי ראש קשים פריחה ושיעול, הגעתי אף לאשפוז בבית חולים. ערכי ספירת הדם שלי היו מאוד נמוכים עד כי חששו שאדבק בחיידקים שונים מרוב שהמערכת החיסונית שלי נחלשה. בקיצור, לא ממליצה לך לעשות מהלך כזה במיוחד אם את אמא לשני ילדים.
    בכל אופן, הבנתי מהרופאים כי המחלה מדבקת כשבועיים-שלושה אחרי שמבריאים, ומאחר ותקופת זמן זו עברה כנראה שאיני מדבקת כעת.
    מאחלת לך בע"ה הריון בריא ,ללא חששות, וגם לי :)

ריקי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ריקי בהצלחה

ד''ר אריק האס
    12/07/2010

הייתי רק מוסיף כמובן שבמידה ואת נכנסת לטיפול פוריות, עלייך להודיע לרופא על מצבך כCMV חיובי בזמן אחרון. כמו שציינתי יש מומחים שכן מחכים תקופה מסיומת אחרי CMV. גישה אחרת היא לעקוב אחרי בדיקות (התעלמות של IGM, וכו') ואם את נכנסת למסגרת כזו הרופא צריך לדעת את הרקע הרפואי שלך המלא.

בברכת לידה בריאה וקלה,

ד"ר אריק האס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מעקב ספסיס???
    עדי
    02/07/2010

אני בהריון בשבוע 19 ומאושפזת לכמה ימים להשגחה כיוון שהיו לי טפטופים ויש חשש לירידת/דליפת מים מעובר תחתון שהופחת עקב מוםולכן רוצים לעקוב שבמידה ואכן מדובר במי שפיר ולא סתם הפרשות חומות אז שלא יתפתח זיהום.
    איתי בחדר ישנה בחורה שרשום על המיטה שלה מעקב ספסיס ואני יודעת שזה תגובה מערכתית של הגוף לזיהום חיידקי חמור, אני יודעת שנותנים לה אנטיביוטיקה בעירוי, הדאגה שלי שמא זה מדבק.
    ואם כן כיצד ניתן להידבק? שאזהר... מאוד לחוצה גם ככה ממה שקורה לי וזה רק מוסיף.

לקביעת תור
    סגירה
    מעקב ספסיס???

הוספת תגובה

• הלחץ ברור לגמרי

ד''ר מיכאל גדלביץ'
    07/07/2010

על פי רוב, טיפול אנטיביוטי מתאים מפסיק את יכולת ההדבקה ע"י החולה, הרבה לפני שהטיפול גורם להבראה של החולה עצמו.

עם זאת, נראה לי שכל השאלות האלה צריך לשאול את הצוות המטפל. בזמן ביקור רופאים (יש לחות פעם ביום נכון?), לא להתבייש ולשאול את כל השאלות - עד שתקבלי את כל התשובות. לא להסס - בישביל זה אנחנו בעבודה!!

בברכה

מיכאל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סימפטומים ויראליים+חום משתנה ומתמשך
    אורלי
    02/07/2010

שלום רב,

בני, בן ה-2.10 שנים כיום, חלה עשרות פעמים מאז תחילת המעון שלו בפט' שעבר . ברב הפעמים ניגשתי איתו לבסוף לבדיקת-רופא. הבדיקות לעיתים הראו יל נטייה למחלה חיידקית (כמעט אף-פעם לא וודאית...), ולכן לקח כבר מס' פעמים לא מועט אנטיביוטיקה, אך בחלק מהפעמים לא קיבל אנטיביוטיקה.
    מסתבר, שמערעת-החיסון של בני כנראה מאוד מוחלשת כבר זמן רב, בעקבות היכנסותו למעון בגיל שנתיים (מאוחר יחסית).
    כיוון שיש לי "תסביך אנטי קופ"ח ונטילת אנטיביוטיקות" מעצמי, לא ניגשתי עדיין עם בני לבדיקת-רופא הפעם. כל הסימנים מצביעים על וירוס (שפעת אוליי) : חולשה, חוסר-אנרגיה בחלק משעות היום, נזלת ושיעולים רבים מאוד (בעיקר בלילה). לכן קניתי לו שלשום סירופ R-8 הומאופתי, שאכן עוזר רבות למלחמה בליחה המצטברת ובשיעולים הרבים כ"כ. זהו כבר היום השביעי עם זאת, שלבני יש חום, שאינו עולה על 38 ביום, אך לצערי כבר כ-5 ימים , הוא קופץ בלילה בין 38.6-39.3 (היום בלילה). אני מקפידה עדיין לתת לו נר אקמול מדי-לילה, אך כבר לא במהלך היום, כיוון שלא נראה לי שיש בכך צורך.
    גם הרגשתו משתנה במהלך היום- ממצב של עירנות ואנרגיה רבות יותר, למצב של חולשה, "סמרטוטיות" ונזקקות רבה מאוד לקרבה אליי (בעיקר כשהחום עולה בערבים והלילות).
    בשורה התחתונה - מה שמדאיג ומציק לי במיוחד היא התמשכותו של החום הגבוה (39 בממוצע) בשעות הלילה - האם כעבור שבוע עדיין יכול להיות תופעה נורמאלית וטבעית של מלחמת-הגוף בוירוס, על אף שמקפידה לשים לו נר אקמול בכל לילה (החום שציינתי הינו לפני השימוש בנר !) ???

מתנצלת מאוד על אורכה של שאלתי!!! אך היתי חייבת לכתוב גם הקדמה קצרה, וגם אני הרבה יותר חוששת מנטילת האנטיביוטיקה, שלדעתי לא הייתה תמיד מוצדקת, מאשר מהתמודדות טבעית של גופו עם שטף-המחלות, שממשיכות לפקוד אותו גם כעת בקיץ .... תחושתי היא, שעל אף בדיקת-דם, רופאים גם כיום ממהרים מדי לרשום אנטיביוטיקה לחיידק, גם כשהיא לא באמת נחוצה, כייון שהממצא לא וודאי !

האם להתעלות על עצמי גם הפעם ולגשת לרופא, בגלל עניין החום המתמשך והגבוה בלילות, או שהאם האינטואיציה שלי מספיקה , בכדי להמשיך ולתת לגוף לעשות את שלו בטבעיות, רק בתוספת אקמול פעם ביום ???

אנא - תשובתך העניינית בהקדם האפשרי !!!!

בתודה רבהההההה מראש !!!!!!

אורלי

הוספת תגובה

• שאלה קשה

ד''ר מיכאל גדלביץ'
    02/07/2010

אורלי שלום

אין שום בעיה עם אורך ההסבר. הבעיה היא מה עושים. אני הרי רופא, כידוע לך, ואת פונה אלי דרך הפורום ליעוץ בעצם רפואי, כשבו זמנית את כותבת שלא רוצה ללכת לרופא. כל המלצה שאכתוב בתשובה עלולה להיות לא לעניין, מאחר ואין בידי היכולת להתרשם, לשאול ולבדוק. למשל להאזין לקולות הנשימה (לריאות) של הילד. או להציץ בגרון לראות שאין זיהום פוליקולרי חיידקי. הרי אלה לעתים קרובות הסיבות למתן אנטיביוטיקה - החשד לתחילת הופעה של דלקת ריאות חיידקית או זיהום חיידקי בגרון.

הומאופטיה? איני מקבל את הבסיס המדעי של הגישה, אף כי קראתי ובדקתי הרבה מאוד בנושא. יש לזה וודאי ערך רגשי חיובי, אם את מטופלת ע"י אדם הגיוני.

מה עושים? פה התשובה שלי מאוד ברורה ובמיוחד לגבי ילד בן 3 שנים שיש לו חום מעל שבוע עם התסמינים שאת מתארת. הולכים לרופא ילדים! ברור שהסיפור נשמע כזיהום נגיפי (ויראלי), אבל זה כלל לא בטוח. וגם לזיהום נגיפי יכולים להיות סיבוכים. למה נמשך הרבה זמן - כי זה סוג הנגיף או בגלל סיבוך כלשהו?

מה המפתח להחלטה? למצוא רופא ילדים שאת מאמינה לו וסומכת עליו! עם ניסיון וידע ויכולת להסביר מחד וקבל החלטות מאידך. יש הרבה כאלה בארצנו. איך למצוא? להתאמץ, לשאול, להתיעץ ולמצוא!

בהצלחה

בריאות שלימה ושבת שלום

מיכאל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אפשר תשובה בבקשה דחוף
    שי
    01/07/2010

מה זה אומר?
    ANTI HBS 1.00 MIU/ML Nonimmune

האם אני מחוסן נגד צהבת B?

מאיזה נתון זה נחשב למחוסן?

אם לא אז עליי לעשות סדרת חיסונים של 3 או רק חיסון דחף?

תודה
    שי

לקביעת תור
    סגירה
    אפשר תשובה בבקשה דחוף

הוספת תגובה

• נראה שזו תשובה שלילית

ד''ר מיכאל גדלביץ'
    01/07/2010

הכוונה כאן ככל הנראה לבדיקת נוגדנים לדלקת כבד נגיפית B שבוצעה ונמצאה שלילית. הספים נקבעים ע"י המעבדה ונבדקים יחד עם רופא המטפל שלך. אך התוספת של non-immune כנראה מצביעה על תגובה לא מספקת או קרוב ל-0 תגובה. אם זה לא ברור - צריך לשאול במעבדה מה בדיוק משמעות הרישום שקיבלת.

כן, כדי להתחסן צריך לחזור למרפאה בה בוצעו החיסונים הראשוניים ולעשות שוב.

בברכה

מיכאל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה

שי
    01/07/2010

תודה על התשובה עוד שאלה קטנה
    מאיזה נתון זה נחשב למחוסן?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מקובל מעל 10

ד''ר מיכאל גדלביץ'
    02/07/2010

אבל זו המשמעות של לשאול המעבדה - מה הרמות שהם מודדים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה הייתי אצל הרופאה

שי
    02/07/2010

הייתי אצל הרופאה היא אמרה לי ללכת לעשות תחיסון
    איפו זה מוזרק I.M איזה שרירים זה?

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת קוקסאקי בהריון
    עדי
    30/06/2010

אני בהריון בחודש חמישי, עשיתי בדיקה של כמה וירוסים ואחד מהם הוא Coxsackie virus Ab Total והתוצאה יצאה 1:32(שיטת CFT) מה אומרת התוצאה? האם זה אומר שיש לי את הוירוס? אם כן, מה צריך לעשות? האם זה פוגע בעובר? ואגב, איך נדבקים מזה?

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקת קוקסאקי בהריון

הוספת תגובה

• יש לבדוק מול המעבדה שביצעה הבדיקה

ד''ר מיכאל גדלביץ'
    01/07/2010

לגבי שאלותייך - צריך לבדוק משמעות הרמה הזו של נוגדנים עם המעבדה, בה בוצעה הבדיקה. תכלס' - האם זה חיובי או שלילי. בכל אופן, ההדבקה בנגיף היא במגע עם הפרשותיו של אדם חולה ותיתכן גם הפרשה בצואה של הנגיף למשך מספר שבועות לאחר גמר המחלה. השילוב הזה, האם כלל היית חולה במחלה והאם התוצאה הזו הינה ברת משמעות כלשהי יקבע האם יש סיכון להדביר את הסובבים. גם אם את חולה ממש עכשיו, הסיכון שתדביקי בעוד 4 חודשים הוא אפסי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיסון לתינוק עם צהבת
    סיון
    30/06/2010

שלום,
    בני בן 9 שבועות ויש לו צהבת. רמת הבילרובין ירדה מ 11 ל8 תפקודי הכבד תקינים.
    מדובר על צהבת הנובעת מהנקה ככל הנראה.
    בינתיים לא חיסנתי אותו בחיסון צהבת הניתן בגיל חודש. מתי ניתן לחסנו בכך?
    האם עדיף לחכות גם עם החיסון שניתן בגיל חודשיים?
    תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    חיסון לתינוק עם צהבת

הוספת תגובה

• לא תהיה בעיה לחסן

ד''ר מיכאל גדלביץ'
    01/07/2010

חיסון צהבת (דלקת כבד נגיפית מסוג B) הניתן בלידה וגיל חודש ושישה חודשים מיועד להגן בפני המחלה הזו - צהבת B, מחלה המועברת באמצעות דם ומוצריו או מגע מיני לא מוגן. יעד החיסון הניתן בגיל כה מוקדם הוא מיגור המחלה בציבור.

לגבי מחלת התינוק - יש לפעול בהתאם להנחיות הרופא המטפל שלו. במידה ואכן זו הסיבה לצהבת הנוכחית, לא תהיה שום בעיה לחסנו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיסון רוטה
    ren
    30/06/2010

שלום ,
    בתי בת כמעט 5 חודשים, אני מעוניינת לחסנה כנגד רוטה וירוס
    1. האם איחרנו את המועד?
    2. היא מטופלת כרגע בונטולין ובודיקורט עקב ציפצופים האם ניתן לחסן במצב זה ?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    חיסון רוטה

הוספת תגובה

• נראה שפיספסת

ד''ר מיכאל גדלביץ'
    01/07/2010

ההמלצה הקיימת היא לא להתחיל את החיסון לאחר גיל 15 שבועות. אפשר לקרוא עוד באתר health.gov.il בסעיף חיסוני גיל הילדות, תת סעיף על רוטה

בברכה

מיכאל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• CMV בהריון
    יהודית
    22/06/2010

שלום, אני בשבוע 25+4, הריון ראשון ויקר לאחר טיפולים והפלה.ללא נוגדנים כלל ל CMV ועובדת בגן ילדים..
    מתחילת ההריון בדקתי CMV בעקביות ועד עכשיו ב"ה נשאר שלילי. את הבדיקה האחרונה עשיתי לפני שבוע (24+5). העניין הוא שביומיים האחרונים אני מרגישה ממש ממש לא טוב, חולשה כללית, עייפות קיצונית ובחילות. אחד הדברים שמפחידים אותי ביותר שיכולים לגרום לזה זה ההדבקות ב CMV...
    1. תוך כמה זמן מרגע הדבקה ניתן לראות נוגדנים (IGM) בבדיקת דם?
    2. האם בזמן מחלה פעילה מהוירוס אמורים כבר להיות נוגנדני IGM?
    כלומר- מהו הזמן המתאים לבדוק שוב את המצאות הנוגדנים לאחר הופעת סימנים של מחלה?
    3. מה המשמעות של זמני ההדבקה מבחינת העובר? האם כשהאם נדבקת אז ההדבקה עוברת מיידית לעובר או שרק אחרי שכבר רואים נוגדנים או הופיעה מחלה יש העברה לעובר?
    3. מה המשמעות של הדבקה ראשונית בשבועות אלו? האם זה נכון שיש יותר סיכוי שגם אם העובר נדבק אז הפגיעה בפועל פחות סבירה או משמעותית?
    אני יודעת שאני נשמעת לחוצה לאללה, אני באמת כזו.. (: ומאוד מרגיע אותי להבין את המשמעויות של הדברים..בעיקר חשוב לי לדעתמתי מומלץ לחזור על הבדיקה שוב (כמובן שאני מעדיפה כמה שיותר מוקדם כדי שאוכל לנשום לרווחה..) ועוד דבר קטן- עד איזה שלב מומלץ להמשיך לעקוב אחר CMV? יש שבוע שזה כבר ממש לא רלוונטי?
    תודה תודה תודה!!!

לקביעת תור
    סגירה
    CMV בהריון

הוספת תגובה

• לגבי מתי רואים נוגדנים בבדם.

ריקי
    03/07/2010

אני החלמתי עכשיו מCMV.
    הייתי חולה 4 שבועות. בשבוע הראשון לא ראו נוגדנים בדם ורק בשבוע השלישי למחלה ראו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זמני חיסונים
    מיה
    18/06/2010

שלום רב.הבן שלי קיבל בגיל חודשיים בדיוק את המחומשת והפרבנר.בגלל נופש משפחתי,המנה הבאה ניקבעה לו בגיל 4 חודשים וחצי (שבועיים יותר).האם זה קריטי שיהיה פער יותר גדול בזמן בין החיסונים?האם החיסונים צריכים להיעשות בדיוק בגיל חודשיים,4 חודשים וכו"?תודה על התשובה

לקביעת תור
    סגירה
    זמני חיסונים

הוספת תגובה

• זה לא מדע מדויק עד כדי כך

ד''ר מיכאל גדלביץ'
    01/07/2010

יש לשאוף לעמוד בלוח הזמנים. חריגה של שבועיים לא תשנה דבר. להקפיד על המשך הלו"ז הלאה - ידריכו אותך בטיפת החלב

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• HFMD
    אמא מודאגת
    17/06/2010

שלום רב.
    בתי בת ה 3.5 חלתה לפני 5 ימים בפה והגפיים בפעם השלישית. לפחות התמונה הקלינית היא כזו. בפעמיים הראשונות ניתן חלב עיזים היישר מהעז והמצב השתפר פלאים והפעם בכלל לא. יש לנו גם תינוק בן שנה וחצי ומהרגע שהיא אובחנה (לפני 5 ימים) הפרדנו ביניהם לחלוטין (כל אחד עם הורה אחר בקומה נפרדת בבית ולא היה ביניהם שום מגע). היום בבוקר לאחר לילה קשה עם הבן שבו הוא התקשה לישון (בד"כ ישן מצויין ולא מתעורר בכלל) בבוקר נלקח לרופא הילדים שאמר שכרגע לא רואים שום דבר ושנגיע מחר. עכשיו שמתי לב לנגעים על הלשון ולנגעים בכפות הרגליים כך שעכשיו ברורה לנו הסיבה.

שאלתי:
    1. האם יש סיכוי שלכל אחד מהילדים יש איזה אנטרווירוס אחר? (הילדונת בגן והקטנצ'יק עדיין לא למרות שהוא מסתובב בגינות עם המטפלת, עד להפרדה הם היו יחד כל אחה"צ ושיחקו יחד).
    2. אם לכל אחד מהם יש וירוס אחר האם סביר שבמהלך האפיזודה של כל אחד מהם תתחיל אינקובאציה של וירוס נוסף, של השני?

אשמח לתשובותיך.
    ענבר.

לקביעת תור
    סגירה
    HFMD

הוספת תגובה

• יכול להיות, לא סביר

ד''ר מיכאל גדלביץ'
    01/07/2010

שאלת השאלה עוד בטרם הגעתי לפורום הזה, מקווה שהסתיים כבר והכל בסדר.

בכל אופן, כמובן שיכולה להיות הדבקה בו זמנית של ילדים שונים מאותו בית בנגיפים שונים. ואת מתכוונת כאן בעיקר לנגיפי הקוקסקי, להם זנים רבים. אבל זה פחות סביר באמת. יותר סביר זה הדבקה בתוך הבית בין האחים, כי הנגיף (אם זה האיבחון באמת) מופרש בהפרשות גוף שונות ולא רק מהצואה, כי תיתכן הפרשת הנגיף למשך שבועות מספר גם לאחר ההחלמה, וייתכן אף מצב סמוי. לכן אנו תמיד אומרים להקפיד מאוד על היגיינה אישית גם ללא שום מחלה ובוודאי בעת תחלואה סביבנו. ולא, זה לא 100% ימנע הדבקה.

בברכה

מיכאל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה!
    אירה
    13/06/2010

שלום
    בתי בת 5 ו10 חודשים נפלה בגן ונחתכה בברך חתך לא עמוק.האם זה מצריך לעשות זריקת טטנוס
    או עדיין החיסון בתוקף.
    בגיל חודשיים גילו שיש לה תגובה לשעלת.לכן עשו לה חיסונים בנפרד שלא כללו שעלת.מנה אחרונה
    של טטנוס ודיפטריה הייתה באוגוסט 2005.בתי נולדה ב 04.08.2004.

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה!

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר רז סומך
    14/06/2010

אם קבלה את כל סידרת החיסונים אין בעיה, בהנחה שהחתך קטן ו"נקי" פרק זמן של 5 שנים מכסה. אין צורך בחיסון נוסף. בכל מיקרה תקבל בוסטר בבית ספר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיסון mmr
    יונית מטרסו
    11/06/2010

שלום
    בתי בת שנה וחודש
    מחומשת דחף קיבלה לפני חודש
    אפשר את ה-mmr
    בגיל שנה וחצי ,או כמה אפשר לדחות את החיסון ?
    תודה
    יונית

לקביעת תור
    סגירה
    חיסון mmr

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר רז סומך
    14/06/2010

אין קשר בין החיסונים. ניתן לתת MMR בגיל שנה וחצי. בברכה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• cmv
    אורטל
    10/06/2010

שלום שמי אורטל
    לפני 4 שנים כשהייתי בהריון עשיתי בדיקות דם וה cmv שלי היה שלילי והכל היה תקין לאורך ההריון.
    היום אני בשבוע 7 ועשיתי בדיקת דם בשבוע 5 וקיבלתי את התשובות הבאות:

cmv ab igg 6.3 בעוד שהנורמה היא עד 6
    cmv ab igm 0.21 בעוד שהנורמה היא עד 0.85
    cmv igg (vidas) positive
    cmv igm (vidas) negative

בגלל שיש סטייה ב igg של 0.3 מהנורמה הרופא שלח אותי לבדיקת דם חוזרת שאותה אני צריכה לעשות בעוד שבוע

מה אומרות התשובות הללו?
    למה יש סטייה ב igg ?
    האם יש סיכון לעובר?
    האם אפשר לדעת מתי נדבקתי?
    בבקשה אשמח לעזרה אני ממש עצובה ולחוצה
    תודה רבה
    אורטל

לקביעת תור
    סגירה
    cmv

הוספת תגובה

• בבקשה דוקטור אני מחכה לתשובה

אורטל
    14/06/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אורטל כנסי

ענבר
    18/06/2010

שלום אורטל. אמנם אינני רופאה מומחית למחלות זיהומיות אבל אני רופאה. לפי הנתונים שצרפת ברגע ש - IGM שלך שלילי כפי שזה נראה לי אין שום סיבה לדאגה. IGG מצביע על הדבקה בעבר . נכון ש - 6 (אגב אין משמעות לדעתי לסטיה של 0.3 ולא ברור לי למה נשלחת לבדיקה חוזרת) הינו כייל נוגדנים לא גבוה. למרות ששוב, אינני יודעת באיזו אופן בוצעה הבדיקה ומהם ערכי הייחוס. אולי רופאך חושש מהדבקה עכשוית חוזרת לאור העלייה הלא משמעותית לדעתי כפי שכבר אמרתי בערכי ה - IGG.
    מה שחשוב הוא האם ישנם נתונים על AVIDITY באחוזים. אם כן מהם?

לא הייתי חוששת.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דבר נוסף עבורך אורטל

ענבר
    18/06/2010

אם בדיקת ה - AVIDITY גבוהה מ - 45% אז מדובר ודאי בהדבקה שאיננה בזמן האחרון. בכל מקרה רופאך שלח אותך לבדיקה חוזרת כדי לראות אם יש עלייה (של לפחות פי 2) בכייל נוגדני IGG. אך שוב, ברגע שמתחילים להיווצר נוגדני IGG כנגד וירוס כלשהוא וניתן כבר לאבחנם בבדיקת דם אז לרוב ניתן כבר לראות עלייה גם בנוגדני IGM. אז שוב, קיים סיכוי סביר שאין שום בעיה בתוצאות. גם אני, אגב, חסרת נוגדנים ומעולם לא פגשתי את הוירוס ובהריון האחרון גם היתה עליה מוזרה מינורית בנוגדני IGG כאשר ה - IGM נשאר שלילי (ביצעתי בדיקות כל חודש בגלל היותי רופאה שמתעסקת עם נוזלי גוף והכל היה תקין ועד עצם הרגע הזה עדיין לא נדבקתי...).
    אנא הרגעי יקירה והיבדקי רק כדי שתנוח דעתך.

הריון מוצלח וקל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בבקשה דוקטור אני מחכה לתשובה

אורטל
    14/06/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• CMV
    דנה
    10/06/2010

במהלך הריוני נדבקתי בCMV בין השבועות 33-36.(עשיתי בדיקה דם כל חודש ).
    ילדתי ילדה מקסימה שנושאת את וירוס CMV. עשו לה US מוח -תקין, בדיקת כבד-תקין, לא היה לה צהבת. שאלתי היא:
    אם הוירוס פוגע בשמיעה אז הוא פוגע 20%,או 30% או 50% וכו.. וזהו, אינו ממשיך עוד לפגוע ? או שהוירוס ממשיך לחיות בגוף ולהיות פעיל עד לפגיעה ולחרשות מלאה?

לקביעת תור
    סגירה
    CMV

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר רז סומך
    10/06/2010

כפי שציינת לכ- 30-65% מהילודים עם CMV מולד שהתגלה קלינית לאחר הלידה תהיה ירידה ברמה כזו או אחרת בשמיעה. גם כ 10% מהילודים עם CMV מולד ללא מופע קליני מיד לאחר הלידה ילקו בהפרעת שמיעה. עיתוי התחלת הפרעת השמיעה עשוי להיות מיידי (לאחר הלידה) או מאוחר עם וריאביליות גדולה בחומרה שלא תמיד ניתנת לחיזוי. ההפרעה עשוייה להיות קבועה או להחמיר עם השנים. בברכה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• CMV בהיריון

CMV בהיריון
    12/07/2010

היי
    כאחוז מהנשים נדבקות בנגיף הCMV במהלך הריונן ולמרות זאת נדמה שהמידע בנוגע להשלכות ההדבקה על העובר אינו
    נפוץ ומוגבל, כאשר חיפוש ברשת מעלה מידע חלקי ביותר ומטעה. רק מי שחווה הריון מרגע גילוי ההדבקה יכול להבין
    את הקושי והמעמסה הרגשית העומדת בפני האם והקרובים אליה וזאת בנוסף לקשיים הפיזיים האוביקטיביים. מטרת
    הקומונה: לספק תמיכה ועזרה לזוגות החווים הריון עם CMV ולקשר למומחים הרלוונטים היכולים לסייע בקבלת ההחלטות
    הבלתי אפשרית בהריון

אנחנו עברנו את זה.... עכשיו אנחנו אמהות לילדים בריאים, אנחנו מזמינות אתכן להתייעץ, לשאול ולקבל הכוונה.

חפשו אותנו בפייסבוק היריון עם CMV לכן
    אן ומיכל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה