פורום חיסונים לילדים, מחלות זיהומיות - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

ד``ר אריק האס
ד"ר אריק האס
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל ד"ר אריק האס ללא פרסום בפורום

• חיסון שפעת רגילה+חזירים
    עדי
    01/12/2009

שלום לד"ר סומך
    בני בן ה-6.5 החולה מזה 5 שנים במלת הפאפא(תדירות של כל שבוע בערך התקף)
    האם כדאי וממולץ לחסן אותו בחיסון שפעת עונתית וגם שפעת החזירים?
    האם הילד נחשב בקבוצת סיכון כיון שאומרים שזוהי מחלה אוטואימונית...
    מה המלצתך לחסן או לא?.. אלו תופעות לוואי יכולות להיות אחרי החיסונים הללו?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חיסון שפעת רגילה+חזירים

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תשובה

ד''ר רז סומך
    06/12/2009

ההמלצה היא לחסן. לאחר שחוסנו כבר אלפים ברור שהיעילות ותופעות הלוואי של החיסון לשפעת חזירים דומים לאלו של שפעת עונתית. מדובר בכאב אודם חום מקומי, חולשה ותסמיני שפעת יום - יומיים אחר כך. תופעות אחרות נוירולוגיות למשל מאד נדירות. בסך הכך התועלת עולה על סך תופעות הלוואי. בברכה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיסון מחומש
    דנגל
    01/12/2009

בני בן ה-4.5 חודשים נולד עם פריחה לא ידועה בכל חלקי גופו ורעידות קלונוס שכעת הולכות ונעלמות.
    לאור התופעות, נדחו לו החיסונים והומלץ בפנינו לא לחסנו בשעלת. לכן את החיסון הראשון קיבל מפוצל ללא השעלת, כעת ההמלצה הינה לחזור לשגרה אולם אנו חוששים מתופעות הלוואי הקיימות לחסיון מבחינה נוירולוגית. האם תוכלו לפרטם. כמו כן מה ההשלכות של אי חיסונו בשעלת?

לקביעת תור
    סגירה
    חיסון מחומש

הוספת תגובה

• תשובה.

ד''ר רז סומך
    06/12/2009

אם מחלתו הנוירולוגית (אם בכלל קיימת?) הינה סטטית - כלומר ללא התקדמות קלינית,אין מניעה לחסנו. ת"ל כוללות חום גבוה, אפטיה, אי שקט, פירכוסים. קיימת הוראת נגד לחסן חולה עם מחלה נוירולוגית לא ידועה או חולה עם מחלה מתקדמת. בברכה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גיל שנתיים לפני טיסה להודו
    א
    29/11/2009

הבת שלנו טרם חוסנה עקב שהייה בחו"ל.
    אנחנו לקראת נסיעה להודו.
    שאלתי היא איזה חיסונים הם החשובים יותר לנסיעה כזו?
    תודה

הוספת תגובה

• חיסונים

ד''ר גליה ברקאי
    30/11/2009

יש חשיבות גדולה מאוד להשלים את כל חיסוני השגרה וכן אני ממליצה לפנות למרפאת מטיילים להחלטה על חיסונים ספציפיים לאיזור בו אתם נוסעים תוך התאמה למשך השהות ולסוג הטיול / מגורים.
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיסון MMRV
    תמר
    28/11/2009

שלום,
    הילד שלי בן שנה ושבועיים, וקיבל לפני 10 ימים את חיסון ה-MMRV. לאחר 7 ימים הופיע חום גבוה (עד 39.7) שנמשך שלושה ימים וירד עם אמבטיות ואקמול. החום חלף היום אך בבוקר הופיעה פריחה נקודתית אדומה על הפנים, צוואר, חזה, בטן וגב, הנעלמת בלחיצה. פרט לכך הוא כרגע בלי חום, חיוני ומתנהג כרגיל (למעט חוסר תאבון ותחושה שמשהו מפריע לו בפה).
    האם נשמע כמו תופעות הלוואי השגרתיות של החיסון או שיש צורך בבדיקה? אם כן תוך כמה זמן צפויה הפריחה להיעלם?
    תודה על תשובתכם,
    תמר

לקביעת תור
    סגירה
    חיסון MMRV

הוספת תגובה

• חום ופריחה

ד''ר גליה ברקאי
    29/11/2009

התיאור שאת מתארת מתאים מאוד למחלה שכיחה בגיל זה הנקראת roseola infantum או אדמדמת. היא נגרמת על ידי וירוס מקבוצת ההרפסים (הרפס 6 או 7), ללא קשר לחיסון. מדובר במחה עם חום גבוה, וכשיורד החום מופיעה פריחה נקודתית שמתפשטת על כל הגוף ונעלמת כעבור כ-48 שעות.

אמנם חיסון ה-MMR הוא חי מוחלש ועלול לגרום לחום ולפריחה, אך התיאור של מחלת בנך אינו מתאים: החום מופיע בד"כ אחרי סביב 10-14 ימים, בד"ר לא מדובר בחום מאוד גבוה והפריחה מופיעה יחד עם החום.

נראה שבנך עבר עוד אחת ממחלות הילדות. בריאות שלמה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיסונים בגיל חצי שנה
    שרית
    27/11/2009

שלום

אני אמורה לעשות לביתי חיסונים לגיל חצי שנה
    אי חיה בחו"ל בהודו
    יש לי כמה שאלות בעניין

לגבי מחומשת-מה פרק הזמן המקסימלי שיכול להיות בין חיסון מחומשת אחד לשני האם אני יכולה לתת לביתי את החיסון בפער של של 11 שבועות וחצי בין החיסון הקודם (גיל חצי שנה ועשרה ימים)
    היות ואת החיסון הקודם הקדמתי בשבוע נתתי לה חודשיים פחות שבוע ועכשיו אני יכולה לתת את החיסון בגיל חצי שנה ועשרה ימים
    האם אין הגבלה של מקסימום עשרה שבועות בין חיסון לחיסון במחומשת

ביתי נולדה ב-9.7.09 חיסון מחומשת ראשון קיבלה ב-6.9.2009 חיסון שני ב-2.11.09 וחיסון שלישי אני רוצה לתת לה ב-18.1
    האם פרק זמן ארוך מידי וזה קריטי בין חיסון לחיסון

לגבי היצרן של חיסון המחומשת -נתתי לביתי בגיל חודשיים ובגיל ארבעה חודשים מחומשת בארץ של יצרן gsk
    בהודו הם נותנים חיסון מחומשת לל PEntaxim
    של Sanufi
    בגיל שנה אני חוזרת לארץ ואני יחסן אותה בארץ במחומשת של יצרן gsk
    האם זה בעיתי שרק חיסון אחד בסידרה של המחומשת יהיה של יצרן אחר
    האם זה יכול לגרום לתופעות לוואי-בחיסונים הקודמים לא היו לה תופעות לוואי ואני מפחדת שמייצרן שונה תהיה בעייה
    או לא תהיה השפעה לחיסון
    אני שואלת זאת במידה ולא יתאפשר לי לטוס לארץ-אני טסה ביוחד בשביל החיסונים

לגבי הפרבנר-הבנתי שבעבר נתנו פרבנר גם בגיל חצי שנה ועכשין רק בגיל 2 4 ושנה
    האם עצם היותי גרה בהודו מומלץ לתת גם בגיל חצי שנה- או מספיק להתחסן רק 3 פעמים 2 4 ושנה

החיסון הנוסף שעלי לעשות בגיל חצי שנה-צהבתB

האם לעשות באותו היום את המחומשת והצהבת
    מה פרק זמן בין חיסון צהבת אחד לשני

האם יש חיסונים נוספים שעלי לעשות בגיל חצי שנה
    תודה
    דנה

לקביעת תור
    סגירה
    חיסונים בגיל חצי שנה

הוספת תגובה

• חיסונים

ד''ר גליה ברקאי
    29/11/2009

באופן כללי ההמלצה על מרווחי החיסונים היא זו הגורמת ליעילות מקסימלית שלהם, ואין תשובה כמותית לגבי כמה זה "גרוע" לעכב את החיסונים - אם הכל בסדר בינתיים, אין בעיה, אבל, תאורטית היא עלולה להדבק בינתיים בזיהום כנגדו יכלה להתחסן ולכן קשה לתת תשובה ברורה.
    באופן עקרוני - אין בעיה לתת את חיסוני המחומשת בהפרשים גדולים יותר כפי שתיארת וכן אין בעיה להחליף בין תרכיבים של חברות שונות (הן מבחינת יעילות והן מבחינת תופעות לוואי) לגבי הפרבנאר - הסדרה המומלצת ביותר היא של 4 מנות, כולל בגיל 6 חודשים, אבל גם 3 מנות מתקבל מאוד על הדעת. אפשר לעשות את המחומשת והצהבת באותו יום.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיסון פרבנר

שרית
    29/11/2009

תודה על התשובה
    לגבי פרבנר-אם מומלץ מאוד על 4 מנות מדוע בארץ נותנים רק שלוש מנות
    מה מקובל בעולם
    בנוסף האם ניתן לחסן באותו יום פרבנר מחומשת וצהבת
    תודה רבה על העזרה
    דנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרבנר

ד''ר גליה ברקאי
    30/11/2009

פרבנר נבדק בתחילה ונרשם ב-4 מנות, אולם בשנים הראשונות לשימוש בו (תחילת שנות ה-2000) נוצר חסר קשה באספקה שלו, לכן מספר מדינות (טנגליה למשל) נתנו רק 3 מנות. בבדיקה של משטר חיסונים זה נמצא שהוא מגן בצורה טובה, כמעט כמו המשטר של 4 מנות ולכן יש כיום מדינות שנותנו 3 מנות ויש שנותנות 4 מנות.
    אין בעיה לתת את כל החיסונים האלה ביחד או באיזה הפרש שתבחרי.
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרבנר

שרית
    03/12/2009

היי

היות ואני גרה בהודו האם מומלץ לתת גם מנה לגיל חצי שנה של פרבנר
    אני ישהה רק שבוע בארץ לכן ברצוני לתת פרבנר ומחומשת באותו יום ויומיים אחרי צהבת

האם זה בסדר?
    האם זה מוגזם לתת באותו יום שלושה זריקות?
    לכן אני רוצה לפצל
    תודה
    דנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיסון נגד שלשולים
    מור
    25/11/2009

שלום,

רופא הילדים ובטיפת חלב המליצו על חיסון נגד שלשולים לבתי בת השבועיים,
    חיסון שטוב לכעשר שנים ולא כלול בסל החיסונים.
    רציתי לדעת קצת יותר על החיסון, הסיכונים הכרוכים בו (אם יש) והאם הוא בכלל כדאי.
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    חיסון נגד שלשולים

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר רז סומך
    25/11/2009

החיסון הוא נגד וירוס הרוטה. זהו חיסון הניתן פומית. תופעות לוואי בעיקר במערכת העיכול, אי נוחות לעיתים שלשולים וחום. קיימים שני סוגים רוטריקס הניתן פעמיים ורוטה-טק הניתן 3 פעמים. יש להקפיד על מתן במועדים המתאימים. בברכה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיסון BCG
    מיכל
    25/11/2009

שלום,

הנני מתגוררת כעת בחו"ל במדינה אסייתית, ואני אמורה ללדת בקרוב. החיסונים שילודים נוהגים לקבל כאן, מספר ימים לאחר הלידה הינם:

BCG כנגד TB

ו- HB , חיסון בשם : Engerix .

אני מעונינת לדעת, האם חסונים אלו בטוחים, עבור התינוק. ואילו חיסונים ניתנים לילודים בבית החולים בארץ.

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    חיסון BCG

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר רז סומך
    25/11/2009

בארץ, לאחר הלידה ניתן החיסון לצהבת B, בדיוק כזה שאת מקבלת בחו"ל. החיסון בטוח ומקובל. בנוכחות גורמי סיכון ניתן גם חיסון לשחפת מסוג BCG. לפי מה שאת מתארת אני מניח שאת נמצאת במדינה ששחפת שכיחה ועל כן נראה לי הגיוני לחסן גם כן. בברכה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ספירת דם וקבלת חיסונים
    גילי
    24/11/2009

שלום רב,

בתי בת שנה ואמורה לקבל שלושה חיסונים ביחד: פרבנר, משולשת/מחומשת וחצבת חזרת ואדמת.

היום קיבלנו את תוצאות ספירת הדם שלה ושתי תוצאות הן מחוץ לטווח כך ש:

Neutrophils % = 14.9

Eosinophils % = 5

האם יש מגבלה כלשהי לקבלת החיסונים (אמורה לקבלם ביום חמישי הקרוב)?

לתשובתך אודה מאוד

לקביעת תור
    סגירה
    ספירת דם וקבלת חיסונים

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר רז סומך
    25/11/2009

על מנת להעריך את התשובות יש לראות את כל הספירה ובעיקר המספרים האבסולוטים ולא אחוזים. אין אפשרות להתייחס לנתונים שצרפת. בברכה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיסון הפרוינר
    מיכל
    24/11/2009

שלום,
    ביתי בת חודשיים וחצי עברה ביום א את החיסון (את המחומש עברה לפני שבוע וחצי עם עלית חום קלה ל 38.4)
    בדר"כ היא ילדה מאוד נוחה, רגועה וחייכנית. ניזונה מהנקה בלבד.
    בערב בו קיבלה את החיסון נתתי לה מנה של נובימול כנגד כאבים כי בכתה המון.
    מיום החיסון (יומיים וחצי) ישנו שינוי גדול בהתנהגותה: היא מאוד נודניקית, רוצה ידיים כל הזמן לא מחייכת, משתוללת על השד וישנה הרבה יותר מהרגיל
    האם התופעות נורמליות
    האם יש צורך לפנות לרופא
    בטיפת חלב אמרו שהתופעות הן חום ונפיחות בלבד ("ורק ליום - יומיים") ולא הזכירו שום דבר על שינוי בהתנהגות
    היש מקום לדאגה ?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    חיסון הפרוינר

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר רז סומך
    25/11/2009

תופעות הלוואי עלולות להיות מקומיות כפי שהסיברו לך אך גם כלליות, חום חולשה מעט אי שקט וכדומה. התופעות שאת מתארת חריגות. הייתי ממתין יום נוסף ואם מתמידות פונה לבירור. בברכה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיצול חיסון מחומש בגיל 9 שבועות
    ל.י.
    22/11/2009

בתי בת 9 שבועות ואמורה לקבל חיסון מחומש.
    החלטתי שאני רוצה לפצל לה את החיסון. האם יש משמעות לסדר בו אתן לה את החיסונים? האם יש חשיבות הפרש הזמן בו היא תקבל כל חיסון? ואם כן כל כמה זמן רצוי לתת לה כל חיסון?.

הוספת תגובה

• פיצול חיסון מחומש

ד''ר גליה ברקאי
    23/11/2009

אין הגיון בפיצול החיסון - אין הבדל משמעותי בתופעות הלוואי ואילו את חושפת אותה לדקירות חוזרות, לביקורים חוזרים בטיפת חלב ולדחיית מועד החיסון. בעיניי זה לגמרי מיותר, אבל אם את מחליטה לפצל בכל זאת את יכולה לעשות זאת כראות עינייך - אין הגבלה מבחינת הפרשי הזמנים או סדר מתן החיסונים.
    בהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיסון hbv
    איציקמ כהן
    22/11/2009

שלום רב

ביתי חוסנה בשנת 1994 -שלוש מנות חיסון

היום מתנדבת במ.ד.א ונתבקשה להתחסן

ביקרנו אצל הרופאה שלה שטוענת שהיא חוסנה כבר ואין צורך

ואפילו חתמה על הטפסים הרלונטיים

יש לי קצת ספק בעניין -האם לא היתה צריכה לבצע בדיקת דם?

שאלה נוספת בפנקס החיסונים מופיע 3 מנות hbv +3

+3 , hbc -מה זה?זה חיסון אחר?

תודה מראש

איציק

לקביעת תור
    סגירה
    חיסון hbv

הוספת תגובה

• חיסון HBV

ד''ר גליה ברקאי
    22/11/2009

באופן עקרוני אין אינדיקציה לבדוק רמת נוגדנים למי שהתחסן, אולם בתדריך החיסונים של משרד הבריאות, אחת מהאינדיקציות כן לבדוק נוגדנים הם עובדי בריאות חדשים כגון פראמדיקים. ולכן, במקרה שלכם מומלץ לבדוק שהיא אכן מחוסנן (מעל ל-10mIU/ml). אם הנוגדנים נמוכים מזה מומלץ לתת מנת דחף ולבדוק שוב רמת נוגדנים כ-4 שבועות לאחר המנה.

אין למי מושג מה זה HBC - לא שם של חיסון שאני מכירה...
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיסון rsv
    גלי
    19/11/2009

שלום רב,
    ביתי נולדה בשבוע 27 במשקל 1.2 קילו, מוגדרת כחולה במחלת ראות כרונית ועל כן זכאית לקבל חיסון rsv.
    ביתי קיבלה את המנה הראשונה של החיסון הנ"ל ובעוד כשלושה שבועות תקבל המנה השנייה.
    יומיים לאחר שתקבל את המנה השנייה של חיסון ה rsv נקבע לה תור בטיפת חלב לחיסון מחומשת+פרבנר (מנה שנייה גם כן).
    שאלתי היא האם לא כדאי לדחות לה במס' ימים את חיסון המחומשת והפרבנר על מנת שאהיה סמוכה ובטוחה כי היא מגיעה לחיסונים הנ"ל במיטבה?
    יש לציין כי במנה הראשונה של המחומשת היה לה חום שירד עם מתן אקמולי.

תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    חיסון rsv

הוספת תגובה

• חיסון RSV

ד''ר גליה ברקאי
    22/11/2009

החיסון כנגד RSV הוא מתן של נוגדן (חיסון פאסיבי) ולכן לא נגרם "עומס" על מערכת החיסון. גם אם היה מדובר בחיסון אקטיבי לא היתה מניעה מלחסן במחומשת מס' ימים אחריו - על אחת כמה וכמה בחיסון זה. אני ממליצה לך להשלים כמה שיותר מהר את סדרת החיסונים על מנת שבתך תהיה מוגנת בחורף.
    בנוסף, אם הגיעה לגיל חצי שנה, מומלץ לחסנה כנגד שפעת עונתית.
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיסון rsv

גלי
    22/11/2009

תודה על התשובה.
    לאחר מתן המנה הראשונה של ה rsv ביתי הייתה ישנונית, במידה ותמשיך להיות ישנונית עד למתן חיסון המחומשת והפרבנר (הרי מדובר סך הכל ביומיים הפרש) האם תקין לתת את החיסונים כמתוכנן?

תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיסון

ד''ר גליה ברקאי
    22/11/2009

אם חום גופה יהיה תקין, אין מניעה למתן החיסון
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיסון לשפעת החזירים
    רעות
    19/11/2009

שלום
    אומנם אני לא ילדה (22), אך זה נראה לי הפורום המתאים ביותר.
    כתינוקת סבלתי מדלקת קרום המוח ואני יודעת שישנם חיסונים ותרופות שאסורים לי.
    האם אוכל להתחסן נגד שפעת החזירים?
    תודה ורק בריאות.

לקביעת תור
    סגירה
    חיסון לשפעת החזירים

הוספת תגובה

• חיסון לשפעת החזירים

ד''ר גליה ברקאי
    22/11/2009

לא ידוע לי שלמי שסבל מדלת קרום המוח אסור לקבל תרופות או חיסונים. ייתכן שיש בעייה במערכת החיסון???
    בוודאי תוכלי לקבל את החיסון, אלא שבשלב זה הוא ניתן רק לאנשים עם גורמי סיכון למחלה קשה כמו אנשים עם בעיה במערכת החיסון, מחלת ריאות כרונית ומחלות כרוניות אחרות. אם את לא נמנית עם קבוצות אלו תאלצי לחכות בסבלנות עד שהחיסון יינתן לאוכלוסיה הכללית.
    חורף קל,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן שנה ו-7 חוד- המשך
    נטלי
    18/11/2009

תודה לך על תגובתך המהירה
    סלחי לי שאני שואלת שוב , אך חשוב לי להבין מהן ההשלכות אם לא אתן לו מנה רביעית של פרבנר? האם הגוף לא מספיק מחוסן עם 3 מנות שקיבל עד גיל שנה? האם זה יהיה מסוכן מבחינתו לא לקבל מנה רביעית?
    סליחה על עומס השאלות ותודה על עזרתך הרבה
    המשך יום טוב
    נטלי

לקביעת תור
    סגירה
    בן שנה ו-7 חוד- המשך

הוספת תגובה

• חיסונים

ד''ר גליה ברקאי
    22/11/2009

קשה לאמוד כמה הגוף מחוסן מ-3 מנות. ברור שזה עדיף מאשר לא לתת (לפני מס' שנים אף ילד במדינה לא קיבל את החיסונים האלה - האם זה מסוכן?). לא אוכל לתת תשובה מדויקת. המלצתי עומדת בעינה - השלימי את המנה האחרונה.
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים , נפיחות בכף רגל לבחורה בת 16
    ארי
    17/11/2009

בוקר טוב,
    רופא הילדים נתן לי הפנייה לרופא המומחה במחלות זיהומיות (בהמלצת אורטופיד) והם רוצים לדעת סיבת הדלקת והזיהום המופזרים בכף הרגל אחרי חבלה קטנה בה לפני 8 חודשים . - מה סיבת הדלקת או הזיהום בכף הרגל ? - האם צריך לעשות איזשהן בדיקות לפני שאלך לראומטלוג (רווח זמן) ?
    רקע כלל :- לפני כשמונה חודשים דרכתי על זכוכית -כף הרגל התנפחה , הזדהמה חוץ מהאודם והחום המקומי באיזור . ולכן אושפזתי בבה"ח לטיפול אינטוביוטיקי דרך הוריד(6 שבועות ) + אינטוביוטיקה בפומי . וגם כן טיפול כירורגי - עברתי ניתוח בכף הרגל שהוא הרחבת החתך פרוקסימלית ודסיטלית , הטרייה ושטיפותמ מרובות והשאירו הפצע פתוח . עכשיו הפצע נסגר אבל יש לי כאבים , נפיחות ונימול אם עומדת עליה ...
    מיפוי עצמות -לכפות הרגליים 8-05-09 סיכום ומסקנות :.(מאגרי דם מוגברים באספקט פנימי של כף רגל שמאל . קליטה מוגברת דיפוזית בכף רגל שמאל עם מוקדים ב TMT-1 ובאיזור טארסלי פנימי . סיכום : התמונה יכולה להתאים לתהליך דלקתי/זיהומי ברקמות רכות של כף רגל שמאל כנראה עם מעורבות גרמית באיזור טארסלי באספקט פנימי . לא ניתן לשלול אוסטיומיליתיס באיזור TMT-1 או שראירןאןד דקפאןב .
    CT כפות רגלים (5-07-09) הממצאים : שמאל : מודגמת בצקת ברקמת השומן התת עורי באספקת המידיאלי של הקרסול העוטפת את האספקט קדמי דיסטלי של גיד הטיביאליס האחורי , לא ניתן לשלול תהליך זיהומי ? דרושה קורלציה קלינית .
    MRI קרסול וכף רגל שמאל (7-10-09) הודגם תהליך מסביב לגיד טיביאליס אנטריור באורך כ- 4 ס"מ , התהליך הוא רקמתי בעיקר עם מעט נוזל מסביב ומתאים לתהליך של טנוסינוביטיס . קיים איזור פתלוגי אחר באספקט המדיאלי של כף הרגל באורך כ- 4*2.5 ס"מ תת-עורי לא מוגדר היטב עם סיגנל נמוך ב –T1 וגבוה ב- T2 ולא הומוגני ומקבל האדרה משמעותית לאחר הזרקת גדוליניום . גם התהליך מסביב לגיד טיביאליס אנטריור מקבל האדרה משמעותית . לסיכום :טנוסינוביטים קשה בגיד טיביאליס אנטריור ויתכן שינויים דלקתיים באספקט המדיאלי תת עורי שיכול גם לערב את הגידים הפלקסורים של האצבע הראשון . תודה ויום טוב ,

הוספת תגובה

• זיהום בכף הרגל

ד''ר גליה ברקאי
    17/11/2009

במקרה פרטני כמו שלך, אכן, יש לפנות לבדיקת רופא מומחה על מנת שיבדוק אותך גופנית ויעבור על כל הבדיקות שלך ורק אז יוכל לתת חוות דעת מקצועית. לצערי, במקרים כאלה לא ניתן לתת חוות דעת בפופרום.
    בהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה