פורום חיסונים לילדים, מחלות זיהומיות - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

ד``ר אריק האס
ד"ר אריק האס
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל ד"ר אריק האס ללא פרסום בפורום

• חיסון רביעי לפוליו הבהרה
    מיכל
    28/10/2009

לא נתתי את הפוליו יחד עם עוד חיסונים
    כי אם רק אותו בלבד.
    האם תשובתך עדיין שהחיסון הרביעי הכרחי?
    תודות
    קרן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חיסון רביעי לפוליו הבהרה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חיסון רביעי לפוליו

ד''ר גליה ברקאי
    02/11/2009

אם לא נתת את החיסונים האחרים אז חובה לתת אותם. הסיכון ללקות במחלות האחרות נגדן מחסנים גדול הרבה יותר מפוליו. אם נתת אותם, ייתכן ש-3 מנות של פוליו מספיקות, אך הסדרה המומלצת היא של 4 מנות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיסון MMR ואבעבועות לילד עם ITP
    ליטל
    28/10/2009

שלום,

בני, עוד חודש בן 6, אובחן כחולה ITP כרוני בסביבות גיל 3.
    בעקבות המלצת הרופא בזמנו, לא חוסן לאבעבועות וכך גם אחיו התאום.

בקרוב יחוסנו בני כיתתו בחיסון MMR ואבעבועות.

האם ניתן לחסנו? ואם לא, האם זה בטוח לחסן את אחיו התאום?

תודה.

הוספת תגובה

• MMR

ד''ר גליה ברקאי
    28/10/2009

הסיבה שלא לחסן בחיסון לאבעבועות היא לא ה-ITP אלא החסר החיסוני שעלול להווצר עקב הטיפולים. האם הוא מטופל תרופתית כעת או קיבל IVIG לאחרונה? אם לא - מומלץ לחסן. אם כן, רשמי לי בבקשה במה הוא מטופל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הוא לא מטופל כרגע.

ליטל
    28/10/2009

טופל לפני שנתיים ולפני שלוש שנים ב-IVIG.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אגב,

ליטל
    28/10/2009

אני הבנתי שהסיבה שלא לחסן היא כדי לא לעורר את המערכת החיסונית (כי היא זו שתוקפת את הטסיות).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיסון רביעי לפוליו
    מיכל
    27/10/2009

שלום רב.
    בתי בת שנתיים ושמונה חודשים טרם קיבלה את החיסון הרביעי והאחרון של פוליו.
    היינו אמורים לקבל בספטמבר.
    נאמר לי שהחיסון האחרון אינו הכרחי. האם נכון הדבר?
    דבר שני, כמה זמן אוכל לדחות את החיסון?
    תודה רבה על תשומת הלב
    קרן

לקביעת תור
    סגירה
    חיסון רביעי לפוליו

הוספת תגובה

• פוליו

ד''ר גליה ברקאי
    27/10/2009

החיסון לפוליו הוא למעשה אחד מ-5 חיסונים שמקבלים בחיסון המחומש. המנה של גיל שנה היא מנת ה"בוסטר" והיא אחראית לרמה טובה של נוגדנים למשך זמן ארוך ולכן היא מאוד חשובה (לא רק מבחינת החיסון לפוליו אלא גם מבחינת החיונים הנוספים כגון שעלת, המופילוס איפלואנזה וכו'). אין סיבה לדחות אותה, אבל אם מאיזושהיא סיבה לא מסתדר, אין מניעה לדחיה של חודש-חודשיים.
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיסון לשפעת עונתית וטיפול אנטיביוטי
    שושי
    27/10/2009

בוקר טוב.
    לבן שלי בן השנתיים גילו ביום שבת דלקת באוזניים.
    הןא מקבל מאז אותו היום טיפול אנטיביוטי במשך כ- 10 ימים.
    אני מאוד מעוניינת לחסן אותו בחיסון לשפעת העונתית בפעם הראשונה
    אך מפחדת לחסן אותו כשהוא מקבל טיפול אנטיביוטי שגם ככה מחליש
    אותו ואת המער החיסונית. אם כך יש לי כמה שאלות:
    1. האם כדאי / מומלץ לחסן ילד כשהוא מקבל טיפול אנטיביוטי?
    2. במידה וכן מומלץ לחסן, האם זה לא פתח לקן צרעות... כלומר, גם ככה
    הגוף חלש אז בגלל הטיפול ובגלל החיסון יש סיכוי גבוה של הילד להדבק
    בכל מיני דברים?
    3. אם כדאי לחכות עד לסיום האנטיביוטיקה. האם הגוף לא עדיין חלש כמה
    ימים גם אחרי סיום הטיפול וזה עדיין מסוכן להתחסן?
    אם כך, מתי באמת ניתן לחסן ? עד מתי כדי לחסן מבחינת ההמלצה של משרד הבריאות?

תודה, חנה.

הוספת תגובה

• חיסון לשפעת

ד''ר גליה ברקאי
    27/10/2009

אין מניעה לחסן בזמן טיפול אנטיביוטי כל עוד בנך אינו חולה במחלת חום כרגע. החיסון אינו מחליש את מערכת החיסון אלא מחזק אותה מהבחינה שתהיי מוגנת, חלקית לפחות, כנגד מחוללי מחלה שגורמים לתחלואה בעונה זו.
    רוצי להתחסן...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חסון שפעת ומחומשת
    ליאת
    26/10/2009

בני בן 7 וחצי חודשים אמור לקבל את המנה השלישית של החסון המחומש.
    האן יש לעשות הפסקה של שלושה שבועות ביו חסון זה לחסון השפעת.

לקביעת תור
    סגירה
    חסון שפעת ומחומשת

הוספת תגובה

• חיסון שפעת

ד''ר גליה ברקאי
    26/10/2009

אין צורך בהפרש זמנים בין חיסון זה לחיסון לשפעת. ניתן לתיתם באותו יום או באיזה הפרש שתבחרי, ללא הגבלת זמן.
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיעול וחום אחרי חיסונים - פרבנאר
    מיה
    26/10/2009

אתמול בתי בת החמישה חודשים קיבלה חיסון נגד פרבנאר ושניה של מחומשת. במשך הלילה היא פיתחה שיעול יבש ועלה לה החום. האם מדובר בתופעת לואי של החיסונים? האם כדאי שתראה רופא?
    תודה

הוספת תגובה

• חום

ד''ר גליה ברקאי
    26/10/2009

שיעול אינו אופייני כתגובה לחיסון אך חום בהחלט יכול להיות קשור למתן החיסון. אם לא מדובר בחום גבוה ומצבה הכללי טוב ניתן להמתין יום-יומיים. אם החום מאוד גבוה ויש שיעול משמעותי אני ממליצה לפנות לבדיקת רופא.
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מסטואידיטיס חוזר וקשר לחיסון פרבנר
    ליאת
    25/10/2009

שלום רב,
    כאשר בני היה בגיל שנה וחמישה חודשים (בנובמבר 2008) הוא העלה חום - לאחר 3 ימי חום הזדקרה לו האוזן ואובחן כמסטואידיטיס. הוא עבר ניתוח מסטוידקטומי.
    לפני הניתוח ביצעו CT ונראה כי מבנה האוזן תקין.
    שמו לו גם כפתור וטיפול של שלושה שבועות אנטיביוטיקה מרופנם ועוד 10 ימי אנטיביוטיקה לפה.

לפני כחודשיים (תחילת אוגוסט 2009) החלה לו הפרשה מאותה האוזן (הכפתור נפל - הרופא הוציא אותו בביה"ח באישפוז)- שוב מסטקטומי ואנטיביוטיקה לוציד קלינדמיצין ורוצפין שבוע ועוד 10 ימי טיפול אנטיביוטיקה לפה.

כעת הוא בן שנתיים וארבעה חודשים ולפני שלושה שבועות החל עם חום והזדקרות האוזן ושוב מסטואידיטיס ורוצפין שבוע לוריד וכעת סיימנו טיפול אנטיביוטי לפה.

הרופאים טוענים כי אין שום דבר שניתן לעשות אך הבנתי כי יתכן והחיסון פרבנר יעזור לו.

האם נכון? האם עלי לפנות לזיהומולוג?

יש משהו מניסיונכם שניתן לעשות? לבדוק? כעת רוצים לשים לו כפתור אך אני לא רואה יתרון כאשר הפעם הראשונה אחרי הניתוח שזה חזר - זה היה עם כפתור.

דרך אגב, מאז הניתוח אין מגע של מים באוזן - תמיד עם פקק.

תודה רבה,
    ליאת

הוספת תגובה

• מסטואידיטיס חוזר

ד''ר גליה ברקאי
    25/10/2009

אכן מסטואידיטיס שחוזר 3 פעמים הוא נדיר ביותר. לא ציינת אילו חיידקים צמחו מנוזל האוזן התיכונה או אם הוא סובל מזיהומים חוזרים אחרים בדרכי הנשימה, בעור, שלשולים וכו'...
    אם אכן הבעיה מתמקדת באותה האוזן כנראה הבעיה היא אנטומית, אך אם קיימים זיהומים נוספים ייתכן שכדאי לבדוק מספר פונקציות של מערכת החיסון. אין ספק שחיסון פרבנר (חיסון כנגד פנאומוקוקוס שגורם לכשליש מדלקות האוזניים ולזיהומים נוספים כגון דלקת קרום המוח) היה עשוי למנוע חלק מדלקות האוזן המסובכות ולכן אני ממליצה בכל פה להשלים את החיסון. בגילו של בנך הוא זקוק למנה אחת בלבד. כמו כן ייתכן שיש מקום לפנות למרפאה אימונולוגית או זיהומולוגית. בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני לא חושבת שפרבנר יעזור......

מיטל
    06/01/2010

ביתי גם חלתה במסטאודיטיס למרות שחוסנה בפרבנר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרבנר

ד''ר גליה ברקאי
    06/01/2010

כמובן, חיסון פרבנר לא מונע את כל דלקות האוזניים/מסטואידיטיס כי הוא נותן כיסוי רק לחלק מזני הפנאומוקוקוס - קיימים זנים אותם החיסון לא מכסה וכן קיימים חיידקים אחרים הגורמים למסטואידיטיס, אולם בהחלט הוכח שמתן פרבנר (לפחות בארה"ב) הוריד שיעור דלקות אוזניים חוזרות וצורך בהכנסת כפתורים. החיסון מאוד בטוח, כמעט ללא תופעות לוואי, ניתן כעת לכל הילדים בארץ, ולכן אני שוב חוזרת על המלצתי החד משמעית לתת את החיסון במקרה זה.
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי ראש חזקים והקאות אחרי חיסון 5
    אני
    25/10/2009

בני בן ה-5 קיבל 5 חיסונים לכלבת עקב חשש מנגיעה בכל חולה כלבת.
    במהלך כל התקופה (כ--4-5 שבועות) ממתן החיסון הראשון ועד האחרון הרגיש בסדר גמור.
    לפני כ-4 ימים קיבל את החיסון החמישי והאחרון.
    היום בבוקר התעורר והתלונן על כאב ראש מכיוון העורף.
    בהמשך היום הקיא מספר פעמים וממשיך להתלונן על כאב ראש.

האם יש קשר בין החיסון לכאבי הראש וההקאות או שזו תחילתה של מחלה אחרת?

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר גליה ברקאי
    25/10/2009

לא ידוע לי שכאבי ראש והקאות הם תופעת לוואי של החיסון, מה גם שהתזמון נראה לי מעט מאוחר. אם התלונות לא חולפות אנא פני להערכה אצל הרופא המטפל.בריאות שלמה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה יש לבת שלנו?
    הורים מודאגים
    24/10/2009

הבת שלנו המתוקה בת שלוש וחצי.
    במשך חודש חום עולה ויורד.
    לפני שלושה שבועות התנפחו הבלוטות בצוואר.
    עצירות לכל אורך הדרך.
    בכמה לילות גרד ברגליים.
    מדי פעם כאבים שונים: אזניים, צוואר, "כואב לי הלב", הראש
    חולשה ועייפות.
    בבירור בבית חולים:
    *אולרסאונד בטן וצוואר - בלוטות נפוחות אך תקינות, נראה כזיהום.
    *רנטגן חזה - תקין
    *בדיקות דם - בגדול תקינות, חוץ משקיעת דם 114.
    *סורולוגיות: EBV, CMV, טוקסופלזמה - כולן שליליות.
    לציין שבתוך גן הילדים יש חדר חיות ובחצר דיר עיזים וכבשים.
    המטולוגית ילדים טוענת שמדובר בזיהום?
    בימים האחרונים תודה לאל התופעות מעט נרגעו, החום ירד וגם הבלוטות. בכל זאת אנחנו מוטרדים מאוד.
    מה זה עוד יכול להיות לדעתך? איזה בדיקות כדאי עוד לעשות?
    האם יש חשש במידה ואנחנו בתחילת היריון?
    נודה לכם מאוד אם תשיב לנו!

לקביעת תור
    סגירה
    מה יש לבת שלנו?

הוספת תגובה

• הורים מודאגים

ד''ר גליה ברקאי
    25/10/2009

חום ממושך, הגדלת בלוטות לימפה ושקיעת דם מוחשת - שילוב בהחלט מטריד ולכן יש צורך בבירור מקיף. לצערי לא ניתן לתת יעוץ פרטני כזה באינטרנט מבלי לבדוק את הילדה ולראות את כל תשובות המעבדה. אם התסמינים חלפו, בהחלט יכול להיות שמדובר במחלה ויראלית כגון EBV או CMV, אך אם הם מתמידים ועדיין אין אבחנה, יש לפנות לבירור אצל הרופא המטפל או בבית החולים. בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• TORCH מנסה להבין
    סופי
    24/10/2009

שלום,

אני אם לתינוק בן 3 וחצי חודשים ומתגוררת כיום בארצות הברית. בארצות הברית לא נערכת בדיקה שגרתית למחלות כמו CMV וטוקסופלזמה במהלך ההיריון. אני יודעת שלפני שנכנסתי להיריון עשיתי בדיקות אלה בארץ ונמצאתי חיובית ב- IGG ל- CMV רובלה והרפס ושלילית לטוקסופלזמה.
    כיום בני סובל מהיקף ראש קטן והרופא עשה לו בדיקות דם ושתן לאיתור הוירוסים של TORCH .
    בבדיקות הדם של בני הוא נמצא חיובי ב- IGG ל- CMV , הרפס ורובלה ושלילי לטוקסופלזמה בדיוק כמו שהיה לי בבדיקת הדם לפני ההיריון. הם בדקו רק IGG ולא בדקו IGM אצל בני.
    בני יונק הנקה מלאה.
    כל הבירורים הרפואיים האחרים הראו תוצאות שליליות כך שלא יודעים מה הסיבה להיקף ראשו הקטן של בני. הוא מתפתח בצורה מעולה ותפקודו כיום לדברי הרופא מעל למצופה מילד בגילו.
    שאלתי היא:
    מה הסיכוי מתוך הנתונים האלה שהייתה לי הידבקות באחד מהוירוסים של TORCH במהלך ההיריון שגרמה להיקף ראשו הקטן של בני? האם זה אפשרי בכלל שאני אדבק שוב אחרי שכבר היו לי נוגדנים? האם יכול להיות שלבני יש את אותם נוגדנים כמו שיש לי בגלל שהדבר עבר אליו ממני בדם או בהנקה? מה הסיכוי שהידבקות באחד הוירוסים האלה תוביל לסמפטום בודד של מיקרוצפליה בלי שום סיבוך או ממצא קליני אחר?

תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    TORCH מנסה להבין

הוספת תגובה

• TORCH

ד''ר גליה ברקאי
    24/10/2009

ראשית,ייתכן שהיקף הראש הקטן הוא משפחתי - האם נבדק היקף הראש שלכם ההורים? זאת משום שבד"כ כאשר היקף הראש קטן כתצאה מזיהום ויראלי זה מלווה בהפרעה התפתחותית והסתיידויות במוח,כפי שלא מופיע אצל בנך. האם בוצע בירור נוסף לתופעות שמלוות זיהומים ויראלים כגון בדיקת שמיעה (זה נקרא BERA או ABR) ובדיקת קרקעיות העיניים?
    הנושא של זיהומים מולדים הוא מעט מורכב מכיוון שבילודים לא ניתן להסתמך על בדיקות נוגדנים (IGG מבטא את הנוגדנים שלך שעברו דרךהשלייה ו-IGM לא תמיד מיוצר על ידי הילוד), לכן נהוג להסתמך על בדיקות אחרות כגון הפרשת נגיף ה-CMV בשתן (אבל זה צריך להלקח בחודש הראשון לחיים), בדיקות PCR לטוקסופלזמה מהדם ונוזל השדרה וכו' או השוואת רמות נוגדני הטוקסופלזמה בין הדם שלך לזה של התינוק. קיים סיכון להדבקות ילוד ב-CMV גם לאחר שיש לך נוגדני IGG אבל אז בד"כ העובר לא סובל מתסמינים, טוקסופלזמה כנראה שלילי (אם היית בודקת אצלך שוב והיית עדיין שלילית זה היה עוזר לאשר זאת) והסיכון לאדמת שואף ל-0 אם את מחוסנת, כך שבעיקרון, לא נראה לי שהסיבה להיקף הראש הקטן היא זיהום מולד, אם כי כמו שכבר כתבתי, לא ניתן להסתמך על נוגדנים בלבד. בדקי את היקפי הראש שלך ושל בעלך...
    אם בכל זאת יש איזשהו חשד ממליצה להשלים בדיקת שמיעה וראייה (אני מניחה שבוצע הUS מוח).
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה לך על תשובתך המהירה

סופי
    24/10/2009

אכן היקף ראשו של בעלי באחוזיונים הנמוכים של הנורמה לגברים , היקף הראש שלי גדול .

ראינו רופא עיניים שבדק את רטינה ואת העיניים והכל היה תקין לדבריו. לא ערכנו בדיקת שמיעה אבל בני עבר את בדיקת הסינון שעורכים בבית חולים כשהוא נולד ואני יכולה להגיד בודאות שהוא שומע היטב ומגיב לרעשים וגירויים אודוטוריים. האם לדעתך בכל זאת צריך לעשות בדיקת BERA ?

ושוב תודה לך על ההתייחסות המקיפה והמהירה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

ד''ר גליה ברקאי
    25/10/2009

אכן, הסיכון לזיהום מולד נמוך ולכן לא נראה לי יש צורך בהמשך בירור בכיוון זה.
    בהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הנקה ו-cmv
    מורן
    21/10/2009

שלום רב
    במידה ואיני מחןסנת לנגיף ומעולם לא נדבקתי בו ויש לי תינוק בן חודש היונק, האם אני מדביקה אותו בנגיף. האם הדבר מסוכן כפי שהוא מסוכן בתקופת היותו עובר?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    הנקה ו-cmv

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר רז סומך
    21/10/2009

אין חשש. CMV גורם למחלה אחרת לגמרי לאחר הלידה לעומת הדבקת עובר במהלך ההריון (וגם כאן משנה מאד זמן ההדבקה). בתינוקות וילדים המחלה היא דמויית מחלת הנשיקה. בברכה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טעות במתן החיסון
    מיכל
    21/10/2009

חברה שלי לקחה את הבן שלה בן 10 חודשים לקבלת רגיל חיסון נגד שפעת. לאחר מתן החיסון האחות שמה לב שטעתה ונתנה לו חיסון אחר נגד דלקת ריאות אצל מבוגרים (זה המידע שקיבלתי מחברתי, אני לא יודעת אם יש חיסון כזה בכלל...)

בכל אופן, לאחר התייעצויות רבות אמרו לה שאין עם זה סכנה מאחר והוא קיבל את חיסון הפרוונר וזה מאותה משפחה או משהו כזה. האם זה נכון? האם לא ייתכנו בעיות בעתיד? לא הייתה לו שום תגובת קצרת טווח, לא היה לו חום או משהו כזה. אך האם יכולות להיות השפעות ארוכות טווח?

לקביעת תור
    סגירה
    טעות במתן החיסון

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר רז סומך
    21/10/2009

החיסון נגד דלקת ראות שמיועד למבוגרים (פנאומו-וקס, פנאומו 23) שונה מעט מהפרבנר. הוא גורם לגירוי מערכת החיסון בדרך שונה ומכיל יותר זנים של החיידק. כדי לקבל תגובה טובה נחוצה בשלות מלאה של מערכת החיסון, כזו המושגת בגיל שנתיים ולכן אין יעילות החיסון במידה וניתן קודם. בכל מיקרה אם לא הייתה תגובה מקומית במקום ההזרקה הרי שעבר את החיסון בשלום. בצדק נאמר לכם כי אין חשש. בברכה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתן חיסון לילד חולה
    מיכל
    21/10/2009

אתמולאחה"צ קיבלה בתי בת ה 5 חיסון נגד שפעת. בהמשך היום היא הרגישה לא טוב והחלה להעלות חום - חשבתי שזו תופעת לוואי של החיבון - אך הבוקר כשלקחתי אותה לרופא התברר שיש לה דלקת בגרון ועליה לקבל טיפול אנטיביוטי.
    בעבר קראתי כי אין לתת חיסון לילד חולה... ועשיתי זאת לבתי שלא ביודעין
    האם יתכנו סיבכוכים כלשהם לאור העובדה שניתן חיסון בעת היותה חולה?

לקביעת תור
    סגירה
    מתן חיסון לילד חולה

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר רז סומך
    21/10/2009

אין כל בעיה במקרה הזה מכיוון שלפי התיאור שלך מחלת החום נובעת מסיבה אחרת. אם מחלה זו אינה קשה הרי שתגובת הגוף לחיסון תהיה תקינה. רצוי לא לתת חיסון לילד חולה כדי לא להוסיף עוד תסמינים לאלו שקיימים כבר. בברכה ורפואה שלמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• cmv אצל חברה- האם זה עדיין מדבק?
    הדר
    20/10/2009

שלום רב,
    חברתי נדבקה בהריון CMV. היא גילתה זאת בשבוע 16 בבדיקת דם. בשבוע 23 ערכה מי שפיר. לצערי העובר נדבק, והיא עברה הפלה בשבוע שעבר (שבוע 24 בערך). הייתי רוצה מאוד לבקר אותה ואני מעט חוששת מכך משום שאני מנסה להיכנס להריון. אציין כי יתכן והיא נדבקה עוד לפני שבוע 16 (בשבוע 10 ערכה גם כן בדיקות דם שיצאו שליליות), ופרט משמעותי נוסף הינו שה-IGg שלי הוא חיובי. האם היא עדיין מידבקת? והאם אני עשויה להידבק? אם אני עשויה להידבק, עד כמה זה מסוכן להריון המיוחל אם אני בעלת נוגדנים? תודה רבה לך...

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר רז סומך
    21/10/2009

גופך נושא נוגדנים מסוג IGG כעדות לזיהום שעברת בעבר ועל כן את קרוב לוודאי מוגנת, אין חשש ושיהיה בהצלחה. בכל מיקרה רק לידיעה, המחלה מדבקת על ידי מגע בהפרשות (רוק וכדומה) ונראה שעבר זמן רב מאז ההדבקה הראשונית של חברתך כך שקרוב לוודאי שאינה מדבקת עוד. בברכה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיסון NMR
    אורית
    20/10/2009

שלום

אני בת 30 וקיבלתי את חיסון ה NMR לפני כשבועיים. יש לי איחור של כשבוע בקבלת ווסת.. הסיכוי שאני הרה הוא אפסי. האם החיסון יכול להשפיע?

בתודה
    אורית

לקביעת תור
    סגירה
    חיסון NMR

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר רז סומך
    20/10/2009

עקרונית אין לתת את החיסון לאישה בהיריון אולם אין למנוע מאישה להכנס להריון לאחר חיסון. בכל מיקרה אין כל עדות שהחיסון מזיק וזו אינה מהווה אינדיקציה להפסקת ההריון. בברכה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה