פורום חיסונים לילדים, מחלות זיהומיות - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

ד``ר אריק האס
ד"ר אריק האס
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל ד"ר אריק האס ללא פרסום בפורום

• בן שנה ו-7 חוד
    נטלי
    17/11/2009

שלום רב לכם
    אני זקוקה לייעוצכם בבקשה - התינוק שלי עבר 3 מנות פרבנר (גיל 4 חוד, 6 חוד' , ו-9 חוד' )והיה אמור להתחסן מנה רביעית בגיל 15 חוד אך לא נתתי לו כי הבנתי שכיום נותנים רק 3 מנות. האם זה בסדר? האם זה מסוכן? האם זה מספיק לו?
    אודה לכם מאוד על עזרתכם
    בתודה נטלי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בן שנה ו-7 חוד

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פרבנר

ד''ר גליה ברקאי
    17/11/2009

משטר החיסון המקורי בפרבנר הוא של 4 מנות בגילאים 2, 4, 6 ו-12 חודשים. במהלך השנים בהן החיסון ניתן במדינות אחרות, בשל מצבים של חוסר בחיסון, מספר מדינות נתנו רק 3 מנות והנסיון שהצטבר עם הזמן מעיד ש-3 מנות מספקות הגנה משביעת רצון, אולם במצב זה ניתנות 2 מנות בחצי השנה הראשונה ומנת הדחף ניתנת בגיל שנה (זו המנה שמבטיחה רמה גבוהה של נוגדנים לאורך זמן). לכן, לאור העובדה שנתת 3 מנות קרובות זו לזו, הייתי ממליצה לך להשלים מנה נוספת כמנת דחף.
    בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דחיית מועד חיסון מחומש
    תום
    17/11/2009

הי,
    בני בן 11.5 שבועות. הוא אמור היה לקבל את המנה הראשונה של החיסון המחומש בשבוע שעבר אולם החיסון אזל במרפאה. לדברי האחות החיסון יגיע רק בסוף החודש, כלומר כשיהיה בן 13-13.5 שבועות. האם זה תקין? האם זה לא מסוכן?
    תודה רבה,
    תום

לקביעת תור
    סגירה
    דחיית מועד חיסון מחומש

הוספת תגובה

• דחיית החיסון

ד''ר גליה ברקאי
    17/11/2009

אין סכנה במתן החיסון מאוחר יותר.
    בהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אנא הוציאו את החששות מליבי
    אפרת
    16/11/2009

התינוק שלי בן שבועיים ועליי לחסנו לפי תוכנית החיסונים של טיפת חלב אבל אני מאוד חוששת מהחיסונים הללו בעיקר מחיסון השעלת ומהחיסון של גיל שנה (אדמת חצבת כמדומני).
    יש כל מיני שמועות מפחידות לגבי החיסונים הללו האם עליי לדחות את מתן החיסונים הללו האם יש בסיס לחששותיי?

הוספת תגובה

• חיסונים

ד''ר גליה ברקאי
    16/11/2009

שוב ושוב עולים החששות מהחיסונים. פעם אחת ולתמיד - החיסונים הם המוצר הרפואי שאולי תרם הכי הרבה להפחתת תחלואה ותמותה ממחלות זיהומיות ואף העלים מחלות קטלניות כמו אבעבועות שחורות מהעולם.
    חיסוני השגרה הוכנסו לשימוש לאחר שבוצעו מחקרים על אלפים רבים של ילדים וכל החיסונים עליהם את מדברת ניתנים כשגרה לא רק בארץ אלא בכל המדינות המפותחות (ארה"ב, כל מדינות אירופה) מזה שנים, ללא בעיות מיוחדות. כולם יעילים ובטוחים מאוד. החיסונים ניתנים בגיל הרך מכיוון שבגילאים אלה המחלות כנגדן מחסנים הן המסוכנות ביותר! כולנו (כנראה שגם את) קיבלנו פחות או יותר את אותם חיסונים בגיל הילדות (היום החיסונים אף יותר מטוחים) - קרה לך משהו? אין לך סיבה לחשוש ממתן החיסונים.
    יש לכולנו סיבה רצינית לחשוש מכך שפחדים מחיסונים יגרמו לעליית תחלואה ממחלות מהן כבר שכחנו והדבר יחשוף את ילדינו למחלות מסוכנות (האם שמעת היום בחדשות על התפרצות של מחלת החזרת באוכלוסייה חרדית לא מחוסנת?).
    אם את רוצה להגן על בנך, הקפידי לחסנו בכל חיסוני השגרה!
    בברכת בריאות שלמה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת

אפרת
    17/11/2009

תודה על תשובתך המהירה. ברצוני לשאול האם כדי לפצל את החיסונים במיוחד המחומש וכדומה או שאין מניעה לעשותם במתכונת הזו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיצול חיסונים

ד''ר גליה ברקאי
    17/11/2009

אין יתרון בפיצול החיסונים. לדעתי עדיף לעשות את כל החיסונים בפעם אחת, דבר המונע דחיות נוספות עקב מחלות חום וכו'.
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיסון הרוטה
    דנה
    16/11/2009

שלום,

הבן שלי בן חודשיים וקצת ואני צריכה להחליט אם לחסן אותו בחיסון הרוטה.
    האם זה רצוי לחסן? האם זה מזיק לחסן?

לקביעת תור
    סגירה
    חיסון הרוטה

הוספת תגובה

• חיסון הרוטה

ד''ר גליה ברקאי
    16/11/2009

כל החיסונים המומלצים על ידי משרד הבריאות מקבלים המלצה זו רק לאחר שהוכח שהם בטוחים ויעילים.
    כמובן - מומלץ לחסן...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיסון פרבנר
    רז
    16/11/2009

בביקור האחרון כאשר ביתנו היתה בטיפת חלב למעקב שגרתי וחיסון של שנה וחצי הציעו לנו לעשו גם חיסון פרבנר (הודיעו לנו שזה נכנס לסל)
    מאז עברו כשלושה חודשים ואנחנו אמורים לחסן מנה שניה ..
    ביתנו היתה חולה לאחרונה במחלות חום ונראה כי היא מתחילה להתאוש שרק עכשיו מהכניסה לפעוטון בספטמבר.
    כאמור השבוע היינו אמורים לקחת אותה לקבל מנה שניה של פרבנר אבל דחינו .
    שאלתותי הן:

האם חובה לתת את המנה השניה או אפשר שלא לתת.
    במילים אחרות העבודה שנתנו מנה אחת ולא נשלים את המנה השניה יכולה לפגוע בחסינות הגוף עבור המחלות ? כלומר האם זה כמו אנטיביאוטיקה שאסור לתת חצי טיפול ?

או שמנה אחת בלבד מספקת הגנה כלשהי אומנם לא כמו שתי מנות אך קרוב לכך.

פשוט יש כל כך הרבה פרסומים על כספית וכל מיני חומרים .. שאמרנו לעצמו אולי כדאי לוותר על המשך הפרנר .
    נשמח לקבל את חוות דעתך.

לקביעת תור
    סגירה
    חיסון פרבנר

הוספת תגובה

• פרבנר

ד''ר גליה ברקאי
    16/11/2009

ההמלצה לתת שתי מנות בגילאים שנה עד שנתיים נובעת מהעובדה שמנה אחת אינה מספקת הגנה מספקת כנגד החיידק. לכן , ההמלצה היא להשלים את המנה השניה. חיסון זה ניתן לכל הילדים בארה"ב החל מגיל חודשיים במשך כמעט עשור - את יכולה לדמיין שניתנו כבר עשרות אם לא מאות מיליוני מנות של החיסון ומעולם לא דווחה תופעת לוואי חמורה (למעט תופעות אלרגיות ותופעות קלות) לכן את יכולה להיות מאוד רגועה ולתת את המנה השניה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חום ממושך אצל פעוטה
    רז
    15/11/2009

לבתי בת השנה ותשע היו כ4 מחלות חום מאז נכנסה לפעוטון (לפני כחודשיים וחצי)

לפני כשלושה שבועות אובחנה כחולה בוירוס ebv

התוצאות היו igg חיובי igm חיובי ebna חיובי

לאורך כל הזמן יש לה חום בבוקר בסביבות 37.3 ובערב זה מגיע 37.8

לפני מספר ימים היה לה וירוס של התקררות היה חום גבוה כשלושה ימים וירד ..

הכוונה ירד .. היא שהחום ירד לערכים שלעיל כחומר 37.3 - 37.8

האם לדעתך החום הזה שמגיע כאמור בערב ל37.8 הוא כתוצאה ממחלת הנשיקה ?

כמה זמן זה יכול להמשך ..

פרט לכך הילדה חיונית מאוד, אוכלת טוב, ישנה טוב, אך משתעלת לפעמים.

רופא הילדים בודק אותה בערך כל שבוע הראות נשמעות טוב אך בדרך כלל יש אודם בגרון , ואודם קל באוזן ..

לקביעת תור
    סגירה
    חום ממושך אצל פעוטה

הוספת תגובה

• חום

ד''ר גליה ברקאי
    15/11/2009

חום נחשב לפתולוגי כאשר הוא מעל ל-38 במדידות חוזרות. חום גוף של 37.8 אינו מעיד על מחלה. כמו כן - בשעות הערב החום גבוה בכחצי מעלה בהשוואה לשעות הבוקר ולכן הבדלים אלה טבעיים. עצתי - אם הילדה מרגישה טוב, הפסיקי למדוד לה חום.
    בריאות שלמה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רקוטאן
    ליהי
    14/11/2009

האם רקוטאן מחליש את המערכת החיסונית?

לקביעת תור
    סגירה
    רקוטאן

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר רז סומך
    15/11/2009

לרקוטאן תופעות לוואי מוכרות. החלשת מערכת החיסון היא לא אחת מהן. פני לרופא המטפל על מנת לקבל הסבר על תופעות הלוואי האחרות. בברכה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה, שאלה נוספת

ליהי
    15/11/2009

אני מתלבטת אם להתחיל לקחת בגלל שפעת החזירים. במידה ואפשר לדחות את הלקיחה, האם היית ממליצה לעשות זאת עד לאחר החורף?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר רז סומך
    16/11/2009

אנני יודע מה האינדיקציה לטיפול אבל בכל מיקרה אני לא רואה קשר ישיר בין הטיפול ושפעת החזירים. בברכה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• cmv בשבוע התשעי להריון
    גלי
    12/11/2009

היי

נדבקתי ב cmv בשבוע התשעי להריון, עשו לי בדיקות דם וראו ש igm חיובי וה igg שלילי.
    עשיתי גם בדיקת שתן.
    מסתבר שנדבקתי בפעם הראשונה בהריון.
    כמובן שעשינו בדיקות נוספות שהראו עדיין את אותם תוצאות.
    בשבוע 22 עשיתי בדיקת מי שפיר ואז הודיעו לי שהעובר נדבק.
    במקביל עשינו סקירה ולא ראו שום ממצאים.
    מה שמוזר לנו זה שעדיין הבדיקות דם שעשיתי אחרי המי שפיר מראות שעדיין igm חיובי וה igg שלילי.
    שאלתי זה האם ייתכן שהigg יהיה שלילי כ"כ הרבה זמן??
    האם יכולה להיות כאן טעות באבחנה??
    נכון לעכשיו אני עושה שבוע הבא (שבוע 25) טיפול יקר לcmv בהריון שמתבסס על מחקר.
    הפלה כרגע לא באה בחשבון.

לקביעת תור
    סגירה
    cmv בשבוע התשעי להריון

הוספת תגובה

• CMV בהריון

ד''ר גליה ברקאי
    13/11/2009

בדיקות הנוגדנים הן בלתי ישירות ועתים יכולה להיות טעות באבחנה אולם - בדיקות חוזרות עם IgM חיובי מאוד מחזקות שמדובר בזיהום ראשוני. יתרה מזאת, בבדיקת מי השפיר מאתרים את נוכחות הנגיף עצמו שמופרש למי השתפיר דרך מערכת השתן של העובר - וכשהיא חיובית האבחנה ודאית. אין טעות באבחנה. לעתים לוקח זמן רב יותר לנוגדני ה-IgG לעלות.
    לגבי הטיפול ל-CMV - האם מדובר במתן נוגדנים כנגד CMV בהריון? את צריכה לדעת שזהו טיפול נסיוני (קיימת עליו עבודה אחת בלבד...) ואם הוא ניתן לך עלייך לחתום על הסכמה להשתתף במחקר. את מתבקשת לשלם על הטיפול? מעניין לדעת - איפה מתבצע המחקר?
    בכל מקרה - בהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• cmv טיפול

גלי
    14/11/2009

תודה.
    א. ברצוני לדעת האם בזה שעדיין אין לי נוגדני igg זה יותר גרוע? או שיש סיכוי שהעובר פיתח נוגדנים לבד??
    ב. הטיפול עצמו מתבסס על מחקר שנעשה ב30 נשים באיטליה ולרובם היה תוצאות טובות. אני מכירה זוג אחד בארץ שעשו את זה, אבל אני יודעת שזה לא מוכח.
    בכל מקרה את הטיפול אני עושה בארץ, את התרופה עצמה מייבאים מגרמניה והיא נקראת "מגלוטקט", והיא עולה לי באזור 30,000 אלף ש"ח.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• CMV בהריון

ד''ר גליה ברקאי
    15/11/2009

העובדה שלא פיתחת IGG לא מעידה כלום על מצב העובר.
    זהו הטיפול עליו שאלתי אותך ואני מכירה היטב את העבודה האיטלקית. האם את נותנת את הטיפול במסגרת מרכז רופאי מוכר? אם כן - איזה? מפתיע אותי שלצורך טיפול נסיוני את נדרשת גם לשלם כסף...
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול בcmv

גלי
    16/11/2009

הטיפול לא מתבצע ע"י מחקר.
    אני רציתי לעשות את הטיפול. ואף אחד לא היה מממן לי את זה מן הסתם..
    לכן הייתי צריכה לשלם על התרופה (מגלוטקט).
    את התרופה קיבלתי ע"י עירוי לדם,
    ( 20 קופסאות של 10 מ"ל)
    קיבלתי אותו בשערי צדק, ומי שאירגן לי את הכל
    היה ד"ר שלזינגר שעזר לנו מאוד.
    אנחנו מאוד מקווים שזה יעזור.
    אני מבינה שבזה שעוד לא היה לי עד הטפול igg זה יכול להיות גרוע.
    תסבירי לי למה לא. תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• CMV בהריון

ד''ר גליה ברקאי
    17/11/2009

IGG הם נוגדנים שהגוף שלך מייצר והם עשויים להגן על העובר מהמחלה. ברגע שהנגיף כבר עבר לעובר והוא מפריש אותו במי השפיר, אין לדעתי משמעות רבה לנוגדנים שלך...
    בכל מקרה משמעות הנוגדנים היא ספקולציה בלבד - מה שניתן לדעת כעת הוא שהעובר נדבק בנגיף ונותר לקוות שהנוגדנים שקיבלת ימנעו נזק לעובר.
    קבלי איחולי הצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הי גלי

נועה
    29/11/2009

שמי נועה ויש לי סיפור דומה (הדבקה ראשונית, שליש ראשון) ואני מתעניינת עכשיו בטיפול.
    את יצרת קשר עצמאי עם ד"R שלזינגר משערי צדק? הרופא הפנה אותך? איך מתקדמים עם זה?
    אגב, הגיע אלי מחקר עדכני שעוד לא פורסם של אותו רופא מאיטליה , זה באמת כנראה טיפול די מוצלח.
    הרבה בריאות!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• CMV בהיריון

CMV בהיריון
    12/07/2010

היי
    כאחוז מהנשים נדבקות בנגיף הCMV במהלך הריונן ולמרות זאת נדמה שהמידע בנוגע להשלכות ההדבקה על העובר אינו
    נפוץ ומוגבל, כאשר חיפוש ברשת מעלה מידע חלקי ביותר ומטעה. רק מי שחווה הריון מרגע גילוי ההדבקה יכול להבין
    את הקושי והמעמסה הרגשית העומדת בפני האם והקרובים אליה וזאת בנוסף לקשיים הפיזיים האוביקטיביים. מטרת
    הקומונה: לספק תמיכה ועזרה לזוגות החווים הריון עם CMV ולקשר למומחים הרלוונטים היכולים לסייע בקבלת ההחלטות
    הבלתי אפשרית בהריון

אנחנו עברנו את זה.... עכשיו אנחנו אמהות לילדים בריאים, אנחנו מזמינות אתכן להתייעץ, לשאול ולקבל הכוונה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• CMV בהיריון

CMV בהיריון
    12/07/2010

היי
    כאחוז מהנשים נדבקות בנגיף הCMV במהלך הריונן ולמרות זאת נדמה שהמידע בנוגע להשלכות ההדבקה על העובר אינו
    נפוץ ומוגבל, כאשר חיפוש ברשת מעלה מידע חלקי ביותר ומטעה. רק מי שחווה הריון מרגע גילוי ההדבקה יכול להבין
    את הקושי והמעמסה הרגשית העומדת בפני האם והקרובים אליה וזאת בנוסף לקשיים הפיזיים האוביקטיביים. מטרת
    הקומונה: לספק תמיכה ועזרה לזוגות החווים הריון עם CMV ולקשר למומחים הרלוונטים היכולים לסייע בקבלת ההחלטות
    הבלתי אפשרית בהריון

אנחנו עברנו את זה.... עכשיו אנחנו אמהות לילדים בריאים, אנחנו מזמינות אתכן להתייעץ, לשאול ולקבל הכוונה.

חפשו אותנו בפייסבוק היריון עם CMV
    לכן
    אן ומיכל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• CMV

סופי
    26/01/2011

שלום
    להלן תוצאות CMV שעשיתי בשבוע שביעי להריון בגיל 28
    אשמח לדעת מה הן אומרות כי נולד לי ילד עם לקוית שמיעה בינונית, עיצבית ,כוכליארית, דו צדדית וברצוני לדעת אם CMV זאת הסיבה כי לא ידועה לנו הסיבה לליקוי.
    תודה

HEPATITIS Bs Ag Negative
    HEPATITIS C Ab Negative
    CMV IgG 5.99 IU/ml
    CMV IgM Positive IU/ml
    TOXOPLASMA IgG Negative IU/ml
    TOXOPLASMA IgM Negative IU/ml
    RUBELLA Ab IgG ---- IU/ml
    CMV AVIDITY 0.80
    TREPONEMA SCR./TPHA Negative

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• CMV - תגובה

ד''ר אריק האס
    27/01/2011

סופי,

תודה על השאלה. לא ציינת את הגיל הנוכחי של הילד. קשה לאבחן CMV מולד אצל ילד על סמך בדיקות של האמא. הדרך המקובלת היא לבדוק שתן או דם בתינוקיה כלומר יום או יומיים אחרי הלידה. האבחנה היא חשובה כי יש הרבה עדות שטיפול יכול לשפר - אבל רק אם מתחילים בגיל צעיר. אני מציע לך לפנות לרופא מטפל ולבקש הפנייה למומחה במחלות זיהומיות - אבל זה תלוי בגיל של הילד - אם הוא מעל חודשיים זה יכול להיות מאוחר, אבל אפשר יעוץ בכל זאת.

בברכה,
    ד"ר אריק האס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיסון לשפעת החזירים לבני 3
    סיגל
    12/11/2009

שלום רב,
    בתי בת 3 וחודשיים ומזה כשנה תחת טיפול מונע של בודיקורט+סינגולאייר. תחת הטיפול לא סובלת משום תופעות אסמטיות גם לפני כן לא אסמטית קשה, נטייה לשיעול נבחני אבל לא קוצר נשימה. האם נימצאת בקבוצת סיכון שצריך לחסן עכשיו? האם מתאים לה החיסון הנוכחי או יש לחכות לחיסון של התינוקות? נאמר לי שהחיסון מחולק ל- 2 מנות. האם בתקופה בין המנה הראשונה לשניה היא מחוסנת מהנגיף או רק לאחר סיום שתי המנות, דהיינו חודש?

הרבה תודה,
    סיגל

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר רז סומך
    13/11/2009

אם הרופא מגדיר את מחלתה כמחלת ריאה משמעותית הרי שצריכה להתחסן כאילו נמצאת בקבוצת סיכון. בכל מיקרה צריכה שני חיסונים על מנת לקבל הגנה מלאה. בברכה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיסוני גיל שנה
    מיקה
    12/11/2009

יש לי ילד בן 10 חודשים וחצי.

כשנולד קיבל אימונוגלובולינים ולכן: יש לדחות את חיסוני גיל שנה מאחר ואלו חיסונים מוחלשים.

1. כמה זמן לדחות? בהנחה והוא קיבל שתי מנות נוגדנים שהשנייה בגיל שבועיים?

2. כשימלאו לבני 11 חודשים (עוד שבועיים) תתחסן אחייניתי בת ה-7 בחיסונים של כיתה א' שהם אותם חיסוני גיל שנה. האם החיסונים של הילדה הגדולה יכולים להדביק את התינוק במחלות אדמת חצבת אבעבועות רוח (סבתא שומרת על שני הילדים)?

3. האם אישה בהריון יכולה לטפל בתינוק או ילד שקיבל את החיסונים הללו?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    חיסוני גיל שנה

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר רז סומך
    13/11/2009

אין צורך לדחות את החיסונים החיים מכיוון שפרק זמן של 11 חודש בהחלט מספיק כדי לתת חיסונים חיים לאחר עירוי אימונוגלובולינים. הנטייה היום היא אף להקטין את מרווח הזמן לכך. כדי שתהיה הדבקה מחיסון חי, המחוסן צריך להיות חולה, הסיכוי לכך מזערי (למעט במיקרים של אבעבועות, שם מדובר על סיכון תחלואה- ובדרך כלל מחלה קלה, בקרב 5% מהמיתחסנים. אינני סבור שיש מקום לדאגה. אישה בהריון שחוסנה או חלתה בעבר באחת המחלות הללו מוגנת ואין שום בעיה. בברכה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיסון שפעת - סכנה לתינוקות
    שימי
    10/11/2009

שלום ד"ר
    חיסנתי את בני בן ה-5 בפעם הראשונה נגד שפעת עונתית(חיסון ראשון משניים)
    ישנה בבית תינוקת בת חודש וחצי , האם מותר לילד להתקרב אליה ?
    תודה

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר רז סומך
    11/11/2009

מדובר בחיסון שמכיל מרכיבים מומתים ועל כן אין סכנת הדבקה. אין חשש. בברכה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיסון מחומשת
    גלי
    10/11/2009

שלום,
    הבנתי כי המנה השנייה של המחומשת נותנים לאחר חודשיים מהמנה הראשונה. לביתי קבעו כעבור ששה וחצי שבועות, האם תקין?

תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    חיסון מחומשת

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר רז סומך
    10/11/2009

פקר הזמן המינימלי הוא 6 שבועות. בד"כ נהוג גיל חודשיים 4 6 וגיל שנה. אני לא רואה בעיה במתן כעבור 6 וחצי שבועות. בברכה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיסון נגד דלקת ריאות
    דניאלה
    10/11/2009

בני בן 9, מקבל טיפול מונע בסינגולייר וכן אריוס. (רקע אלרגי , נזלת אלרגית וכן נטיה לאסטמטיות) קיבל חיסון אחד נגד שפעת רגילה ללא שום תופעות לוואי לפני שלושה שבועות . מכיוון שהיה עוד לא בן 9. מלאו לו 9 רק השבוע ומכיוון שזה החיסון הראשון שלו נגד שפעת רגילה הומלץ על שני מנות.
    והוא צריך לקבל עוד מנה בעוד שבוע . האם גם בחיסון השני לא צפויות תופעות לוואי.
    האם ניתן לקבלו גם לאחר מספר ימים מתום מועד החודש של קבלת המנה הראשונה?
    והאם לא ניתן להסתפק במנת חיסון אחד ? האם לא יותר מידי , שני מנות לילד בן 9? האם לא יזיק?
    כמו כן קיבלתי המלצות סותרות לגבי חיסון נגד דלקת ריאות בשם PNEUMOCOCAL VACCINE
    שהוא כבר למבוגרים. מה תופעות לוואי או סיכון לילד בן 9 ומה ההמלצות או הנחיצות במקרה זה לקבלו? האם יש מניעה לקבל אם יש לו G6PD ורגישות לפול וסולפה?
    רופאה אחת אמרה לי לחסנו מכיוון שאסטמתי ורופא אחר אמר שמחסנים ילדים עד גיל 5 וכן קשישים.
    כמו כן אני מאוד חוששת מחיסון שפעת חזירים. מה המלצתך לילד כזה? אודה על תשובותיך.

לקביעת תור
    סגירה
    חיסון נגד דלקת ריאות

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר רז סומך
    10/11/2009

אם לא היו תופעות לוואי בחיסון הראשון, סביר שגם את השני יעבור ללא תקלה. אפשר לאחר במספר ימים ולתת כעבור כחודש. החיסון לפמאומוקוק מומלץ. תופעות לוואי דומות לשפעת, אולי מעט יותר תופעות במקום ההזרקה, אבל בהחלט חיסון בטוח. לאור מחלות הרקע של בנך בהחלט מומלץ. אין בעיה עם חסר G6PD. בברכה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיסון לילד בן 4 ו4 חודשיים נגד שפעת
    רותי
    09/11/2009

שלום שמי רותי אני אמא לילד בן 4 ו4 חודשים עדיין לא חיסנתי את הילד נגד שפעת הרגילה עונתית משום שכול הזמן הוא נדבק בוירוס אחר כגון: חום,שיעול,נזלת.
    לפני כשבוע וחצי היה לו ברונכית והיה לו חום גבוהה 39,5 מעלות,נתנו לו אנטיביוטיקה במשך כשבוע ואחרי 4 ימים שהוא סיים את האנטיביוטיקה היה לו חיידק בגרון נתנו לו אוגמנטין במשך שבוע ימים 5 סיסי פעמיים ביום,הוא לא סבל מחום רק התלונן על כאבי גרון,השאלה שלי היא:
    רופאת ילדים מממליצה לחסן אותו תיכף למחרת שמסיים את האוגמנטין בכדי שלא יחטוף עוד וירוס האם זה לא מסוכן לחסן את הילד ישירות ולחכות מספר ימים שהגוף התנקה מהאנטיביוטיקה?,יש לציין שהילד סובל ממערכת חיסון חלשה בגלל זה הוא נדבק כול פעם בדברים חדשים.

אודה לכם על תשובתם בנדון בהקדם האפשרי.

בתודה רותי.

נ.ב הילד מגיל שנתיים מקבל את החיסון לשפעת הרגילה.

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר רז סומך
    10/11/2009

טיפול אנטיביוטי אינו מהווה סיבה שלא לתת את החיסון. אם ילדך ללא חום וללא תסמיני מחלה משמעותיים כעת, הוא בהחלט יכול ומומלץ להתחסן. בברכה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיפוש אחר מומחה למחלות זיהומיות ילד
    הילי
    08/11/2009

בני בן השנה וחצי סובל מחום בסביבות 38-39 מעל שלושה שבועות. בדיקות הדם שלו מעידות כי מדובר בגורם ויראלי אך לרופא בילדים שלו אין מענה. אני מוטדרת מאוד ומעוניינת להתייעץ עם מומחה למחלות זיהומיות לילדים. הן ניתן להמליץ על מישהו מתאים?תודה

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר רז סומך
    09/11/2009

אנא התייעצי עם רופא הילדים שלכם לגבי הפנייה (אם יש צורך?) לגורם מתאים. בברכה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה