מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- האם אפשרי לחסן בשני חיסונים במקביל?מיכל07/10/2009
אפשר להתחסן נגד סרטן צוואר הרחם ושפעת בו זמנית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר רז סומך13/10/2009אין כל בעיה. בברכה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון נגד דלקת ריאותנינא05/10/2009
יש לי ילדה בת 7 שנים נתתי לה חיסון נגד שפעת ורציתי לתת לה חיסון נגד דלקת ריאות .
1) האם אפשרי וכדאי לתת לה את שני החיסונים ( שפעת +דלקת ריאות )?
2) בגיל 7 שנים נותנים פרבנר או פנימוואקס ומה ההבדל ביניהם ?
3) האם אפשר לקבל את שני החיסונים או שזה צריך תנאי מסויים ?
4) לילד בו 5 חודשים אפשר לתת חיסון נגד שפעת ?
אני מודה לכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת ריאות
ד''ר גליה ברקאי06/10/2009חיסון הפרבנר הוא חיסון מצומד נגד 7 זנים מתוך ה-80 של חיידק הפנאומוקוקוס, שהוא הגורם החשוב לדלקת ריאות. חיסון זה יעיל נגד הזנים הכלולים בו (שגורמים לנתח גדול יחסית של תחלואה מפנאומוקוקוס). בגלל שמצמידים אותו לחלבון הוא יעיל החל מגיל חודשיים - אבל רשום בארץ עד גיל 5 שנים, כך שלא ניתן בגיל 7 שנים לקבל פרבנר. כיום הוא ניתן לכל התינוקות החל מגיל חודשיים בטיפת חלב.
חיסון הפנאומו-ווקס, מכסה 23 זנים של פנאומוקוקוס אך בשל העובדה שאינו מצומד לחלבון, אינו יעיל לפני גיל שנתיים. בעקרון הוא ניתן למבוגרים מעל לגיל 50 או לחולים עם גורמי סיכון למחלה קשה (כגון אנשים עם פגיעה במערכת החיסון או חולי ריאה כרוניים). אין המלצה חד משמעית לתת אותו לילדים בריאים. אם בכל זאת את מעוניינת, פני לרופא המטפל וקבלי מרשם.
לגבי החיסון לשפעת - ניתן לתת אותו מגיל 6 חודשים. זכרי שכאשר הוא ניתן בגיל צעיר לראשונה יש לתת 2 מנות בהפרש של 4 שבועות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אדמת והנקהמיכל05/10/2009
שלום. מקווה שאני במקום הנכון. לפני ההריון הראשון עשיתי חיסון לאדמת אך רמת הנוגדנים לא עלתה. כעת אני מעוניינת להיכנס שוב להריון ,שוב עשיתי בדיקה ורמת הנוגדנים עדיין נמוכה (13.7) . יש לי שתי שאלות: האם חיסון שני עשוי לעזור או האם ניתן להניח כי אם הראשון לא עזר כך גם השני.
השאלה השניה החשובה לי יותר היא: בתי בת שנה ולא קיבלה עדיין שום חיסון, היא עדיין יונקת (בשילוב מוצקים כמובן) רציתי לדעת האם קיים סיכון שהיא תידבק אם אני אקבל את החיסון?
תודה.
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיסון לאדמת
ד''ר גליה ברקאי06/10/2009כדאי לך להתחסן שוב, אם עדיין רמת הנוגדנים לא תעלה - כנראה שאת בכל זאת מוגנת, אך זה לא מתבטא ברמה גבוהה של נוגדנים - ז"א לא הייתי חוזרת שוב ושוב על החיסון.
בתך אינה חשופה לאדמת דרך החיסון שלך אבל אני מאד ממליצה לך לחסן אותה - אם היא אינה מחוסנת בכלל היא חשופה למחלות אחרות שמסכנות אותה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצות לשילובי חיסונים - גיל שנהגלית03/10/2009
יש לי תאומות בנות שנה וחודש (נולדו חודש וחצי לפני הזמן)
אני צריכה לחסן אותן בארבעה חיסונים:
1. מחומשת גיל שנה
2. MMR
3. פרבנר (קיבלו שתי מנות באופן פרטי, פספסתי את השלישי, אתן במסגרת טיפת חלב)
4. אבעבועות רוח
בחיסונים הקודמים התגובות היו קלות, מעט חום ביום שאחרי - הסתיים במנה אחת של אקמולי. אני מעונינת לחסן בשתי פעמים - בכל פעם שתי זריקות.
מהו השילוב המומלץ? אילו שני חיסונים בכל פעם?
מה ההפרש הרצוי בין שתי הפעמים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שילובי חיסונים
ד''ר גליה ברקאי05/10/2009אין המלצה ברורה לפיצול החיסונים. אין גם הוכחה שמתן מס' רב של חיסונים גורם ליותר תופעות לוואי.
אם בכל זאת את רוצה לפצל, הייתי נותנת את ה-MMR והאבעבועות ביחד (הם פשוט ניתנים באותה זריקה), למרות שידוע שהשילוב הזה גורם קצת יותר לחום (יש אקמול).
ואז - אפשר לתת את המחומשת והפרבנר.
אל תראי המלצה זו כמחייבת - כאמור, את יכולה לבחור את השילוב הנוח לך. למעשה אני ממליצה לעשות הכל ביחד ולסיים עם זה.
מבחינת מרווחים - אין משמעות למרווחים בינהם, אם את נותנת את ה-MMR + אבעבועות ביחד. לגבי 2 אלה - עליהם להנתן או באותו יום או בהפרש של 3 שבועות בין זה לזה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שעלתא02/10/2009
שלום רב,
בני בן חודש וקצת, ואני חוששת כי בא במגע קרוב עם חולה שעלת. האם ניתן לתת לו טיפול מונע, או שיש להמתין ולראות אם מתגלים סימנים למחלה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שעלת
ד''ר גליה ברקאי02/10/2009במקרים של חשיפה קרובה לאדם החולה בשעלת מוכחת יש לתת טיפול אנטיביוטי מונע. לכן, עלייך לפנות לרופא המטפל. כמו כן ניתן להקדים את מנת החיסון הראשונה לגיל 6 שבועות (במקום 8 שבועות). בברכה,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשעלת - המשך
א02/10/2009תודה על תשובתך. מספר שאלות נוספות:
1. האם אין חשש במתן החיסון במידה והתינוק כבר נחשף למחלה?
2. האם הקדמת החיסון יכולה לסייע במקרה שהתינוק כבר נחשף למחלה?
3. כרגע המחלה טרם אובחנה אצל אותו אדם החשוד כחולה, האם אין זה מסוכן להמתין עם הטיפול המניעתי עד לאבחון המחלה (אני מניחה שיכול לערוך כשבוע, אם בכלל)? האם יש סכנה בטיפול מניעתי זה גם אם בדיאבד לא היה לצורך?
תודה רבה וחג שמח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לשאלותייך הרבות
ד''ר גליה ברקאי05/10/20091. אין חשש במתן החיסון לאחר חשיפה, הוא יכול במידה מסויימת להקל על המחלה (ככל שניתן מוקדם יותר)
2. לא מסוכן לההמתין עם טיפול מניעתי עד לאבחון המחלה ואפשר גם להמתין להופעת תסמינים (כגון שיעול, נזלת, קוצר נשימה) ואז לקחת בדיקה לשעלת ולתת טיפול בינתיים (מדובר באותו טיפול ובאותו מינון במקרה של מניעה וטיפול במחלה).
3. באופן עקרוני אין סכנה במתן טיפול מונע לשווא, אבל לכל תרופה קיימות תופעות לוואי ולכן לא מומלץ לתת טיפול אם אין הוכחה למחלה - הייתי ממתינה לאבחון.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון לתאילנד לילד בן שנה וארבעהyaki01/10/2009
שלום
בסוף החודש הנוכחי אנחנו נוסעים לתאילנד עם ילד בן שנה וארבעה חודשים
לצפון צאנג מאי , צאנג ריאי ולדרום. האם הוא צריך חיסון ??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיסונים לתאילנד
ד''ר גליה ברקאי02/10/2009לפני נסיעה לזרח הרחוק יש להגיע עם פנקס חיסונים למרפאת מטיילים ע מנת לקבל יעוץ פרטני (החיסנים או טיפול מונע למלריה תלויים במקומות בהם תטיילו, באופי הטיול ובמשך הטיול) .
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חום גבוה והקאה אחרי חיסוניםאירית01/10/2009
שלום,
יש לי תינוק בן שישה וחצי חודשים (שנולד בשבוע 36), שקיבל לפני יומיים חיסון מחומשת ופרבנאר (מנה שלישית) ומאז החיסון יש לו חום.
החום התחיל ביום החיסון (38) וכעת, יומיים לאחר החיסון, החום עלה ל- 40. הבוקר, לאחר הנקה, הוא גם הקיא.
אני מניחה שיש קשר בין החום וההקאה לחיסונים - מה עלי לעשות?
תודה,
אירית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר רז סומך01/10/2009מהלך חום כפי שאת מתארת לא בהכרח קשור לחיסון. אנא פני לבדיקת רופא מטפל לצורך הערכת מקור החום. בברכה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצעים שהופכים מוגלתייםאתי פ.30/09/2009
שלום,
לפני 3 ימים בתי נפצעה בברך מנפילה מאופניים, הפצע שהיה עמוק הפך למוגלתי והכאב היה כל כך גדול בלילה כך שלא יכלה לישון ובכתה מכאב. בפצע התפתחה מוגלה ונפיחות אדומה. רק לאחר שדקרנו קלות את הפצע ושיחררנו המוגלה יכלה לחזור לישון.
אתמול שוב אותו סיפור בפצע אחר ביד שלא היה עמוק מאוד. קומפרסים לא הספיקו ועד שלא דקרנו ושיחררנו הלחץ לא חזרה לישון.
לי זה לא נשמע טוב שהגוף לא יכול להתמודד עם פצעים ומהר מתפתחת דלקת ולכן אבקש בדיקת דם.
מה צריך לבדוק בבדיקה וממה יכולות לנבוע תופעות כאלה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פצעים מודלתיים
ד''ר גליה ברקאי30/09/2009לפי התיאור שלך, יש רושם של זיהום משני של חבלה.
ראשית,בכדי למנוע זיהום מומלץ בכל מקרה של נפילה ושפשוף לשטוף מיידית עם הרבה מיים ולמרוח בפולידין. שנית - אם אכן יש נפיחות מרשימה מסביב ונוקזה מוגלה עליך לפנות לבדיקת רופא וייתכן שיש צורך בטיפול אנטיביוטי. לא בדיקת דם נחוצה כאן אלא טיפול נכון בפצעים והערכת רופא!
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסונים בכיתה א'ענבר29/09/2009
שלום רב,
קיבלנו הודעה מבי"ס על חיסון שיבוצע בחודש הבא נגד חזרת, חצבת אדמת ואבעבועות רוח.
1. הבנתי שאין מניעה לחסן נגד אבעבועות רוח, למרות שהילד חוסן בגיל שנה וחצי בערך, האם נכון?
2. האם מדובר בחיסון יחיד או בשני חיסונים נפרדים?(משולשת והשני אבעבועות)?
3. האם אין צורך לחסן נגד טטנוס בכיתה א'.
תודה רבה!
ענבר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיסוני כיתה א
ד''ר גליה ברקאי30/09/2009לשאלותייך:
1. לא רק שאין מניעה לחסן - היום מומלץ על מתן בוסטר (מנה נוספת), למי שחוסן כנגד אבעבועות רוח בעבר (ז"T מומלץ היום על 2 מנות)
2. מדובר על זריקה אחת
3. החיסון לטטאנוס ניתן בכיתה ב' (מאז ומתמיד)
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מירווח בין חיסוניםרננה29/09/2009
שלום רב,
בני בן שנה וחצי יקבל היום חיסון ראשון נגד שפעת חורף, הוא צריך לקבל חיסון בטיפת חלב לצהבת A. האם נכון הדבר שיש לקחת מירווח של שבועיים לפחות בין חיסונים וירליים במידה ולא ניתנו בו בזמן ? לתשובתך אודה, בברכה, אמא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מרווח בין חיסונים
ד''ר גליה ברקאי30/09/2009כאשר נותנים 2 חיסונים חי-מוחלשים יש לתיתם או באותו יום או בהפרש של 3 שבועות לפחות. מכיוון ששני חיסונים אלו אינם חיים מוחלשים, אלא מומתים - אין צורך להתחשב בחיסון הקודם - ז"א מותר לתת בכל הפרש זמנים.
חורף נעים ובריא!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון נגד דלקת ריאותאם לתאומים29/09/2009
שלום, יש לי תאומים (בן ובת) בני שנה וחמישה חודשים. התאום לפני שנה חלה בדלקת ריאות ואמרו לנו בזמנו שילשים שנולדו פגים, סיכוייהם להתאשפז גדול יותר מילדים לא פגים. לפני שבועיים היינו אצל רופא ילדים שאנחנו לא מכירים והוא המליץ לנו לחסן אותם בחיסון נגד דלקת ריאות. האם חיסון זה מומלץ? האם לא כדאי לחסן במקום זה נגד שפעת? הרי לא ניתן לחסן את הילדים בכל. חשוב לציין שהילדים קיבלנו עד כה את כל החיסונים הנדרשים עפ"י טיפת חלב + חיסון הרוטה.
תודה ושנה טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר רז סומך29/09/2009החיסון נגד חיידק הפנאומוקוק הגורם בין השאר לדלקת ריאות הוא בהחלט מומלץ. בגיל הזה של ילדייך נחוצות שתי מנות. חיסון כנגד שפעת נועד להגן מפני וירוס השפעת ולכן אין האחד במקום השני. שני החיסונים בהחלט מומלצים בעיקר כשאנו עומדים בפיתחה של עונת החורף. בברכה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה :-)
אם לתאומים29/09/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוקת בת חצי שנהמורן24/09/2009
שלום רב,
יש לי שתי שאלות לגבי בתי, שמתקרבת לגיל חצי שנה:
1. האחות בטיפת חלב רוצה לעשות לה חיסון רוטה + מחומשת (מנה שלישית בשני החיסונים) וגם להוסיף את הפרבנר והצהבת. זה לא יותר מדי ליום אחד? האם להתעקש על פיצול החיסונים?
2. האם בגיל חצי שנה היא אמורה עדיין להתעורר לבקבוק באמצע הלילה? נכון להיום היא ישנה משמונה בערב עד בערך 02.00 בלילה (אוכלת בקבוק וחוזרת לישון) ומתעוררת סופית בסביבות 06.00 בבוקר, לפעמים קצת קודם. עד מתי להמשיך לתת לה את ארוחת הלילה? יש לציין שטרם התחלתי עם טעימת מוצקים ואעשה זאת בקרוב.
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה.
ד''ר רז סומך24/09/2009ניתן לתת החיסונים באותו המועד. אין צורך להפריד.
יתכן וביתך זקוקה להאכלה גדולה או סמיכה יותר לפני השינה, בהחלט אפשרי שהוספת המוצקים תעזור. במקביל יש לזכור שלא כל תינוק שמתעורר באמצע הלילה צריך להרגע על ידי האכלה. בברכה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שפעת חזיריםיעל23/09/2009
האם אדם יכול לבדוק אם לקה בדיעבד בשפעת חזירים באמצעות בדיקת דם לנוכחות נוגדנים?
ואם כן, לאן ניתן לפנות?
תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה.
ד''ר רז סומך24/09/2009אין צורך. בדיקה סרולוגית מתבצעת לחולים מתאשפזים בלבד. בברכה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון לגיל שנהיעל23/09/2009
אני נמצאת באפריקה - ולקחתי את תינוק שלי (שנה וחודשיים) לעשות את החיסון לגיל שנה
הרופא נתן לו MMR.
אמרתי לרופא שלדעתי חסר משהו בחיסון כי אני זוכרת שהוא יותר מורכב.
הרופא אמר שהתינוק שלי קיבל כבר מהשאר 3 מנות וזה מספיק
להלן החיסונים שקיבל בני:
3 מנות מ-PREVNAR -
1 מנה YELLOW FEVER
3 מנות HEPATITIS B
3 מנות INFANRIX - IPV/HIB
ועכשיו MMR
האם זה מספיק או שחסר משהו?
איפה אני יכולה למצוא רשימה של החיסונים (לפי איך שנוהגים בארץ) לפי גילאים בשפה בינלאומית?
תודה מראש,
יעל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר רז סומך24/09/2009את צודקת. החיסונים הקרובים שבנך אמור לקבל: מנה רביעית של INFANRIX - IPV/HIB, מנה רביעית של פרבנר, חיסון לאבעבועות (היום יכול להינתן כ MMRV). הנה אתר שמציג את תוכנית החיסון בארהב שהיא פחות או יתור זהה לשלנו. בברכה.
http://www.cdc.gov/mmwr/preview/mmwrhtml/mm5701a8.htm* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הגיינה וגן ילדיםאינה21/09/2009
שלום רב
בתי בת חצי שנה נכנסה לפעוטון
לתדהמתי גיליתי כי הפעוטות זוחלים על הרצפה עליה המובגים מתהלכים הלוך ושוב עם נעליהם
אותם הקטנטנים מלקקים את הרצפה והצעצועים הפזורים עליה.
האם אין בחוסר הגיינה זה סכנת זיהומים מיותרת ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה.
ד''ר רז סומך24/09/2009יש הגיון רב וברור בדברייך. פני לגננת בבקשה לטפל בנושא. בברכה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

(1).jpg)