מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- חום גבוהיוסי17/09/2009
בני בן ה-11 חודשים מצונן מיום ראשון. יומיים הצינון לווה בחום של עד 38.8 ואתמול לאורך כל היום כבר לא היה חום. היום לפתע שוב חזר החום ובגדול- 39.7. רצתי לרופא שבדק ולא ראה כלום. הוא המליץ לחכות למחר ולראות מה קורה.
האם לא כדאי כבר היום לעשות בדיקת דם ולראות מה קורה?
האם חום גבוה שפורץ ככה לאחר שכבר לא היה חום לא מראה על סיבוך כלשהו..
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר רז סומך21/09/2009אין תשובה חד משמעית. יש צורך לבדוק את החולה ולהחליט האם יש צורך בברור נוסף. בהחלט אם הרופא התרשם שהבדיקה תקינה לגמרי ומצב הילד משביע רצון אפשר לחכות יום נוסף תוך הקפדה על מעקב קליני והורדת החום. בברכה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון פוליו לילד ולידת תינוקעמית17/09/2009
הבן הבכור שלי אמור לקבל חיסון פוליו סמוך לתאריך לידה משוער שלי. יש בעיה לתת לו את החיסון הזה כשתינוק קטן צפוי להגיע כל רגע? לפחות לפני כמה שנים אמרו שיש להיזהר למשך כמה שבועות לאחר מתן פוליו כי החיידקים יכולים לעבור דרך הצואה...
מה ההנחיות העדכניות להיום בנושא?
יש דברים אחרים שיש לקחת בחשבון בנושא החיסון ילד גדול יותר (או אחד ההורים) כשיש בבית תינוק שרק נולד?
עמית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר רז סומך17/09/2009בעבר שגרת החיסון לפוליו כללה גם חיסון "סייבין" חי מוחלש והשאלה היתה רלבנטית. כיום החיסון "סאלק" הינו מומת - ניתן בזריקה ואינו עלול לגרום למחלה, ולכן אין צורך לדאוג מהדבקת הסביבה. בברכה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כללי בטיחות למניעת שפעות בגנים עזרויעל16/09/2009
שלום- הכנתי רשימה של כללי בטיחות- אותן אספתי ממקורות שונים באינטרנט. אנו הוסיפו ועדכנו את הרשימה על-מנת שאוכל להדפיס רשימה מסודרת ולחק לגננות- לתליה בכל גן.
גם אם חלק מהדברים מובנים מאליהם - כדאי שיהיו רשומים שחור על גבי לבן מול עיני הגננות.
גני ילדים – כללי בטיחות למניעת שפעת
היגיינה - זו מלחמת מנע
-לא לקבל ילדים חולים לגן - בטח שלא עם קצת חום שעבר באמצעות כדור...
-לא לקבל מטפלת שלא מרגישה טוב – בטח שלא עם קצת חום...
-המטפלות והגננות חייבות להקפיד על שטיפת ידיים לעיתים קרובות, במיוחד לאחר שמנגבים לילד מצונן את האף.
-לפני ואחרי כל החתלה של הילדים יש לשטוף ידיים – לא לחתל שני ילדים בזה אחר זה מבלי לשטוף ידיים ביניהם. ניתן להשתמש בבקבוק ג'ל אלכוהול לשטיפה ללא מים וסבון בין החתלה והחתלה. הג'ל נחשב ליעיל מאוד ונוח לשימוש.
-לפני כל ארוחה על הילדים לשטוף את הידיים במים וסבון (לא כל המגבונים מחטאים מספיק - לא כולם עם אלכוהול).
-גם ילד שעשה את צרכיו בשירותים ומבוגר ניגב לו את הטוסיק צריך לשטוף את ידיו – (הילד בעת הישיבה אוחז במושב הכיסא).
-כדאי להשאיר חלונות פתוחים על-מנת שהגן יהיה מאוורר (כמובן להקפיד שפתיחת החלון לא מסוכנת).
-להימנע בתקופת החורף לתת לילדים משחקים המדמים אוכל כמו גלידה, תירס ופירות. ילדים נוטים תוך כדי משחק ללקק את המשחק ולהעביר בצורה זו מחלות זה לזה. ניתן לשחק עם הילדים במשחקים אלו רק תחת השגחה ולהסביר שיש להימנע מהכנסת הצעצוע לפה.
-הטלפון הוא אמצעי "יעיל" להעברת מחלות ויש לנקות אותו בתדירות גבוהה – ניתן להכניס אותו לריטואל הקבוע של הניקיון היומי בגן.
-אין להחליף בקבוקים כוסות ומוצצים בין הילדים.
-כדאי בסוף כל יום לשטוף את הבקבוק או הכוס – ניתן לתת להורים לשטוף בכל יום בבית ולהחזיר בתיק יום למחרת.
-הקפידו על משמעת מים – בקרב הילדים וגם בקרב המטפלות והגננות – שתיית מים תורמת לחיזוק המערכת החיסונית.
אנא הוסיפו עוד ועוד הערות והארות - כאמור, אשמח להעביר רשימה מסודרת לגנים.
תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנא עזרו בהרכבת רשימת הכללים
יעל26/09/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרשימה מבורכת
ד''ר רז סומך29/09/2009כל הכבוד על היוזמה, היא בהחלט מבורכת. הנה אתר המביא את הוראות משרד הבריאות לגבי כללי זהירות ומניעת שפעת.
http://www.health.gov.il/H1N1/how.asp
בברכה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רוטה, פרבנר ומחומשתלירי16/09/2009
האם ניתן לתת את שלושתם יחד בגיל חודשיים או שעדיף לפצל?
האם לכולם אותן תופעות הלוואי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר רז סומך17/09/2009לא רצוי ואין צורך לפצל חיסונים. היעילות לא עולה ותפעות הלוואי אינן פחותות אם מחסנים בניפרד. נא לפעול לפי הוראות טיפת חלב. תופעות הלוואי המקומיות והסיסטמיות בהחלט דומות. בברכה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון אבעבועות בכיתה א' לילד שחוסןמיה16/09/2009
בוקר טוב, בגיל שנה ועשרה חודשים בננו קיבל חיסון נגד אבעבועות רוח, מנה אחת בלבד.
כעת, משעלה לכיתה א', נודע לנו מאחות בית הספר, שלחיסון המשולש מצטרף גם חיסון לאבעבועות רוח. האם הדבר איננו מיותר בעבורו? האם לבקש חיסון משולש בלבד?
אני מוטרדת מאוד האם כדאי לוותר על חיסון נוסף זה? מה דעתכם?
תודה ושנה טובה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר רז סומך17/09/2009שיגרת החיסון הרגילה החל מ 2007 כוללת שני חיסונים: מנה ראשונה: בשנת החיים השניה, החל מגיל 12 חודשים לפי לוח החיסונים השיגרתיים בישראל. מנה שנייה: כיתה א'/ גיל 6-7 שנים. אני מניח שבנך קיבל את החיסון לפני מספר שנים ולכן כעת צריך חיסון שני כפי שבדיוק מומלץ. תשובתי, לא לוותר על החיסון. בברכה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסוניםשלי15/09/2009
תודה על התשובה ,אך מה זה משנה אם נולדה כפגית (שבוע 32 ו-5 ימים) החיסונים אמורים להיות לפי גיל כרונולוגי או שאני טועה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר רז סומך17/09/2009באופן כללי יש לחסן פג בהתאם לגילו הכרונולוגי, לאחר שיחרורו ממחלקת הילודים, ואחרי בדיקת רופא. אין צורך להתחשב במשקל הפג, וזאת מתוך הנחה שאין הפג משתחרר ממחלקת ילודים לפני שהוא מגיע למשקל סביר. החיסונים לפגים ולילדים שנולדו במשקל נמוך יינתנו לפי הלוח והמינון הרגיל לתינוקות ובהתחשב בהוראות-הנגד הספציפיות. המדיניות לגבי הפטיטיס B מעט שונה. בכל מיקרה לא מומלץ להקטין או לחלק מנות חיסון. בברכה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון המחומשת והפרוינרשלי14/09/2009
שלום ד"ר,
בתי נולדה ב20.5.08 (פגית) וקיבלה את המנה הראשונה של חיסון המחומשת והפרוינר ב 17.8.08 זאת אומרת שהיא הייתה בת 3 חודשים האם זה נכון להתחיל בגיל 3 חודשים את המנה הראשונה ואם כן מדוע קראתי שצריך לתת בגיל 2 חודשים,4 חודשים ו-6 חודשים?
שאלה נוספת :מה ההפרש הרצוי בין חיסון של המנה הראשונה למנה השנייה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר רז סומך15/09/2009לא ציינת באיזה שבוע נולדה. בכל מיקרה קבלת החיסון בגיל 3 חודשים לפגית בהחלט סבירה. את החיסון הבא יש לתת כעבור 8 שבועות. בברכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון דחף מחומשת -ביפןנועה14/09/2009
שלום רב
בני בן שנה וחצי ועליו לקבל זריקת דחף של מחומשת העניין הוא שאנחנו גרים ביפן כעת וכשבדקנו אם יש כאן את החיסון הזה (מחומשת)התבשרנו שפה מחסנים בנפרד את כל המרכיבים של המחומשת כלומר - חיסון נגד דיפתריה בנפרד כנ"ל לגבי השאר ,טטנוס ,שעלת פוליו ואינפולאנזה המופילוס בי (HIB(
גם הם כל אחד בנפרד
השאלה שלי היא אם אפשר לתת לו את החיסונים האלה במקום זריקת דחף?
זכור לי כנעט בוודאות שהאחות בטיפת חלב אמרה לי לוודא שהחיסון קיים ביפן ושהחברה היא אותה חברה - אוונטיס
אשמח מאוד להדרכה
תודה וכל טוב
נועה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה - חיסון דחף
ד''ר גליה ברקאי14/09/2009האמת, נראה לי ממש חבל לתת לילד קטן כל כך הרבה זריקות בו זמנית אבל אין שום בעיה עם הפרדת החיסונים ואין צורך לוודא אם מדובר באותה חברה. בחיסונים האלה, ניתן לתת מנות שונות מחברות שונות בתנאי שמדובר באותו סוג חיסון.
בהצלחה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טוקסופלזמה בהריוןאפרת14/09/2009
שלום רב,
האם הידבקות בשבוע 32+ עדיין מהווה סכנה לעובר? האם יש צורך להמשיך בביצוע בדיקות הדם בשלב זה?
תודה,
שני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טוקסופלזמה בהריון
ד''ר גליה ברקאי14/09/2009באופן עקרוני זיהום ראשוני בטוקסופלוסמה כרוך בסיכן לעובר רק בטרימסטר הראשון והשני. האם את עדיין שלילית ולכן שואלת או האם הפכת לחיובית? אם קיימת תשובה חיובית הייתי ממליצה על יעוץ פרטני אצל מומחה במחלות זיהומיות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טטנוסהילה13/09/2009
בתי בת 15 נשרטה מחתול. הפעם האחרונה שחוסנה נגד טטונס היתה בגיל 9. האם יש צורך בחיסון נוסף?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טטאנוס
ד''ר גליה ברקאי14/09/2009הצורך בחיסון נוסף תלוי בשריטה. אם מדובר בשריטה מינימלית נקיה - הרי שאין צורך בחיסון נוסף (עד 10 שנים מהקודם), אולם אם השריטה עמוקה ועברו יותר מ-5 שנים יש צורך במנה נוספת של החיסון. במקרה כזה יש לפנות לרופא ולהתייעץ על צורך במתן אנטיביוטיקה למניעת זיהום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון שפעתחסוי12/09/2009
תודה על התשובה. ועוד שאלה: שמעתי לפני כשנה בתקשורת שמתו שני אנשים בשל חיסון השפעת. האם יש סיכון כשלהוא בחיסון? האם הם היו חולים במחלות נוספות? אני רוצה לחסן את בני בן השנתיים ושמונה חודשים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיסון שפעת
ד''ר גליה ברקאי13/09/2009בבדיקה מעמיקה של משרד הבריאות לא נמצא קשר בין חיסון השפעת ומות האנשים. אכן, הם היו מבוגרים שסבלו ממחלות נוספות. בברכה,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שפעת ופרבנרחסוי11/09/2009
האם מותר לחסן פרבנר ובהפרש קטן לחסן נגד שפעת? מדובר בילד בן שנתיים ושמונה חודשים
מומלץ בכלל לחסן נגד שפעת ילד בגיל זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר רז סומך11/09/2009התשובה היא כן לשתי השאלות. אין מניעה במתן חיסון לשפעת בסמוך לחיסון פרבנר. החיסון לשפעת מומלץ לתינוקות בריאים בני 23-6 חודשים או לכל תינוק או ילד עם מחלת רקע כרונית (ראתית,לב מערכת חיסון וכדומה) אולם מומלץ בין השאר גם לכל מי שמעוניין להפחית את הסיכון ללקות בשפעת. בברכה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד''ר גליה ברקאי13/09/2009אין בעיה לחסן בכל הפרש שתבחר פרבנר וחיסונים אחרים. מומלץ לחסן את כל הילדים מגיל 6 חודשים ועד 5 שנים כנגד שפעת. בארה"ב ההמלצה היא לתת לחסן את כל הילדים עד גיל 18
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רוטה ריקסשלי10/09/2009
שלום,
בתי בת ה- 16 שבועות נולדה פגית והיה חשד ל NEC במעיים , היא אוכלת מזון מפורק -NEOCATE ויש לה יציאה פעם בשבוע ולפעמים גם בעזרת גירוי של נר שאלותי:
1. משרד הבריאות אישר לחסן רוטה ריקס עד גיל 20 שבועות , אך רשמת לי שאין בטיחות מעל 14 שבועות ו-6 ימים למה הכוונה?
2. בשל בעיות המעיים של בתי האם תופעות הלוואי לחיסון יכולות להיות חריגות למשל התפשלות מעי?
3.למרות שעברנו 15 שבועות ובשל בעיות המעיים האם לחסן?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר רז סומך10/09/2009אכן רוטריקס (בניגוד לרוט-טק) יכול להינתן עד שבוע 20. במיקרה שלך הצירוף של מתן בשבוע 20 ומחלת מעיים בעבר בהחלט עלול להוות גורם סיכון ולכן הייתי נמנע ממנו. בברכה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון דלקת כבד B + שיתוק ילדים IPVתמר06/09/2009
שלום רב,
הבת שלי היא פגית בת חודשיים, היא נולדה בשבוע 35+6
אני צריכה השבוע לעשות לה חיסון שני של דלקת כבד +IPV
בטיפת חלב האחות אמרה שאת החיסונים הנ"ל היא תתן לה באותו יום
ברצוני לדעת האם נכון הדבר או כדאי להפריד בין שני החיסונים הנ"ל
לתשובתכם המהירה אודה
בברכה
תמר
ד''ר רז סומך06/09/2009אין מניעה לתת את החיסונים הללו באותו יום. בברכה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסונים- גיל שנהMaya05/09/2009
שלום רב ,
בני בן השנה עומד לקבל את חיסון גיל שנה בקרוב .
בעקבות הבהלה שמתחוללת משפעת החזירים אני גם שוקלת לתת לו חיסון פרבנר שטרם קיבל.
ידוע לי מקריאת תגובות קודמות שלך ומקריאה נוספת ברשת' כי עמדת הרופאים היא שאין צורך לפצל את החיסונים וכי עדיף לתת את כולם בפעם אחת , קרי : מרובעת+אבעבועות
(MMRV ) מחומשת ואפילו פרבנר.
במידה ובכל זאת אינני מעוניינת לתת את שלושת החיסונים בו זמנית( מרובעת+מחומשת+פרבנר) , הייתי רוצה בבקשה לשאול לדעתך איזה מהשילובים מומלץ יותר גם לאור העבודה שהחורף מתקרב ואיתו הבהלה ומשפעת החזירים ?
(את החיסון השלישי אתן במועד מאוחר יותר ...)
MMRV + מחומשת
או
MMRV+ פרבנר? ( האם בכלל זהו שילוב אפשרי ? )
לאחר מתן שני החיסונים מה ההפרש הרצוי בינם לבין החיסון השלישי ? ( ההגיון אומר שאם אתם ממליצים לתת את שלושתם יחד , אזי אין פרק זמן מסוים אבל שואלת ליחתר בטחון :-) ... )
תודה על הסבלנות :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיסונים בגיל שנה
ד''ר גליה ברקאי06/09/2009כמו שציינת בשאלה, אין משמעות למרווחים בין חיסון MMRV לבין חיסון הפרבנר או המחומשת - עשי כרצונך. גם אני ממליצה לך שלא לפצל את החיסונים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)