מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בליעה תוספתרחל05/02/2013
סליחה שכחתי לשאול באם הבעיה היא רק בראש ...[אולי?] באם אקח כדור ואבן אוכל לחזור לאכול מוצק? או איך לעבור את הבעיה הזו? תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בליעה תוספת - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק06/02/2013קודם כל צריך להשלים הבירור ויש בדיקות נוספות בהמשך אם יש צורך. צריך להמשיך בבירור אצל רופא גסטרו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בליעהרחל05/02/2013
אני בת 60 בריאה בדרך כלל. בשבועיים אחרונים בעיות בליעת מוצקים [לא נוזלים] האמת שכבר לפני כמה שנים התחילו לי בעיות בליעה כמעט נחנקתי במוצקים ומאז אני נמנעת מדברים קשים. בדיקת א.א.ג כולל סיב תקין . גסטרו- הרניה ופוליפים קטנים [נלקח ביופסיה] שאלה ? כשאני אוכלת כאילו נגמר לי האויר אילו בדיקות כדאי לעשות האם לב ריאות ? מה קשור לאויר באכילה? תודה לתשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בליעה - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק05/02/2013מציע לעשות צילום ושט קיבה עם בליעת באריום לבדוק איך יורד הבאריום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקהדן05/02/2013
האם ריבוי גרפסים ועליית אוכל לפעמים בדיקת גסטרוקופיה ושט תקין לכל אורכו בליטות זעירות עם ארוזיות באיזור פראפילורי ודלקת קלה בקיבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק05/02/2013לא הבנתי את השאלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בבטן ליד הטבורמשה05/02/2013
יש לי כאבים בטן ליד הטבור והרופאה הפנתה אותי לאולטר סאונד..באולטר סאונד הלבלב היה מוסתר וכל שאר הדברים היו תקינים...עכשיו הרופאה הפנתה אותי לCT האם יש ממה לחשוש??
אודה על תשובה בהקדם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בבטן ליד הטבור - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק05/02/2013לא נשמע שיש בעיה קשה .
לאחר הלֹ יש לשקול איך להתקדם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מערכת העיכוללימור05/02/2013
אני בת 39 נוטלת קרדילוק 2.5 מג עקב לחץ דם. לפני כ 4 שנים עברתי קולנסקופיה עקב שלשולים שנמשכו זמן רב שיצא תקין ואז רצו לעשות בירור של גסטרוסקופיה אך נרתעתי מהבדיקה. אני נשאית הליקובקטור ופען אחת עברתי טיפול משולש לפני שלוש שנים. עכשיו אני שוב עם שלשולים כבר שבועים פעמים עד שלוש ביום וזה קצת מטריד אותי. מה ניתן לעשות? והאם מקרה זה מחייב גסטרוסקופיה? הסיבה שאז רצו כי המוגלובין היה גבולי 11.8 ואני כל הזמן עם המוגלובין כזה .ובדיקת דם לצילאק תקין. אשמח לחוות דעת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מערכת העיכול - תגובה
פרופ' דורון זמיר05/02/2013הסיפור מצדיק בירור כולל אנמנזה ובדיקה אך לאו דווקא גסטרוסקופיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בננות , נוזליםאבי05/02/2013
בגסטרוסקופיה נתגלו מס' ארוזיות בחיבור ושט-קיבה.
1. הבנתי שרצוי להמנע ממאכלים חומצים.
האם בננות נחשב חומצי?
2. רצוי להמנע ממצב שכיבה אחרי אכילה.
יש אומרים שעה, יש אומרים שעתיים, יש אומרים שלוש- מה ההמלצה המקובלת?
והאם אפשר לשכב מיד לאחר שתיית נוזלים?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בננות , נוזלים - תגובה
פרופ' דורון זמיר05/02/2013בננה אינה בעיתית אני ממליץ על 3 שעות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרופ' נכבד
אבי05/02/2013ארוזיות בצומת ושט-קנה.
לאחר שתיית נוזלים, אפשר לשכב או גם להמתין 3 שעות כמו אחרי אכיל מוצקים?
לאחר קבלת טיפול בלוסק, גם צריך לחכות 3 שעות לאחר אכילת מוצקים ועד שכיבה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופה מומלצתאבי05/02/2013
יש לי ארוזיות בחיבור ושט-קיבה.
א. מה עדיף:
1. לוסק=אומפרדקס=אומפרזול
2. לנטון = זוטון = לנזופרזול
3. קונטרולוק = פנטופרזול
4. נקסיום ?
ב. למי הכי פחות תופעות לואי?
ג. יש עדיפות למקורי על גנרי?
ד. באיזה שעה ביום לקחת?
ה. מה המינון המומלץ אם מדובר בארוזיות בחיבור ושט-קיבה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרופה מומלצת - תגובה
פרופ' דורון זמיר05/02/2013כל השלושה טובים כדאי לקחת לפחות חודש-חודשיים מינון כפול ולאחריו במידה ואין קליניקה ניתן לשקול ירידה למינון רגיל (כפול =אומפרדקס 40 או נקסיום 40 מ"ג ניתן לקחת פעם ביום בבקר כפול (נקסיום ניתן אף עם האוכל והשאר 20-30 דקוללפניו או לחילופין 2 מנות רגילות לפני ארולת בוקר ולפני ארוחת ערב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צואה בצבע בורדושירה05/02/2013
ששלום.
בת 35
היתה לי היום בבוקר צואה בצבע בורדו. האם אני צריכה לפנות לרופא? או רק במקרה והיציאה הבאה תהיה גם עם צבע כזה?. האם זה מצריך בדיקה מסוימת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צואה בצבע בורדו - תגובה
פרופ' דורון זמיר05/02/2013אכילת סלק וכרוב סגול יכולה לגרום לממצא כזה שהוא כנראה שפיר אם כי כדאי שרופא יתרשםמזה+ספירת דם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשש מקרוהן וקוליטיסדרור04/02/2013
למקום עבודתי הצטרפו מספר חדשים. בשיחה איתם התברר שאחד מהם חולה בקרוהן (ומטופל תרופתית כנראה לכל החיים)ואישה אחרת חולה בקוליטיס. בשיחה עם שניהם התברר שלשניהם בני משפחה שסובלים מקרוהן.אנו משתמשים באותם שירותים ואוכלים ביחד (לעיתים מנגבים חומוס ביחד מאותה צלחת)הבנתי שמדובר בדלקות ורציתי לשאול אם אלו מחלות מדבקות באופן כלשהו (אם לא אז כיצד גם בני המשפחה גם חולים?)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשש מקרוהן וקוליטיס - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק04/02/2013אין גורם זיהומי בולט אך יש השפעה גנטית המסבירה השכיחות בתוך המשפחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדר' מלניק כתבת על קרוהן-"אין גורם..
דרור08/02/2013כתבת "אין גורם זיהומי בולט " מה הכוונה ב"בולט " יש או אין בכלל? לא ממש הבנתי.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדר' מלניק כתבת על קרוהן-"אין גורם.. - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק08/02/2013יש מספר רב של גורמים הנחשדים- מזיהומי לגנטיקה לתרופתי. כלומר רב גורמי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהneta04/02/2013
במשך 9 חודשים השתמשתי יום יום במשלשלים,האם אני יכולה להפסיק בכוחות עצמי?האם נגרם נזק תמידי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק04/02/2013מציע להפסיק בהדקגה ולהתחיל עם סיבים כגון קונסיל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני אוכלת המון סיבים גם ככה
neta04/02/2013תודה על התשובה אך אני אוכל מעל 2 קילו ירקות ביום, שאלתי היא האם אוכל לשקם את המעיים או אחרי 9 חודשים המצב הוא בלתי הפיך?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תסמונת המעי הרגישלילך03/02/2013
לפני כארבעה חודשים אבחנו אצלי IBS אחרי כשנה שסבלתי מגזים ועצירויות. כרגע אני עוסקת ביוגה והתאמתי תפריט אצל דיאטנית, כרגע ללא שיפור של ממש. חברה המליצה לי על פרוביוטיקה (סצפיפית על ביו 25 של סופהרב) ואמרה שלה זה עזר. האם זה משהו שתוכל להמליץ עליו? האם ניתן לקחת את זה ללא מרשם רופא? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תסמונת המעי הרגיש - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק04/02/2013hש דווחים של תגובה בחלק של המקרים.
לא צריך מרשם רפואי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גרדd03/02/2013
בן 38
מזה מספר חודשים אני סובל מגרד בפי הטבעת (כולל קצת בפנים יותר), בעיקר לאחר יציאות (אף שאני מנקה עצמי היטב עם מים). בדרך כלל יש הפרשה.
לפעמים זה מלווה בתחושת שריפה באיזור. ודם שמופיע על הממחטה לחה לאחר ניגוב.
הייתי מספר פעמים אצל כירורג שבדק ומצא קצת טחורים פנימיים, וטופלתי בשלל תכשירים (רקטוזורין- פרוקטוזירן- פרוקטוגליבנלול- פרוקטופאם- טבע קואטן וכו') והתופעה לא חלפה.
הכירורג המליץ לי לפנות לרופא גסטרו.
ברצוני לשאול מה יכולה להיות הסיבה לכך ? ומה הבדיקות הדרושות לאבחנה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גרד - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק04/02/2013יתכן זיהום פתריתי סביב לפי הטבעת .
גם לנסות טיפול עם סיבים נד עצירות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול מונע גם בעת טיפול תרופתי?דני03/02/2013
יש לי ארוזיות בצומת הושט הקיבה.
1. האם גם לאחר שאקבל נוגד חומצה, יהיה צורך להמשיך להמנע משכיבה לאחר ארוחה, מחריף, ממזונות חומציים וכו' או שזה רק עד שהתרופה תתחיל להשפיע?
2. האם גם לאחר שאקבל נוגד חומצה, יהיה צורך להמשיך להמנע מאלכוהול?
והאם יהיה עלי להמנע מאלכוהול (יין) גם בעת ארוחה עם אוכל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול מונע גם בעת טיפול תרופתי? - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק03/02/2013הטיפול כל כך יעיל היום שההחלק של שינוי תנועה פחות חשוב. גם סוג האוכל פחות חשוב.
לגבי אלכוהול- מציע להמתין עד שהתלונות חולפות ואז לקחת קצת אלכוהול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הכנה לקולונוסקופיהבסטיאן03/02/2013
הרופאה נתנה לאמי פיקו-סלקס ולקסעדין. אני יודע שאת הפיקו-סלקס לוקחים יום לפני הבדיקה, פעם אחת בצהריים ופעם אחת בערב. אבל מתי לקחת לקסעדין? 2 כדורים. כתוב לקחת ב-5 בערב יום לפני. הבדיקה תהיה ב-10 בבוקר.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הכנה לקולונוסקופיה - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק03/02/2013ניתן לקחת הלקסדין בערב יומיים לפני הבדיקה- כלומר בערב בשני ימים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לוסקדני03/02/2013
האם תרופה למשל כמו לוסק פוגעת קצת בתהליך העיכול ומחייבת שינויים כלשהם?
(כגון אולי לעיסה ממושכת יותר וכיוצ"ב?)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לוסק - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק03/02/2013אין צורך בשינוי בהרגלי אכילה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)