מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלהשרון28/12/2012
שלום רב, האם תה ירוק עוזר בהורדת חומציות מהקיבה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
פרופ' דורון זמיר31/12/2012לא ככל הידוע לי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אומפרדקס 20 לא עוזר לי לחלוטיןnamo28/12/2012
היי,
אני בן 32 ולפני כמה חודשים אחרי כאב קיבה עשו לי צילם קיבה והתגלה אצלי דלקת קלה.
מאז הרופא נתן לי אומפרדקס 20 מג לקחת פעם ביום.
אני מרגיש שהתרופה עוזרת לי אבל לא באופן מלא... כאשר אני לוקח אותה בבוקר, אז בלילה ולקראת בוקר אני מתעורר מכאב.
הרופא המליץ לי לנסות לקחת את הכדור לפני שינה, אבל אז כואב לי במהלך היום.
השאלה אם אפשר לקחת את הכדור פעמיים ביום, בבוקר ולפני שינה?
שאלה נוספת, האם יכולה להתבצע החמרה במצב? או שהגוף שלי "יתרגל" ל 2 כדורים ביום והמצב רק יתדרד?
אני מודאג!
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אומפרדקס 20 לא עוזר לי לחלוטין - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק28/12/2012מציע ךהעךות המינון לפעמיים ליןום ולהפנות לרופא גסטרו.
יתכן שיש מקום להבדק על ידי רופא גסטרו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי שלום
קרן30/12/2012מניסיון לוקחת נקסיום NEXIUM (תרופה טיפה יקרה יותר אבל שווה כל גרוש), עושה את העבודה יותר טוב מאומפרדקס ואין לה שום תופעות לוואי..תברר אצל הרופא.. : )
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גילוי מחלת מעילאון28/12/2012
לרופא הנכבד שלום, יש לי שאלה עקרונית. האם ייתכן מצב בו כל בדיקות הדם השגרתיות של נבדק מבוגר - תקינות, אך למרות זאת יש לו מחלת מעי רצינית כלשהי (למשל, אך לאו דווקא, סרטן)? ושאלה נלווית, ברשותך: האם ניתן לגלות סרטן מעי ללא קולונוסקופיה או גסטרוסקופיה?? בברכה, לאון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גילוי מחלת מעי - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק28/12/2012בדרך כלל אם יש כאבים ממושכים ובדיקות תקינות יש לחשוד על מעי רגיז.
יכול להיות בדיקות תקינות בהתחלה בחולה עם סרטן אך לא לאןרך זמן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחלות מעי
לאון28/12/2012למומחה שלום רב, האם מחלות המעי - כולן או חלקן (איזה) - תורשתיות? ברכה, לאון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחלות מעי - תגובה
פרופ' דורון זמיר31/12/2012יש נטיה תורשתית ברורה למחלות מעי דלקתי (קרוהן>UC כמו כן יש נטיה גנטית קלה גם בשאתות מעי (עד פי 2 עם קרוב דרגה 1 שלו שאת המעי הגס)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשאלה השנייה
לאון29/12/2012שלום רב, איני מוצא בדבריך תשובה לשאלה העקרונית השנייה ששאלתי: האם ניתן לגלות סרטן המעי ללא קולונוסקופיה וגסטרוסקופיה? למשל בבדיקות דם/צואה (או אחרות)? בברכה, לאון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשאלה השנייה - תגובה
פרופ' דורון זמיר31/12/2012ניתן להשתמש בבדיקות הדמיה, ברם לא ניתן אז לבדוק רקמה ולפיכך כשעש ממצא חשוד יש לבצע אח"כ אנדוסקופיה. בדיקות אלה כוללות צילום קיבה שאמינותה בינונית, חוקן בריום -כנ"ל וCT COLONOSCOPY שהיא בדיקה אמינה בד"כ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה2 שאלות
לאון31/12/2012פ.נ. מה זה CT Colonoscopy? זו בדיקה שונה מקולונוסקופיה אנדוסקופית רגילה? האם זוהי הווירטואלית? ובעניין התורשתיות, האם יש להבין מתשובתך בעניין זה שסרטן קיבה אינו גנטי (בניגוד לסרטן המעי הגס)? אודה על הבהרותיך. שנה טובה. לאון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה2 שאלות - תזכורת
לאון03/01/2013דוקטור נכבד, האם 2 שאלותי מ-31.12.12 בערב נפלו בין הכיסאות? אודה מאוד על תשובתך להן. בברכה, לאון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה2 שאלות - תגובה
פרופ' דורון זמיר06/01/2013כן זו הוירטואלית הדגמה בCT . סרטן קיבה בעל פחות נטיה גנטית ובנוסף יש כאן פחות ערך לאבחנה מוקדמת ופרה-ממאירה (למרות שסרטן קיבה מוקדם פרוגנוסטו טובה יחסית). עם זאת כשיש סיפור משפחתי וקליניקה פפטית נעשה גסטרוסקופיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרגל רע ונזק לטווח ארוך..בבקשה עזרהרונה28/12/2012
שלום רב,
בתי בסוף שנות העשרים לחייה. במשך היום היא אוכלת די בריא ובסדר סך הכל, אך יש לה הרגל רע כבר שנים, לשבת כל ערב ולאכול מלא מסטיקים וסוכריות ללא סוכר (כ-20 סוכריות ו- 4 חפיסות מסטיקים, לעיתים יותר ולעיתים פחות)
הבטן שלה מתנפחת מגזים וככה היא הולכת לישון. בבוקר הנפיחות יורדת כמעט לגמרי וחוזר חלילה. לעיתים היא מפריזה עד כדי שלשול.
מפחיד אותי שזה כל ערב ובמשך שנים. חוץ מן ההיבט של הטיפול בהרגל (פסיכולוגי), האם הדבר עלול להזיק לה למערכת העיכול או לכל דבר אחר בגוף בטווח הארוך?
אני אם דואגת וממתינה לתגובתכם.
תודה מראש.
רונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרגל רע ונזק לטווח ארוך..בבקשה עזרה - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק28/12/2012הסורביטול מסטיק וסוכריות ללא סוכר יכול לגרום לגזים ושלשולים. זה לא מזיק אך לא נעים.
כן דורש טיפול פסיכולוגי. לה תהיה פגיעה במעי אבל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השמדת הליקובקטרלאון27/12/2012
ד.נ. האם הליקובקטר שהתגלה והושמד יכול בעתיד לקום לתחייה, או שהשמדתו סופית ומוחלטת? לאון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השמדת הליקובקטר - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק28/12/2012נדיר שיש זיהום חוזר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקהאילנה27/12/2012
מקור הדגימה: RECTUM.NOS
תאור מאקרוסקופי:
מםפר פרורים.
תאור מאקרוסקופי:
3 מהפרורים הינם אדנומות טובולווילוזות עם סימני דיספלזיה קלה.
ב 2 פירורים הנותרים נראה מבנה ארכיטקטורלי שמור.
בלמינה פרופריאה למפופלסמוציטרי בינוני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות בדיקה - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק28/12/2012יש 3 פוליפים שפירים מאזור הרקטום.
זה בסדר אך כנראה שאתה בסיכון לפוליפים נוספים ודרוש מעקב יותר צמוד משבדיקה חוזרת בעוד 10 שנים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם משפחה מדרגה ראשונה צריכים לעבור
אילנה16/01/2013מקור הדגימה: RECTUM.NOS
תאור מאקרוסקופי:
מםפר פרורים.
תאור מאקרוסקופי:
3 מהפרורים הינם אדנומות טובולווילוזות עם סימני דיספלזיה קלה.
ב 2 פירורים הנותרים נראה מבנה ארכיטקטורלי שמור.
בלמינה פרופריאה למפופלסמוציטרי בינוני.
יש לי כל הזמן פוליפים ומוציאים לי . זאת בדיקה החמישית .
גילו לי פוליפים לפני 15 שנה כשהיתי בת 40 כיום אני בת 55 שנה. אמרו לי שהילדים שלי צריכים לעבור קולונוסקופיה. האם האחים שלי גם צריכים לעבור (יש לי אחים מאמא וגם מאבא) קולונוסקופיה בגלל שגילו אצלי לפני גיל 50. היתי רוצה לדעת אם הילדים והאחים שלי צריכים לעבור את הבדיקה ומאיזה גיל. תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם משפחה מדרגה ראשונה צריכים לעבור
אילנה17/01/2013שלום !
האם האחים שלי גם צריכים לעבור (יש לי אחים מאמא וגם מאבא) קולונוסקופיה .
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם משפחה מדרגה ראשונה צריכים לעבור - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק20/01/2013יתכן מאוד.
את יכולה גם להפנות ליעוץ גנטי .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה על רפלוקסויקי27/12/2012
שלום רב, האם אפשר לעבור בדיקת MRI בטן וקיבה כדי לגלות רפלוקס ובעיות בקיבה ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה על רפלוקס - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק28/12/2012לא מקובל לעשות mri בשביל זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהדן27/12/2012
שלום בשבוע אחרון הרגשת שורף בגוף רגל יד האם קשור לכבד מודאג תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
פרופ' דורון זמיר27/12/2012קרוב לוודאי שלא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הליקובקטורדורון26/12/2012
שלום רב, לאחר בדיקת החיידק הובחן כי אכן יש לי אותו עברתי טיפול משולש (עם כל התרופות הכרוכות בכך) ולאחר סיום הטיפול (כשלושה שבועות אחכ) עשיתי בדיקה נוספת לראות כי נוטרל. תוצאות הבדיקה היו ברמות של 10.5 וכן חרגו מהנורמה,
אני ממש נלחץ שהטיפול לא צלח, מה ניתן לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הליקובקטור - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק27/12/2012להתייעץ עם הרופא.
יש טיפולים נוספים שניתן לתת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כולליטיאזיסMoti26/12/2012
בן 47 בד״כ בריא עשו לי us וממצאיו כי הכליות נקיות ותקינות ערמונית בנפח 9 סמק ואז נרשם ממצא לוואי כולליטיאזיס מה זה אומר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כולליטיאזיס - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק27/12/2012אבנים בכיס המרה.
יש להתייעץ עם הרופא המטפל אם האבנים קשורים לתלונות שלך ולא.
אבנים ללא תלונות אינם דורשים טיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת CTדוד26/12/2012
שלום
אני צריך לעבור בדיקת CT של מעי הדק בשבוע הקרוב וכעת יש לי דלקת בגרון והתחלתי טיפול של אנטיביוטיקה מוקסיווט האם אני ראשי לעשות את הבדיקה CT או שזה בעייתי בתקופה של אנטיביוטיקה.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת CT - תגובה
פרופ' דורון זמיר26/12/2012אתה בהחלט יכול לעשות CT ENTEROSCOPY
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחושבת שריפה בבטן התחתונהאלעד26/12/2012
שלום רב
שמי אלעד, בן 24 (מתגורר בחו"ל לצורך לימודים). לפני 8 חודשים כשהייתי עוד בישראל נתקפתי בכאבי בטן עזים (משו לא מהעולם הזה) שלא איפשרו לי ללכת. עשו לי בדיקות באיכילוב, דם וכו' ולא מצאו כלום, בסופו של דבר הובחנתי כרגיש ללקטוז (הרופאה אמרה שכנאה זאת הסיבה לכאבים הללו). אני לא יודע, נשמע לי קצת הזוי שלקטוז ישתק אותי בהליכה. לעיתים יש לי תחשות שריפה בבטן אבל בצד שמאל למטה. אני לא יודע מה הולך שם ואיזה בדיקות עוד אני צריך לעשות כדי לדעת מה באמת יש שם (או אין שם). אני חושש שזה סרטן המעי הגס (לא עלינו) או משו, האם אני צריך לעשות בדיקת אנדוסקופיה או משו כזה ?
אציין שלפני פחות משנה עשיתי בדיקת גסטרו (דרך פי הטבעת) ויצא תקין.
אודה לך על תשובתך
אלעד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תחושבת שריפה בבטן התחתונה - תגובה
פרופ' דורון זמיר26/12/2012בדיקת גסטרוסקופיה היא מהפה אולי עשית סיגמואידוסקופיה./קולונוסקופיה
חסר לקטז אינו גורםלכאב בד"כ אלא לריבוי גזים ושלשול לאחר חלב ומוצריו.הסיפור יכול להתאים למעי רגיש אך חשוב לדעת מה מצב היציאות אם יש בהן שינוי ואם יש הטבה לאחריהן. התיעץ עם גסטרואנטרולוג אישית +בדיקה אך הסיפר שכיח ושפיר כנראה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תשובתך - המשך
אלעד26/12/2012הבדיקה שעשיתי היא החדרת צינורית לפי הטבעת. אין לי מושג מה השם שלה.
לגבי היציאות, יש ימים שכל יום ולפעמים כל יומיים שלושה.
בתודה
אלעד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בטן בבוקרלימור26/12/2012
שלום לכם.
אני בת 31 ,בריאה בדר"כ.
בשבועות האחרונים אני מתעוררת כל בבוקר עם כאב בטן (באזור הטבור ומטה) . הכאב לא עובר גם שאני מתפנה לשירותים.
הייתי אצל רופא נשים אשר אמר שהכל תקין ואז הוא אמר שייתכן שזה קשור למעי..
מה כעת?
תושה על עזרתכם!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי בטן בבוקר - תגובה
פרופ' דורון זמיר26/12/2012עשי גם US בטן, בדיקות דם וצואה והבדקי ע"י גסטרואנטרולוג. חשוב אם יש שינוי בצאיה, ירידה במשקל או צריבת שתן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
לימור27/12/2012מה זאת אומרת שינוי בצואה? אני מתפנה בבוקר לאחר שאני קמה אבל הצואה עצמה רגילה.(בעבר לא הייתי מתפנה כל בוקר אלה כ-3 פעמיםן בשבוע כלומר ניתן להגיד שהתדירות עלתה..)
מעבר לכך אין צריבה במתן שתן וגם לא ירידה במשקל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבי בטן בבוקר - תגובה
פרופ' דורון זמיר27/12/2012כדאית התרשמות ובדיקה של גסטרואנטרולוג וכן כאמור בדיקת דם כולל סםירה תפקודי כבד וכליה, שקיעת דם CRP ובדיקת צואה לתרבית ופרזיטים +US
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בחירה בין 2 אופציותלאון25/12/2012
האם בצילום קיבה מאבחנים את אותן הבעיות הרפואיות (אם ישנן כאלה) שמאבחנים בגסטרוסקופיה? ושאלה נלווית, ברשותך דוקטור: האם ההחלטה להעדיף אחת משתי האופציות הללו הנה רפואית (של הרופא) או אישית (של הפציינט)? בברכה, לאון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בחירה בין 2 אופציות - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק25/12/2012לכל בדיקה יש יתרונות וחיסרונות.
גסטרוסקופיה מאפשרת בדיקה של הרירית, לקיחת ביופסיות, היא מהירה וללא קרינה.
גם יותר רגישה.
צילום מראה קצת על התנועה של הקיבה וושט אך עם קרינה. לא מאפשרת לקיחת ביופסיה.
הרופא יכול לייעץ לך מה עדיף אך לרוב בדיקת הבחירה היא גסטרוסקופיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה על רפלוקס אנא עזרתכםעמנואל24/12/2012
יש לי רפלקס בקיבה ועושה לי תחושת משהו תקוע בגרון וגריפסים מרובים.. מה התרופה הכי טובה לרפלוקס ובאיזה מינון תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה על רפלוקס אנא עזרתכם - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק24/12/2012צריך תרופה המקטינה הפרש חומצה- הכי חזק בקבוצה היא nexium.
המינון מ20 עד 80 מ"ג ליום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)