מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- רפלוקסדינה12/02/2013
שלום
אני מטופלת במוטליום בנוסף להומופאדקס. האם אפשר לקחת את המוטליום רק לפי הצורך( בהגברת הצרבת) .
האם טאמס פועל רק להקל על הרגשת הצרבת בפה, או פועל באופן יותר מערכתי כמו נגד הפרשת החומצה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רפלוקס - תגובה
פרופ' דורון זמיר12/02/2013כן אפשר לקחת מוטיליום לפי הצרך וTUMS מנטרל חומצה בלבד והשפעתו קלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריפלוקסרומי12/02/2013
שלום.
בת 60.בעבר אובחן ריפלוקס.
כיום תחושה מתמשכת של משהו תקוע בגרון.
האם יש קשר?
בעבר טופלתי באו מפרדוקס. האם אני יכולה על דעת עצמי לקחת או ממפרדוקס לחודש חודשיים?
איך תחושת התקיעות בגרון קשורה לריפלוקס?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריפלוקס - תגובה
פרופ' דורון זמיר12/02/2013כן בהחלט יכולה להגרם מרפלוקס, ברם אם אין השתפרות התופעה עם טיפול בתוך ימים הייתי ממליץ על גסטרוסקופיה ובדיקת אא"ג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הצרות במעי גס - מה לעשות?יוסף11/02/2013
שלום רב,
אימי עברה קולונוסקופיה שגרתית והיה קושי לעבור את המעי הגס הרוחבי בשל אזור קצת צר, וכן בעקר כי התלוננה על רגישות או כאב במהלך הקולונוסקופיה אפילו שהיתה מטושטשת, אז רופא הגסטרו עצר. השלימו הבבדיקה ע"י CT קולונוסקופיה- אני מצטט[" מודגם אזור לאורך 7 ס"מ בקולון הרוחבי בעל קוטר שונה-מעט מוצר ללא הסננת שומן סביבו וללא לימאדנופתיה חשודה. לאור קיום "היצרות" בבדיקת קולונוסקופיה(לפי מכתב ההפניה) במיקום זה לשקול קולונוסקופיה חוזרת"]
אימי חזרה שוב לרופא גסטרו שאמר שאולי יערכו בדיקה חוזרת עם אופציה להרחבה ונטילת ביופסיות תחת נוכחות מרדים. ויש סיכון לפרפורציה....
אימי מאוד חוששת והרופאה אפילו אמרה לה שיש אופציה ללכת ישר לניתוח.
מה דעתכם ? מאוד אעריך תשובתכם .
האם זה נשמע ממאיר ? איך לדעתכם הייתם ממשיכים? האם יש מכוני גסטרו טובים יותר בביצוע פעולות אלו בארץ?
תודה !
יוסף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הצרות במעי גס - מה לעשות? - תגובה
פרופ' דורון זמיר12/02/2013הגסטרואנטרולוג המטפל צדק לחלוטין אכן יש סיכון בפעולה זו וכדאי לעשותה במסגרת בי"ח. רוב המכונים יכולים לטפל בבעיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון להפטטיסשלום11/02/2013
HB Surface Ag Nonreactive
HB Surface Ab 0.00 Nonreactive mIU/mL
האם זה אומר שאני לא מוחסן??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיסון להפטטיס - תגובה
פרופ' דורון זמיר12/02/2013כן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דפיקות לבערגה11/02/2013
האם סרקואידוסיס בכבד ואולי גם בריאה מתבטא גם בדפיקות לב חזקות ומורגשות.?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דפיקות לב - תגובה
פרופ' דורון זמיר12/02/2013לא אלא אם כן יש פיברוזיס של מערכת ההולכה בלב-דבר נדיר ביותר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהגיל11/02/2013
שלום חודש שלם אוכל תקוע בוושט הרגשה גם פרוסה ואחרי כמה דקות כאילו האוכל רוצה לעלות לשכב בכלל אני לא יכול גסטרוקופיה תקינה צילום ושט אם בריום תקין ניסיתי אומפרדקס עכשיו נקסיום וגם הרבה גרםסים ואני מרגיש שאם אני לא עושה גרפס אז האוכל עולה לכיוון למעלה כאילו עלידי הגרפס אני עוצר את האוכל לעלות מה עוד כדאי לעשות מה אתם ממליצים תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
פרופ' דורון זמיר11/02/2013להבדק ע"י גסטרואנטרולוג אם כח אם עשית גסטרוסקופיה תקינה(עכשו?) סביר שהממצא פונקציונאלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם מיץ שזיפיםהמשך שאלה על10/02/2013
גורם לתלות מבחינת יציאות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם מיץ שזיפים - תגובה
פרופ' דורון זמיר11/02/2013לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמיץ השזיפים - תגובה
פרופ' דורון זמיר12/02/2013התמכרות בהקשר זה הינה למעשה הגדרה לתרופה שעוזרת. האם המטופל ביל"ד בקביעות יכול להפסיק הטיפול ולצפות שהלחץ דם יתאזן-לא, האם הוא מכור לתרופה-לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בטן עליונהyaron10/02/2013
שלום רב השתמשתי באנטיביוטיקה דוקסילין מכיוון שהבלוטות לימפה גדלו.לקחתי כדור 1ביום במשך 3ימים ביום הרביעי בבוקר התחיל לי כאב חזק בחלק העליון של הבטן מאז כבר יומיים בלילה וביום כאבים שגורמים לי להתעורר ואני חייב לאכול כדי להרגיע את המצב ולפעמים אני חייב לשרותים וזה מרגיע.כרגע רופא משפחה נתן לי כדור PALTON של טבע כדור בבוקר .מה קרה לי לבטן?למי לפנות וכמה זמן עד שזה יחלוף?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי בטן עליונה - תגובה
פרופ' דורון זמיר11/02/2013כדאי להגיע לגסטרואנטרולוג. דוקסילין יכול לעשות כיב בוושט בשתיה בשכיבה או ללא מים אולם אז יש כאב בבליעה-עז למדי. כאב בטן סתם בעטיו פחות שכיח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבים בזמן הבליעה ????
נחום15/02/2013קיבלתי מהרופא דיקסילין מבלי שהוזהרתי לגבי אופן לקיחתו ( יותר מזה..נאמר לי לקחת כדור אחד לפני שינה), וכך עשיתי ..כדור עם קצת מים ולישון.
כעבור 3 ימים הופיעו לי כאבים עזים בזמן הבליעה, הגעתי לרופא (אחר) נאמר לי דחוף להפסיק את האנטיביוטיקה ןנתנו לי כדור נוגד חומציות ולהמתין מספר ימים בתקווה שעניינים יסתדרו . בנתיים אני ממשיך לסבול מכאבים עזים בזמן הבליע , מאוד קשה לי לאכול( כואב ואני אוכל רק דברים רכים ונוזלים, כואב לי כאשר אני צורך חם וקר)
הפסקתי עם הכדור לפני 4 ימים והזמנו תור לבדיקת גסטרו.
מבקש לשמוע חוות דעת המומחה...
נחום...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבים בזמן הבליעה ???? - תגובה
פרופ' דורון זמיר17/02/2013כנראה שמדובר בPILLS ESOPHAGITIS על רקע דוקסילון בד"כ חולף בתוך ימים עד שבו-שבועיים. המנע מאוכל קשה ומשתיה חמה בינתיים. פרפורציה ומדיאסטיניטיס נדירים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בטן הגוברים לאחר ארוחהדניאל08/02/2013
אני סובל מכאבי בטן כבר למעלה מחצי שנה במרכז הבטן והם גוברים אחרי ארוחה עשיתי קולנוסקופיה וגסטרוסקופיה אשר יצאו תקינים גם בדיקות דם תקינות לחלוטין עשיתי בדיקה אצל רופא אלטרנטיבי שאמר לי שנמצא במערכת העיכול שלי פרזיט בשם OPISTORCHIS FELINEUS בקשתי לדעת איזה בדיקה עליי לעשות כדי לאבחן האם אכן קיימת בעיה זאת אצלי.. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי בטן הגוברים לאחר ארוחה - תגובה
פרופ' דורון זמיר12/02/2013זהו טפיל שקיים סאזורים אקזוטיים ולא ניתן לרכשו בארץ (דרום מזרח אסיה) אם אין בדיקת צואה או סרולוגיה מתאימה אל תאמין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כדורי לנטוןאנגלינה08/02/2013
שלום רב,
אני בת 20, חיילת משוחררת.
מזה כמה שנים יש לי צרבות ובעיות במערכת העיכול, ומבדיקות שונות שעשיתי התברר שאין לי שום מחלה רצינית, אלא משהו חולף שנוצר כתוצאה מתזונה לא נכונה.
אני נוטלת גלולות מזה כשנתיים וחצי, תחילה לקחתי מליאן, ולאחר הפסקה של כחצי שנה התחלתי לקחת פמינט.
בעלון התרופה כתוב שאם אני נוטלת גלולות אז עלי להתייעץ עם הרופא לפני השימוש בתרופה, למרות שהרוקח אמר לי שאין שום בעיה עם זה.
האם נטילת התרופה תפסיק את השפעת הגלולות?
תודה מראש, אנג'לינה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כדורי לנטון - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק08/02/2013לדעתי אין בעיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום ושאלהmaira08/02/2013
שבת שלום
רציתי לשאול האם אחרי שימוש של 11 חודשים(שימוש יומי)במשלשלים, בבוקר ובערב
ניתן להחזיר את המעיים לפעילות רגילה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום ושאלה - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק08/02/2013לדעתי כן אך דרוש סבלנות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיידק הוליקובקטריוסי07/02/2013
אני בן 36 סובל שנים מבקע סרעפתי ורפלוקס, אני סובל מצרבות קשות.
אני נוטל לנסו 30 מ"ג פעמיים ביום.
עשיתי לפני כמה שנים בדיקה לגילוי החיידק והתוצאה שלילית אבל אני לא בטוח לגבי הבדיקה כי היא נעשתה בזמן שלקחתי כדורים.
הבעיה שאני לא יכול להפסיק את הכדורים, יום אחד ללא הכדורים אני מתמוטט מצרבות קשות .
אני מעוניין לבצע את הבדיקה לגילוי החיידק והשאלה שלי האם יש דרך אחרת לגילוי החיידק? חוץ מגסטרוסקופיה.
בדיקת צואה היא אפשרית דרך הכללית ורופא המשפחה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיידק הוליקובקטר - תגובה
פרופ' דורון זמיר11/02/2013אתה יכול אפילו לקחת בדיקה סרולוגית פשוטה ואם חיובית ומעולם לא נטלת טיפול, סביר שיש לך חידק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- MRI בטן ואגןME06/02/2013
שלום,
בת 27
מזה כשנתיים סובלת מכאבים בבטן תחתונה צד שמאל שבאים והולכים מדי יום + כאב במישוש הבטן.
בכללי היציאות שלי הן אחת לשלושה ימים (תמיד היו כך), וגם עצירויות מדי פעם וגזים מרובים.
קולנסקופיה הצליחו לבצע רק עד כפף הטחול בשל כאבים בבדיקה. מה שבדקו היה תקין.
ממש לא בא לי לעבור את הסיוט שוב.
ממה יכולים להיות הכאבים??
רופא גסטרו הפנה לCT בטן ואגן, מעוניינת במקום לעבור MRI (דרך ביטוח פרטי), האם ב- MRI ניתן יהיה לראות את המעי הגס והדק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר MRI בטן ואגן - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק06/02/2013אם התלונות שנתיים בהחלט יתכן מעי רגיז.
mri היא בדיקה טובה למעי דק וגם יכול להדגים מעי גס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ושאלה נוספת
ME07/02/2013האם אני צריכה לבקש הפנייה שונה מ- MRI בטן ואגן כדי שהבדיקה תכלול גם מעי? כשהתקשרתי לקבוע תור אמרו לי שבדיקת מעי נקראת MRE ושותים חומר ניגוד.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ושאלה נוספת - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק08/02/2013נכון - יש טכניקה אחרת מבדיקה רגילה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה מיואשדן06/02/2013
שלום בחודש האחרון אני סובל מגרפסים מרובים והאוכל לפעמים עולה לא ממש לגרון אבל אני מרגיש שעולה ומרגיש שלוקח זמן עד שאני משתחרר כאילו לוקח זמן עד שיורד לקיבה גסטרוקופיה דלקת קלה בקיבה ושט תקין לכל אורכו בליטות זעירות עם ארוזיות באיזור פראפילורי צילום בריום תקין לחלוטין לוקח אומפרדקס שבוע לא עוזר ממה יכול להיות האם ממה שרשום בבדיקת גסטרוקופיה זה הבעיה האם יכול להיות רקע נפשי תודה על העזרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה מיואש - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק06/02/2013תלונות כאלו יכולות להיות נפשיות תמיד אך יתכן קשור לרפלוקס למשל. שבוע של אומפרדקס לא מספיק לשפןט.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בלסק או חוסמי H2?אבי06/02/2013
יש לי ארוזיות בחיבור ושט-קיבה.
האם לפני מתן לוסק ודומיו, יש יתרון לנסות קודם תרופות ממשפחת חסמי H2 כגון זנטק/זנידקס או: סימדין/טגאמט או: פמוטידין/גסטרו?
מה מומלץ?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול בלסק או חוסמי H2? - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק06/02/2013התרופות כגון לוסק הרבה יותר יעילת והן הבחירה הראשונה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)