פורום מחלות כבד, גסטרואנטרולוגיה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בירור
    אלמוג
    07/01/2013

שלום אני בת 19. לפני כמה חודשים החלו לי כאבי בטן נכנסתי לבירור וגילו שהטחול שלי מוגדל מעט, בתוצאות בדיקת דם רואים סמנים לדלקת ואנמיה ויש דימומים שטחיים בצואה (כנראה מטחורים/פצעים) לא סרטן חס וחלילה. האם זה יכול להעיד על משהו? איזה בדיקות נוספות כדאי לעשות?
    תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בירור

הוספת תגובה

• למה

אלמוג
    07/01/2013

למה לא עונים..?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למה - תגובה

ד''ר סטיבן מלניק
    08/01/2013

לא ניתן להציע אבחנה מהניתונים כאן.
    מציע לדון על זה עם הרופא המטפל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הליקובקטר פילורי - הטיפול
    אפרת
    06/01/2013

שלום, לאחרונה אובחנתי כנשאית הליקובקטר פילורי. חשוב לציין שאני אלרגית לפניצילין ולכן כטיפול נרשמו עבורי 3 תרופות -tinidazole 500 mg, claritromycin 250 mg ו-omeprazole - 20 mg ל-7 ימים.בכל המקורות שקראתי רשום כי הטיפול אמור להימשך 10 עד 14 יום. מה הסיבה שנתנו לי תרופות ל-7 ימים והאם הטיפול הקצר יותר עלול להיות חלש יותר וכך החיידק לא יוכחד ואז ידרש טיפול נוסף.

לקביעת תור
    סגירה
    הליקובקטר פילורי - הטיפול

הוספת תגובה

• הליקובקטר פילורי - הטיפול - תגובה

ד''ר סטיבן מלניק
    07/01/2013

יש פרוטוקולים בין 7-14 יטם.
    % ההצלחה יותר גדול בטיפולים יותר ארוכים.
    מציע לדון על זה עם הרופא שמטפל בך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת פיברוסקאן ופיברו טסט במצב של כבד שומני
    פרופ' דורון זמיר
    06/01/2013

שלום

בן 38, עם עודף משקל (לא גבוה במיוחד)
    כבר שנים שבבדיקות הדם הערכים של תפקודי הכבד ALT גבוהים מעל הנורמה.
    ולעיתים גם הערך AST מוגבר.
    לפני כ 5 שנים (בהפניית רופא גסטרו)ביצעתי לראשונה US בטן. וזה הראה על כבד מוגדל ושומני.
    כמו כן בוצע בזמנו בדיקות דם לנוגדנים, נחושת, סרולוגיה ויראלית, והיה תקין.
    בבדיקות מעקב חוזרות, הממצאים בUS היו דומים פחות או יותר.
    "כבד - בעל מרקם שומני, מעט גדול, כ - 18.5 ס"מ"
    "טחול - גבול עליון של הנורמה כ - 13 ס"מ, הומגני"

לפני כשנה הייתי אצל רופא גסרט עם התמחות לכבד, והוא שלח אותי שוב לבדיקות נוגדנים, וכן למרקר APA . התוצאות היו תקינות מלבד 2 האנזימים שלעיל שהיו מוגברים.

הבנתי מהרופא שיש צורך בבדיקת מעקב US כל חצי שנה.

ברצוני לשאול :

א. האם אכן זו ההנחיה ויש להסתפק בבדיקת US פעם בחצי שנה וזהו ?
    ב. קראתי על בדיקת פיברוסקאן ופיברו טסט. האם במצב של כבד שומני ומוגדל יש צורך בבדיקות אלו או מספיק ה - US ?
    (גם אין לי מושג האם הבדיקות הנ"ל בסל הבריאות)
    ג. האם כאשר יש אבחנה של כבד שומני, זה מצביע בוודאות על כך שזו הבעיה היחידה ? כלומר האם יש מקום לחשוש/לבדוק פעם בכמה זמן שוב את הנושא של וירולוגיה ונוגדנים וכו' ?
    ד. בדיקת מרקר APA - מה ההנחיות לגביה במצב של כבד שומני ? האם זה אמור להיות חלק מבדיקות מעקב ?

אני מודע לכך שמה שנדרש ממני בעיקר זה לרדת במשקל (אני עובד על זה), אך זה כלל לא פשוט.
    שאלותיי מתייחסות לגבי הנושא של מעקב ובדיקה.

תודה על המענה

הוספת תגובה

• כבד מוגדל ושומני - תגובה

ד''ר סטיבן מלניק
    07/01/2013

ניתן לעשות האבחנה של כבד שומני בבטלון על ידי הבדיקות שעברת.
    הכבד שומני הוא הביטוי הכבדי של התסמונת המטאבולית ויש לעבור גם מבחן מאמץ לבדוק שאין מעורבות של הלב.
    הטיפול הוא לרדת המשקל ולהגביר פעילות גופנית.
    בפועל קשה לבצע ודורש מאמצים.
    יש 2 שלבים של הכבד השומני- הסננה של שומן והשלב השני דלקת וצלקת בכבד.
    רק השלב השני מתקדם.
    לכן יש חשיבות לדעת- ניתן לעשות פיברוטסט מיוחד לכבד שומני אך זה לא בסל.
    גם נתן לעשות ביופסית כבד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ד"ר, ושאלת המשך

דוד
    07/01/2013

אני מבין שהאבחנה הכי מדויקת היא ע"י ביופסיה. אך במקרה שלי האם אפשר להסתפק ולהסתמך על US בטן רגיל שהראה כבד שומני ?
    לפני כשנתיים עברתי בדיקת פיברוסקאן (ללא עלות, נדמה לי שבזמנו זה היה דרך החברה עצמה) שהופניתי אליה ע"י רופא גסטרו.
    ונמסר לי ממנו שהבדיקה תקינה.
    כעת ביקשתי במעבדת רמב"ם לקבל את תוצאות הבדיקה.
    אם אני מבין נכון התוצאה הסופית היא הקובעת לאחר שקלול, מה שחשוב זה התוצאה הסופית:
    Ficro- 0.18 - FO
    Acti - 0.44 - A1-A2
    (Alpha-2-macroglobulin - מתחת לנורמה)
    בהנחה ואני קורא את הנתונים נכון, מבחינה פיברוזית המצב תקין לגמרי, אך מבחינת דלקת לא.
    בהנחה ואני מבין נכון, לא מובן לי למה הרופא לא ציין זאת בפניי.
    מה המשמעות של זה ?
    והאם בבדיקת US רגילה אמורים לזהות מצבי דלקת בכבד שומני ?
    ואיזה מעקב נדרש לאור הממצאים הנ"ל ?
    שאלה לסיום. האם הטחול המוגדל קשור איכשהו לסיפור ומה משמעותו (אם בכלל)
    רב תודות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ד"ר, ושאלת המשך - תגובה

ד''ר סטיבן מלניק
    08/01/2013

אין פיברןסיס לפי הפיברוטסט אך קיימת דלקת - כלומר לא רק הסננה של שומן.
    לא ניתן להעריך פעילות הדלקת לפי us.
    יש באמת מה להרןןיח משינוי בהרגלי החיים. רצוי להחזור על פיברוטסט בעוד שנתיים- שלוש לבדוק שינוי.
    טחול גדול יכול להיות כתוצה מפיברוסיס התקדם שאין כאן אך יש גם הרבה סיבות אחרות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם יש מקום לבדוק?
    אלמונית
    06/01/2013

אני אובחנתי עם מחלת כליות (IGAN) לפני מספר חודשים.
    מאז ומתמיד סבלתי ממערכת העיכול. בחילות שמלוות אותי כל יום רוב היום ועד היום, כאבי בטן, ובנוסף חולשות, סחרחורות, צריבה, תנודות במשקל, בטן נפוחה.
    בנוסף אני מכל המשפחה הכי פחות התפתחתי. גם מבחינת גובה, גם משקל, וגם התפתחות כללית של אישה.
    הבנתי שיכול להיות לזה קשר לבעיות במערכת העיכול.
    יש לי אנמיה כל הזמן, מאז שאני זוכרת את עצמי, ממש הייתי במצב של 3.60 פריטין, ו 26 ברזל. זה עולה ויורד כל פעם, אבל תמיד מסתובב סביב 50 ממוצע של ברזל, ו 8 ממוצע של פריטין.
    רצו לעשות לי גסטרסקופיה, ואני לא ניגשתי מכיוון שהייתי עסוקה עם הכליות, ותהיתי אם זה יכול להיות שהכל נובע מהכליות. אך מתברר שהכליות זה משהו חדש, שהתחילרק לפני מספר חודשים, והבעיות שלי במרעכת העיכול זה כבר שנים.
    יש מקום לבדוק? התלונות שלי מצריכות בדיקה כלשהיא?
    והאם יתכן ומדובר בקרוהן? אני לא ממש מכירה מה זה, פשוט חברה לוחצת עליי לבדוק אם זה לא זה.
    תודה רבה!
    בת 20.

לקביעת תור
    סגירה
    האם יש מקום לבדוק?

הוספת תגובה

• האם יש מקום לבדוק? - תגובה

ד''ר סטיבן מלניק
    06/01/2013

אי אפשר לעבור לסדר היום מחוסר ברזל.
    יש קשר למשל בין מחלת צליאק לבין igan -ולכן מומלץ להפנות לרופא גסטרו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    שרה
    06/01/2013

האם כאב במותן יכול להקרין לבטן? הרגשה כמו רגישות במותן, מקרין למפשעה ורגל ..ואחר כך ליד הטבור כמו תפיסת שריר

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שאלה - תגובה

ד''ר סטיבן מלניק
    06/01/2013

יכול להקרין.
    לא יכול תת אבחנה כך.
    רצוי להבדק אצל הרופא המטפל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למה שאלתי.....

שרה
    07/01/2013

עשיתי מליון בדיקות עד שזה נמאס...סי טי, רנטגן, אולטראסאונד, שתן , דם וצואה..הכל תקין עד עכשיו..... אושפזתי בבית החולים פעמים. כאשר הרופא נגע לי במותן כאב מאד. הכאב בכלל התחיל שם, ואחר כך התחלתי להרגיש אותו בבטן.למה אני שאלתי אותך, כי אין שינוי ביציאות שלי, אין ירידה במשקל , אין חוסר תאבון, הכאב זה ממש במותן מקרין לישבן ואני מרגישה מין כובד, דקירות באזוא הטבור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למה שאלתי..... - תגובה

ד''ר סטיבן מלניק
    08/01/2013

לעתים הכאבים יכןך ךהיות ממקור עצבי- לא נראה לי שיש בעחה תוך בטנית.
    אך לא ניתן להגיע לאבחנה דרך הפורום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוצאות US
    שי
    06/01/2013

שלום,
    נשלחתי לעשות בדיקת אולטרה סאונד. יש לי כבד שומני כבר כמה זמן, ועודף משקל.
    גובה: 171
    משקל: 100

כרגע כבר בתהליך של הרזיה וכושר מדורג. אני גם שיניתי את התזונה ועברתי לתזונה יותר צמחונית ודלת שומן. אשמח להבין, האם התוצאה של כבד שומני בדרגה 2-3 הוא מסוכן בטווח המיידי? והאם ניתן לרפא את זה לחלוטין? ופרט לתזונה ושינוי אורח חיים - האם יש דרכים נוספות לטפל בכך?

כמו כן, מה פרוש הממצא של ציסטה בכבד?

ומה פירוש הגזים שמצויינים בבדיקה?

תודה
    שי

תוצאות:
    להלן ממצאי סריקת אולטראסאונד בטן עליונה:
    כבד - עם הסננה שומנית דיפוזית דרגה .3-2
    הודגם תהליך ציסטי בקוטר 1.7 "ס מ באונה הימנית בסגמנט .6
    דרכי מרה תוך כבדיות אינן מורחבות.
    כיס מרה - כיס ודרכי מרה תקינים.
    אאורטה בטנית - רוחב תקין.
    לבלב - מרקם הומוגני תקין.
    טחול - גודל ומבנה רגיל.
    רטרופריטונאום עליון -מוסתר ע"י גזים.

להלן ממצאי סריקת אולטראסאונד: כליות:
    כליה ימנית - צורה, גודל ומבנה רגיל.
    אורכה של הכליה הימנית 11.2 מ"ס .
    ללא עדות לאבנים או הידרוניפרוזיס .
    כליה שמאלית - צורה, גודל ומבנה רגיל.
    אורכה של הכליה השמאלית 12.5 מ"ס .
    ללא עדות לאבנים או הידרוניפרוזיס.

להלן ממצאי סריקת אולטראסאונד דופלר צבע של עורקי הכליה:
    בוצע דופלר לענפים העורקיים התוך כליתים ולעורק הכליתי בשער הכליה דו-צדדית.
    הודגמה תבנית זרימה תקינה ללא עדות עקיפה ל- RENAL ARTERY STENOSIS .
    איזור האדרנלים תקין.
    0.66.: משמאל RI 0.6 :מימין RI

לקביעת תור
    סגירה
    תוצאות US

הוספת תגובה

• תוצאות US - תגובה

פרופ' דורון זמיר
    06/01/2013

הטיפול היעיל ביותר הורדת משקל. ניתן לכמת כמות השומן בבדיחקה הנעשית במרכזים הגדולים ולעשות FIBROMAX להערכת פיברוזיס.הסיכון הינו לשחמת וסיבוכיה בטווח שנים ציסטה בכבד חשוב גדלה ואפיה אך בד"כ מצדיקה מעקב בלבד גזים שכיחים במעי כממצא מפריע נטולחשיבות קלינית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם זהו מצב הפיך?

שי
    06/01/2013

האם כבד שומני בדרגה 2-3 הוא מצב הפיך?
    כשאתה אומר סיכון בטווח שנים - מדובר על מצב מיידי? שנים רבות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תיקון

שי
    06/01/2013

עכשיו אני שם לב שלא מדובר ב"כבד שומני דרגה 2-3"
    אלא ב-הסננה בת דרגה 2-3

מה ההבדל? ומה זה אומר? איך ניתן לדעת את דרגת המחלה עצמה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאב בטן לאחר אכילת לחם ומטוגנים
    דניאלה
    05/01/2013

שלום רב,

אני סובלת מזה שנים מכאבי בטן, בדר"כ שעתיים- שלוש לאחר אכילת לחם/מאכלים מטוגנים/ חלמון של ביצה. עשיתי בדיקת צליאק ובדיקת הנשיפה ובשניהם הבדיקות יצאו בסדר.
    ביום חמישי בערב אכלתי לחם וכ-20-22 שעות לאחר מכן הופיע שוב כאב הבטן(יש לציין כי כ3 שעות לפני כאב הבטן אכלתי קוסקוס(עשוי מחיטה) אבל בדרכ לאחר אכילת הקוסקוס כאב הבטן לא מופיע..). יש לציין כי אני גם מקוררת כעת..
    הכאב נמשך כ-2-7 שעות בבבטן העליונה, כאב מאוד חד במרכז המתחזק בהדרגה ומתחיל בדרכ כמו תחושה של כבדות(בשיא, התחושה היא כמו שלאחר אגרוף בבטן/סכין/ מעט שורף לא יודעת איך להגדיר כל כך..) הכאב מלווה בגרעפסים אשר מקלים עליו ונפיחות בבטן... ובדרכ עם שתייה מרובה של מים/פעילות אירובית כאב הבטן עובר מהר יותר.
    בנוסף, הכאב מופיע גם בתקופות שבהן המערכת החיסונית חלשה יותר.כגון מחזור/התקררות

האם יתכן שזה באמת מהלחם/אוכל מטוגן? האם יתכן שגם כ20 שעות לאחר אכילת הלחם יופיע כאב הבטן?(בדרכ מופיע כשעתיים לאחר האכילה). האם הגיוני שכאב בטן שקשור לעיכול מופיע גם בתקופות שבהן המע החיסונית חלשה יותר?

תודה רבה מראש,
    דניאלה

הוספת תגובה

• כאב בטן לאחר אכילת לחם ומטוגנים - תגובה

פרופ' דורון זמיר
    06/01/2013

כדאי לעשות גסטרוסקופיה לשלילת מחלה פפטית ואולטרא סאונד לשלילת אבנים. לשאלתך אני מאמין ברגישות לקמח ומציע במידה ו2 הבדיקות הקודמות תקינות להתיעץ עם דיאטנית ולהוריד מהתפריט מה שגורם לך להתקפים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלשול בצבע שחור
    שלי
    05/01/2013

דוקטור שלום,

אני בת 37 וזהו הריון ראשון שלי, שבוע 21. נוטלת ברזל מסוג פולקס 400 החדש עוד מעט מלפני ההריון עקב ברזל נמוך שהיה עוד קודם לכן.

עם תחילת נטילת התרופה צבע הצואה שלי היה שחור ולא דאגתי, כי הבנתי שזוהי תופעת לוואי ידועה לנטילת הברזל, אבל כבר מס' חודשים שצבע הצואה חזר ל"נורמליותו".

השבוע, כנראה עקב העובדה שהעמסתי מזון לא בריא במשך יומיים , לקיתי בשלשול .... צבע השלשול ביום הראשון היה רגיל, היה יום הפסקה .... ויום למחרת חזר השלשול שוב והפעם בצבע שחור וזה מדאיג אותי הפעם, לאור העובדה שחלפו מס' חודשים מאז שזה שזה היה הצבע ...האם עליי לדאוג וללכת לבדוק? אני יודעת שצואה שחורה יכולה להעיד גם על דימום בדרכי העיכול העליונות ...

האם יכול להיות שעדיין מדובר בברזל למרות שזה לא קרה הרבה זמן? כיצד בודקים זאת? אם יכולה להיות לכך השפעה על העובר? (השלשול נמשך יומיים לא רצופים ואז פסק).

תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    שלשול בצבע שחור

הוספת תגובה

• שלשול בצבע שחור - תגובה

פרופ' דורון זמיר
    06/01/2013

אם את עדיין נוטלת ברזל נראה שזה בעטיו. בדקי ספירת דם באם את לחוצה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת ....

נורית
    06/01/2013

תודה רבה על תשובתך!
    על מה יכולה להעיד ספירת דם במקרה כזה של שלשול בצבע שחור?

אני קצת אנמית בהריון הזה בכל מקרה ... ההמוגלוין שלי בבדיקה האחרונה על 10.2 - האם זה יכול להעי על דימום במערכת העיכול?

כמו כן, האם יש לבצע בדיקה לדם סמוי בצואה?

תודה !!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אגב, תמיד הייתי קצת אנמית

נורית
    06/01/2013

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת .... - תגובה

פרופ' דורון זמיר
    06/01/2013

ברזל נותן צבע שחור ירקרק . אנמיה בהריון שכיחה . ניתן לבדוק דם בצואה אך בבדיקות החדשות שבהן ברזל אינו מטעה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה בבקשה אני מיואש
    רמי
    05/01/2013

שלום , אני מזה תקופה עם מחנק בגרון וגריפסים מרובים ושומע קולות בבטן , האם בדיקת גסטרוסקופיה מגלה גם חיידק הליקובטר ובעיות בקיבה? אציין כי היה לי חיידק זה קיבלתי טיפול והושמד מלפני חודשיים לאשתי חשש שיש חיידק זה האם יש סיכוי שהוא חזר והודבקתי? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה בבקשה אני מיואש

הוספת תגובה

• עזרה בבקשה אני מיואש - תגובה

פרופ' דורון זמיר
    06/01/2013

יתכן והחידק לא הושמד או שהבדיקה נעשתה עם לוסק ודומיו, לא נדבקת מחדש כנראה ניתן לבדוק חידק בגסטרוסקופיה בביופסיה וגם במבחן מהיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי בטן שלא פוסקים
    מור
    04/01/2013

שלום לרופאים המכובדים אולי תוכלו לעזור לי אני דיי מיואשת.. אני בת 35 , הסירו לי את הטבעת לפני כשנה וחצי לאחר שהיו הידבקויות רבות והתרחבות של הושט , התוצאה הייתה הקאות מרובות ואי עיכול של אוכל. בשנה האחרונה אני סובלת מהתקפים של כאבי בטן..בהתחלה סיווגתי את המזון שלא התעכל לי-ביצים גמבה שום בצל בשר אוכל מתובל,מטוגן ,מוצרי חלב.ושיניתי את התזונה , בחודש האחרון כאבי הבטן לא נעלמים ואני חיה סביב כאבי הבטן.עד שאני לא מקיאה את כל תוכן הקיבה ועוברת סיוט של כאבים של 5 שעות -זה לא עובר! זה יכול ללוות אותי כל יום וכל היום!!בקיצור איכות חיים בקרשים....אני אוכלת אוכל דל שומן, מזון עתיר בסיבים. ומפסיקה לאכול ב 17 בערב כדי שהאוכל לא יכאב לי...עשיתי את כל הבדיקות האפשריות :שתיית בריום אולטרסאונד גסטרוסקופיה.. רופא הגסטרו אומר שאין לי כלום חוץ מהתרחבות קלה של הושט וזה לא אמור לגרום לכאבים שאני מרגישה! יש לי אבני כיס מרה אבל תוצאות הבדיקות אומרות שאין קשר לכיס מרהALP-97 GTT-18 GOT-14 GPT-15 MCV-78 MCH-26 .הכירורג אומר שהכאב קשור לכיס מרה , הגסטרו אומר שלא! התחלתי טיפול באנציפלמד..הקאתי אותו אחרי שעתיים כמו שהוא.. אולי תוכלו לחוות דעתכם ולעזור לי .אני לא מצליחה להתאושש מהכאבים. תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    כאבי בטן שלא פוסקים

הוספת תגובה

• כאבי בטן שלא פוסקים - תגובה

פרופ' דורון זמיר
    06/01/2013

אם גסטרוסקופיה לא מכבר תקינה האבחנה המבדלת היא בין קוליק ביליארי לNON ULCER DYSPEPSIA כדאית התרשמות קלינית מסיפור במרפאה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים
    סמדר
    04/01/2013

אני בת 52 ובריאה.
    בשבוע האחרון החלו כאבים באזור שבין הטבור לחזה. הכאב הוא נסבל אבל מציק, מופיע מדי פעם, בערך פעם בשעה או קצת יותר, נותן מין צביטה פנימית למספר שניות וחולף.
    תחושה כללית מצוינת, בדיקות תקופתיות בסדר, אין שנוי ביציאות.
    מה יכולה להיות הסיבה? ומה צריך לעשות?
    אגב, עדיין לא בצעתי בדיקת דם סמוי.

לקביעת תור
    סגירה
    כאבים

הוספת תגובה

• כאבים - תגובה

פרופ' דורון זמיר
    06/01/2013

הכאב יכול להיות פפטי כדאי לדעת האם יש קשר לאוכל ובמידה ונמשך תבחין נשיפה או אף גסטרוסקופיה בשלב ראשון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי בטן
    אורנית
    03/01/2013

שלום,
    אני בת 30, וסובלת מזה חודשיים מחוסר תאבון, בחילות, כאבי בטן מוזרים שמחמירים בעיקר בערב, תחושה של צורך בכניסה לשירותים מיד לאחר כל דבר שאני אוכלת (באופן טבעי גם ירדתי במשקל).
    הרופא חשש כי יתכן וקיים אצלי חיידק מסוג: הליקובקטור פילורי.
    בינתיים, חלק מתשובות בדיקות הדם הגיעו, ואשמח לדעת אם יש קשר (מציינת רק את החריגות):
    Erythrocytes (U): 25
    LDH-Lactic Dehydrogenase : 559.
    במידה ולא - על מה התוצאות כן יכולות להצביע?
    ו.. האם יכולה להיות השפעה לכך שעשיתי את הבדיקה בימי המחזור?

לקביעת תור
    סגירה
    כאבי בטן

הוספת תגובה

• כאבי בטן - תגובה

פרופ' דורון זמיר
    06/01/2013

יש לך כדוריות אדומות בשתן-טבעי במחזור וLDH כנראה מעט גבוה -מה הנורמה בקופה? התלונות לא ספיציפיות ויכולות להתאים למעי רגיש כדאית התרשמות קלינית במרפאה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סלקציה בהתייחסות של הרופאים
    גלי
    03/01/2013

לידיעתכם, כל אחד ואחת שפונים אליכם בפורום זה מצפה בכליון עיניים להתייחסותכם. משום מה הרופא מדלג על חלק מהפונים. אינני מבינה זאת. זה לא חדר מיון ואין כאן ענין של סדר עדיפות. אז אנא, אתם כמה רופאים שם.

הוספת תגובה

• סלקציה בהתייחסות של הרופאים - תגובה

פרופ' דורון זמיר
    06/01/2013

אנא המנעי ממינוח כמו סלקציה ... קורה שאנו מחמיצים מישהו ואין בכך כוונה רעה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בבקשה תענו לשאלתי אני צריך עזרה
    מריאנה
    03/01/2013

שלום רב, בחודש ספטמבר היה לי חיידק הליקובטר לקחתי טיפול והחיידק הושמד בדיקה אחרונה לפני חודשיים הייתה תקינה , הבעיה שאני סובל ממשהו תקוע בגרון כל הבדיקות תקינות א.א.ג בלוטות תריס בדיקות דם US בטן הכל תקין .. האם זה רפלוקס? הרופא אמר לקחת לנטון פעמיים ליום לשבועיים האם זה יעזור או צריך עוד בירור? הייתכן שחזר הליקובטר לאשתי חשש שיש האם זה הדביק אותי שוב?
    תודה וסליחה על השאלה הארוכה אבל ממש התייאשתי וצריך עזרה

הוספת תגובה

• בבקשה תענו לשאלתי אני צריך עזרה - תגובה

פרופ' דורון זמיר
    06/01/2013

בהחלט יכול להיות רפלוקס כדאי לשקול לחיוב גסטרוסקופיה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עמילאז גבוה, כאבי בטן וטחול מוגדל
    רעות
    03/01/2013

לבני בן השבע עשו בדיקות דם עקב תלונות ממושכות על כאבי בטן. בבדיקת הדם: עמילאז B: גבוה 125 במקום 100 (שהוא ערך המקסימום בסקאלה) נויטרופילים נמוך: 27.7 במקום 40 (שהוא ערך המינימום בסקאלה) לימפוציטים גבוה: 49.6 במקום 40 (שהוא ערך המקסימום בסקאלה) איזופילים גבוה: 17.1 במקום 5 (שהוא ערך המקסימום בסקאלה) כמו כן בבדיקת US בטן: הטחול מוגדל עד 10.2 ס"מ בעל מרקם אחיד. מה המשמעות של כל אלו מבחינת האבחנה הרפואית (איזו מחלה)? ואילו בדיקות ובירורים נוספים צריך לעשות? אמא מודאגת מאד (שכבר עברה שבץ מוחי אחד).

הוספת תגובה

• אפשר תשובה בבקשה?

רעות
    04/01/2013

ממתינה להתיחסותכם הדחופה תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עמילאז גבוה, כאבי בטן וטחול מוגדל - תגובה

פרופ' דורון זמיר
    06/01/2013

פנה לגסטרואנטרולוג ילדים שילוב של לימפוציטוזיס וטחול מעט גדול יכול להעיד על מחלה נגיפית אאוזינופיליה מחייבת בדיקת צואה והתיחסות רופא ילדים לשילוב לימפוציטוזיס רלטיבי, ספלנומגליה ואאןז'

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה