מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התרוקנות חלקיתמיכל13/12/2012
אני בת 20 וכבר שנתיים סובלת מהתרוקנות חלקית. בכל פעם שאני יוצאת מהשירותים אני לא מרגישה מרוקנת לחלוטין. בנוסף, אני סובלת מכאבי בטן חזקים, בעיקר בבוקר. המצב מאוד מייאש אותי ואני מקווה שתוכל לייעץ לי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התרוקנות חלקית - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק14/12/2012קודם כל מציע נסיון עם סיבים- כגון konsyl לעשות יציאות יותר גדולות ואם אין תגובה יש צורך לבירור אצל רופא גסטרו המתמחה בקרקעית האגן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תבחין נשיפהעינת13/12/2012
ד"ר שלום,
עקב כאבים של מס' ימים בבטן העליונה + בחילות +גיהוק בהרגשה שכל המזון עולה
נשלחתי לביצוע תבחין נשיפה.
אתמול ביצעתי את התבחין, אך 3 ימים לפני זה לקחתי אומפרדקס כדור אחד.
האם זה יכול לפגוע באמינות הבדיקה?
בתודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תבחין נשיפה - תגובה
פרופ' דורון זמיר13/12/2012כן זה יכול להוריד פעילות החידק ולתת תשובה false negative
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת קולונסקופיהמודאגת מאד12/12/2012
שלום,
אנ י בת 44 עקב כאבי בטן חזקים שלא עוברים המליצו לי על בדיקת קולונסקופיה. האם תןכל להסביר לי יותר עליה.האם יש בה קרינה?איך היא מתבצעת האם היא כואבת בזמן הבדיקה או אחריה?
האם אפשר להסתפק בבדיקת אולטרה סאונד?
אודה לך על תשובתך המהירה.זה חשוב לי מאד כי הבדיקה היא בימים הקרובים.תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת קולונסקופיה - תגובה
פרופ' דורון זמיר12/12/2012הבדיקה היא מכשירית ובה מכניסים צינור גמיש ומצלמה בקצהו לפי הטבעת ומסתכלים על המעי הגס שאורכו כמטר. טרם הבדיקה נותנחים טשטוש, שמקל על הבדיקה. הסיכון לקרע מעי או דימום משמעותי הינו אחד ל10000 בלבד בבדיקה אבחנתית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צליאק באמצע החייםאמיר11/12/2012
שלום רב,
אני בן 38, ובשנתיים האחרונות עברתי דלקת בלבלב (ויראלית כנראה), שאחריה התברר שערכי הסוכר שלי גבוהים (120 בצום, 240 בהעמסה של שעתיים) ועברתי לתזונה דלת סוכר. לאחרונה עשיתי בירור גסטרו עקב שלשלוים וכאבי בטן חוזרים. בדיקת דם הראתה ברזל נמוך מאד וסימני דלקת שונים. בדיקות קולונוסקופיה וגסטרוסקופיה הצביעו על חשש לצליאק, שבעקבותיו נשלחתי לבדיקה סרולוגית לצליאק שהיתה תקינה. מה השלב הבא? האם סביר שצליאק יתגלה פתאום כך באמצע החיים, ואם כן האם הפתרון היחיד הוא תזונה נטולת גלוטן לגמרי? אני כל החיים אוכל מוצרי חיטה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צליאק באמצע החיים - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק11/12/2012אפשר בהחלט לאבחן צליאק בגיל מבוגר - עד גיל 70 אפילו.
האבחנה מבוססת על הביופסיה מהתריסריון ואם זה משתפר לאחר כלכלת דלת גלוטן.
ברוב אך לא בכול החולים בדיקות האמונולוגיות נותנות האבחנה.
הטיפול לצליאק הוא כלכלה ללא גלוטן.
מציע להתייעץ שוב עם רופא הגסטרו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הליקובקטורשאלה-11/12/2012
שלום ,
לאחרונה נתגלה החיידק אצל אימי ואחותי, והן החלו טיפול באנטיביוטיקה.
הנני אם לתינוקת בת 5 חודשים ואני חוששת שהחיידק הועבר גם אליי.
ברצוני לדעת האם יש מקום לבצע את הבדיקה. כמו כן, הנני מניקה וברצוני לדעת האם ניתן לבצע את הבדיקה בנשיפה (מאחר וישנו חומר מסוים שנדרש לבלוע), ואם לא, האם ניתן לבצע בדיקת צואה. בנוסף, אודה אם תוכלו להבהיר את אופן ההדבקות בחיידק, מאחר ולפי מיטב הבנתי לא מדובר בצורה חד משמעית.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הליקובקטור - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק11/12/2012בדרך כלל מדבקים בתור ילדים קטנים . החיידק נמצא ההקאה וילדים נוגעים וכולי. ניתן לעשות בדיקת נשיפה אם ללא חומר עם קרינה ויש בדיקה כזו לילדים.
גם בדיקת צואה אפשרית. אין הדבה מהנקה.
יש שאלה נפרדת אם צריך לטפל בחיידק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי ראשאמא מודאגת08/12/2012
שלום רב. בתי בת 3. קיבלה תוצאות.ביופסיה ואובחנה כציליאקית. התחלנו מיד דיאטת גלוטן ויש לי שאלה. לאחר שבוע היא עדיין מתלוננת על כאבי בטן וכן התווספו לזה גם כאבי ראש. האם יש קשר בין כאבי ראש לדיאטת גלוטן או בכלל ציליאק. מעבר לכך הילדה מתנהגת כרגיל ושום דבר לא שונב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי ראש - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק10/12/2012יתכן קשר למחלות ניורולוגיות לצליאק.
התגובה לאוכל ללא גלוטן לוקח מספר חודשים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הליקובקטרשאלה08/12/2012
שלום.
בעקבות תלונות שלי על כאבים באיזור החזה אחרי ארוחות, בזמן עייפות ובמאמץ, ביצעתי תבחין נשיפה לבדיקת הליקובקטר שיצא חיובי וטופלתי בקארין+מוקסיפן+אומפרדקס. לא הבחנתי בשום שיפור ולכן חזרתי אל הרופאה והתלוננתי שנית. לצערי הרב ביצעתי אקג, אקו והולטר ואובחנתי כחולת HOCM. המחלה מסבירה את הכאבים שמהם אני סובלת ב-3 השנים האחרונות. עם זאת, ההליקובקטר עדיין חיובי.
שאלתי היא, האם יש מקום לטיפול המרובע (והאגרסיבי!) בחיידק? או שמא זה מיותר כיוון שככל הנראה הכאבים נובעים מהבעיה הקרדיאלית?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הליקובקטר - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק10/12/2012צריך לזכור שמרבית האוכלוסיה המבוגרת עם הליקובקטר ולא חייבים לטפל בכולפ.
מציע לדון עם הרופא הגסטרו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יציאה עם דםיעקב07/12/2012
שלום רב
גבר בן 40 בריא תופעה מוזרה לאחרונה לאחר אכילת דג מלוח יום למחרת יש יציאות עם דם אדום סמיך האם הנ"ל מראה על בעיה בקיבה
לא נעשו שום בדיקות חודרניות חוץ מבדיקות דם מקיפות וכל המדדים של בדיקת הדם היום בטווחי הנורמה.
נעשה בדיקת דם סמויה טרם יתקבלו תוצאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יציאה עם דם - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק10/12/2012אם יש דם גלוי אין מקום לבדיקה של דם סמוי.
מציע לעבור קולונוסקופיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תולעים במעיטל06/12/2012
שלום,
אני אמא לשני ילדים קטנים. לפני כשנה נדבקתי מבני
בתולעים. כולנו טופלנו בורמוקס לילדים עבר ואני מאז
עם תולעים ולא מצליחה להיפטר מזה
טופלתי בורמוקס במינון של כדור ואחרי 10 ימים עוד
אחד. אחרי שבועיםם זה חזר. טופלתי עוד פעם 2 כדורים ביום
למשך 10 ימים. נראה לי שאם אחרי עשרה ימים הייתי
לוקחת עוד כדור אולי הייתי נפטרת מזה. אחרי חודש זה חזר
לאף אחד בבית אין תולעים בדקתי וזה רק אצלי. רופאת המשפחה
אמרה שזה לא מסוכן ושאפשר לחיות עם זה. אני ממש סובלת מזה
ורוצה לטפל בזה באופן סופי.
האם יתכן שנדבקתי ביותר מסוג אחד?
אני רואה לפעמים תולעים לבנות עם שחור קטן בראש
ולפעמים תולעים ארוכות דקות שקופות שיש שחור ולבן שקוף עליהן
איני רואה תולעים בצואה אלא רק בזמן מקלחת בזמן ניקוי
אבקש המלצה למינון מומלץ שבטוח יגמור את העניין.
מצטערת על אורך היריעה פשוט אני כבר יותר משנה סובלת מהעניין
יש לי בקע קטן בטבור האם זה מסוכן בהרשר של התולעים?
בברכה, טל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תולעים במעי - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק10/12/2012בדרך כלל ורמוקס עובד.
יתכן זיהום חוזר.
מציע להפנות לרופא מומחה למחלות זיהומיות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- US כליותניר06/12/2012
שלום רב.
ברצוני לברר אודות תוצאות בדיקת us כליות.
כליה שמאלית- בגודל ובצורה תקינים, בעלת פרנכימה שמורה. הודגם ממצא היפואקוגני קורטיקלי בגודל 0.5 ס"מ היכול להתאים לאנגיומיוליפומה.
המערכת המאספת אינה מורחבת.
אין עדות לרבנים.
כליה ימנית- בגודל ובצורה תקינים., בעלת פרנכימה שמורה.
המערכת המאספת אינה מורחבת.
אין עדות לאבנים.
שלפוחית השתן- במילוי בינוני, דופן השלפוחית סדיר.
אודה על תגובתך.
בברכה,
ניר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר US כליות - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק11/12/2012יש גידול שפיר בכליה השמאלית.
לא מסוכן רק צריך מעקב us.
מציע בכל מקרה פניה לאורולוג אך אין סיבה לדאגה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכי ALT מוגבריםגיל06/12/2012
שלום רב,הנני בן 30 שוקל 90 קילו
בבדיקות שגרתיות שביצעתי למעקב באנמיה קלה (המוגלובין 12.8 ) ומעקב אחר כולסטרול 214 התגלה לפתע כי ערך ALT -gpt הינו 50 כאשר טווח הנורמה הוא מקסימום 37.
יש לציין כי שאר הבדיקות תקינות:
PROTEIN TOTAL -7.5,תקין
ALBUMIN-4.6,תקין
BILURUBIN TOTAL -0.7,תקין
ALKP-58,תקין
AST-GOT-29,תקין
1.על מה מצביע ערך גבוה של ALT כפי שמצויין בבדיקות שלי?האם החריגה מהנורמה יכולה להצביע על בעיה כלשהיא?
2.האם אלו הם חריגות הדורשות טיפול כלשהו?
3.אילו בדיקות נוספות עלי לבצע כדי לבדק האם קיימת בעיה כלשהיא בכבד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ערכי ALT מוגברים - תגובה
פרופ' דורון זמיר06/12/2012ראשית ההפרעה קלה מאד. כדאי לחזור עוד חודש חודשיים על הבדיקה. מעשית הסיבות המובילות להפרעה קלה חולפת הן תרופות ומחלה ויראלית חולפת. אם ההפרעה קיימת גם בבדיקה הבאה קח סרולוגיה להפטיטיס B C
, ANA AMA CERULOPLASMIN IRON FERRITIN TRANSFERIN URINE COPPER IMMUNOGLOBULINES A1AT
הפרעה חוזרת בתפקודים יסביר גם כבד שומני (מעודף משקל בד"כ אפשר לראות בUS) ושתיית אלכוהול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה
גיל06/12/2012האם עליית בערכי ה-ALT הינה מסוכנת? איך מטפלים בזה?
האם זה יכול לגרום לבעיות בכבד או כלשהם אחרות בעתיד?
האם כבד שומני זה מסוכן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהערכי ALT מוגברים - תגובה - תגובה
פרופ' דורון זמיר11/12/2012יש למצוא את הסיבה, כללית הבעיה שכיחה מאד ואינה מסוכנת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום מפי הטבעתמישהו05/12/2012
שלום ד"ר,
אני בן 27 וסובל מכמה בעיות רפואיות יחסית לא קשות.
1. דיכאון ופאניקה, מטופל ע"י ציפרלקס 20 מ"ג ביום.
2. ריפלוקס, לאחרונה סיימתי חודשיים טיפול בלנטון (עם חודש הפסקה ביניהם)
3. מספר קונדילומות קטנות סביב פי הטבעת, מטופל באלדרה 5% במשך חודש כניסיון לפני צריבה בלייזר.
אני סובל מעצירות קלה ככל הנראה בגלל הציפרלקס, היום באופן חד פעמי בינתיים בניגוב שלאחר מתן צואה, ראיתי כי הנייר די מלא בדם טרי. הצואה עצמה נראתה בסדר ולאחר הניגוב לא יצא דם נוסף.
בשל הבעיות דלעיל עברתי לפני כחצי שנה גסטרוסקופיה שהייתה תקינה (כולל ביופסיות תקינות) ולפני כחודש רקטוסקופיה עד גובה 14 ס"מ שהייתה תקינה.
א. כיצד להתייחס לדימום?
ב. האם הוא יכול להיגרם מהטיפול נוגד הקונדילומה באלדרה (מסיבה ראשונית בשל התרופה או מסיבה משנית כגון דימום של הנגעים כתגובה חיובית בדרך להצלחת הטיפול)?
ג. המשך בירור, טיפול?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום מפי הטבעת - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק10/12/2012הדימום משני לטחורים קרןב לודאי- אולי יש מקום לשות קולונוסקופיה קצרה.
יתכן משני לטיפול לקונדילומה- אבל עדיין חשוב להשלים קולו קצרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בטן לאחר אכילת מאכלים מסויימיםדניאלה05/12/2012
שלום רב,
אני בת 28 ומאז גיל ההתבגרות בערך(יתכן שגם לפני כן) אני חשה בכאב בטן עז אשר מתחיל בהדרגה כשעתיים אחרי האוכל בבטן העליונה, לאחר אכילת דברים מסוימים(לחם מקמח לבן, חלמון של ביצה, מאכלים מטוגנים/עתירי שומן או כאשר אני אוכלת מעט יותר ממה שאני יכולה..). כאב הבטן מתחיל כתחושה של כבדות והופך בהדרגה לכאב חד המתחיל בבטן העליונה, נמשך כ-3-6 שעות וככל שעובר הזמן, הכאב יורד לבטן התחתונה, עד שנעלם... יתכן שמדובר בגזים(מלווה בגרפסים)...אם אני הולכת לישון עם הכאב, אני בדר"כ מתעוררת לאחר שעתיים עם הכאב בדרגה גבוהה פי כמה...יש לציין שכשאני שותה כמות גדולה של מים או עושה פעילות ספורטיבית אירובית זה עובר מהר יותר.... עשיתי בדיקת צליאק ובדיקת נשיפה ושתיהן יצאו שליליות... האם יתכן כאב בטן/קושי בעיכול קמח לבן גם כשאין צליאק? שמתי לב שכשאני מורידה את הלחם מהתפריט ואוכלת תחליפים מחיטה מלאה בלבד כאב הבטן מופיע פחות....ממה הכאב יכול לנבוע?
תודה רבה מראש...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי בטן לאחר אכילת מאכלים מסויימים - תגובה
פרופ' דורון זמיר06/12/2012רגישות לקמח שאינה צליאק היא נושא שנוי במחלוקת בגסטרו. להערכתי התופעה שכיחה והצעתי- המנעי מקמח/קמח לבן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בטן קלים וצואה מימית ירוקהרינת 3004/12/2012
שלום רב, לפני כחודש התחילו כאבי בטן קלים וצואה מימית וירוקה. היציאות לא סדירות, פניתי לרופא ונשלחתי לבדיקות דם כלליות שיצאו תקינות.שמתי לב שלפני חודשיים התחילו תופעות מסויימות כמו : עייפות במשך כל שעות היום,כאבי בטן קלים, שלשולים. אני מאוד מודאגת מאחר ולא אכלתי משהו מקולקל או שינתי את הרגלי התזונה. המשקל שלי תקין 64 גובה: 164 יש לי טלסמיה מינור אשמח לקבל הכוונה מה הסיבות לכך. תודה. לינוי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי בטן קלים וצואה מימית ירוקה - תגובה
פרופ' דורון זמיר06/12/2012יש לך שלשול לדברייך כחודש הסיפור יכול להיות זיהומי עדיין, (אם כי הוא קצת ממושך מידי) או להעיד על מחלת מעי דלקתית (קרוהן). ממליץ 1.
לנסות ולהמנע שבוע מחלב ומוצריו ולראות אם יש שיפור
2.צואה לתרבית ופרזיטים ולטוקסין של קלוסטרידיום דיפיצילה, ספירת דם, תפקודי בלוטת התריס , תפקודי כבד וכליה שקיעת דם, CRP ANTI TTG ASCA ANCA
3. ניתן להתחיל פרוביוטיקב ה בינתיים
4. המשך בירור במרפאה גסטרואמטרולוגית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בבליעה-ריפלוקסריטה04/12/2012
יש לי מזה מס' שבועות כאבי גרון - בעת בליעה של אוכל . הכאב הוא גם במגע חיצוני בגרון-באיזור הגרוגרת.
בדיקה ע"י רופא אא"ג לא העלה דבר, וגם לא בדיקת דם. הפנו אותי לגסטרו.
הכאבים מפריעים בבליעה , ולקרת ערב הכאבים עולים וגוברים. כמו כן יש לי מידי פעם סחרחורות.
תור לגסטרו באיזור מגוריי לוקח זמן רב.
נאמר לי ע"י רופא אא"ג שיש בדיקה שמכניסים צינור עם מצלמה ורואים מה הבעיה , וכן בדיקה של שתית חומר לבן וצילום.
מקריאה ברשת קראתי שחוץ מריפלוקס יתכן דלקת בושט...שעלולה להוביל לבעיות נוספות...די מלחיץ!
שאלותי:
האם ניתן לקבל הפניה מרופא משפחה לבדיקת הושט ע"י המצלמה? זה יכול לחסוך זמן יקר, היות ויש גם המתנה לבדיקה עצמה?
האם כאבים כמו שתיארתי , ללא צרבות וללא סימפטומים נוספים מצביעים על ריפלוקס או משהו אחר? הכאב לא מופיע בבליעת רוק או מים, והכאב מתגבר לקראת ערב. בבוקר יותר רגוע אבל תמיד כואב בעת האוכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בבליעה-ריפלוקס - תגובה
פרופ' דורון זמיר04/12/2012יש לך אודינופגיה-כאב בבליעה כדאי אכן לבדוק אנדוסקופית גם בדיקת אא"ג לפרינגס וגם גסטרוסקופיה. רפלוקס יכול לעשות כאב בוושט אך הכאב יתכן גם מתרופה חומצית שבלעת ללא מים (ברזל, מינוצין, אשלגן וכיוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)