מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ניתוח כיס מרהאנה12/09/2010
שלום
אני צריכה חוות דעת נוספת
אני 3 שבועות לפני נסיעה לחול למספר שנים
לפני חודש החלה עליה של אינזים ALP
והוא ממשיך לעלות בבדיקה אחרונה הוא היה 244
כול שאר הבדיקות תקינות
עברתי אולטרה סאונד של בטן תחתונה לפני שבוע
נמצא שיש לי כבד שומני
ואבן ביציאה של כיס מרה אבל המעברים תקינים ואין דלקת
הכירוג המליץ על הסרה של כיס המרה
ובנוסף הופנתי ליעוץ עם הפתולוג – מומחה של כבד –
העניין שאין לי בכלל כאבים
אני התחלתי דיאטה מאוזנת לפני חודשיים ומאז הורדתי 14 ק"ג
אני מאוד חוששת מירידה באיכות החיים לאחר הסרה של כיס המרה
הכירוג אמר שהרבה אנשים עוברים את הניתוח ואין בעיות חריגות
אבל מקריאה בפורומים שונים המצב בפועל מאוד שונה
מה לעשות אני לא רוצה לעבור את הניתוח
האם במידה ואבן תרד לדרכי המרה ניתן להוציא אותה בבדיקת ERCP
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כיס מרה
ד''ר סטיבן מלניק12/09/2010קודם כל יש כלל שאם האבן לא גורם סימפטומים לא מנתחים.
שנית העליה בap יכול להיות חלק של כבד שומני . יש הסברים נוספים ויש צורך להשליםggt.
מציע בדיקה של הפטולוג לפני הנסיעה.
כן ניתן להוציא אבן מדרכי המרה על ידי ercp.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עלייה ברמה של GPT/ALTירון10/09/2010
שלום רב
אני בן 34 ולוקח 10 מ"ג של תרופות מסוג סטטינים כבר 7 שנים. בשנה האחרונה חלה עליה ב- GPT/ALT בבדיקות דם עד לרמה של 120.
החלפתי 4 סוגי תרופות שונים ממשחפת סטטינים אך לא היה שיפור בתפקודי הכבד, יחד עם זאת אחרי הפסקה מוחלטת של סטטינים ה- GPT ירד בחצי ל 60 תוך חודשיים בלבד.
רופא טוען שעליי להמשיך לקחת סטטינים כי זה יותר חשוב וכיבכול לטענתה הרמה של 120 ב- GPT אינה מסוכנת לבד ואפשר להתעילם מזה.
אומנם ? הייתם ממליצים לי אכן להיתעלם מזה או בכל זאת להתעקש על בירור או טיפול כל שהוא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ירון
ד''ר יעקב מאור11/09/2010ממליץ כי תעבור הערכה יסודית של הסיבה להפרעה באנזימי הכבד (מלבד שימוש בסטטינים ואולי כבד שומני) אצל מומחה למחלות כבד. יתכן שיהיה צורך בהרכת חומרת הדלקת בכבד באמצעות ביופסיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף בבקשה!משה10/09/2010
אני בן 24. בריא בד"כ.
לפני כחודש הייתי בלחץ גדול. לאחר שהלחץ נפסק, התחילו לי בחילות וכאבי בטן, אי נוחות לאחר האוכל ואי נוחות בצד ימין עליון של הבטן (מתחת לצלעות). יש לי גם הרבה גיהוקים והרבה גזים.
הייתי אצל שני רופאי משפחה ששלחו אותי לאולטרה סאונד, בדיקת צואה (לבדיקת דם סמוי וחיידקים) ולבדיקות דם הכוללות תפקודי כבד. הכל יצא תקין.
אני לא איבדתי משקל ואין לי גם חום.
יכול להיות שמדובר בשחמת הכבד ושזה לא בא לידי ביטוי בבדיקות כבד ואולטרה סאונד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי לציין
משה10/09/2010בבדיקת תפקודי כבד הכל יצא תקין חוץ ממINDIRECT BILIRUBIN שיצא 3.7 אך הרופאים אמרו שמדבר בתסמונת גילברט
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחסוי
ד''ר יעקב מאור11/09/2010במסגרת הנתונים שמסרת לא ניראה על פניו שמדובר בשחמת הכבד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה. עוד משהו בבקשה
חסוי12/09/20101. יכול להיות שכן מדובר בשחמת כבד ושזה לא בא לידי ביטוי בבדיקות?
2. למה אתה אומר שמהסמפטומים שלי זה לא נשמע כמו שחמת הכבד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמשה
ד''ר יעקב מאור12/09/2010תתכן שחמת ללא תסמינים וכמעט!!! ללא הפרעות מעבדתיות. התסימנים שציינת פשוט אינם התסמינים של שחמת הכבד ועליך להבדק אצל רופא המשפחה ובמידת הצורך אצל מומחה לגסטרואנטרולוגיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תשובת הסרולוגיה...שיר08/09/2010
שלום,
בת 30,
לפני חודש עברתי גסטרו התשובה-צליאק בשלב התחלתי
לקחתי סרולוגיה-
endomysial שלילי
transglutaminase חיובי 22.80
ATTG IgA-חלש
gliadin IgG-B תקין 11.90
שאלתי היא מה אומרת תשובת הסרולוגיה
ואם היא תקינה מה זה אומר לגבי תשובת הביופסיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אורלי
ד''ר יעקב מאור08/09/2010יתכן שאכן יש לך מחלת צליאק בצורה קלה. הנוגדנים הינם מסוג IGA ובחלק מחולי הצליאק רמתם נמוכה או חסירה ולכן מתווה הנוגדנים אצלך אינו חד משמעי.
ככל הנראה תצטרכי טיפול בדיאטה נטולת גלוטן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאנונימית07/09/2010
שלום,
לפני מס' שנים נמצא כי יש לי הליקובקטר וטופלתי בטיפול משולש.
כעת כאשק אני אוכלת, הבטן מתנפחת ולפעמים זה מלווה בכאבים. בנוסף יש לי גזים ותחושה לא נעימה בבטן.. האם יש תרופה לזה? או שאולי עליי לשנות הרגלי אכילה??מה עושים?? זה מציק לי כבר מס' שנים ואינני יודעת איך לטפל בזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנונימית
ד''ר יעקב מאור08/09/2010יש צורך בהערכת גסטרואנטרולוג מומחה. הטיפול כולל המנעות ממאכלים יוצרי גזים, אכילה איטית, צריכת חיידקים פרוביוטיים ותרופות אחרות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חומצה שעולה מהקיבהליאת07/09/2010
אני לוקחת לוסק 20 מ"ג ללא מרשם
והמליצו לי לקחת מאלוקס גם ללא מרשם
ולא אמרו לי הוראות שימוש זה לכל יום ??
או לפי צורך ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליאת
ד''ר יעקב מאור08/09/2010לוסק נוטלים פעם עד פעמיים ביום חצי שעה לפני ארוחות (בוקר במידה ונוטלים פעם אחת ליום ובוקר וערב באם נוטלים פעמיים).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני שאלתי לגבי המאלוקס
ליאת08/09/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהליאת
ד''ר יעקב מאור08/09/2010מרבית החולים הנוטלים לוסק אינם זקוקים למאלוקס. יש לקחת את התחרחיף לפי הצורך ולא בקביעות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות חריגותעודד07/09/2010
שלום, אני בן 22 ובמשך 4 חודשים השתמשתי בלמיסיל טבליות לריפוי פטרת בציפורני הרגליים, במהלך השימוש בכדורים הבדיקות דם היו תקינות(פעם בחודש)
לאחר כ-חודש בשל נשירת שיער עשיתי בדיקת דם נוספת שמצאה ASTׂGOT גבוה וALT GOT גבוה גם הוא,. רציתי לשאול אם יש להימנע מאכילת דברים מסויימים ובנוסף אם יש להימנע משתיית אלכוהול, כמו כן האם יש טיפול לתפקוד הכבד , יש לציין שרופא שלח אותי לבדיקת דם נוספת בעוד 4 שבועות.
אלו תוצאות הבדיקה:
AST-46
ALT-48
תודה ושנה טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עודד
ד''ר יעקב מאור08/09/2010ההפרעה באנזימי כבד קלה ולפי הבנתי אינה מלווה בתסמינים. מסכים כי יש צורך בהערכה נוספת לאחר בדיקות חוזרות בעוד כחודש. רצוי להמנע מצריכת אלכוהול. אין טיפול ספציפי לאנזימי כבד מוגברים למעט טיפול בגורם הבעיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבלוטת התריס
עודד08/09/2010האם זה יכול להיות קשור לתת פעליות בלוטת התריס?
TSH-8.61* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעודד
ד''ר יעקב מאור08/09/2010יתכן קשר בין הפרעה באנזימי כבד ותת-פעילות בלוטת התריס.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בטןהילה07/09/2010
שלום.
אני בת 43 בריאה בדר"כ
בשנים האחרונות אני סובלת מכאבי בטן פה ושם . עם גזים רבים. זה כבר כמה שנים כך.
מקפידה על אכילה של לחם באלנס דל שומן
בשבוע האחרון החלו לי כאבים חזקים מאוד כמו עוויתות בבטן העליונה שעוברים אחרי כדקה .בעיקר אחרי האוכל.
הכאבים הם או בחלק העליון המרכזי של הבטן או שבכל חלל הבטן כאילו משהו מסתובב לי שם.
בשבוע האחרון כל תופעת הגזים נעלמה לחלוטין אז אולי זה קשור.
התחלתי מהיום לקחת פעם ביום קלבטן
אודה להמלצתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב בטן
ד''ר יעקב מאור07/09/2010יתכן ומדובר במעי רגיש אולם יש צורך ביעוץ גסטרואנטרולוג מומחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול חוזר בהליקובקטראתי07/09/2010
טופלתי להכחדת h. pylori לפני כחצי שנה ע"י רופא משפחה באמצעות התרופות הבאות: (אני חושבת שזה היה למשך 10 ימים אבל לא בטוחה)
מוקסיפן 1 גרם פעמיים ביום
קלריטרומיצין 500 מ"ג פעמיים ביום
אומפרדקס 2 כדורים פעמיים ביום.
בדיקת נשיפה לאחר חודשיים הייתה תקינה, אך לאחר 5 חודשים החיידק נמצא חיובי בבדיקת גסטרוסקופיה.
טיפול קו שני שהוצע לי:
טיפול לחמישה ימים במוקסיפן 1 גרם פעמיים ביום ואומפרדקס 20 מ"ג פעמיים ביום.
לאחר טיפול זה, עוד 5 ימי טיפול עם קלריטרומיצין 500 מ"ג פעמיים ביום, טינידאזול 500 מ"ג פעמיים ביום ואומפרדקס פעמיים ביום.
הטיפול הראשון היה לי מאוד קשה (קשיים בנשימה וחולשה) ואני עדיין מחלימה מתופעות הלוואי שלו (קנדידה...). אני מאוד חוששת שהטיפול הנ"ל לא יהרוג את החיידק בשנית.
מה דעתך על הטיפול? האם זהו טיפול מקובל לקו שני בהליקובקטר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אתי
ד''ר יעקב מאור07/09/2010אכן זהו טיפול מקובל להכחדת החיידק. אין דחיפות בטיפול ובאם קיימים מחושים בבטן ניתן לטפל בשלב ראשון בבולמי יצור חומצה כגון אומפרדקס.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המנגיומה בכבדרנין סיבאני07/09/2010
שלום רב,
אני בת 41 עם בעית קרישיות יתר ואחרי DVT, מטופלת בקומדין.. לאחר בדיקת CT בטן לבירור נפיחות וכאבים בבטן התברר שיש לי המנגיומה של 26מ"מ באונה השמלית. בדיקת מיפוי כבד אשרה את זה.
ברצוני לדעת מה משמעות הדבר, האם זה משפיע על מערכת העיכול, האם יש בדיקות נוספות שצריך לעבור, ......
תודה מראש
רנין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רנין סיבאני
ד''ר יעקב מאור07/09/2010המנגיומה בגודל 2.5 ס"מ אינה גורמת לתסמינים מצד מערכת העיכול. בעיקרון אין צורך בבירור נוסף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דםיעל07/09/2010
שלום רב לרופאים
עקב כאבים בצד ימין נשלחתי לבדיקות דם ורציתי לשאול מה אומרות התוצאות הלא תקינות הבאות
Phosphatase | u/l =148 (טווח30-120)
ALT (GPT) | U/l | =182 (טווח 0-31)
AST (GOT) | U/l | =194 (טווח 10-31)
GGT | U/l | =27 (טווח 0-38)
48.6 =Lymphocytes
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מירב
ד''ר יעקב מאור07/09/2010קיימת עליה לא חמורה באנזימי הכבד. לפי התסמינים ושאר בדיקות הדם על רופא המשפחה לבצע בירור ראשוני הכולל בדיקות דם ואולטראסאונד ולאחר מכן להפנותך ליעוץ מומחה למחלות כבד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש סיכוי לחולה עם צירוזיס בכבדמשה-דוד06/09/2010
אני נדבקתי ב hcv לפני כעשרים שנה, מאוחר יותר ב1996 אובחן אתלי בביופסיה צירוזיס בכבד דרגה 4 ו- f4 , לפני שנה ערכו אצלי ליברסקאן ונקבע צירוזיס . שאלותיי הן: האם יש הבדל משמעותי ביו אף 3 ל-אף 4? מי יותר אמין בתוצאות: ביופסיה לפני 4 שנים או ליברסקאן לפני חצי שנה? מה הסיכוי שלי לקבל בשלב זה (אני בן 75 שנה), או מאוחר יותר, - סרטן כבד? קיבלתי זריקות אינטרפרון אלפא במשך חצי שנה בתחילת שנות התשעים. זה היה מדכא מאד ולא עזר. מאוחר יותר, בסוף שנות התשעים, הייתי בקבוצת-מחקר שקיבלה אינטרפרון ביתא במשך כ-10 חודשים. למרות שנמסר לי כי הוחלט לא להמשיך עם זריקות אלה - חל שיפור מסויים אצלי בכמות האנזימים של הכבד, שהיו אז גבוהים מאד ועתה הם רק פי שנים מהנורמה הגבוהה. אך, כאמור, גופיי עדין נושא מחלה קשה ואולי גם סופנית? מה דעתכם - האם היא באמת סופנית? מה אתם מציעים לי לעשות, כדי להאריך את תוחלת-החיים שלי, האם לקחת תוספות-מזון, ואיזה מהן (בנוסף על 3 כדורי האורסוליט שאני לוקח יום-יום, סה"כ 900 מ"ג ונוסף לשתיית ליבולאק 180 מ"ג 3 פעמים ביום, ביחד עם שתיית 30 טיפות של ויטמין d). מה דעתכם על השאלות הנ"ל ? אשמח מאד לקבל את תשובותיכם בהקדם. בהוקרה רבה, משה-דויד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משה-דוד
ד''ר יעקב מאור06/09/2010שחמת הכבד אינה סוף פסוק וחולים רבים חיים שנים רבות עם שחמת לעיתים אף אינם מודעים לכך. אומנם קיים סיכון להתפתחות סרטן הכבד וסיבוכים אחרים של שחמת אולם מעקב מתאים של אולטראסאונד, בדיקטת דם, גסטרוסקופיה לאיתור דליות (ורידים מורחבים) בושט תגלה סיבוכים אלה מוקדם ואלה יטופלו כראוי. קיימים תכשירים שעשויים לשפר את מצב הכבד כגון MILK THISTLE הנימכר בחנויות הטבע. בכל אופן אני מאחל לך בריאות ואריכות ימים וממליץ כי תהיה במעקב מומחה למחלות כבד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיש סיכוי לחולה עם צירוזיס בכבד?
משה דוד14/09/2010לד"ר יעקב מאור - שלום רב ושנה טובה. תודה על תשובתך המאליפה. עם זאת לא ענית לי על אחת השאלות והיא כלהלן: בביופסיה מלפני 4 שנים באיכילוב נקבע שיש לי צירוזיס בכבד דרגה 4 , stage 4- וב"ליברסקאן" באיכילוב (לפני כשנה) נקבע לךי דירוג F3 . איזו תוצאה אופיינית ומדוייקת יותר, או למי להאמין יותר? או אולי אפשר שחלה אצלי הטבה במחלה זו? יתרה מזאת: מהנהלת העמותה של חולי- הכבד נמסר לי, כי לבעלי צירוזיס מדרגה 4 ומעלה - אין בכלל סיכוי להתרפא , ובוודאי לא בגילי (75 שנה). שאלה נוספת לגבי תוסף המזון שהצעת לי "חלב ארטישוק", נאם גם אבקת כורכום, קינמון. זעטר וכו' עשויים להועיל? ואם לא אלה - איזה עוד תוסף מזון יכול לעזור לי, ואולי כדאי שאנסה לקחת תרופות של אינטרפרון +ריבבארין? בתודה מראש, ובברכת גמר חתימה טובה - לך ולבני-ביתך, משה דוד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמשה דוד
ד''ר יעקב מאור14/09/2010בקצרה אוסיף: באופן עקרוני במקרה שלך לדעתי הביופסיה מדויקת יותר והסיכוי לשיפור ספונטני (ללא טיפול יעיל בוירוס) הינו נמוך.
אינני ממליץ טיפול באינטרפרון וריבוירין בהפטיטיס C במקרה שלך בגלל תופעות הלוואי של הטיפול שעלולות לסכן אותך, לעומת הסיכוי הנמוך יחסית של הצלחת הטיפול.
כבר ציינתי שקיים ניסיון בטיפול ב- MILK THISTLE. אין די מידע לגבי שאר התכשירים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כבדשרי06/09/2010
האם יש כמות מסויימת של אלכוהול שמותר לשתות כאשר יש כבד שומני?
אני יודעת שאומרים שאלכוהול זה לא טוב לאנשים עם כבד שומני אבל האם תריך להתנזר לגמרי או האם יש כמות מסויימת שמותר וזה בטוח?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כבד
ד''ר יעקב מאור06/09/2010לא ידועה כמות בטוחה לצריכת אלכוהול במקרים של כבד שומני.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי קולנסקפיה דחוף!ליאור06/09/2010
שלום אני רוצה לעדכן שאתמול עברתי בדיקת קולנסקפיה ולא נימצא משהו פתולגי הרופא רשם שצד שמואל נקי מצווין וצד ימין רמה בינוני ,ואני בניקוי כבר הרגשתי שאין כלום ויצא רק מים השאלה שלי האם זה קשור לאפנדציט לגבי מה שנשאר האם מחייב שיהיה לי את זה?בכללי האם הבדיקה יצאה תקינה ,אשמח לציין שאני סובל שנתים מכאבי בטן שזה לטענת הרופאים מעי רגיז ,אבל לא מסתדר לגבי הכאבים ובדיקה שעשיתי אתמול אשמח לקבל תשובה תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליאור
ד''ר יעקב מאור06/09/2010לעיתים די קרובות הכנת החלק הימני פחות טובה. הכנה לא מושלמת יכולה להסתיר ממצאים קטנים שלעיתים יש להם משמעות. אין קשר לניתוח שעברת. לגבי הכאב עליך להתיעץ עם מומחה לגסטרואנטרולוגיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ליאור06/09/2010מה זה ממצאים קטנים?אני דיברתי עם הרופא שעשה תבדיקה ואמר שאין משהו חריג אז מה זה אומר שהוא שיקר זה רשלנות?
ואני לא עברתי ניתוח אני רק שאלתי עם זה יכול להוביל לאפנדציפ עם יש קשר וזה אומר שיהיה לי את זה בגלל שלא התרוקן צד ימין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהליאור
ד''ר יעקב מאור06/09/2010הכוונה לפוליפים קטנים. אינני יודע מה הוסבר לך, אך אני סמוך ובטוח שהרופא שביצע את הבדיקה ציין עובדה זו בפניך. אין קשר בין טיב ההכנה להתפחות אפנדיציטיס.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ליאור07/09/2010אבל הרופא אמר שהכול בסדר ואני יכול להיות רגוע ושהוא לא ראה שום דבר ,אז אתה חושב שיש משהו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהליאור
ד''ר יעקב מאור07/09/2010לא אוכל לחוות דעת מעבר למה שציינתי, ומבוסס על שיקולים תאורטיים.
עליך לסמוך על מי שביצע את הבדיקה וטוען שהכל בסדר למרות הכנה בינונית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ליאור10/09/2010מאז בדיקת הקולנסקופיה שעברתי,יש לי צואה קשה שיוצאת בחבילות גדולות,כאבי בטן כאילו היתאפקתי שבועים ובחילות,האם יש תופעות כאלה לאחר הבדיקה או שעשו לי נזק במעי בהכנסת הצינור
שאלה שניה שלי אני כבר שנה וחצי סובל מהמון גזים שנמצאים בחלל הבטן בעיקר בצד ימין שאני לוחץ עם היד יש המון בועות,וזה גורם לי לכאבים יש לי לא מעט בחילותבעיקר אחרי יציאה ,כול הבדיקות שעשיתי לא אובחן משהו מיוחד,מה שכן יש מוגלבין שעומד על 12-6 וחוסר דם קצת מה יכולה להיות הבעיה ואיך אני אמשיך לפתור אותה,אני לא בטוח שמעי רגיז עושה ככה מה שאובחן אצלי מהתחלה אני כבר חסר אונים ומיואש מאוד מפחד שזה לא משהו רציני וקריטי!
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהליאור
ד''ר יעקב מאור11/09/2010אינני יכול לתת יעוץ בפורום לגבי אפשרות של סיבוך בקולונוסקופיה, למרות שנראה לי שאין בעיה חריפה. לגבי מחושיך הממושכים ניראה לי שאכן מדובר במעי רגיש. לכל בירור או שאלה נוספת ממליץ כי תפנה לגסטרואנטרולטוג מומחה ליעוץ פרטני.
ליאור12/09/2010אני לא חושב שיש בעיה חריפה ,אבל יש לי ממש בחילות אחרי יציאה בשירותים מה זה יכול להיות קשור למעי רגיש?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהליאור
ד''ר יעקב מאור12/09/2010כפי שציינתי בשלב זה הפורום אינו כלי אפקטיבי לקידום הטיפול בך ועליך לקבל יעוץ רפואי רציני ופרטני אצל מומחה לגסטרואנטרולוגיה.
שנה טובה ובריאה לך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- CA 19.9 מוגבר 270אילן05/09/2010
שלום
אישתי הגיע לטיפול עם תסמינים של צהבת חסימתית .
לאחר הבחנה נקבע כי כל הסימנים מראים על קלצקין קרצינומה בשער הכבד .
וCA-919 מורחב 270 ,
בילירובין כיום חצה את ה 20 בכניסה לאישפוז לפני 3 שבועות היתה 7
עברה ERCP כושל במהלכו זוהמה והיתה בסכנת חיים ממשית .
עברה CT בו לא נצפו גרורות וחלל הבטן נקי לחלוטין
עברה PDC שלוש פעמים במהלכו לא נמצא וריד מתאים לשאיבת נוזל מרא .
לתענת הרופאים מדובר במקרה מיוחד בו אין הרחבה של דרכי המרה הפנימיים תוך כבדיים למרות שיש חשד סביר לחסימה באזור עקב אי יכולת מעבר האנדוסקופ את שער הכבד בבדיקת ה ERCP .
כיום הערכים לא סדירים ואף מסוכנים
האם מממצאים אלו אפשר ללמוד כי המדובר בגידול ממאיר
ואם כן ,מה הן דרכי הטיפול והאלטרנטיבות שקימות כיום בגידול במקום רגיש זה
האם בעזרת MRCP אפשרי לקבוע אם האיזור נתיח
תודה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אילן
ד''ר יעקב מאור05/09/2010מדובר במיקרה מורכב. היעדר התרחבות דרכי המרה התוך כבדיים למרות חסימה יכולים להצביע על כך שבבסיס הבעיה קיימת מחלת כבד בשם PSC - Primary Sclerosing Cholangitis. אכן קיימת בעיה באם לא ניתן לבצע ניקוז ב- ERCP או דרך הכבד - PTC. האלטרנטיבות הקיימות הינן ניסיון לניקוז לקיבה בעזרת EUS - אולטראסאונד דרך הפה (מדובר בטכניקה בהתהוות שגם הירא דורשת הרחבת דרכי המרה), אופציה ניתוחית הדורשת הבנת האנטומיה המדויקת של התהליך הגידולי. בכל מקרה נידרש מאמץ איבחוני וטיפולי משולב של גסטרואנטרולוג מומחה השולט בפעולות הקשורות לדרכי המרה, רנטגנולוג חודרני השולט גם הוא בפעולות הקשרות לדרכי המרה ושל כירורג הפטוביליארי (כבד ודרכי מרה) מנוסה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)