מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ערכי אנזימי כבד גבוהיםאבי01/02/2009
שלום אני בן 25, בריא בד"כ בבדיקה דם שגרתית שעשיתי נמצא GOT-38 GPT-59 וGGT-176, אין לי ממש סימפטומים אחרים, כאבים או משהו כזה. האם זה שהייתי חולה 4 ימים לפני הבדיקה יכול להשפיע? אני לא יודע אם היה לי חום כי לא בדקתי, אבל הרגשתי ממש רע כמו שפעת במשך יומיים עם כאב ראש ממש קשה. הרופאה שלחה אותי לבדיקה נוספת בעוד שבועיים, מה הסיכוי שהתוצאות יחזרו נורמליות הפעם? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנזימי הכבד
ד''ר סטיבן מלניק01/02/2009יתכן משני למחלת חום ובהחלט סביר להחזור על הבדיקה לפני שעושים משהו אחר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה מייאשת מאוד, ליחה-רותם31/01/2009
שלום ד"ר, אני לא חושבת שיש טעם לפרוש פה את כ-ל ההיסטוריה הרפואית שלי, אתמקד רק בבעיה הספציפית- לפני כ-4 חודשים, עברתי ניתוח בריאטרי בתקווה "להציל" את הכבד שלי מ-NASH (הוא היה מודלק בצורה קיצונית). מאז הניתוח אני סובלת מליחה\ריר\הפרשה צמיגית (מתנצלת על התיאור ה"מלבב"), בתחושה זה מרגיש כאילו שיושבת בין האף לגרון..גם אם אני מתאפקת בסופו של דבר אני חייבת להוציא אותה אחרת אחנק. ההוצאה שלה לא קלה בכלל ואני צריכה לעשות זאת שוב ושוב כל דקה-שתיים מקסימום. בנוסף, עקב הנסיונות להוציא את הליחה הטורדנית מהגרון אני מקיאה. במידה ויש משהו בקיבה הוא יוצא ובמידה ואין אז אני פשוט מקיאה כלום או חומצות קיבה. המנתח שלי הניח שמדובר בריפלוקס (שהיה גם פני הניתוח) והחליט שהטיפול הוא צום ואז לאכול כמויות זעומות של מזון יבש בלבד. את הטיפול הזה עברתי כבר 4 פעמים (בכל פעם התפלא שהבעיה לא חלפה ואיכשהו הגעתי שוב ושוב לבית החולים).. צום ראשון-18 יום, צום שני-6 ימים, שלישי-10 והאחרון היה שבועיים. בפעמים הראשונות לא היה שיפור אך בפעם האחרונה היה שיפור מופלא ב-מהלך- הצום. כאשר התחלתי לאכול (הונחתי לאכול 2 גרגרי קורנפלקס בכל שעתיים שלוש, רק להמחשת כמויות האוכל) ולא לשתות כלל (הייתי עם סנטרליין) ובסופו של דבר הליחה חזרה ובעקבותיה גם ההקאות. בכל אופן מה שניתן להסיק מכך הוא שכשאני צמה לחלוטין תקופה ארוכה, באמצע התקופה הליחה נרגעת. אני עייפה מאשפוזים חוזרים ונשנים בנסיון לפתור את הבעיה או לנסות "להחזיר אותי לחיים" עם אשלגן, מגנזיום, תיאמין ושלל ויטמינים וחלבונים אשר אני מאבדת עקב כך שאני מקיאה את כל המים והטיפת מזון שאני מנסה באשמת הליחה הארורה. בביה"ח אמרו לי שאם זה לא יעבוד אין פתרון אחר, והנה...לא עבד. מה זאת אומרת אין פתרון אחר, אני מיואשת ולכן פונה אליך. אולי הבעיה דווקא בתחום שלך? נשמע כמו משהו מוכר? האם אתה חושב שיש לי תקווה ואקבע תור אצלך? (אני ירושלמית) נ.ב. פניתי לרופא א.א.ג. ולאחר CT הוחלט שהנוזלים לא מגיעים מהאיזור הזה. עברתי אין ספור CT של הגוף ומערכת העיכול היות ולאחר הניתוח סבלתי מדלקת ריאות, אח"כ מדליפה וכתוצאה מכך אבסס ודלקת בחלל הבטן. בנוסף עברתי אינדוסקופיה דרך הפה ולא מצאו מהיכן מגיעה הליחה הזו. אני נואשת לעזרה, אין לי מושג למי לפנות יותר. תודה רבה, רותם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליחה
ד''ר יעקב מאור31/01/2009המקרה סבוך אולם לא ניראה לי שהליחה קשורה לדרכי העיכול הרבה יותר סביר שמדובר בדרכי הנשימה בעליונות-אאג או התחתונות-ריאות.
לרפלוקס הייתי מציע כי תקבלי טיפול בתרופות מדכאות חומצא מסוג הלוסק במינון גבוה פעמיים ליום ובנוסף תכשירים מחישי פעילות קיבה כגון מוטיליום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאלה שסובלים מליחה...
פינטו אטי03/02/2009שלום, אמא שלי סובלת מצהבת ואחת הבעיות שלה מזה זמן רב היו הליחה. הפתרון הוא לאכול צנון /צנונית אחת ביום , גם בעיות העיכול מסתדרות. ההקאות של הבוקר פשוט נעלמו ולא צריך להיסחב עם טישיו לליחה. אפשר להיכנס בגוגל בערך צנון / צנונית ולהיתרשם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפתרון
ד"ר יעקב מאור07/02/2009אבקש לאפשר התייחסות למנהלי הפורום בלבד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות פיברוטסטעמי30/01/2009
שלום רב, להלן תוצאות בדיקת פיברוטסט שערכתי: FIBROTEST SCORE 0.42 ACTITEST SCORE 0.53 TOTAL BILIRUBIN 1.5 GGT 35 ALT GPT 81 יש לי צהבת C מה משמעות התוצאות? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיברוטסט
ד''ר יעקב מאור30/01/2009הפיברוטסט הינה בדיקת דם למרכיבים שונים אשר באמצעות נוסחה ניתן לחשב מדד SCORE שנימצא במתאם עם שלב הצלקת (פיברוזיס) ודרגת הדלקת בכבד. הבדיקה אומתה בעיקר בחולים עם הפטיטיס C ונימצאת במתאם של כ- 80% עם תוצאות של ביופסיות כבד. במקרה שלך יש צלקת קלה עד בינונית ודלקת בינונית ויש לשקול אפשרות של טיפול בהפטיטיס C.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוכל לומר לי בבקשה
סופי16/03/2009האם ניתן לסמוך על תוצאות של בדיקה זו? ושאלה נוספת האם ניתן לבצוע את הבדיקה חודש אחרי שהופסק הטיפול להיפטיטיס C מכיוון שלא הייתה תגובה חיובית לטיפול? המון תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפיברוטסט
ד"ר יעקב מאור16/03/2009כפי שציינתי הפיברוטסט נמצא במתאם של כ- 80% עם ביופסית כבד שנחשבת עדיין כבדיקה המדויקת ביותר הקיימת. אני מניח שכחודש לאחר תום טיפול הפרמטרים המרכיבים את הפיברוטסט לא יושפעו יותר מהטיפול, אולם, הייתי ממתין זמן ממושך בין שתי בדיקות פיברוטסט (שנה לפחות) כדי לראות שינוי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהביופסית כבד
סופי17/03/2009אמא שלי הובחנה כנשאית של נגיף HCV , כמו שציינתי לפני כן היא עברה טיפול של חצי שנה שלא עזר כלל . חודש לאחר שהיא סימה את הטיפול הרופא הפנה אותה לבדיקת פיברוטסט , התוצאות היו - דלקת קלה. לפני כמה ימים נסענו לרופא נוסף , לקבל חוות דעת שניה על כל התהליך הטיפול שלה , הרופא הזה טוען שכדי שהיא תעבור ביופסיה , הוא טוען שאין הוא סומך כלל על פיברוטסט ותוצאותיו הן עקריות לגמרי למצב האמיתי של החולה. אני קצת חוששת בכל משקשור לביופסיה ולכן חושבת שאולי לא כדאי בכלל לעשות את הבדיקה. אמי אישה כבת 50 , ובזמן האחרון היא התחילנ להתלונן , על אלרגיות , וכאבים סביב הכבד. השאלה היא כזו, מה לפי דעתך כדאי לעשות , לעבור את הביופסיה? האם סימנים של מחלה , כמו אלרגיות כאבים מסוימים , הזעות יכולים להעייד על חומרת המצב של הכבד? הינו לפני כמה חודשים מאוד אופטימים כי תוצאות של פיברוטסט היו טוביות , אבל עכשיו אנחנו שוב פעם חוששים למצבה. מצטערת שזה היה ארוך , פשוט היה לי חשוב לציין הכל. תודה רבה על עזרתך!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפטיטיס C
ד"ר יעקב מאור17/03/2009אני חוזר ומדגיש כי הפיברוטסט אינו מחליף ביופסית כבד וכי כפי שציינתי הפיברוטסט נמצא במתאם של כ- 80% עם ביופסית כבד שנחשבת עדיין כבדיקה המדויקת ביותר הקיימת. השאלה האם תוצאת ביופסית כבד תשנה את המדיניות הטיפולית. להערכתי באם לא חלה שום תגובה בהורדת העומס הנגיפי הסיכוי להצלחה בטיפול חוזר הינו נמוך ביותר והייתי ממתין לטיפולים החדשים הנתנים יחד עם פאגאינטרפרון וריבוירין. בארץ מתנהלים מחקרים שונים הבודקים תרופות אלה באנשים שלא הגיבו לטיפול קודם. כל הנאמר אינו מחליף כמובן יעוץ אישי על-ידי מומחה למחלות כבד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמון תודה על העזרתך!
סופי18/03/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עוד על טיפול בהליקובקטריואל30/01/2009
שלום אני סובל מריפלוקס שנים רבות. לאחרונה אובחנה גם אנמיה הנובעת מחוסר ברזל, וכעת אני מבצע בדיקות לבירור המקור. נוסף לכך, גם מבדיקת גסטרו סקופיה וגם בבדיקת נשיפה רואים כי יש בקיבתי הליקובקטר. לא הוכח כי הוא עשה נזק עד עכשיו, אך הרופאה הגסטרואונטרולוגית המטפלת בי רשמה לי אנטיביוטיקה כדי לחסל אותו סופית כך שלא יעשה צרות בעתיד. לעומת זאת, הנטורופטית שאני מתייעץ איתה אינה מתלהבת מהטיפול האנטיביוטי, וטוענת כי יחד עם ההליקובקטר טיפול זה יכול להשמיד גם חיידקים "טובים", ושעדיף לטפל בבעיה על ידי חיידקים פרו ביוטיים. כמובן שאני ממשיך לעמוד בקשר ולשאול גם את הרופאה שלי, ובכ"ז אשמח לקבל חוות דעת נוספת על ההליקובקטר באופן כללי: - מהם הסיכונים שיש בנטילת האנטיביוטיקה? - האם יש סיכוי שהחיידק יחזור לאחר הטיפול האנטיביוטי? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הליקובקטר
ד''ר יעקב מאור30/01/2009הטיפול בהליקובקטר כולל תרופה מעכבת יצור חומצה כגון לוסק יחד עם 2 סוגי אנטיביוטיקה. משך הטיפול 7-14 יום. הטיפול עלול להיות כרוך בתופעות לוואי לא נעימות של בחילות, הקאות, מחושי בטן וכדומה אולם לא קימות תופעות משמעותיות יותר למעט באנשים רגישים לאנטיביוטיקה. לעומת זאת יכולה להווצר עמידות של החיידק לתרופות. ההמלצה המקובלת היא שאם מגלים נוכחות הליקובקטר רצוי לטפל בו. ניתן לתת לאחר הטיפול תכשירים פרוביוטיים להחזרת הפלורה הטיבעית של המעיים. שיעורי הצלחת הטיפול עומדים על כ- 70-80 אחוז והסיכוי להשנות לאחר טיפול מוצלח הינו כ- 1 אחוז לשנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמדוע זו ההמלצה?
יואל01/02/2009תודה רבה על התשובה. מדוע ההמלצה היא לטפל, גם כשאין הוכחה לקשר ברור בין החיידק לבין סימפטומים אחרים? האם הליקובקטר יכול, תיאורטית, להסביר אנמיה? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההליקובקטר
ד"ר יעקב מאור01/02/20091. הנטיה לטפל גם כאשר נימצא הליקובקטר פילורי ללא תסמינים נובע מהקשר שבין זיהום בחיידק לסיכון מעט מוגבר להתפתחות סרטן הקיבה. 2. קיימות עדויות שחלק ממקרי באנמיה מחוסר ברזל ניגרמים מזיהום בהליקובקטר פילורי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיפוי כבד וטחולגלית29/01/2009
שלום, לצורך בירור אם כבד הוא שחמתי בוצע מיפוי כבד וטחול. אציין כי יתר הבדיקות לא הראו כיוון חד משמעי לכבד שחמתי: מצד אחד אין הפטיטיסים אך מצד שני ערכי הכבד בדם מוגברים והטחול מוגדל. תוצאות המיפוי הן: "כבד: בגבולות הנורמה בגודלן הדגשה של שקע בין אונתי ושער בכבד. " - למה הכוונה? בנוסף נרשם: "ללא עדות ברורה לתהליך תופס מקום פוקלי תוך כבד. הדגשה קלה בקליטה במח העצמות. למה הכוונה בשני משפטים אחרונים אלו? לגבי הטחול נרשם: "מוגדל במידה ניכרת, מרכז באופן מודגש את החומר. אורך צפלו-קאודלי 26 ס"מ". האם זה אומר שאורכו 26 ס"מ? מה זה צפלו קאודלי? לתשובתכם אודה מאוד, בברכה ובתודה, מור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיפוי
ד''ר יעקב מאור29/01/2009המיפוי הינו שיטה מאוד גסה לגלות באופן לא חודרני מחלה מאוד משמעותית בכבד. באופן כללי ניתן לומר כי הממצאים לגבי חומרת מחלת הכבד אינם חד משמעיים (הדגשה קלה במיח העצם). הטחול הינו מוגדל. (צפלו-קודלי פירושו אורך מלמעלה למטה (מהראש לזנב)). אין גם עדות לגידול בכבד. שאר הממצאים אינם משמעותיים.
כדי להגיע לאבחנת מצבך עליך להתיעץ עם מומחה למחלות כבד או גסטרואנטרולוג מומחה העוסק במחלות כבד. הוא ישלח אותך לבדיקות דם שונו, להדמיות כגון US ו- CT ויתכן שירצה לבצע ביופסית כבד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות מיפוי כבד שומנישרי29/01/2009
שלום, אבא שלי אובחן לפני מספר חודשים כבעל כבד שומני ונשלח לביצוע מיפוי כבד וטחול עם TC 99M SULFUR COLLOID. תוצאות הבדיקה מראות: אונה שמאלית מוגדלת יחסית. טחול מוגדל ללא SHIFT של קולואיד אליו ולמח עצם. קליטה בכבד 37.7% המנה המוזרקת, בטחול 12.3% המנה המוזרקת. מה משמעות התוצאות? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיפוי
ד''ר יעקב מאור29/01/2009כבד שומני הינו מצב בו תאי הכבד צוברים שומן. המצב ניצפה לרוב בחולים בעודף משקל, יתר שומני הדם, יתר לחץ-דם או סוכרת. לרוב המחלה אינה גורמת נזק משמעותי בכבד. המיפוי נועד להערכה עקיפה של חומרת מחלת הכבד כדי להמנע מביופסיה. במקרה של אביך המיפוי נמראה אומנם הגדלה קלה של הכבד והטחול אולם ללא עדות למחלת כבד משמעותית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 3 שאלות על צליאק וגלוטןתמי28/01/2009
1. אובחנתי סופית לפני מס' ימים. הרופא הודיע לי את תוצאות הביופסיה- חיובית. האם עלי להיות במעקב רפואי כלשהו או שדיאטה נטולת גלוטן מספיקה? 2. באלו תרופות יש גלוטן? במיוחד חשובה לי תשובה לגבי תרופות שאני נוטלת: אקטיפרין, מיקרולוט (או מרסילון). 3. אמרו לי (לא רופאים) שיתכן ולא כדאי להפסיק את אכילת הגלוטן בבת אחת, אלא בהדרגה ואולי כן לאכול גלוטן בקטן פעם בשבוע כדי שאם חס וחלילה כן יכנסלי גלוטן לפה, זה לא יגרום לי לכאבים עזים. האם זה נכון? תודה מראש!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צליאק
ד''ר יעקב מאור28/01/2009אני ממליץ כי תפנה לעמותת חולי הצליאק העורכת כנסי חולים ומספקת מידע מעשי חיוני אודות מחלת הצליאק.
1. כמובן שיש צורך במעקב גסטרואנטרולוג שיעקב אחרי תסמינים, בדיקות מעבדה, צפיפות עצמות וכדומה.
2. לגבי תכולת גלוטן במזונות ותכשירים שונים תוכל לקבל מידע אצל דיאטנית ובעמותת הצליאק.
3. אינני מכיר תופעה כזו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המנגומיה בכבד?משה27/01/2009
שלום רב, בן 29. לפני כשנתיים הופנתי לבדיקת אולטרא-סאונד בטן עליונה, שהסתיימה ללא ממצאים מיוחדים. לאחרונה החלו לי כאבים במותן הימנית, המקרינים לגב. אחרי בדיקות דם , הועלו הממצאים החריגים הבאים: AST(GOT) 29 U/L 15-40 ALT(GPT) 52 U/L 4-41 Total Protein 8.78 g/dL 6.6-8.7 Urine analysis ---------------------- Protein 10 mg/dL Blood 0.03 TRACE mg/dL pH 6.0 בעקבות כך נשלחתי לבדיקת US חוזרת, והפעם נכתב: כבד: "לא מוגדל, מרקמו אחיד, באונה הימנית הודגם מוקד בצפיפות גבוהה בקוטר 1.8 ס"מ, כנראה המנגיומה". יש לציין כי הרופא שבדק אותי אמר שהכל בסדר, והבדיקה תקינה. בבדיקה מהירה באינטרנט הבנתי שמדובר בגידול שפיר ולא מדאיג בגדלים אלו, וכי זהו גידול מולד. השאלות: אם הוא מולד, הכיצד ייתכן שלפני שנתיים לא נמצא בבדיקה? מדוע נכתב "כנראה" ולא בוודאות? מה הקשר, אם בכלל, בין הממצא בכבד לבין בדיקות הדם \שתן? מה הסיכוי שיש כאן משהו ממאיר שיש לדאוג ממנו? האם בוודאות אשלח לבדיקות נוספת, או שה- US מספיק כדי לאשר את ההבחנה שזו המנגיומה? תודה רבה, משה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המנגיומה בכבד
ד''ר יעקב מאור27/01/2009האולטראסאונד מראה נגע קטן שעל-פי מאפייניו מתאים להמנגיומה. כדי לאשר שאכן מדובר בהמנגיומה ניתן לבצע הדמיה בשיטה נוספת כגון CT או MRI עם חומר ניגוד או בגודל כה קטן להסתפק במעקב. ההמנגיומה הינה אכן תהליך שפיר של כלי דם בתוך הכבד. אינני סבור שקיימת הוכחה שהמנגיומה הינה תהליך מולד, סביר יותר שהיא מתפתחת במהלך החיים ומקבלת את גודלה הסופי תוך פרק זמן מסויים בלתי קבוע. הסיבה האפשרית לכך שהנגע לא ניצפה באולטראסאונד קודם הינו גודל קטן מידי לגילוי באולטראסאונד זה.
כפי שציינת אין קשר בין הממצא לבין העליה הקלה באנזימי הכבד ויש צורך לברר את הסיבה לחריגה זו על-ידי גסטרואנטרולוג מומחה העוסק במחלות כבד או על-ידי מומחה למחלות כבד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה!!
משה27/01/2009הרבה תודה! (התור לגסטרו עוד 10 ימים והמתח...) תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת תבחין נשיפהאבי26/01/2009
עשיתי לאחרונה בדיקת תבחין נשיפתי C13 UREA BREATH TEST וקיבלתי תוצאה של 0.05 . רציתי לדעת האם זו תוצאה תקינה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תבחין נשיפה
ד''ר יעקב מאור26/01/2009התבחין שלילי לנוכחות חיידק ההליקובקטר פילורי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כבד שומנישרית26/01/2009
אני בת 28 ,גובה 1.58 משקל-45 בבבדיקות דם שעשיתי היה GOT-39 GPT-33 עשיתי US בטן- כבד מוגדל ואקוגני מקצת, חשד לתסנין שומני מה זה אומר? עשיתי בירור נרחב לגבי צהבת A,B,C והתוצאות יצאו שליליות , וגן בירור מחלות אוטואימוניות ואני אדם רזה מה יכולה להיות הסיבה לכבד שומני? מה עושים? תודה שרית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כבד שומני
ד''ר יעקב מאור26/01/2009כבד שומני הינו מצב בו קיימת הצטברות שומן בתאי הכבד. לרוב ניצפה המצב באנשים עם עודף משקל, יתר שומני הדם, יתר לחץ-דם וסוכרת, אולם לעיתים ניצפה גם באנשים רזים ו/או ללא גורמי סיכון אלה. ש לזכור כי כבד שומני ניצפה גם במספר מחלות כבד למשל משנית לשתית אלכוהול, בזיהום הפטיטיס C, במחלת וילסון. במחלות מעי כגון מחלת צליאק ומשנית לשימוש בתרופות מסוימות. יש לשלול סביבות אלה על-ידי מומחה חמחלת כבד או גסטרואנטרולוג מומחה העוסק במחלות כבד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת אולטרסאונד בטןאדרי זהבה25/01/2009
בבדיקה נצפו מספר תהליכים מוקדיים היפראקוגניים הן באונה הימנית והן בשמאלית עד לקוטר כ- 3.6 ס"מ חלק מהתהליכים מבליטים את דופן הכבד מה משמעות תוצאות הבדיקה הללו האם יש מקום לדאגה תודה מקרב לב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אולטראסאונד
ד''ר יעקב מאור25/01/2009ככל הניראה מדובר בהמנגיומות שהם תהליכים שפירים של כלי דם בכבד. ככלל התהליכים אינם מדממים ואינם הופכים לממאירים. יש לודא אבחנה זו על-ידי הדמיה נוספת כגון מיפוי כדוריות אדומות מסומנות בחומר רדיואקטיבי או CT עם חומר ניגוד. רצוי שתתיעץ עם מומחה למחלות כבד או מומחה לגסטרואנטרולוגיה העוסק במחלות כבד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה רבה
אדרי זהבה25/01/2009כן ירבו כמוך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשירת שיער כתוצאה מטיפול בהפטיטיס Cולדי25/01/2009
שלום, בגיל 17 התחלתי טיפול תרופתי במחלת הצהבת (הפטיטיס) C. נשירת שיער זו תופעת לוואי נפוצה של הטיפול הזה. בדרך כלל יש נשירת שיער דיפוזית. לעומת זאת במקרה שלי מדובר בנשירה מוקדית, כלומר נשירה באיזורים מסויימים בראש. נשירה מהסוג הזה נדירה בקרב מטופלים בצהבת והיא יותר בעייתית. הרופאה המטפלת שלי הסבירה לי שבמקרה שלי החומר הפעיל בתרופה "אינטרפרון" גורם לנשירה, ובמקרה הזה השיער עלול לא לצמוח בתום הטיפול, לכן אני צריך לעשות זריקות של סטרואידים לקרקפת. אני כמובן סירבתי לעשות את הזריקות האלה בגלל כמה סיבות - הסיבה העיקרית היא שמדובר במשהו נסיוני והוא לא בהכרח עובד (אני לא מיתכוון להיות שפן ניסיונות). הסיבה השניה היא שאין לי מחסור בסטרואידים, ואני לא מבין איך הזרקת סטרואידים תעזור לעניין. חוץ מזה, רופא מומחה אחר ייעץ לי לא לעשות את זה, אלא לחכות לסיום הטיפול. בכל אופן, כיום אני בן 19 ועברו 4 וחצי חודשים מאז שסיימתי את הטיפול. השיער החל לצמוח אבל הוא צומח בקצב איטי להפליא. סביר להניח שאין צורך בזריקות סטרואידים, כי בסופו של דבר השיער צומח בחזרה. אצל מטופלים אחרים השיער צמח עד הסוף תוך זמן קצר יחסית אחרי גמר הטיפול. כמו כן, חלק מהשיערות החדשות שצומחות חסרות פיגמנטים כלומר הן שקופות. אני תוהה מדוע חלק מהשיערות חסרות פיגמנטים? כאשר אני יוצא מהבית אני יוצא רק עם כובע על הראש (נשירה מוקדית זה לא הדבר הכי אסטתי בלשון המעטה). אני חושב שחלק מהשיער חסר צבע בגלל חוסר חשיפה לשמש. יש לציין שלצד השיערות השקופות מתחילות להופיע גם שיערות שחורות (הצבע הטבעי של שערי), אבל הן מופיעות בקצב איטי מאוד. אשמח לשמוע את דעתכם בבעיה שלי. האם יש דרך לזרז את צמיחת השיער שלי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשירת שיער
ד''ר יעקב מאור25/01/2009נשירת שיער הינה תופעת לוואי מוכרת בטיפול באינטרפרון. התופעה חולפת זמן קצר לאחר תום הטיפול. הנשירה בדרך-כלל מתבטאת בדלדול כללי של השיער ולא בנשירה מוקדית. נשירה מוקדית מחשידה בקיום מחלת עור שאינה קשורה לטיפול אך אולי מוחמרת בעקבותיו. באם השיער אינו צומח באיזור מסויים עליך להוועץ ברופא עור. אחד הטיפולים המומלצים במקרים אלה הינה הזרקת סטרואידים מקומית היות והמחשבה שהתהליך משני לדלקת המדוכאת על-ידי סטרואידים. זהו אינו טיפול ניסיוני.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנשירת שיער כתוצאה מטיפול בהפטיטיס C
ולדי25/01/2009קודם כל תודה על התשובה. כבר היתייעצתי עם רופאת עור, והיא פסלה את האפשרות שמדובר בפטריה או בדלקת. רופאת העור טענה שאין קשר לטיפול שעברתי באותה התקופה, אלא מערכת החיסון שלי תוקפת את שורשי השיער וגורמת לנשירה. לעומת זאת הרופאה הגסטרואנטולוגית טוענת שהנשירה ניגרמת כתוצאה מהשפעת האינטרפרון בלבד. בנוסף לזה הגסטרואנטרולוגית טוענת שצריך זריקות סטרואידים רק במידה והשיער לא מתחיל לצמוח שוב. לאחר תום הטיפול היסתבר שהשיער צומח שוב. כאמור, פסלו את האפשרות שמדובר בדלקת או בפטריה, לכן אני לא מבין לשם מה צריך זריקות סטרואידים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנשירת שיער
ד"ר יעקב מאור25/01/2009אני מדגיש: נשירת שיער מוקדית אינה קשורהככל הניראה לטיפולבאינטרפרון אלא למחלה דלקתית או במילים אחרות פעילות מערכת החיסון כנגד שורשי השערות. לכן המליצו לך טיפול בזריקות סטרואידים מקומיים. הטיפול מומלץ אך כמובן אינו חובה!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה דחופההההההליאת24/01/2009
שלום רב, כבר זמן רב שיש לי יציאות מרובות ובדר"כ שילשולים לפעמיים אפילו מים לעיתים גם בחילות גרבסים וגזים דבר נוסף הבנתי שנודף ממני ריח רע שלא נובע מחוסר הגיינה כי אני מאוד נקייה ומאוד מפריע לי וכנראה זה מגיע מהכיבה האם הבעיות קשורות זו בזו וממה זה יכול לנבוע תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה
ד"ר יעקב מאור24/01/2009נישמע כמו מעי רגיש ואולם נידרש בירור ואיבחון מדויק על-ידי גסטרואנטרולוג מומחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יציאות לא סדירותנוי23/01/2009
היני חמישה חודשים לאחר לידה. לפני כחודש וחצי +, החלה אצלי בעיה של יציאות לא סדירות כמו שאני רגילה. ז"א יש לי כאב בטן אני נכנסת לשירותים (סליחה על הפירוט) יוצא לי כמו עז וכך יכול להיות כמה פעמיים ביום וכל הפעמיים האלו לא מגיעות לכמות של פעם אחת רגילה . חודש שעבר כשבוע לפני המחזור ותוך כדי המחזור פתאום הכל הסתדר כאילו לא קרה כלום ,שמחתי ואמרתי זה מאחורי ושוב בסיום המחזור הקיבה נעשתה בעיתית ונדמה לי שהיא אפילו נפוחה יותר כי היציאות לא טובות. מה עושים ,האם יש מה לעשות.זה מאוד מתריד ומציק לי. תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יציאות לא סדירות
ד"ר יעקב מאור24/01/2009רושם של מעי רגיש אולם נידרש בירור ואיבחון מדויק של גסטרואנטרוללוג מומחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעי רגישדן22/01/2009
שלום רב אני סובל כחודשיים מתסמונת מעי רגיש שמלווה בעיקר בעצירויות וגיהוקים מידי פעם בדיקות דם לא העלו דבר בנוגע לתפקודי כבד כליות ובלוטת התריס שאלתי היא איך ניתן למגר את התסמונת אלו מזונות ידועים כטריגר להופעת ההתקפים ואיך אפשרי להסדיר את היציאות עקב פעילות איטית במעי ללא לקיחת משלשלים בדרך כלל לאחר כמה ימים העצירות משתחררת ומתחלפת ליציאות לא סדירות או לחילופין לקיבה רכה תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעי רגיש
ד''ר יעקב מאור22/01/2009ראשית יש צורך באיבחון נכון של תסמונת המעי הרגיש על-ידי מומחה לגסטרואנטרולוגיה. עקרונות הטיפול בעצירות הינם שתיה מרובה. כלכלה עשירה בסיבים תזונתיים כולל ירקות. כף שמן זית בערבים. כפית דבש בבוקר ובהחלט אני מסכים כי רצוי מאוד להמנע מנטילת משלשים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)