מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- גסטרוסקופיהאבי12/02/2009
מה התהליך וכיצד מבצעים גסטרוסקופיה ? האם זה כואב? האם זה בהרדמה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גסטורסקופיה
ד''ר יעקב מאור12/02/2009גסטרוסקופיה הינה פעולה קצרה של מספר דקות בה בודקים את פניםהושט, הקיבה והתרסריון. הבדיקה מבוצעת על-פי-רוב בטישטוש דרך הוריד (אם כי ניתן לבצעה רק באיחוש מקומי של הלוע). הפעולה כרוכה באי-נוחות בלוע אולם אינה מלווה בכאב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב ברום הבטןרונה12/02/2009
ד"ר שלום בת 42 האם ישנו קשר בין כאב ברום הבטן לבין כאב בחזה בזמן שיעול? אני כשבוע אחרי הקאות עדין עם כאב ברום הבטן וכרגע גם בחזה מטופלת באמפרדוקס ללא שינוי מה דעתך? תודה רונה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב ברום הבטן
ד''ר יעקב מאור12/02/2009יתכן קשר בין בשניים למשל זיהום בוירוס המערב גם את דרכי הנשימה וגם את דרכי העיכול. יתכן גם שגירוי של קרומי הריאה בגלל הזיהום יגרמו גם כאב בבטן העליונה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
רונה12/02/2009תודה על התשובה המהירה האם זה יחלוף לבד או שיש צורך בברור נוסף תודה רונה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה
ד''ר יעקב מאור12/02/2009באם התסמינים אינם חולפים יש לבצע בירור אצל גסטרואנטרולוג מומחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב גב עליון לאחר אכילהאייל11/02/2009
מזה כשבוע אני סובל מכאב גב עליון /צואר שמגיע לאחר שתיית משקאות כגון קפה תה ולאחר אכילת אוכל מוצק ברצוני לשאול האם יש קשר לבעייה בושט או לבעייה אחרת במערכת העיכול ומה הבדיקות שעלי לבצע בכדי לאבחן את הבעייה . אציין . שאני סובל מתופעה זו מדי פעם ולאחר תקופת רגיעה (שיכולה להיות גם ארוכה) התופעה חוזרת בתודה אייל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב לאחר אכילה
ד''ר יעקב מאור11/02/2009תתכן בעיה בושט עם הסתמנות כזו. הייתי ממליץ לבצע גסטרוסרופיה בשלב ראשון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההרגשת כאבים בגב עליונה לאחר האכילה
סיאם16/02/2015עברתי ניתוח להסרת כיס המרה בגלל שהיו בו אבנים יחד עם דלקת לבלב שחלפה לאחר הניתוח וזה היה מלפני שלושה חודשים אבל אני עדיין מרגישה בכאבים חדים לאחר האוכל באזור הגב העליונה.
בבקשה מה זה יכול להיות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היפטיטיס Bורדית11/02/2009
שלום! אני יוצאת עם בחור חולה בהיפטיטיס B ואנו רוצים למסד קשר אך אני בספק לגביו ,אני עשיתי 2 חיסונים מתוך 3 נגד היפטיטיס בי, שאלותי הן: מה האם במידה ואמסד איתו את הקשר ואביא ממנו ילד עלולה להיווצר הדבקה של העובר בגלל שהוא נשא ולמרות שעשיתי את סידרת 3 הזריקות ולמרות שיצא בבדיקת נוגדנים שאני מחוסנת?האם אני חושפת את עצמי מפני הדבקות במחלה למרות שחוסנתי? להלן בדיקות אחרונות שהוא ביצע: HEPATITIS B SURFACE AG -POSITIVE HEPATITIS B CORE AB-POSITIVE HEPATITIS B AG -NEGATIVE ALKP -ALKALINE PHOSPHATASE- 42.4 ALT (GPT) 118 בנוסף פרט לי מה אומרות הבדיקות שלהלן לגביו ועל מצב תיפקודי הכבד והוירוס אצלו? תודה ורדית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפטיטיס B
ד''ר יעקב מאור11/02/2009האם כייל נוגדנים מסוג HBSAB אצלך גבוה מ- 10 יחידות לאחר החיסונים הרי את מוגנת מהדבקה לכל דבר וענין. הדבקת עובר מתרחשת דרך האם ולא דרך האב. תתכן הדבקה בילדות מהאב - אולם זו יכולה להמנע על-ידי החיסונים המקובלים באופן שגרתי אצל ילודים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפטיטיס B
ד''ר יעקב מאור11/02/2009כדי לדעת מה מצבו של בן-זוגך עליו לבדוק רמת DNA של הפטיטיס B בבדיקת דם ולבצע הערכה קלינית ומעבדתית מלאה אצל מומחה למחלות כבד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת גסטרוסקופיהירון11/02/2009
שלום, בבדיקת גסטרוסקופיה שביצעתי התקבלה האבחנה הבאה: Fragments of gastric antral mucosa showing mild to moderate chronic active gastritis.Fragments of gastric body mucosa showing very active nodular chronic gastritis with glandular erosions. לא נמצא חיידק הליקובקטור. אשמח אם אוכל לקבל פירוש של האבחנה , איזה טיפול תרופתי יכול להועיל , והאם ניתן להגיע לריפוי מלא של הבעיה. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גסטרוסקופיה
ד''ר יעקב מאור11/02/2009הממצא הוא של דלקת קיבה ללא נוכחות חיידק ההליקובקטר פילורי. הטיפול כולל המנעות מנטילת תרופות מסוג נוגדי דלקת לא סטרואידליים כגון אדויל, ולטרן, נקסין, ארקוקסיה ואחרים, המנעות מצריכת אלכוהול וטיפול במעכבי יצור חומצה כגון לוסק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
ירון13/02/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הקאה בזמן אכילה ללא סיבה ברורהעידן11/02/2009
יש לי בעיה שנמשכת כבר הרבה שנים. בעבר עשיתי סדרת בדיקות (מהפה, מהאף, צילומים) במחלקת גסטרו שבסורוקה, אך לא נמצאה סיבה או פיתרון. הבעיה היא שבמהלך הארוחה האוכל נתקע (ללא קשר למהירות האכילה) ואני לא יכול להכניס יותר כלום אפילו לא נוזלים עד שלא מגיעה ההקאה (והיא תמיד מגיעה) לעתים אני מזרז אותה. תדירות התופעה משתנה, יש תקופות שזה מתרחש פעם ביום, יש תקופות פעם בחודש... לא הצלחתי לזהות לחץ נפשי בכל התקופות. האם התופעה מוכרת? מה אני יכול לעשות? בקשה עיזרו לי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הקאה
ד''ר יעקב מאור11/02/2009הבעיה מוכרת ומורכבת. עליך להוועץ בגסטרואנטרולוג מומחה שיראה את תוצאות כל הבדיקות שבוצעו ויתווה תוכנית טיפולית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה בכבדאלי10/02/2009
שלום. אני בן 35, לא סובל ממחלות מיוחדות, 1.80 ושוקל כ-75 ק"ג. לפני כמה חודשים התחלתי לחוש גירוי וכאבים ברקטום בעת עשיית צרכים (ניגוב), וגם לאורך שעות היום. לא טיפלתי בבעיה. לפני כחודש התחלתי לחוש בעייפות במשך שעות היום, וכאבים ביד שמאל למעלה בשריר. בנוסף בשבועות האחרונם אני סובל משלשולים (בא והולך). מדי פעם יש כאבים בשרירים - ברגליים ובידיים. לפני כמה ימים עשיתי בדיקות דם, והתוצאות הבעייתיות היו ALT (GPT) 181 AST (GOT) | 86 Cholesterol | mg/dL | * 74 HDL-Cholesterol | mg/dl | * 23.2 LDL Cholesterol Calculat. | mg/dl | * 41.1 אני מאוד מודאג. מה עלי לעשות עכשיו? האם יש מקום לחשש ממחלה בכבד? האם כדאי להיבדק אצל גסטרולוג? עלי לציין שבחודשים האחרונים אני עובד באופן מאוד אינטנסיבי (כ-12 שעות ביום ואף יותר מכך). תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיה בכבד? - תוספת
אלי10/02/2009שכחתי לציין שבחודש האחרון אני חש גם ירידה בתיאבון, וגם כשאני חש מאוד רעב, אני שבע לאחר זמן קצר (ארוחה קטנה מזו שהיתה משביעה אותי בעבר).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעיה בכבד
ד''ר יעקב מאור11/02/2009יש לך הפרעה מתונה באנזימי הכבד עם התסתמנויות שחלקן ניתן ליחס להפרעה זו (כגון, חוסר תאבון או עייפות) ואחרות לא ניתן (כגון, בעיות ביציאות). יש צורך בבירור המצב אצל גסטרואנטרולוג מומחה העוסק גם במחלות כבד. הבירור אמור לכלול חיפוש אחרי הסיבה להפרעה הכבדית וגם בדיקות בכוון מחושים אחרים מצד מערכת העיכול. יתכן גם שקיים קשר בין שתי המערכות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקה נוספת
אלי13/02/2009תודה על התשובה. בבדיקת דם נוספת שעשיתי שבוע לאחר קבלת התוצאות הקודמות התקבלו התוצאות הבאות: ALT (GPT) | U/l | ( 71 _ הטווח העליון - 37 AST (GOT) | U/l | ( 33 ) הטווח העליון - 37 זה אומר שמה שהיה לי נמצא בנסיגה? יש טעם לחזור על בדיקת דם נוספת? תודה מראש אלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
ד"ר יעקב מאור14/02/2009יש לך עדיין הפרעה באנזימי כבד שיכולה להיות תנודתית ולכן אני נותר בהמלצתי לברור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המנגיומה בכבד - מה עושים עם זה??נועה10/02/2009
שלום לרופאים, אני בחורה בת 37 (מזה כ-10 שנים לא נוטלת יותר גלולות למניעת הריון, אבל מטופלת באלטרוקסין בגלל תת פעילות של בלוטת המגן). בשנת 2004, גילו אצלי (בבדיקה US) המנגיומה בכבד. מאז, אני עושה מעקב ע"י אולטסאונד, מידי שנה. להלן התוצאות לאורך השנים (אני מצטטת מתוך התשובות לבדיקות): בשנת 2004- "המנגיומה קטנה בגודל 1.4 ס"מ. ביוני 2005- "המנגיומה באונה ימנית 1.8 ס"מ. בדצמבר 2005 - "רקמה הומוגנית, באונה ימנית תהליך אקוגני בגודל 1.7 ס"מ, אווסקולרי". בשנת 2006 - "כבד בגודל תקין. רקמה הומוגנית, באונה ימנית תהליך אקוגני בגודל 1.8 ס"מ" בשנת 2007- "כבד בגודל תקין. רקמה הומוגנית, באונה ימנית תהליך אקוגני בגודל 1.8 ס"מ, כנראה מדובר על המנגיומה. אין לזהות ממצא נוסף" בשנת 2008 - כנ"ל בשנת 2009- "כבד בגודל תקין. באונה ימנית של הכבד נצפה מוקד אקוגני מעט לא אחיד, בגודל 2x 2.2 x 2.7 ס"מ, קרוב לוודאי מדובר על המנגיומה. השאלות שלי: א. בכל התוצאות הנ"ל- יש רק השערה שמדובר בהמנגיומה, אבל אף רופא לא כתב בוודאות שזו המנגיומה. לכן- איזה בדיקות אפשר לעשות, כדי לדעת שזו המנגיומה, ולא חלילה גידול מסוכן? ב. מה פירוש: "נצפה מוקד אקוגני מעט לא אחיד"??? ג. האם יש טעם לחזור למעקב במרפאת כבד (בעבר, הייתי פעם אחת)? (אני מרגישה, שרופאת המשפחה לא שולחת אותי לבדיקות, אם אני לא מבקשת זאת ממנה..). ד. אני מודאגת מאוד, מהעובדה שההמנגיומה גדלה השנה. לכן- האם מעקב מידי שנה מספיק? האם יש בדיקות נוספות (כמו- CT, למשל) שכדאי לי לעשות? ה. באיזה שלב מוציאים (בניתוח) את ההמנגיומה? ו. מאוד מוזר לי, שתוצאות ההמנגיומה הגיעו בבדיקה האחרונה בתלת מימד (כלומר: 2x 2.2 x 2.7 ס"מ) - בניגוד לפעמים הקודמות. מה זה אומר? ז. האם יש קשר בין נטילת אלטרוקסין (בגלל תת פעילות של בלוטת המגן) - לבין התפתחות המנגיומות?? תודה מראש על תשובותיכם לכל השאלות הנ"ל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המנגיומה בכבד
ד''ר יעקב מאור10/02/2009קרוב לודאי שאכן מדובר בהמנגיומה שהוא איזור של כלי דם מורחבים עם זרימת דם איטית בכבד. התהליך הינו שפיר ואינו נוטה לדמם. ניתן לאבחן נגע זה באולטראסאונד אולם ליתר ביטחון מקובל לבצע בדיקות נוספות לאישוש למשל CT עם הזרקת חומר ניגוד וסריקה תלת-שלבית. או באם הממצא גדול מ- 2.5 ס"מ לבצע בדיקת איזוטופים עם כדוריות אדומות מסומנות. במקרה שלך בגלל שהממצא גדל הייתי ממליץ לבצע את אחת משתי הבדיקות ולהוועץ במומחה למחלות כבד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים ברום מרכז בטן ימיןא.ב10/02/2009
שלום ד"ר מזה כשנתיים אני סובל מכאבים חזקים מתחת לצלע ימין במרכז הבטן לרוב גם מלווה בצרבת המגבירה תחושה זו. הבעיה נמשכת למעלה משנתיים יש לציין שטיפול ממושך באומפרדקס עוזר אך הבעיה לא נעלמת באולטראסאונד בטן וגסרוסקופיה לא נמצא כל ממצא האם עלי לחיות כך תמיד? האם יש בעיה אחרת העלולה ליצור צרבת כסימפטום משני? כיוון שהבעיה היא על בסיס יומי הפחד הוא מנזק לטווח ארוך אודה לך על תשובתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה
ד''ר יעקב מאור10/02/2009ניראה כי אתה סובל מבעיה של רפלוקס (החזר) חומצה מהקיבה לושט בשילוב עם כאב בטן הקשור לתיסמונת המעי הרגיש (בהנחה שאכן גסטרוסקופיה ואולטראסאונד תקינים). באם הכאב מתמיד או מחמיר או באם יתווספו תסמינים אחרים הייתי שוקל לפנות לגסטרואנטרולוג המטפל ולהרחיב את הבירור גם ל- CT וקולונוסקופיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפקודי כבדנחמה09/02/2009
בני בחור בריא בן 27,ספורטאי ומרגיש מצויין .בבדיקת דם ALT-135 AST-72 והם בשנה האחרונה במגמת עליה.נשלחו בדיקות לצהבת B+C שלילי.סונר כבד-תקין.מיפי כבד וטחול-תקין. שאר בדיקות הדם תקינות. מה יכול להיות?ומה לעשות? הבן לוקח מעט חלבון אחרי אימון+קריאטין 5 גרם ליום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תפקודי כבד
ד''ר יעקב מאור10/02/2009הפרעה ממושכת באנזימי כבד יכולה לנבוע מזיהום בוירוסים הפטיטיס B או C, מהצטברות שומן בתאי הכבד - הכבד השומני, שיכול להיות משני לצריכת אלכוהול או לתיסמונת המטבולית (עודף משקל, יתר שומני הדם, יתר לחץ-דם וכדומה). ממחלות הקשורות למערכת החיסון, או ממחלות מטבוליות. הפרעה כבדית יכולה להיות גם משנית לטיפול תרופתי. לכן בשלב ראשון הייתי ממליץ להפסיק נטילת כל תוספי מזון ולחזור על אנזימי כבד בעוד מספר שבועות. במקביל יש לבצע בירור בדיקות דם ואולטראסאונד בכוונים שציינתי. רצוי שהבירור יבוצע על-ידי גסטרואנטרולוג מומחה העוסק במחלות כבד או על-ידי מומחה למחלות כבד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתפקודי כבד
shabi03/03/2009בדיוק אותה בעיה בן 43 מתאמן 6 פעמים בשבוע בצורה אינטנסיבית ומקצועית בחדר כושר לוקח פעמיים ביום אבקת חלבון כשכול מנה 28 גרם בדיקות צהבת תקינות בריא לחלוטין AST=58 ALT=94 מה ניתן לעשות??? בתודה שבי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתפקודי כבד
ד''ר יעקב מאור03/03/2009בדיוק אותה תשובה. החשד גדול מאוד שתוספי המזון מזיקים לכבד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםטל09/02/2009
אני בת 23 יש לי כאבים בבטן תחתונה בצד שמאל כמאין דקירות קטנות שבאות והולכות. במיוחד בישיבה מול המחשב. חשבתי אולי כי קיבלתי ווסת אך מעולם לא חשתי סוג כאב דומה במחזור ואני יודעת שמדובר באיזור המעי הגס. אין לי שילשולים ולא עצירויות. יש לי יציאה תקינה כל יום. מה זה יכול להיות? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום
ד''ר יעקב מאור10/02/2009יתכן שהכאבים קשורים למערכת העיכול למשל תסמונת המעי הרגיש. אולם יש לאשש אבחנה זו על-ידי גסטרואנטרולוג מומחה ובנוסף לשלול בעיה גניקולוגית או מצד דרכי השתן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- למי שמתעניין בהליקובקטר פילורידניאל09/02/2009
מאמר עדכני וממצה של המצב הנוכחי בעניין הגישה האם לטפל בחיידק או לא.
המאמר משקף את חוסר הוודאות הרב בעניין כיום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה
ד''ר יעקב מאור09/02/2009תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך למאמר הנ"ל
דניאל09/02/2009דוקטור נכבד, לפני כשנה סבלתי מרפלוקס ושטי שגרם לצרבות יום-יומיות אך לאחר ירידה של כ-10 ק"ג במשקל הצרבת חלפה לחלוטין. לאחרונה עליתי מעט במשקל וסבלתי מצרבת בתדירות נמוכה מאד (אולי פעם בשבועיים או אחרי שתיית אלכוהול). מכיוון שע"פ המאמר נבחנת כעת אפשרות ש HP יכול להגן מפני סרטן הוושט, וכידוע ריפלוקס וושטי מגדיל את הסיכון לסרטן הוושט, האם לדעתך מוצדק לערוך ברור מקיף יותר של מצבי ע"י אנדוסקופיה לפני החלטה על מתן טיפול לחיסול החיידק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההליקובקטר פילורי
ד"ר יעקב מאור09/02/2009מקובל לבצע גסטרוסקופיה במקרים של צרבת כדי לעמוד על חומרת הדלקת הניגרמת מהחומציות העולה מהקיבה. הממצאים אינם יכולים לנבא התפתחות סרטן ושט (עלול לקרות גם אם הושט יראה תקין).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז בשורה התחתונה
דניאל09/02/2009כדאי לי לקחת את הטיפול להכחדת החיידק או לא ? כבר קניתי את התרופות ואני פשוט לא יודע אם כדאי לקחת או לא. מצד אחד סרטן הקיבה יותר שכיח מצד שני סרטן הוושט יותר קטלני מצד שלישי הקשר בין נוכחות HP לסרטן קיבה מוכחת היטב בעוד הקשר בין נוכחות HP להגנה בפני סרטן הוושט עדיין לא מוכח באותה מידה מצד רביעי 2 סוגי הסרטן נדירים ביותר וכנראה לא צריכים להטריד יותר מדי מצד חמישי לנוכחות החיידק יש חסרונות נוספים מעבר לעניין הסרטן, כמו הסיכון בהתפתחות כיב קיבה בעתיד גם אם כרגע לא יימצאו אצלי כיבים מצד שישי בכל זאת יש לי בעיה של REFLUX וושטי אז אני קצת יותר בסיכון להתפתחות סרטן הוושט אז אולי לא כדאי לוותר על החיידק אם הוא נותן לי הגנה. כל כך הרבה מידע שממנו אני לא מצליח להגיע לשום מסקנה, ובשורה התחתונה יש לי בבטן חיידק שאני לא יודע אם להכחי או לעזוב לנפשו :|
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההודעה
ד''ר יעקב מאור10/02/2009כפי שראית במאמר חוסר הודאות עדיין רב. גישתי היא שאם ניבדקה נוכחות החיידק ונימצאה חיובית יש צורך לנסות לטפל בו לשם הכחדתו. שתי הערות: שיעורי ההצלחה הינם 70 עד 80 אחוז ובמקרה של חוסר הצלחה לא הייתי ממשיך לנסות וטפל במשלבים מורכבים יותר (וכמובן לא באותו משלב). שנית מקובל לנסות ולהכחיד את החיידק באנשים המטופלים להחזר חומצה באופן ממושך במעכבי יצירת חומצה מסוג הלוסק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
דניאל11/02/2009תודה רבה, תשובתך סייעה מאד שי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טעם חמוץ בפהטליה09/02/2009
בוקר טוב, לאימי בת ה- 79 בקע סרעפתי גדול כבר מספר שנים. בחודשים האחרונים היא סובלת מטעם חמוץ בפה ששום דבר לא עוזר לסלקו. המצב הינו בלתי נסבל וגורם לה לסבל רב. היא לוקחת לוסק כנגד הרפלוקס אך זה כלל לא עוזר. גם אם היא אוכלת משהו ע"מ לשנות את הטעם, החמוציות נשארת. זה מצב בלתי אפשרי. אודה לייעוץ מה עליה לעשות ואילו בדיקות כדאי לעבור במצב כזה. נורא נודה לעזרה. יום נעים, טליה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טעם חמוץ
ד''ר יעקב מאור09/02/2009ממליץ על ביצוע גסטרוסקופיה. בדיקת חומציות הושט במשך 24 שעות ומדידת לחצים בושט-מנומטריה. באם תרופות מדכאות חומצה כגון לוסק במינון גבוה לא מועילות יש לשקול ניתוח לבקע במידה ומתאימה מבחינה רפואית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בוושטרחל08/02/2009
אני בשנות השישים לחיי, בריאה בדר"כ (מלבד אולקוס לא פעיל במיוחד),ובעלת תזונה בריאה, ולא משתמשת בתרופות. בזמן האחרון כל ערב תוקפים אותי כאבים מהלוע עד הקיבה (כולל הקיבה), לא צרבת, לעיתים הכאבים מקשים על הנשימה. אם אני מנסה לאכול משהו כדוגמת פרי או שקדים הכאבים מאד חזקים. מה יכול להיות הגורם לבעיה ומה ניתן לעשות (ללא ביקור אצל רופא)? רב תודות !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בושט
ד''ר יעקב מאור08/02/2009לצערי עדיין לא פותחה שיטה לאיבחון ללא ביקור אצל רופא. במקרה שלך הייתי ממליץ התיעצות עם גסטרואנטרולוג מומחה וביצוע גסטרוסקופיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רגישות/אי סבילות ללקטאזראובן08/02/2009
מהם הבדיקות שעליי לבצע על מנת לבדוק רגישות / אי סבילות ללקטאז? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אי-סבילות לקטוז
ד''ר יעקב מאור08/02/2009אי-סבילות (לא רגישות) ללקטוז נגרמת מחוסר האנזים המפרק את סוכר החלב במעי. המצב מאובחן בתבחין נשיפה. באופן אישי אני מעדיף ניסיון המנעות מצריכת חלב ומוצריו לחודש ובדיקת ההשפעה על התלונות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)