מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תסמונת Gardner ?אייל13/01/2009
שלום בביקור אצל רופא שניים בגיל 16 אובחן אצלי ריבוי שינים כלואות בלסת העליונה והתחתונה , במשך כ 10 שנים עקרתי כ 7 שינים , ונשארו עוד כ 2 שינים (לא נראות)בלסת התחתונה. כמו כן ,יש לי מאין בליטה/עצם בולטת בתחתית הראש(מעל העורף). 1.האם אלה עלולים להיות סמפטומים לתסמונת ? 2.במידה וכן , כיצד עלי לפעול ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תסמונת גרדנר
ד''ר יעקב מאור13/01/2009הייתי ממליץ כי תשאל את רופא השיניים שלך אם הממצאים בעצמות הלסת מתאימים לתסמונת גרדנר. אם אכן הם מתאימים (או במקרה של ספק) הייתי ממליץ כי תתיעץ עם גסטרואנטרולוג מומחה שבנוסף לבדיקה שלך יקח ממך גם היסטוריה משפחתית לגבי פוליפים/גידולים/ניתוחי מעי גס בגיל צעיר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דרכי מרהאילן13/01/2009
ברצוני לקבל יעוץ לגי אדם מבוגר עם אבנים בדרכי מרה ומעברי מרה צרים, לחולה נעשה סילוק של אבני מרה בעבר אך זה חזר. כיום יש בעיה לסלק את אבני המרה והדרך היחידה היא בעזרת ניתוח כך טוענים הרופאים, מה ניתן לעשות בכדי לטפל בבעיה ללא כל ניתוח וזאת מכיוון שניתוח עלול לסכן את החולה. תודה רבה,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דרכי מרה
ד''ר יעקב מאור13/01/2009קיימת אפשרות של ריסוק האבנים באמצעות גלי-קול ואם פתח מוצא דרכי המרה למעי הדק עבר חיתוך (ספינקטרוטומיה או פפילוטומיה) בעבר אזי הפירורים יעברו למעי. קיימות גם אפשרויות מורכבות יותר של ריסוק האבנים באופן ישיר אמצעות אולטראסאונד המוחדר מקומית לדרכי המרה, אולם לרוב נידרשת הרחבת דרכי המרה במקרים אלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כיס מרהטל13/01/2009
שלום. אני ביצעתי בדיקת אולטראסאונד ע"מ לשלול אבנים במרה , וכיס המרה נמצא נקי, בעל דופן דק . שאלתי היא : מה זה דופן דק. האם בטוח שהכאבים החזקים שאני חשה שמקרינים על הגב אינם באים כתוצאה מדלקת במרה, או בדרכי המרה . נ.ב ביצעתי גסטרוסקופיה פעמיים ולא נמצא סיבה לכאב. הכאב עז מאד וני סובלת מההתקפים האלו כ 7 שנים כאשר בכל הכאב מתחזק בכל התקף. תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כיס-מרה
ד''ר יעקב מאור13/01/2009האולטראסאונד הינו כלי טוב להדמיית כיס-המרה. לכן, סביר שמקור התלונות אינו קשור לכיס-המרה. דופן דק הינו תקין ודופן מעובה מצביע על בעיה. עליך לפנות לגסטרואנטרולוג מומחה ליעוץ. הייתי חושב לבצע בדיקת CT של המעי הדק להמשך בירור התלונות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- SMAענת13/01/2009
בבדיקת CT נמצא: " זווית חדה יחסית בין SMA לאאורטה 33 מעלות. יכול להתאים מבחינה מספרית לסינדרום SMA. ישנו לחץ קל על הוריד הרנלי השמאלי וישנו לחץ על החלק השלישי של התריסריון עם הרחבה פרוסימלית". שאלתי היא מהיו סינדרום SMA או SYNDROME NUTKRACKER? כיצד מטפלים בו? ומה ההתמחות של הרופא אליו עליי לפנות? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר SMA
דוברת בצלאל11/07/2013שלום ענת,
שמי דוברת, בת 30. עברתי גסטרוסקופיה שבוע שעבר ובחנו גם אצלי את ה-SMA. צריכה לעשות סיטי ולאבחן סופית. מה התסמינים אצלך?א ני תמיד מרגישה לחץ בקיבה, בחילות וחור תאבון. ירדתי גם במשקל. כיצד את מטפלת בעניין? האם אמרו לך שניתן להיפטר מזה?
תודה ותרגישי טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהSMA
ד''ר יעקב מאור13/01/2009מדובר בתסמונת המתרחשת בעיקר באנשים שירדו במשקל בצורה דרסטית. עקב הירידה בכמות השומן בחלל הבטן עורק ה- SMA משנה את מנחו וגורם לחץ על התרסריון. זו יכולה להיות סיבה להקאות. יש להדגיש כי לא כל המומחים מסכימים שאכן קיימת תסמונת כזו כסיבה להקאות. היעוץ והטיפול הינם בשטח הגסטרואנטרולוגיה והכירוגיה הכללית.
NUTCKRAKER הינו מונח שקשור להפרעה בתנועתיות הושט עם מראה הושט בצילום המזכיר "חולץ פקקים". התסמונת גורמת כאב בחזה והפרעות בליעה.
לא קיים קשר בין שתי התסמונות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא נעים אבל הרופא לא יודע!!!
משה22/06/2013לפעמים עדיף לא לענות לאנשים שנמצאים כאן במצוקה. מפצח האגוזים והקשר בינו לבין SMA הוא הדוק וברור כפי שהתייחסה לכך הרדיולוגית. והתשובה היא שוריד הכלייה השמאלית והתריסריון שניהם עוברים ברווח של העורק הראשי ועורק נוסף שנקרא SMA. כאשר קיים מרווח צר בינהם או זוית חדה התרסריון נלחץ וזו תסמונת SMA וכך גם וריד בכלייה שעובר שם וזה נקרא NUTCRACKER
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- CLOSTR.DIFFIC.TOXINמחוידק12/01/2009
שלום, אני בן 30 לאחר כאבי בטן ושילשולים רבים עשיתי בדיקת צואה ונתגלה CLOSTR.DIFFIC.TOXIN חיובי לקחתי פלג'ל שבוע חזרתי על הבדיקה ושוב חיובי , קיבלתי שוב פלגל ל10 ימים ובבדיקה החוזרת שוב חיובי CLOSTR.DIFFIC.TOXIN אני עדיין משלשל , מה עלי לעשות? האם יעבור מעצמו או אולי יש צורך בלקיחה נוספת של אנטיביוטיקה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
מחוידק12/01/2009עשיתי גם בדיקות דם- hcv 32 mcv 96 rbc 4.80 בילורבין ישיר 0.19 השאר תקין כולל בלוטת התריס
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהClostridium Difficile Toxin
ד''ר יעקב מאור12/01/2009האם אתה מאושפז בבית-חולים? באם אינך מאושפז עליך להגיע בהקדם לגסטרואנטרולוג מומחה.
אם התופעות התחילו לאחר טיפול אנטיביוטי הייתי ראשית ממליץ להפסיק כל טיפול כזה באם אינו משמש לטיפול בזיהום מסוכן.
באם עדיין קיים שלשול והטוקסין חיובי ניתן לטפל בתכשיר בשם ונקומיצין. במקביל הייתי מבצע בירור שיתחיל מקולונוסקופיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא
מחוידק13/01/2009רופא המשפחה שלי טוען שבמיון לא יתיחסו אלי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקלוסטרידיום
ד"ר יעקב מאור13/01/2009באם אינך מאושפז עליך להגיע בהקדם לגסטרואנטרולוג מומחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה מטרידה..עדי12/01/2009
שלום, לפני מס' ימים עשית בדיקת צואה ובתוצאות היה כתוב: Paras gen st cult לא הודגמו טפילים מה זה אומר?? האם זה קשור לרעשים מוזרים מהקיבה, מעין "פיצוצים" (אבל לא גזים). יש לציין שאין לי כאבי בטן ואין שינוי באוכל שאני אוכלת..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה
ד''ר יעקב מאור12/01/2009בבדיקת צואה לא אותרו טפילים. התלונות המתוארות אינן מוסברות על-ידי זיהום בתולעים. לבירור עליך לפנות לגסטרואנטרולוג מומחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיידק בקיבהאסתר12/01/2009
אני סובלת תקופה ארווכה מקוצר נשימה ושיעול עברתי את כל הבדיקות והכל נמצא תקין.ניגשתי שוב לרופא ריאות והוא אמר שיש לי אסתמה קלה ביותר וזה לא הגיוני לקוצר נשימה כזה הוא שאל האם יש בעיות בקיבה אז בעבר היה לי חיידק בקיבה שלא טופל כלל ונמצא בבדיקת נשיפה.אמר שכנראה זה ריפלוקס גם שגורם לבעייתי.נתן טיפול של כמויות אנטביוטיקה .מוקסיפן 500 מ"ג ,2 כדורים פעמיים ביום,קארין 500 מ"ג כדור פעמיים ביום,אןמפרה 20 מ"ג פעמיים ביום.הכל במשך 10 ימים ועוד חודש להמשיך אמפורה ואח"כ לעשות הפסקה 5 ימים ולעשות בדיקת נשיפה ואח"כ להמשיך אמפורה עד להודעה חדשה.השאלה שלי לגבי כמויות האנטביוטיקה למה צריך כל כך הרבה מוקסיפן זה יוצא 2000 מ"ג ליום ועוד קארין?האם זה הטיפול לחיידק עצמו וגם לריפלוקס?היום שלקחתי לראשונה אני מאוד חלשה וגם יש לי קצת צרבת וטעם לא טוב האם זה ככה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיידק
ד''ר יעקב מאור12/01/2009הטיפול בהליקובקטר פילורי שהוא חיידק הקיבה שעלול לגרום ליצירת כיבים בקיבה ובתרסריון כולל תרופות מורידות חומציות הקיבה כגון לוסק בשילוב מינונים גבוהים של אנטיביוטיקה כפי שהומלץ לך. הטיפול עלול להיות כרוך בתופעות לוואי של הרגשה רעה, בחילה ועוד. אין קשר בין נוכחות החיידק למחלת רפלוקס (החזר). באם סבורים שרפלוקס של חומצה מהקיבה לושט מחמיר את קוצר הנשימה הטיפול הינו בהורדת חומצה על ידי תרופות מקבוצת הלוסק במינון גבוה פעמיים ביום לפחות ל- 3 חודשים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך..
עדי12/01/2009תודה על המענה, אני שמחה שאין תולעים.. אך מה יכול להיות הרעשים מהקיבה ודימום בצואה מידי פעם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ד"ר יעקב מאור12/01/2009יש צורך בבירור גסטרואנטרולוג מומחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך חיידק
אסתר12/01/2009האם אומפרה הוא מקבוצת לוסק?כי זה מה שנתנו לי לקחת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך חיידק
ד"ר יעקב מאור12/01/2009באומפרה אותו חומר פעיל כמו בלוסק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עשיתי בדיקת גסטורוקופיהמתי11/01/2009
מה זה בקע סרעפתיוגם אזופגיטים בדרגה 2 ובליטה באזור BX-LES בתודה מראש מתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גסטרוסקופיה
ד''ר יעקב מאור11/01/2009אלה סימנים להחזר חומצה מהקיבה לושט. הטיפול העיקרי הורדת רמת החומצה בקיבה על-ידי תרופות כגון לוסק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- gptבעשט11/01/2009
בדמי נמצא 61 GPT הרופא טוען שזה שומן בדם רציתי לדעת אם כדי לעשות אולטראסאונד לכבד ?????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר GPT
ד''ר יעקב מאור11/01/2009יש לך עליה קלה באנזימי הכבד. אחת הסיבות השכיחות לעליה כזו היא כבד שומני שמופיע לרוב אצל אנשים בעודף משקל, יתר שומנים בדם, יתר לחץ-דם או סוכרת. אחת הדרכים הפשוטות לעשות אבחנה זו היא באמצעות אולטראסאונד המראה שינויים המתאימים לכבד שומני כאשר כשליש מתאי הכבד אוגרים שומן. יש לזכור כי להפרעה כזו כולל הפרעה באנזימי כבד עם כבד שומני יכולות להיות סיבות אחרות שיש לבררן על-ידי מומחה למחלות כבד או גסטרואנטרולוג מומחה העוסק במחלות כבד. .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רעשים בקיבהעדי11/01/2009
שלום, מזה כמספר שבועות יש לי רעשים מוזרים מהקיבה, מעין "פיצוצים" (אבל לא גזים). בנוסף, יש לי גם מידי פעם דם בעת מתן צואה. הדימום לא מטריד אותי כמו הרעשים בבטן. יש לציין שאין לי כאבי בטן ואין שינוי באוכל שאני אוכלת.. ממה נובעים הרעשים? זה ממש מטריד..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רעשים
ד''ר יעקב מאור12/01/2009יותר הגיוני להיות מוטרד מהדמם שדורש בירור של גסטרואנטרולוג מומחה ופרוקטולוג מומחה לבעיות פי-הטבעת. הרעשים הינם קולות תנועתיות המעי שאתה שם אליהם לב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרעשים חזקים בקיבה
קרין07/07/2009כבר מעל ל4 חודשים יש לי רעשים בקיבה, רעשים לא רגילים שאף פעם לא היו לי.
לא רק אני שומעת את הרעשים אלא גם האנשים שנמצאים סביבי, בעבודה או בלימודים. זה יוצר מצב ממש לא נעים. עשיתי בדיקה של החיידק ולא נמצאה כמות מספיקה של החיידק כדי לתת טיפול אנטיביוטי. קיבלתי טיפול של nirvaxal ו famotidine ושום דבר לא עזר והרופא לא יודע מה הבעיה. מה אפשר לעשות בנידון? ירדתי המשקל(כ-4 קילו) למרות שאין שינוי בתאבון והיציאות בסדר.
מה יכולה להיות הבעיה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרין
ד''ר יעקב מאור07/07/2009אני מתרשם שאת סובלת ממעי רגיש. פני ליעוץ פרטני של גסטרואנטרולוג מומחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאביםטל11/01/2009
שלום ברצוני לדעת האם בקע בסרעפת יכול לגרום להתקפים מאד חזקים שמשליכים על הגב , כאבים עזים מאד עד כדי ניטרול מוחלט האם זה הגיוני . ההתקף נמשך כ10 שעות. אשמח מאד לתשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים
ד''ר יעקב מאור11/01/2009על-פי-רוב בקע סרעפתי אינו הגורם לכאבים אלא אם מדובר בבקע גדול מאוד או בבקע מסוג פארא-איזופגיאלי (ממצא שניתן לאבחנו בצילום ושט-קיבה עם חומר ניגוד).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה מדאיגה :Sאנונימוס.10/01/2009
שלום,לאחרונה יש לי בעיה צואה אני מרגיש כאילו אני צריך ללכת לחרבן וכשאני צמגיע לשירותים לא יוצא כלום! אחרי המון מאמצים יוצא משהו ונכנס בחזרה (כן כן נישמע הזוי) רהע באמת לא יודע מה לעשות. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיה מדאיגה
ד''ר סטיבן מלניק10/01/2009מציע להפנות לרופא גסטרו לבדיקה- יתכן הרבה דברים אך ללא בירור לא ניתן להגיע לאבחנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפיטיטס סיערן09/01/2009
האם ישנם טיפולים חדשים או טיפולים בשלבי מחקר מתקדם עם תוצאות טובות? יש למה לצפות??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפטיטיס C
ד''ר סטיבן מלניק10/01/2009יש תרופות חדשות במחקר קליני עם שילוב של הטיפול הנוכחי . חלק של המחקרים גם יהיו בארץ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקה GOT , ALK Pרחלי08/01/2009
קבלתי תוצאות בדיקה של GOT 34 כאשר הטווח הוא עד 31. חיפשתי מידע וראיתי שבמקומות שונים נכתב שהטווח הוא עד 37. כמו כן הALKP הוא 160 כאשר הטווח הוא עד 120. שוב חיפשתי מידע ובמקום אחר ראיתי שהטווח הוא עד 137. תוכל בבקשה להסביר לי את השוני בטווחים. כמו כן להסביר לי השלכות אפשריות של הערכים הללו עד שאראה את הרופא המטפל. אני די בפניקה. נבדקתי לפני כשנה בבדיקה שגרתית והיה תקין. אני לא מרגישה כל בעיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות
ד''ר סטיבן מלניק09/01/2009ניתן רק לומר שיש עליה קלה באנזימים ויכול להיות זמני וקבוע והרבה מאוד גורמים. בכל אופן לא נראה מאוד מסוכן.
כל מעבדה יש הערכים שלו כתקינים ולכן השינוי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היפטיטיס סי וצריכת אלכוהולבל08/01/2009
שלום, מאוד חשוב לי לדעת אם מישהו פה יכול להפנות אותי למאמרים (או בעברית או באנגלית) שבהם מוסברת הסיבה לכך שלא מומלץ לצרוך אלכוהול לאדם שחולה במחלה). חשוב מאוד שההסבר יעסוק במחלה היפטיטיס סי. כמו כן, האם תוכלו להסביר לי האם כמות קטנה של אלכוהול (לדוגמה חצי ליטר בירה בהירה) נשארת בדם של אדם חולה יותר זמן מזו של אדם בריא, והאם ישנם מאמרים שיכולים להוכיח זאת? תודה רבה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלכוהול
ד''ר סטיבן מלניק09/01/2009מצרף מסקנות מספר רפוא באנגלית.
SUMMARY AND RECOMMENDATIONS Chronic hepatitis C and alcoholism are common causes of liver diseases in the United States and in many other countries. (See "Epidemiology of hepatitis C in alcoholic patients" above). Alcohol and HCV appear to act synergistically in promoting progression to cirrhosis and increasing the risk of hepatocellular carcinoma. (See "Effect of alcohol on the natural history of hepatitis C" above). The majority of the available data (in vivo and in vitro) suggest that ongoing but not remote alcohol consumption significantly impairs the efficacy of interferon-based therapy for HCV elimination. (See "Effect of alcohol on treatment of hepatitis C" above). A safe threshold of alcohol consumption has not been established to date. As a result, we suggest total abstinence of alcohol in patients with chronic HCV, particularly before initiation and during therapy (Grade 2C). (See "How much alcohol is too much?" above).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת?
רועי09/01/2009ברשותכם אצתרף לשיחה כל המאמרים שקראתי מתייחסים לשתיה בתדירות גבוהה מאוד מהרגלי השתיה הנורמלים בארץ. המאמרים מתייחסים ללפחות 2 כוסיות ביום, אך מה לגביי כוסית או 2 בשבוע?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאלכוהול והפטיטיס C
ד"ר יעקב מאור10/01/2009אין מידע על כמות אלכוהול "בטוחה" בחולים עם הפטיטיס C.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)