פורום מחלות כבד, גסטרואנטרולוגיה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה חשובה
    חן
    21/12/2008

שלום אצל דודתי בת ה50 גילו רמה גבוהה בבדיקות של ALK PHOSPHATASE ברמה של660 על איזו בעיה ממד זה מראה בכבד? האם זה מצב הפיך וניתן להחזיר את הממד למדד הנורמה ולהחזיר את הכבד למצב תקין? תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה חשובה

הוספת תגובה

• שאלה חשובה

ד''ר סטיבן מלניק
    21/12/2008

קודם כל זה יכול להיות ממקור עצמות ולא ממקור כבד.
    אם ממקור כבד זה בדרך כלל מרמז על בעיה בדרכי המרה אבל צריך להיות במעקב של רופא כבד כדי להגיע לאבחנה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טעם מר קבוע בפה
    יחיאלו
    20/12/2008

שלום ,השתנה לי הטעם בפה ויש לי תוספת מרירות ,עד כדי עיוות כל טעם שטעמתי בעבר, זה התחיל עם דלקת גרון אבל נשאר הרבה אחריה, כרגע זה מצוין לדיאטה אבל התאבון ,והמזון פשוט נהיו מאוסים . מה ניתן לעשות

לקביעת תור
    סגירה
    טעם מר קבוע בפה

הוספת תגובה

• טעם מר

ד"ר יעקב מאור
    20/12/2008

עליך להוועץ למומחה במחלות פה ולסת. האפשרויות הינן פטרת בלשון, שימוש התרופות מסוימות, מחסור בויטמינים מסוימים ועוד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ggt
    ליאורה
    20/12/2008

בבדיקות דם שביצעתי נמצא GGT 95 . לפני שנה התוצאה היתה 35. מה משמעות הדבר? האם יש קשר לכך שב- C.T. שעברתי נמצא הרחבה של דרכי המרה התוך והחוץ - כבדיים? האם הדבר קשור לכאבי בטן, נפיחות ולבחילות והקאות תכופות מהן אני סובלת כחצי שנה

לקביעת תור
    סגירה
    ggt

הוספת תגובה

• GGT

ד"ר יעקב מאור
    20/12/2008

לא ציינת את ערכי יתר אנזימי הכבדבעיקר הפוספטזה הבסיסית ALP ואת ערכי הבילירובין ואני מניח שהם תקינים. הרחבת דרכי המרה עלולה להצביע על חסימה בהן והדבר דורש בירור על-ידי גסטרואנטרולוג מומחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אולטרסנוט
    מרגלית
    20/12/2008

פירוש הבדיקה חולת קרהון עיבוי דופן קיבה דיפוסי קבה דיסטלית.תודה

לקביעת תור
    סגירה
    אולטרסנוט

הוספת תגובה

• שאלה

ד"ר יעקב מאור
    20/12/2008

לא ברור לי באיזו בדיקה נימצא העיבוי בדופן הקיבה אולטראסאונד, CT או אחר. בכל מקרה הדבר דורש בירור בגסטרוסקופיה ולעיתים גם באולטראסאונד אנדוסקופי (אולטרסאונד דרך הקיבה).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה דחופה לרופא
    sasi
    20/12/2008

אני סובל כבר כמה שנים מתסמונת המעי הרגיז לא ידעתי את זה עד פני כמה חודשים שהמצב החמיר וקראתי על באינטרנט , הבעיה שלי היא ש כל מה שאני אוכל אני חייב לשירותים באותו רגע, הזמנתי תור להרופא גסטרו עשיתי רק 2 בדיקות צואה ושתן חיכיתי חודש וחצי לתור שהגעתי הוא ראה את הבדיקות ואמר שאין לי כלום שהוא לא מוצא משהו חריג ושאין מה לעשות עם הבעיה שלי אני צריך לחיות עם זה לא נתן לי שום תשובה הגיונית ,אין מצב שאני יכול לחיות ככה לא מקובל עלי מה שהוא אמר לא יכול להיות שאין תשובה או דרך לטפל בבעיה בבקשה עזרו לי כי אני חושב שהרופא לא מקצועי והבעיה שלי חמורה מאוד עד כדי כך שאני לא אוכל כל היום רק בערב עוד דבר אמרתי לו שיש בדיקה של צינורית בבטן שאולי כדי שאני יעשה והוא אמר שאין טעם כי 90 אחוז מהאנשים לא מגלים כלום בבדיקה הזאת בבקשה עיזרו לי

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה דחופה לרופא

הוספת תגובה

• שאלה דחופה

ד"ר יעקב מאור
    20/12/2008

אני בטוח שפניה לגסטרואנטרולוג אחר שאצלו תמצא אוזן קשבל לבעיותיך תועיל לך. תוכל לעיין בסיפרו החדש של פרופ' עמי ספרבר מהמרכז הרפואי סורוקה בבאר-שבע הקרוי "לוקח לבטן במקום ללב"

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תרופת הפסרה
    מעין
    20/12/2008

שלום רב חליתי בלימפומה , קבלתי טיפול כימותראפי , בעקבות הטיפול התפרץ הנגיב איפיטטיס - בי כיום אני מקבל זפיקס , זה לא עזר הרופא הוסיף גם את תרופת ההפסרה . כיום אני לוקח כל יום כדור זפיקס והפסרה . קרוב לחצי שנה הפסרה וקרוב לשנה זפיקס . בעקבות קבלת הפסרה חלה ירידה במספר הנגיפים שואף לאפס . שאלתי : א - עד מתי עלי ליטול את ההפסרה ? ב - מדוע הפסרה לא נכללת בסל הבריאות כאשר הוכח לפחות אצלי שהיא מצילה חיים , עלותה יקרה כ-1500 שקל לחודש . תודה יוני

לקביעת תור
    סגירה
    תרופת הפסרה

הוספת תגובה

• הפסרה

ד"ר יעקב מאור
    20/12/2008

דווח לי שההפסרה (ועוד תרופות להפטיטיס B) אושרו לסל הבריאות 2009. ההחלטה לגבי אפשרות הפסקת הטיפול אמורה להיעשות על-ידי מןמחה למחלות כבד שיתחשב בנתונים שונים למשל ניתוני HBe של הוירוס לפני ותוך כדי טיפול. במרבית החולים הטיפול קבוע ודורש החלפה אך ורק אם מתפתחת עמידות לטיפול. בחלק מחולי הלימפומה הטיפול בהפסרה מוגבל לזמן מתן הכמותרפיה וכחצי שנה לאחר מכן. לא ניראה לי שזה המצב אצלך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מבנים פוליפואידים בבצל התריסריון
    טל
    19/12/2008

שלום רב, היום עשיתי בדיקת גסטרוסקופיה והאבחנה האנדוסקופית הייתה דלקת קשה עם ארוזיות בשליש התחתון של הושט ובתריסריון ומספר מבנים פוליפואידים בבצל תריסריון (בלוטות על שם ברונר). נאמר לי כי עלי לקחת תרופה בשם omepradex שני כדורים ליום למשך 3 חודשים. רציתי לדעת 1. מה המשמעות של מבנים פוליפואידים בתרסריון? 2. מה עוד אני יכולה לעשות מלבד הכדורים כדי לטפל בבעיה (דיאטה מיוחדת)? 3. והאם ניתן להירפא מהבעיה של הרפלוקס? 4. בנוסף יש לי סוכרת סוג , האם זה משפיע אחד על השני? תודה רבה טל

הוספת תגובה

• היפרפלזיה של בלוטות ברונר--

איקו
    31/03/2013

שלום--האם היפרפלזיה של בלוטות ברונר בדואדנום מהוים
    1. סיבוך בגלל שימוש ממושך בלנטון ? ( בגלל BARRET ?)
    2. באיזה אחוז יש מטפלזיה של הבלוטות ההיפרפלסטיות ?
    חג שמח ותודה
    איקו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מבנים פוליפואידים בבצל התריסריון - תגובה

פרופ' דורון זמיר
    05/04/2013

יש לךכנראה היפרפלסית תאי ברונר מצב שפיר בד"כ הטיפול לרפלוקס הוא PPI (לוסק לנטון ודומיהם) במיחדה והתרופות אינן מועילות במינונים גדולים ניתן לבצע ניתוח ע"ש ניסן שמרפא דפיניטיבית (הטיפול התרופתי והדיאטה מועילים רק בעת ביצועם. אין קשר ישיר לסכרת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מבנים פוליפואידים

ד"ר יעקב מאור
    19/12/2008

מדובר בהגדלה שפירה של בלוטות ברונר המפרישות חומר בסיסי בתרסריון. הבעיה העיקרית היא רפלוקס עם דלקת כימית (חומצה) בושט הדורשת טיפול בתרופות כמו אומפרדקס במינון גבוה לפחות למשך 3 חודשים. אין קשר ברור לסוכרת. ההמלצות התזונתיות: ירידת משקל. המנעות מעישון ואלכוהול. אחורות לא מלאות. המנעות מאכילה שעתיים לפני השינה. הפחתה בצריכת קפה, שוקולד, שומן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפטיטיסB
    צל
    18/12/2008

אלו תוצאות הבדיקות שקיבלתי: ANTINUCLEAR AB --- שלילי SMOOTH MUSCLE AB --- שלילי HEPATITIS Bs Ag --- pos HEPATITIS C Ab --- neg HEPATITIS Bc IgM --- neg HEPATITIS Be Ab --- pos HEPATITIS Be Ag -- neg HIV - 1+2 FIRST -- neg אשמח מאוד אם תוכלו להסביר לי את משמעות התוצאות צל

לקביעת תור
    סגירה
    הפטיטיסB

הוספת תגובה

• הפטיטיס B

ד"ר יעקב מאור
    19/12/2008

את נושאת נגיף הפטיטיס B אם כי לפי הבדיקות עדיין לא ברור אם בצורה פעילה או כנשאית. לשם כך יש לבדוק את אנזימי הכבד ורמת HBV DNA. אין לך הפטיטיס C וקרוב לודאי אין גם לא HIV.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עדול

צל
    28/12/2008

באחת מהתשובות באתרכם השתמשתם במושג עדול בכבד מה משמעות המושג?? תודה וחג שמח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עדול או גידול???

ד''ר יעקב מאור
    28/12/2008

להערכתי מדובר בשגיאת דפוס.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיון על מקרה במסגרת PBL
    מני ברכה
    18/12/2008

דנו במקרה על פציינט עם עודף משקל קל מאוד עם אנזימי כבד חורגים בהרבה מאוד מהנורמה ( 180ALT + 90 AST) במגמת עלייה מתמדת על מספר שנים. בוצעה בדיקת אולטרסאונד ונמצא כבד בעל תהודת הדים מוגברת. נשללו מחלות כמו ציליאק, סוכרת סוג 2, גורמי קרישה תקינים, ספירת דם תקינה, כימיה בדם תקינה, כמו"כ בדיקת הפטיטיס תקינה.לא בוצעה ביופסיית כבד. האם תוכלו להעניק רעיונות לגורמים נוספים? מלבד זאת, בספירת דם נמצאו 3% אאוזונופילים. האם תיתכן אפשרות שזיהום טפילי (נמטודות, אסקרסיס וכו') יגרמו לאבנורמליות?

לקביעת תור
    סגירה
    דיון על מקרה במסגרת PBL

הוספת תגובה

• דיון

ד"ר יעקב מאור
    19/12/2008

יש לזכור שכבד שומני יכול להופיע במספר מחלות כבד פרט לכבד שומני שלא מאלכוהול. ביניהם מחלת כבד אלכוהולית, הפטיטיס C , מחלת צליאק ומחלת וילסון. יש לשלול את כל האפשרויות הנ"ל באדם רזה או בעודף משקל קל עם כבד שומני. אם אלה נישללו הייתי מציע לבדוק מדדים לסיכון להתפתחות כבד שומני דהיינו פרופיל שומנים מלא, לנטר את לחץ הדם ולבסוף לנסות להעריך את מידת התינגודת לאינסולין למשל HBA1C או HOMA שהיא נוסחה המשלבת רמות גלוקוז ואינסולין בצום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אומפרדקס Z
    אלי
    17/12/2008

מה ההבדל בין אומפרדקס Z לאומפרדקס רגיל? ולמה הראשון אינו כרוך במרשם והשני כן? תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    אומפרדקס Z

הוספת תגובה

• אומפרדקס Z

ד"ר יעקב מאור
    19/12/2008

התכשיר ניתן במינון נמוך של 10 מ"ג. אומפרדקס או דומיו ניתנים במינון 20 מ"ג או 40 מ"ג.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גסטרוסקופיה להתיחס רק להודעה זו
    לימור
    17/12/2008

אני בת 34 כבר רשמתי לך לא מעט אתן תזכורת בגלל שאלתי לאחר שלושה חודשים של שלשולים התבצעה קולונסקופיה תקינה וגם ביופסיה מהמעי הדק הסופי תקין בדיקות דם לפני הקולונסקופיה הכל תקין חוץ מפריטין 13 והמוגלובין 11.4 והגסטרו ביקש גסטרוסקופיה בדיקת נוגדנים לציאלק יצא 3 והבנתי שזה שלילי לא רציתי לעבור את הגסטרוסקופיה וניסיתי לשכנע אותו לוותר בנתיים הסכים שאעשה בדיקות עוד חודשיים ואם הם יהיו תקינות יוותר על הגסטרו סקופיה שאלתי אמרת לי שניתן לעשות לפני ההחלטה לגסטרוסקופיה בדיקה סורולוגית לצילאק האם זו הבדיקת דם של הנוגדנים?? או שיש משהו נוסף ומה הסיכוי שאני אהיה חולת צליאק עם ביופסיה תקינה ורמת נוגדנים שלילי והאם זה בסדר לחכות עם זה הבדיקה לציאלק שביצעתי TRANSGLUTAMINASE IGA AB קטן מ 3 IMMUNOGLOBULIN A 222 אני רק אציין שגם שנה שעברה סבלתי שלושה חודשים מהשלשולים ולא עשיתי בירורים זה הלך והתמתן לבד עכשיו יש יציאה פעם עד פעמים ביום רכה מאוד

הוספת תגובה

• גסטרוסקופיה

ד"ר יעקב מאור
    19/12/2008

כנ"ל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גסטרסקופיה
    לימור
    17/12/2008

ד"ר שלום אני בת 34 כבר רשמתי לך לא מעט אתן תזכורת בגלל שאלתי לאחר שלושה חודשים של שלשולים התבצעה קולונסקופיה תקינה וגם ביופסיה מהמעי הדק הסופי תקין בדיקות דם לפני הקולונסקופיה הכל תקין חוץ מפריטין 13 והמוגלובין 11.4 והגסטרו ביקש גסטרוסקופיה בדיקת נוגדנים לציאלק יצא 3 והבנתי שזה שלילי לא רציתי לעבור את הגסטרוסקופיה וניסיתי לשכנע אותו לוותר בנתיים הסכים שאעשה בדיקות עוד חודשיים ואם הם יהיו תקינות יוותר על הגסטרו סקופיה שאלתי אמרת לי שניתן לעשות לפני ההחלטה לגסטרוסקופיה בדיקה סורולוגית לצילאק האם זו הבדיקת דם של הנוגדנים?? או שיש משהו נוסף ומה הסיכוי שאני אהיה חולת צליאק עם ביופסיה תקינה ורמת נוגדנים שלילי והאם זד"ר שלום אני בת 34 כבר רשמתי לך לא מעט אתן תזכורת בגלל שאלתי לאחר שלושה חודשים של שלשולים התבצעה קולונסקופיה תקינה וגם ביופסיה מהמעי הדק הסופי תקין בדיקות דם לפני הקולונסקופיה הכל תקין חוץ מפריטין 13 והמוגלובין 11.4 והגסטרו ביקש גסטרוסקופיה בדיקת נוגדנים לציאלק יצא 3 והבנתי שזה שלילי לא רציתי לעבור את הגסטרוסקופיה וניסיתי לשכנע אותו לוותר בנתיים הסכים שאעשה בדיקות עוד חודשיים ואם הם יהיו תקינות יוותר על הגסטרו סקופיה שאלתי אמרת לי שניתן לעשות לפני ההחלטה לגסטרוסקופיה בדיקה סורולוגית לצילאק האם זו הבדיקת דם של הנוגדנים?? או שיש משהו נוסף ומה הסיכוי שאני אהיה חולת צליאק עם ביופסיה תקינה ורמת נוגדנים שלילי והאם זה בסדר לחכות עם זה הבדיקה לציאלק שביצעתי TRANSGLUTAMINASE IGA AB קטן מ 3 IMMUNOGLOBULIN A 222 אני רק אציין שגם שנה שעברה סבלתי שלושה חודשים מהשלשולים ולא עשיתי בירורים זה הלך והתמתן לבד עכשיו יש יציאה פעם עד פעמים ביום רכה מאוד תודה רבה מראש ה בסדר לחכות עם זה הבדיקה לציאלק שביצעתי TRANSGLUTAMINASE IGA AB קטן מ 3 IMMUNOGLOBULIN A 222 אני רק אציין שגם שנה שעברה סבלתי שלושה חודשים מהשלשולים ולא עשיתי בירורים זה הלך והתמתן לבד עכשיו יש יציאה פעם עד פעמים ביום רכה מאוד תודה רבה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    גסטרסקופיה

הוספת תגובה

• גסטרוסקופיה

ד"ר יעקב מאור
    19/12/2008

הדרך לאבחן מחלת צליאק היא שילוב של ביופסית מעי דק בגסטרוסקופיה עם סרולוגיה (בדיקת דם) לנוגדנים כגון TTG. נוכחות של נוגדנים ללא ביופסיה מתאימה אינה מאבחנת מחלת צליאק והיעדר נוגדנים אינה שוללת מלת צליאק בודאות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה הטיפול היעיל ביותר לאולקוס ?
    אליס
    17/12/2008

ברצוני לדעת מה הטיפול היעיל ביותר לחולה אולקוס שאובחן וטופל מספר פעמים במשך 7 ימים כל פעם בClarithromycin עם אומפרזול.

הוספת תגובה

• טיפול בכיב

ד"ר יעקב מאור
    17/12/2008

כיב תרסריון עם הליקובקטר פילורי חיובי מטופל במשלב של 3 תרופות: תרופה מקבוצת מעכבי משאבות פרוטונים כגון אומפרדקס במינון פעמיים ביום בשילוב של מוקסיפן 2 גרם ליום ב- 2 מנות וקלריטרומיצין 1 גרם ב- 2 מנות ליום. משך הטיפול 7-14 יום. אלטרנטיבה למוקסיפן ברגישים לתרופה הינו מטרונידזול 1 גרם ב- 2 מנות. להערכתי לא קבלת טיפול שלם. קו שני של טיפול כולל 4 תרופות תרופה מקבוצת האומפרדקס עם 2 סוגי אנטיביוטיקה וביסמוט (קל-בטן).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פוליפ קיבה
    יוסי
    17/12/2008

שלום רב, שמי יוסי , אבי עבר לפני מספר ימים בדיקת גסרוסקופיה , הכל נמצא תקין , מלבד העובדה שהוצא לו מהקיבה: “פוליפ זעיר באנטרום”. שהוצא בשלמותו ונשלח לבדיקה שאלותי הם: 1. האם פוליפ הוא בעצם גידול סרטני או שזה רק גידול שעלול להפוך לסרטני אם לא מוציאים אותו? 2. האם לאחר ההוצאה דרוש רק מעקב אם הוא הוצא בשלמותו.? אני נורא מודאג על אף שהרופא של אבי אמר כי אין מה לדאוג ממתין לתשובה יוסי

לקביעת תור
    סגירה
    פוליפ קיבה

הוספת תגובה

• פוליפ בקיבה -המשך

יוסי
    17/12/2008

בנוסף נרשם באבחנה בגסטרוסקופיה-רירית נודלרית באנטרום-גסטריטיס?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פוליפים בקיבה

ד"ר יעקב מאור
    17/12/2008

פוליפים בקיבה הינם על-פי-רוב שפירים על רקע דלקת בקיבה או שימוש ממושך בתכשירים מסוג מעכבי משאבות פרוטונים כגון לוסק. הפוליפים גם אינם בסיכון מוגבר להפוך לממאירים ברוב המוחלט של המקרים. הסיכון בפוליפ הקטן מ- 1 ס"מ הינו מינימלי. יש להמתין בסבלנות לתוצאות הביופסיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• HEPATITIS DRUG INDUCE
    הילה
    16/12/2008

שלום רב אימי סובלת מ-anaplastic astrocytoma מזה 9 חודשים .טופלה בהקרנות ובכימוטרפיה -טמודל לפני כחודש אימי אושפזה עקב urosepsis לאחר טיפול אנטיביוטי ברוצפין גרמיצין ופלג'יל מצבה הוטב החום ירד וגם הלויקוציטים ירדו לצערי חל סיבוך נוסף massive pulmonary embolizm- rt+lt arteryהיא טופלה בקלקסן וקומדין לאחר כיומיים פיתחה טרומבוציטופניה -11000 לאחר יעוץ המטולוגי הופסק הטיפול ונלקח דם ל-hit שהיה חיובי 68% ואז החלה לקבל i.v orgaran למשך 24 שע' ולאחר מכן עברו לטיפול ב-s.c arixtra לאחר שהטרומבוציטים עלו החלה לקבל קומדין.שאלתי היא האם האורגרן \אריקסטרה יכולים לגרום לדלקת כבד בעת קבלתה לביח נלקחו תפקודי כבד Alk.phos541 Alt 158 Ast 109 Ld 686 במהלך האישפוז תפקודי כבד המשיכו לעלותAlk.phos 203 , Alt 926, Ast 375 בוצע us בטן ומיפוי כבד שהיו תקינים לאחר התיעצות עם רופאי גסטרו הומלץ על ביופסיית כבד אך בשל מצבה הכללי הירוד זה לא נעשה כעת אנו עוקבים אחר תפקודי כבד שממשיכים לעלות Alt 1400!!t מחר נבצע בדיקות חוזרות .

לקביעת תור
    סגירה
    HEPATITIS DRUG INDUCE

הוספת תגובה

• HEPATITIS DRUG INDUCE

ד''ר יעקב מאור
    17/12/2008

המקרה של אימך מורכב ויתכנו סיבות שונות להפרעה הכבדית כולל תרופות (שיתכן שלא ציינת את כולן), מצב זיהומי כללי או זיהום ממוקם בכבד (פטריתי?), ירידת לחץ דם בזמן התסחיף הריאתי, הפרעה בדרכי מרה ועוד. באופן ספציפי האורגרן/אריקסטרה לא דווחו עם תופעות לוואי כבדיות. אכן ביופסית כבד באם יתאפשר תוכל לקדם את האבחנה. רפואה שלימה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה