מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סאלזופיריןאיריס13/01/2008
שלום,
האם ניתן ליטול סאלזופירין 2 ג' ליום בזמן הנקה? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סאלזופירין
ד''ר יעקב מאור13/01/2008אין מניעה ממתן סאלזופירין או תכשירים אחרים מקבוצת חומצת ה- 5 אמינוסליצילית 5-ASA בעת הנקה. יש לזכור כי התרופות עלולות לגרום לשלשול בתינוק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקע סרעפתי ולידה טבעיתשרית13/01/2008
שלום ד"ר
אני בחודש ה-9 להריוני, זהו הריון שני שלי .
את ההריון הראשון ילדתי בקיסרי מאחר והתינוקת הייתה בתנוחת עכוז.
יש לי בקע סרעפתי מזה שלוש שנים ואני נוטלת כדורי זנידקס 150 מ"ג בוקר וערב .
רק רציתי לדעת האם יש סיכון בלידה טבעית בגלל הבקע הסרעפתי?
האם יתכן והבקע הסרעפתי יגדל ויסתבך?
מודה לך על הסיוע
שבוע נפלא
שרית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקע סרעפתי ולידה טבעית
ד''ר יעקב מאור13/01/2008לא קיימת בעיה בלידה טיבעית באישה עם בקע סרעפתי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
שרית14/01/2008שלום ד"ר
רציתי להודות לך על התשובה
אני רגועה עכשיו ,מאחר והייתי יותר לחוצה מעניין הבקע הסרעפתי מאשר הלידה עצמה
אלפי תודות וכל טוב
שרית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצירות לילדה בת 3.5עינת ויסמן10/01/2008
בתי בת ה- 3.5 סובלת מעצירות מזה כארבעה חודשים בעקבות יציאה קשה אשר היתה לה בעבר. נהגנו לתת לה שמן פרפין ואל-צירות של הדס אך בשל בשל חומציות אשר נגרמה וגרמה לדלקת יעצה לנו רופאת הילדים לעבור לאבילק.
מזה כשבועיים אנו נותנים לה, תחילה נתנו כמות של 5cc, והתוצאה היתה יציאות רכות מספר פעמים ביום אך לאחר כשבוע שוב הופיעו יציאות כל 3-4 ימים גם כאשר אנו מגדילים את הכמות 5cc פעמיים ביום וחזרו יציאות קשות.
מה עלי לעשות, האם להעלות את המינון?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עינת ויסמן
ד''ר סטיבן מלניק11/01/2008אני לא רופא גסטרו ילדים כך שקשה לי לתת יעוץ.
מציע להפנות לרופא הילדים ולפורום רפואת ילדים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- hepatitisדינה09/01/2008
דוקטור שלום
אני מודאג בקשר לאבי בבדיקת hepatitis bs ab באפריל 2007 יצא 34.2
ב9.1.08 יצא 111.47
hepatitis bs ag שלילי ן hepatitis c ab שלילי על מה מעידה הבדיקה הנל
ןלמה הערך עולה
מודה לך מאוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר HBV
ד''ר סטיבן מלניק09/01/2008זה מצביע על מצב של חיסון נגד HBV ולחילופין שהוא הבריא. יש לבדוק anti-HBcAb על מנת להבדיל בין חיסון לבין זיהום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפטיטיס cוטכ09/01/2008
שלום דוקטור רציתי לשאול מה הסיכוי להעביר הפטיטיס c מבחורה לגבר בתחילת מחזור ומה רמת האמינות לבדיקת pcr שלילי כשבועיים לאחר המיקרה ?במידה ולא מספיק אמין שבועיים כמה זמן מהמקרה אני יכול לבצע pcr ולהיות שקט
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר HCV PCR
ד''ר סטיבן מלניק09/01/2008אם יש חשיפה לדם ויש פצע באבר המין יש סיכוי. לרוב אבל HCV לא עובר דרך יחסי מין. PCR אחרי שבועיים לא אבחנתי. יכול להופיע לאחר כמה ימים עד ל 8 שבועות. ללא ברור מהתקופה המינימלית שPCR שליל שולל זיהום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כבד שומני בהמשך לשאלה הקודמתעדי08/01/2008
קודם כל ,תודה רבה על התשובה.
אם אפשר שאלה נוספת .
אני מנסה לרדת כבר 3 חודשים ולא מורידה אפילו גרם אחד?, מה עושים?בגלל הטחול המוגדל האם אני יכולה לעשות פעילות גופנית?
מה הסיכוי שיבקשו ביופסיה או שיספיק מיפוי כבד?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לעדי
ד''ר סטיבן מלניק08/01/2008לדעתי התעמלות עם סביב 400 קלוריות כל ססיה - 3 פעמים לשבוע-יכולה לתרום. לא כדי לעשות קרב מגע עם טחול מוגדל אבל השאר בסדר.
היום יש דרך להעריך הפטולוגיה של כבד שומני מבדיקות דם ללא ביופסיה. מיפוי בדרך כלל לא נחוץ בכלל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהסיון07/01/2008
אבי בן 67 חלה בסרטן מעי הגס. נותח והגידול הוצא בהצלחה, אך החלמה הייתה מאוד ממושכת וקשה.לצערי התגלו בבדיקת PET גרורות בודדות בכבד. קיבל טיפול כימיאוטרפי בPPT וAvastine . כרגע מחכה לבדיקה נוספת של PET והמלצה לניתוח. האם כדאי לנתח? מהם הסיכונים? מהם הסיכויים להצלחה? האם נתן להוציא גרורות ולעצור את התפתחותן בדרכים אחרות ולא בניתוח.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרטן מעי גס
ד''ר סטיבן מלניק08/01/2008יש תוצאות טובות בניתוחים לכריתת גרורות. תלוי בגודלם ומיקומם בכבד- לזה יש להתייעץ עם הכירוג.
אחד הגורמים החשובים להצלחה הוא המצב של הכבד מחינת מחלות אחרות - ורזרבה כבדית לתפקד.
למרות שזה נשמע לא הגיוני להוציא גרורות טיפול זה מאוד מוצלח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף: הרגשת אש בקיבהג'ורג'05/01/2008
שלום
בעיה מאוד מציקה לי בזמן האחרון מרגיש אש בוערת בקיבה, לחץ הדם יורד מרגיש התקררות, מתחיל להזיע. מה הסיבה? יכול להיות אולקוס? אני בלחץ מטורף של בחינות מה אפשר לעשות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרגשת אש בקיבה
ד''ר יעקב מאור05/01/2008ראשית עליך להרגע מעט ולנסות להוריד מלחץ הבחינות. שנית עליך לפנות לך זמן ליעוץ אישי ולבדיקות של גסטרואנטרולוג מומחה שגם יתן לך טיפול סימפטומטי ראשוני.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צרבות ובקע סרעפתי - אנזימי עיכולאוהד05/01/2008
שלום. בן 30 מזה כשנתיים סובל מצרבות. לפני כשנה וחצי ביצעתי גסטרוסקופיה שהראתה בקע סרעפתי קטן - בינוני. עד היום הסתדרתי עם לנטו 15 או 30 פעם ביום בבוקר. לאחרונה (חודש) המצב החריף מאוד, כל הזמן צרבות והרגשת צריבה בחזה, כולל לפעמים החמרה באסטמה. הרופא (הייתי גם ביעוץ מומחה) העלה לי ל לנטון 30 פעמיים. המצב לא מה שכן אני לפעמים מרגיש שהאוכל לא מתעכל וזה עושה לי בחילות (לוקח מדי פעם פרמין). קראתי שאפשר להוסיף אנזימי עיכול (קניתי חבילה והרכיבים הם עמילאז, פפטידאז, גלוקועמילז, פרוטאז, ליפאז... ) בשעת הארוחה.
רציתי לשאול אם זה לא יחמיר הצרבת והאם יש ארוחה ספציפית ביום שמומלץ להוסיף ? האם יש צורך ? בעוד כחודש וחצי אבצע ניטור PH, עד אז מנסה לשפר את איכות החיים שמאוד הדרדרה (לגבי שאר העזרים - אני לא אוכל אחרי 18, ישן גבוה, וכדומה)
ועוד שאלה - רבע כפית סודה לשתיה עם כוס מים - יכול להזיק ? לאיזו תקופה אפשר להשתמש בזה אם זה יעזור ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צרבת ובקע סרעפתי - אנזימי עיכול
ד''ר יעקב מאור05/01/2008התלונות שציינת מתאימות למצב שניקרא דיספפסיה. מצב של הרגשת מלאות, בחילות ולעיתים הקאות לאחר ארוחה. ההחמרה יכולה לנבוע מעליה במשקל, צריכת אלכוהול מופרזת, עישון או שינויים התנהגותיים ותזונתיים אחרים. במצב זה יעזרו כמובן שינוי אורחות החיים. בנוסף יכולים להועיל העלאת מינון תרופות מסוג מעכבי משאבות פרוטונים כגון לנטון - כפי שהוצע לך ומתן תכשירים פרוקינטיים (מגבירי התכווצות הקיבה) כמו פרמין או מוטיליום. באם אלה לא עוזרים יש מקום לשקול עם הגסטרואנטרולוג המטפל ביצוע גסטרוסקופיה חוזרת לשלילת התהוות פתולוגיה חדשה במערכת העיכול העליונה.
לתכשירים המכילים אנזימי עיכול אין תפקיד בטיפול במצב זה. סודה לשתיה הינה סותר חומצה מאוד חלש שיכול לעזור במידה מסוימת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיידקנרקיס03/01/2008
שלום ד"ר יעקב מאור,
בהמשך לשאלתי לגבי החיידק הליקובקטר,
האנטיביוטיקה שלקחתי לא עזרו לי וגם הכדור לוסק לא עזר וניסיתי פעמיים,
מה בכל זאת ניתן לעשות אים הכדורים לא עוזרים ?כי תמיד שאני אוכלת משהו אז כאילו האוכל לא מתעכל כמו שצריך.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיידק
ד''ר יעקב מאור03/01/2008קיימים משלבים טיפוליים המשמשים כקו שני לאחר כישלון הכחדת חיידק ההליקובקטר פילורי בטיפול הראשון. כפי שציינתי לגבי תלונותיך אני ממליץ כי תפנה לגסטרואנטרולוג מומחה במטרה לבצע בירור מסודר של הסיבה לכאבים כולל אנדוסקופיות של דרכי העיכול, CT וכדומה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ממצא של תהליך אקוגני בבדיקת USבן ציון03/01/2008
שלום,
בבדיקת US נתגלה ממצא של תהליך אקוגני בקוטר של 3.7 ס"מ (לא מ"מ) באונה ימנית ו 0.8 ס"מ באונה שמאלית של הכבד.
כל שאר הבדיקות (דם, שתן, כליות, דרכי השתן) "מעולות".
סובל מלחץ דם ומטופל באוקסר+ 50 מ"ג.
1. מה משמעות הממצא הנ"ל ?
2. האם זה אחד הגורמים ללחץ דם?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממצא של תהליך אקוגני בבדיקת US
ד''ר יעקב מאור03/01/2008ככל הניראה מדובר בהמנגיומה שהוא תהליך המורכב מכלי דם מורחבים בהם קיימת זרימת דם מאוד איטית. התהליך הינו שפיר ואינו נוטה לדמם במיוחד בגדלים שציינת שנחשבים קטנים. להערכתי רצוי לאשר את טיב הממצא באמצעות CT בשיטב תלת-פאזית ובבדיקות דם שיכללו תפקודי כבד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהממצא של תהליך אקוגני בבדיקת US
ד''ר יעקב מאור03/01/2008ככל הניראה מדובר בהמנגיומה שהוא תהליך המורכב מכלי דם מורחבים בהם קיימת זרימת דם מאוד איטית. התהליך הינו שפיר ואינו נוטה לדמם במיוחד בגדלים שציינת שנחשבים קטנים. להערכתי רצוי לאשר את טיב הממצא באמצעות CT בשיטה תלת-פאזית ובבדיקות דם שיכללו תפקודי כבד.
אין קשר ליתר לחץ-דם או לטיפול בו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהממצא של תהליך אקוגני בבדיקת US
בן ציון04/01/2008תודה על התגובה המהירה.
מה הטיפול המומלץ במידה ואכן זהו הממצא?
האם יש צורך בהתערבות חירורגית ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהממצא של תהליך היפראקוגני ב- US
ד"ר יעקב מאור04/01/2008ברוב המוחלט של המקרים אין צורך בטיפול ניתוחי או אחר בהמנגיומה. לעיתים כאשר לא בטוחים באבחנה יש צורך במעקב .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשך לתשובהנרקיס02/01/2008
ד"ר יעקב מאור שלום,
בהמשך לתשובתך בקשר לחיידק הליקובקטר, אז החיידק הזה כן גורם לי לכאבים ובחילות מידי פעם.
מה אני אמורה לעשות ?כי עשיתי בדיקת גסטרוסקופיה וגילו לי דלקת של רירית האנטום,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך לתשובה
ד''ר יעקב מאור02/01/2008ראשית, דלקת של רירית הקיבה נימצאת כמעט בכל המקרים בהם נימצא את חיידק ההליקובקטר פילורי בקיבה.
שנית, אני ממליץ לנסות טיפול להכחדת החיידק. הטיפול כולל שני סוגי אנטיביוטיקה יחד עם תרופות מסוג מעכבימשאבות פרוטונים כגון, לוסק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אליקובקטרנרקיס01/01/2008
שלום ד"ר,
מזה שנתיים אני סובלת מחיידק האליקובקטר, בתחילה טופלתי ע"י אנטיביוטיקה וכדורים שונים שלא כל כך עזרו כי לאחר כמה חודשים זה התפרץ ושוב טופלתי ע"י אנטיביוטיקה וכדורים,
עד היום הייתי אצל כל מיני רופאי גסטרו שונים ש"דחפו" לי כדורים שונים אך ללא הצלחה, רוב הזמן יש לי כאבים בכיבה, בחילות וכאבי בטן וישנם לילות וימים שאני לא ישנה מרוב כאבים. האים יש לך איזשהוא פיתרון לבעיה זו ?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הליקובקטר
ד''ר יעקב מאור01/01/2008חיידק ההליקובקטר פילורי נימצא במחצית האוכלוסיה ונוכחותו כשלעצמה אינה גורמת לכאב. רק באם החיידק גורם נזק לרירית כגון, כיב-אולקוס יופיעו כאבים. אני ממליץ כי תפנה לגסטרואנטרולוג מומחה במטרה לבצע בירור מסודר של הסיבה לכאבים כולל אנדוסקופיות של דרכי העיכול, CT וכדומה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הליקובקטר פילורי וצואה שחורהמיכל01/01/2008
שלום רב,
אני סובלת מהליקובקטר פילורי.
כרגע אני לא לוקחת תרופות.
מס' היציאות שלי גדלו.
בסביבות ה-5,6 ממוצע ביום.
ביום האחרון יש לי צואה שחורה.
האם זה מסוכן?
מה עליי לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הליקובקטר פילורי וצואה שחורה
ד''ר יעקב מאור01/01/2008צואה שחורה יכולה להיות תוצאה של נטילת תרופות מסוימות כגון ברזל אבל גם להצביע על דימום מדרכי העיכול העליונות. לכן, עליך לפנות ליעוץ רפואי בדחיפות כדי שיוברר אם מדובר בדמום המצריך בירור וטיפול דחופים במסגרת בית-חולים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מבנה אקוגני בכבדיקי01/01/2008
שלום,
ביצעתי US וכדרך אגב התגלה ומבנה אקוגני על אחת מאונות הכבד בגודל 2-3 ס"מ.
אני בדרך לביצוע CT אבל בינתיים:
האם זו אינדיקציה לגידול ממאיר ?
האם יכול להיות שהמבנה נוצר כתוצאה ממחלה שהשפיעה על הכבד לפני עשרים שנה (ברוצלוזיס)?
תודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מבנה אקוגני בכבד
ד''ר יעקב מאור01/01/2008סביר כי המבנה האקוגני הינו המנגיומה שהוא איזור של כלי דם מורחבים. מדובר בתהליך שפיר שאינו מסוכן ואינו גורם לדמם. יש להשלים את הבירור בבדיקות דם ובהדמיה נוספת כגון, CT (שצריך להיות בשיטה תלת-פאזית). לברוצלוזיס אין קשר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)