פורום מחלות כבד, גסטרואנטרולוגיה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סובל משלשולים
    דידי
    29/11/2007

שלום רב!
    בן 35,מזה כחודשיים,אני סובל משלשולים ויציאות רכות בממוצע 3 פעמים ביום.
    בנוסף יש לי גזים המלווים בריח ממש לא נעים ,הבטן נפוחה ,אין לי התרוקנות מלאה ושורף לי בפי הטבעת.
    (אין לי חום או דימום מפי הטבעת).
    בדיקות צואה שעשיתי יצאו תקינות.מעולם לא סבלתי מבעיות בדרכי העיכול.
    אשמח לקבל את חוות דעתך.
    תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    סובל משלשולים

הוספת תגובה

• שלשולים

ד''ר סטיבן מלניק
    29/11/2007

אתה סובל משלושל כרוני ובדיקה רק של צואה אינה מספיקה לקבוע שאין בעיה במע העיכולץ יתכן הרבה דברים.
    מציע להפנות לבירור מקיף אצל רופא גסטרו. לא ניתן להגיע לאבחנה בדרך הפורום.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סמנים המצבעים תפקודי כבד PSC
    רחל
    28/11/2007

רציתי לדעת האם בעיה בתפקודי כבד יכולה להעלם עם תיפול מתאים ומה הוא הטיפול.
    יש לציין שזה כתוצאה מקרוהן. התרופה שהמליצו לקחת היא DURUINETH .
    הרופא שהמליץ גסטרו. אני נואשת .

הוספת תגובה

• סמנים המצבעים תפקודי כבד PSC

ד''ר יעקב מאור
    28/11/2007

קיימות מספר סיבות לעליה באנזימי כבד במחלת קרון וביניהן Primary Sclerosing Cholangitis-PSC. הטיפול העיקרי ב- PSC כולל מלח מרה בשם Ursolit-Ursodeoxycholic Acid במינון גבוה והרחבת היצרויות בדרכי המרה. הטיפול שציינת הינו ככל הניראה 6-Mercaptopurine או Puri Nethol שהוא טיפול מקובל למחלת קרון ויכול לעזור בחלק ממקרי ה- PSC. לצערי עדיין לא קיים טיפול המרפא PSC. עליך להיות במעקב גסטרואנטרולוג ומומחה למחלות כבד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיעול
    ירון
    27/11/2007

שלום

מידי כמה ימים יש לי התקפי שיעול, המדובר ב-10-30 דקות של שיעול די חזק, הייתי מתאר אותו כמאולץ ושטוח לא נבחני או ליחתי.
    במהלך השיעול העיניים דומעות, אני מרגיש חולשה ותחושה של בחילה שלעיתים רחוקות מובילה לפליטה של מאין ליחה צמיגית ו/או קצף לבן ו/או שארי אוכל אחרון.

למשל הערב לאחר שאכלתי שקית במבה ואחריה תפוז, הרגשתי פתאום מין חולשה בגוף שמיד לאחריה החל התקף שיעול עם טיפה בחילה ודמעת, לאחר מספר דקות הרגשתי ליחה בטעם הבמבה שעולה לי לגרום ומאלצת אותי לפלוט אותה החוצה, כמו הקאה, זה קרה פעמיים עם פליטה קטנה של קצף וכנראה שיירי הבמבה.
    אגב, כמעט בכל הפעמים אני מרגיש צורך לעשות גרעפסים כדי לשחרר תחושה מקילה.

לרוב בזמן ההתקף אני מרגיש צורך לצאת לשירותים ולהתפנות (כאשר בדרך כלל אני יוצא אחת ליום כמו שעון בבוקר בקימה).

- מה יכולה להיות התופעה הנ"ל ?
    - האם זה יכול להיות משהו רציני ומסוכן ?
    - יתכן כי נגרם מריפלוקס ? (בעוד כחודש יש לי תור לבדיקת גסטרו בשל הסיפור הזה ובשל תלונות על צרבת שמופיעה בעיקר בבוקר כחצי שעה לאחר הקימה).
    - האם במבה ידוע כמאכל שגורם לריפלוקס או יכול להיות טריגר להתקף כזה? עוד מאכחים בעייתים?
    - האם מחלות בדרכי העיכול כמו שאתות יכולות לגרום לתסמינים כאלה ?

תודה על כל עזרה והכוונה

לקביעת תור
    סגירה
    שיעול

הוספת תגובה

• שיעול

ד''ר יעקב מאור
    28/11/2007

שיעול חזק עלול לגרום לתחושות שתארת כולל רפלקס להקאה. מצד שני שיעול יכול להגרם מרפלוקס-החזר של חומצה מהקיבה לושט ויש מקום לתת טיפול בתרופות מורידות חומצה מסוג מעכבי משאבות פרוטונים (למשל לוסק) במינון גבוה לתקופה של מספר חודשים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יעוץ - דימום
    ירון
    27/11/2007

שלום לכם

מזה תקופה אחת לכמה ימים במהלך היום, אני מרגיש טעם של דם בפה, לאחר שאני יורק, הרוק מעט אדום ולפעמים רואים בו מעין פס אדום קטן (כמו קריש, אבל לא קשה ומוצק).

לאחר יריקה אחת של רוק עם מעט מאוד דם התופעה לא חוזרת עד הפעם הבאה.

רציתי לדעת:

* היתכן כי מקור הדם הוא מהחניכיים ? גם אם יש רק טיפה אחת קטנה בכל פעם ?
    * האם יתכן כי דמם כזה בכמויות כאלה קטנות, חד פעמיות אחת לכמה ימים יכולים להגיע מהגרון או הקיבה ?
    * בסוף החודש יש לי בדיקת גסטרוסקופיה בשל צרבות ושיעול מידי פעם, האם רופא הגסטרו יוכל בבדיקה לראות ולבדוק את הגרון והקיבה/ושט/תריסריון למקור הדימום והאם אבחנתו תהיה אמינה ולא אצטרך לבצע בירור נוסף בנושא ?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    יעוץ - דימום

הוספת תגובה

• יעוץ - דימןם

ד''ר יעקב מאור
    28/11/2007

המקורות הסבירים לדמם מסוג זה הם מחלל האף והפה ופחות סביר מדרכי הנשימה התחתונות.
    לא! ניראה לי כי מקור הדמם הוא מדרכי העיכול העליונות. בכל מקרה אתה אמור לעבור גסטרוסקופיה בגלל תלונות אחרות ואילו ישללו בעיה בושט, קיבה ותרסריון. לגבי המערכות האחרות עליך להוועץ במומחה לאף-אוזן וגרון, מומחה למחלות חניכיים-פריודונט ואם אלו לא יעלו ממצא להוועץ במומחה למחלות ריאה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בקשה לייעוץ
    לירון
    27/11/2007

אני נמצאת בהודו. כבר 3 ימים יש לי כיווצים בבטן, ה מ ו ן גזים, בטן נפוחה (בטן עליונה) גרעפסים בטעם של ביצה. רק היום (היום ה-4) שילשלתי בבוקר. הרופא המקומי אמר שמדובר בקשיי עיכול ונתן לי כדור להקלה בשם zecid. הלילה לא ישנתי בגלל הכאבים והגזים. מה עושים? איך מקלים על הגזים? מה מותר לאכול במצב הזה?

לקביעת תור
    סגירה
    בקשה לייעוץ

הוספת תגובה

• בקשה לייעוץ

ד''ר יעקב מאור
    28/11/2007

ככל הניראה מדובר בזיהום בדרכי העיכול. אם התלונות לא יחלפו תוך מספר ימים יש לשקול טיפול אנטיביוטי בפלג'יל או בפרוטוציד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    0
    26/11/2007

כאב כשלוחצים ביד בצד ימין בטן תחתונה-בוצע קולונוסקופיה,סיטי ואולטרסאונד וגינלי-הכל תקין.מה זה יכול להיות?תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שאלה

ד''ר יעקב מאור
    28/11/2007

לכאב בבטן ימנית תחתונה יתכנו סיבות רבות שמקורן במערכות רבות בגוף. רצוי כי רופא המשפחה ירכז את הבירור ויפנה אותך ליעוץ למומחים השונים: גסטרואנטרולוג, כירורג (בדיקת בקעים במפשעה), גניקולוג.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שילשול חריף בזמן ההריון
    לילך
    25/11/2007

מזה שלושה ימים אני סובלת משילשולים חריפים כארבע פעמים ביום מלויים בכאבי בטן
    יש לציין כי אני בשבוע העשירי להריון. האם זה יכול לפגוע בהתפתחות העובר מכיוון שהוא לא מקבל את המרכיבים החיוניים להמשך התפתחותו?

לקביעת תור
    סגירה
    שילשול חריף בזמן ההריון

הוספת תגובה

• שלשול

ד''ר סטיבן מלניק
    25/11/2007

אנני חושב ש3 ימים של שלשול עם 4 פעמים ביום יסכן העובר.
    רק אם ממשיך יש להפנות לרופא המטפל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלטרול
    דן
    25/11/2007

כדורי אלטרול מוכחים כיעלים להקלה במעי רגיז?!
    האם בכל רמה של מעי רגיז מקבלים טיפול תרופתי או רק מדרגת חומרה מסוימת והילך..

לקביעת תור
    סגירה
    אלטרול

הוספת תגובה

• אלטרול

ד''ר סטיבן מלניק
    25/11/2007

הרבה חולים לא תריכים טיפול תרופתי ואני לא חושב שאלטרול יעיל לכל מקרה.
    הטיפול למעי הרגיז מאוד אינדודואלי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• PSC
    נעמה
    25/11/2007

אני בת 33 מרגישה טוב מאד , בבדיקות דם נמצאו תפקודי כבד גבוהים, דבר שידוע לי כבר מזמן היותי חיילת .
    עכשיו החליטו שיש לי חשד ל PSC אני וכולם סביבי עצובים מאד לאחר שהרופאים אמרו שאין מה לעשות ורק להינות מכל יום .

מה ניתן לעשות ?
    באיזה מקום בעולם יש פיתרון לזה חוץ מאשר לעשות בדיקות דם כל חודשיים לוודא שאין גידולים
    או החמרה בתפקודי הכבד .
    מה ניתן לעשות ?????... אנא עיזרו לי .

אנא כיתבו לי תשובה למייל [email protected]

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    PSC

הוספת תגובה

• PSC

ד''ר סטיבן מלניק
    25/11/2007

PSC אומנם מחלה שלא ניתן לרפא אבל יש טיפולים שניתן להציע- כולל הרחבה של היצרויות ומתן URSOLIT.
    ייש צורך במעקב קרוב של רופא .
    אם המחלה מתקדמת השתלת כבד אופציה.
    ה Mayo בארה"ב אולי המקום עם הנסיון הרב ביותר- רופא בשם keith Lindor פעיל מאוד שם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• PSC

ד''ר סטיבן מלניק
    25/11/2007

PSC אומנם מחלה שלא ניתן לרפא אבל יש טיפולים שניתן להציע- כולל הרחבה של היצרויות ומתן URSOLIT.
    ייש צורך במעקב קרוב של רופא .
    אם המחלה מתקדמת השתלת כבד אופציה.
    ה Mayo בארה"ב אולי המקום עם הנסיון הרב ביותר- רופא בשם keith Lindor פעיל מאוד שם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• mrcp
    מיכל
    24/11/2007

הופניתי ל-MRCP. ברצוני לשאול: היכן מבצעים MRCP ואיך מתבצעת הבדיקה? האם היא בסל הבריאות?

לקביעת תור
    סגירה
    mrcp

הוספת תגובה

• MRCP

ד''ר יעקב מאור
    24/11/2007

מדובר בבדיקת MRI תהודה מגנטית גרעינית של דרכי המרה והלבלב. הבדיקה מבוצעת בבתי-החולים הגדולים ובמספר מכונים. הבדיקה מאושרת על-ידי הקופות ברוב המוחלט של המקרים המתאימים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התייעצות-קרוהן
    אסף
    24/11/2007

אני מתנצל על אורך ההודעה וכמות השאלות. אודה לכם אם תוכלו לייעץ לי בבעיה המטרידה את מנוחתי לאחרונה.
    אני חולה בקרוהן (אובחנתי לפני כ-8 חודשים) ומזה 3 חדשים ברמיסיה.
    הטיפול שאני מקבל הינו 3 גר' כדורי פנסטה ליום ולפי החלטת רופא הגסטרו שלי לעוד שנים רבות. כיום מצבי טוב (לפחות לפי הרגשתי הכללית).
    הגם שאינני מבין דבר בתחום הרפואה יש לי בעיה עקרונית להכניס לגופי מדי יום כמות כה גדולה של תרופות כימיות וזאת על אף שאני מבין שאינני אדם בריא ואת משמעות המחלה בה אני חולה. השכל הישר אומר שכמות גדולה של תרופות על בסיס יומי יכולה גם להזיק (ולמערכות אחרות בגוף) שהרי חייבים להיות 2 צדדים למטבע. מכיוון שאני אמור לקחת כמות זו למשך מספר שנים ולא לתקופה קצובה יש לי משבר רציני עם הטיפול של הרפואה המערבית.
    הבעתי את מה שאני כותב כאן בפני רופא הגסטרו שלי ועל אף שבהחלט הבין אותי הסביר לי שאני מקבל טיפול מקובל. לטענתו הכדור פנסטה אינו כדור שמזיק אלא להיפך - שומר על מערכת העיכול כולל נגד סרטנים שאני עלול לחלות בהן בסבירות יותר גבוהה עקב המחלה.
    במקביל לטיפול הקונבנציונאלי התחלתי להיות מטופל בנטורופתיה. הנטורופת שאיתו התייעצתי לא הורה לי להפסיק עם הכדורים אבל בהחלט נתן לי להבין שמדובר ברעל לכל דבר.
    לאחר מחשבה עמוקה החלטתי על דעת עצמי בלבד להפסיק עם הכדורים ואני מזה מספר ימים כבר לא נוטל אותם. כמובן שאני יודע שאני נוטל על אחריותי סיכון לא מבוטל דבר שגורם לי כל יום להתלבטות - אני עדיין לא שלם עם ההחלטה.
    עולות אצלי המון שאלות שברצוני לשאול. אני מתנצל על כמות השאלות אבל אשמח אם בכל זאת תוכלו לענות עליהן:
    האם תוכלו לפרט או לשלוח אותי למראי מקום בו אוכל ללמוד על הרכב הפנטסה ומשמעות הנטילה שלו ? מה היא פעולתו החיובית (האם תורם גם לריפוי?) ואילו השלכות שליליות יכולות להיות לנטילה ארוכת טווח של הפנטסה (דבר המעניין אותי במיוחד) ?
    האם לאחר שהפסקתי כעת ליטול את הכדורים וחס וחלילה ארגיש לא טוב עוד מספר ימים אוכל לחזור ולשוב את אותם הכדורים או שאצטרך להתחיל עם תרופה חדשה ? ניתן לעשות הפסקות לתקופות עם כדור הפנטסה ? מה המשמעות של הפסקה עם הפנטסה לתקופה ?
    האם אני לוקח על עצמי סיכון גבוה מדי לטעמכם ?

כאמור זו דילמה לא פשוטה עבורי.

לקביעת תור
    סגירה
    התייעצות-קרוהן

הוספת תגובה

• התייעצות קרוהן

ד''ר יעקב מאור
    24/11/2007

האם תוכלו לפרט או לשלוח אותי למראי מקום בו אוכל ללמוד על הרכב הפנטסה ומשמעות הנטילה שלו ? מה היא פעולתו החיובית (האם תורם גם לריפוי?)
    הפנטסה הינה תרופה מקבוצת ה- 5-Aminosalicylic Acid.
    5-ASA.
    משפחת תרופות זו דומה!!! אך לא זהה לאספירין. לאחר נטילתה הפנטסה מגיעה לחלק האחרון של המעי הדק ולמעי הגס ושם מתרחשת פעולתה נוגדת הדלקת. לפנטסה ולתרופות מקבוצה זו יכולת להשרות הפוגה-רמיסיה של מחלת קרוהן בצורה קלה עד בינונית ולשמור על ההפוגה בעיקר במחלת קרוהן המערבת את המעי הגס!!!.
    ואילו השלכות שליליות יכולות להיות לנטילה ארוכת טווח של הפנטסה (דבר המעניין אותי במיוחד)?
    לתרופות מסוג 5-ASA תופעות לוואי מועטות ביותר ונחשבת בטוחה מאוד. יתכנו תופעות כלליות כגון כאב ראש, בחילה ועוד. התרופה באופן נדיר!!! עלולה לגרום נזק כליתי ולכן יש לבדוק תפקודי כליות ושתן מידי פעם.
    האם לאחר שהפסקתי כעת ליטול את הכדורים וחס וחלילה ארגיש לא טוב עוד מספר ימים אוכל לחזור ולשוב את אותם הכדורים או שאצטרך להתחיל עם תרופה חדשה? ניתן לעשות הפסקות לתקופות עם כדור הפנטסה? מה המשמעות של הפסקה עם הפנטסה לתקופה?
    האם אני לוקח על עצמי סיכון גבוה מדי לטעמכם ?
    רצוי להמשיך טיפול באופן רציף ולהיות במעקב שיגרתי של גסטרואנטרולוג מומחה. להערכתי הנזק שבפנטסה לעין ערוך קטן מהסיכון שבהתלכחות מחלת קרון העלולה להיות קשה ועמידה לטיפול חוזר בפנטסה או דומיה. בעיקבות ההתלכחות אתה עלול להזדקק לתרופות אחרות יעילות יותר אולם עם תופעות לוואי קשות יותר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על תשובתך המהירה !

אסף
    24/11/2007

ברצוני רק לשאול ולחדד את הקטע האחרון שבתשובתך:
    האם המשמעות של הפסקת נטילת הפנטסה על ידי כרגע יכולה להיות עמידות המחלה בפני שימוש בפנטסה בהתלקחות הבהא אם תקרה חס וחלילה ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על תשובתך המהירה

ד"ר יעקב מאור
    24/11/2007

עלול להיות מצב שבו ההתלכחות לא תגיב לחידוש הטיפול בפנטסה. הדבר אינו מחוייב המציאות ולא ניתן לנבא זאת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קרוהן

אורלי
    14/09/2014

לאחרונה אובחן אצל בתי בת ה 8.5 אולקוס וקרוהן
    ביצענו mre למעי הדק והתוצאה היתה כזו:
    ״בספק עיבוי רירית באילאום טרמינלי ללא האדרה חריגה״
    ״בלוטות מזנטריות מרובות ב RLQ לא חורגות מ 10 מ״מ, ללא נוזל חופשי/קולקציה״
    SIJ חופשי וסימני דלקת קלים ב RLQ
    ברצוני לדעת עד כמה מעורבת המחלה בחלק של המעי הדק ומה אומרות התוצאות?
    אשמח לקבלת ייעוץ מהיר. תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קרוהן - תגובה

פרופ' דורון זמיר
    15/09/2014

כנראה מדובר במחלת מעי דק סופי-TERMINAL ILEUM אנא פני לגסטרואנטרולוג ילדים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קרוהן - המשך

אורלי
    15/09/2014

תודה רבה על היענותך פרופ׳ דורון זמיר
    ומה זה בדיוק מחלת מעי דק סופי? במה זה כרוך? ומה הטיפול שניתן בד״כ במצב הנוכחי? ומהן ההשלכות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קרוהן - המשך - תגובה

פרופ' דורון זמיר
    21/09/2014

אנא פני לגסטרואנטרולוג ילדים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיית גסטרו מתמשכת
    מעיין
    24/11/2007

שלום רב,
    לפני כ-5 חודשים אובחנה אצלי בגסטרוסקופיה דלקת בתריסריון (עם עיוותים בפילרוס), מביופסיה שנלקחה נמצא שאין חיידק הליקובקטר בגופי.
    הרופא נתן לי אומפרדקס, לאחר חודשיים ללא שיפור עברנו לזנידקס ולאחר חודש נוסף עברנו לאולסניק. לאורך כל הטיפול ביקרתי אצל הרופא מדי חודש, ועל סמך דיווחים שלי המשכנו בטיפול.
    כלומר, הרופא שאל אם יש שיפור, אני עניתי שיש אבל עדיין כואב, לפעמים דיווחתי על צרבות, כאבים בוושט, כאבי בטן משונים (ושונים), בחילות, ובעקרון תופעות שונות, שהרופא נתן לכולם את אותה כותרת: "עדיין חולה".
    כרגע אני בחודש השני של האולסניק, כדור מאד בעייתי וקשה, עם תופעות לוואי מטורפות (בעלון כתוב עצירות, אבל יש בהחלט גם סחרחורות, עייפות, צרבות קשות ועוד).
    הרופא אמר שאם לא יעזור נצטרך לעשות ניתוח. ואם יעזור הצפי הוא אומפרדקס לשנה-שנתיים.

כל התנהלות העניינים הייתה תמוהה בעיניי:
    1. למה הרופא לא בדק או בודק בשום שלב מדוע יש חומציות יתר בקיבתי? כשאני שואלת אותו הוא טוען ש"זה קורה". זה כרוני, לא יודעים מה הסיבה וכדומה. משיטוטי באינטרנט אני יודעת שיכולות להיות כמה סיבות, שנראה לי שצריך לשלול לפני שמחליטים שזהו זה.
    2. בשום שלב הרופא לא הציע לבדוק שוב מה המצב ע"י בדיקה פיזיולוגית כלשהי, לא גסטרוסקופיה, לא אולטראסאונד ואפילו לא מישוש של אזור הבטן. האם זה תקין?
    3. יש לי תופעות של ניורופתיה, מאד חריפות, יש לי כאבים בבטן עליונה בצד שמאל, שהתחילו קצת אחרי שהתחלתי ליטול אולסניק, יש לי גם איחור במחזור והשבוע מיוזמתי רופא המשפחה נתן לי לעשות בדיקות דם, הגסטרו לא הציע אפילו את האפשרות, למרות שזה ידוע שאמורה להיות בעייה בספיגה בקיבה במצב כזה, ויש אזהרה לגבי זה על המרשם של האולסניק (8 שבועות זה הרבה כשההמלצה היא עד 12 שבועות מקסימום).
    4. לאור התמשכות המחלה, היה נדמה לי שאף אם הרופא צודק וזהו אופי המחלה, הרי המצב שלי מספיק חריג בשביל לתת לו תשומת לב שונה, קצת יותר עמוקה וחשדנית.
    5. להחליף רופא?

מתחננת לתשובות.
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    בעיית גסטרו מתמשכת

הוספת תגובה

• תוספת פרטים טכניים

מעיין
    24/11/2007

אני בת 36, תמיד הייתי בריאה, אפילו לא ידעתי מהי צרבת עד לפני חצי שנה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוספת פרטים טכניים

ד''ר יעקב מאור
    24/11/2007

רצ"ב תשובתי המקיפה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעית גסטרו מתמשכת

ד''ר יעקב מאור
    24/11/2007

1. למה הרופא לא בדק או בודק בשום שלב מדוע יש חומציות יתר בקיבתי? כשאני שואלת אותו הוא טוען ש"זה קורה". זה כרוני, לא יודעים מה הסיבה וכדומה. משיטוטי באינטרנט אני יודעת שיכולות להיות כמה סיבות, שנראה לי שצריך לשלול לפני שמחליטים שזהו זה.
    בדיקת חומציות יתר בקיבה הייתה מאוד פופולרית בעבר אולם כיום בדיקה זו אינה בשימוש מסובות שונות ובעיקר הגסטרוסקופיה, גילוי חיידק ההליקובקטר פילורי ועוד.
    2. בשום שלב הרופא לא הציע לבדוק שוב מה המצב ע"י בדיקה פיזיולוגית כלשהי, לא גסטרוסקופיה, לא אולטראסאונד ואפילו לא מישוש של אזור הבטן. האם זה תקין?
    אני מסכים כי אם התלונות אינו חולפות לאחר שימוש בתרופות שונות יש לבצע הערכה מחודשת בעיקר עם גסטרוסקופיה חוזרת אולטראסאונד או CT ועוד.
    3. יש לי תופעות של ניורופתיה, מאד חריפות, יש לי כאבים בבטן עליונה בצד שמאל, שהתחילו קצת אחרי שהתחלתי ליטול אולסניק, יש לי גם איחור במחזור והשבוע מיוזמתי רופא המשפחה נתן לי לעשות בדיקות דם, הגסטרו לא הציע אפילו את האפשרות, למרות שזה ידוע שאמורה להיות בעייה בספיגה בקיבה במצב כזה, ויש אזהרה לגבי זה על המרשם של האולסניק (8 שבועות זה הרבה כשההמלצה היא עד 12 שבועות מקסימום).
    באם האולסניק אינו עוזר ואת סובלת מתופעות לוואי רצוי להפסיק את הטיפול.
    4. לאור התמשכות המחלה, היה נדמה לי שאף אם הרופא צודק וזהו אופי המחלה, הרי המצב שלי מספיק חריג בשביל לתת לו תשומת לב שונה, קצת יותר עמוקה וחשדנית.

5. להחליף רופא?
    כמובן שזה לשיקולך!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תפקדי כבד גבוהים
    בן 40
    23/11/2007

לפי מספר ימים קיבלתי תוצאה של בדיקות דם אשר הציגו פעילות כבד לא תקינה.
    אלו הן התוצאות שחזרו לאחר בדיקה דם שניה עקב התוצאות הקודמות שהיו
    לא תקינות, בצד שמאל מופיעות התוצאות הראשונות.

GOT (AST) - 46- 37- 0 בדיקה ראשונה - 40
    GPT (ALT) - 82 - 41- 0 בדיקה ראשונה - 78
    GGT - 49 - 49- 7 בדיקה ראשונה - 53
    בדיקה של דלקת הפטיטיס שבה שלילית לכל הפרמטרים
    HEPATITIS Bs Ag -0.010 NEGATIVE
    HEPATITIS C Ab - 0.07 NEGATIVE
    HEPATITIS Bs Ab - 0.2
    HEPATITIS A IgM - NEGATIVE
    HEPATITIS Bc Ab TOT. - 0.190 NEGATIVE
    PSA - 0.69
    ויטמין B12 גבולי 216
    ברזל נמוך - 53 מול ערך מינימום 59
    CPK - גבוהה - 201 מול ערך מקסימום של 190
    SODIUM - 150 גבוהה מול ערך מקסימום של 148

אשמח לקבל כיוון כללי עליו מצביעות התוצאות ומול מה אני ניצב
    מה הבדיקות אותן עלי לעשות ומה רמת הדחיפות.

לקביעת תור
    סגירה
    תפקדי כבד גבוהים

הוספת תגובה

• תפקודי כבד גבוהים

ד''ר יעקב מאור
    24/11/2007

ברור כי לשם תשובה מקיפה בנושא עליה באנזימי כבד יש צורך בקבלת אינפורמציה מקיפה על גורמי הסיכון למחלת כבד, על הסימפטומים המלווים והסיבות שהביאו לבדיקה של אנזימי הכבד. באם זו הפעם הראשונה שבו ניצפתה העליה באנזימי הכבד ואין סימפטומים המחייבים בירור מידי יש לחזור על הבדיקה בעוד פרק זמן מסויים (למשל כחודש) ובאם עדיין קיימת הפרעה יש לבצע הרחבה של הבירור לכוון מחלות דלקתיות של הכבד (אוטואימוניות), מחלות מטבוליות המשפיעות על הכבד ועוד. באם ההפרעה ממושכת יש לבצע בירור כבר כעת.
    כדאי שתתחעץ עם גסטרואנטרולוג מומחה או מומחה למחלות כבד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הליקובקטר
    ליאת
    22/11/2007

שלום, בני בן ה18 אובחן כסובל מהליקובקטר לפני כ3 שנים.
    הסבל מתבטא בכאבי בטן ממושכים,לפעמים עצירות, גזים ובעיקר גרעפסים עם ריח רע.
    לפני שנה וחצי הוא קיבל טיפול משולש אבל זה לא עזר. לפני 4 חודשים הוא קיבל טיפול נוסף שכלל קארין,מוקסיפן ולוסק אך יש החמרה במצב.
    כעת הוא לוקח אצידופולוס.
    האם כדאי לנסות שוב לתת לו את הטיפול או להקפיד עוד יותר על תזונה נכונה? אילו מזונות יכולים לעזור? אילו מזונות מזיקים? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    הליקובקטר

הוספת תגובה

• הליקובקטר

ד''ר יעקב מאור
    22/11/2007

על פי תיאורך לא ניראה קשר בין הסימפטומים של בנך לבין נוכחות הליקובקטר פילורי הקיימת במחצית האוכלוסיה. ניראה שהוא סובל מתסמונת המעי הרגיש. יש צורך לאבחן מצב זה על-ידי גסטרואנטרולוג מומחה. הטיפולים כוללים המנעות ממאכלים יוצרי גזים כגון, קטניות, ניסיון להמנע מחלב ומוצריו, תרופות שונות, תכשירים פרוביוטיים כגון, אצידופולוס ועוד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים ברום הבטן
    ערן
    22/11/2007

ד"ר נכבד,
    לפני כחודשיים עברתי היפוך חשמלי עקב af לאחר המקרה החלתי לחוש בכאבים ברום הבטן הדבר מתבטא בלחץ באזור הקיבה לאחר אוכל והרגשה של גזים רבים באזור העליון.
    אני מטופל בנורמיטן, clonex ולאחר התיעצות עם רופא פנימי החלתי לקבל roten אך הדבר וכמעט לא משפיע אני מסתובב כבר עם ההרגשה הזאת כבר כחודש וחצי הדבר גורם לי אי נוחות ולחץ פנימי וכמובן מפריע למהלך התקין של חיי .
    מה עלי לעשות אלו בדיקות עלי לעבור.
    אודה על תשובתך
    ערן

לקביעת תור
    סגירה
    כאבים ברום הבטן

הוספת תגובה

• כאבים ברום הבטן

ד''ר יעקב מאור
    22/11/2007

ערן,
    איני בטוח שיש קשר בין ההיפוך החשמלי שעברת לבין המחושים. יש ראשית לשלול שאין מחלת לב הגורמת לכאבי בטן עליונה (לעיתים קרובות כאבים שמקורם מהלב מתבטאים בבטן העליונה). יתכן שאחת התרופות שאתה נוטל גורמת לתופעות שציינת. באם אלה נישללו אני ממליץ כי תעבור גסטרוסקופיה (בדיקה פנימית דרך הפה באמצעות סיב אופטי) ואולטראסאונד של הבטן העליונה לבירור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה חשובה

ערן
    27/11/2007

ד"ר נכבד
    היום בשעה טובה עברתי אנדוסקופיה
    הממצאים : paptic ulcer duodenal , peptic ulcer gastric
    מה הכוונה????
    תודה על תשובתך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה חשובה

ד''ר יעקב מאור
    28/11/2007

ראוי היה כי תקבל תשובה לגבי הממצאים על-ידי הגסטרואנטרולוג שביצע את הגסטרוסקופיה. מדובר בכיב-אולכוס בקיבה ובתרסריון (החלק הראשון של המעיים הדקים). הטיפול במצב זה הוא טיפול בחיידק הליקובקטר פילורי אם אותר ואם אין חיידק טיפול במעכבי משאבות פרוטונים כגון לוסק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה