מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- גסטרוסקופיהיונתן07/11/2007
שלום, לפני כחודשיים עשיתי בדיקת כזו שיצאה תקינה.
לתומי חשבתי שצום ביום הבדיקה, אינו כולל מים. שתיתי מים ביום הבדיקה, אבל לא אכלתי.
האם דבר זה יכול לשבש את הבדיקה?
תודה מקרב לב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ישש לי שאלה אליך עידן בבקשה.
תומר07/11/2007שלום
גפ אני אמור לעבור את הבדיקה הזאת רציתי לשאול אותך איך הבדיקה כואבת לא נעימה הרגשת משהו או הרגשת שהכניסו את הצינור לפה ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגסטרוסקופיה
ד''ר סטיבן מלניק07/11/2007מיים לא יפריעו הרבה לבדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלגבי הבדיקה
יונתן08/11/2007אני אישית קיבלתי זריקה ותרסיס לגרון ולא הרגשתי כלום.
באמת שאין לך ממה לחשוש.
רק בריאות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרגשה לא נעימה אחרי ארוחהתומר07/11/2007
מזה מספר חודשים שאני אחרי ארוחה מרגיש כבד ומלא גרפסים והרגשה של קשיי נשימה לאחר מספר שעות אני מרגיש קצת הקלה ולפעמים יש לי גם כאבים בבטן העליונה, מה יכולה להיות הבעיה הבנתי שינם מספר בדיקות לעשות איזה בדיקה עדיפה ?
האם זאת דלקת במערכת העיכול או שמה משהו אחרי
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אי נעימות אחרי ארוחה
ד''ר סטיבן מלניק08/11/2007לא ניתן להגיע לאבחנה רק על יד התלונונת . לדעתי יש מקום להפנות לרופא גסטרו ולבצע גסטרוסקופיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלגבי בדיקת גסטרוסקופיה
תומר08/11/2007האם הבדיקה הזאת כואבת? לא נעימה? כמה זמן היא לוקחת ומה צריך לעשות לפני הבדיקה תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגסטרוסקופיה
ד''ר סטיבן מלניק08/11/2007היא לא נעימה אך ניתן לקבל זריקת הרגעה. הבדיקה לוקחת כ 5 דקות וצריך להיות בצום 6 שעות לפני.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קולונוסקופיהעמית07/11/2007
שלום,
אימי, בת 57, סובלת מזה כשנתיים מעצירות כרונית, נפיחות וכאבים בבטן. בחצי השנה האחרונה יש לה גם צואה רירית, ואמש, לראשונה, יציאה עם דם טרי. נקבעה לה בדיקת קולונוסקופיה לסוף חודש זה. מלבד זה, ספירת דם תקינה, ללא ירידה במשקל. שאלתי היא, האם ישנן מחלות או מצבים אחרים , מלבד סרטן המעי הגס וקרוהן או קוליטיס, היכולים לגרום לסימפטומים אותם ציינתי?
ראוי אולי לציין כי אין הסיטוריה של סרטן במשפחה, אך אני (ביתה, כאמור) חולת קוליטיס.
אודה מאוד לתשובתכם, מכיוון שאנחנו מודאגים ובדיקת הקולונו' היא רק עוד שבועיים.
תודה(-:* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קולונוסקופיה
ד''ר סטיבן מלניק08/11/2007התלונות מאוד לא ספיציפיות ויכול להיות בגלל תשמונת המעי הרגיז, זיהום,תרופות וסרטן בהחלט לא הדבר הסביר ביותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כבד מצולקאני07/11/2007
בעלי עשה בדיקת כבד חדשנית שהיא שוות ערך לביופסיה(כעין אולטרסאונד)ואמרו לו שהכבד מצולק .שישנם דרגות שונות להצטלקות ואצלו זאת דרגה גבוהה .מה זה אומר?המ זה בדיוק הצטלקות?בבקשה זה דחוף!!!!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כסד מצולק
ד''ר סטיבן מלניק08/11/2007נשמע שהוא עבר הfibroscan ויש חשד לשחמת. הוא לא מדויק כמו ביופסיה.
יש מקום להתייעץ עם רופא כבד ולהשלים הערכה של המצב. לא בהכרח המצב רע!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילום קיבה עם בריוםכרמית06/11/2007
שלום, לפני יומיים עשיתי צילום קיבה ומעי דק עם בריום ומאז יש לי הרגשה מאוד לא נוחה בבטן, מן לחץ כזה וזה מקרין גם לגב. האם זה רגיל הכאבים הללו לאחר בדיקה מסוג זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צילום קיבה
ד''ר סטיבן מלניק06/11/2007יתכן מעט כאבים ונפיחות משני לבאריום. אם אין הקאות לדעתי יש להמתין וזה אמור להסתדר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הליקובקטורפ06/11/2007
שלום,
עשיתי בדיקה להליקובקטור פילורי ויצא חיובי עם תוצאה של 19.40
לקחתי אחרי זה שילוב של 2 אנטביוטיקות עם אומפרדקס.
אחרי חודש שוב עשיתי בדיקה והפעם יצא חיובי עם תוצאה של 12.90
מה זה אומר בעצם?
האם יש צורך להמשיך לטפל בזה או להשאיר את זה ככה?
זה יכול לגדול שוב?
תודה מראש,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הליקובקטר
ד''ר סטיבן מלניק06/11/2007זה לוקח בערך חצי שנה בשביל הנוגדנים לרדת אחרי טיפול. אם אתה צריך לדעת אם יש החיידק עכשיו ולא יש לעשות בדיקת נשיפה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנשיפה
פ06/11/2007עשיתי בדיקת נשיפה חודש אחרי סיום לקיחת אנטיביוטיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנשיפה
ד''ר סטיבן מלניק07/11/2007ומה היתה התשובה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהpositive 12.90
פ07/11/2007positive 12.90
ד''ר סטיבן מלניק07/11/2007אם חיובי אז הטיפול נכשל- קורה ב30%. חשבתי שאתה מתכוון לבדיקות נוגדנים.
אם חיובי יש להתייעץ עם הרופא המטפל לגבי טיפול- לדעתי רק אם יש כיב, סיפור משפחתי של סרטן ולימפומה בקיבה אנמיה ומחלה המטולוגית ITP בכל אלה HP מעורב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
פ09/11/2007ומה עם אין היסטוריה משפחתית בדברים הנ"ל?
האם לדעתך יש צורך להמשיך את הטיפול?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ד''ר יעקב מאור10/11/2007אם אתה מוטרד מאוד מנוכחות החיידק למרות היעדר גורמי סיכון הנ"ל קיימים שילובים אנטיביוטיים נוספים שניתן לנסות כטיפול לקו שני.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה וכאבי בטןיונתן06/11/2007
שלום, רצית לדעת האם יכול להיות קשר בין תזונה טבעונית הדוקה(שכוללת רק פירות לא חומציים וירקות, טחינה, אבוקדו ודגנים מלאים, ביצה קשה) לבין כאבי בטן.
אחרי 5 חודשים שחייתי בתזונה זו, החלו לי כאבים די חזקים בבטן העליונה.
הופניתי לבדיקת נשיפה- נמצא הליקובקטר. גסטרוסקופיה- תקין.
סיימתי לפני חודש טיפול משולש למשך שבוע.(מוקסיפן500*4 ביום, קארין250*2ביום+ 2 אומפרדקס)
הכאבים עדיין קיימים ואני כבר חסר אונים. האם זה שהגסטרו' תקין, זה אומר שלכאבים אין שקר לחיידק, האם לדעתכם יש קשר בין התזונה הקיצונית לכאבים?
אשמח לכל עצה ועזרה. תודה רבה לכם!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי בטן
ד''ר סטיבן מלניק06/11/2007לא נראה שיש קשר לחיידק . לעתים לאחר ירידה במשקל (שיכול לבוא אחרי דיאטה) יכול להיווצר אבנים בכיס המרה , כך שיש מקום לבצע אולטראסונד של כיס המרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפטיטיסשרון06/11/2007
רציתי לדעת מה בדיקת הדם הזו אומרת והאם יש לי סיבה לדאגה?
hepatitis bs ab- 414.20- positive
hepatitis bs ag- negative
hepatitis c ab- negative
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפטיטיס
ד''ר סטיבן מלניק06/11/2007זה אומר שאין הפטיטיס B וC ויש חיסון טוב נגד B.
אין סיבה לדאגה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיית שלשולים ודם סמויכרמית05/11/2007
שלום אני בת 22, לאחרונה אני סובלת משלשולים רבים. חשוב לציין כי לפני 3 שנים נותחתי להוצאת כיס מרה וקיבלתי טיפול להליקובקטר שהיה לי באותה עת. במהלך השבועיים האחרונים נשלחתי לבדיקות צואה שבשתיהן נמצא דם סמוי. בנוסף גם עברתי צילום קיבה ומעי דק עם בריום אך לא נמצא בצילום שום דבר פגום. נאמר לי כבר על ידי הרופאה שלי שיש לי את תסמונת המעי הרגיז, השאלה שלי היא איך מתקשר לזה אם בכלל הדם הסמוי שנמצא בבדיקות הצואה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלשול ודם סמוי
ד''ר סטיבן מלניק05/11/2007צואה לדם סמוי היא בדיקה שלעתים קרובות יכולה להיות חיובי בגלל אכילת ברזל, בשר וירקות ולכן בדיקה בעתית.
מציע להתייעץ שוב עם הרופא אך התלונות בגיל שלך נשמע כמו מעי רגיז.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקות דםmor05/11/2007
היי,
בבדיקות דם אחרונות שביצעתי , קיבלתי 2 תוצאות גבוהות מהנורמל:
GPT 48
TSH 6.28
מה המשמעות של תוצאות אלו, מה עליי לעשות כדי לרדת לנורמל??
כתוצאה ממה זה יכול לקרות? כי בבדיקות לפני חצי שנה הכל היה תקין
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות גם
ד''ר סטיבן מלניק05/11/2007לבד אין הרבה משמעות לבדיקות אלו. יש להחזור על שניהם ולהתייעץ עם הרופא. יכול להיות המון גורמים ויש סבירות שיסתדר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוכל מוצקlina05/11/2007
נשואה בת 30, לא בהריון.. גרה בארה"ב.
אני סובלת כבר שבוע שלישי, מאי יכולתי לאכול אוכל מוצק כלשהו.במקרה שאני אוכלת אני מקיאה וסובלת מכאבים נוראיים. עברתי את ההבדיקות:
CBC, liver function tests, gastroscopy
שני הראשונים יצאו תקינים. עשיתי ביום חמישי בדיקת הgastroscopy , ונלקחו משם דגימות ( ביופסה). הרופא כבר אמר שהקיבה שלי משותקת, והם מנסים להבין את הסיבה.. לשמחתי הם פסלו האפשרות של גידול סרטני
stomach paralized, there is inflamation AND pumpy area
השאלה היא: מה זה אומר? האם הנזק הוא הפיך... האם הקיבה תחזור לקדמותה..? האם יש טיפול קל ומהיר?
עדיין מחכה לתוצאות המעבדה, אבל אני ממש בלחץ.. ומקווה לחזור לחיים הרגילים.
תודה מראש..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוכל מוצק
ד''ר סטיבן מלניק05/11/2007זו באמת תלונה נדירה. האם יש לך סוכרת? האם את לוקחת תרופות כלשהן?
יש מקומות שמתמחים ב gastric motility ואני ממליץ להפנות לשם להערכה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יעוץירון04/11/2007
ביום חמישי בלילה בשעה לערך 4:30 התעוררתי מתוך שינה עם הרגשה קצת משונה, לא יכולתי להרדם חזרה, הרגשתי מעט הזעה, דופק מהיר ומעט צמרמורות/רעד, הלכתי לשירותים, היתה לי יציאה מאוד רכה והתקפי שיעולים, דמעת והרגשה נחסית, כאילו מנותק ולא שייך.
אחרי היציאה כבר לא יכולתי להירדם, אבל הרגשתי מעט חולשה בגפיים, במהלך כל היום הייתי עייף ועיניים שנוטות להירדם, ללא סימנים אחרים.
בלילה לאחר מכן שוב קמתי משינה בשעה 01:30 לערך עם הזעה קלה, והרגשה של צרבת מציקה, לאחר מספר דקות התחלתי שוב להשתעל וניסיון לפלוט משהו מהגרון (פעם אחת הרגשתי חומצה בפה ופעם נוספת פלטתי קצף), היציאה הפעם היתה רכה עד שלשול כאשר בכל הזמן הזה מידי פעם צרבת וגזים מהקיבה בטעם של ארוחת הערב שאכלתי בסביבות 09:00.
בבוקר ישנתי בקושי כאשר כל כמה דקות עדיין יש צרבת ובנוסף הרגשה של כמו כדור בגרון ובשקע בין הריאות (אני מאמין ששם ממוקמת הסרעפת).
מידי פעם גם גרעפסים עם טעם של האוכל האחרון ולעיתים רחוקות יותר גרעפס שמעלה לי חומצה ללוע.
לפני הצהריים התחילו לי בחילות שלאחריהן מס' פעמים פלטתי, נראה לי מיצי קיבה עם שאריות האוכל. 3 פעמים קטנות ושתי הקאות יותר גדולות.
הפליטות הקלו עלי קצת ואיפשרו לי להרדם, לפני הפליטות, כמעט כל גיהוק או גרעפס (לא הרבה) גרמו לתחושת דקירה קטנה וקצרה בין הצלעות (כנראה במיקום הסרעפת).
עכשיו אני כבר לא מרגיש טעם של אוכל בזיהוקים וגרעפסים (שכבר אין לי הרבה) אבל מרגיש תחושה כללית של טיפה חולשה ומיחושים קטנים בבטן ובראש (לא מטרידים, אבל כנראה נגרמו מהמאמץ לפלוט, הבחילות והשיעולים).
אגב, מאחר ואני חש עכשיו חולשה ותחושת חולי כללית, מדדתי חום - 37.7.
- האם יש קשר בין כל הסימנים ?
- האם כל הסימנים יכולים לנבוע מצרבת ו/או רפלוקס ?
- האם אופיינית הזעה (רק למס' דקות) ויציאה רכה לצרבת/רפלוקס ?
- האם ישנן עוד אפשרויות שבאות בחשבון ?
- האם מומלץ ללכץ להיבדק או שמספיקות המלצות לטיפול ביתי ?
(לציין כי מידי כמה שבועות/חודשים יש לי תופעות של צרבת ושעול חזק שמגיע לפעמים ללא הצרבת לתקופה של שעה שעתיים שלאחריהן אני מרגיש עייפות רבה ונרדם).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יעוץ
ד''ר סטיבן מלניק04/11/2007ככלל לא ניתן להגיע לאבחנה וטיפול דרך הפורום.
התלונות נשמעות כמו רפלוקס וההזעה בהחלט תגובתית.
ממליץ להפנות לרופא גסטרו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם תוכלו בבקשה לציין אילו מאכליםשלומית03/11/2007
מסייעים לתיפקוד יעיל ומשופר של הכבד?.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מאכלים
ד''ר סטיבן מלניק04/11/2007יש מצבים שממליצים על כלכלה דלת חלבון אך רק במחלה מתקדמת. בגדול מומלץ להמנע מאלכוהול ושומנים.
אנני חושב שהמרכיב הזה חשוב מאוד לרוב החולים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה, מארה"ב,בבקשה...רפאל03/11/2007
שלום ד"ר,
אני מתגורר בארה"ב בשנים האחרונות. בשנה האחרונה פתחתי עסק ורמת המתח שלי עלתה משמעותית , התחלתי להרגיש צורך לנקות את הגרון כל הזמן ובמיוחד אחרי האוכל. לפני כמה חודשים התחלתי להרגיש מיחושים בבטן העליונה ממש מתחת למפתח הלב. הלכתי לרופאה שהפנתה אותי לאולטראסאונד ולרנטגן חזה, יצא תקין. וזה עבר.
כעבור חודשיים זה חזר ועוד עם עליה של מיצי עיכול בלילה פעמים בודדות אז הלכתי לרופא אחרת (הפעם יהודיה...) שאמרה לי שזה יכול להיות acid reflux אז היא רשמה לי לקחת zantac 300mg(חוסם היסטמין) לפני שינה וגם prevacid (חוסם משאבת פרוטונים) בבוקר אז לקחתי ואחרי שבועיים זה עדיין לא עבר אז היא שלחה אותי לבדיקת upper GI עם בליעת בריום אבל זמן קצר אחרי זה עבר אז לא הלכתי לבדיקה.
כעבור חודש המיחושים חזרו הרבה יותר חזק,אני מתעורר בלילה מעליה של מיצי עיכול אבל אין לי ממש צרבת אף פעם. הרגשתי בחזה כאילו תקוע לי משהו ואני גם מרגיש את זה מקרין לי לגב בדיוק מאחורי מרכז החזה. היום עבר לי ההרגשה בחזה אבל לפני יומיים התחיל לי מן כאב בגרגרת כשאני בולע רוק אבל לא כשאוכל. אז כמה שאלות לי אליך :
* אני מהסס ללכת לבדיקת upper GI בגלל ששמעתי שזה הרבה חשיפה לקרינה ואני גם לא יודע אם הבריום כזה בריא. מה הסכנה לדעתך ועד כמה מדוייקת הבדיקה ? (עברתי אותה כשהייתי בן 10)
* מה דעתך על שימושן של שתי התרופות הנ"ל במקביל ועד כמה הן בטוחות ?
*האם יש תחליף טבעי לכל הכימיכלים האילה ?
*האם לפי מה שסיפרתי לך זה נראה לך שיש לי נזק לוושט או לגרון ?
*האם הפסקה של פעילות גופנית יכולה להוביל לרפלוקס ?
אני מתנצל על כמות המידע והשאלות פשוט שאני לא סומך על הרופאים פה, הם ישר רושמים לך תרופה ושולחים אותך הביתה... מקווה לתשובה בקרוב , תודה מראש .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה
ד''ר סטיבן מלניק03/11/2007לדעתי האבחנה הסבירה ביותר היא תגובה למתח שיכול לגרום לכל מיני תלונות בגרון ובבטן. יש השפעה של מתח על תנועות הושט וקיבה.
אבל יש צורך לבצע בירור על מנת לשלול הפרעה במבנה הושט. יש אפשרות של צילום כפי ששלחו אותך. הבאריום בטוח אבל יש קרינה. היתרון אבל שרואים תנועות הושט.
אפשרות שניה היא גסטרוסקופיה לבדוק המבנה בהסתקלות ישירה.
הגישה הטיפולית שאתה מקבל בהחלט מקובלת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופת רמוטיב וקוליטיסיפית01/11/2007
אני נוטלת מזה כשבועיים תרופת רמוטיב - תרופה טבעית להפחתת מתח .
מזה כמה ימים יש עצירות ותחושת מלאות . באופן כללי די מרגישה רע - כאילו תחילתו של התקף
האם יש קשר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רמוטיב
ד''ר סטיבן מלניק02/11/2007אנני יודע מהתרופה אך גם תרופות טבעיות יכולות לגרום לתופעות לואי. מציע להפנות לרופא המטפל ובינתיים להפסיק הרמוטיב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)