מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תפקודי כבדעתליה07/12/2007
שלום רב,
הופנתי לברור תפקודי כבד בגלל GGT 63 וALKP-Alkaline Phosphatase 131
ערכתי בדיקות דם חדשות כעבור כשלושה שבועות ונמצא:
GGT 52
ו ALKP-Alkaline Phosphatase 133
כמו כן נערך אלטרסאונד בטן עליונה ונמצא כי קיימת הרחבה של מילימטר
בצינור המרה.
כל שאר הבדיקות תקינות.
האם עלי לדאוג? האם מדובר בסרטן של צינור המרה או דבר חמור אחר?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיפקודי כבד
ד"ר יעקב מאור08/12/2007גלי,
את מציגה הפרעה באנזימי הכבד הקשורים לדרכי המרה שיכולים להיות דרכי מרה מיקרוסקופיים בתוך הכבד, דרכי מרה גדולים התוך הכבד או צינור המרה המשותף המנקז את המרה למעי מחוץ לכבד. מחלות רבות יכולות לגרןם להפרעה כזו: לרוב כאלה הקשורות לאבנים בכיס-המרה ודרכי המרה, תרופות שונות ומחלות דלקתיות של דרכי המרה מסיבות שונות.
לא ברור לי מה כוונתך בהרחבה של 1 מ"מ בדרכי המרה שכן הנורמה היא 5-6 מ"מ. אני מציע כי תיפני למומחה לגסטרואנטרולוגיה או למחלות כבד שינהל את הבירור הנידרש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם יתכן מצב בו לא מאבחנים אבנים
עתליה09/12/2007בדרכי המרה באמצעות אולטרסאונד?
נאמר לי שלא רואים אבים בבדיקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם יתכן מצב בו לא מאבחנים אבנים
ד''ר יעקב מאור09/12/2007אולטראסאונד הינה שיטת הבחירה לאיבחון אבנים בכיס-המרה. נדיר מאוד האבנים זעירות וניתן לאבחן את קיומן רק באמצעים אחרים כגון אולטראסאונד אנדוסקופי (דרך הקיבה).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת כימיה בדם-ALT חריג ו AST תקיןדני07/12/2007
שלום רב
אני בן 35,
בבדיקת כימיה בדם קיבלתי תוצאת ALT 63 שנחשב חריג,
כולסטרול תקין, לחץ דם מעט גבוה אבל גבולי (הנמוך בין 85 ל 100).
נשלחתי לבדיקה נוספת לאחר שבוע וקיבלתי ALT 60 חריג, AST 30 תקין.
שאלתי היא האם הערך החריג זניח ?
אם לא, על מה זה מצביע (כבד שומני? צהבת?) ואילו בדיקה אצטרך לעשות ?
תודה,
דני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות כימיה בדם
ד"ר יעקב מאור08/12/2007בבדיקות הדם קיימת עליה מתונה ב- ALT שעליתו מבטאת נזק מסויים (אפילו קל ביותר) לכבד. גורמים רבים יכולים לגרום לעלית ALT. הסיבות השכיחות הינן זיהום בוירוסים B ו- C ומחלת הכבד השומני. גסטרואנטרולוג מומחה או מומחה למחלות כבד יוכלו לנהל את הבירור ולהגיע לאבחנה מדויקת וטיפול מתאים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- HCVיורם06/12/2007
האם ידוע על טיפול בצמחי מרפא כנגד HCV ? ישנם מטפלים הטוענים שעך ידי חיזוק מערכת החיסון באמצעות צמחי מרפא ניתן להפחית משמעותית את רמת ה ALT וה AST . אחד מאלה הוא ד"ר אלכסנדר סטרנד מארוין - קליפורניה, האם יש ממש בטענותיו ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר HCV
ד"ר יעקב מאור08/12/2007המטרה העיקרית בטיפול בהפטיטיס C הינה סילוק של הוירוס. רק כאשר לא ניתן לעשות זאת בגלל הוראות נגד לשימוש בטיפולים המקובלים, תופעות לוואי ניכרות של הטיפולים או חוסר הצלחת הטיפול ממלצים לטפל בתכשירים המורידים את רמת אנזימי הכבד ובכך באופן עקיף מפחיתים את הנזק לכבד. יש להזהר מאוד בבחירת התכשירים הטיבעיים" שכ תכשירים צימחיים רבים עלולים לגרום רעילותל לכבד!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלת כבדדוד06/12/2007
שלום לרופא
לפני 5 חודשים חזרתי מהודו קיבלתי איזה משהו שעברתי כל כך הרבה בדיקות שלא עלו לי על זה
הבדיקות כוללות בדיקות דם לצהבת ולמחלת הנשיקה שטוענים שיש לי נוגדנים בדם לזה , ובדיקות ניורולוגיות, התסמינים שעהיו לי בהתחלה זה בעיקר חולשות מאוד חזקות סחרחורות והיה לי גם חום מידי פעם, לא מצאו לי כלום חוץ מתפקודי כבד שהיו ALT 200 וAST 100 BILIRUB.TOTAL 1.7
אמרו לי חכה זה ויראלי זה יעבור, עכשן עיין יש לי חולשה וסחרחורות אומנם הרבה סימנים עברו, אבל אני עדיין עייף עם הרבה כאבי בשרירים ועיקצוצים כאלו בגוף וקשיי שינה,
שלחו אותי בהתחלה לאולטרסנד והיה כבד שומני
עכשו אחרי 5 חודשים עשיתי ביופסת כבד
ורשום שבעיקר שינוי שומני ויש מוקדים זעירים לדלקת כבד כרונית לבלורית , מתאים ל NASH , דרושה התאמה קלינית
האם זה יכול לעשות לי את כל הסמפטומים שהיו לי? אני מציין שתפקודי כבד השתפרו מאז
ומה עושים בנידון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחלת כבד
ד"ר יעקב מאור08/12/2007תוצאת הביופסיה אינה מסבירה את המהלך הקליני שתארת. המקרה המוצג מורכב ודורש התייחסות אישית ופרטנית על ידי מומחה למחלות כבד. תוצאת הביופסיה אינה מסבירה את המהלך הקליני שתארת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צהבתמישהי05/12/2007
בני בן החודש עדיין עם צהבת (בילרובין 9.2). כשנולד, היה טיפה צהוב אך שוחרר מבית היולדות ללא עיכוב עם בילרובין 10.4, שעלה מעט עד הברית לערכים של 12.2 ומאז נראה שירד בקושי.
חשוב לי לציין שהוא יונק בלבד, שהיציאות שלו צהובות, ושהוא עולה יפה במשקל. כשהיה בהי בן 8 ימים, אני אושפזתי למשך 6 ימים עקב לחץ דם גבוה ומאז ועד עכשיו אני מקבלת שני סוגי כדורים להורדת לחץ דם : נורווקס+ אנלפריל ,מאז שאני משתמשת בהם, יש אצלי עליה מעבר לנורמה בערכים מסויימים של אינזימי הכבד ("אלקליין פוספטס"= 138.5).
רציתי לדעת: האם יתכן שהכדורים שאני נוטלת, יכולים להשפיע דרך היניקה, גם על תפקודי הכבד של בני התינוק? או שזו פשוט צהבת רגילה שמתמשכת מעט?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צהבת
ד"ר יעקב מאור08/12/2007הפורום עוסק בבעיות כבד במבוגריםבלבד. תוכלי להתייעץ בפורום גסטרואנטרולוגיה בילדים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תיפקודי כבד גבוהים בטיפול כימיגולן דוד ס.04/12/2007
שלום רב,
אני חולה בסרטן הנקרא לימפוסרקומה והנני נמצא בטיפול כימי ניסיוני אשר הוכיח את עצמו כיעיל לתקופה מסוימת. לאחר 6 מחזורים של טיפול כימי שנקרא YONDELIS התברר שתיפקודי הכבד שלי גבוהים.
תקופה דיי ארוכה בבדיקות הדם תחת הסעיף ALK. PHOSPHATASE הערך הכתוב הוא נע בין 250-355.
ובסעיף ה-A.P.FAST LIVER 17.1%
A.P.LIVER 58.1%
A.P.BONE 24.8%
ובסעיף הנטרופילים הוא נע בין 0.6-1.7abs
השאלה היחידה שלי היא:
האם יש לי על מה לדאוג כאשר הערכים הנ"ל גבוהים?
הודה לכם על תשובתכם.
תודה מראש
גולן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיפקודי כבד גבוהים בטיפול כימי
ד"ר יעקב מאור04/12/2007לתרופות שונות ובמיוחד תרופות ניסיוניות שנוסו במעט אנשים יחסית תתכן רעילות כבדית המתבטאת בהפרעות באנזימי כבד. כוון שהתרופה ניסיונית ופרופיל תופעות הלוואי אינו מוכר די צורכו והמקרה שלך מורכב וכולל השפעות של הגידול עצמו, תופעות מהתרופה ובעיות רבות מלוות יש צורך ביעוץ מומחה למחלות כבד באופן אישי ופרטני רצוי במסגרת בית-חולים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
גולן דוד ס.05/12/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערך ALT חריג בבדיקת כימיה בדםדני03/12/2007
דוקטור שלום רב,
אני בן 34, משקל 78, גובה 172 ס"מ
קיבלתי התוצאות הבאות בבדיקת כימיה בדם (ALT חריג, 63), האם תקין ? :
Cholesterol | mg/dL | 205
Triglycerides | mg/dl | 177
HDL-Cholesterol | mg/dl | 48.1
LDL Cholesterol Calculat. | mg/dl | 121
Protein Total (B) | g/dl | 7.6
Albumin (B) | g/dl | 4.7
ALKP-Alkaline Phosphatase | u/l | 66.3
ALT (GPT) | U/l | 63
תודה מראש,
דני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ערך ALT חריג בבדיקת כימיה בדם
ד''ר יעקב מאור04/12/2007באם הינך חש בטוב וזהו ערך גבוה חד פעמי יש לחזור על הבדיקות בעוד כחודש. באם קיימת עליה מתמדת באנזימי הכבד יש צורך בבירור לכוון זיהומים וירליים, מחלות אוטואימוניות ומחלות מטבוליות המערבות את הכבד. בירור זה מבוצע על-פי-רוב על-ידי גסטרואנטרלוג מומחה או מומחה למחלות כבד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם בשר מקולקל עלול לזהם ויראלית ?
אלי04/12/2007שלום רב,
הנני מצטרף לשואל ומבקש לדעת אם אכילת בשר, חד פעמית, שבעקבותיה היה שלשול לא רגיל של 5 ימים ויותר - האם האכילה הזו עלולה לגרור זיהום ויראלי של הכבד ? עד כדי כאב
של כמה ימים בבטן באזור מותן ימין ?
בברכה
אלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבשר מקולקל
ד"ר יעקב מאור04/12/2007ההתבטאות של דלקת כבד נגיפית חריפה הינו הרגשה רעה, חוסר תיאבון ודחיה ממזונות מסוימים, בחילות ובהמשך שתן כהה והופעת צהבת בלחמיות העיניים. כאב במותן אינו מצביע בהכרח על דלקת כבד נגיפית. נגיף הפטיטיס A יכול להיות מועבר במזון שזוהם בצואה שהופרשה מאדם חולה בנגיף. נגיף ההפטיטיס B ו- C אינם מועברים במזון. מזון "מקולקל" גורם לרוב הרעלת מזון חייקית של דרכי העיכול (מעיים) ואינו מערב את הכבד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה במסגרת מאכלים חומצייםסמדר03/12/2007
כתוצאה מרפלוקס אני מנסה להמינע ממאכלים חומציים בנוסף לנטילת כדורים- האם עגבניות וכל מיני רסקי עגבניות- קטשופ וכן הלאה- הינם חומציים ולפיכך עלי להפסיק לנטלם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מאכלים חומציים
ד"ר יעקב מאור03/12/2007מאכלים חומציים אינם גורמים לצרבת שכן חומציות הקיבה גבוהה יותר. מאכלים הגורמים להרפיית מעבר ושט-קיבה (אלכוהול, עישון, שומנים, קפה בכמות גבוהה ועוד) גורמים לחזרת תוכן חומצי מהקיבה לושט ולצרבת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כבד שומניאלי03/12/2007
שלום,
בבדיקת אולטראסאונד נתגלה אצלי שהכבד שומני. כמו כן GOT-AST 36 וכן GPT-ALT 62.
באופן כללי הרופאים מבקשים מאתנו לבדוק תפקודי כבד אחר לקיחת תרופות להורדת כולסטרול
( במקרה שלי קרסטור ואיזיטרול ) כדי לוודא שאין פגיעה בכבד.
אני יוצא מבולבל : אסור לי לקחת תרופות אלה עקב פגיעה בכבד, אבל אם לא מטפלים בשומנים הכבד ייפגע. איך יוצאים מפלונטר זה ?
כמו כן אבקש לדעת על גישה אלטרנטיבית בטיפול בכבד שומני.
בכבוד רב
אלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כבד שומני
ד"ר יעקב מאור03/12/2007יש לזכור שהצירוף של כבד שומני ושל יתר כולסטרול המצריך טיפול תרופתי הינו שכיח מאוד. שנית יש לזכור כי תרופות להורדת שומני הדם מקבוצת הסטטינים-תרופות הניצרכות על-ידי מליוני בני-אדם גורמות לעלית אנזימי כבד ב- 2 אחוז לערך אולם נזק כבדי ממשי הינו נדיר ביותר. במחקרים עדכניים על אוכלוסיות רחבות נימצא כי תרופות מקבוצת הסטטינים אינן!!! מחמירות את מחלת הכבד באנשים לשלהם מחלת כבד שומני. מומלץ לעקוב אחרי אנזימי הכבד כמו בכל חולה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפני עשרים יום היה GPT-ALT רק 30 !
אלי03/12/2007שלום רב,
א. תודה על תשובתך.
ב. רק לפנ י עשרים יום היה GPT-ALT שוה 30 , משמע שהאנזים הזה הוכפל בתקופה קצרה.
ואני, שאינני רופא, מרגיש שהסטטין או שהאיזיטרול גרם לי את הסיבוך הזה ובעקבותיו לכאב
במותן.
אבקש התיחסותך.
בתודה
אלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפני עשרים יום היה GPT-ALT רק 30 !
ד''ר יעקב מאור04/12/2007באנשים עם מחלת הכבד השומני יתכנו תנודות באנזימי הכבד ללא קשר לטיפול התרופתי. הפרעות באנזימי כבד עד פי 2.5-3 מהנורמה באנשים הנוטלים סטטינים אינה נחשבת מסוכנת ואינה מחייבת הפסקת הטיפול. להדגיש שוב שעלית האנזימים אינה מבטאת בהכרח נזק לכבד. יש לעקוב אחרי האנזימים ולהתיעץ עם מומחה למחלות כבד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם שתיית כוס יין אדום יבש מזיקה ?
אלי04/12/2007שלום רב,
ברצוני לשאול : כחלק מהמאבק בכולסטרול מומלץ לשתות כוס יין אדום יבש בכל יום.
האם שתיה שכזו מותרת במקרה של כבד שומני ?
חנוכה שמח
אלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכוס יין אדום
ד"ר יעקב מאור04/12/2007לא נימצאה עדיין כמות אלכוהול "בטוחה" לצריכה בחולים עם כבד שומני והפרעה באנזימי כבד. אני מניח שצריכה נדירה בכמות לא גדולה לא תגרום להשפעה משמעותית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחן חן לד"ר יעקב מאור הנכבד
אלי05/12/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות USאורליקה02/12/2007
בעקבות תוצאת ALT גבוהה (65) בבדיקות דם שגרתיות בעלי , בן 45 הופנה ע"י רופא המשפחה לUS כבד.
הפיענוח: כבד בגודל תקין, מרקם הכבד מאוד אקוגני שומני, וכמו כן רגישות הבדיקה יורדת.
חשוב לציין שהוא בעל עודף משקל ניכר.
רופא המשפחה טוען כי הוא חייב לגשת למרפאת כבד.
על מה מדובר? מה לדעתכם יהיה השלב הבא? האםיש מקום לדאגה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות US
ד''ר יעקב מאור02/12/2007סביר מאוד שמדובר בכבד שומני - הצטברות שומן בתאי הכבד שקיימת באנשים בעודף משקל, אלה הסובלים מיתר שומי הדם, יתר לחץ-דם וסוכרת. על-פי-רוב מדובר בהפרעה קלה שאינה גורמת נזק ארוך טווח לכבד אולם במקרים מסויימים כבד שומני יכול לגרום למחלה משמעותית. כדי להעריך את מצבו של בעלך יש לפנות לגסטרואנטרולוג מומחה או מומחה למחלות כבד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ושאלה נוספת
אורליקה03/12/2007בבדיקות נמצא שהסוכר תקין (92) וגם לחץ הדם תקין. השומנים בדם וערכי הכולסטרול מעט גבוליים אבל לא חריגים.
האם זה יכול לעודד לגבי חומרת הבעייה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוצאות US
ד"ר יעקב מאור03/12/2007חומרת מחלת כבד שומני אינה ניקבעת לרוב על-פי הגורמים המלווים (יתר כולסטרול, יתר לחץ-דם), אם כי ידוע שסוכרת קשורה למחלה משמעותית יותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- GGT גבוה בבדיקת דם שגרתיתדניאל02/12/2007
בבדיקת דם שגרתית (ספירת דם כוללת ובדיקת תפקודי כבד וכליה) נמצאו כל הערכים בתחום הנורמה.
למעט GGT שנמצא 85.
פרמטרים נוספים:
GOT (AST) 22
GPT(ALT) 22
ALP.PHOSPHATASE 76
LDL 125.9
HDL 41
WBC 5.1
RBC 5.11
NUTE% 61.7
GLUCOSE 88
אנני סובל מעודף משקל, לא מעשן ולא שותה אלכוהול. הבדיקה נעשתה לאחר צום של 12 שעות.
אני קרוב ל- 35. גובה 1.79 משקל ~74 ק"ג
האם יש סיבה לדאגה?
אציין כי שבועיים קודם לבדיקת הדם עקרתי שן בינה וטופלתי במוקסיווט למשך מספר ימים (חפיסה) עקב חום (כנראה זיהום).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר GGT גבוה
ד''ר יעקב מאור02/12/2007לעלית GGT מבודדת מספר סיבות אפשריות. ביניהן: צריכת אלכוהול, שימוש בתרופות מסוימות (מוקסיפן אינו ביניהן), כבד שומני - הצטברות שומן בתאי הכבד שמאפיין אנשים בעודף משקל. לבירור מעמיק יש צורך לפנות למומחה לגסטרואנטרולוגיה או למחלות כבד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת לעניין GGT
דניאל02/12/2007האם ערך 85 ל GGT נחשב גבוה מאוד.
אני מבין שזה מעל לנורמה. האם זה משנה כמה הוא מעל לנורמה או שאין חשיבות לעניין ואין זה יכול להעיד על כלום (לחומרה או לקולא)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהGGT
ד"ר יעקב מאור02/12/2007בדרך כלל אין חשיבות מיוחדת לערך המוחלט של ה- GGT. כאשר מתלווה גם עליה באנזימים אחרים כגון אנזימים המוגברים בחסימה של דרכי המרה (פוספטזה בסיסית) אזי קיימת הקבלה במידת העליה של שני האנזימים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעדכון לגבי המשך טיפול
דניאל03/12/2007רופא המשפחה ביקש לערוך בדיקת תפקודי כבד בשנית וכן בדיקה של היפטיטיס וכן רופא המשפחה הפנה אותי לבדיקת אולטרא סאונד בטן עליונה להמשך בירור.
בדיקת הדם נערכה לאחר ארבעה ימים מהבדיקה הראשונה:
GOT (AST) 18
GPT (ALT) 16
GGT 72
ALK. PHOSPHATASE 74
ישנה ירידה בערך ה GGT מ- 85 ל- 72. האם מדובר בשיפור תפקודי הכבד או שזה בגבול הסטייה המוסברת?
בנוסף תוצאות היפטיטיס (מה שיש עד כה)
HEPATITIS A IgG Positive
HEPATITIS Bs Ab 0.00 negative
HEPATITIS C Ab negative
אשמח לקבל חוות דעתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהGGT
ד"ר יעקב מאור03/12/2007יש לך עליה מבודדת ב- GGT. אין הבדל מהותי בין ערכי ה- GGT. ניראה כי החלמת מהפטיטיס A, וכי קרוב לודאי אין לך הפטיטיס B או C.
כפי שציינתי אתה זקוק ליעוץ אישי מפורט ממומחה לגסטרולוגיה או מומחה למחלות כבד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הליקובקטר פילוריליאת01/12/2007
שלום, מהם הסימפטומים המאפינים קיום הליקובקטר?
האם חייבים להפטר מהחיידק או שאפשר לחיות איתו?
האם המצאותו הממושכת של החיידק יכולה לגרום נזק בלתי הפיך למערכת העיכול? האם יש מזון שעוזר ? מאילו מאכלים להמנע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר HP
ד''ר סטיבן מלניק01/12/2007להרבה אנשים יש נוכחות של החיידק אך אין צורך לטפל בכולם.
יש לטפל אם יש כיב בקיבה ותריסריון, אנמיה מסוג חוסר ברזל מחלה של טרומבוציטים נמוכים בשם ITP ואם יש סיפור משפחתי של סררטן הקעבה.
למעט כך לא חייבים לטפל בחיידק.
אני לא חושב שיש קשר למזון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול לGERD בלנטוןיוסף30/11/2007
בס"ד
אני נוטל באופן קבוע לנטון.האם עלול לגרום לבריחת סידן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לנטון
ד''ר סטיבן מלניק01/12/2007יש עבודה אחת שקוששימוש ממושך. אבל קודם כל ניתן לבדוק את המצב על ידי בדיקה של צפיפות עצם, ניתן לטפל בבריחת סידן גםמ כן.
יש לדון על זה עם הרופא המטפל ולשקול הבעד ( הקלה בסבל, מניעה של סיבוכים של GERD ) וגם הנגד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אומפרדקס-חומציותמני29/11/2007
שלום רב, אני סובל כבר תקופה ארוכה מכאבי בטן, היה חיידק, חוסל ועדיין יש כאבי בטן.
הייתי אצל רופא גסטרו שאומר שיש לי כאבים כמו באולקוס, רק בלי כיב וגם משהו בשם נון אלקר דיפססיה(סליחה על העיוות). הוא המליץ לי לקחת אומפרדקס לתקופה ארוכה.
השאלה שלי היא בקשר בין הכאבים לחומציות. אני טבעוני בצורה די הדוקה- בלי מוצרי חלב ובשר, התזונה שלי היא גם ללא מאכלים חומציים(גם לא פירות הדר).
אז אני לא מבין איך כדור סותר חומצה יכול לעזור לי.
הרי ממה שאני מבין המצב אצלי בקיבה אמור להיות הפוך מחומצי בגלל התזונה, אז למה הכדור?
אשמח לכל ייעוץ!
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חומציות
ד''ר סטיבן מלניק30/11/2007יש הרבה מאוד חומצה בקיבה מהפרשות טבעיות כך שמאוכלים פחות חשוב.
יתכן שיש רפלוקס כאשר תוכן הקעבה עולה ושורף הושט. לכן כדי למסות נסיון טיפולי עם אומפרדקס לבדוק אם זה עוזר ולא.
קשה לאבחן הסיבה רק מהאופי של הכאבים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות רפואיות מתמשכותשירה29/11/2007
שלום, בת 39 חולשה רבה בשרירי הגוף בהליכה ובעלייה במדרגות,עולה 6 מדרגות והשרירים כואבים ואין לי אויר ודופק לב מואץ, גרפסים רבים (בלי שום קשר לאוכל) וגזים,לעיתים גם כאבים בבטן העליונה, סובלת מעצירויות הרבה שנים ולוקחת יובסלקס. בגלל סרטן מעי גס של האבא בוצע קולונסקופיה (הוצאו 4 פוליפים שפירים) וגסטרוסקופיה (פוליפים רבים מאוד בקיבה ובתריסריון שפירים), כ"כ בבדיקות דם גסטרין היה בחודש מאי 191- וכעת נוב' 438 , מטופלת בלנטון.
erythrocytes 25 , פריטין-7 (לפני חצי שנה היה 5 ועלה ל-7 מפני שמטופלת בברזל), המוגלובין-12.3 , בנוסף איירון- 95, alt -gpt - 52 , rdw - 15.1 , הרופאה בדקה crp והתשובה dl 0.5 והפטיטיס יצא נגטיב. בדיקת חיידק הליקובקטריום פילורי יצא שלילי.
נא תשובתך הדחופה מה עוד צריך לבדוק, מה זה יכול להיות?
תודה מראש על התשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר סטיבן מלניק29/11/2007קודפ כל יש לשלל מחלת צליאק על ידי בדחקה של נוגדנים anti-TTG וגם לבדוק IGA בדם. האם נלקחה ביופסיה ממעי הדק (תריסריון) בעת הגסטרוקופיה?
יש גם לשהשלים צילום ושט קיבה ופאסג ולאחר מכן לשקול בדיקה קפסולה של מעי הדק. יש לבדוק בעיות במעי הדק כולל נוכחות פוליפים שם.
תריך גם לראות תשובה של CPK שיכול להצביע על בעיה בשריר.
זה נשמע אתגר אבחנתי ויש צורך לבירור צמוד אצל רופא גסטרו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)