מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה דחופהאיילת12/11/2007
אני בת 28 וחצי בהריון 37+ 4מזה 4 שבועות לאחר אכילה יש לחץ באוזנייםאיבוד שמיעה ולחץ בגרון + חומציות וליחה בשעת השינה בלילה אני מתעוררת כי אני ממש נחנקת
בעברי טופלתי באומפרדקס עקב גסטטריטיס עכשיו חזרתי לכדור 1 ביום בבוקר לפני האוכל אך הבעיה עדיין קיימת יש לציין כי זה ממש מפריע לי בחיי ביצעתי ברור אצל אאג ללא ממצא רופא משםחה אמר כי אחרי הריון יעבור אבל בינתיים אני סובלת מה לעשות ויש לציין כי כי הייתה לי יציאה ביום שישי ואני מפחדת לאכול עקב כך מה לעשות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה דחופה
ד''ר סטיבן מלניק12/11/2007יתכן משני לרפלוקס ואפשר להעלות המינון של אומפראדקס לפעמיים ליום. אנני חושב שניתן לעשות הרבה יותר עד לאחר הלידה. אפשר לנסות אוכל נוזלי גם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בקיבה - דחוףאפרת שם בדוי11/11/2007
שלום אני עברתי לפני 6 שנים ניתוח שבוא הכניסו לי טבעת על מנעת להצהיר את הקיבה לאחרונה אני חשה נדנוד וכאבים בקיבה. הדבר מאוד מציק לי אני נורא חוששת שחלילה לא יהיה קשר בין הניתוח שעברתי לכאבים בקיבה הרופא הציע לי לעשות בדיקה עם צינורית אני חוששת לבצע את הבדיקה הזאת העם יש אפשרות לעשות זאת בהרדמה כללית ובכלל אולי אפשר להחליף בדיקה זאת בצילום קיבה פשוט ולא חודרני??????????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בקיבה
ד''ר סטיבן מלניק12/11/2007יתכן שינוים בטבעת עם הזמן. יש צורך להדגים הקיבה- מציע להתחיל עם צילום קיבה ויתכן שאין ברירה אלה לעשות גסטרוסקופיה. בדרך כלל היא לא כל כך קשה והרבה אנשים עוברים ללא הרדמה בכלל. הבדיקה מספר דקות וטישטוש לרוב בסדר.
תדון עוד פעם על הנחיצות לאחר הצילום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת MRCPאיריס11/11/2007
שלום רב,
אני סובלת מאולצרטיב קוליטיס כ- 8 שנים לאור עלייה באלקליין פוספאט נשלחתי לבדיקת MRCP
תוצאות הבדיקה-
1. כיס המרה- עם אבן בצוואר וללא עיבוי דופן
2. כבד- בגודל ובמרקם תקין. בסגמנט 7 נגע בקוטר 2.2 ס"מ עם אות נמוך ב- T1 וגבוה ב-T2 עם האדרה נודולרית היקפית ומילוי מאוחר.
מה משמעות התוצאה ? מהם דרכי הטיפול?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר MRCP
ד''ר סטיבן מלניק12/11/2007הממצא נשמע כמו גידול שפיר של הכבד בשם המנגיומה ואין צורך לטפל בזה.
אבל- צריך מסקנה סופית של רופאי הרנטגן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעי רגיזעומר11/11/2007
התחלתי לעבור בירור לגבי מעי רגיז לאחר תלונות (מאז שהתגייסתי למעשה) של כאבי בטן עצירות שלשולים כל הזמן ולסירוגין (כלומר יום ככה יומיים ככה וחוזר חלילה) מלווים בגזים ונפיחות שהפכה לשגרה, למרות שהינה בלתי נסבלת.
תוצאות בדיקות הצואה שליליות (הכל בסדר) ובבדיקות הדם ישנו חריגות רק בביוכימיה:
גלוקוז 125
urea 57
creatinie 1.28.
האם החריגות קשורות לתפקוד הלקוי של מערכת העיכול?!
יש לציין שמאז שעברתי לבסיס שהוא פתוח (עקב בעיות אחרות, עיניים) המצב השתפר אך עדיין כדי להגיע למצב שבו אני יכול לתפקד עלי לצום מהרגע בו אני הולך לישון ועד הרגע בו אני חוזר הביתה מהצבא ביום לאחר מכן, יכול להגיע ל16 17 שעות, מצב יומיומי.
האם המצב נורמלי?! או שעלי לבקש התייחסות למצבי?!
בנוסף אני גם צמחוני, ככה שהמנעות ממוצרי חלב קשה עבורי במסגרת צבאית שלא נותנת אלטרנטיבה כגון סויה או משהו דומה.
אודה על ההתיחסות לתוצאות הבדיקות ולמצבי בתוך מערכת צבאית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעי רגיז
ד''ר סטיבן מלניק12/11/2007נשמע כמו מעי רגיז ויש להמשיך עם רופא הגסטרו.
הבעיה יותר גדולה היא הבדיקות דם. אתה צריך לראות רופא כליות. אני מניח שאתה צעיר אם רק התגייסת ויש כמעט סוכרת ובדיקות הכליות לא תקינות לגילך.
זה יותר חשוב לך לעומת המעי הרגיז.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עלייה ב-GOT. GPTסול11/11/2007
שלום!
בבדיקת דם שעשיתי נצפתה עלייה פי 3 באנזימי כבד אלו. מה יכולה להיות הסיבה לכך? (אני בת 24, HBV, HCV שליליים, אין מילות כרוניות, לפני הבדיקה לא בוצעה פעילות גופנית חריגה ולא היה שימוש בטיפול תרופתי כלשהו)
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עליה בGPT
ד''ר סטיבן מלניק12/11/2007יכול להיות עדיין הרבה דברים כולל מחלות אימוניות ומטבולויות.
צריך להמשיך הבירור אצל הרופא המטפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צרבתליאל10/11/2007
ד"ר שלום רב,
אני בת 64, משקל 43 ק"ג על 1.57 מ'
שנים רבות שאני סובלת מצרבות שגורמות להרבה גזים וגרעפסים, גורם להרבה כאבי ראש וכל מה שאני אוכלת עומד בגרון ושנים שמשתמשת באמפרדקס וכדורי זאנטק וגסטרו ופאמו וכל טיפת אוכל שאני אוכלת אני חייבת לקחת אחד מהכדורים האלו האוכל עומד לי בגרון שעות ואני מרגישה נפיחות בפנים עד הסרעפת וכשמגיעים כאבי הראש הרוק בפה ממש כמו דבק ובאחרונה גורם לי גם לשיעולים חזקים יבשים בלי שום הצטננות...
כבר נמאס לי מהמצב הזה...אני מאוד רזה ויורדת במשקל, כל מה שאני אוכלת כמעט ולא נספג לי ויטמנים בגוף...הכל הופך לחומץ בלי ויטמנים...אציין כי אני לוקחת ויטמנים.
רופאת המשפחה הפנתה אותי לרופאי גסטרו עשיתי גסטרו אך ללא הועיל...התוצאות היו תקינות ולא קיבלתי שום טיפול אחר ומצבי מיום ליום יותר גרוע...
המצב מאוד מדכא אותי, לאחרונה התחלתי לקחת כדורים להרגעת עצבים אך גם לא עזרו לי
בבקשה הדרך אותי מה עלי לעשות כדי לשפר את מצבי.
אשמח אם אענה בהקדם
בבברכה,
ליאל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צרבת
ד''ר סטיבן מלניק12/11/2007קשה לתת איבחון דךר פורום אך בגדול יש 2 אפשרויות. אחת- שיש סוג של צרבת מאוד קשה וניתן לבצע ניטור חומצה בושט במשך 24 שעות כדי לבדוק אם יש קשר בין תלונותיך לשפיכה של חומצה לושט.
האפשרות שניה שמדובר על סוג של תסמונת המעי הרגיז ויש הפרעות בתנועה של הושט.
מציע להפנות למרפאת גסטרו חשוח על זה עם הרופא גסטרו המטפל. יתכן גם שיש מקום לבדוק התנועה של הושט- מנומטריה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קנדידה במעי וניזורליובל10/11/2007
שלום
התעניינתי באינטרנט וקראתי המון עובדות לגבי המחלה "קנדידה", נאמרו שם המון סימפטומים ותופעות לוואי למחלה זו.
ככל שקראתי יותר ויותר הבנתי שיש לי המון מתופעות הלוואי שצויינו באינטרנט,
יש לי סימפטומים של כאבי בטן מתמשכים, בטן נפוחה,
גזים, גרעפסים, עייפות, כאבי ראש, דיכאון, עצבנות, חוסר אנרגיה, חוסר חשק מיני,
וכמה שעות אחרי שאני קם פתאום נהיה עייף ובא לי לישון,
הייתי אצל כל הרופאים גם גסטרו,
נשללו לי הליקובקטר פילורי ודלקת קיבה, אמרו שיש לי מעי רגיז וכל תרופה לא עוזרת,
כרגע לא יודע מה לעשות
הייתי אצל פסיכיאטר כל התרופות לא עזרו,
הבנתי שאלו סימפטומים של קנדידה במעי,
רציתי לשאול האם כדורים כמו ניזורל 200 מ"ג ליום למשך חודש יכול לעזור לכך?
והאם אפשר לעשות בדיקות צואה אצל רופא המשפחה בכללית ולקבל מרשם לכדור ניזורל או משהו דומה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קנדידה במעי וניזורל
ד''ר יעקב מאור10/11/2007לא הוכח קשר בין קנדידה במעי לבין הסימפטומים שציינת. מיחושים אלה מתאימים אכן למעי רגיש המטופל באמצעים דיאטטיים, תרופתיים, תכשירים פרוביוטיים (חיידקים מועילים) ולעיתים אפילו היפנוזה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחפשת מטופל חולה הפטיטיס Cעדי10/11/2007
שלום למנהלי הפורום ולגולשיו,
אני סטודנטית שנה ד' לרפואה סינית. במסגרת הקליניקה הלימודית שלנו אני עושה פרויקט גמר בנושא הפטיטיס C והטיפול במחלה דרך הרפואה הסינית.
הטיפול כולל דיקור סיני וטיפול בצמחי מרפא (הצמחים הם אופציונליים), והוא בהנחיה צמודה של מורים בכירים בתחום הרפואה הסינית בארץ.
אני מחפשת מטופל/ת המעונין להתנסות בטיפול זה.
לפרטים נוספים ניתן לפנות אלי במייל המצוין.
עדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחפשת מטופל חולה הפטיטיס C
ד''ר יעקב מאור10/11/2007אני סבור כי מחקרים מסוג זה צריכים להתבצע על-ידי מומחים למחלות כבד במסגרת בית-חולים בעיקר עם מעורבות תרופות כולל צמחיות שחלקן עלולות לגרום נזק לכבד. נסי להשתלב במסגרת כזו כדי להפוך את העבודה למשמעותית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרניהתמי09/11/2007
אני סובלת המון מצרבות. גזים בבטן . עצירות ושדלשול לסירוגין. יש לי כל הזמן כאבים בקיבה ו " בלאגן". עשיתי בדיקת דם ובדיקה כזו שנושפים לתוך מבחנה. גילו לי חיידק בקיבה והרופא נתן לי טיפול אנטיביוטי. המקביל עשיתי בדיקה של גסטרו - דרך הפה ובדיקה שאני לא זוכרת את שמה- דרך הישבן. גילו לי הרניה בקיבה. האם זה קשור לכל הכאבים שלי בקיבה ו"הבלאגן"? ומה ניתן לעשות נגד הכאבים?מה הם הפתרונות המוצעים היום?בנוסף אני מרגישה שהבטן שלי כל הזמן נפוחה. ( עשיתי דייאטה וירדתי במשקל והבטן עדיין נשארה נפוחה). מחכה לתשובה. תודה!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרניה
ד''ר יעקב מאור10/11/2007לפי התיאור את סובלת ממעי רגיש וגם מהחזר חומצה לושט. הרניה קשורה באופן עקיף למצב של החזר חומצה. הטיפול במצבים אלה משולב בדיאטה (כולל המנעות מסוגי מזון מסוימים היוצרים גזים, המנעות מחלב ומוצריו וכו'), טיפולים תרופתיים שונים ובעיקר טיפול להפחתת החומצה, שימוש בתכשירים פרוביוטיים. עליך להיות בקשר עם הגסטרואנטרולוג המטפל ודיאטנית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשר בין אנזימי כבד למשקלאפרת ק09/11/2007
שלום,
אני בת 30 בבדיקות הדם שעשיתי לפני שבועים ה - , AST 41 וה - ALT 50. שלחתי לבדיקת אולאדסאונד איברים (הבדיקה עדיין לא בוצעה).
בחודש האחרון אני מנסה לעשות דיאטה בעזרת מדריכה ובשילוב של ספורט. אין שום ירידה במשקל, אפילו יש עליה קלה. (בשנה האחרונה עליתי יותר מעשרה אחוז ממשקלי, שהיום הוא 69). שאלתי היא האם קיים קשר בין אנזימי הכבד הגבוהים למשקל גוף?
תודה מראש על התשובה.
אפרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשר בין אנזימי כבד למשקל
ד''ר יעקב מאור10/11/2007עודף משקל מתלווה בחלק מהמקרים בהצטברות שומנים בכבד - כבד שומני העלול להתבטא בעליה באנזימי כבד. גם תת-פעילות בלוטת התריס עלולה להסתמן כעודף משקל וחוסר יכולת לרדת במשקל בדיאטה עם עליה באנזימי הכבד. בכל מקרה יש צורך בבירור מקיף של הסיבה להפרעה באנזימי הכבד כולל אולטראסאונד, הדבקה בוירוסים ועוד. כל זאת יוכל להעשות על-ידי רופא המשפחה בעזרת גסטרואנטרולוג או מומחה למחלות כבד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הליקובקטר-ריפלוקס-דלקת בוושטעומר09/11/2007
לד"ר שלום
מזה כשנה וחצי אני סובל מכאבים (אי נוחות) בצד שמאל באזור הבטן קיבה אם אני לא טועה.
לפני כחודשיים החמרה,בחילות הרגשה של גולה בגרון ליחה שעולה כאבי בטן והקאות.
בבדיקת נשיפה התגלה הליקובקטר פילורי ברמה 7.8 טופל באנטיביוטיקה שבועיים לאחר הבדיקה אחרי התעקשות שלי לטפל בניגוד לרופא הגסטרו בטענה שזה לא רמה גבוהה ולא אמור להשפיע עליי.
בבדיקות אולטרה סאונד כליות ודרכי השתן נשללו אבנים בכליות או זיהום בדרכי השתן.
לאחר בדיקת גסטרוסקופיה אובחנה דלקת בוושט ללא קבלת טיפול חוץ מאופרדקס 40 מ"ג נלקחה ביופסיה אך עדיין אין תשובה וקיבלתי תור לרופא הגסטרו רק לתאריך 17.3.08.
במקביל פניתי גם לנטורופאתית, לאבחנתה מדובר בעיה בספניקר (ריפלוקס), המליצה לשנות את אורח החיים הפסקת עישון מיידית ודיאטת אורז דייסתי (מבושל רק במים) ושימוש בתופסי תזונה כמו חיידקים טובים וכדומה.
המצב נכון להיום ירידה במשקל של 7 קילו תוך חודש,חולשה כללית בכל הגוף, כאבים בחלק השמאלי התחתון של הגרון תחושת גולה.ליחה.חומציות תמידית ללא שיפור ניכר,אני ממש סובל ואובד עצות כבר.
אבקש את ייעוצך בנושא
האם כל הנ"ל הוא סיבוך של חיידק ההליקובקטר פילורי?
תודה
עומר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הליקובקטר-רפלוקס-דלקת בושט
ד''ר יעקב מאור09/11/2007עומר שלום,
גם הגסטרואנטרולוג המטפל וגם הנתורופתית איבחנו אצלך מצב של חזרת חומצה מהקיבה לושט והמליצו לך טיפול התנהגותי, דיאטטי ותרופתי מתאים באומפרדקס. להערכתי הדיאטה שקבלת מופרזת מידי ויתכן כי זו הסיבה לירידה במשקל.
היעדר תגובה אינו מצביע בהכרח על אבחנה שגויה אלה על טיפול שאינו מספק מבחינת מינון וסוג התרופה וכדומה.
לדעתי כאב הבטן (ואולי גם הירידה במשקל) אינם מוסברים על-ידי החזר החומצה ודורשים בירור נוסף אצל גסטרואנטרולוג מומחה.
בכל מקרה נוכחות חיידק ההליקובקטר אינו גורם כשלעצמו לכאב בטן ואינו קשור גם להחזר החומצה.
עליך להתעקש לקבל תור מוקדם יותר לגסטרואנטרלוג מומחה להמשך טיפול בתלונותיך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה לד"ר
עומר09/11/2007האם הדלקת בוושט לא מצריכה טיפול אנטיביוטי? נכון להיום כמעט כל דבר שאני אוכל אני מקיא עקב החזר חומציות גבוה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה-עומר
ד"ר יעקב מאור09/11/2007כפי שהסברתי דלקת בושט הינה תוצאה של חזרת תוכן קיבה חומצי לתוך הושט ולא כתוצאה מזיהום חיידקי לכן הטיפול המומלץ הינו טיפול בתרופות מסוג בולמי משאבות פרוטונים (מדכאי יצור החומצה) כגון, אומפרדקס ולא באנטיביוטיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיבוכים של אמבה דיזנטריהנדב08/11/2007
בהודו אובחנתי עם אמבה דיזנטריה לפני יותר מחודש, טופלתי בהודו במטרוג'יל ללא שיפור ניכר, לפני שבוע קיבלתי טינידיזול עם שיפור קל
תפקודי כבד גבוהים: GOTׂAST- 48
GPT - ALT- 100
כמו כן : :WBC : 3.8
, RBC :6.23
HCT: 52.6
MCHC:31.4
בבדיקת US נמצא כבד מוגדל מעט, וטחולון אקססורי בגודל 1.5 ס"מ
ממידע שבידי ההשלכות של האמבה בסיבוכים הינם : מורסות ומחלות כבד קשות.
מה הערכתך לפי הנתונים ? והאם ייתכן שהכבד המוגדל ותוצאות האנזימים קשורים לנטילת אנטיביוטיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיבוכים של אמבה דיזנטריה
ד''ר יעקב מאור08/11/2007ראשית יתכן שהשלשול אינו קשור לאמבות (האם בוצע משטח צואה לפרזיטים או בדיקת דם לאמבות לצורך האבחנה?). שנית אם אכן מדובר בדיזנטריה מאמבה נדרש טיפול במינונים גבוהים של מטרונידזול או טינידזול. שלישית על פי הנתונים לא ניראה כי העליה באנזימי הכבד קשורה להווצרות מורסה אמבית. מטרונידזול וטינדזול גורמים רק באופן מאוד נדיר לעליה באנזימי כבד.
אני ממליץ כי תפנה למרפאת המטיילים בתל-השומר ולמומחה לגסטרואנטרולוגיה להמשך בירור מצבך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- HBVטליה08/11/2007
אני מעוניינת לקבל מידע על HBV ברמה מעמיקה, לאן אתה ממליץ לי לפנות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר HBV
ד''ר יעקב מאור08/11/2007כנ"ל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- HBVטליה08/11/2007
אני מעוניינת לקבל מידע על HBV ברמה מעמיקה, לאן אתה ממליץ לי לפנות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר HBV
ד''ר יעקב מאור08/11/2007טליה היקרה,
באם מדובר בך או במשהו המקורב אליך אני ממליץ כי תפני למומחה למחלות כבד שיתן לכם מידע כללי על הפטיטיס B ואת המידע הרלונטי למצב הנתון.
בקשר למידע כללי ניתן לפנות לעתותת ח"ץ (חולי צהבת) - עמותה של חולי הפטיטיס B ו- C.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עדות לצליאק?שרית07/11/2007
שלום,
אתמול קיבלנו תשובות דם עם עדות לצליאק לילדתי בת 3 וחצי. שאלתי היא האם לנוכח התשובות החד משמעיות יש סיכוי שהפיופסיה תראה תשובות שונות? מה השכיחות? מה הסיכוי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צליאק
ד''ר סטיבן מלניק07/11/2007תלוי איזו בדיקה אבל לרוב הבדיקות מאוד אמינות (מעל 90%).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)