מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קולונוסקופיהאורן21/01/2008
שלום,
יש לי קרוהן ואני בעל פאוץ' כבר 12 שנה.
אני כבר 6 שנים ללא טיפול תרופתי ומרגיש טוב. עושה בדיקות דם כל חצי שנה והכל תקין אצלי. אינני סובל משום סיפטום ואוכל הכל.
לא עשיתי את הבדיקה הפולשנית כבר 6-7 שנים והאמת שלא מעוניין כל כך לעשות. האם אני צריך בכל זאת לעשות את הבדיקה למרות שאני מרגיש טוב או שכל עוד אני מרגיש טוב אני יכול להימנע מזה גם בגלל שאין לי מעי גס.
תודה מראש,
אורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר סטיבן מלניק21/01/2008אם אתה מרגיש טוב ואין עדות מעבדתית לפעילות המחלה לדעתי אין צורך לבדיקה פולשנית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה*צואה צרה
שימי22/01/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצואה
ד''ר סטיבן מלניק23/01/2008לא נשמע כבעיתי אבל כדי לבצע בדיקת צואה לתרבית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה*צואה צרה
שימי22/01/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערך גבוה של פוספאטאז בסיסי בהריוןיפעת קינן19/01/2008
אני בת 36, בהריון שישי, בשבוע 34. נוטלת קלאקסן 40 (בזריקות) בעקבות MTHFR הומוזיגוט לאחר 3 הפלות ברצף. 2 ההריונות והלידות הראשונים היו תקינים וללא התערבות תרופתית כלשהיא.
במהלך ההריון הנוכחי נמצאה אצלי רמה גבוהה מהנורמה של ALK.PHOSPHATASE ברמות שבין 300-400, אך בבדיקת דם שגרתית אחרונה שערכתי הרמה עלתה ל- 1600. מה יכול להסביר את העליה החדה הזו? האם אני בסיכון? יש לציין כי כל שאר תיפקודי הכבד BILIRUBIN TOTAL+ DIRECT,
AST, ALT, GGT, LDH יצאו תקינים לחלוטין. האם זה יכול להיגרם מההריון ולאחר הלידה לחזור לנורמה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פוספטזה בסיסית בהריון
ד''ר סטיבן מלניק20/01/2008המקור יכול להיות מהשיליה ולא דווקה מהכבד. יש לבדוק GGT ואם זה גבוה המקור כנראה כבדי.
לפעמים יש מצב של גרד עם פוספטזה בסיסית גבוה ולעתים יש צורך לבצע לידה מוקדמת.
הרמה של 1600נראה לי גבוה מדי ודורש בירור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהליתיום
ד''ר סטיבן מלניק20/01/2008אנני חושב שיש קשר בין ליטיום לבין רפלוקס ובודאי לא לבקע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם יש קשר ישיר בין ריפלוקס לבקע?
אלמוני21/01/2008האם יכול להיות ריפלוקס גם ללא בקע סרעפתי?
חשבתי שליתיום יכול גם לגרום לרפיון השסתום בקיבה ועליית מיץ קיבה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריפלוקס אחרי נטילת אומפרדקסאלמוני18/01/2008
שלום,
גילו לי בבדיקת גאטרוסקופיה בקע סרעפתי 3 ס"מ ,קיבלתי אומפרדקס 40 מ"ג פעמיים ביום
עברו כמעט חודשיים, חשתי הטבה במצבי ואני משתעל הרבה פחות, בימים האחורנים אני חש החמרה נוספת, אני לא יודע אם לקשר את זה לגל הקור.
האם מומלץ לקחת מוטיליום, או אולי להחליף את התרופה ללוסק.
מה שמטריד אותי שאני אצטרך לכח החיים לקחת את התרופות ואולי בעתיד זה יכול להזיק.
האם בעתיד יש תיקווה להפסיק עם התרופות, כמו כן אפשר להגיד בבודעות שהריפלוקס נובע מהבקע הסרעפתי?
אשמח לתגובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד תוספת קטנה
אלמוני20/01/2008אני יודע שהתרופות מטפלות בסימפטום שיש לי כתוצאה מהריפלוקס,
השאלה אם יש דרך לטפל בבעיה, אני משתדל להקפיד על תזונה נכונה ומאוזנת.
האם יש לי כלים נוספים לשפר את המצב,הרופא קצת הדאיג אותו שאמר שהכדורים נוגדי חומצה הם בעצם מניעה לסרטן הוושט שעלול להתפתח אם אזניח את המצב.
האם אצטרך לקחת תרופות אלו לכל החיים?.
אני רחוק מניתוח, מקווה בכל אופן,אבל באיזה מצבים מנתחים ששי בעיה ומה סיכויי ההצלחה של ניתוח אם נידרש.
אשמח לתגובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבחילות
ד''ר סטיבן מלניק20/01/2008קשה לתת תשובה חד משמעית אך נשמע כמו נגיף והוא אמוא לחלוף בעוד כמה ימים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גזים + דחיפות במתן השתן!אנונימית17/01/2008
שלום.
אני סובלת כבר קרוב ל 8 חודשים ממתן בדחיפות שתן שכרוך בכאבי הבטן התחתונה.אני מציינת שנבדקתי ע"י אורולוג, רופא משפחה, גניקולוגית עשיתי גם בדיקות דם כלליות ובדיקות שתן והכול נמצא תקין!זה כבר 8 חודשים שלא עובר.לא צורב לי בעת מתן השתן אלא דחיפות שקשה לי לשלוט עליה וטופלתי ע"י דטרוסיטול ופרימוניל ואת האמת-לא עובר לי!!!נאמר לי שאולי זה בעקבות גזים שאולי יושבים על השלפוחית שתן?!האם יש דבר כזה בכלל?אחרי שעשיתי בדיקת אולטרסאונד בבטן נמצאו המון גזים.אנא ממך אם יש דבר שאתה יכול להציע לי למה זה פתאום קרה ומתי ואיך זה יפסיק אשמח מאוד לתגובתך!
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גזים + דחיפות במתן השתן!
ד''ר יעקב מאור18/01/2008יתכן ואת סובלת ממעי רגיש. במקרים אלה שינוי תזונתי, תרופות שונות, שימוש פרוביוטיקה-חיידקים "טובים" וטיפולים אלטרנטיביים עשויים להועיל. פני ליעוץ מפורט של מומחה לגסטרואנטרולוגיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגזים + דחיפות במתן שתן!
אנונימית18/01/2008שלום ותודה על תגובתך.שאלתי היא אז נניח שיש לי "מעי רגיז" האם זה קשור לשלפוחית שעוצרת לי ממש את החייים מכיוון שאני צריכה ללכת לשירותים כול הזמן ואפילו ברחוב בזמן הליכה זה לא נעים כשמרגישים את הצורך הזה,וגם הבטן מנופחת מאוד.והאם ל"גזים" גם יש מעורבות?יש לי בדיקות לנוירולוג וגסטרולוג בקרוב אגב...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגזים
ד"ר יעקב מאור18/01/2008לעיתים מתלווה למעי הרגיש גם שלפוחית רגישה - אך לאיבחון מצב זה יש צורך ביעוץ עם מומחה לאורולוגיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלפוחית + מעי רגיז
אנונימית19/01/2008שלום
אציין שהייתי כבר אצל 2 דר' לאורולוגיה וגם פרפ' לאורולוגיה שנתן לי דטרוסיטול וזה הכי עזר מכול מה שהדר' נתנו לפני!אני פשוט נואשת אחרי 8 חודשים ששום דבר לא ממש משפיע.ועכשיו גם הדטרוסיטול כבר לא עוזר.ולפי דעתי גסטרולוג נראה לי שהכי יעזור כי כבר אף אחד לא ממש יודע מה יש לי.לכן ציינתי שיש לי בקרוב בדיקה גם אצל גסטרולוג ומקווה מאוד שהוא יעזור.ייתכן שזה באמת קשור לגזים המרובים שיש לי שלוחצים על השלפוחית?!לא יודעת...
מודה לך מאוד על תשובותיך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כרון ברמיסיה וירידה במשקלשרון ג.17/01/2008
שלום רב
המדובר בילדה בת 14 , שהחלה בתהליך ירידה במשקל .משקל שיא 124 !!! בתהליך הירידה חלתה בכרון וירדה ל93 ק"ג, בהשפעת סטרואידים עלתה מספר ק"ג ל99 וכעת בתקופת רמסיה ללא שלשולים עם אימורן ממשיכה לרדת ללא מאמץ ועם תאבון סביר כל שבוע 1 ק"ג כעת משקל 97 , בבדיקות סוכר 120 , טריג' וכול' מעל הנורמה . מה יכולה להיות הסיבה לירידה במשקל ?
תודה שרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרוהן ברמיסיה וירידת משקל
ד''ר יעקב מאור17/01/2008היות והפורום עוסק במחלות הכבד ודרכי העיכול במבוגרים אני ממליץ כי תיפנו ליעוץ אצל מומחה לגסטרואנטרולוגיה בילדים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חומצה בוטיריתאורן17/01/2008
האם חומצה בוטירית בתור תוסף מזון טבעי יכולה להזיק בטיפול בקוליטיס או שאפשר לקחת?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חומצה בוטירית
ד''ר יעקב מאור17/01/2008חומצה בוטירית הינה חומצת שומן קיצרת שרשרת שמהווה מקור אנרגטי לתאי המעי הגס. מותר לחולי קוליטיס לקחת תוסף המכיל חומצה בוטירית, אך יש לזכור כי לעיתים תוספי מזון מכילים מספר חומרים שחלקם עלול לגרום הפרעה למעי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הדמייה של כיס המרה והלבלבנירה17/01/2008
שלום!
לפני 10 שנים, אחרי בדיקות גסטרו/קולונוסקופיה, הי לי פנקריטיטיס חמור.
בספטמבר 2007 היה לי פנקריטיטס, ללא סימנים, או זרז נראה לעין.
שאלתי: האם מיכשור ההדמייה MRI ו MRCP בודקים ביסודיות את המרה ודרכיה
ואת הלבלב ודרכיו???
אודה על תשובתכם המהירה אלי (רצוי גם לאי מייל שלי).
בתודה והוקרה,
נירה בר לב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הדמייה של כיס המרה והלבלב
ד''ר יעקב מאור17/01/2008MRCP שהוא MRI של צינורות המרה והלבלב יכול לתת מידע על חלק מהסיבות שיכולות לגרום לדלקת לבלב חוזרת למשל אבנים בדרכי מרה, שינויים מולדים בצינורות הלבלב וכו'.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דם..יעל17/01/2008
יש לי חשד לקרוהן....
עברתי מס' בדיקות דם וה complement c4 יצא 50.
בבדיקות קודמות שעברתי פעם יצא 55 ופעם 45.
(בכל 3 הפעמים מעל לנורמה).
באינטרנט מצאתי קישור שמסביר כי רמות גבוהות עלולות להעיד על קוליטיס
האם בדיקת ה- complement c4 מרמזת באמת על קוליטיס?
מה הבדיקה בודקת?
ומה המשמעות של בדיקה זו כאשר היא גבוהה?
תודה מראש...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת קטנה
יעל17/01/2008חשוב להוסיף שזו לא אותה איילת שכתבה מתחתי (אם כי יש לה שם יפה).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת דם...
ד''ר יעקב מאור17/01/2008C4 או משלים הינו חלבון הקשור לפעילות המערכת החיסון, ניתן לראות ערכים גבוהים של C4 במצבי דלקת שונים וביניהם קוליטיס למיטב ידיעתי עלית C4 אינה ספציפית לקוליטיס.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות...יעל17/01/2008
לרופאי הפורום שלום רב,
עקב כאבי בטן ימנית תחתונה שלעיתים מלווה בחום נמוך (37.5-38.5)עברתי מיליון בדיקות שהיו תקינות (קולונוסקופיה,בריום,סיטי, אולטרה-סאונד ,מיפוי כדוריות לבנות ,FMF , פורפיריה). מאחר שלא מצאו דבר הפסקתי את המעקב למס' חודשים.
לאחר שנה חשתי התקף כאבים חזק (רק בבטן ימנית תחתונה)- הופנתי למיון שם נמדד חום 38.2, עקב זאת עברתי סיטי שהראה עיבוי קל בדופן הצקום וטרמינאל איליום, ומס' של בלוטות לימפה מעט מוגדלות ב-RLQ. מכיוון ש-3 חודשים לפני הסיטי עברתי את בדיקת הקפסולה ללא ממצאים, לא התייחסו לממצאים בסיטי.
בנוסף חצי שנה לאחר הסיטי עברתי קולונוסקופיה שהיתה תקינה.
בבדיקות דם הכל תקין (למעט חוסרים בברזל ו-B12, אם כי חשוב לציין שאני צמחונית מזה מס' שנים).
רציתי לשאול מכיוון שלא יודעים להגיד מה יש לי (אבל שללו את הכל) האם- זה בכל זאת, יכול להיות שיש לי "רק" מעי רגיז, ואולי יש לי רגישות יתר ומשם נובע החום (שמופיע רק בהתקפים חזקים ולא באופן קבוע)?
ואם לא אז מה זה כן יכול להיות?
האם בכלל נותרו כיוונים שיכולים להסביר את הכאבים?
ודבר אחרון, אלו משמעויות יכולות להיות לממצאים בסיטי, למעט קרוהן? מה המשמעות של בלוטות לימפה מעט מוגדלות ב-RLQ- וממה זה נובע?
תודה רבה, מצטערת על האריכות ,וסוף שבוע נעים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות...
ד''ר יעקב מאור17/01/2008איילת היקרה,
לעיתים קשה מאוד לאבחן את הסיבה המדויקת לכאב בטן שיכול לנבוע ממעי רגיש אבל גם ממחלת קרון. יש לציין שחום אינו חלק ממעי רגיש. היות והמקרה סבוך כל שנותר להציע הוא יעוץ של מומחה לגסטרואנטרולוגיה שיקבל שוב את הסיפור הקליני, יבדוק אותך וירכז את כל בדיקות הדם, ההדמיות וכו' וינסה להגיע לאבחנה וטיפול. אגב, לא ציינת אם ניבדקת על-ידי גניקולוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרוהן ודלקת פרקיםנגה16/01/2008
קרוהן וכאבי גב:
לאחר 5 שנות רימיסיה חלה התדרדרות שגררה עימה כאבי גב .
לאחר עשרות בדיקות נקשרו הכאבים לדלקת פרקים.
נתלתי 4 גר סלזופרין במשך שלושה חודשים -לא הביא לשיפור.
נתלתי סטראואידים במשך חודשים בנוסף לסלזופרין - חלה הטבהמשמעותית.
לאחר סיום תקופת הסטראואידים הועלה מינון הסלזופרין ל 6 גר ליום ועדין הרגשתי מצויין.
קיבלתי הודעה ממחלקת הגסטרו כי לאחר מחשבה וייעוץ נוסף יש חשש ממינון 6 גר סלזופרין.
מה לעשות ? קשה לקבוע תורים לראומטולוגים ובטח לכאלו שמכירים את הקרוהן.
האם מישהו יכול לעזור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרוהן ודלקת פרקים
ד''ר יעקב מאור16/01/2008קיימים תכשירים שונים המשפיעים הן על דלקת המעי והן על הבעיות המפרקיות ביניהן: סלזופירין, מטוטרקסט ותכשירים מסוג ה- Anti-TNF, כגןן Remicade או Humira. דרוש יעוץ משולב של גסטרואנטרולוג וראומטולוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גיהוקים ללא הרףשואלת16/01/2008
כבר 3 שבועות אני מידי פעם מגהקת (גרעפסים) לאחר אוכל, שתייה אפילו לא מוגזת, כשאני שוכבת במיטה, כל הזמן יש לי הרגשה של גזים ולחץ בקיבה ורצון לגהק וכשאני מגהקת זה מקל עלי לכמה דקות, ואחר שוב רצון לגהק. יש לי תיאבון, לא מרבה באכילה ולא אוכלת בין הארוחות, קיבה סדירה, רקע: סובלת מכלורסטרול גבוה, כבד שומני (ראו באולטרסאונד),- הפסיקו לעת עתה כדורים כי שני סוגים לא התאימו לי היות וגרמו לי לכאבי שרירים בגוף, תת פעילות בלוטת התריס והשימוטו- מטופלת בכדורים , לפני 3 שנים כריתת כיס מרה בגלל אבני מרה. מה יש לרופא לומר לי, מה הסיבה לגיהוקים ומה הפיתרון? תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גיהוקים
ד''ר יעקב מאור16/01/2008על-פי-רוב גיהוקים ניגרמים מבליעת אוויר בעת אכילה מהירה, התרגשות ונשמת באם קיימות תלונות מלוות, כגון, כאב בטן, יש צורך לבצע בדיקת דרכי העיכול העליונות-גסטרוסקופיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עירוי ברזללירוי15/01/2008
שלום,
עקב מחלת קרוהן (עברתי ניתוח בו נכרת חלק מהמעי והאיליום), אני נאלצת לקבל עירויי ברזל מאחר שרמות הברזל שלי מאוד נמוכות. הייתי רוצה לדעת האם אני כיצד אני יכולה לשמור על רמות ברזל סבירות מבלי להידרש לעירוי
אציין כי אני לוקחת כדורים של ברזל אך הם לא משפרים ממש את רמות הברזל, וכנראה שספיגתם אינה טובה.
האם יש תחליפים שנספגים יותר טוב, אמרו לי פעם שעדיף לקחת טבליות ברזל למציצה ושהן נספגות יותר טוב, האם זה נכון?
אודה על עזרתך בענין.
תודה,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עירויי ברזל
ד''ר יעקב מאור16/01/2008חוסר ספיגת ברזל אינו נובע מהניתוח שכן הברזל ניספג בחלק המקורב של המעי הדק ואילו הניתוחים הם לרוב בחלקים המרוחקים של המעי הדק (הקרובים למעי הגס). חוסר ספיגה של ברזל נובע מהמצב הדלקתי של מחלת קרון ויתכן שעם השיפור בדלקת תוך טיפול יספג גם ברזל פומי. ברזל פומי גם אינו ניסבל טוב בגלל החמרה בתופעות לוואי של דרכי העיכול כגון, כאב בטן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילום מעי דק עם בריוםאדוה15/01/2008
היי,
שמי אדוה בת 26
לקראת ניתוח לתיקון ריפלוקס עשיתי מספר בדיקות כמו מנומטריה, גסטרוסקופיה, מיפוי ושט קיבה וצילום מעי דק.
בצילום מעי דק התוצאות הן:
מעבר תקין אך מהיר דרך כל חלקי המעי לרבות הצקום (תוך 30 דקות החומר מגיע למעי גס). לא הודגם תהליך תופס או מיצר את לומן המעי או לוחץ עליו מבחוץ.
לא הודגמה פתולוגיה דלקתית במעי הדק.
סיכום - הבדיקה תקינה
האם אני צריכה לחשוש מכך שהחומר עבר באופן מהיר?? אני חייבת לציין שרק ב- 4 חודשים האחרונים לאחר קלקול קיבה רציני התחילו יציאות כל יום ואני גם לא יכולה להתאפק. בעבר זה היה כל יומיים שלושה. דרך אגב יש לי גם ריפלוקס ב- 4 חודשים האלו. האם זה קשור?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צילום מעי דק עם בריום
ד''ר יעקב מאור15/01/2008למעבר מהיר במעי הדק אין משמעות חריגה. יתכנו שיבושים ביציאות לאחר זיהום מעיים. אין קשר לרפלוקס.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כיבהערן14/01/2008
ד"ר נכבד שלום,
לפני כחודש וחצי עברתי גסטרוסקופיה בעקבות כאבים בכיבה.
נמצא גסטריטיסבקיבה ובתרסריון וכן בקע ושטי קטן וכמובן את החיידק הליקובקטר.
טופלתי בתרופות אשר מיועדות לחיידק קארין,מוקסיפן וכן לנטון.
לפני כשבוע עברתי שוב גסטרוסקופיה והכל תקין, נקי ללא פצעים וכמובן ללא בקע.
בזמן שאני נוגע באזור הקיבה מאד כואב לי וכן יש לי תחושה של דיקור ושריפה באזור הוושט.
השאלה שלי:
האם יכול להיות שנעלמו הפצעים והבקע במשך חודש?
מה יכולים להיות הכאבים באזור הקיבה והוושט(בית החזה)?
האם יכול להיות שהחיידק חזר ?
מודה על תשובתך
ערן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קיבה
ד''ר יעקב מאור14/01/2008ערן,
עליך להיות מרוצה שהממצאים במערכת העיכול חלפו. הבקע הסרעפתי לא נעלם אולם ככל הניראה הוא מאוד קטן ואינו מזוהה בכל בדיקה. עליך לגשת להמשך בירור הסימפטומים אצל מומחה לגסטרואנטרולוגיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מים קרים....אורן14/01/2008
האם מים קרים יכולים לגרום לשלשולים אצל חולי קרוהן ואם כן,למה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מים קרים....
ד''ר יעקב מאור14/01/2008מים קרים אינם גורמים לשלשול בחולים עם מחלת קרון, אלא אם כן הם מזוהמים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)