מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- טיפול להליקובקטרליהי07/04/2014
לאחר שני מחזורי טיפול במוקסיפן קארין ולוסק וטיפול במוקסיפן פלגיל ולוסק שלא הצליחו להכחיד את החיידק ביצעתי בדיקת גסטרוסקופיה שהתוצאות הראו הליקובקטר ודלקת כרונית ניתן לי טיפול של ארבעה כדורי טבניק (פעמיים ביום ופעמיים בלילה)מוקסיפן 4 כדורים ביום ולוסק פעמיים ביום. לפני 3 ימים התחלתי את הטיפול הנ"ל ומאז אני סובלת מנדודי שינה קשים ותחושה של שריפה בבטן בעיקר בלילות התייעצתי עם רופא המשפחה שלדעתו מינון הטאבניק שניתן גדול מידי האם אפשר להוריד את המינון של הטאבניק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול להליקובקטר - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק08/04/2014המינון של טבאניק צריך להיות 500 מג ליום ולכן נראה לי שניתן להפחית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת גסטרוסקופיהושט בארט06/04/2014
שלום רב,
אני בן 19.
בבדיקת גסטרוסוקפיה שעברתי יש את הממצאים הבאים(נלקחו ביופסיות עדין אין תשובה)-
ושט-נבדק לכל אורכו - ארוזיה קטנה,לשונית קטנה של רירית קיבה החודרת לתוך רירית הוושט עד 5 ממ.
מה משמעות התוצאות?הרופא אמר משהו על ושט על שם בארט.
יש לי מחלת GERD ידועה אך עברתי את הבדיקה גם מחשש לצליאק.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת גסטרוסקופיה - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק07/04/2014נשמע כמו תיאור של בארט משני לרפלוקס כרוני.
יש מספר סוגים ויש להמתין לתשובת ביופסיה.
בכל מקרה צריך טיפול חזק נגד רפלוקס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בטןיפעת06/04/2014
ד"ר שלום רב,
בגלל כאבים בכתף (שהיו למעלה משנה) נתנו לי פרדניזון לתקופה ממושכת ואספירין.
שבוע לאחר שהתחלתי את האספירין התחיל לי מן "רעב" לא הורמלי לפנות בוקר שהיה עובר מיד שהייתי אוכלת.
לאחר שנה "הרעב" הפך לכאב בבטן (רום הבטן) והתחילה ירידה במשקל ואפטות.
עשו לי בדיקות שהראו גסטריטיס, דלקת בג'נונום, דלקת בתריסריון.
ביופסיות תקינות.
נתנו לי אנטיביוטיקות שונות, אבל בכאבים ממשיכים.
אמרו לי שזה לא קרוהן בגלל מיקום הדלקת, למרות שמדדי דלקת היו מוחשים.
האם אתה יכול לכוון אותי לאיזה כיוון עוד עליי לפנות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי בטן - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק07/04/2014שימוש ממושך באספירין ופרדניזון גם יכול לגרום לבעיות במעי דק.
יש אפשרות לבדוק את זה בצילום מעי דק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צואה עם עלים ירוקיםanee06/04/2014
שלום רב,
מזה זמן רב שהצואה שלי מכילה המון שאריות מזון שלא מעוכל.
בנוסף יש בה כל מיני דברים לא ברורים הדומים לשעועית.
אני כרגע מטופלת בטיפול המשולש לחיידק ההליקובקטר, ולאחרונה שמתי לב כי בצואה שלי יש כמו מן עלים ירוקים והרבה.
האם יש סכנה בדבר ועליי לעשות עוד בדיקות מעבר להליקובקטר?
נעשו לי בדיקות דם- תפקודי כליות וכבד תקינים. האם לא מספיקות בדיקות הדם ?
מה משמעות צואה עם עלים ירוקים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צואה עם עלים ירוקים - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק07/04/2014יתכן פשוט האצה של זמן המעבר של המעי עקב שיומוש בקלארין כחלק של טיפול נגד החיידק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת קולונוסקופיה בתחילת הריוןיעל06/04/2014
שלום,
אני בתחילת הריון (שבוע 2-4), טרם ביקרתי אצל רופא נשים (גיליתי שאני בהריון לפני מספר ימים). לפני כחודשיים נקבעה לי בדיקת קולונוסקופיה - שאמורה להתבצע השבוע, עקב בעיות חוזרות ונשנות של עצירות וגזים מרובים. לציין שאני רגישה ללקטוז ומקפידה מאוד על דיאטה ללא לקטוז.
שאלתי היא - האם כדאי לבצע את הבדיקה או לדחות אותה לאחר ההריון?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת קולונוסקופיה בתחילת הריון - תגובה
פרופ' דורון זמיר06/04/2014בהחלט כדאי לדחותה במידת האפשר ולהמנע מסיכון להפלה בתחילת שליש ראשון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שתיית מיץ לימון על הבוקראורי04/04/2014
קראתי על המלצה בנוגע לשתייה על הבוקר של מיץ לימון עם שמן זית למטרות ניקוי כללי, וכן ניקוי הכבד (וגם ליציאות).
יש שכותבים להכין את המשקה מחצי כוס מים + חצי לימון סחוט + כף שמן זית, ויש שממליצים בלי מים, אלא חצי כוס לימון סחוט עם שמן זית.
שאלתי היא:
1. האם מבחינה רפואית אין בעיה/מניעה בשתיית מיץ לימון (ושמן זית) על קיבה ריקה על הבוקר?
2. בהמשך לשאלה 1, האם זה משנה האם זה ביחד עם מים או שלא?
3. האם אכן יש לזה תועלת כלשהי למטרות דלעיל?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שתיית מיץ לימון על הבוקר - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק05/04/2014אניי חושב שיש בעיה לקחת את זה לבד ולחוד-אך לדעתי אין תועלת רפואית מזה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעי רגיזדוד03/04/2014
שמי דוד אני בן 21.
יש לי מעי רגיז בחומרה קשה מאוד(לאחר שחטפתי דיזנטריה קשה לפני חצי שנה).
זה מפריע לי מאוד לאורח חיים,למקומות עבודה וגורם לי לתחושה נוראית ובושה קשה.
רוצים לתת לי ציפרלקס אבל בגיל שלי אני לא מוכן לקחת את התרופה הזאאת במיוחד לא למעי רגיז,שום טיפול לא עזר לי.
בחיים לא ניסיתי קנאביס רפואי,אך שמעתי שזה יכול לעזור מאוד לתסמונת שיש לי ולעזור לי לחיות.
רציתי לדעת מה חוות הדעת של הקהילה הגסטרואטנרולוגית לקנביס רפואי.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעי רגיז - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק04/04/2014לפני שמנסים קנאביס רפואי מציע להפנות לרופא גסטרו לטיפול בדיאטה דלת FODMAP
לאחר זיהום במעי יש שינוי חיידקים שמרקים שונה צורות אוכל .
יש לאחרונה דווח מאוסטרליה עם יעילות של 70% לדיאטה זו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיידק אלקבקטורקובי03/04/2014
שלום דוקטור ליפני ארבע חודשים . סבלתי מיהקאות לאחר האוכל עייפות חרדות סחרחורות
.ההיתי אצל הרופא משפחה והוא שלח אותי לעשות בדיקת נשיפה . בבדיקה נתגלה חיידק
.ריבלתי טיפול של אנטיביוטיקה .קרי. אמרדקס למשך עשרה ימים התחושה עברה לי הרגשתי בסדר לאחר הטיפול עכשיו נתגלה לי שוב החיידק במינון נמוך יותר מה עליי לעשות כדיי להפטר ממנו ולמה הוא חוזר האם זה מסוכן השמח לתגובתך
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיידק אלקבקטור - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק04/04/2014קודם כל צריך ךלדעת אם התלונות קשורות לחיידק ולא
לא לשכוח ש50% של אנשים עם החיידק אז לא בהכרח שיש קשר לתלונות.
יש להתייעץ עם רופא גסטרו לפני שלוקחים טיפול פעם שניה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כבד וכיס מרהחלי ארבל03/04/2014
בת 33 בריאה בדרך כלל היום בוצע su בטן עליונה עקב מעקב כבד מגורגר יש לציין לפני חצי שנה היה כבד תקין איך זה יכול להיות שעכשיו אחרי ביקורת שוב פעם ממצא של כבד אינו מוגדל מרקמו מגורגר באונה ימנית נצפו שני נגעים ציסטים הגדול בגודל עד כ 0.8 סמ
טחול תקין
כיס מרה קטן מהרגיל ללא עדות לאבנים אין לראות בוודאות צללים נוספים
דרכי מרה אינן מורחות לבלב בגודל ומרקם תקין
יש לציין שגם לפני חצי שנה הודגם פוליפ בכיס מרה בגודל 0.4 סמ ברצוני לשאול אותך איך זה יכול להיות שככה זה משתנה אודה לך על המלצתך חלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כבד וכיס מרה - תגובה
פרופ' דורון זמיר03/04/2014ניתן לפספס ממצא כה זעיר גם מרקם מגורגר יכוללהיות פתוח לפרשנויות (יכול להעיד על פיברוזיס)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקע סרעפתיבן 2803/04/2014
בעקבות סימפטומים יש חשד לבקע סרעפתי, הרופא קבע בדיקת גסטרוסקופיה, רציתי לדעת אם כדי לראות בקע סרעפתי יש בדיקה אחרת לא פולשנית שאפשר לבצע? נכון ישר לבצע גסטרוסקופיה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקע סרעפתי - תגובה
פרופ' דורון זמיר03/04/2014הרניה סרעפתית גולשת יש לשליש מהאוכלוסיה ובחלקם אינה קשורה ברפלוקס. לא עושים גסטרוסקופיה בשל כך אלא בשל קליניקה רפלוקטיבית לראות אם יש דלקת וביחוד מטיפוס ברט. הרניה ניתן לראות גם בצילום קיבה ובCT
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ראפאסלאמיר02/04/2014
רשום בעלון שקיבלתי להפסיק תרופות מבוססות אספירין לפני בדיקת קולנסקופיה.
האם יש צרוך הלפסיק ראפאסל שאני לוקח לפני קולנסקופיה וגסטרוסקופיה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ראפאסל - תגובה
פרופ' דורון זמיר03/04/2014לא, מדובר ב5ASA שאינו טרובופטי -משפיע על טסיות הדם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גסטרוסקופיה ופלאויקסליאנה01/04/2014
שלום רב,
לאמא שלי נקבע בדיקת גסטרוסקופיה למחר, אמא שלי נוטלת פלויקס, שאלתי את הרופאים האם מותר לבצע בדיקת גסטרוסקופיה עם פלויקס.. כמה ימים לפני הבדיקה יש צורך בהפסקה של פלאויקס לפני ביצוע הבדיקה. אני חוששת מדימומים פנימיים אפשריים בגלל הכדור.
האם הפסקה של יומיים מספיקה לביצוע הבדיקה?
שאלה נוספת, אמא שלי משתמשת במדבקת פנטה 100 האם יש סיכון בבדיקה בגלל המדבקה? היא משתמשת במדבקה בגלל כאבים כרוניים. בנוסף היא עברה הרבה אירועים מוחיים בעבר.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גסטרוסקופיה ופלאויקס - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק02/04/2014ניתן לעשות גסטרוסקופיה אבחנתית תחת טיפול בפלויקס.
אם רוצים להפסיק 7 ימים ךפני נחוץ.
אבל צריך להתייעץ עם הרופא שנתן את הפלויקס.
אין בעיה עם פנטניל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סדקימית31/03/2014
שלום,
לפני מספר חודשים, החלו כאבים בפי הטבעת, בבדיקה נאמר לי כי יש לי סדק קטן שאולי אף יתרפא מעצמו.
עם הזמן הכאב עבר, אך חזר שוב ונעלם שוב...וכעת מזה כשבועיים יש כאבים.
הרופאה שלחה אותי לפרוקטולוג - לא הלכתי.
כמו-כן, עלי לעשות קולונסקופיה.
שאלתי:
1. אם במילא אעבור קולוסקופיה, האם אפשר לוותר על פנייה לפרוקטולוג ?
2. לא סובלת מעצירות, שותה כל בוקר כף שמן זית.....מה יכולה להיות הסיבה
לסדק / פיסורה אם כן ?
תודה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סדק - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק31/03/2014הקולונוסקופיה היא לא במקום בדיקה של פרוקטולוג- אלה בנוסף.
יכולה להיות פיסורה עקב קשיים ביציאה למשל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בבטן אמצעיתשירה31/03/2014
ד"ר שלום רב,
בני בן 35, מספר שנים סובל מאירועים חוזרים של כאבי בטן אמצעית עם הקרנה לבטן תחתונה, כאב שתוקף למספר שעות לפעמים פחות ואז חולף, בדרך כלל אם יש התאפקות בהתרוקנות (צואה).
עבר US -תקין.
C.T. בטן -תקין
CRP - תקין
בדיקות דם תקינות למעט B12-= 161. נמוך?
כעט ממתין לבדיקת קולונוסקופיה.
נלקחו בדיקות דם לסרולוגיה ANTIPARIETAL AB, ו- ANTI INTRINSIC FACTOR AB.
מה אומרות הבדיקות הנ"ל?
כמה זמן עד לקבלת תוצאה? נשלח למעבדה בי"ח בלינסון?
מה לדעתך זה יכול להיות?
האם לא היה צריך לתת טיפול בינתיים לחוסר B12?
אמנם נכון שטרם נתנו תוצאות וטרם בוצע קולונוסקופיה, אך מה לדעתך זה יכול להיות?
תודה מראש
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בבטן אמצעית - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק31/03/2014הכי סביר שסובל מתסמונת מעי רגיז.
חוסר ויטאמין b12 שכיח מאוד.
בדיקת הנוגדנים היא לנסות להבין למה יש מחסור.
בכל מקרה ניתן להתחיל עכשיו עם כדורים לפני התוצאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ההליקובקטרלילך31/03/2014
לפני כשנה התגלה אצלי חיידק ההליקופטר בבדיקת נשיפה טופלתי פעמיים במוק סיפן קארין ולוסק ולאחר מכן בפלגיל קארין ולסק שלושת הטיפולים לא הצליחו להכחיד את החיידק ביצעתי בדיקת גסטרו סקופיה אובחן גסטיריטיס וחיידק ההליקובקטר קיבלתי טיפול אחר של מוקסיפן ולבו 500 מג פעמיים בבוקר ופעמים בערב בשילוב לוסק פעמיים ביום רופא המשפחה אמר שלא שמע על טיפול כזה האם הטיפול הזה נכון והאם יש צורך לקחת פרוביוטיקה בשילוב הטיפול. תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ההליקובקטר - תגובה
פרופ' דורון זמיר31/03/2014בהחלט יש טיפול כזה ופרוביוטיקה יכולה תמיד להועיל לאחר אנטיביוטיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)