מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אה וסליחה..חסויי28/03/2014
שמעתי ששתיית מים איך שקמים מונעת מחלות..
אם ישתה הרבה מים זה יעזור גם?!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אה וסליחה.. - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק31/03/2014לדעתי אין לזה בסיס
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריכה עזרה אני מיואשת ובוכה כל היוםחסויי28/03/2014
שלום..
אני בת 22 סובלת שנה וחצי מכיב בקיבה פצע בקיבה חיידק.
כל פעם נותנים לי כדורים וזה לא עוזר ורופא אחד אומג לי שאני לא חייבת דיאטה לזה ורופא שני אומר שאני צריכה לעשות סוג של דיאטה כזאת לא לאכול דברים עם שמן מלוח מתוק מעט מוצרי חלב לא חריף בקיצור כמעט כלום לא לאכול..עכשיו אם אני יעשה זאת אני מפחדת יותר להזיק לעצמי..מה אני יכולה לעשות?!והאמת שניסתי את זה שבוע והיה לי עצירות לקחתי טיפות טבעיות לעצירות מרופא מומחה בתח אביב ולקחתי אותם יום כן יום לא ..אם אמשיך את הדיאטה ואני ישלשל זה לא יזיק לי יותר לקיבה?!והאם מי שסובלת מדבר כזה יכולה להיות בהריון וללדת רגיל?!
ואיזה מאכלים אפשר לאכול בשביל רפואת החיידק והאם זה תהליך ארוך והאם זה יכול לעבור החיידק?!
וכשעושים בדיקת נשיפה לחיידק הם יכולים לומר לי על רמת החיידק?!והאם חלילה לא עלינו יש סרטן או משו?!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זאת התוצאה שעשיתי
חסויי28/03/2014Miscellaneous Tests
שם
בדיקה תוצאה תוצאה ביחס לטווח הנורמה הערות גרף טבלה
H.pylori(UBT-C13) 37.82 (positive)
זאת הבדיקה שעשיתי ממזמן אשמח לשמוע מה לדעתך על התוצאה?!האם היא תקינה ?!גבוהה?!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצריכה עזרה אני מיואשת ובוכה כל היום - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק31/03/2014אני חושב שלפני שמתחילים כל מיני טיפולים דרושה אבחנה ברורה.
חצי ממדינת ישראל עם החיידק הליקובקטר ולא בהכרח שיש קשר בין החיידק לבי כל התלונות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מכשיר פיוז בבדיקת קולונוסקופיהאהוד28/03/2014
אני בן 60 ובמעקב קולונוסקופיה עקב סיפור משפחתי מקרבה שנייה.
בבדיקה האחרונה תקין+ ספאזם בולט לאורך הקולון.
בבדיקה הקודמת נכרת פוליפ ססילי 6 מ"מ מקרבת ציקום ונמצא:
tubular adenoma with low grade dysplasis
השאלה-האם רצוי שבדיקה הבאה תערך עם מכשיר פיוז כדי שחיפוש פוליפים יהיה מושלם יותר ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מכשיר פיוז בבדיקת קולונוסקופיה - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק31/03/2014לא בטוח שזה יעזור עם יש ספזם של המעי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופהאילנה27/03/2014
ערב טוב!
אני בת 41 , לפני שנה עברתי בדיקה קולונוסקופיה , עברתי אותה כבר פעמיים , פעם ראשונה לפני 6 שנים. אמי היתה חולה בסרטן מעי הגס, לכן אני במעקב צמוד.
הבדיקה האחרונה, כמו גם הראשונה ,היתה תקינה. השבוע ,רופאת המשפחה שלי שלחה אותי לעשות בדיקת דם סמוי בצואה , היום קבלתי תוצאה והיא חיובית. אני מאוד דואגת, מה זה יכול להיות... סרטן? מה אני חייבת לעשות עכשיו? הבדיקה שעברתי לפני שנה , כבר לא בתוקף?
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה דחופה - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק31/03/2014אין מקום לבדיקת צואה לדם סמוי מיד לאחר קולונוסקופיה.
יש בעיה עם בדיקות צואה שהן לא חיוביות אמיתיות.
להתעלם!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלת נפח יציאותמאיה27/03/2014
האם יציאות בכל בוקר שממלאות את השירותים כדוגמת התמונה מהוות בעיה?? האם מעי רגיז נותן תמונה כזו.... לציין שיהיציאות רכות מאוד ותוך כמה שניות בתוך השירותים ללא מאמץ בכלל.... (לא סובלת מעצירוית בכלל ברוך ה')
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תמונה
מאיה27/03/2014
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתמונה - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק31/03/2014יתכן מעי רגיז אך לא ניתן להסיק הרבה מסקנות ממראה הצואה
יש דירוג ע״ש בריסטול שאולי יענן אותך
bristol stool score* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה5 בסולם
מאיה31/03/2014חמש בסולם בריסטול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוספת לשאלתי
מאיה03/04/2014קורה לי שאני מקיצה באמצע הלילה ללא סיבה. ואז אני שומעת את הבטן רועשת וגועשת במיוחד אם אני על צד שמאל.מה שמוביל אותי לרוץ לשירותים כי מרגישה לחץ ברקטום (לא תמיד מלווה בכאב בטן) ובשירותים או שיוצאת יציאה רכה עם מעט מים...או גזים מלווים בצואה...מה עובר על הבטן? האם זה מתאים לתסמונת המעי הרגיז? או שזה מצריך קולונסקופיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוספת לשאלתי - תגובה
פרופ' דורון זמיר03/04/2014זה בהחלט יכול להתאים למעי רגיש אך כדאי לשלול חסר לקטז(דיאטה ללא חלב ומוצריו שבוע שבועיים) או תבחין נשיפה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםליעד27/03/2014
ברצוני לדעת האם יש בדיקה שמראה את מצב המאיים והיא לא פולשנית ? צילום או בדיקה כלשהיא .?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק31/03/2014קשה לענות על שאלה כזו- תלוי מה מחפשים.
מציע לדון על זה עם הרופא המטפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכים גבוהים של GPT ן GOTרוחלה27/03/2014
לד'ר בוקר טוב
הנני בת 57 לפני כ-4 חודשים שיניתי אורח חיים בריא ואני אוכלת רק פירות ירקות דגנים קטניות ,אגוזים ושקדים והורדתי ממשקל גופי 10 קילו , היום אני שוקלת 47
לפני השינוי הערכים של GOT היו 43 ו GPT היו 27
כיום לאחר השינוי שעברתי הערכים הם GOT עלה ל-43 וGPT עלה ל-40
האם זה מעיד על מחלה או בגלל התזונה שהשתנתה ,האם זה מסוכן ומה עושים
אודה לך אם תשיב לי כי אני מודאגת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ערכים גבוהים של GPT ן GOT - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק31/03/2014לא נראה לי שזה מסוכן- יתכן משני לשינוי בתזונה אך יש מקום לבירור אצל הרופא נמטפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרגשת כבדות ובחילותלינוי26/03/2014
היי דר דורון/סטיבן,
אני בת 20, נוטלת אקסידול המכיל אספירין וקפאין בעת מגרנות.
כבר כמה חודשים שאני מרגישה תחושת כבדות לאחר ארוחה, לפעמים ברמה בלתי נסבלת שמאלצת אותי ליטול פרמין נגד בחילות, אני לא מצליחה לאכול ללא הרגשת כבדות ובחילה. התופעה היא בעיקר בשעות אהחצ-ערב, ופחות בארוחת בוקר.
יש לציין שהאקסידול הרבה פעמים גורם לי בפני עצמו לכאבי בטן ותחושת "רעב" בקיבה, לכן התחלתי ליטול אומפרדקס בהמלצת הרופא, אך מכיוון שלא עזר לי לכאבי בטן הפסקתי.
יש לציין שלפני כ4 שנים סבלתי מבחילות נוראיות במשך כחצי שנה בהן לא יכלתי לצאת מהבית או לאכול. הגעתי לגסטרולוג ואבחנו לי "מעי רגיז" ללא כל בדיקה נוספת.
השאלה שלי:
1. האם אלה תסמינים של הליקובקטור?
2. האם יש קשר בין האספירין שבאקסידול לתחושות הללו ויכול להיות שנגרם לי נזק מהכדור?
3. מה ניתן לעשות כדי להקל על תחושת הכבדות והבחילות הבלתי נסבלות לאחר הארוחה?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרגשת כבדות ובחילות - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק31/03/2014אני חושב שיש מקום לבדוק שוב את האבחנה ויתכן לעבור גסטרוסקופיה.
מציע להפנות לרופא גסטרו.
לא בהכרח שיש קשר להליקובקטר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לקיחת מוקסיפן ומטרוגיל כחולת קרון .רבקה26/03/2014
שלום רב .
אני בת 66 , ויש לי קרון במעי הדק .
אני צריכה לעבור טיפול כירוגי קטן בשיניים בדחיפות , ולצורך כך הורה לי רופא השיניים לקחת מוקסיפן 500 מ"ג ומטרוגיל 250 מ"ג .
בשני העלומים מצויין שלחולי קרון אסור להשתמש בתרופה מבלי להתייעץ ברופא .
מאחר ואת הגסטרו שלי אוכל להשיג רק בעוד כשבוע , מבקשת לשאול האם מותר לי לקחת מוקסיפן 500 מ"ג ומטרוגיל 250 מ"ג - 3 פעמים ביום למשך 5 ימים .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לקיחת מוקסיפן ומטרוגיל כחולת קרון . - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק31/03/2014לדעתי אין בעיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצירותתמי26/03/2014
שלום רב. הייתי אצל גסטרו ונאמר לי שיש לי מעי רגיז. הבטן שלי הייתה נפוחה כל הזמן, היו לי גזים, הבטן כל הזמן הייתה בפעילות, היו לי מעט מאוד יציאות. הרופא נתן לי נורמלקס וקולוטאל ואמר לי לא לעשות שינוי דרמטי בתזונה. בימים הראשונים לקחתי רק נורמלקס (בערך 5 ימים) ואז לקחתי קולטאל (10 ימים). אמנם כל התופעות ירדו בצורה משמעותית אבל אני עדין בקושי הולכת לשירותים, לפעמים אני מרגישה שאני צריכה לשירותים אבל לא יוצא שום דבר. בשבוע האחרון המעטתי מאוד את כמות הקמח והגבינות (אני אוכל אורז ותפוח אדמה מדי פעם) ועדין לא מצליח לי כלום. מיואשת ממש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עצירות
נעמי30/03/2014אני דיי מזדהה עם מה שאת רושמת, אני גם לוקחת נורמלקס ואבחנו אצלי תסמונת מעי רגיז, אבל הרופא שלי דווקא כאן אמר לי לשים לב לתזונה שלי, בעיקר להפחית בשתיית קפה ולהמנע ממזונות קפואים (גלידה, קרח..) ולאכול יותר מזונות מקמח מלא. במיוחד צריך לשים דגש על שתייה מרובה, אצלי בבית יש מתקן של מי עדן וזה מעודד לשתות יותר במהלך היום. הייתי חוזרת להתייעץ עם הרופא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעצירות - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק31/03/2014קשה לתת יעוץ בפורום- מציע שוב להבדק אצל הרופא גסטרו- יכול להיות בעיות בשרירי האגן בין היתר למשל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היצרות- שאלה דחופה, אני מאוד מודאגתדוברת בצלאל26/03/2014
שלום רב,
שמי דוברת בצלאל, בת 30, לא בהריון. מזה כמעט שנתיים אני סובלת מכאבים בטן עליונה, מלאות, חוסר תאבון. חוויתי ירידה של 5 ק"ג ממשקלי, ובתקופה של כמה חודשים, הצלחתי לשוב למשקלי התקין. בדיקות דם תקינות. ביצעתי גם אולסרסאונד בטן, ונמצאה המנגיומה בכבד ובכלייה אנגיומיוליפומה. המוקדים לא גדלו ואני נמצאת במעקב.
המצב בו אני נמצאת מתסכל אותי מאוד ופוגע רבות באיכות חיי. ביצעתי ביולי 2013 גסטרוסקופיה, בו לא נמצא חיידק הליקובקטר, רק דלקת כרונית לא פעילה בקיבה והיה חשד לתסמונת SMA. רופא הגסטרו שלי הפנה אותי לבדיקת MRA כדי לאשש או להפריך את התסמונת.
תשובות ה-MRA הן:
כלי הדם מודגמים ללא ממצא אנטומי חריג, לא נראה שזווית מוצאו או מהלכו של הSMA חורגת מהצפוי. לא הודגמה הרחבה מיוחדת של הקיבה והתריסריון הפרוקסימלי, אף כי אכן חלקו השלישי במעברו ליד העורק צר. כמו כן, רושם שוריד הכליה השמאלית צר במעברו מאחורי ה-SMA עם הדגמה של הוריד הגונדלי. (אילו עיקרי הדברים).
אני מאוד מאוד מודאגת והתור לגסטרו עוד רחוק. רציתי לשאול את השאלה הנוראית ביותר מכל: האם מתוך ממצאי הבדיקה עולה כי יש איזשהו חשד לקרוהן? כלומר כלומר האם עצם העובדה שכתוב שהחלק השלישי במעברו ליד העורק צר?
מה עוד כדאי לעשות? יש לי ימים טובים יותר וכאלה שפחות. אני כבר חוששת לנסוע לחול או אפילו חופשה בארץ, כי מפחדת מהכאבים, ובכלל זה פוגע מאוד בשגרת חיי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היצרות- שאלה דחופה, אני מאוד מודאגת - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק31/03/2014אנני חושב שיש בעיה וקשה להתייחס לממצא של ההיצרות.
יתכן שצילום ושט קיבה ופאסג יכול לפתור את השאלה.
אנני יודע מה המשעות של ההיצרות הקלה בוריד הכליתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הליקובקטר חיידק.ריקי25/03/2014
שלום לכולם.אני בת 40 לפני 5 שנים בערך גילו לי את החיידק לאחר ניתוח שעברתי בקיבה.ניסיתי לקחת את הטיפול אנטיביוטיקה אבל לא לקחתי בזמן וזלזלתי.היום אני סובלת מאד מצרבות ונשירה. וכבר תקופה שאני משתעלת ואני לא חולה הייתי אצל הרופא . יכול להיות שהשיעול שייך לחיידק?. הזמנתי תור נוסף לרופא להתחיל שוב כדורים. האם אני צריכה בנוסף את הבדיקה גאסטרו כדיי לאבחן יותר טוב. יש לציין שהשיעול הכי מפריע לי. ושום כדורים לשיעול לא עוזרים.הפחידו אותי מסרטן?אשמח לתשובות יום טוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הליקובקטר חיידק. - תגובה
פרופ' דורון זמיר26/03/2014השיעול יכול להיות קשור ברפלקס גסטרו-אזופגיאלי שאינו קשור בחידק. יכולות להיות גם סיבות אחרות כPND-טפטוף נזלת ללוע , אסטמה או בעיה ריאתית (צילום חזה ותפקודי ריאות). אפשר לשקול גסטרוסקופיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בטן כתוצאה מגזיםלונה25/03/2014
שלום רב
אני בת 34 ומיזה שנים סובלת מעצירויות ונפיחות בטנית. לאחרונה בחודשיים האחרונים החלו לי התקפים של כאבי גזים שכאילו עצורים בתוך הבטן ולא יוצאים. הכאבים הם לאורך כל היום במשך יומיים שלושה וממש משתקים אותי, אני בקושי מצליחה ללכת. וזה קרה לי כבר 3 פעמים בחודשיים האחרונים.
האם התופעה מוכרת? מה ניתן לעשות?
תודה על העזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי בטן כתוצאה מגזים - תגובה
פרופ' דורון זמיר26/03/2014כן זה בהחלט מוכר. ניתן לקחת כדורים סופחי גזים כאנצפלמד וקרבוקסילן. דיאטה דלת גזים:להמנע מסיגריות, משקאות תוססים, כרטב צנון בצל גזר שעועית וכד.
לעיתים שחלוף הפלורה בעזרת פרוביוטיקה יכולה להועיל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה זהמאיה24/03/2014
מזה שלושה ימים לצואה שלי צבע כתום/ג'ינג'י זוהר. הצואה רכה כרגיל. אני בת 30 להוסיף שמיום שישי אכלתי גמבה טריה. סלט פלפלים קלויים. תותים. שתיה מתוקה אדומה....מעולם לא ראיתי צבע צואה כזה האם יתכן שזה מהאוכל .גם אתמול אכלתיפלפלים אדומים קלויים. צירפתי תמונה שלא ממש רואים בה טוב את הצבע המוזר.האם זה צואה דמית??? אגב הצבע של הצואה משאיר כתם בכפפת גומי. מה .זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד תמונה סליחה על האי נעימות
מאיה25/03/2014האם צואה רכה מידי יום תקופה ארוכה.. צואה שמתפרצת ללא קושי שאם נוגעים בה ההיא הופכת ל"דיסתית" מהווה בעיה כלשהי???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה זה - תגובה
פרופ' דורון זמיר26/03/2014צבע הצואה נראה תקין לחלוטין ברור שהצואהמושפעת מהרכב המזון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גסטרו ?לי24/03/2014
שלום, סליחה על הטקסט הארוך.
אני סובלת מעצירות במשך שנה אחרונה
כרגע צואה אחת ל 4 ימים, כאבי בטן תחתונה צד שמאל.
בדיקת צואה:
Parasites in stool 1 :
Parasites dir micr תוצאה found
שם החיידק (לא כתוב ) -שם אנטביוטיקה Blastocystis hominis -
קוד רגישות 'Quantity' - תוצאת רגישות
התורים לרואי גסטרו מינימום לעוד חודשיים.
ממרפאת טרם הופנתי ל US בטן אגן, תוצאה:
אולטראסאונד בטן:
כבד- בעל מרקם הומוגני,
אינו מוגדל, ללא ממצא מוקדי פרט לציסטה באונה הימנית בגודל כ-6.5 ממ.
לבלב- תקין , הומוגני.
כיס מרה- מפותל, לא הודגמו אבנים.
דרכי מרה אינן מורחבות.
הכליות בגדר הנורמה בגודל. בשתי הכליות הודגם הידרונפרוזיס קל עם הרחבה של אורטרים - פרוקסימלי משמאל ברוחב עד כ-6 ממ ובחלקו הדיסטלי עד כ- 4 ממ. אורטר פרוקסימלי מימין מורחב עד כ-5 ממ וללא עדות להרחבה בחלקו הדיסטלי.
בשתי הכליות ללא עדות לגוש מוצק או אבן.
לאחר ההתרוקנות משמאל הודגם שיפור משמעותי עד לגודש מינימלי במערכת מאספת. מימין הודגם הידרונפרוזיס מינימלי. ללא הרחבה של האורטרים דוצ.
טחול - תקין, הומוגני.
כיס השתן מלא מאוד, ללא ממצא פתולוגי. הודגמו סילוני שתן סימטריים דוצ. לאחר ההתרוקנות ללא שארית שתן משמעותית.
באיזור הרגישות ב-LLQ הודגמו מספר בלוטות לימפה במבנה סונוגרפי תקין וללא היפרמיה בגודל עד כ- 8.5*4 ממ. לא הודגם נוזל חופשי בבטן או באגן.
1.לא הבנתי כלום,
פרט ל- לציסטה באונה הימנית בגודל כ-6.5 ממ.
לאיזה תחום שייך נושא הציסטה? ואם דרוש
לבדיקה והוציאה ?
2.באופן כללי ע"פ התשובה משהו מצביע על
הכאבים ?
3.האם יש עוד פרט משהו לא תקין שדורש
התייחסות?
4. בדיקת צואה- פרזיט או צ'סטה ? דרוש טיפול?
אודה על תשובה מפורטת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גסטרו ? - תגובה
פרופ' דורון זמיר26/03/2014יש לך ציסטות טפיל נפוץ בצואה בד"כ קומנסל תמים שלא מצדיק טיפול. הציסטה בכבד קטנה ומצדיקה בקושי מעקב US בעוד שנה ומרקרים כאבי בהטן יכולים להעיד על דיברטיקולוזיס (יותר בגיל המבוגר-בדיקת גסטרואנטרולוג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)