מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ריר בצואהשרית23/03/2014
אבי בן 77מדוווח לאחרונה על. יציאות ריריות מידי פעם הוא טוען שיש לו שריפה ביציאהה מה יכולה להיות הסיבה ומה יש לעשות בגיל זה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריר בצואה - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק24/03/2014בגיל שלו שינוי בהרגלי יציאה מחייב בדיקה של רופא גסטרו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- MRI וקולנסקופיהדן21/03/2014
יש לי בדיקת MRI בטן בקרוב וכ5 ימים לאחר בדיקת הMRI יש לי קולנסקופיה וגסטרוסקופיה(במקביל).
1.האם הדבר יכול להפריע אחד לשני?(החומר ששותים בMRI והאנדוסקופיות)
2.עברתי כבר בעבר את הבדיקות הנ"ל(קולנסקופיה וגסטרוסקופיה בנפרד) ולא הרגשתי כלום במהלך הבדיקה משום שקיבלתי פרופופול ומידזולם.אני הפעם עושה את הבדיקות בבית חולים ואני חושב שאולי לא נותנים פרופול שנותנים תרופות אחרות.אני עושה את הבדיקות ביחד ומפחיד אותי להרגיש משהו בבדיקה או להיות עירני.(גם עצם זה שאני עושה בדיקה אחת אחרי השניה זה מפחיד)מה ניתן לעשות בנושא?
3.לבדיקת הגסטרוסקופיה צריך להיות בצום 6 שעות לפני הבדיקה ולבדיקת הקולנסקופיה 3 שעות לפני הבדיקה.האם ללכת לפי הגסטרוסקופיה(כמובן שעושה הכנה לקולנסקופיה כנדרש).
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר MRI וקולנסקופיה - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק24/03/2014מאוד מקובל לבצע 2 בדיקות ביחד
עדיף 6 שעות צום
אנני יודע מה נותנים במקום שתעשה את הבדיקה- צריך לשאול אותם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ירידה לא מוסברת במשקלמעיין20/03/2014
שלום רב,
בחודש נובמבר סבלתי מבחילות והקאות ובעקבות כך הייתה ירידה קלה במשקל.
מאז אני מרגישה כי המשכתי לרדת במשקל- ירדתי מ-49.5 ל-45.2
הצואה שלי מאד רכה עם כמו גרגירי סומסום לבנים/חומים מאז...
אתמול הופנתי ע"י רופאת משפחה לצילום חזה (לא הבנתי איך זה קשור לירידה במשקל), כמו כן לבדיקת נשיפה ובדיקות דם- אבצע הכל שבוע הבא.
בבדיקה היא ראתה כי הדופק שלי מהיר
אני מפחדת להמשיך לרדת במשקל ולהגיע לתת משקל (הגובה שלי 1.54 ).
מאילו סיבות זה יכול לנבוע ? אני מפחדת לחשוב על הגרוע מכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ירידה לא מוסברת במשקל - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק24/03/2014יתכן שהיה זיהום נגיפי למשל
דווקה יש סיכוי שיהיה שיפור עד לתור לרופא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כיב 3אורי20/03/2014
שכחתי לשאל - האם רוקסט פלוס המכיל קודאין וקפאין , טרמדקס , אופטלגין , הינן תרופות שאני יכול להשתמש ? כפי שצייניתי אטופן עשה לי כנראב כיב , יש לי גם hp וגסתריס קל ואני כרגע על 80 מילגרם נקסיום ביום למשך שבוע פלוס תפריט מתאם לפתור את הכיב ואז נטפל ב hp
אני פשוט בכאבי גב חזקים ומחפש חלופות יותר בטוחות .
האם לקחת עם אוכל ? לפני אוכל ? אחרי אוכל או שזה לא משמעותי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כיב 3 - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק24/03/2014אפשר לקחת אך גם רק טרמאדקס לבד אמור להיות בסדר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפיחותאיילת20/03/2014
אני בחורה רזה, במשקל המינמלי שלי, פעילה ובכל זאת מאז מתמיד יש לי בטן נפוחה כמו הריונית(סומלית מעט) מכל דבר שנכנס לי לפה. בבוקר ני קמה שהיא במצב סביר. גם אחרי משהו קטן הבטן מתנפחת. עשיתי בדיקת רגישות ללקטוז, יצא חיובי. לכן אני נמנעת ולא אוכלת בכלל למעט גבינות קשות\קוטג' וחלב סויה. אבל עדיין מהכל מתנפחת לי הבטן.
עכשיו אחרי שהייתי מטופלת על בעיה אחרת בסטריואדים (כבר שבועיים עברו מאז) הבטן התנפחה עוד יותר גם בבוקר בקימה. וזה נראה ממש מוזר.
האם יש לך רעיון מה עשויה להיות הבעיה?
כי מבחינת יציאות הן סבירות. פעם-ארבע פעמים ביום. בד"כ. לפעמים יום בלי כלום ולמחרת יום בלי הפסקה ולכן הגסטרו שלי פשוט הדביק לי את הטייטל שיש לי מעי רגיז.
אבל לא נראה לי הגיוני ככה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נפיחות - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק24/03/2014יתכן מעי רגיז- מציע להבדק אצל רופא גסטרו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כיב 2אורי19/03/2014
מה לגבי טחינה ללא שום ולימון (שהם לא טובים ) וגרגרי חומוס מבושלים האם אפשר ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כיב 2 - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק24/03/2014לדעתי כן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כיבאורי19/03/2014
שלום , כנראה עקב שימוש ממשוך באטופן יש לי חשד לכיב , קיבלתי מהרופאה אומפרדקס ונאמר לי לשמור כל תזונה , בעיקר ירקות מבושלים , דגנים , השאלה שלי מה עוד ניתן לאוכל ? האם תפוא טופו וקטניות כמו עדשים ואפונה מבושלות זה בסדר ? מה לגבי ירקות פירות חיים ? ובכלל מה האופציות שלי
תודה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כיב - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק24/03/2014ההשפעה של האוכל לא ממש חזק- יש לברר אם יש כיב ולטפל בהאתם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב המום בבטן ימיןדני17/03/2014
ד''ר שלום רב, אני בן 26, זה כבר 4 חודשים שאני סובל ממן כאב המום לא חזק בבטן ימין שפשוט מציק לי, בבדיקת הדם שלי יצא ברזל 70, המוגלובין 15.4, פריטין 178, אני אוכל הרבה בשר ומאכלים עם ברזל, לכן לא ברור לי מדוע הברזל שלי יורד
רמת העמילאז שלי היא 142 שזה במגמת עליה אך הליפאז יצא תקין, , קולונוסקופה תקינה אולטרהסאונד בטן תקין, ועדיין כואב לי, אני חושש שיש לי משהו רציני שלא עולים עליו
אנא עזרו לי. תודה
בדיקות דם נוספות :
MCH : 31.2
MCHC :32.4
MCV:96.2* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב המום בבטן ימין - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק24/03/2014עם פריטין מעל 100 אין חוסר ברזל! פריטין משפך מחסני הברזל בגוף.
מציע להבדק אצל רופא גסטרו ולהפסיק לקחת ברזל דרך הפה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אספיריןגסטרו17/03/2014
שלום
אבי נוטך קרטיה 100 מג פעם ביום ומקבל בשל כך אומפרדקס 20 מג בבוקר פעם ביום כבר 3 שנים.
לאחרונה ניסה קונטרולוק 40 מג ויש פחות תופעות לוואי של סחרחורות וכו'.
מה המינון המיטבי למניעת דימום מהקיבה - קונטרולוק 40 פעם ביום או פעמים ביום או 80 מג?
הוא גם מעשן, בן 76.
שנית, האם זה מסוכן לנטול את הנל לאורך שנים ובמה מתבטא הסיכון?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אספירין - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק24/03/2014קודם כל לא חייבים לקחת טיפול מונע עם אספירין.
לדעתי כל מינון של תרופות כגון קומטרולוק בסדר למניעה.
אם לוקחים הרבה זמן כדי לבדוק רמצ ויטאמין b12* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפקוד כבדפנינת תבורי17/03/2014
בבדיקת תפקוד כבד יצא לי לאחרונה ALT ]GPT 34
AST [GOT 51
אודה לכם על תשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תפקוד כבד - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק24/03/2014להתייעץ עם הרופא המטפל- אין מספיק ניתונים כאן להשיב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות בעיכולגל16/03/2014
לפני כחודש עברתי קלקול קיבה עקב שתיית חלב מקולקל . השלשולים עברו אך מערכת העיכול עדיין לא חזרה לעצמה(יש יציאות רכות מספר פעמים ביום,גזים בבטן)למרות שאני נעזרת בפרוביוטיקה הבן עדיין לא רגועה. אשמח לקבל עצה שתסייע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות בעיכול - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק24/03/2014לדעתי שה יסתדר לבד- לוקח זמן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אזופגיטיס גסטריטיס ועיכול איטיאלה16/03/2014
שלום, אני מאובחנת כחולה באזופגיטיס ולאחר צילום בריום חשד לגסטריטיס. קרה לי שהקאתי עקב בחילה וריפלוקס ואני מגלה שאוכל שאכלתי לפני 14 שעות ויותר יוצא לי. מתנצלת על התיאור הלא נעים, אבל מזה אומר? אני מדברת על אוכל קל כמו גזר מבושל, לא מסוגלת לאכול אוכל כבד בשר וכו..
אודה לתשובתכם
אלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא זכיתי למענה, אנא תגובתכם
אלה30/03/2014תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאזופגיטיס גסטריטיס ועיכול איטי - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק31/03/2014קשה להבין איך יכול להיות אוכל בקיבה אם בצילום באריום יש מעבר.
יתכן שיש מקום לגסטרוסקופיה וטיפול טוב נגד רפלוקס כגון נקסיום ולבדוק בדיקה של מיפוי קיבה- שבודקת קצב פינוי הקיבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת רגישות ללקטוזענת13/03/2014
שלום רב!
ביצעתי היום בדיקת רגישות ללקטוז. לפני שתיית הלקטוז, עמדתי על הערך 35. חצי שעה אחרי שתיית הלקטוז הגעתי לערך 17, ושעה אחרי השתייה לערך 275. האם אלו ערכים שחורגים מאד מהנורמה? מה זה אומר בעצם? וממה עליי להימנע?
אודה על תשובתכם.
ענת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיקון טעות לגבי הערכים
ענת13/03/2014חצי שעה אחרי שתיית הלקטוז, הגעתי לערך 176 (ולא 17, כפי שנכתב בטעות..).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה קצת מוזרה על עיכול ומה שמתעכלאיילת13/03/2014
מעניין אותי לדעת אם מזונות מסויימים אותם אוכלים והם יוצאים ביציאות כמו שנכנסו בערך (הכוונה לתירס בצורותו השלמה, חתיכות של מיני אגוזים שלא נלעסו עד כדי פירורים, פול) הם בעצם לא מתעכלים בגוף או שחלקית, או שאלו רק הקליפות?
אם כי זה ממש מופיע כחלקים של ממש...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה קצת מוזרה על עיכול ומה שמתעכל - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק14/03/2014יתכן יש מעבר מהיר למעי הגס של האוכל.
אך אם אין בעיה של תת-ספיגה אז אין בעיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בירור בדיקת דםענת13/03/2014
קיבלתי תוצאה של בדיקת דם:
ACE - 77.5 -- 48 -IRON
מה תוצאות אלו אומרות לך? (בת 59). תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בירור בדיקת דם - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק14/03/2014לא ניתן לפענח את התשובות לבד- צריך להיתייחס בהאתם לתמונה הקלינית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)