מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אינזימי כבדיוני26/02/2014
שלום רב דוקטור.
כבר 5 חודשים אני במעקב תפקודי כבד -עושה בדיקה כל שבוע וחצי בערך לראות אם יש שינוי עקב תפקודי כבד גבוהים מאוד ויוצאים
ALT :110-150 כל בדיקה וAST: 45-65 כל בדיקה. שאר אינזמי הכבד על הגבול. אין מחלת נשיקה ונשללו כל סוגי ההפטיטיס כמו כן אולטראסאונד יצא תקין לחלוטין. פרופיל שומנים נהדר בדם. אני רזה וללא מחלת רקע בן 31 לא לוקח תוספים ולא תרופות כלל לא אקמול כמו כן שאר הבדיקות תקינות. אין לי כיוון האם יש לדוקטור עצה? האם ללכת לבית חולים למיון? בבקשה תתנו לי כיוון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ד"ר דילגת עליי!
המשך03/03/2014ד"ר דילגת עליי... אני מאוד מודאג ומחכה מאוד לתשובתך
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאינזימי כבד - תגובה
פרופ' דורון זמיר05/03/2014אם בדקת גם סרולוגיה אוטואימונית ויסון והמוכרומטוזיס, כדאי לשקול ניקור כבד או מבחני פיברוזיס שאינם חודרניים אך פחות אמינים שלא בה]פטיטיס BC או כבד שומני או לחילופין FIBROSCAN=ELASTOMETRY
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהיעלה25/02/2014
בת 38 ללא בעיות עצירות בעבר השתמשה בנורמלקס ומיץ שזיפים במשך שלוש שנים ושואלת אם יצרה תלות במשלשלים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
פרופ' דורון זמיר26/02/2014זה אינו מונח מקובל היום אם כי טבעה של עצירות כרונית שמחמירה עם השנים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבל לא הייתה לה עצירות לפני
יעלה27/02/2014היא השתמשה בהם בשביל ירידה במשקל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבאני25/02/2014
שלום.
בת 32 בריאה.
עברתי לפרוסקופיה תסביב שחלה לפני שנתיים וחצי.
שלושה חודשים האחרונים אי נוחות ולפעמים כאבים בבטן תחתונה צד ימין (לא קשור לאכילה ולא מופיע במנוחה) הכאבים מופיעים בזמן הליכה, ריצה לפעמים. מופיעה גם אי נוחות וכרב כשאני מתיישבת וכשאני מתרוממת מישיבה (בזמן ישיבה אין כאב) והכאב תמיד באותו מקום.
סובלת גם מכאבי גב ולפעמים הקרנת הכאב לירך.
אין שינוי ביציאות.
נערך אולטראסאונד בטן לפני חודשיים ללא ממצאים.
בדיקות דם אחרונות לפני כחודשיים תקינות.
בדיקות שתן תקינות.
בדיקות גינקולוגיות תקינות (כולל אולטראסאונד).
האם לפנות להמשך ברור גסטרו או שיכול להיות לאור הבדיקות התקינות ואופי הופעת הכאב שהדבר כלל אינו קשור למערכת העיכול?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב - תגובה
פרופ' דורון זמיר26/02/2014כדאית התרשמות גסטרואנטרולוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מונומטריהא25/02/2014
מהם ערכי הנורמה בבדיקת לחצים בפי הטבעת (מונומטריה)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מונומטריה - תגובה
פרופ' דורון זמיר26/02/2014איני זוכר מאחר ואיני מנומטריסט. הנורמה רשומה בד"כ על התשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צואה שומניתיונתן25/02/2014
היי אני בן 28 ולאחרונה יש לי דבר מוזר הצואה שיוצאת לי מהגוף היא מאוד שומנית וגם יש בתוך הצואה חלקים של אוכל וחוץ מזה אני אוכל ארוחה מסודרת וחרי 45 דקות כול האוכל יוצא לי במהירות החוצה אים גזים אים תוכל להגיד לי מה זה ומה אני צריך לעשות בתודה יונתן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צואה שומנית - תגובה
פרופ' דורון זמיר26/02/2014יתכן ויש לך בעיית ספיגה , כדאי לעשות בדיקות דם וצואה במסגרת מרפאה גסטרואנטרולוגית (מובן שסביר יותר שיש לך מעי רגיז אך בכ"ז...)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קולונוסקופיה וגסטרוסקופיהמר נבדק23/02/2014
שלום,
לאחר בדיקת גסטרוסקופיה וקולונוסקופיה התקבלו התוצאות הללו:
גסטרוסקופיה:
ושט 37-40 תקינה
קיבה פודנוס רירית גודש קל(3)
אנטרום דלקת קל מינימלית (2)
תריסריון ארוזיות (1)
קולונוסקופיה:
מעי דק דיסטלי רירית תקינה
מעי גס רירית תקינה
רקטום דטסלי גודש קל מינימלי (1)
טחורים פנימים דקגת 2
האם אפשר לנשום לרווחה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קולונוסקופיה וגסטרוסקופיה - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק23/02/2014בדיקות כמעט תקינות לחלוטין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה קטנה...
מר נבדק24/02/2014ראשית, תודה על המענה המהיר.
למה ״כמעט תקינות״?. איפה הבעיה....?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה קטנה... - תגובה
פרופ' דורון זמיר26/02/2014יש לך ארוזיות בתריסריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהביופסיה כבד
אלונה24/10/2014לבני מצא כודש קל בפאנוכימיה של הסינוסואידים
מה הכוונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתיקון כתיב
אלונה25/10/2014מצאו לו גודש קל בפראכימיה של הסינוסואידים בכבד מה הכוונה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתיקון כתיב - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק26/10/2014יתכן דלקת קלה- מציע להתייעץ עם הרופא המטפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיידק HELICO PYLORIמשה23/02/2014
שלום
בדיקת HELICO PYLORI =49. אני מקבל כדורים לחיסול החיידק
היות ולא ידוע כמה זמן החיידק נמצא אצלי,
איזה בדיקה רצוי לעשות כדי לוודא שלא גרם לסרטן בקיבה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיידק HELICO PYLORI - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק24/02/2014קודם כל רק 2 % של אנשים עם החיידק יפתחו סרטן הקיבה וגם לא כל אלה קשור לחיידק.
גורמי הסיכון כוללים אנשים ממקור אסיה וסיפור משפחתי.
גם הסוג של הליקובקטר חשוב.
בדיקה לגילוי סרטן הקיבה היא גסטרוסקופיה אך לא כולם צריכים לעבור את הבדיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא עניתם לי....נעמה23/02/2014
שלום ד"ר
שמי, נעמה בת 43.
במשך שנים (כשבע שנים) יש לי פוליפ בכיס המרה בגודל 0.7
וכך גם לפני ארבעה חודשים
אתמול גילו לי בכיס המרה פוליפ נוסף בגודל 0.5 ס"מ
מה משמע הדבר?
האם צריכים לכרות לי אותו?
אודה לתשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא עניתם לי.... - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק23/02/2014רק אם הפוליפים יותר גדול מ10 מ״מ בערך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהמימי23/02/2014
שלום. בעקבות חיידק הליקובטר פילורי הופיעו כאבי בטן קיבלתי טיפול תרופתי ונשארתי עם רפלוקס. עברתי גסטרוקופיה ללא םמצא חריג ועם הנחיה לקחת כדור נקסיום למשך 3 חודשים. מאז כשנה אני סובלת עם כאבים ברום הבטן המקשים בנשימה במיוחד כשהקיבה ריקה. אני אובדת עצות אילו בדיקות נוספות לעשות כי אני לא רואה שיפור אודה להכוונה ותודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק23/02/2014יש להתייעץ עם רופא גסטרו אך יתכן שיש מקום להשלים מנומטריה של הושט וניטור ph.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום ביציאהדדי23/02/2014
שלום
אני בן 58. אחת למספר שבועות או חודשים, לאחר שכיבה או שינה יש יציאת דימום בשירותים. ככל הנראה לא נגרם מטחורים.
ייתכן שקשור לאכילת פרי עם קליפה קשה (אפרסמון) הסורט את המעי.
האם לאומגה 3 עשויה להיות השפעה על הדימום?
איך כדאי לבדוק ולמצוא את הסיבה ?
בנוסף אני נשא הפטיטיס B.
תודה
דדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום ביציאה - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק23/02/2014צריך לעשות קולונוסקופיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צהבת Bדלית23/02/2014
שלום,
בת 39, בריאה, ללא תסמינים כלשהם.
מצ"ב תוצאות בדיקות דם
AFP-TUMOR MARK. <2.7
HBV DNA 45.00 IU/ML
4.5 E+1 IU/ml
HBE ANTIGEN NEGATIVE
ANTI HBE POSITIVE
ANTI HBS NONIMMUNE
אשמח לתשובה מה זה אומר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צהבת B - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק24/02/2014הזיהום קיים אך נשלט על ידי מערכת החיסון.
דרוש מעקב אך לא טיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצהבת
דלית24/02/2014האם זה מדבק? ואם כן באיזה דרכים נחשפים לנגיף?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות הבדיקהדורון23/02/2014
שלום,
לאחר שכשבוע הרגשתי שמשהו לא תקין הלכתי לעשות בדיקות שתן.
כמובן שיצא תוצאות חריגות כפי שחשדתי. למרות שחשבתי כי רק זיהום ישנו
שחקרתי על הדברים מאוד נבהלתי האם יש לי צורך לבהלה באמת ?
Urobilinogen - 2
Leucocytes - 25
Erythrocytes - 25
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות הבדיקה - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק23/02/2014מציע להחזור על הבדיקות לעשות תרבית שתן ואולטרסאונד כליות ולהפנות לרופא כליות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עלייה בתפקודי כבדאיילת21/02/2014
תנוקת בת 5 שבועות שבב"ד נמצאו עלייה בתפקודי כבד כדלהלן:
AST-57 כשהטווח התקין נע בין 15-60
ALT-52 כשהטווח התקין נע בין 13-45
ALKALINE PHOSP-347 כשהטווח התקין נע בין 124-341
BILIRUBIN TOTAL-3.76 כשהטווח התקין נע בין 0.3-1.2
BILIRUBIN DIRECT 0.55כשהטווח התקין נע בין 0 -0.2
BILIRUBIN INDIRECT -3.2 כשהטווח התקין הוא 0.2-0.8
GGT -89 כשהטוח התקין הוא15-132
TOTAL PROTEIN -5.17 כשהטווח התקין הוא 5.7-8
ALBUMIN-3.9
GLOBULIN-1.28
בנוסף פוטסיום -5.2
לציין, שהיא טופלה בפוטו למשך יממה בגלל רמות בלירובין גבוהות (עד 16) לאחר הלידה.
אציין שבהריון איתה אושפזתי במח' להריון בסיכון גבוה למשך כ3 חודשים עקב כולסטזיס
ורמות GOT וGOT הגיעו עד 600 האם זה קשור?
מה יכולה להיות הסיבה לתפקודי הכבד הגבוהים?
האם דורש טיפול?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עלייה בתפקודי כבד - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק23/02/2014מציע יעוץ של רופא גסטרו ילדים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בבטןאו19/02/2014
שלום,
אני סובלת מכאבים בבטן. הכאבים מתחזקים אחרי אוכל, תזוזה, ישיבה ממושכת. בעיקר אחרי אוכל ומצק וירקות ופירות. לפני שנה היה לי ניתוח במעיים בגלל פריטוניטיס ודלקת במעיים, הוציאו חלק ממעיים, כולל תוספתן. לקחו ביופסיה - לא מצאו סיבה לדלקת. אחרי הניתוח לא יכולה לאכול כמעט כל האוכל. גזים יוצאים דרך הפה. לעתים קרובות הכאבים מתחזקים מאוד ונעשים בלתי נסבלים. לפעמים הלכתי למיון, עשיתי הרבה בדיקות שונות, כמה פעמים לקחו ביופסיה, לא מצאו סיבה. ככל שהכאבים יותר חזקים, הפנים יותר אדומות בהלחיים והמצח. אולי יש רופא שיודע איזו מחלה זו יכולה להיות ואיזה טיפול צריך?
בכבוד רב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בבטן - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק23/02/2014זה מקרה מסובך ונדיר וזקוק לחוות דעת של רופא גסטרו עם כל החומר הרואי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלת Achalasiaאורטל19/02/2014
אבי בן 55 ,לא שותה,לא מעשן,מטר 70 שוקל 73.לוקח תרופות נגד כולסטרול ולחץ דם.
בחודשים האחרונים הוא התקשה לבלוע מזון ואף שתייה.
לאחר בדיקות בליעה,ייעץ לו רופא גסטרואנטרלוגיה לקחת כדורים בשם OMEPRADEX40 פעם ביום -דבר שהקל עליו במידה רבה על הבליעה.
לאחר בדיקת מונומטריה,נמצא כי הוא סובל ממחלת Achalasia.
בעקבות כך,רשם לו הרופא את ה IKACOR 120 MG .
אני נורא חוששת שכדורים אלו יכולים להזיק לו מאוד.
האם אתם מכירים את המחלה הזאת ואולי יכולים לייעץ על דרך טיפול אחרת שנוכל לשאול את הרופא עליה?
אשמח לתשובה בהקדם האפשרי,תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחלת Achalasia - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק23/02/2014דרך הבחירה לטפל באכלזיה היא על ידי ניתו לפרוסקופיה - מיוטומיה ע״ש הלר.
טיפות תרופתי בכדורים לא מוצלח כל כך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)