מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לבלב אטרופילילי13/02/2014
בת 63 ברקע חולת סכרת בעקבות סי טי ריאות התגלה בבדיקה לבלב מעט אטרופי אני מודאגת מאד ממצא זה איזה בירור נוסף עלי לעשות עשיתי בדיקת CA-19 יצא 18.44
בתודה מראש לילי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לבלב אטרופי - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק14/02/2014לבלב אטרופי קורה עם הגיל ואינו צריך להחשב כממצה חריג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- וידיאו קפסולהיסמין13/02/2014
אני סובלת כבר זמן רב מכאבי בטן, שלשולים, וירידה במשקל. ביצעתי בדיקת וידיאו קפסולה וזאת התוצאה שקיבלתי: Mild gastro doudenitis. Few erythematous spots one possoble ares with shaved mucosa in proximal SB with no overt ulcerations or aphtha. The aphthous lesions in TI were not seen. אשמח לדעת מה זה אומר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר וידיאו קפסולה - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק14/02/2014אלו ממצאים לא ספיציפיים ומעשה אינו מאפשר אבחנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אולטרסאונד כבדמוטי13/02/2014
שלום ד"ר. אני בן 34 בריא בדר"כ. ביצעתי אולטרסאונד בטן עליונה עקב תחושת בחילה קלה וכאבי גב תחתון. כך כתב הרופא: "כבד - בגודל תקין מרקמו הומוגני. באונה הימנית הודגם מוקד אקוגני בקוטר עד כ - 1.2 ס"מ: המנגיומה? דרוש מעקב. בדיקה נוספת בעוד 3 חודשים".
שאר הבדיקה תקינה.
אני ממש חושש מהנושא מאחר והרופא לא ידע לקבוע בוודאות שמדובר בהמנגיומה. האם זו נראית באולטרסאונד שונה מגידול או גרורה? אני ממש חושש. מה דעתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אולטרסאונד כבד - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק14/02/2014יש מרקה אופיני בus להמנגיומה.
מקובל בפעם הראשונה לבצע בדיקה חוזרת לראות שאין שינוי בגודל.
אם יש חשש שלא מדובר על המנגיומה אז ניתן לעשות ct- אך עדיף למנע עקב הקרינה הרבה הקשורה עם בדיקה זו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת גסטרומאיר12/02/2014
אני בן 67 בבדיקת גסטרו שעשתי התקבל המימצא הבא : weight loss
reflux rsophagitis laa
diaphragmatic hernia
מה משמעות התוצאות ואיזה טיפולים עלי לקבל דיאטה?תרופות? ניתוח?
בתודה לתשובה מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות בדיקת גסטרו - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק13/02/2014הטיפול בעיקר הוא תרופות שמפחיתות חצור החומצה כגון אומפרדקס למטון ןנקסיום.
ניתוח רק במקרים עמידים לטיפול תרופתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תסמונת בארטרועי12/02/2014
שלום רב,
בן 40, סובל ממעי רגיז קשה ובקע סרפעתי גולש, בנוסף עקב החמרה בכאבים בוצע גסטרוסקופיה ומתברר שאני סובל בנוסף בוושט בארט ללא דיספלסיה.
שאלתי אם כדאי לבצע אבלציה בגלי רדיו ולא לחכות שחס וחלילה תהיה החמרה עם דיספלסיה.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תסמונת בארט - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק13/02/2014אם אין דיספלזיה אז אין צורך לטיפול באבלציה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מבקש עזרה מאוד סובלשמעון12/02/2014
שלום לפני שנה ןחצי התחילו לי כאבים בצד שמואל מיתחת לצלעות
שאים הזמן נעסו חזקים יותר ויום יומים ביזמן הכאבים אני מרגיש תחושת שרפה בבטן וגם בלחי צד שמואל מיתחת לעין ורוב הזמן הכאב הוא כמו שריר תפוס או משהוא חזק צובט מבפנים.
בדיקות דם שלי תקינות
בדיקת קולונסקופיה תקינה וגם גסטרו תקינה
בדיקת נשיפה תקינה מידי פעם י ש לי שילשולים וקצת יותר גזים לוקח מידי פעם לנטון שלא עוזר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מבקש עזרה מאוד סובל - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק13/02/2014לא ברור לי מההגורם לכאב
אפ מופיע גם בפנים אז כנראה לא קשור למערכת העיכול.
יתכן ממקור עצבי ויש מקום לשקול בדיקה של ניורולוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבן בכיס המרה 0.8 מ"מיונה רונן12/02/2014
אחרי בדיקות הרופא רשם לי אורסוליט 300 מ"ג להמסת אבן פעמיים ביום בליווי אוטרסאונד ובדיקות דם לאורך תקופת הטיפול.
נודע לי שקיים גם מינון של 600 מ"ג שאותו צריך לקחת פעם אחת ביום . השאלות שלי הן :
1- האם ניתן לבקש מהרופא שיכתוב לי אורסוליט של 600 מ"ג וזאת לאור ההבדל במחיר לטובתי והנוחיות בנטילת התרופה רק פעם ביום ?
2- האם יש עניין לקחת דווקא 300 ולא 600 ?
תודה מראש על ההתייחסות המהירה לשאלה .
יונה יעקבי בן 60* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבן בכיס המרה 0.8 מ"מ - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק13/02/2014קודם כל צריך להיות בטוח שהתלונות שלך קשורות לאבן בכיס המרה.
אבנים שלא גורמים לכאבים אינם דורשים טיפול כלל.
שנית- הטיפול לאבנים הוא ניתוח ולא טיפול עם אוסוליט.
מציע להבדק אצל רופא גסטרו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פוליפדוד10/02/2014
שלום ד"ר .
עברתי בדיקת קולונוסקופיה ונמצא פוליפ בקוטר 1.5 ס"מ שנכרת שנמצא שפיר
הממצא הפתלוגי הוא: TUBULAR VILLOUS ADENOMA
אבקש לשאול למרות שזה שפיר האם סוג הפוליפ הזה יש לו נטיה להפוך לסרטני ?
האם לדעתך על סמך הממצאים כדאי לבצע בדיקה חוזרת לביקורת בעוד שנה או שנתיים או שלוש
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פוליפ - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק12/02/2014פוליפ כזה יכול בעתיד להתפתח לסרטן.
מומלץ בדיקה חוזרת בעוד 3 שנים.
אך תלוי איך הפוליפ נכרת- עם בכמה חלקים ולא כריתה אחת יש עבודה לאחרונה הממליצה על בדיקה לאחר 3 וגם 12 חוש כדי לקחת ביופסיות מהצלקת.
לכן יש לפעול בהאתם להמלצות של רופא הגסטרו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אומפרקדסעילי10/02/2014
שלום,אני סובל מרפלוקס קיבתי ושטי.
רציתי לדעת האם ניתן לשתות אלכוהול במהלך טיפול באומפרקס (40 מ"ג ביום)האם זה מסוכן?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אומפרקדס - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק12/02/2014כמות סבירה היא בסדר אבל אלכוהול יכול להחמיר את הרפלוקס.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ממצא אקוגני בכבדלירן10/02/2014
שלום ד"ר. אני בן 34 בריא בדר"כ. ביצעתי אולטרסאונד בטן עליונה עקב תחושת בחילה קלה וכאבי גב תחתון. כך כתב הרופא: "כבד - בגודל תקין מרקמו הומוגני. באונה הימנית הודגם מוקד אקוגני בקוטר עד כ - 0.2 ס"מ: המנגיומה? דרוש מעקב. בדיקה נוספת בעוד 3 חודשים".
שאר הבדיקה תקינה.
אני ממש חושש מהנושא. מה זה אומר? האם כדאי לבצע בדיקות נוספות כעת? CT? ללכת עם הצילום לגסטרולוג?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיקון
לירן11/02/2014טעות, גודל הממצא ככה"נ 1.2 ס"מ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קביעה.07/02/2014
בוקר טוב דוקטור
לפעמים מספיק לרופא כדי לקבוע מחלה מסוימת בדיקה מרכזית אחת ,
ויש מצבים שהרופא צריך מספר בדיקות על מנת לקבוע.
1 על מנת שהרופא יקבע שלמטופל יש כבד שומני ,האם סונר מספיק ??
2 ושאלה נוספת דוקטור ,מה הבדיקה המרכזית או מספר הבדיקות שמאפשרות לרופא לקבוע שיש שחמת כבד.
כלומר איזה נתונים צרכים להיות על מנת לקבוע שחמת כבד
תודה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קביעה - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק09/02/2014כבד שומני יכול להיות נוכח בסונר כבד ( אם יש לפחות 30% שומן בכבד) אך בדיקה תקינה לא שוללת - כי יתכן פחות מ 30% שומן.
שחמת הכבד ני תן לאבחן על ידי בדיקה גופניתֿ בדיקות מעבדה וגם בדיקות הדמיה ללא צורך לביופסיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חן לב.07/02/2014
שלום דוקטור
1 אם תוכל להסביר מה אומרת הבדיקה שקשורה לכבד שנקראת got-ast
ב. וכן שהתוצאה היא גבוה מעט
2 אותו השאלה לגבי הבדיקה a l k -phosphatase מה היא לגבי כבד
וכן תוצאה גבוה מה אומרת
3 האם אופטלגין וליריקה יכולות לעלות תוצאות שלהם בדם
או אם יש דברים מסוימים ידועים שיכולים לעלות תוצאות של בדיקות דם כבד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חן לב - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק10/02/2014קשה לענות מהניתונים ויש צורך להתייעץ עם רופא המטפל.
חשוב לדעת כמה זמן הבדיקות לא תקינות , מה ערכם, עוד בדיקות נלוות, מתי הוחל טיפול תרופתי ועוד שאלות.
גם בדיקת gpt חשוב מאוד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קלונסקופיה וירטואלית-האם זה בסלאבי06/02/2014
הבריאות.
יש לי ביטוח בריאות גבוהה מאד בקופת חולים מכבי.
האם זה מכסה?
תודה רבה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קלונסקופיה וירטואלית-האם זה בסל - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק09/02/2014זה בסל עבור לאחר קולונוסקופיה לא מוצלחת.
צריך אבל לדון עם הרופא המטפל אם זו הבידקה שמאתימה לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דם סמוי חיובי הצילומפוחדדת06/02/2014
בת 30 בריאה בד"כ בדיקות מעבדה תקינות (אין אנמיה וכיוצ"ב) ערכים תקינים (ללא כולסטרול) תפקודי כבד מעט גבוהים (כבד"כ מלווה לאורך חיי תסמונת ג'ילברט) מאז שאני זוכרת יציאות בכל בוקר סליחה על הביטוי "מתפרצות" ולעיתים חוזרת שוב להתרוקן, תמיד המעיים היו רגישות. עוד רקע שאולי יעזור מעט לפני כשנה לאחר לידה היה לי תרומובוס בווריד השחלה (ביצעתי אז סיטי אנגיו בטן) - כיום הכל תקין אצלי הן מבחינת התרומבוס והן מבחינת קרישה יש ל מטריה בווריד הנבוב מעל ווריד הכליות. כחודש וחצי חשה שהבטן כואבת כמו תחושת מתיחה בעיקר משמאל לטבור ויורד למטה (אפילו טיפה למפשעה והרגל-תחושת מתיחה) וכאבים לא נעימים בכל הבטן אך האיזור השמאלי הכי רגיש (בהריון היה לי פופיק בולט לאחר הלידה הוא חזר למקום לא טרחתי לבדוק בנוסף אם יש הרניה) ביצעתי בדיקת צואה לפני כחודש וחצי יש לי הליקובקטר .ובדיקת דם סמוי (נלקחה דגימה אחת בטעות) היה שלילי...היום ביצעתי שוב כי אני לא רגועה ויצא חיובי- לציין שסובלת מפיסורה (נבדקתי על ידי פרקטולוג) בעת יציאה לפני כשבוע כאב לי בפי הטבעת בעת יציאה ראשונה קצת קשה שוב ודימם לי בשירותים ובנייר. טיפלתי עם נפדיפין והכאב קצת חלף אמנם ישנה תחושה שלא הכל עבר שם. ביום שבת אכלתי כבד ולבבות מבושלים, ואף ירקות טריים בכל הימים עד היום. האם ייתכן שפיסורה (שאמנם לא ראיתי דם טרי היום) ואי שמירת דיאטה (מחוסר ידע כמובן) יתנו תוצאות חיוביות???? מה הסיכוי שלי לסרטן המעי?? (אין לי סיפור משפחתי של המעי הגס?)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דם סמוי חיובי הצילו - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק09/02/2014התלונות לא נשמעות כמו סרטן.
לא ברור הסיבה של הקרישיות יתר ולא נראה לי קשור לפיסורה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז מה כן בעצם
מפוחדדת11/02/2014מה כן בעצם יתן תשובה חיובית לדם סמוי בצואה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז מה כן בעצם - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק12/02/2014אם יש דימום גלוי בדיקה של דם סמוי לא רלונטי.
את צריכה לעבור הערכה של הפיסורה בהאתם להמלצות של הפרוקטולוג המטפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- alt ו ast גבוהים מאודגלה05/02/2014
שלום. בבדיקת דם האחרונה יצאו תוצאות של ALT 82 ו AST 41 . שאר התוצאות הכול תקין. רק בבדיקת שתן Leucocytes 25. האם יש קשר בין התוצאות? האם זה אומר יש לי דלקת בכבד? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר alt ו ast גבוהים מאוד - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק09/02/2014אין מספיק ניתונים לענות ומציע לשאות את הרופא המטפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)