מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תוצאת ביופסיהבתאל28/04/2014
שלום
מה המשמעות של תוצאות ביופסיה:
ileum mucosal biopsy fragments of small bowel mucosa with hyperplastic lymphoid follicle* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאת ביופסיה - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק29/04/2014ממצא תקין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בחילותהדס28/04/2014
שלום
בתקופה האחרונה (מספר שבועות) אני סובלת מבחילות (ללא הקאות) שבאות והולכות כולל טעם מגעיל בפה
מדי פעם (פחות מהבחילות) אני גם מרגישה מעין תחושת מלאות בבטן העליונה למרות שלא בהכרח אכלתי ארוחה גדולה
אני בת 41 ושוקלת 101 קילו
בדיקות הדם האחרונות שעשיתי תקינות חוץ מעלייה בטריגליצדרים (189)
ורופא המשפחה אמר שברמה הזו אני זקוקה רק לשינוי תזונתי ולא לכדורים
חשוב לי לציין שלפני כשנה וחצי עברתי ניתוח לפרוסקופי של הוצאת כיס המרה בגלל אבנים שהיו בו, ועניין הבחילות שאני סובלת מהן עכשיו התרחש גם כעשרה חודשים אחרי הניתוח ואז עשיתי אולטרסאונד בטן שהראה שהכל תקין וגם תפקודי הכבד היו תקינים
מדוע הבחילות מתרחשות וממה נובעת תחושת המלאות
האם יש קשר לניתוח כיס המרה שעברתי
האם בגלל הניתוח נגרמו לי בעיות כלשהן בעיכול
ואילו בדיקות עליי לעשות
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בחילות - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק29/04/2014קשה לתת אבחנה בפורום.
יתכן ויש מקום לעבור גסטרוסקופיה אך יש להבדק אצל רופא גסטרו.
לא נראה שיש קשר לכריתת כיס המרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אולסניק - לפרופ' זמיריעל28/04/2014
שלום רב,
בת 60, מזה כחדשיים אני לוקחת קונטרולוק 40 מ"ג - מאחר ואני לוקחת פלבסק כאופן קבוע - האם יש הגבלה בליקחת הכדור במינון זה .
בנוסף - אני לוקחת במשך שבועיים פעמיים ביום אולסניק.האם יש הגבלה בתקופת השימוש בכדור זה
האם יש צורך בשתיית מים בלבד שעתיים לפני לקיחת הכדור - קיבה ריקה (ללא קשר לשתיים מים בלבד כשעה לאחר לקיחת הכדור (שעה לפני הארוחה)?
בתודה מראש, יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אולסניק - לפרופ' זמיר - תגובה
פרופ' דורון זמיר28/04/2014אין הגבלה מעשית במינון סטנדרטי במשך הטיפול בשתיהן עדיף כמובן בטיפול של שנים להוריד מינון אם מתאפשר. קונטרולוק חצי שעה עד שעה טרם האוכל או הקפה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אולסניק + קונטרולוקיעל27/04/2014
שלום רב,
בת 60, מזה כחדשיים אני לוקחת קונטרולוק 40 מ"ג - מאחר ואני לוקחת פלבסק כאופן קבוע - האם יש הגבלה בליקחת הכדור במינון זה .
בנוסף - אני לוקחת במשך שבועיים פעמיים ביום אולסניק.האם יש הגבלה בתקופת השימוש בכדור זה
האם יש צורך בשתיית מים בלבד שעתיים לפני לקיחת הכדור - קיבה ריקה (ללא קשר לשתיים מים בלבד כשעה לאחר לקיחת הכדור (שעה לפני הארוחה)?
בתודה מראש, יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אולסניק
יעל28/04/2014בבקשה שמישהו יענה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאולסניק + קונטרולוק - תגובה
פרופ' דורון זמיר28/04/2014ראה למעלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום!תת27/04/2014
לפני כ8 חודשים סבלתי משילשולים והקאות בבדיקות נמצא אצלי טפיגלים של ג'יארדיה טופלתי בפלאגי'ל השילשולים עברו אך מאז אני עם כאבים במערכת העיכול אני במעקב אצל גסטרו ועשיתי בדיקות דם מקיפות גסטרוקופיה אולטרסאונד והכל הרוך ה' יצא תקין .אובחנתי כמעי רגיז בעקבות זיהום מהגי'ארדיה -האם קיים דבר כזה?. אבל עדיין עם כאבים בבירור לקרוהן
ASCA IgA
28.9 20 יחידות: 0
ASCA IgG
52.4 20 יחידות: 0
אלו התוצאות אבל כל השאר הכל תקין.(דלקת וכו). האם יתכן קרוהן ללא שילשולים , אבל צואה רכה בד"כ 2 יציאות לפעמים 3 ביום. אבל יש כאבים משקל יציב 1.76 בגיל 27 שוקל 58 בערך.הייתה ירידה בהתחלה בעקבות הגי'ראדיה אך חזרתי לעצמי לא באופן מלא כי אני שוקל בדכ 60 בערך.
תודה רבה סליחה על האריכות אשמח לתשובה .תהיו בריאים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום! - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק28/04/2014יש בהחלט סוג של מעי רגיז לאחר מחלה זיהומית.
הנוגדנים הם מחשידים לדלקת במעי אך לא עושים את האבחנה.
יתכן ויש מקום לעשות קולונוסקופיה ובדיקת מעי דק סופי לשלל זאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בטן מזה 3 חודשיםאינה27/04/2014
תודה על התשובה
בדיקה גיניקולוגית תקינה
הכאב אינו מעיר מהשינה
תפקודי כבד , כליה תקינים
ירידה במשקל - ישנה אך לדעתי כתוצאה מ"משחקים" באוכל
ישנה עליה בלימפוציטים ולאחרונה הופיע אורולובילוגן בשתן - 2
מה יכולה להיות הסיבה ללימפוציטים גבוהים ובדיקת שתן לא תקינה
אודע על תשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי בטן מזה 3 חודשים - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק28/04/2014הממצאים במעבדב אינם מצביעים על משהו מיוחד.
נשמע כמו מעי רגיז ומציע לדון על זה עם הרןפא המטפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קושי בנשימה לאחר אוכל וכדורלינוי24/04/2014
אני בת 20 וסובלת ממגרנות נוטלת אקסידול המכיל קפאין אספירין וקודאין בעת התקף וזה לצערי הדבר היחיד שעוזר לי, מטופלת אצל ניורולוג.
לאחר נטילת הכדור לעתים יש לי כאבי בטן שילשולים וחולשה כללית. בנוסף אני מרגישה שכל מה שאני אוכלת מקשה עליי לנשום וגורם לי לדופק מהיר וחולשה יותר חזקה.
לאחרונה בלי קשר לכדור יש לי לאחר ארוחה הרבה בחילות, תחושת כבדות בקיבה, כאבי בטן תחתונה ותחושה לא נעימה שהאוכל עולה לי מהקיבה לגרון וחוזר לקיבה (הבנתי שנקרא רפלוקס).
לעתים אני מרגישה "כאב רעב" בקיבה.
לפני כמה חודשים הגעתי למיון עקב דופק מהיר מאוד לאחר האוכל שהרגשתי שמקשה עליי לנשום, עשו לי בדיקות ולא מצאו שום דבר.
רציתי לדעת מה יכולה להיות הסיבה של הדופק המהיר והרפלוקס לאחר ארוחה?
האם זוהי תופעת לוואי של נטילת התרופה המכילה אספירין וקפאין או שזוהי בעיה אחרת?
מציינת שלפני כ5 שנים היו לי בחילות נוראיות במשך כחצי שנה בהן לא יכלתי לצאת מהבית.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קושי בנשימה לאחר אוכל וכדור - תגובה
פרופ' דורון זמיר27/04/2014את נוטלתתרופה המכילה אספירין שיכול לגרום הן לכיב והן להחמרת רפלוקס. כדאי לבצע גסטרוסרוסקופיה וניתן להתחיל בינתיים אומפרדקס או נקסיום (אפשר לאחר תבחין נשיפה).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
לינוי17/05/2014תודה רבה על המענה, התחלתי ליטול אומפרדקס בהמלצת הרופא אך ללא הועיל, קיבלתי הפניה לבדיקת נשיפה של הליקובקטור ולכן הפסקתי עם האומפרדקס. ביומיים האחרונים הכאבי בטן החמירו לי ואני לא יכולה לאכול כלום, ויש לי דופק נורא מהיר. אני צריכה לחכות שבועיים לביצוע הבדיקת נשיפה בגלל האומפרדקס שנטלתי אבל אני בקושי אוכלת ומרגישה כמו אחרי ריצה בכל פעולה שאני עושה. ממה זה יכול להיות? אני ממש מודאגת מהדופק המהיר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטרם קיבלתי תשובה
לינוי24/05/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטרם קיבלתי תשובה - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק30/05/2014לאחר הפסקה של אומפרדקס יכול להיות החמרה בכמות החומצה וזה גורם לתלונות
מציע לחדש שוב ולשוחח עם הרופא המטפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רגישות לגלוטןששי24/04/2014
שלום,
אימי בת 78 חולת סוכרת, בחודש האחרון משלשלת לסרוגין במקרים מסויימים באופן מסיבי, עם אנמיה מחוסר ברזל, המוגלובין 11.6, מורגשת ירידה בספיגה של סוכרים, כלומר צריכה להזריק פחות אינסולין מלפני מספר חודשים. כמו כן עפ"י גרף בדיקות הדם ניתן לראות בשנה האחרונה ירידה בכל המינרלים, כולל b12 ללא חריגה מהתחום התקין. שאלתי היא האם רצוי לעשות בדיקת דם לנוגדנים הקשורים לצליאק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רגישות לגלוטן - תגובה
פרופ' דורון זמיר27/04/2014זו אפשרות אם כי וודאי שלא המובילה בגיל הזה. אך לעיתים מאבחנים צליאק גם בגיל הקשיש בשההסתמנות אנמית חסר ברזל קלה בלבד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרגישות לגלוטן - תגובה - תגובה
פרופ' דורון זמיר27/04/2014לשקול קולונוסקופיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהבן 2824/04/2014
שלום, בן 27, התגלה אצלי בקע סרעפתי ואובחן שאני סובל ממחלת ריפלוקס, קיבלתי לקחת טיפול באומפרדקס... עכשיו הבנתי שזאת תרופה נגד חומציות, אמנם התסמינים אצלי הם יותר של גיהוקים, גזים, הרגשה של לחץ ואי נוחות בוושט ובחזה, קושי נשימה, פחות של קיא שעולה לפה, רציתי לדעת האם התרופה מועילה גם לתסמינים מהם אני סובל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
פרופ' דורון זמיר27/04/2014כן לרובם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטן עליונה רגישות וכאביםיעל24/04/2014
בת 62. ללא כיס מרה מגיל צעיר עקב ריבוי אבנים. טופלתי שנים באומפרדקס בשל מעי רגיז. בחודשים האחרונים כואב לי לאחר ארוחה ולכן אני אוכלת ממש מעט. תחושת מלאות עם טיפת אוכל. כאב בבטן עליונה. כל אוכל קצת שומני גורר כאילו וירוס בטן ל 10 ימים. חוסר תיאבון . מה יכולות להיות הסיבות? כמ"כ עם האוכל הבטן "מדברת" הרבה זמן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטן עליונה רגישות וכאבים - תגובה
פרופ' דורון זמיר24/04/2014יתכן ומדובר בהמשך תסמיני המעי הרגיז, ברם מלאות לאחר האוכל וכאב אפיגסטרי בגיל 62-גסטרוסקופיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא רופאה אבל
דבורה28/04/2014מציעה לך לגשת לרופא המטפל שלך שישלח אותך לעשות בדיקות אם זה מפריע לך, במיוחד בגלל שאת אחרי ניתוח (גם אני ולכן יודעת שלא צריך להזניח) .
ואני מסכימה עם הרופא שענה לך, יכול להיות שזה פשוט תסמינים של המעי הרגיז, כי את יודעת שגם אם את מטופלת זה עדיין לא נעלם במאה אחוז לצערי... את יכולה לנסות לשלב את זה עם תוספי תזונה שדווקא עוזרים קצת, אני לוקחת אנזימי עיכול ופרוביוטיקה (של סולגאר). זה עם סיבים תזונתיים וביחד עם התרופות זה משפיע טוב.
תרגישי טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא רופאה אבל - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק29/04/2014אין לזה חשיבות- בדיקה תקינה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהדניאלה23/04/2014
שלום רב
לאחר מתן צואה רכה או קשה, אני מנגבת היטב את האיזור עד שהנייר נקי.
אבל הרבה פעמים כשאני הולכת לתת שתן ומנגבת שוב גם את האיזור אני מגלה שוב סימנים של צואה נוזלית כאילו לא סיימתי לנגב בפעם הקודמת
הצבע הוא של צואה ולא דם. מה הבעיה לדעתך? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
פרופ' דורון זמיר24/04/2014תתכן חולשת סוגר מציע להגיע למרפאה שמתמחה בכך כמו זו שבשיבא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אומפרדקס לא עוזררוני22/04/2014
אני נוטל אומפרדקס (Omeprazole) פעמיים ביום בוקר וערב עקב רפלוקס כבר יותר משבועיים ואין שום הקלה בתסמיני הרפלוקס אלא להיפך שבנוסף לצריבה בחזה בשכיבה לאחר האוכל אני אף חש טעם מר בפה מה שלא היה לי לפני נטילת האומפרדקס.
האם עליי לנסות כדורים אחרים דומים כמו לנטון (LANSOPRAZOLE) או נקסיום (ESOMEPRAZOLE) ?
האם עצם הרפלוקס אומר שיש אצלי בקיבה יותר חומצה בוודאות ממה שצריך להיות או שרפלוקס נגרם עקב שריר שלא מצליח לסגור את מעבר החומצה למעלה כראוי ?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מצפה לתגובה
רוני24/04/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאומפרדקס לא עוזר - תגובה
פרופ' דורון זמיר27/04/2014נסה כדור אחר מהמשפחה כמו נקסיום ויש לשקול גסטרוסקופיה אלא אם כן נעשתה כזו לאחרונה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם זה מסוכן לא לקחת טיפול לריפלוקסבן 2821/04/2014
אני סובל מריפלוקס בעקבות בקע סרעפתי, התגלה בבדיקת גסטרוקופיה, יש לי תסמינים מטרידים לאורך כל היום, לחץ וכאבים באזור הסרעפת והוושט, גזים תקועים שיוצרים הרבה גיהוקים וגרעפסים, נשימה לא נקייה, פחות תיאבון ואוכל מעט לאורך היום... אני לא חובב של תרופות, האם יש סכנה באי לקיחת תרופות לבעיית הריפלוקס? האם יש סיכוי שהתסמינים יחלפו מעצמם? כמו כן אני סובל מכאבים בצד שמאל של הגוף בחזה, צלעות ובמותן, רציתי לדעת אם זה גם נובע מהבקע הסרעפתי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם זה מסוכן לא לקחת טיפול לריפלוקס - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק21/04/2014אני מציע לנטל טיפול לתקופה עד 3 חודשים על מנת לשפר את איכוט החיים.
רפלוקס קשה ללא טיפול זמן רב יכול לגרום לסיבוכים של דלקת כרונית בושט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיזו תרופה היית ממליץ לתסמינים שלי?
בן 2822/04/2014תודה דוקטור על התשובה..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח קסאיאתי21/04/2014
שלום, ביתי בת חודשיים והיא עברה קסאי בגיל 6 שבועות הניתוח הצליח והבילירובין יורד(3.9) האנזימים בירידה ואזור הניתוח מחלים מצויין. כמובן שיש צואה עם צבע והיא אוכלת יפה. הבעיה היא שהיו לה אירועי חום בפיקים בודדים (3 עליות חום עד ל39). שללו כולנגיטיס אחרי שזאת היתה הנחת העבודה בעליית חום הראשונה. היא קיבלה טזוצין שבוע השתחררנו ושוב עלה החום שוב טזוצין שחררור ושוב חום. מדדי הדלקת בירידה ואנו חוששים להכנס ללופ של אשפוזים בתחיפות גבוהה האם יש טיפול מונע אשר יכול לתת לגוף שלה הגנה או ליחלופין להבין למה בדיוק עולה החום? יש לציין כי בתרביות לא צמח דבר חוץ מהפעם הראשונה שצמח משהו בסנטרליין ואחרי שהוציאו החום ירד הילדה עירנית ולא כואב לה משהו חוץ מגזים מדי פעם כפי שיש לכל תינוק אנחנו ממש אובדי עצות כי כבר חודשיים כמעט אנחנו בבית חולים...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח קסאי - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק21/04/2014יש להתייעץ עם גסטרו ילדים- זה לא בתחום המומחיות ונסיון שלנו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בבקשה עזרה דחופה!הגיעו מים עד נפשאירית20/04/2014
שלום רב.
אני בת 24, בריאה בדרך כלל מלבד הקיבה שמשגעת אותי. לאבי יש בעיות בקיבה, אינו אובחן כחולה אולקוס אולם קיבתו רגיזה (וזאת לאחת היוועצות ברופא) ונאמר לו שזה תורשתי. לדעתי ולדעת כולם קיבלתי את.זה ממנו לצערי ומאז שאני זוכרת את עצמי אני סובלת מהקיבה. מגיל 12 בערך התחילו לי צרבות מהן אני סובלת עד היום. בגיל 14 סבלתי כמעט יום יום מהתכווצויות בקיבה שניטרלו אותי מכל פעולות היום יום עד שרופאת המשפחה אמרה שכנראה מדובר באולקוס ובמשך חצי שנה (באותו גיל) נטלתי אנטיביוטיקה מדי בוקר שאיני זוכרת את שמה וזה המעיט בהתקפות ההתכווצויות בקיבה. אולם עד היום אני סובלת מהן מדי פעם אך יודעת איך להתמודד. בזמנו רופאת המשפחה הפנתה אותי לבדיקת גסטרו אך מכיוון שאמרו לי שהיא כרוכה בכאבים ובהחדרת צינור לגרון הזנחתי את זה ועד היום לא ביצעתי אותה.בשנתיים האחרונות התחלתי לסבול מתופעה שפשוט שברה את גב הגמל והחלטתי להתייעץ כאן בטרם אני פונה לבדיקת גסטרו. בכל סוף שבוע שאני נמצאת בבית ואוכלת טיפה יותר מהכמות שאני אוכלת בימי חול עולים לי גרפסים של ביצה סרוחה מהקיבה, ואני מרגישה כמו מן מערבולת בבטן, התנפחות של הבטן ותחושת בחילה שעד שאני לא משלשלת את החיים שלי זה לא עובר. כשזה קורה אני צריכה לחכות לפחות יממה שלמה בלי אוכל על מנת שהריח והטעם הדוחים של הביצה הזו (למרות שאיני אוכלת ביצים) יעלמו. זה מונע ממני לאכול, לבלות, לישון, לעבוד או לעשות כל דבר אחר שאינו ישיבה מעל האסלה וסבל מכאבי בטן נוראיים שמלווים בתחושת סירחון בתוך הגוף ומערבולות בקיבה. אציין כי אבי סובל שנים מתופעה זו אולם מלבדו נדמה כי אין איש בעולם שמכיר או שמע על זה..ושאלתי הרבה אנשים..אין לי ספק שיש לי משהו בתוך הקיבה או המעי או מה שזה לא יהיה. תוכל להגיד לי ממה זה נובע? ומה אני יכולה לעשות כדי שזה ייפסק? בחג לדוגמה כמעט ולא אכלתי, במצות לא נגעתי בכלל ועדיין בצאת החג סבלתי מהביצה הזאת לילה שלם...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבקשה עזרה דחופה!הגיעו מים עד נפש - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק21/04/2014את צריכה להבדק אצל רופא גסטרו אך נשמע כמו מעי רגיז.
יש גם טיפול דיאטני עם כלכלה ללא fodmap ומציע להתייעץ איתו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאצלי זה בדיוק אותו דבר
הדס15/03/2016פשוט סיוטטט מה עושים באמת???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)