מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- גזים252518/02/2014
שלום, אני בת 50, בריאה. בחודשים האחרונים. גיליתי שהחל משעות הצהרים ואילך אני מתמלאה בגזים ומרגישה כאבים בבטן. זה יוצר אי נוחות בעבודתי. היציאות שלי סדירות. אינני נוהגת לאכול, בגלל סוג עבודתי עד השעה 18:00 לערך אולם, שותה מספיק. לרוב שתיה ממותקת. כיצד אוכל להימנע מהגזים והרגשת האי נוחות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גזים - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק23/02/2014מציע לנסות לאכול משהו קטן וסדיקר במשך היום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגזים
252523/02/2014מה זה סדיקר ואיפה משיגים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בחילות והרגשת עלפון מיידי לאחר אוכלאיתן17/02/2014
שלום!
אני בן 26 בריא לחלוטין, לא נוטל תרופות לא מעשן.
לפני שבועיים אכלתי סנדביץ קנוי ומיידית התחילו לי סחרחורות ובחילות,כמעט התעלפתי. לאחר כמה שעות בהם הלכתי כמה פעמים לשרותים ויצאה צואה רכה חזרתי לעצמי למשך שבוע, הנחתי שהסנדביץ היה מקולקל.
לאחר שבוע טוב זה חזר לאחר ארוחת שבת ולקח לי לילה שלם על סף עלפון להתאושש.
מאז אני אוכל פרוסת לחם פעמיים ביום עם טיפה מים ואחרי מעט זמן יש לי בחילות שובע מיידי נימול בידיים וברגליים דפיקות לב והרגשה כללית נוראה.
הלכתי לרופא משפחה ובדיקות דם,שתן, תרבית צואה , EKG ,ואולטרסאונד בטן יצאו תקינות. הועלה חשד לגסטרופרזיס עקב זיהום וירלי.
אין לי כאבים בכלל, ואני הולך לשרותים פעם ביום במאמץ רב.
בנתיים אני לא רעב לא צמא ככל הנראה מיובש, מאבד משקל. הרגשת השובע מגיעה גם בשתיית מים!
עברו שבועיים וחצי מהסנדביץ והרופא טוען שזה יעבור ושכרגע אין צורך בברור נוסף, יש שיפור מסוים פשוט כי אני לא אוכל .
האם הגיוני שגסטרופרזיס יעבור? האם לא צריך לעבור לבירור יותר מעמיק כבר עכשיו? אני מרותק לבית ולא יודע מה לעשות
תודה
איתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בחילות והרגשת עלפון מיידי לאחר אוכל - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק23/02/2014אני לא בטוח שזה גסטרופרזיס אך כן דורש בירור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- hbs antigen positiveאולגה16/02/2014
שלום! אמא שלי כבר משנת 1997 מטופלת בברקלוד. עכשיו גילינו שיש לה hbs positive מה לעסות? עד כמה זה מסוקן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר hbs antigen positive - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק23/02/2014זו כנראה הסיבה שמקבלת טיפול.
מציע להבדק אצל רופא גסטור וכבד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פוליפים בכיס המרהדניאל16/02/2014
בבדיקות דם שנלקחו ממני התקבלו תוצאות של 7.biblirubin - total 1 טווח 1.2 לפני שנתיים התוצאה הייתה 2.5
bilirubin- direct 0.36
טווח 0.3
לפני שנתיים התוצאה הייתה 0.42
בבדיקה הפעם הGOT- AST היה 40 טווח 31
GPT- ALT- היה 52 טווח 34
הרופאה שלחה אותי לבדיקת הפטיטיס שחזרה שלילית.
באולטרסאונד התגלו שני פוליפים בכיס המרה עד 0.6
ללא עדות לסימני דלקת לא הודגמו בבירור אבנים
דרכי המרה חוץ ותוץ כבדיות אינן מורחבות
במסמך נכתב שהרופא מציע מעקב לעטד 6 חודשים
האם כדאי לי לפנות ליעוץ אצל גסטרולוג או שרק לעשות אולטרא סאונד עוד חצי שנה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פוליפים בכיס המרה - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק23/02/2014הפוליפ בכיס המרה בגודל הזה רק דורש מעקב אולטראסאונד אך בדיקות הדם לא תקינות ומציע בירור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שחמת הכבדדורי16/02/2014
שלום, אני חוקר על מחלת שחמת הכבד וברצוני לדעת מספר תשובות לשאלות:
1. איזה חלק בכבד ניזוק עקב שתיית אלכוהול?
2. האם בתחום התזונה אלכוהול הוא הגורם היחיד לשחמת הכבד?
3. האם תזונה נכונה תתרום להחלמה ממחלה זו?
4. מהי הכמות הממוצעת של אלכוהול שתגרום לאנשים לחלות במחלה זו?
5. מה צריך להיות התפריט היומי של אדם החולה בשחמת הכבד?
אשמח לקבל תשובות מפורטות בהקדם האפשרי. תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שחמת הכבד - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק23/02/20141- כל חלקי הכבד
2- גם שומן
3-תזונה נכונה יכולה לעזור
4-20 גר אלכוהול ליום
5- לא יודע מה זה תפריט יומי- להתייעף עם דיאטנית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעי רגיזנ15/02/2014
שלום רב,
לפני כחמש שנים אובחנה אצלי תסמונת המעי הרגיז, ולאחרונה אני סובלת מכאבים חזקים בבטן (יותר מבעבר). עברתי כבר את כל הבדיקות האפשריות ואין ראיות להחמרה במצב למרות הכאבים העזים. כמו כן, הרופאים טוענים כי תרופות לא יעזרו לטיפול במצבי. ברצוני לדעת מה יכול להיות הגורם להחמרה בכאבים וכיצד ניתן לטפל במצב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעי רגיז - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק16/02/2014יש היום גישה לנסות דיאטה עם כמות קטנה של סוגי אוכל הנקראים FODMAP
ומציע לדון על זה עם הרופא גסטרו המטפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים עזיםא15/02/2014
שלום, סובל למעלה משנה מכאבים עזים בצד שמאל של הבטן, מתחת לצלעות, הכאב מקרין לגב, לחזה , לכתפיים ולפנים. עברתי סיטי בטן , אמ אר אי בטן, גסטרוסקופיה קולונוסקופיה, ואולטרא סאונד בטן עליונה וכליות. כל אלה ללא ממצא משמעותי. הכאבים מופיעים בהתקפים, ולהערכתי הם קשורים לדרכי העיכול. סובל גם משלשולים ומגזים. האם הבדיקות שעברתי מתייחסות לכל דרכי העיכול? האם יש בדיקות נוספות שאוכל לעבור, ושיש בהן כדי לשלול בעיה שלא אותרה בדרכי העיכול" למשל מעי דק, תריסריון וכד'- האם אלה נבדקים בבדיקות אלה? האם תוכלו לייעץ לי על בדיקות נוספות שאוכל לעבור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים עזים - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק16/02/2014ככלל שיש תלונות כל כך הרבה זמן עם בירור תקין יש חשד לתסמונת מעי הרגיז.
אני ממליץ להבדק שוב אצל הרופא ולחשוב בכיוון זה לפני שעושים עוד בדיקות אם בכלל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שחמת הכבדרוני ולחן15/02/2014
שלום, אנחנו תלמידות בכיתה ט' שמשתתפות בפרויקט על מערכת העיכול וקיבלנו משימה לחקור על שחמת הכבד והקשרה לתזונה.
ברצוננו לשאול מספר שאלות על מחלה זו:
1. איזה חלק בכבד ניזוק עקב שתיית אלכוהול?
2. האם בתחום התזונה אלכוהול הוא הגורם היחיד לשחמת הכבד?
3. האם תזונה נכונה תתרום להחלמה ממחלה זו?
4. מהי הכמות הממוצעת של אלכוהול שתגרום לאנשים לחלות במחלה זו?
5. מה צריך להיות התפריט היומי של אדם החולה בשחמת הכבד?
נשמח לקבל תשובות מפורטות בהקדם האפשרי. תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שחמת הכבד - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק16/02/2014הכבד יכול להפגע מאלכוהול אך גם משומנים וסוכר. כבד שומני נגרם גם מהתסמונת המטבולית הקשורה לעודף משקל.
נזק מכבד שומני משת]ר לאחר פעילות גופנית וירידה במשקל.
לא מומלץ יותר מ 32 גר אלכוהול ליום לגבר ו24 לאשה וגם יומיים לפחות ללא אלכוהל לשבוע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דם מוזרמאיה15/02/2014
בת 31 בריאה. בדיקות דם תקינות. פיסורה מאובחנת מזה כשנה על ידי בדיקת פרקטולוג שביצע הכנסה של משהו בפי הטבעת נדמה לי גם ניפח שם משהו ללא הכנה מיוחדת. הצואה שלי רכה מלבד חתיכה אחת שהיא טיפה קשה הגורמת לי לכאבודימום. ביום שישי האחרון שוב פרקטולוג בדק אותי על ידי מבט ופתיחה קלה של פי הטבעת ללא החדרת אצבע או כל מכשור כי ראה את הסדק שיש. היום ראיתי בניגוב דם לא בוהק אלא דם סגלגל קצת סמיך בעיניי (לקח לח כמה דקות מסיום היציאה עד לניגוב) אין היסטוריה של סרטן המעי או פוליפים בוודאות. מה אני צריכה לעשות מרגישה מפוחדת כמובן שכואב לי בפי הטבעת אבל גם פנימי עמוק בתעלה האם יתכן טחור פנימי שנתן את צבע הדם הסגלגל סמיך? או הגיע הזמן לחשוש מסרטן המעי??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דם מוזר - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק16/02/2014יש מקום לשקול בדיקת קולונוסקופיה אם לא שית עד עכשיו.
אם עשית אז אין חשש לסרטון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם אתה חושד שעלול
מאיה16/02/2014שעלול להיות.לי סרטן? האם יתכן פצע עמןק שנתן צבע סגלגל בצואה בניגוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כבד שומניאבי15/02/2014
שלום רב.
אני בחור בן 44,בד"כ בריא.
אני מטופל כבר חצי שנה בכדורים מסוג פקסט.בהתחלה מינון של 20מ"ג ואחרי חודשיים עלייה למינון של 30מ"ג.הטפול עקב פוסט טראומה שחוויתי.
מאז שהתחלתי בטפול שמתי לב שהיציאות שלי הפכו ללא סדירות וליציאות קשות(במקום פעם פעמיים ביום עכשיו פעם ביומיים).מאז הטפול גם עליתי במשקל ב-6ק"ג.יש לציין שאני בחור רזה ששוקל בד"כ בסביבות 70ק"ג-עכשיו 76ק"ג.יש לציין גם שאני בטוח שאני לא אוכל יותר ממה שאכלתי לפני הטפול ואני יודע שאחת מתופעות הלוואי היא עלייה במשקל.
שאלותיי בבקשה הן:
1.האם תיתכן עלייה במשקל עקב חילוף חומרים בגוף "שהסתבך",ז"א שאם כל יום היו לי בממוצע יציאה עד שתי יציאות רגילות ולא קשות ועכשיו אחת ביומיים וגם קשה,האם זה יכול להיות קשור לעלייה במשקל?
2.במידה והתשובה לשאלה הנ"ל היא כן,מה אתה מציע לי לעשות כדי להחזיר את חילוף החומרים בגוף למצב הקודם והתקין מבלי להפסיק את הטפול שאני מקבל כדי להוריד את המשקל למצב רגיל?
בנושא אחר-כבד שומני.
אני עושה פעם בשנה וחצי בדיקות דם שגרתיות.ברוך השם תמיד יוצא תקין.
הפעם יצא בבדיקות ערכים קצת גבוהים של תפקודי הכבד ואלו הם.
ALKP-137
ALT-51
יש לציין שתוצאות ה-Triglycerides הן תקינות ועומדות על 72.
עקב כך הופנתי ע"י רופאת המשפחה לאוטראסאונד בטן שתוצאותיה היו תקינות למעט התוצאות הבאות"הלבלב מוסתר .
הכבד בגודל תקין, מעט שומני .
דרכי המרה הודגמו ללא סטיות.
כיס המרה בגודל תקין, רושם של אבו כולסטרול זעירה מאוד בתוכו, לא הודגמו סימני דלקת .
רטרופריטונאום תקין.
כליות בממדים ומנח תקינים. היחס בין הקליפה והסינוס שמור.
כליה ימנית בקוטר אורכי 11.8 ס"מ.
כליה שמאלית בקוטר אורכי 11.5 ס"מ.
הטחול מודגם בממדים ואקוגניות תקינים."
הרופאה אמרה שזה שום דבר ולהמשיך בשגרה.
יש לציין שבנוסף לפקסט שאני לוקח אני לוקח כבר שנה וחצי חומצה אמינית של ל.ליזין למניעת הרפס שפתיים.
שאלותיי בבקשה הן:
1.האם אני אמור להיות מודאג מהכבד שהוא מעט שומני ומה אפשר לעשות כדי לשפר את המצב?
2.כששאלתי את הרופאה אם הערכים של הכבד יצאו גבוהים בגלל הכבד השומני או הטפול של הפקסט עם חומצת האמינו שאני לוקח היא טענה שרוב הסיכויים שהתוצאות הן בגלל הכבד השומני.אשמח לשמוע את דעתך המקצועית בנושא הנ"ל.
אני מצטער מראש על אורך ההודעה אני פשוט רציתי לתת את כל הפרטים.
תודה.....אבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כבד שומני - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק16/02/2014פקסט יכול לגרום לשינוי ביציאות וגם עליה במשקל.
עליה במשקל ביחלט קשור חכבד שומני.
אני לא מכיר טיפול עם חומצות אמינו למניעת הרפס ולדעתי ניתן להפסיק את זה.
בכל מקרה נראה לי שהפתרון הוא לשוחח על המשך הטיפול ושינוי הטיפול בפקסט עם הפסכיאטר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בטן ואי יציאותעידן14/02/2014
שלום שמי עידן ואני בן 22, ברקע FmF, וכבד שומני. לאחרונה הייתי בדרום אפריקה והתחלתי כבר שם טיפול באנטיביוטיקה מסוג ״מוקסיפן״ אני כבר ביום החמישי ומאתמול התחילו לי כאבי בטן באיזור הקיבה וקצת למטה יותר, בנוסף הרגשה שכל מה שאני אוכל נשאר בבטן ולא מתעקל, מה שגרם לי להקיא אחרי כל פעם שאכלתי (אתמול) היום קמתי בבוקר והכאבים בבטן מעט השתפרו אך עדיין ללא יציאות. האם זה קשור לאנטיביוטיקה ? ואם כן מה עליי לעשות ? להפסיק את הטיפול או להמשיך ? ואיך אני יכול לטפל בזה? יש לציין שחזרתי מחו״ל בגלל מחלת ורטיגו שלא עברה לי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי בטן ואי יציאות - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק16/02/2014אנטיביוטיקה יכולה להשפיע על מערכת העידול.
קשה לתת יעוץ לגבי הפסקה של הטיפול מאחר לשא ברור למה הוחל.
מציע לדון על זה עם הרופא המטפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משמעות תוצאות בדיקותמשה14/02/2014
בעקבות כאבי בטן תחתונה, נפיחויות וגזים בכל יום בשעות אחה"צ , בצעתי את הבדיקות :
AFP-TM = 2.8
CA-19.9 = 4.8
בדיקות הנוספות יצאו תקינות
האם התוצאות מעידות על בעיה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משמעות תוצאות בדיקות - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק16/02/2014בדיקות בגדר הנורמה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צרבותמיטל13/02/2014
בת 34 עבר רפואי תקין מלבד חרדות
לאחר תקופה של צרבות בדרגות שונות הופנתי היי לבדיקת גסטרוקופיה נמצא אצלי דלקת בקיבה וחיידק ההליקובקטר. התחלתי בטיפול האנטיביוטיקה 2 סוגים 2 כדורים 3 פעמים ביום ו בנוסף נקסיום 40 מג פעמים ביום.
אני כבר ביום ה 6 לטיפול עד כה הכל היה בסדר לפני יומיים התחילו לי צרבות חזקות שוב
שאלתי האם זה הגיוני? הנקסיום לא אמור כבר לאזן לי את החומציות?
הפסקתי לעשן בסהכ עישנתי 3 סיגריות ביום. אני שומרת על תזונה כזאת ללא מטוגן חריף עגבניות
רופא המשפחה ממליץ להוסיף מלוקס לטיפול..
האם זה לא יותר מידי
אני חרדה מאוד ולא מבינה מדוע הצרבות והכאב ברום הבטן כתוצאה מהצרבות לא עובר.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צרבות - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק14/02/2014קודם כל את באמצע הטיפול ולא עודזר מיד.
שנית אם את מקבל קלארין כאחת האנטביוטיקות זה יכול לגרום לכאב בטן.
מציע להתייעץ עם הרופא המטפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב חד בגב בעת בליעת חםאלית13/02/2014
שלום אני בת 35 בריאה בדרכ. לפני 5 ימים החל לכאוב לי מאד בנקודה ספציפית בגב העליון בעת שתיית משקה חם או אכילת מאכל חם. זה מחמיר מיום ליום. צילום חזה תקין. לא מצליחה להשיג תור במכבי לחודש הקרוב ואני סובלת מאד - לגשת לבית חולים? זו בעיה מוכרת? מסוכן? אודה להכוונה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - הליקובקטרטיפ13/02/2014
בעקבות כאב שחשתי מתחת לחזה הופניתי לבדיקת נשיפה שיצאה חיובית ,הרופאת משפחה נתנה לי טיפול אנטיביוטי של מוקסיפן לשבוע ימים .לאחר הטיפול המשכתי להרגיש כאב ולאחר חודש וחצי עשיתי בדיקת נשיפה חוזרת ששיצאה חיובית והערכים של החיידק הוכפלו מהבדיקה הקודמת .פניתי לגסטרו שנתן לי מוקסיפן ולבו וקונטרולוק לשבוע ימים, עדיין מרגישה כאב .רציתי לשאול ,האם אני עדיין אמורה להרגיש כאבים? וכמה זמן עלי לחכות על מנת לערוך בדיקת נשיפה חוזרת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הליקובקטר - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק14/02/2014יתכן מאוד שין קשר בין הכאב לחיידק.
לא תמיד הטיפול נגד החיידק מצליח פעם ראשונה עקב עמידויות.
מציע להבדק שוב אצל הרופא ולבחון ממקור הכאב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)