מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בליעת זבוב חי שנכנס לפה במעופודני28/07/2013
בוקר טוב
בליעת זבוב חי שנכנס לפה במעופו
הזבוב יכול לחיות בבטן?
יכול להציק?
פסיכולוגית זה כבר מציק.
מה דעתכם בבקשה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בליעת זבוב חי שנכנס לפה במעופו - תגובה
פרופ' דורון זמיר28/07/2013בניגוד ליתוש האגדי של טיטוס , הזבוב ימות מידית בקיבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גזים ועצירותנטע27/07/2013
שלום,
בת 38, סובלת באופן כרוני בעיקר מתופעות של עצירות, שמתבטאת ביציאות קשות, כלומר יש יציאות כל יום בדר"כ אך לרוב יציאות קשות ומאומצות, כמו כן סובלת הרבה מגזים גם במערכת העיכול העליונה "גרעפסים" שנמשכים גם שעות ארוכות אחרי שאכלתי, לעיתים במשך יום שלם מרגישה נפיחות או מלאות בבטן (כלומר למרות שאני לא אוכלת שעות ארוכות ההרגשה היא כאילו הרגע סיימתי ארוחה דשנה) ומדי פעם מרגישה דקירות קטנות רגעיות בבטן.
מה שאני יודעת הוא שלפני מספר שנים אובחנה אצלי דלקת קלה בתריסריון ולקחתי אומפרדקס לתקופה מסוימת אך הפסקתי.
רוצה לשאול האם כל התופעות שהזכרתי יכולות לנבוע מאותה דלקת? והאם כדאי לעשות שוב בירור גסטרו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גזים ועצירות - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק27/07/2013לא נשמע קשור לדלקת בתריסריון- יתכן מעי רגיז.
מציע להבדק אצל רופא גסטרו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- HBsABאיתי26/07/2013
שלום,
רציתי לדעת האם לכל מי שחוסן יופיע HBsAB חיובי.
במידה וכן, האם זה לכל החיים?
האם יש סכנות ב HBsAB חיובי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר HBsAB - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק26/07/2013אם זה מופיע לאחר חיסון אז יש הגנה -ויתכן מאוד לכל החיים.
אם משהו עם שׁ ללא חיסון אז הוא ניקה את עצמו מהנגיף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתלבטתנטלי26/07/2013
שלום,
אני בת 36, שוקלת 77 קילו, גובה 1.65.
בסוף 2006 התחילו לי בעיות במערכת העיכול: כאבים עמומים בצלע בצד ימין עם הקרנה לאחור, גזים, הרגשה של בטן נפוחה. ביצעתי אולטרסאונד כמה פעמים, ובדיקת קולונוסקופיה - הכל היה תקין. הייתי מתעוררת בלילה מכאבים עמומים בצד ימין , ולא מבינה מה זה ואיך מטפלים. אמרו לי שזה מעי רגיז, לטפל באמצעות תזונה נכונה. ב-2011 מיד לאחר לידה, התחילו התקפי כאבים בצד ימין, נגררתי לדלקת בלבלב, וגילו אבנים בכיס מרה על סמך אולטרסאונד (אגב, בסוף הריון אכלתי אגוזים על מנת להימנע ממתוק, שזה אוכל שומני, כידוע. אולי זה היווה טריגר). אחרי כריתת כיס מרה לפני שנה וקצת - נכון להיום, יש אוכל (כמו כרוב אפילו מבושל, דברים שומניים, כמו במבה או קציצות), שאני רואה שעושה לי בעיות: נפיחות וכאבים בצד ימין, בצורה שדומה למה שהיה במשך כמה שנים... האם זה נורמלי? בנוסף, יש לי לעיתים - כפעם בחודש, דחף ליציאות ויוצא ריר, וכאבים ולחץ באיזור למטה - עד המפשעה. וגם - סליחה שאני בודקת - על הצואה משהו יותר סמיך, לא יודעת אם זה מוגלה - לא הרבה.(אני יודעת שיש לי טחורים פנימיים, הייתי אצל פרוקטולוג), לפעמים יש קצת דם, אולי כתוצאה מגרד שיש לי - והמשחות לא בדיוק עוזרות. לפני שלושה חודשים היה לי שלשלול לסירוגין במשך שבועיים כמעט.
השאלות:
1. האם זה נורמלי שיש עדיין כאבים בצד ימין, אחרי אוכל מסוים? הנה גם עכשיו התערורתי בלילה, ואני מרגישה את הכאב/הצקה.
2.הרופאה אמרה שאעשה גסטרוסקופיה. לדעתי, יש לי בעיה בלבלב. האם גסטרוסקופיה יכולה לתת מענה? אני חוששת מהבידקה. חשבתי על בדיקת CT, אבל לא הומלץ בגלל גיל (גיל הפוריות? אני באמת מתכננת עוד הריון, בעזרת השם. אבל רוצה לדעת שהכל בסדר).
2. הרופאה אמרה שהאבחנה היא מעי רגיז, אבל אחרי התלבטות החליטה לתת קולונוסקופיה. אני קצת חוששת, אך כדי להסיר ספק, כנראה שהולכת על זה. האם גם לדעתך, יש הצדקה?
סליחה על המגילה שכתבתי: אני די מוטרדת - חוששת מבדיקות, אך מבינה שמשהו לא תקין...אשמח לשמוע המלצה.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתלבטת - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק26/07/2013קשה לתת אבחנה- מעי רגיז נשמע סבחר עקב הבירור התקין ואורך השנים אך להתעורר בליךה לא אופייני למעי רגיז.
מעי רגיז אבחנה של שלילה ולכן כן כדי להשלים קולונוסקופיה וגסטרוסקופיה.
לעתים נסיום עם כלכה ללא גלוטן (למרות שאין מחלת צליאק) מועילה.
מסכים איתך לא לעשות ct עקב הקרינה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים לאחר סיגמואידוסקופיהיעל25/07/2013
שלום,
אני בן 45.
עשיתי השבוע סיגמואידוסקופיה (עקב רקע משפחתי של פוליפים) והיו לי כאבים תוך כדי הבדיקה.
הרופא טען בסוף הבדיקה שיש לי מעי מפותל וספסטי והכאבים היו עקב כך שהוא הזרים אויר למעי.
לסיכום הוא ציין שהכל תקין אבל שעקב הרקע המשפחתי של הפוליפים, יש לי קרעים במעי.
כמו כן, מאז הבדיקה יש לי קצת כאבים חולפים בבטן העליונה.
שאלותיי הן:
1. האם הכאב החולף בבטן העליונה הוא טבעי לאחר סיגמואידוסקופיה או שעליי ללכת להיבדק?
2. למה התכוון הרופא כשדיבר על קרעים במעי עקב הרקע המשפחתי?
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים לאחר סיגמואידוסקופיה - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק26/07/2013יתכן כאבים לאחר הבדיקה בגלל אוויר- אבל אם ממשיך יש להבדק.
יתכן שהרופא התכוון לקרעם ברירית של המעי לאחר נסיונות להחדיר המכשיר. הקרעים לא קשור לרקע המשפחתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם הקרעים יכולים להזיק לי?
יעל26/07/2013האם הקרעים שנוצרו עקב הנסיונות להחדיר את המכשיר, יכולים להזיק לי?
אלה קרעים שנרפאים?
מה ההשלכות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובהגילת25/07/2013
שלום לאחרונה יש לי עלייה באנזימי הכבד-ALT,AST
רופא אף אוזן גרון רשם לי כדורים סטרוקורט לטיפול במשהו אחר.
האם מותר לי לקחת כדורים אלו כאשר ישנה עלייה באנזימי הכבד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה חשובה - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק26/07/2013מותר לקחת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בטןעינת22/07/2013
שלום רב,
לפני כחצי שנה אכלתי די הרבה שום טרי. מאז אני לא מסוגלת לאכול כמעט כלום. כל מה שאני אוכלת גורם לי לכאבי בטן. הכאב הוא במרכז מתחת לצלעות בין הצלעות לפופיק. לאחר זמן מה הכאב חולף.כשאני לא אוכלת אין לי שום כאב.אני מסוגלת לאכול רק אורז עם מעט מלח, חלה, גלידה, גבינה, עוף. גם ירקות מבושלים ללא תיבול מכאיבים לי את הבטן. קיבלתי יש לי תור ל-18 לאוגוסט לרופא גסטרו ואני מאוד סובלת האם זה יכול להיות רפלוקס? אבקש עצה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי בטן - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק24/07/2013מציע לנסות נסיון טיפולי עם כדור נגד חומצה כגון אומפרדקס לפני הביקור אצל הרופא גסטרו.
ניתן לקבל דרך הרופא המטפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום רב שאלה חשובהפגי22/07/2013
הבת שלי בת 42 מזה שנתיים כל יום לוקחת על כיבה ריקה 3 כוסות של מיץ שזיפים, קראתי כי יש מרכיב במיץ השזיפים בשם dihydrophenylisatin שמשמש כמשלשל קל, האם זה אומר שהמעיים שלה התרגלו לכך כמו שמתרגלים למשלשלים?
האם היא תוכל להפסיק את השימוש במיץ ולחזור לתפקוד תקין?
הdihydrophenylisatin מפעיל את שרירי המעיים על פי מה שקראתי
בלי המיץ אין לה יציאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום רב שאלה חשובה - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק22/07/2013לא שמעתי על הצכרות פיזיולית למיץ שזיפים.
מציע אבל סובין כגון konsyl במקום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה זמן צריך לקחת אומפרדקסשוש21/07/2013
כמה זמן צריך לקחת אומפרדקדס אחרי שמסיימים את הטיפול באנטביוטיקה בטפול בהליקובקטר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמה זמן צריך לקחת אומפרדקס - תגובה
פרופ' דורון זמיר21/07/2013אין הכרח לקחת אומפרדקס כמו שחלק מאתנו נותנים לשבועיים בסוף הטיפול בן השבוע-שבועיים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהגל21/07/2013
שלום לפני שבועיים היו לי שילשולים כאבי בטן גרפסים של ביצה אחרי יומים של תזונה של תה צנימים עבר אתמול אכלתי שוב בשר כמו פעם שעברה והיום שוב אותו תופעות רופא משפחה נתן לי אנטביוטיקה ציפרודקס האם זה מתאים שני כדורים ביום לקחת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
פרופ' דורון זמיר21/07/2013איני רואה צורך באנטיביוטיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רמיקייד בהריוןאפרת יצחק21/07/2013
שלום רב שמי אפרת יצחק, חולת קרוהן מזה כחמש שנים. כיום אני ברמיסיה של המחלה , מזה כשנתיים אודות השימוש ברמקייד המועיל בהחלט.
בשלב זה ברצוני הרב להרות, ואשמח להבין האם השימוש ברמקייד מהווה סיכון או שמא ניתן להמשיכו כרגיל?
ואם כן האומנם מותר להשתמש בתרופה כבר בימים הראשונים שלאחר ההזרעה. (אני מבצעת הזרעה מלאכותית בבנק הזרע).
אשמח להיענות לשאלתי בהקדם בתודה מראש אפרת יצחק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רמיקייד בהריון - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק21/07/2013עדיף להמנע מרמיקייד בטרימסטר הראשון- מציע להתייעץ עם הרופא גסטרו שלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםמישל20/07/2013
אני סובלת ממחלת הניורופיברומוטזיס NF1 המלווה בכאב, מזה שלוש שנים אני מקבלת כדור של percocet מה שיצר אצלי עצירות,מזה שנתיים וחצי אני לוקחת משלשלים שונים על מנת שתהיה לי יציאה, לא היו לי בעיות לפני כן, לקסעדין ולעתים אני שותה מיץ אלוורה יחד עם מיץ שזיפים, אני מעוניינת לחדול מלקחת את המשלשלים בחודשיים האחרונים הפסקתי עם הpercocet אבל אני עדיין צריכה את המרככי צואה על מנת שתהיה לי יציאה, אני רוצה להפסיק גם איתם אני רק בת 35 ולא רוצה מגיל כזה לפתח תלות מוחלטת בהם
יש לי שתי שאלות ברשותך:
1)האם לאחר שנתיים וחצי של שימוש במרככי צורה ניתן להפסיק? ואם כן כיצד?
2)הבנתי שבדיקת גסטרוסקופיה יכולה בעצמה ליצור עצירות האם זה נכון?
3)האם במקרים קיצוניים בהם הרפואה לא מוצאת פתרון לאדם שסובל מעצירויות, ניתן לבצע ניתוח כלשהוא על מנת לתקן את הבעיה? במקרה של מעי עצל? אני מתכוונת לניתוח כגון ניתוח להתקנת סטומה?
האם ניתוחי סטומה תמיד יגרמו לכך שלא תהיה עצירות?
תודה על תגובתכם וסליחה על אורך הפוסט
סופשבוע נעם
מישל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק21/07/2013מציע להשתמש באופן קבוע בkonsyl שהוא סובין- זה טבעי ולא פוגע במעי.
ניתן למצוא פתרון וגם כדי.
ניתוח הוא צעד קיצוני ודרוש במקרים בודדים בלבד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביצוע קולונוסקופיה בגיל 39תומר20/07/2013
שלום,
אבא שלי בן 66 ומצאו אצלו פוליפים שפירים בקולונוסקופיה האחרונה לפני שבועיים.
אני בן 39.
השאלה היא האם אני צריך לבצע קולונוסקופיה שגרתית כל כמה זמן בעקבות הממצאים אצל אבא שלי?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביצוע קולונוסקופיה בגיל 39 - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק21/07/2013על פניו לא- אך מציע לבדוק עם הרופא המטפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בחזהשלי20/07/2013
שלום ;מרגישה כאבים חזקים בחזה(אוויר קר שדוקר בצלעות החזה ) מלווה בסחרחורת ...הכאב תוקף ביום כשעה בערך ובלילה כשעתיים , דבר שמונע ממני לתפקד...כבר שבוע מרגישה את הכאב עם נפיחות בפנים..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בחזה - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק21/07/2013לא ניתן לענות דרך פורום- מציע להפנות לרופא המטפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אשמח להרגעה על תוצאת בדיקת דםקובי 3318/07/2013
שלום לכם,
היום ביצעתי בדיקות דם עקב ריפלוקס חזק ( עד להקאות ) ומיחושי בטן שונים.
תוצאות תפקודי הכבד שלי ( אם הבנתי נכון ) הראו ערכים גבוהים מהנורמה :
GGT : 60
GOT : 41
GPT : 58
כרגע נוטל פראמין ואומפרדקס מזה שלושה ימים לפני בדיקת הדם.
בתודה מראש ,
קובי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח להרגעה על תוצאת בדיקת דם - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק21/07/2013קשה לדון על בדיקה אחת.
יש הפרעה קלה בלבד.
מציע להתייעץ עם רופא המטפל- קודם לראות אם זו הפרעה חדשה ולא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)