מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאבים באזור הכבדרותה18/07/2013
שלום רב
אני בת 69 בלי כיס מרה מאז 89 הוצא בניתוח
יש לי רגישויות בקיבה לפעמים כאבים וגזים,
בזמן האחרון יש לי כאבים באזור הכבד והקרנה קצת לגב הכאב
תוקף אותי מספר פעמים ביום ,הוא לא בעוצמה גדולה ידוע לי שיש לי כבד שומני הייתי אצל הרופאה היא בדקה אותי ואמרה שכנראה זה גזים או הצלקת הפנימית גורמת לזה,זו לא תשובה מספקת כי זה מציק לי,
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים באזור הכבד - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק21/07/2013אם לא עברת קולונוסקופיה לאחרונה(5-10 שנים) כדי לעשות .
אם לא התשובה נשמעת סבירה אך ניתן להתייעץ עם רופא גסטרו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת קולונסקופיהיעל17/07/2013
שלום,
אני בת 23.
אני עומדת לעבור קולונסקופיה עם פיקולקס
אני לוקחת גלולות למניעת הריון וברזל עדין, האם עלי להפסיקם לפני הבדיקה?
דבר נוסף, האם יעילות הגלולה יורדת בעקבות היציאות הרבות?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת קולונסקופיה - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק21/07/2013יש להפסיק ברזל שבוע לפני.
אין השפעה על הגלולה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- prednisone 20mg בעת זיהום פיטרייתיטל17/07/2013
שלום, לפני כשנה ניתנה לי התרופה הנ"ל, בעת שהייתה לי קנדידה מפושטת במעיים, על אף שמצויין בהתוויה הרפואית כי אין לעשות זאת. מאז הבטן שלי מתנפחת ללא הפסק (התנפחות עגולה). רציתי לדעת מה התרופה עשתה לפיטריה ומדוע הבטן מתנפחת. תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר prednisone 20mg בעת זיהום פיטרייתי - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק21/07/2013בדרך כלל פטריה במעי לא צריך טיפול- רק לאנשים עם פגיעה קשה במערכת החיסון.
מציע לדבר עם רופא גסטרו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קפסולהלילי17/07/2013
שמעתי שהתקבל אישור במדינות מסויימות לבדיקה של קפסולה במעי הגס ולא רק הדק. האם גם בארץ מבצעים זאת והיכן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קפסולה - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק21/07/2013עדיין ללאאישור בארץ ובארה"ב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בילירובין מאוד גבוהרועי16/07/2013
היי,
אני בן 21, כבר שנים שבבדיקות דם הבילירובין שלי מאוד גבוה. עשיתי לפני כמה ימים בדיקת דם והבילירובין שוב היה גבוה, 2.73, פי יותר משתיים מהערך המקסימלי.
האם יש שם לתופעה הזאת? האם זה בכלל הגיוני?
תודה רבה!
אגב, דיברתי על הבילירובין total, גם הבילירובין direct מאוד גבוה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בילירובין מאוד גבוה - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק21/07/2013יתכן תסמונת גילברט- שהוא חסר אנזים ללא משמעות.
מציע להתייעץ עם הרופא המטפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח בדיקה לצליאק - האם יש ?טל16/07/2013
להלן התוצאות:
duodenal biopsy:
.chronic inflammation in lamina propria -
.villous architecture is preserved -
.intraepithelial lymphocytes are not seen -
מה משמעות התוצאות?
תודה רבה מראש :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פענוח בדיקה לצליאק - האם יש ? - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק21/07/2013אין עדות לצליאק בביופסיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם כדאי לי לעבור סיגמואידוסיעל16/07/2013
שלום,
אני בן 43,
יש לי כאב קל, אי נוחות ורגישות מדי פעם בפי הטבעת
אך היציאות סדירות ובדיקת הצואה תקינה ללא דם סמוי.
בבדיקה רקטלית נתגלו אצלי מספר טחורים.
ראוי לציין שיש לי סיפור משפחתי שכן אמי כבת 67 עברה לאחרונה ניתוח להסרת 4 פוליפים (ברקטום, בצקום ובקולון) ויש לה טחורים דרגה 4.
האם כדאי לי לעבור סיגמואידוסקופיה?
או אולי קולונוסקופיה?
בתודה מראש, שלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם כדאי לי לעבור סיגמואידוס - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק21/07/2013נראה לי עדיף קולונוסקופיה עקב גילך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בי 12 גבוה וריבוי יציאותמאיר16/07/2013
היי, אני בן 31. לפני כ-10 חודשים עשיתי בדיקות דם כלליות ויצא לי ערך של בי 12 גבוה- מעל 1476. לא ערך מדוייק.(אני לא לוקח תוספים/ויטמינים. לא אוכל הרבה בשר אדום אלא בעיקר עוף). לאחר חודשיים חזרתי שוב על הבדיקה , ושוב הערך הנ"ל הופיע. עשיתי אז (באוג' 2012) ספירת דם, תפקודי כבד, ldh והכול היה תקין.לפני שבועיים עשיתי שוב בדיקות דם, ספירת דם תקינה ,ldh ותפקודי כליות תקין, בדיקות ביוכימיה של הדם תקין והבי 12 נשאר אותו דבר- עדיין ערך של מעל 1476.(בסהכ נצפה אותו ערך של בי 12 גבוה ב4 בדיקות דם שונות) מבחינת תפקודי כבד- באחד מהאנזימים של הכבד, ALT, היה ערך של 59( הנורמה עד 45).היתר היה תקין. לאחר שבועיים חזרתי על הבדיקה ונצפתה ירידה- 47. לפני שנתיים גם היה ערך מעט גבוה של ALT של 71 ואז נצפתה ירידה עד לנורמה בבדיקות חוזרות.
אני סובל משלשולים(צואה רכה מאוד) וריבוי יציאות ביום כשנה וחצי שאובחנו לפני שנה אצל רופא גסטרו כמעי רגיז(נשלל צאליק ומחלות מעי דלקתיות בבדיקות דם ורגישות ללקטוז- נמצא שאין רגישות, אך לא נעשו כל בדיקות מעבר לזה). יש יציאות לעיתים גם בלילה.
מה דעתך? ממה נובע הבי 12 הגבוה? יש קשר לשלשולים?
האם קשור לכבד? לדברים אחרים? מה עליי לעשות ולבדוק? אני לחוץ כי קראתי שזה יכול לנבוע ממחלות כבד/כליות/מערכות דמים וכל מיני מחלות מפחידות....
האם יש אנשים שהערך הזה אצלם גבוה ללא סיבה או שהבכרח יש לי משהו מסוכן? שוב, אני נורא פוחד בגלל מה שקראתי....
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בי 12 גבוה וריבוי יציאות - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק21/07/2013קודם כל יש אנשים עם ערך גבוה של ויטאמין b12 .
אין עדות אצלך ומחלת כבד קשה וסוערת.
לדעתי יכול להיות רגוע .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה נוספת
מאיר21/07/2013תודה רבה קודם כל!!!
רציתי לדעת האם אני יכול להשתמש בצמחי מרפא- כדורים מתחום הרפואה הסינית כדי לנסות להקל על המעי הרגיז או שזה יכול להשפיע על תפקודי הכבד שלי?
תודה רבה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה נוספת - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק21/07/2013יכול להשפיע על תיפקודי הכב אז ממליץ לחכול עד שהמצב יתבהר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רפלוקס מסיביטרוד16/07/2013
דוקטוור שלום, אני חייל בן 20, לפני שנה וחצי בערך, עברתי בדיקת גסטרו סקופיה בעקבות צרבות חוזרות שממש חונקות אותי בלילה, בבדיקה הודגם בקע סרעפתי 3 ס"מ וגסטריטיס קלה. לפני שבוע עברתי בדיקת בריום, בה באופן מוזר לא הודגם בקע, אך הודגם ריפלוקס מסיבי עד השליש העליון של הוושט. ראוי לציין שניסיתי את כל סוגי התרופות נוגדות החומצה, אם זה לוסק, לנטון, אומפרדקס, אומפרה וכל השאר...אך זה נותן לי פתרון זמני והצרבות שוב חוזרות לחנוק אותי ביום יום, ובמיוחד בשינה! איך זה שפתאום הבקע לא הודגם?? מה עושים הלאה?? רופא צבאי מומחה החל לטפל בי, והציע פתרון של ניתוח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רפלוקס מסיבי - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק21/07/2013קשה לי להסביר למה לא הודגם בקע בצילום- אך אם יש רפלוקס מאסיבי ואין הטבה לאחר טיפול כנראה צריך פתרון ניתוחי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים ברום הבטןעדן15/07/2013
אני בת 25. לפני כמה חודשים כאבים ברום הבטן, עשיתי תבחין נשיפה שיצא שלילי. חלף מעצמו. לפני כשבוע מספר ימים לאחר נטילת 3 כדורי אקמול פוקוס לכאבי מיגרנה הופיעו כאבי בטן ברום הבטן, קבועים. לא מוקלים בשינוי תנוחה או בשום צורה. רופא המשפחה רשם אומפרדקס 40 מג לחודש. לאחר יומיים של טיפול כבר הייתה הקלה, והכאבים נעלמו לכשבוע וחצי, ואז התחדשו.
מה לעשות??? (אני המשכתי לקחת את האומפרדקס, כל בוקר חצי שעה לפני אוכל, לא מבינה למה הכאבים חזרו)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים ברום הבטן - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק21/07/2013להמשיך עם האומפרדקס במשך שבועיים- אם אין הטבה להפנות לרופא גסטרו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכי בדיקות תפקודי כבד חריגיםדייויד15/07/2013
בדיקות דם(כבד) חריגות
בבדיקת דם לתפקודי כבד הייתה לי תוצאה חריגה של GGT
ערך של 290 !!
מה זה אומר?
שאר תפקוד הכבד בתחום הנורמלי,
בילירובין חורג ב 5 אחוזים כלפי מעלה?
כללית אני מרגיש עייפות רבה כבר מספר חודשים
האם זו בעיה? האם זה חולף? מה אני צריך לעשות בהמשך?
איזה בדיקות לבקש?
תודה
ויום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ערכי בדיקות תפקודי כבד חריגים - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק21/07/2013מציע להתייעץ עם הרוא המטפל- תלוי אם זה חד פעמי ויש מספר בדיקות כך.
וכמובן להתייחס לסיפור הרפואי שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המנגיומה בכבדדייויד15/07/2013
התגלתה לי המנגיומה בכבד בבדיקה של אולטרא-סאונד
הסיבה שבעטיה נשלחתי לבדיקה היא
שערכי ה GGT שלי גבוהים (215)
האם יש קשר?
או שאלה שני דברים שונים?
מה הטיפול לזה ולזה?
בתודה מראש לכל המשיבים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המנגיומה בכבד - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק21/07/2013אין קשר להמנגיומה בכבד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת אולטרסאונדרועי15/07/2013
שלום רב,
להלן תוצאות בדיקת אולטרסאונד בטן עליונה:
"הודגמה קישרית בכבד. המנגיומה בגודל 1.5 ס"מ".
מה משמעות המימצאים ומהו הטיפול לכך?
בתודה מראש,
רועי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות בדיקת אולטרסאונד - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק21/07/2013אין משמעות להמגיומה- מציע להתייעץ עם הרופא המטפל- אם הקשרית בכבד מתייחסת להמנגיומה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאהגיל13/07/2013
שלום לפני כמה ימים שילשולים שפסקו ומאז כל מה שאני אוכל הבטן נפוחה וגרפסים בטעם של ביצים קשות מה לעשות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאה - תגובה
פרופ' דורון זמיר14/07/2013תופעות כאלה תתכנה לאחר שלשולים הייתי נמנע מאכילת יתר וממתין לשיפור . ניתן לקחת פרוביוטיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול בשלשולים וקשיי עיכול
שילה14/07/2013אכילת בננות, אורז ומחית גזר יכול לעזור להקלה מיידית. לטיפול ממוקד יותר מומלץ לקחת תוספי תזונה טבעיים , לדוגמא נוסחת אסידופילוס מתקדמת של סולגאר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי גיל, מה שאתה מתאר..
שלי16/07/2013מעיד על כך שמערכת העיכול שלך מתקשה להתמודד עם משהו שתקף אותה כנראה... אם המערכת חלשה זה משהו שעלול לחזור על עצמו. הייתי ממליצה לקחת תוסף תזונה על בסיס קבוע שיכול לחזק את כלל המערכות בגוף ולהוסיף לו ויטמינים ומינרלים שהוא זקוק להם כמו למשל המולטי ויטמין מינרל של סולגאר. בכל מקרה כדי להתייעץ עם רופא או נטורופת בנושא...
תרגיש טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהnbh13/07/2013
שלום רב
בן 42 בריא לא נוטל תרופות
בבדיקות הדם האחרונות הכל יצא תקין למעט
got ast 98
gpt alt 100
קצת לחוץ
ממה יכול לנבוע ומה עליי לבקש ממהרופא?
תודה
מתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
פרופ' דורון זמיר14/07/2013סרולוגיה זיהומית ואוטואימונית מלאה ובנוסף לשלול תרופה או אלכוהול כגורם. US יראה כבד שומני שסיבתו העיקרית עודף משקל. חשוב מכל לראות האם ההפרעה וותיקה או חד פעמית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)