מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- גודש במעילילי11/07/2013
שלום רב.
אני בת 28. יש לי נפיחות קלה ומיחושים שבאים והולכים, בבטן תחתונה שמאלית (תמיד באותו מקום).
תוצאות בדיקות דם תקינות.
הופנתי לאולטרסאונד בטן ובפיענוח כתוב גודש וגזים רבים במעי היורד.
תוצאות בדיקות דם תקינות כולל שקיעת דם ואין חום. אך הייתה ירידה במשקל שהתייצבה.
יש לציין שיש קרוהן במשפחה.
מה משמעות התוצאה, ואילו בדיקות כדאי לעשות? האם יש לעשות קולונוסקופיה או שישנן בדיקות מומלצות אחרות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גודש במעי - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק12/07/2013אנני חושב שיש משמעות רבה לממצאים.
מציע להתייעץ עם רופא גסטרו לפני בירור נוסף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחושת צריבה בחזהלירון11/07/2013
שלום,
אבי נוטל תרופות מדללות דם מסוג קרטייה (100 מ"ג) ופלויקס (75 מ"ג) באופן יומיומי
(לאחר אוטם לפני כ-5 שנים)
בנוסף הינו נוטל: קונטרלוק במינון 40*2, נורמיטן במינון 12.5, לפיטור במינון 40 מ"ג.
לאחרונה חש שריפה בבית החזה (כנראה בעיה בקיבה-גסטרו) אשר מופיעה לסירוגין.
לאחר בירור קרדיולוגי נאמר כי מדובר כנראה בבעיה בקיבה.
אציין כי ביצע לפני כשנתיים בדיקת הליקובקטור אשר יצאה שלילית וכן בדיקת גסטרוסקופיה.
האם נטילת כדור הקרטייה הוא שגורם לצריבה? ממה הדבר נובע?
תודה מראש
לירון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תחושת צריבה בחזה - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק12/07/2013נטילת קרטיה לא קשור לדעתי.
יתכן פשוט רפלוקס ומציע נסיון עם מינום גבוה יותר של קונטרולוק ותכשיר חזק יותר בשם נקסיום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת גסטרוסקופידינה11/07/2013
בת 61. בירור עקב אנמיה.
בוצעה בדיקת גסטרו.לפני כ 4 חודשים ונמצא הכל תקין למעט קפל היפרמי מעט לא סדיר בגוף הקיבה. בביופסיה נרשם גסטריטיס.
אתמול בדיקה לביקורת. הממצא לא קיים. הכל תקין למעט קפל מעט בולט במעבר וושט קיבה ממצא מינימלי שנדגם. הרופא אמר שהוא לא מייחס לזה חשיבות. אולם בכל זאת עד לקבלת תוצאות הביופסיה על מה הקפל המענימלי הזה יכטל להעיד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות בדיקת גסטרוסקופי - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק12/07/2013באמת לא נשמע חשוב- יתכן דלקת קלה משנח לחומצה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמנומטריה
דינה13/07/2013שלום
מה היא מנומטריה IMPEDANCE ,
ובמה היא שונה מבדיקה רגילה של מנומטריה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמנומטריה - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק13/07/2013היא בדיקה יותר מתוחכמת לגלות כל סוגי הרפלוקס וגם כמה זה מגיע גבוה בושט.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גסטרוסקופיהגלעד10/07/2013
שלום רב , אישתי עברה לאחרונה בדיקת גסטרוסקופיה. ממצאים ושט תקין קיבה תקינה שוער תקין. כמו כן נמצא בקע סרעפתי 5 ס"מ , מעבר וושט קיבה 35 ס"מ מהשיניים.
נלקחה ביופסיה לבדיקת המצאות חייק אליקובקטר.
הומלץ לבצע בדיקת מנומטריה של הושט וניתור ph .
מאז הבדיקה (שבוע ימים) היא מתלוננת על צורך כמעט לא נשלט לאכול.(מעבר לכאב שיש לה)
מה הסיבה לכך ?
שאלה נוספת מדוע יש צורך לבצע מנומטריה אם הוושט תקין לכל אורכו.?
תודה על ההתייחסות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גסטרוסקופיה - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק10/07/2013לא ברור לי מדוע יש רצון עז לאכול. לא מוכר לי כסיבוך של גסטרוסקופיה.
בדיקת מנומטריה בודקת הלחץ של הסוגרים בושט לקראת ניתוח אפשרי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבהרה
גלעד11/07/2013שלום רב ,
ברשותך ברצוני לחדד פעם נוספת את שאלותי אליך . לא שאלתי באם הצורך באוכל הוא פועל יוצא של בדיקת הגסטרו , על מנת להשתיק את הכאב שיש לה בקיבה היא חייבת לאכול משהו וזה קורה יותר מידי פעמים.
כמו כן רציתי לדעת אם לא ניתן להסתפק בבדיקת הגסטרוסקופיה בה נמצא שהושט תקין קיבה תקינה שוער תקין , ולבצע גם את בדיקת המנומטריה.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובהעאיישה09/07/2013
יש לי עבר של עצירויות,התמכרות למשלשלים מזה 3 שנים,משלשלים כגון מיץ אלוורה,מיץ שזיפים 400 גרם,נרות גליצרין,נורמלקס ואחרים,משתמשת כל יום,לאחרונה התחלתי לעבור גמילה מהם ורציתי לשאול האם כדאי השנה לא לצום על מנת לתת למעיים להתאושש ולהסתגל למצב של חוסר שימוש במשלשלים?
כרגע ירדתי בכמות לא חדלתי לחלוטין משימוש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גם אני אשמח לתשובה
עאיישה09/07/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה חשובה - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק10/07/2013אני חושב שניתן לצום אך מציע להשתמש בסיבים כגון konsylכאשר את פותחת את הצום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה,סליחה אבל יש לי תוספת לשאלתי
עאיישה10/07/2013אני מנסה שלא להשתמש במוצרים כמו קונסיל, שניה שעברה ובכלל למרות אכילה כמות גדולה מאוד של סיבים, מעל 3 ק"ג של ירקות וקילו של פירות הייתה לי בעיה של עצירות, וכל המוצרים כגון קונסיל ובן פייבר וכדומה משפיעים על הכיבה גם על ידי יצירת הסתגלות לכמות הגדולה של הסיבים, אני לא רוצה לחזור ללופ של כמויות גדולות של מרככי צואה או מצד שני מגדילי נפח, האם באמת הצום לא ישפיע על מצב פעילות המעיים?
באסלאם אם יש חשש לפגיעה בבריאות זה חאראם(פשע נגד אללה) לצום ולכן אני רוצה להיות בבטחה שאני לא אגרום לעצמי להידרדרות במצב שוב גם כך יש לי הפרעות אכילה למיניהן
רוב תודות וסליחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה,סליחה אבל יש לי תוספת לשאלתי - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק12/07/2013מאחר שיאת אוכלת במשך הערב במהלך הצום אני חוש שניתן לקבל מספיק סיבים.
אבל אם את רואה אחרי כמה ימים שלא טוב לך אז כנראה לא כדי להמשיך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ וכאבים בבטן העליונהגל08/07/2013
שלום רב,
בת 27. לאחר רגישות ולחץ בבטן העליונה, התברר בבדיקות הדם :
GASTRIN 638 H
FOLIC ACID 6.7 L
אלו בדיקות עליי לעשות כעת ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ וכאבים בבטן העליונה - תגובה
פרופ' דורון זמיר09/07/2013יש לבצע בירור לרמת הגסטרין הגבוהה לשלילת גסטרינומה מחלת זולינגר אליסון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהמישהי08/07/2013
התוצאות לבדיקת Helico. Pylori Breath tst שלי יצאו:
ערכי ייחוס: שלילי-קטן מ-5 סימן שהכל בסדר נכון??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
פרופ' דורון זמיר08/07/2013סימן לכאורה שאין חידק במידה ולא נטלת אנטיביוטיקה או לוסק ודומיו לאחרונה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות לא תקינותאחת07/07/2013
עשיתי בדיקה תקופתית, כל התוצאות נמצאות בתוך התחום מלבד:
ALK PHOSPHATASE = 131
GGT = 121
GPT = 55
GOT = 36
UREA = 46
מטופלת באלטרוקצין 100 ובליפיטור 10 (מאוזנת). (בת 59).
מה תוצאות הנ"ל אומרות לך? הרבה תודה על העזרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות לא תקינות - תגובה
פרופ' דורון זמיר08/07/2013הפרעה קלה מאד כולסטטית יותר בתפקודי כבד. אם תחזור בדקי סרולוגיה וביחוד AMA ועשי US בטן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רפלוקס - הליקואברהם07/07/2013
שלום
מזה זמן רב קורה לי בעיקר בבוקר לאחר הקימה ולאחר היציאה מהשירותים שאני מתחיל להשתעל, התקף שיעול שנמשך כ 15-30 דקות במהלכן לפעמים פולט רוק/כיח מאוד צמיגי ושקוף המכיל גם בועיות קצף.
לרוב לקראת סוך ההתקף מגיעות גם התעטשויות ומעט נזלת.
לרוב לאחר התקף השיעול מגיעה גם עייפות רבה שעוברת במהלך הבוקר.
- האם יתכן ןמדובר ברפלוקס ? האם הסממנים הנ"ל מתאימים גם לרפלוקס ?
- האם יתכן ומדובר בתופעות כתוצאה מהמצאות הליקובקטר ?
- האם יש קשר בין כל התופעות שתוארו ?
- שמעתי פעם על משהו שנקרא תופעה ואזו-וגלית, האם קשור ? מה זה בדיוק ?
אודה לכל עזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רפלוקס - הליקו - תגובה
פרופ' דורון זמיר08/07/2013רפלוקס יכול לגרום לשיעול טורדני בלילה יותר בשכיבה חידק לא . גירוי ווזוווגלי הינו למשל התעלפות בשל שיעול או בשל צאיה ולא השיעול עצמו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החמרה בכבד שומניאלי כהן07/07/2013
שלום, אני בחור בן 25 בדר"כ בריא הגובה שלי 1.90 והמשקל שלי הוא 115.
לאחרונה התגלה אצלי כבד שומני במידה ניכרת בבדיקת U.S אני מטופל בכדורים להורדת טריגלצדים. (בתאריך הבדיקה שקלתי 120, והבדיקה עצמה התקיימה לפני כשלושה חודשים).
היום ביצעתי צילום מעקב U.S ונמצא כי: "הכבד עם הסננה שומנית ניכרת ביותר, בדיקתו מוגבלת", צמצמתי את כמות הגאנק-פוד ואפילו ירדתי במשקל קצת.
אני לא יכול לבצע פעילות גופנית עקב פציעה בברך.
כמו -כן אני סובל אני כנראה סובל מרפלוקס (הקאות מזון בשלמותו).
לכן יש לי מספר שאלות: איך ייתכן שאני מרזה אך כמות השומן בכבד הולכת וגדלה וזאת עם טיפול בכדורים?
האם ההקאות קשורות לכבד או שמא בעיה גסטרולוגית אחרת?
מהם דרכי הטיפול פרט לשינוי תזונה וספורט?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החמרה בכבד שומני - תגובה
פרופ' דורון זמיר08/07/2013כנראה לא רזית מספיק צרבת יכולה להיות קשורה להרגלי תזונה ועודף משקל ולא לכבד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גסטרוסקופיהדוברת בצלאל05/07/2013
שלום,
שמי דוברת בצלאל בת 30. לאחר שנה של כאבים בטן עליונה, בחילות, חוסר תאבון וירידה במשקל (ירדתי בתקופה זו כ-8 קילו) ולאחר דחיות רבות של בדיקת הגסטרוסקופיה, אתמול ניגשתי לבדיקה ולהלן התוצאות:
ושט תקין, מעבר ושט קיבה תקין בגובה 42 ס"מ. קיבה כולל היפוך תקינה. שוער תקין. בצל התרסריון תקין. המעבר לחלק השני נראה מוצר מעט עם קושי להתקדם ודפורמציה במיקום, ללא נצפה ממצא מוקוזלי חלק שני תקין.
אבחנה אנדסקופית: DUODENAL ANOMALY. נלקחה ביופסיה מהאנטרום.
היא כתבה המלצות שיש להשלים בירור ע"י CT בשאלה של SMA SYNDROME. מה פשר הדברים? האם כל הסבל שאני עוברת קשור לתרסריון שלא נבדק במלואו ולא נלקחו ממנו ביופסיות? יש לי גם את הבעיה של הירידה במשקל ואני יודעת שלעיתים זה קשור לתרסריון.
האם הבדיקה תקינה ואפשר מעט להירגע? האם חייבים סיטי בטן? זו בדיקה עם המון קרינה. אני מאוד חוששת לקרוהן/קוליטיס, האם זה קשור למה שאובחן בבדיקה? ממש רוצה לשים סוף לסבל ולחזור למשקלי. קראתי באינטרנט שבמידה ומדובר בתסמונת ה-SMA, יש להעלות במשקל-וזה הפתרון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גסטרוסקופיה - תגובה
פרופ' דורון זמיר08/07/2013כדאי לשאול את הגסטרואנטרולוגית המטפלת CT יעשה האבחנה של SMA שהיא היצרות פיזיולוגית של מעבר בתריסריון בשל זווית בעייתית ולחץ חיצוני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגסטרוסקופיה
דוברת בצלאל08/07/2013ודה רבה על המענה. האם תסמונת זו חמורה ומסוכנת? האם ניתן להיפטר ממנה באיזשהי דרך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגסטרוסקופיה - תגובה
פרופ' דורון זמיר08/07/2013הסיפור מצריך התרשמות גסטרואנטרולוג במרפאה לצערי לא ניתן לאבחן בדיוק על סמך הסיפור בלבד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קולונוסקופיהא05/07/2013
אתמול עברתי קולונוסקופיה בהרדמה מלאה אך לצערי עברו רק עד תחילת מעי גס רוחבי ולא הצליחו להתקדם עקב LOOPING לא נכתב במדויק שעד מקום הבדיקה היה תקין אך בהערות נכתב שלא נכרת פוליפ וכן נכתב שהראות הייתה תקינה, כמו כן לפני 4 שנים עברתי קולונוסקופיה וירטואלית שהייתה תקינה, אימי נפטרה בגיל 83 ככל הנראה מסרטן מעי הגס( לא ודאי מאחר ועד שעלו על המחלה הסרטן היה מפושט בכל הבטן ולכן יצאו מתוך הנחה שזה מהמעי)שאלותי הן:
1. אם לא הוציאו פוליפים האם עד מקום הבדיקה היה תקין או שעלי לבקש שירשמו זאת בבירור?
2. בהתחשב שאימי נפטרה בגיל 83 ככל הנראה מסרטן המעי הגס ובהתחשב בעובדה שלפני 4 שנים קולונוסקופיה וירטואלית היתה תקינה וכעת קולןנוסקופיה רגילה עד למעי הרוחבי היה תקין, בעוד כמה שנים עלי לעבור שוב קולונוסקופיה וירטואלית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קולונוסקופיה - תגובה
פרופ' דורון זמיר08/07/2013הייתי שוקל לחזור על בדיקה מלאה בעוד שנה או לחילופין VIRTUAL CT אם כי מדובר בכמות קרינה לא מבוטלת . כשלון בודד של קולונוסקופיה אינו בהכרח ערבות לכשלון בבדיקה חוזרת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובהמאור03/07/2013
הנני בן 30 מעולם לא סבלתי מבעיות בתפקודי כבד בשנה אחרונה ביצעתי פעמיים ב בדיקת דם ובשני הבדיקות הערכים לא היו תקינים של ALT-92,AST-60ויתר על כך עלו משמעותית מהבדיקה הקודמת.(55,28)-יש לציין ששאר הבדיקות תקינות ואולטראסאונד בטן תקין.
בקריאה בפורומומים וכן ממידע באינרנט אני מבין כי עליה באנזימים הללו מצביע על בעיה כלשהיא בכבד.
אך האם בעיה זאת ניתנת לטיפול?
אילו בעיות יכולות להיות כתוצאה מעלייה בערכים הללו?האם בעיות חמורות?האם צריך לדאוג מזה שבעתיד המצב רק ילך ויחמיר?
האם בטוח ישנה בעיה בכבד או שהעחיה יכלה להיגרם מסיבה אחרת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה חשובה - תגובה
פרופ' דורון זמיר08/07/2013יש לעשות בירור סטנדרטי ומקובל להפרעות בתפקודי כבד ולשלול כבד שומני (עודף משקל) מחלה ויראלית אוטואימונית , תרופה או אלכוהול. אין סיבה לדאגה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- CRPדוברת בצלאל03/07/2013
שלום,
שמי דוברת בת 30. מזה כשנה הנני סובלת מכאבי בטן עליונה בקיבה, בחילות, חוסר תאבון וירידה במשקל (הורדתי בתקופה זו כ-8 ק"ג). נשלל חיידק הליקובקטר, בוצע אולטרסאונד בטן עליונה, בו נמצאו המניוגמה שיצאה תקינה בביקורת לאחר כמה חודשים.
אני סובלת מאוד. דתי את בדיקת הגסטרוסקופיה כבר 4 פעמים והיום ב"ה אעשה ונקווה לטוב.
רציתי לשאול: אני מאוד מודאגת מהירידה במשקל שלי. בסוף מרץ הייתי במיון שם נעשו בדיקות דם. ההמוגלובין שלי הוא 12.4 (הטווח הוא בין 11.7 ל- 15.5 ובעיקר מה שהדאיג אותי זה ה-CRP שיצא 29.35 כשהטווח הוא עד 5. פניתי למיון בגלל הבעיות בקיבה וגילו גם דלקת בשתן (ליקוציטים ועוד). שאלתי היא האם לאור הבעיות במערכת העיכול, ההמוגלובין הנמוך וה-CRP הגבוה מאוד, ניתן לשים את האצבע על קרוהן? אני מאוד חוששת. אין שלשולים ולא הקאות ב"ה, אבל יש ירידה במשקל ופיסורה שאובחנה אצל פרוקטולוג. האם לדעתך ה-CRP היה מאוד גבוה באותו הזמן בגלל הדלקת בשתן?
מה עוד כדאי לעשות על מנת להתקדם בבירור? איכות חיי ממש נפגעת ואני רוצה לצאת מאי הוודאות המלחיצה.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר CRP - תגובה
פרופ' דורון זמיר08/07/2013CRP אינו דבר ספיציפי ואינו אבחנתי לקרוהן. הסיפור שלך אינו מכוון לקרוהן אך כדאית התרשמות קלינית לשקילת בירור אנדוסקופי נוסף (קולונו+איליאו אם כי אין קליניקה מכוונת) או אחר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה על חיידקרונה03/07/2013
שלום רב, האם חיידק הליקובטר מדבק ומועבר דרך יחסי מין ? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה על חיידק - תגובה
פרופ' דורון זמיר08/07/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)